Médianapló

Médianapló - Orbán, az ezermester

2020. május 16. 10:21 - Zöldi László

A miniszterelnök tegnapi rádióinterjújából a bölléres hasonlatot ragadták ki az értelmezők. Az elméletieskedő típusban a budapesti főpolgármestert láttatta, aki ha „benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort”. E típus „vidéki” változatát is lefestette a disznótoros metaforával, ezt azonban nem dolgozta ki. Annyi azért kirajzolódott a képes beszédből, hogy Orbán Viktor vonzódik a gyakorlatias emberekhez, és ódzkodik az íróasztal mellett üldögélőktől.

Ismerős a típus, amelyet ő testesít meg. Rokonságom zömmel ilyen emberekből állt. Falun vagy kisvárosban éltek. Kevés pénzük volt, de a kertből ellátták a konyhát. A házukat saját kezűleg húzták föl, legföljebb a szomszédok segítségét vették igénybe. A disznót is ők vágták le, és dolgozták fel. A házfal görbére sikeredett, és a hurka meg a kolbász íze sem volt a legtökéletesebb. Mindenhez konyítottak, de valójában semmihez sem értettek. A másik utat választottam, amely a polgárosodáshoz vezetett. Polgár ugyanis az, aki jól megél a szakmájából, és fölös jövedelméből fizeti azokat a szakembereket, akik komfortosabbá teszik az életét.

A koronavírus-járvány előtti „ántivilágban” több szakember szolgáltatását vettem igénybe. A borbély csütörtökönként levágta a szakállam. A gyógytornász hétfőnként szinten tartotta a fizikai állapotomat. A kozmetikus negyedévenként megszabadított a faggyúmirigyek túltermelésétől. A könyves rendszeresen ellátott a legújabb kiadványokkal. A masszőr szerdánként enyhítette egy régi sportsérülés következményeit. A pedikűrös havonta egyszer lecsiszolta talpamról a bőrkeményedéseket. A pizzás vega feltéthez gluténmentes lisztből a lehető legvékonyabbra gyúrta a tésztát.

Március közepén valamennyien felfüggesztették az ipart, mert személyes érintkezéseket igénylő munkát végeztek, és akár járványgóccá is válhattak volna. Azóta is várják, hogy a miniszterelnök épp úgy háromhónapnyi „túlélő” jövedelemhez juttassa őket, mint a környező országok kormányai a szolgáltatásban dolgozókat. A polgárosodott országokban már a jóléti szolgáltatásokat fejlesztik, nálunk azonban még az iparosítás élvezi az elsőbbséget. Államunk nemcsak mértéken felül adóztatja az önmagukat foglalkoztató minivállalkozókat, hanem válság idején még cserben is hagyja őket.

Nem szerencsés, ha a falusi, kispénzű, önellátó környezetből érkezett miniszterelnök azt a filozófiát kényszeríti az egész országra, amelyet gyermekkorában megismert.  

82 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6215699978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2020.05.16. 13:45:26

Ez egy tudatos kommunikációs fogás: a vidéki Magyarország ezt érti, nekik beszélt. Azt gondolom, Orbán úgy véli, miután Budapest és a nagyvárosok jelentős hányada odaveszett, a vidék az ő bázisa és ha jól kommunikál, ügyesen szítja a vidék-nagyváros ellentétet, ez elég lehet majd a győzelemhez.

Netuddki. 2020.05.16. 14:37:54

Egyszer Orbántól megkérdezték, hogy
- Ön mindenhez ért?
- Én mindenhez IS értek.
Felelte Orbán.

(Szakállas Chuck Norris vicc)

csulla 2020.05.16. 17:27:18

@Netuddki.: Hát a Mekk Elek hozzá képest egy poli-hiszter!

Európai téridő 2020.05.16. 18:26:12

Zöldi úr, nem szép dolog "feláldozni", mintegy "leszólni" a rokonságot a kicsit marxistásan ideologikus tipizálás "oltárán".

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2020.05.17. 02:30:01

Biztos vagyok benne, hogy OV egy tiplit nem tud normálisan befúrni, tehát legfeljebb Újlipóciából nézvést tűnik ezermesternek. :D

István Tamasi 2020.05.17. 10:52:55

Labdakergetőnek se volt jó a suttyó, de min.elnöknek egyenesen rossz és kártékony.

Galerida 2020.05.17. 13:22:25

Már a világ leggazdagabb országa lennénk, ha Orbán mindig meghallgatja a "polgárosodáshoz vezető" útra térő, a gender ideológiából és finghámozásból jól megélő szakértőket!
Ezért jobb Karácsony! Ő megvalósítja!

MACISAJT 2020.05.17. 13:42:17

Orbán egy szemléletes példát adott a főpolgármesterről. Értette is szinte mindenki, nem véletlen hogy ugrottak a ballibák mint akit a darázs csípett.

De engedtessék meg, én is adjak egy példát az említett fatökű egyén tevékenységéről. És még csak nem is a Pesti úti öregotthon ügyében kifejtett tevékenységét borzolom. És nem gáljézoltán és a DK gyámságát, kultúrális(no hiszen) polgármester-helyettesnőjét vagy a jelen blog üzemeltetője által is jól ismert rényi családot, aki most a kommunikációs muftija.
Nem, ilyen magas labdákat sportember már le sem csap.

Hanem itt van a mindent beborító példa a "képességeiről", zuglói polgármester korából.
444.hu/2019/02/07/veszteseges-a-fizetos-parkolas-zugloban

Vazze, nem vicc. Ezt bírta összehozni.
És ezért voltak képesek egyesek Tarlóst megbuktatni.

Muhaha

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 14:22:01

@MACISAJT:
Március 14. Karácsony a kijárási korlátozások bevezetését javasolja
Március 20. A fővéros kéri hogy negatív teszt nélkül a kórházakból ne engedjenek ki betegeket az idősotthonokba.
Március 28. A kormány kijárási korlátozásokat vezet be.
Április 3. A főváros saját keretből kezdi meg a tesztelést az idősotthonokban.
Április 16. A tisztifőorvos elrendeli hogy csak két negatív teszttel lehet elhagyni a kórházat.
Április 20. A kormány országosan kezd tesztelni az idősotthonokban.
Április 17.,24. A főpolgármester bejelenti hogy a BKV járatain, majd a boltokban is kötelező az arcmaszk használata.
Április 30. A kormány elrendeli az arcmaszkok használatát országosan a közösségi terekben.

