Médianapló

Médianapló - "Orbán fizetéses szabadságra küldte a parlamentarizmust"

2020. április 05. 15:57 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán hajózott, Haraszti, Puzsér és Schilling orbánozott, Ungár bibózott, Gálvölgyi pintérbélázott, a többiek pedig vírusoztak. Lefülelt mondatok.

 

Léket kapott a védekezésünk hajója. Ezt a léket ma sikerült befoltozni. (Orbán Viktor miniszterelnök a felhatalmazási törvényről, Miniszterelnök.hu, március 30.)

Ma délutántól hivatalosan is diktatúra van. (Bruck András író, Facebook.com, március 30.)

Olyan válság közepén vagyunk, amely örökre bebetonozhatja Orbán Viktor hatalmát, de akár egy pillanat alatt is semmivé teheti. (Jámbor András publicista, Mérce.hu, március 30.)

A kormány ki akarja tolni a pályáról az összes többi szereplőt. (Lakner Zoltán politológus, ATV, március 30.)

Nehogy már hisztérikus senkiháziak, boszorkányok és kanboszorkányok mondják meg, hogy veszélyhelyzetben mennyi az annyi. (Dippold Pál publicista, Magyar Hírlap Online, március 30.)

Demokráciában sehol sem dolga az ellenzéknek, hogy szeresse a kormányt. (Dömötör Csaba miniszterelnökségi államtitkár, Hír TV, március 30.)

Orbán fizetéses szabadságra küldte a parlamentarizmust. (Haraszti Miklós liberális politikus, Klubrádió, március 31.)

A két macskám és a két kutyám nem érti, miért vagyok állandóan a lakásukban. (Sándor Erzsi író a karanténról, Facebook.com, április 1.)

A történészek talán alkotmányos puccsként írják le a folyamatot. (Kabai Domokos Lajos újságíró, Bekiáltás.blog, április 1.)

Orbán Viktor sok hatalmat akar és sokáig. (Schilling Árpád rendező, Dunszt.sk, április 1.)

Egész Magyarországot egy jogászkollégium irányítja. (Ungár Péter LMP-politikus, ATV, április 1.)

Nincs még egy kollégium, amely annyi „nagy embert” termelt volna ki magából, mint a Bibó. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, április 2.)

Nem a Mi Hazánk tehet róla, hogy a Fidesz közelebb került ehhez az értékrendhez. (Volner János volt Jobbik-politikus, Index.hu, április 2.)

Az ellenzék vezetői Orbánt kapásból diktátornak kiáltották ki, akit többé nem ellenőriz a parlament - mintha eddig ellenőrizte volna. (Puzsér Róbert publicista, Magyar Hang, április 3.)

Be lehet menni bankba maszkban? (Kárpáti Iván újságíró, Facebook.com, április 3.)

A kisebb falvakban előbb jelent meg az éhezés, mint a koronavírus. (Cseke Balázs újságíró Tornanádaskáról, Index.hu, április 3.)

Korunk Sekszpír Vilmosa Pintér Béla. (Gálvölgyi János színész, Klubrádió, április 3.)

A két kormánypárt adja a legidősebb frakciót a parlamentben. (Rényi Pál Dániel újságíró, 444.hu, április 4.)

A magyar ellenzék a vírusnak drukkol. (Apáti Bence publicista, Magyar Nemzet, április 4.)

Amiből sokat vesznek, az a vécépapír, bár az nem gyógyítja a vírust. (Nádasdy Ádám műfordító, Népszava, április 4.)

Építőmunkás nem dolgozhat home office-ban. Ő vagy bemehet a munkahelyére, vagy éhen hal az otthon maradt gyerekeivel együtt. (Kőszeg Ferenc liberális politikus, Mérce.hu, április 5.)

 

3 komment
süti beállítások módosítása