Médianapló

Médianapló - A másik oldal mit keres az önkormányzati cégek felügyelőbizottságában?

2020. február 08. 10:10 - Zöldi László

Tegnap este az ATV stúdiójában Varju László „megtévedt fiatalember”-nek nevezte Halmágyi Miklóst. A jelzős szerkezet azért hangzott el, mert a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft ügyvezetőjéről súlyos feltételezések láttak napvilágot. A sors iróniája, hogy a kínos bankkártya-ügyet először a Vas Népe szellőztette meg február 5-án. Az a napilap, amelynek 1993-tól 2017-ig ő volt a főszerkesztője. Jó újságot csinált (a mostaninál jobbat), ettől azonban jelenlegi funkciójában akár még ügyeskedhetett is az önkormányzati cég bankkártyájával.

Mindazonáltal épp a szakmai előélete miatt óvatosabban ítélkeznék. Igaz, hogy nem vagyok kormánypárti újságíró, aki már a vizsgálat lefolytatása előtt is elmarasztalta a szocialista polgármester által kinevezett cégvezetőt. Azzal nincs bajom, hogy a kormánypárti sajtótól az ATV is átvette a témát. Bár a leginkább ellenzéki politikusokat megszólaltató televízió igazán megtehette volna, hogy először a megvádolt szerkesztőt hívja meg a stúdióba, és csupán a magyarázat vagy a magyarázkodás után kéri ki közéleti személyiségek véleményét. Akik közül az említett DK-s politikus lefiatalemberezte a 62 éves újságíró-szerkesztőt.

Ha a cégvezető megtévedt, és két útján a szállodai szobát állítólag egy hölggyel osztotta meg, és megint csak állítólag közpénzből fizette a számlát, akkor is kapuzárási pánikról lehetne beszélni. Ennyit Varju László felkészülési módszeréről és médiaismeretéről. Van viszont valami, ami elgondolkoztatóbb a nagy visszhangot kiváltó ügyben. Amidőn 2019 januárjában az ellenzék többségbe került a szombathelyi képviselőtestületben, az újdonsült szocialista polgármester az önkormányzati médiacég felügyelő bizottságába Fidesz-politikust kért föl elnöknek. Az utóbbi vizsgálódott (helyesen tette), és talált három kétséges számlát.

A polgármester gesztusa példa értékű ugyan, de korántsem elszigetelt. Például helyben is volt előzménye. A választókörzet országgyűlési képviselője, Hende Csaba Fidesz-politikus a szombathelyi focistadion építkezésekor a projekt felügyelőbizottsági elnökségét a városházi ellenzéknek ajánlotta fel. E funkcióra az akkori ellenzék egy ügyvédet ajánlott. Czeglédy Csaba pedig tette a dolgát, elkezdett vizsgálódni. Majd óvatlanul nyilvánosságra hozta, hogy a másnapra kitűzött képviselőtestületi ülésen bejelentésre készül az építkezés túlárazásával kapcsolatban. Éjszaka jöttek érte a rendőrök.               

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9315464716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2020.02.08. 18:23:17

A végén csak sikerült odatenni azt a vörös farkat.

Európai téridő 2020.02.08. 21:34:07

@DFK: De ha egyszer így történt, akkor mi ez a "vörös farok"-ozás? Vagy más is volt Cz.Cs. rovásán? Mert első sorban nem ezt az esetet rója fel neki a vádhatóság a K-Monitor Adatbázis szerint, amelynek a linkje a következő:
k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/czegledy-ugy?gclid=CjwKCAiA1fnxBRBBEiwAVUouUjfASfMkKtA-kIamskNUaCEW_EcTz_5imQ9xRxZfPJWs0ALjrhDxghoCWsAQAvD_BwE

Dankó József 2020.02.08. 21:49:45

Ha egy nappal korábban hozta ezt Czeglédy nyilvánosságra, akkor a rendőrök nem emiatt jöttek érte. Egész egyszerűen nem lehet ennyi idő alatt kivitelezni jogilag azt, hogy valakit "elvigyenek a rendőrök", feltéve ha nem valamiféle életellenes cselekmény gyanúja merült fel. De az ő esetében erről nincs szó. A poszt vége így egy alátámasztatlan silány összeesküvés-elmélet-csíra, de semmiféleképp nem médianapló.

rallus 2020.02.09. 07:39:34

A tény az, hogy Gyurcsány, a zöld dossziés ember és Vona után már Czeglédinek is van egy korrekt dossziéja a gaz Fidesz bűneiről...
Szerencséje Orbánnak, hogy eddig finom úriemberek voltak, de még elővehetik ha már nem tolerálják a nácifasiszta kleptokráciát!

Bognár L · http://seo-keresooptimalizalas.bognarstudio.hu/ 2020.02.09. 09:42:44

Az ATV műsorpolitikájában vélhetően egy kisebb korrekciót kívántak megvalósítani (nyesni picit a baloldaliságból, egy kis teret adni a jobboldalnak) - de ebből inkább zűrzavar keletkezett. A szakmai alapok is betonért kiáltanak itt-ott.
A minap adtam is erről egy kis látleletet. Az egyik műsorban megveregették Niedermüller Péter vállát elhíresült szavaiért (se a műsorvezető, se a fülhallgatója másik végén a szerkesztője nem emelt kifogást), majd egy másik napon egy másik műsor másik szerkesztője megalázta azzal, hogy ő kért elnézést a szavaiért!
A híradóban pedig a Niedermüller szavait nem ismerő Burány véleményét tolmácsolták a nem ismert mondatokról. Ezekben a szavakban a feljelentés szó is szerepelt. (gerillamarketing.blog.hu/2020/02/02/az_atv_torkan_megakadtak_niedermuller_szavai)
8-án este pedig egy alig létező párt KDNP) sajtótájékoztatójából Gyurcsány Ferenc "ekézését" tartották fontosnak közzé tenni, amely szövegnek az aktualitása enyhén szólva kérdéses.
Egyszóval elkélne egy betonkeverőhöz is értő szerkesztő a cégnél!