1-2 2020.05.17. 14:33:14

Szerintem elég nagy baj hogy már az emberek nem értenek semmihez ja de, posztokat tudnak írni,író asztal mögül Nagyon sokan elhitetik másokkal hogy értik a munkájukl ényegét. Azt hiszik amit csinalnak az tényleg fontos. Közben meg ha a nincs internet face, youtube netflix, mozi, buli hely, biciklizes es pár más dolog meghalnak.

Keresnek annyit hogy tudjanak azért fizetni hogy valaki kitorlje a se.....-üket. Közben meg siránkoznak ha elvesztik a munkájukat mert a kényelmes életetet fenyegeti valami. Nekik kell levágni a körmüket, a hajukat, becsavarni három csavart, és nem gurmé vacsorát tud főzni csak egy egyszerű sajtos tésztát. A következő lépés a wall-e ben látott emberiség lesz.

De fizessenek ezek polgárok csak az a baj hogy a kereslet kínálat miatt ez látszik az árakon tehát nem csak ez a lusta réteg szívja be hanem az is aki rá van kényszerülve "szakemberre" tehát fizethet mint a katona tiszt. Jaj nem lusta mert futni kijár meg edzeni mert elhitettek vele hogy az fontos dolog.
Utalom Orbánt de ez a Karácsony is hasonló utána like vadász. De hát nem is gondoltunk volna mást

Magyarország ezt tudta kitermelni az emberek ezeket válasszák.

Fikalnyik Eugén 2020.05.17. 14:42:11

Orbán az igazi Besenyőpista.
Ismerjük ezt a kistelepülési típust, de nagyvárosok külső részein is van bőven.
Abban a bőrkabátban jár, amit még 86-ban nyert el fogadáson "a" Józsitól, az ingét a dzsekihez hasonlóan soha nem mossák és egy 93-as tuningolt Opel Astrával jár, amit "a" Józsi fiától vett, szigorúan utánfutóval, rajta a moslékos hordó. A négy felnin négy különböző gumi van, de ezt a kocsmai vitákon mindig kimagyarázza. És mindig kifejti, hogy a Feri tuti, hogy b.zi, mert mossa a kocsiját, férfi ilyet nem csinál. Életében egy p@nát látott, a feleségéét, de bámulatosan tudja szórakoztatni a kocsmai közönséget a hódításairól. Természetesen katonatörténetei is vannak, állítólag mindenkit ő szívatott. Mindig megszólja a szomszéd faluból érkező gyüttmenteket. Ha elmegy a szomszéd város Tescojába, kocsitolás közben (mert ugye azt is csak ő tud vezetni) jó hangosan kommentálja amit lát. Természetesen minden szar, a kolbász sem az igazi, csak amit a nagyapja csinált, különben is a zsidók mindent felvásárolnak. Az anyja anyatej helyett pacallal etette, zöldséget férfi nem eszik, a szomszéd pedig biogazdálkodó, tehát az is b.zi. A kertje tele van minden vacakkal, három betonkeverő, sóder letakarva nejlonnal, a TSZ-ből lopott ganajozóautomata darabjai, a Lacitól vett Skodaülések. Szóval gyűjtögető életmódot él, ha tehetné mindent begyűjtene, még a gyárakat is (khmmm). Füvet nem nyír, mert az b.ziság. De mindenképpen van kakasa, ami 2.30-kor kel. És kutya - ami korcs, de ő állítja hogy fajtiszta - és amit mindig hergel, hogy még jobban ugasson, mert "az a kutya dolga". Szeméttel tüzel a vegyes tüzelésűben, mert ő okos, fát már évek óta nem vett. Természetesen focidrukker, minden szituációra a 82-es spanyol döntő a végkövetkeztetés. A Zsolti az b.zi, mert diplomája van, különben is valami holland városban dolgozik, tehát nem magyar.
Egy "cipője" van, egy gumicsizma. Meg egy, amiben a gyesznókat eteti. De az lyukas, ezért az nem számít.
Viszont van egy könyvespolca, az elmúlt 20 évre megvan az összes Kincses Kalendárium, meg egy 93-as Szabad Földből kitépett lap. A fészerben Videotonos Bíró Ica naptár 87-ből.
És ami a legfontosabb, budi a kert végében, mert Soros a vizet is el fogja zárni, vele pedig nem fognak b@szakodni a zsidók.

Zöldi László 2020.05.17. 14:42:29

@1-2: Médiatanárként rengeteg dolgozatot olvastam, az Öné azonban országos csúcs. 13 sorban 43 hiba.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 14:49:19

@MACISAJT: Szokás szerint csúsztatsz egy nagyot.

"A veszteséges parkolási rendszerek közül Zugló (XIV. kerület) esetében fontos kiemelni, hogy ott 2017-ben indult a rendszer, míg például Kőbányán (X. kerület) kevés fizetős parkolóhely van, kevés bevétellel, viszonylag olcsó óradíjakkal, így ez is egy magyarázat a veszteségre. A III. kerület esetében már nehezebben lehet hasonló indokokat találni. A kiadások tizedét elviszi, és a veszteségek kétharmadáért felelős az a 96 milliós szerződés, aminek összefonódásairól a Népszava számolt be korábban."

g7.hu/kozelet/20190327/az-adatok-azt-mutatjak-hogy-nagyon-gyanusan-uzemeltetik-a-keruletek-a-parkolasi-rendszert/

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 14:54:17

@Fikalnyik Eugén: Ez qjó volt. :-)) És ha ő nem termelne a kert végében, akkor a pestiek éhen halnának. Szerinte.

MACISAJT 2020.05.17. 15:06:51

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: "gy ez is egy magyarázat a veszteségre. "

Ja. Magyarázat van, bőven és mindig.
20 évig építették demszkigárdon a négyes metrót amit ezek soha nem tudtak befejezni. Ellenben megmagyarázták.
Ez a szerencsétlen fatökű se csinál mást mint magyarázkodik. Több száz Facebook bejegyzésben, ez a fő aktivitása, naponte eregeti a füstjeleket.
Indián neve:
"Az ember aki még Zuglóban is képes volt veszteségessé tenné az önkormányzat számára a fizetős parkolást."

