Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a Nemzeti Alaptantervről

2020. február 06. 11:56 - Zöldi László

A Nemzeti Alaptanterv célja, hogy olyan minőségű család- és hazaszeretetre nevelje a fiatalokat, amely képes áldozatokat is hozni, ha kell. (Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, Napló, 2011. október 24.)

Az irodalom tanterv körüli felhajtást álbotránynak érzem. Szerintem Wassnak, Nyirőnek éppúgy helye van a nemzeti irodalmi kánonban, mint Adynak, Kertész Imrének. (Gyutai Csaba Fidesz-politikus, zalaegerszegi polgármester, Zalai Hírlap,július 4.)

Örömmel mondhatjuk, hogy Wass Albert, Nyirő József és Tormay Cecile munkássága a Nemzeti Alaptanterv része lett. (Vitéz lovag Kovács Jenő, a Vitézi Rend Vas és Zala megyei törzskapitányságának hadnagyi rangú vezetője, Vas Népe, 2013. január 14.)

Tüntetésen nehéz a nemzeti tantervet módosítani, vagy a gyerekek terheit csökkenteni. (Palkovics László oktatási államtitkár, Magyar Távirati Iroda, 2016. február 13.)

A NAT a közoktatás alkotmánya. (Hiller István szocialista politikus, volt oktatási miniszter, ATV, 2020. január 21.)

Ez libatömés. (Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke, ATV, 2020. február 3.)

Ahelyett, hogy javítana az oktatási rendszeren, inkább további károkat okoz. (Nahalka István oktatáskutató, Népszava, 2020. február 3.)

Ezt a NAT-ot nem lehet az egész nemzet alaptantervének tekinteni. (Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Népszava, 2020. február 3.)

Jelen formájában a Nemzeti Alaptanterv nem más, mint a kultúrharc egyik eszköze. (Bárány Balázs történelemtanár, Azonnali.hu, február 3.)

Műfaját tekintve sokkal inkább a múlt század hatvanas éveit idéző „tanterv és utasítás”. (Fábry Béla tanár és oktatáspolitikus, Népszava, 2020. február 6.)

 

 

2 komment
süti beállítások módosítása