Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a válságról

2020. április 08. 10:28 - Zöldi László

A válság vonzza az erős, valamiféle rendet teremtő kezet: a diktatúrát. (Németh Miklós miniszterelnök, Népszava, 1989. december 22.)

A válságban a legjobb gondolkodásmód a válság utánra tervezni. (Pozsgay Imre szocialista politikus, Délmagyarország, 1991. május 3.)

Ha a Fidesz győz, a demokrácia kerülhet válságba, ha mi győzünk, akkor a jobboldal. (Szili Katalin szocialista politikus, Tolnai Népújság, 2002. február 2.)

A magyar miniszterelnök olthatatlan vágya, hogy válság címén ideológiát teremtsen önnön államának mindenhatóságához. (Aczél Endre újságíró Orbán Viktorról, Vasárnapi Hírek, 2011. július 31.)

Válság idején páratlan, hogy intézkedéseivel éppen azok ellen lép fel egy kormány, akiket a recesszió a legsúlyosabban érint. (Ferge Zsuzsa szociológus, Népszava, 2012. október 5.)

Válsághelyzetben az emberek igénylik az erős kormányzati lépéseket, az állam védelmét. (Kövér László Fidesz-politikus, Magyar Hírlap, 2015. október 1.)

Ha válsághelyzet van, akkor inkább kivándorlási, mint bevándorlási. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, ATV, 2018. szeptember 5.)

A koronavírus valódi válsághelyzetet teremtett. (Pápay György publicista, Magyar Hang, 2020. március 13.)

Ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani. (Orbán Viktor miniszterelnök az ellenzéki politikusokhoz, Miniszterelnök.hu, 2020. március 23.)

Olyan válság közepén vagyunk, amely örökre bebetonozhatja Orbán Viktor hatalmát, de akár egy pillanat alatt is semmivé teheti. (Jámbor András publicista, Mérce.hu, 2020. március 30.)

komment
süti beállítások módosítása