Muhaha

1-2 2020.05.17. 15:06:54

@Zöldi László: Kedves László

Köszönöm. Igaza van.Helyes írásra adjon egy egyest de látom sikerült beilleszkedni a mai divatba mely szerint az a lényeg hogy mondja az ember nem az amit mond jelen esetben ír. Külsőségek lettek fontosak fontosabbak mint korábban bármikor.

MACISAJT 2020.05.17. 15:24:13

@Fikalnyik Eugén:

Ismerős, ismerős....
Ahogy Jakob Augstein, a német baloldali Freitag hetilap főszerkesztője írta a Spiegelben: »A Kelet és a Nyugat között ma valójában kultúrharc zajlik. És megérett az idő a keserű felismerésre: a liberalizmus, a tolerancia, az esélyegyenlőség nyugati értékeivel szemben a rasszizmus, a tudatlanság és a szűklátókörűség keleti értéktelensége áll. (…) Aki azonban Európában nem a nyugati liberalizmust tekinti példának, hanem a putyini autoritarizmust, nem maradhat az Európai Unióban.«”

Brutális, de legalább végre őszinte mondatok. Nincs semmi félrebeszélés, semmi egyrészt-másrészt szöszmötölés, ki van mondva, amit ezek mindig is gondoltak, éreztek, hittek, és amit a rendszerváltozás hajnalán fogalmazott meg utoljára ennyire kristálytisztán egy bizonyos Tamás Gáspár Miklós:

„Lábszag és Mucsa, vagy szabaddemokrata többség!”

A fene azt az elitizmusukat, mindig gajra vitte és viszi "ezeket"...
A nép nem érdemli meg őket, ugyanis.

Muhaha

Világít a torony 2020.05.17. 15:38:25

@MACISAJT: Nem mindenkitől várható el a gondolkodás, így tőled sem. Normál napi menetben a polgármesternek is egy szavazata van a képviselő testületben. Az esettel kapcsolatban, mellyel igen bután virgonckodsz az a helyzet, hogy a Fidesz és az Mszp képviselő csoportja együtt szavazta meg, ezzel döntési többségbe kerültek. A polgármesternek nincs mérlegelési lehetősége, a többségi döntéssel hozott határozatok kötelező érvényűek. Hogy érzed magad most MACISAJT?

csakférfi 2020.05.17. 15:52:20

Az, aki maga termeli meg, jellemzően többet is eszik zöldségből és gyümölcsből"- mondja a cukkinik és paradicsok között. Bálint gazda aggódik a Föld jövője miatt, mint mondja, a világnak az önfenntartó közösségek kialakítására kell törekednie, ha el akarja látni növekvő népességét.

A hosszú élet elsőszámú titka tehát a természettel való szoros kapcsolat, a másik az aktivitás fenntartása.
Ő például segít a budapesti embereknek a közösségi kertek kialakításában, fenntartásában. Tanácsot ad, ír és bemutatókon vesz részt.

www.google.com/amp/s/www.agrarszektor.hu/karrier/balint-gazda-a-reutersnek-arulta-el-a-hosszu-elet-titkat.15485.html%3famp

lakásfelújítás számos problémával járhat, melyek idegileg és anyagilag is megterhelik az embert. A határidők betartása és a munka minősége a gondok kifogyhatatlan tárházát jelentik. Mivel ajánlással sem könnyű megtalálni a megfelelő szakembert, mindig kockázatot jelent a felújítás megkezdése.

Sokunkban megvan a képesség, hogy elvégezzük a legegyszerűbb munkákat, mint például a szobafestés, de jóval kevesebben vállalnák magukra a burkolás feladatát. Pedig minél több munkafázist végzünk el saját kezünkkel, annál több pénzt takaríthatunk meg, és közben megismerhetjük teljesítőképességünk határait.

www.homeinfo.hu/epitkezes-felujitas/1310-lakasfelujitas-sajat-kezuleg-ne-feljunk-belevagni

....
www.google.com/amp/s/hobbiasztalos.blog.hu/page/2%3flayout=5
....
youtu.be/UI2dFBzYZ6M

Stb.
Orbán kijelentései nem minden alap nélküliek.
Egy despota. Attól még nyomokban lehet esze.
:)

Zöldi László 2020.05.17. 15:53:48

@1-2: Úgy látszik, mondandómnak volt foganatja. 2 és fél sorban 9 hiba. Írna még egy hozzászólást? Hátha javulna tovább.

Világít a torony 2020.05.17. 15:53:59

@MACISAJT: " 20 évig építették demszkigárdon a négyes metrót amit ezek soha nem tudtak befejezni. Ellenben megmagyarázták."
Komoly memória zavaraid lehetnek. Együtt tudsz velük élni anélkül, hogy komolyabb károd akadna?

törppicur 2020.05.17. 16:34:56

Ha jól látom az eddigi 20 hsz-ből, egyik oldal sem vitatja karigeri teszetoszaságát (Gyurcsány után szabadon).
Kérdés, jó-e Budapestnek egy teszetosza főpolgi? Szerintem nem.
Orbán eddig is a népies dakota gondolatokkal dicsért, vagy éppen figurázott ki. Most is ezt tette. Az is értette, aki nem célközönsége, sőt visongatni is kezdett.

A bútorszerelős eset tulajdonképpen karigeri egyik korábbi elhibázott önismereti szólásán alapszik, Orbán csupán jó érzékkel nyúlt hozzá. A bölléres dolog szerintem szintén teljesen kész sztori volt. Kicsit azon is elrágódhatnánk, hogy mire jó az az ember, esetleg polgármester, aki a munka érdemi részében nem vesz részt, ámde a készre betoppan és jóllakik a többiek munkájának eredményével.

Az meg, hogy "és a hurka meg a kolbász íze sem volt a legtökéletesebb" kb. addig állja meg a helyét, amíg részt nem veszünk egy házi disznótoroson (az sem 100%, de többnyire jól sikerül). Igaz a tecsós sütni való kolbásztól és hurkától nincs is jobb.

