Médianapló

Médianapló - "Inkább Orbán éli túl az Orbán-rendszert"

2020. június 28. 16:09 - Zöldi László

A legutóbbi napok az Index körül kialakult válság jegyében teltek. Orbán Viktor pedig katonáskodott, a kultúrpolitikus Demeter Szilárd zenélve írt, a momentumos Orosz Anna taszigált, a volt főpolgármester Demszky Gábor összehasonlított, a volt műsorvezető Friderikusz Sándor pontosított. Lefülelt mondatok.  

 

Az a módi, hogy amit a regnáló hatalom a fejébe vesz, azt bármi áron megvalósítja. (Tompa Andrea író, 24.hu, június 21.)

’88 és ’90 között a magyar sajtó szabadabb volt, mint most. (Demszky Gábor volt budapesti főpolgármester, Klubrádió, június 22.)

Az Indexszel együtt az emancipált, hírfogyasztó, városi értelmiséget vették célba. (Batka Zoltán újságíró, Újnépszabadság.com, június 22.)

Bálint György a tanácsadás zsenije volt. (Szále László újságíró a 101 éves korában elhunyt Bálint gazdáról, Múosz.hu, június 22.)

Nekünk, a közélet katonáinak a kormányzás az eszközünk. (Orbán Viktor miniszterelnök, Miniszterelnök.hu, június 23.)

Inkább Orbán éli túl az Orbán-rendszert. (Vásárhelyi Mária szociológus, HírKlikk.hu, június 23.)

Valóságérzékét elveszítő, ámokfutó kormánnyal áll szemközt súlytalan, széteső ellenzék. (Buják Attila újságíró, 168 Óra, június 24.)

Ezek az elévülésre játszanak. (Veress Jenő újságíró, Facebook.com, június 24.)

A sajtót nem irányított gazdasági viszonyokra találták ki. (Szele Tamás újságíró, Zónapörkölt.blog, június 24.)

A legolvasottabb napilap nem tudott megélni, az alig olvasott kormánylapok viszont képesek. (Stumpf András újságíró, Válaszonline.hu, június 24.)

A magyar média olyan test, amelynek csak végtagjai vannak, de szíve és lelke és feje nincs. (Kácsor Zsolt tárcaíró, Népszava, június 25.)

Szeretem az Indexben, hogy igyekszik pontos lenni. (Friderikusz Sándor műsorvezető, Index.hu, június 25.)

Az egészségügyi veszélyhelyzet elmúlt, de a szociális része még tart. (Neményi András szombathelyi polgármester, Nyugat.hu, június 25.)

A legszebb éveink mennek el arra, hogy a NER-ből próbáljuk meg kitaszigálni az országot. (Orosz Anna Momentum-politikus, Azonnali.hu, június 26.)

A rendszert, amikor felülről mondták meg, hogy mit szabad és mit nem, már egyszer leváltottuk. (Sodró Eliza színésznő, Magyar Hang, június 26.)

Ha valaki azt állítja, hogy gittegylet vagyunk, szerintem túlmegy a jó ízlés és a normális közéleti kultúra határán. (Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Magyar Nemzet, június 26.)

Én úgy vagyok zenész, mint ahogyan író. (Demeter Szilárd könnyűzenei kormánybiztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Mandiner.hu, június 26.)

A támogatók listája olyan, mintha kinyomtatták volna a közbeszerzési értesítőt. (Haszán Zoltán újságíró a felcsúti focicsapatról, 444.hu, június 27.)

Lélegeztetőgép-nagyhatalom lettünk egy kihalt piacon. (Friss Róbert újságíró, Népszava, június 27.)

Orbán elmegy Bálint György temetésére? (Laczik Zoltán újságíró, Facebook.com, június 27.)

Azért adnak pénzt, hogy ne legyek olyan, amilyen vagyok. (Szervét Tibor színész, Klubrádió, június 27.)

komment
süti beállítások módosítása