1-2 2020.05.17. 16:37:53

@Zöldi László: hat remélem az érdemet nem tulajdonitja magának. Vagy van annnyira beképzelt, hogy azt hiszi Ön miatt nem telefonról t9 el írnám a hozzászólást hanem asztali gépről?
Egyébként sikerült témába válaszolva válaszolni. Remélem a növendékeknek is ezt tanítja. Mindegy mit írtok csak helyesen írjátok

nemecsekerno_007 2020.05.17. 16:42:17

Finom, manipulatív csúsztatások. Ennyit jelent nálunk az ,,íróasztal,, mellett végzett munka, ez lenne a kádári értelmiség öröksége. A miniszterelnök most erre tett egy nagyon finom célzást, ami nyilván betalált, mert akkor nem ezen rúgózna a fél internet.
Ezt a kádári típusú értelmiséget nagyon szépen leírja az Elsikkasztott történelmi lehetőség - Kibulizott ország című dokumentumfilmben Bereznay András, ugyanis ő is benne volt ebben 1978-ig, amikor is Londonba emigrált.
De ha valaki korabeli példát szeretne látni a kádári értelmiség működéséről, az nézze meg a Vörösföld című filmet. Nagyon tanulságos.
Amúgy a miniszterelnök nem az íróasztal mellett végzett, szellemi munkát minősítte, hanem inkább azt a semmirekellő, hasbeszélő embertípust aki semmit sem tud megcsinálni, de bármit megmagyaráz.
Egyébként az a fajta értelmiség amiről a Patás beszél, inkább a régi papokra hasonlít:
- érthetetlen nyelvet beszélnek és nem tűrnek ellentmondást
- aki ellentmond, azt keresztre feszítik
Gondoljatok arra, hogy mi lenne ha úgy támadnának, kritizálnának egy ballib értelmiségi csoportot mint ahogy a katolikus papokat szokták?!

Első mohikán 2020.05.17. 16:49:02

Emlékeztetném a nagyérdeműt, hogy a "gyakorlatias" Orbán a villáskulcssal percekig befelé csavarva akarta bontani a kerítést anno, az íróasztalán nyoma sincs számítógépnek vagy laptopnak, az okostelefont pedig az ördög találmányának tartja, még egy e-mailt sem tud megnyitni, reggelente kinyomtatva kéri az asztalára...
Szóval bagoly mondja verébnek. Ez most nagyon mellé ment.

törppicur 2020.05.17. 16:54:21

@Első mohikán: ugye, nem gondolod, hogy a laptop, okostelefon és ki nem nyomtatott email csak a gyakorlatias vezető ismérve? Viszont a problémák kezelésére nem biztos hogy a face a tuti eszköz.

Zöldi László 2020.05.17. 16:55:27

@1-2: Fején találta a szöget. Tényleg mindegy, hogy mit írnak. Tisztelem a gondolataikat, ha kiteszik a vesszőt.

birkamenet 2020.05.17. 16:56:30

@MACISAJT:

Te szerencsétlen hülyéje Orbanisztának, pont a budapesti parkolással jössz amelyről még a vidéki suttyó is tudja, hogy a fidessesek tarlóspistivel az élükön a haverjaiknak privatizálták ki? Szerintem téged a DK fizet a fidess lejáratásâért.

Ekrü 2020.05.17. 17:12:37

@Világít a torony:
" A polgármesternek nincs mérlegelési lehetősége, a többségi döntéssel hozott határozatok kötelező érvényűek. "-Ha jól tudom,Karácsony is igennel szavazott.Ráadásul egy polgármester igen sok mindent tud tenni.Pld. ahelyett hogy aláírja a szerződést a nyilvánossághoz/sajtóhoz fordul.De ugye nem tette.Viszont az első dolga az volt a megválasztása után,hogy nyugodt lelkiismerettel szerződést kötött ugyanezen céggel a fővárosi nevében...

consul 2020.05.17. 17:32:16

@Kurt úrfi a narancstálibok réme:
Ezt is írhattad volna: hajnali hatkor követeli, hogy jöjjön fel a nap, és 6:30-kor feljön, 11:55-kor követeli, hogy harangozzanak, és délben megkondulnak a harangok, este nyolckor követeli, hogy sötét legyen, mire 20:20-kor lemegy a nap...
Szánalmasan igyekszik, hogy úgy tűnjön, mintha ő előre látná mit kellene tenni.

consul 2020.05.17. 17:34:07

A mértéken felüli adóztatás alatt a KATA-ra gondolsz? Vagy a KIVA-ra?
Melyik korban élsz? Gyurcsányéban? Ébresztő!

consul 2020.05.17. 17:38:11

@Zöldi László: Hogy te milyen ügyes fiú vagy!

Netuddki. 2020.05.17. 17:39:11

@Zöldi László: Vannak furcsa kommentelők.
Ez az illető például 2009-ben regisztrált, azóta 22 hozzászólása volt. Ebbe a blogba írt 3 hozzászólást, amikor felébredt. Előtte 2015-ben szólt hozzá utoljára.

Elméletem szerint, vannak alvó nickek a pártoknál. Valamikor regisztrálták, valamikor használták, aztán ahogy cserélődnek az emberek, időnként kiosztják valamelyik fizetett kommentelőjüknek.
Persze, a mostanit nem tartom valószínűnek, hogy ebbe a körbe tartozik, már a hozzászólásai alapján se.

Netuddki. 2020.05.17. 17:41:15

@Netuddki.: Annál inkább az előttem szóló...

diktatúrarettegő 2020.05.17. 17:45:47

@Fikalnyik Eugén:

"Ismerjük ezt a kistelepülési típust, de nagyvárosok külső részein is van bőven."

Ismerjük hát, én is ismerem. A mi falunkban is van ilyen. Sőt a világ minden pontján, még a ti "européer" nyugatotokon is. De az hogy a Magyar falvakban, vagy a nagyvárosok külterületein van "bőven" azt erősen vitatnám.
Amúgy semmivel sem több, mint a pest belvárosában tengődő elhízott libsi a lakásában olyan kupival b.meg, hogy kb. 10 méterről kell nekifutni, aztán ugrani nagyot, és magasat, hogy be tudj jutni. Aztán a gyűlölettől remegő szájszéllel tolja a "le a diktatúrával meg zorbán zoktatászegészségügy" dumát, anélkül, hogy a balatonon, meg a velencei tavon kívül megfordult volna az ország bármely más pontján. Értelmiséginek mondja magát, mert még kádár alatt leesett neki valami f.szom főiskolai végzettség, meg csaknem kétszer volt színházban. Ettől ő az "urbánus értelmiségi" aztán egész életében valami f.szom hivatal f.szom osztályán tologatta az iratokat persze az agya már rég nem úgy fog ahogy kellene, hiszen a munkája néhány típusú dokumentumon kívül nem igényelt különösebb kognitív képességeket.
Mindenesetre kreativitásban még mindig a falusi általatok sok esetben "taplónak"nevezett vezet, mert neki azért párszor szét kellett szednie a szar kistraktorát, aztán megbütykölni hogy legalább elinduljon.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:00:35

@diktatúrarettegő: "mert neki azért párszor szét kellett szednie a szar kistraktorát, aztán megbütykölni hogy legalább elinduljon." - csakhogy ezen a világ már régen túl van. Egy irodában a napi üzemeltetés végző általad lenézett informatikus, aki lehet egy körtét se tud becsavarni, több GDP-t termel egy év alatt mint a kis traktorosod. Az autógyárak a GDP 20 százalékát termelik, így a nekik dolgozó informatikusok akik a termelési rendszereket üzemeltetik (IT Service) jelentősen benne vannak. A mezgazd meg a GDP kb 5 százaléka, úh a te kis traktorosod max 1 százaléka a GDP, de akkor sokat mondok. A te kis traktorosod ezzel az erővel faekével is szántana, akkor sem tenne hozzá többet az ország javaihoz.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:02:44

@consul: Egyelőre úgy néz ki hogy ő előbb látta mit kell tenni, mint a tejhatalmú vezíred.

diktatúrarettegő 2020.05.17. 18:05:08

@Netuddki.:

"Elméletem szerint, vannak alvó nickek a pártoknál."

Az elméleted alapvetően hibás. A régi nickek regisztrálások azért kerülnek elő mert egyes blogokon, amiket itt az indexen tolnak, egyszerűen kib.sszák a kommentelőt, mert túl ütősen meghazudtol. (Nem antiszemitáskodik, még csak nem is trágár, egyszerűen a lényeget írja le, röviden és velősen. Nyilván ezzel persze keresztbe tesz a "diktatúrázás"nak)
Szóval nagy "liberális demokratához" méltóan kib.sszátok, aztán kénytelen , vagy újat csinálni, vagy visszanyúlni egy régebbi regisztrációjához.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:07:02

@törppicur: Te nem tudsz olvasni? Odatettem, hogy Karigeri sokkal előbb kérte/tette azokat a lépéseket amiket a kormány végül megcsinált.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:08:18

@diktatúrarettegő: Nem logikus amit írsz, mert ha van régi ami nincs kitiltva, akkor minek csinált újat?

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:11:16

@Világít a torony: " Hogy érzed magad most MACISAJT?" - hogy érezné? Megkapta az ezüst pénzt, onnantól ő jól van.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:13:40

@MACISAJT: Semmit nem cáfoltál. Megmondanád Paks-II mikor lesz nyereséges? A Budapest-Belgrád vasút vonal? A Mátrai Hőerőmű? Muhahaha...

diktatúrarettegő 2020.05.17. 18:16:54

@Kurt úrfi a narancstálibok réme:

"Az autógyárak a GDP 20 százalékát termelik, így a nekik dolgozó informatikusok akik a termelési rendszereket üzemeltetik (IT Service) jelentősen benne vannak."

Ki beszélt itt informatikusokról. Úgy általában beszéltem a magát "urbánus értelmiségnek" tartó, de egyébként kontraproduktív rétegről, ahogy nagy általánosságban minősítették a falusi "taplókat" is.
Amúgy a termelési láncban mindenkire szükség van. Azért azon is lehetne rugózni, hogy mennyit termel ki az a mezőgazdasági vállalkozó akinek van mondjuk 3 féle munkagépe, meg traktorja, meg pótos teherautója, meg mennyit termel ki egy informatikus. Ne felejtsd el, hogy manapság már a mezőgazdasági munkák is végezhetőek nagyon hatékonyan (GPS vezérelte traktorok kombájnok stb.)
Nagy szükség van a mai világban informatikusokra, de enni nekik is kell ugyebár. Ja, meg az se hátrány, ha valaki megjavítja az autójukat pl. stb. stb.stb.

diktatúrarettegő 2020.05.17. 18:21:48

@Kurt úrfi a narancstálibok réme:

"Nem logikus amit írsz, mert ha van régi ami nincs kitiltva, akkor minek csinált újat?"

Ej, ej....

Nekem is volt már olyan, hogy elfelejtettem törölni egy régi fiókomat, ami még nem volt letiltva, a böngészőm viszont emlékezett rá, úgyhogy beléptem azzal, mert az újabbat tiltották le.
Megvan ?

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 18:32:21

@diktatúrarettegő: Szóval mégiscsak csinálgatod a nickeket. A mezőgazd vállalkozókról regélhetsz kedvedre, az egész mezőgazdaság a GDP 5 - ÖT!! százaléka, amiből a nagyüzemek mellett a traktorbütykölőd semmiség. Ez a nincs mit enni a városinak régen lejárt lemez. A papírokat tologató nyugdíjügyintéző meg például a GDP 10 százalékát jelentő nyugdíjakat adminisztrálja, gombokért és ha az fejre állna lenne egy kis kalamajka.

Fikalnyik Eugén 2020.05.17. 18:35:16

@diktatúrarettegő:
"a falusi általatok sok esetben "taplónak"nevezett"

Én konkrétan a hátsó szomszédomat írtam le, mm pontossággal.
És akkor még meg sem említettem a palatetős tüzép-romantikus stílusban épült kockaházát, amit az apósa kezdett el, de soha nem fog elkészülni. A köszörűgépet vasárnap délután csúcsra járató, Kossuth rádiót bömböltető, az egy db gyümölcsfája mellett hetente háromszor motoros permetezőgéppel bohóckodó embertípust megtalálhatod Érdtől Szigetszentmiklóson át Vecsésig körben Pest körül, de a KÖKI-től 100 méterre is kezdődik egy jó pár tízezres kolónia. És bármelyik településen csőstül. Ezek klasszikusan MSZP szavazók voltak pár éve. Nekik szólt most Orbán, kampányol 22-re.

Világít a torony 2020.05.17. 18:37:32

@Ekrü: Egyrészt rosszul tudod, mert nem adott le az ügyben szavazatot, másrészt később főpolgárként is egy darab szavazata van csupán, tehát nem köthetett a főváros nevében semmiféle szerződést önmaga. Csupán olyan szerződést köthet , melyre a közgyűlés felhatalmazza. Harmadrészt mikor és kivel kötött szerződést?
" Pld. ahelyett hogy aláírja a szerződést a nyilvánossághoz/sajtóhoz fordul.De ugye nem tette. "
Most őszíntén, jól vagy? Nincsenek látási zavaraid? Mióta halasztó hatályú a sajtóhoz, vagy a nyilvánossághoz való fordulás? Vizsgálatot kezdeményezhet és szerződésbontási javaslatot vihet az önkormányzati közgyűlés elé. Félelmetes mennyire tájékozatlan vagy, de a fideszmantrát azt ezerrel nyomod. @MACISAJT:

consul 2020.05.17. 18:37:59

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: Nézd végig: semmi olyan nem szerepel közte, ami ne lett volna közbeszéd témája hetek óta.

Világít a torony 2020.05.17. 18:41:40

@MACISAJT: " És még csak nem is a Pesti úti öregotthon ügyében kifejtett tevékenységét borzolom."
Miért nem? Mert akkor elsősorban kellene említeni az intézmény fideszes igazgatójának illetettségét? Bátran, semmi bajod nem lesz. Az nem hír, nem jönnek majd érted.

diktatúrarettegő 2020.05.17. 18:42:10

@Kurt úrfi a narancstálibok réme:

"Ez a nincs mit enni a városinak régen lejárt lemez." Miért ? A nyóckerben termelik meg a pestiek a kaját ?

Egyébként meg én egy szóval sem említettem a GDP, én a kreativitásról beszéltem.
Mert OK. hogy egy informatikus pl. Root-ként be tudja lőni, hogy a Linux hogyan bootoljon be, milyen hálózati mappákat mountoljon be stb. Ezért minden tiszteletem az övé. De ugyanolyan tisztelet illeti meg szerintem azt is, aki a földeken izzad, (na jó, már nem, mert légkondisak a gépek) de ha gond van szétszedik, megjavítják, a gépeiket többnyire maguk. Azért ahhoz is kell egy két dolgot tudni nem ? Nem is beszélve a kreativitásról.

diktatúrarettegő 2020.05.17. 18:49:33

@Fikalnyik Eugén:

"Ezek klasszikusan MSZP szavazók voltak pár éve."

Ahogy mondod egyébként, csak ez abból a kommentedből nem derült ki. Ugyanis a ballibsik kezdték el szórni azt a dumát, hogy a Fidesz szavazók egyszerűen vidéki taplók, ami messze nem igaz persze, hanem pont fordítva, azok általában a ballibákhoz húznak.

HaD 2020.05.17. 18:50:28

Ez a szuper gyakorlatias "barátunk" ahelyett hogy valódi és önálló intézkedéseket hozott azt leste hogy a sógorok mit csinálnak...stílszerűen a kerítésen könyökölve "fürkészte" hogy a szomszédban hogy vágják a disznót....csakhogy ez jó pár ember halálába kerülhetett...nota bene...sokadjára feltenném a kérdést(jóllehet költői) hogy az influenza hova lett?? Ui. a halálozási statisztika((már a igaz)semmivel nem rosszabb mint az előző évek hasonló időszakában(amikor is a nyuggerek az influenza igencsak hasonló szövődményeiben halnak meg)...és ez nem csak magyar sajátosság!!!!!!!!!!!!!!!! Ami viszont tuti hogy az amúgy is szarban lévő gazdaságokat(lásd még beteges GDP növekedés hajsza) a pénznyomda majd az azt követő elinfálás kisegítette...mármint hogy a kisemberekkel nyeletik le ismét a szart...bár még mindig jobb mint egy háborús "végső megoldás":)

funfun 2020.05.17. 18:54:33

@1-2: A második mondatodig jutottam, mert aki "író asztal"-nak nevezi az íróasztalt, aki még a 'hogy' előtt vesszőt teszünk szabályt sem ismeri, annak a bölcselkedése inkább szánalmas okoskodás.

Író asztal: elképzelted már, ahogy az asztal ír valamit?

Világít a torony 2020.05.17. 18:54:47

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: A helyzet ennél egyszerűbb. Szerintem nincs szó ezüstökről, az értelmi képességeiből ennyire futja. Nem kell gondolkodnia. Gondolkodik helyette a párt, annak sajtója pedig betanítja a mondanivalókat. Ez az egyszerű és probléma mentes élet receptje. Egy darabig. Aztán ha jön a változás, érkezik a rémület is vele.

diktatúrarettegő 2020.05.17. 18:56:29

@Fikalnyik Eugén:

"A köszörűgépet vasárnap délután csúcsra járató, Kossuth rádiót bömböltető, az egy db gyümölcsfája mellett hetente háromszor motoros permetezőgéppel bohóckodó embertípust megtalálhatod Érdtől Szigetszentmiklóson át Vecsésig "

Mondjuk ez stimm. :))))

BOAR 2020.05.17. 19:20:22

"A köszörűgépet vasárnap délután csúcsra járató, Kossuth rádiót bömböltető, az egy db gyümölcsfája mellett hetente háromszor motoros permetezőgéppel bohóckodó embertípust"
Kihagytad a motoros fűszegélynyírót amit kétnaponta be kell röffenteni mert felegyenesedett pár szál fű amit előtte letaposott az istenbarma, a sörösdobozokból készített madárijesztőket amelyek a legkisebb fuvallatra is zörögni kezdenek, a harmadik kertszomszéddal való "társalgást" amiben minden kétszer-háromszor elhangzik mert hiába üvöltenek, mindkettő süket és nem értik, mit óbégat a másik.

BOAR 2020.05.17. 19:28:34

off
Egy ideális társadalomban nyilván működik a posztoló által vázolt "cipőt a cipőboltból" elv.
De amíg vadászni kell a "mesteremberekre" és ha nagy nehezen találunk egyet, olyan határidőket mond, hogy a hajunk is égnek áll, sajnos kénytelen az ember megtanulni ezt-azt, a vízvezeték szereléstől a hidegburkolásig.
Nyilván nem mindenkinek sikerül. Emlékszem még, amikor informatikus barátom édesanyja felhívott, hogy menjek már át egy kicsit mert B. ül a szobája közepén a szőnyegen egy lapraszerelt számítógépasztal alkatrészei között és a sírás kerülgeti mert nem tudja összerakni. :-)
(Olyan hurka pedig nincs, ami mindenkinek ízlik, erre előbb utóbb mindenki rájön aki segít másoknak disznót ölni)

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 20:16:00

@Világít a torony: Ez nem így van. Macisajt messze a legértelmesebbek közül való. Csak ő a körhöz tartozik, így hivatalból nyomja.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 20:23:30

@diktatúrarettegő: "A nyóckerben termelik meg a pestiek a kaját ?" Bármikor megvesszük az EU túltermelésnek köszönhetően. A nagy áruházakban több a külföldi élelmiszer mint a magyar. Megbütyköli a traktorját, mert leesett az ékszíj, vagy megszigszalagozza a hűtőcsövet, attól nem esek hasra. Tisztelem a melósokat, főképp mert megcsinálják azt amit én nem szeretnék, de ne már magasztaljuk fel őket. Én meg tudom tanulni amit ők csinálnak, az enyémet még a profi informatikusok se. De még egy vállalati "papírtologató" jogászét sem.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 20:25:08

@consul: "Nézd végig: semmi olyan nem szerepel közte, ami ne lett volna közbeszéd témája hetek óta." - Akkor minek az Orbán ha a közbeszéd jobban tudja?

BOAR 2020.05.17. 20:40:23

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: Azért az, hogy az áruházakban több a külföldi élelmiszer, mint a magyar, elég félrevezető.
Leegyszerűsíthetném annyival, hogy mi eladjuk külföldre a jót ide meg behozzák a szemetet, nem is lenne akkora csúsztatás. Az sajnos tény, hogy az élelmiszeriparunkat hazavágták, eladták ezért nagyon sok alapanyagot exportálunk feldolgozatlanul. Ettől függetlenül az áruházak polcait meg tudnánk tölteni élelmiszerrel némi kompromisszumok árán. Az idegen hangzású márkanevek amúgy gyakran magyar beszállítókat takarnak. Nyilván nehéz versenyezni a mediterránum zöldségeivel a szezon elején, még szállítani is olcsóbb mint itthon fűteni neki, de gabona, hús, honos gyümölcsök és az ezekből készült élelmiszerek terén a magyar termelés elegendő lenne. Dán sertéshúst árulnak a nagyáruházak? Igen. Mi meg exportáljuk a távol-keletre(is) a mienket(amíg meg nem bukunk az asp-vel). Vagy pl. ugyanaz a kereskedő cég veszi meg és viszi ki külföldre a magyar szóját akik behozzák a dél amerikai gmo-s szemetet. A magyar kukoricatermés 20-30 %-át az ipar használja fel főként bioetanol gyártásra, ezzel lehetne takarmányozni egy bővebb állatállományt is ha arra lenne szükség.
Nem szabad lebecsülni a mezőgazdaságot mert jöhet bármilyen recesszió, rájuk akkor is szükség lesz és az ő termelőeszközeik akkor is rendelkezésre állnak/működnek amikor az elméleti munkát végző szakemberek hirtelen munkanélküliek lesznek mert a gyár ami alkalmazta őket, eladhatatlan termékeket gyártott vagy éppen alapanyag híján leállni kényszerül.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.17. 20:54:48

@BOAR: Ezzel nem igazoltad hogy a vidék nélkül a város éhen halna. Még egyszer. A mezőgazdaság a GDP 5 százaléka. 2000 milliárd forint. Simán megvesszük bárhonnan a szükséges élelmiszert.

MEDVE1978 2020.05.17. 20:57:58

A zember értsen mindenhez kérem szépen. Ez egy szép kommunikációs panel. Józsibá végigélte a vasútnál az életét, az asszony meg a közértben dolgozott nyugdíjig. Most élnek a kisvárosi házacskájukban. Józsi először megcsinálta a tavat a díszpontyoknak, utána felújította az erkélyt, aztán összehozta a csirkeólt a pipiknek. Jövőre a terv az új kerítés, aztán az új garázsbeálló.
Ismerek egy pár ilyen Józsit, rokonaim is vannak, akik ilyenek. Viktor pont erre a célcsoportra szabta az üzenetet.
Persze ő maga se ilyen, kétlem, hogy le tudna vágni egy disznót vagy betonozni egy kocsibeállót, de PR-nek jó, adja a jómunkásembert.

szugera bácsi 2020.05.17. 21:47:03

@Kurt úrfi a narancstálibok réme:

Amit ugye szintén vidéken termelnek meg, csak külföldön.

"A mezőgazdaság a GDP 5 százaléka"

Aha, és az élelmiszeripar, az hány százaléka? Az élelmiszeripar termékeit illetve a mezőgazdasági terményeket használó vendéglátás hány százaléka?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=5bCQIquRECA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3yDv-MfzwAS7CsmV5Msm_J6V6ieh 2020.05.18. 06:58:04

@diktatúrarettegő: Ez leginkább az olyan oldalakra jellemző, mint a vadhajtások. Egyszer kommenteltem oda valamivel kapcsolatban, azóta sem tudok kommentelni a szarabbnál szarabb hazug cikkeikhez. A vadhajtásokon kizárólag a belterjes jobbosok tudnak kommentelni bármit is.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.18. 07:21:30

@szugera bácsi: Tudjuk, már szégyelled hogy milyen hülye vagy, ezért csinálsz újabb és újabb nickeket. Teljesen hülye vagy? Az élelmiszer ipar és a vendéglátás import kajából is működik. Tanuld már meg az értő olvasást!

ADATOK
szugera bácsi
0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2020.05.17. óta tag.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.18. 07:23:30

@szugera bácsi: Na meg a vendéglátás ugyebár pont most állt a földbe. Annyira ostoba vagy, hogy szánom azokat akik megbíztak, mert csak a pénzt pazarolják.

n3spr3ss0 2020.05.18. 08:15:46

@MACISAJT: Miért nem a Tarlós 69 milliárdos rozsdás, fakockás metró beszerzéséről hadoválsz? 60 milliárdért újat is lehetett volna rendelni. Ezen röhögj.

n3spr3ss0 2020.05.18. 08:20:27

@MACISAJT: A Demszky féle metróról még annyit, hogy 1998-2002 között Orbán állíttatta le az építkezést, egy fillért nem adott rá, na ezért borult az egész. Hazudni jobban tudsz, mit kényszeredetten röhögni.

232323 2020.05.18. 08:57:43

Igazából nincs miért aggódni. Orbán is csak egy ember (még ha okádék is) - így a napjai meg vannak számlálva. Az Nyilván ápolgatják meg minden, de a pocak nem tesz jót.. szóval saccolok neki úgy 85-88 évet szóval még 30 évig velünk (veletek ;) ) lesz, ami úgy durván 8 demokratikus ciklus. Nem kevés de nem sok.

Én látni fogom amikor elkaparják.

konrada 2020.05.18. 09:00:48

@The Ghost Wolf O1G:
Akkor neked ott a B1-en (Index címlap) nemgogol, meg jótündér, ahol a Matyi féle a normális, és a tény adatokat beírók a tiltottak! ;))

kewcheg 2020.05.18. 09:02:08

Én aszt mondanám eggyikkel sincs baj se Orbánnal, se Karigerivel, de ha Tarlós marad az is jó lett volna. Tarlós hejébe én azért még megfizetném annak a borókainak, a győrinek hogy elintézte Tarlóst.Nélküle Tarlós nyert vona.Azért nem szabad bántani Karigerit, mer úgy tudom hamar elveszitete az apukáját, így most akkkor kitül tanujon barkácsolást hmm? Nem szép dolog Orbának még él hálisten nemcsak apukája, anyukája de még nagyszülei is.Szerencses enber. Csalágyába összesen öt!!!!! generáció él, szembe a szokásos három generácioval. Így mondjuk könnyú barkácsolást tanulni.Egyékkén nekün a szociba volt tehnika tantargy, tanultuk varni, fémet vágtunk,reszeltunk, könyvet boritottunk, meg minden.Voltak ijen fém lukacsos építőkészletek is. Most miér nincs?

birkamenet 2020.05.18. 09:50:51

update

A fidess 12 pontja:

1. orbán nem ért semmihez, életében munkát nem végzett

2. ezt a deifcitet helyettesíti a határtalan pofázással, hazudozással, ámítással és a permanens harcával mindeféle ellenség ellen, például Soros, migráns, Brüsszel, Karigeri

3. a fidess célcsoportja a funkcionális analfabéták, illetve a társadalom legosotobább, legmanipulálhatóbb, legigénytelebb rétege

4. a fidess ellensége minden és mindeki ami és aki nem fidess. A fidess ellensége tehát az egész világ

Az 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. pontok szabadon szerkeszthetöek bárki által

szugera bácsi 2020.05.18. 11:50:28

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: Persze te nagyon ostoba. A malomiparhoz külföldről hozzák a búzát. A pékségek és a sütőipar külföldről hozza a lisztet,ugye?A húsipar is nyilván Skandináviából hozza a csirkét meg a disznót.
Komolyan, ha a hülyeség fájna vinnyogva szaladgálnál keresztül utcákon, tereken.:)

szugera bácsi 2020.05.18. 11:54:10

@birkamenet: Ha a 3. pontod igaz lenne, te tuti fideszes lennél.:))

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.18. 16:52:57

@szugera bácsi: Te olyan hülye vagy hogy az elképesztő! Egy tájékozatlan,
buta vagy.

"Bár sokkal több élő disznó ment külföldre, a sertéshúsnál az import volt fölényben. Az összesített mérleg szerint pedig a Magyarország importőrnek számít."
www.napi.hu/magyar_gazdasag/diszno-elelmiszer-export-magyarorszag.680796.html

"A búzaliszt exportértéke 3,4 százalékkal növekedett 2019. negyedik negyedévében az egy évvel korábbihoz képest. A búzaliszt importvolumene közel 13 százalékkal csökkent 2019. negyedik negyedévében az egy évvel korábbihoz képest."

elir.aki.gov.hu/cikk/malomipari-termekek-kulkereskedelme-evkozi-adatok

szugera bácsi 2020.05.18. 18:10:57

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: Na erre mondják, hogy a féligazság rosszabb a hazugságnál.Mondom, ha fájna, kínodban vinnyognál.:)
Ember, Magyarországon közel 3 millió sertés van. Ennek zöme itthon kerül felhasználásra, és egy kisebb hányada exportra. Ennél a kisebb hányadnál pedig valamivel több a behozatal.Pl. mondjuk hasraütés szerűen: a három millióból fél millió exportra megy, emellett mondjuk hatszázezer bejön importól.Kezdesz végre ráébredni az ostobaságodra?:)

szugera bácsi 2020.05.18. 18:57:30

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: Na erre mondják, hogy a féligazság rosszabb a hazugságnál.Mondom, ha fájna, kínodban vinnyognál.:)
Ember, Magyarországon közel 3 millió sertés van. Ennek zöme itthon kerül felhasználásra, és egy kisebb hányada exportra. Ennél a kisebb hányadnál pedig valamivel több a behozatal.Pl. mondjuk hasraütés szerűen: a három millióból fél millió exportra megy, emellett mondjuk hatszázezer bejön importól.Kezdesz végre ráébredni az ostobaságodra?:)

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.05.18. 19:18:31

@szugera bácsi: Te barom! Arról volt szó hogy bármit tudunk importálni. Ezzel vitáztál. Aztán kiderült hogy bizony összességében importálunk. Ritka egy ostoba ember?? - féreg vagy.

szugera bácsi 2020.05.18. 20:07:02

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: Na, látom kezd leesni a tantusz kis hülyém. Közel se lenne elég az az import. Magyarország élelmiszerből jelenleg nagy volumenben önellátó. Vagyis a fogyasztásra kerülő élelmiszer igen nagy hányada itthon kerül megtermelésre, a hazai malomipar, húsipar és konzervipar közvetítésével.AMELYEK SZINTÉN HOZZÁJÁRULNAK A GDP-HEZ. Képes vagy ezt felfogni te debil?

Zöldi László 2020.05.18. 20:51:27

@szugera bácsi: Ez a vita elfajult, elsősorban az Ön "jóvoltából". Nem kedvelem a "kis hülyém" és egyéb minősítéseket. Kevés sót eszik meg nálam, ha ebben a stílusban oktatja ki a beszélgetőtársait. A hozzászólásokat köszönöm a többi kommentelőnek, a vitát pedig befejezettnek nyilvánítom.