Médianapló

Médianapló - Lengyel László: "A rendszer összenőtt a lopással"

2019. december 29. 15:40 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán sajtózott, Medgyessy demokráciázott, Lendvai felezett, Gálvölgyi nempolitizált, Spiró pedig németezett. Lefülelt mondatok.

 

A nevére nem, a bajszára annál inkább emlékezni fogunk. (Rab László újságíró Kövér Lászlóról, VárosiKurír.hu, december 22.)

Kis nullából lett nagy nulla. (Kéri László politológus a KDNP-ről, Klubrádió, december 23.) 

Ez fele-fele ország. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, ATV, december 23.)

A kormány az NB I-ben focizik, az ellenzék megye kettőben. (Naszádos Zsófia és Prinz Dániel Momentum-szakpolitikusok a gazdaságpolitikáról, 24.hu, december 23.)

Aki belenyúl a közösbe, annak levágjuk a kezét, és kivágjuk a rendszerből. (Dorosz Dávid Párbeszéd-politikus, budapesti főpolgármester-helyettes, Azonnali.hu, december 23.)

A mi sajtónk annyira szabad, hogy ennél szabadabb belátható időn belül már nem lesz. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, december 23.)

Magyarországon a sajtó szabadabb és sokszínűbb, mint Ausztriában vagy Németországban. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Nemzet Online, december 24.)

Megint olyan világban élünk, amikor nemcsak kipécézett ellenségek vannak, hanem olyanok is, akiket a hatalom elgázol, mert segítséget nyújtanak a bajba jutottaknak. (Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, HírKlikk.hu, december 24.)

Úgy tűnik, a csomagolópapír fontosabb, mint a csomag. (Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Magyar Rádió, december 24.)

Nem lehet azt mondani, hogy Magyarországon nincs demokrácia, de azt sem, hogy van. (Medgyessy Péter volt miniszterelnök, ATV, december 25.)

Azt látom, hogy mindent le akarnak uralni, ez pedig nem egy demokrácián belül értelmezhető akarat. (Krusovszky Dénes író, hvg.hu, december 25.)

Pártállástól függetlenül mindenki szexista, de főleg a fideszesek. (Döme Zsuzsanna kutyapárti politikus, ferencvárosi alpolgármester az önkormányzati képviselőkről, Azonnali.hu, december 25.)

Túl rövid az élet, hogy egyetlen csapatunk legyen. (Tőrös Balázs youtuber, NBA-szakértő, Klubrádió, december 25.)

Az elmúlt rendszerben nem foglalkoztam politikával, és a politika sem foglalkozott velem. (Gálvölgyi János színész a Kádár-korszakról, YouTube.com, december 26.)

A rendszer összenőtt a lopással. (Lengyel László politológus, ATV, december 26.)

A sebesség fontosabb, mint a mondat. (Jolsvai András író a digitális sajtóról, 24.hu, december 26.)

Az állami tévé paródiája a közszolgálatiságnak. (Csepeli György szociálpszichológus, HírKlikk.hu, december 27.)

Magyarország Németország legszegényebb tartománya. (Spiró György író, Klubrádió, december 28.)

A magyar tudomány a rendszerváltás óta egyre kevesebb pénzt kap. (Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke, PestiSrácok.hu, december 28.)

S ha államfői minőségében voltak is kritikusai, azt senki sem vitathatja, hogy Schmitt Pál félig visszavonultan is a magyar sport legtekintélyesebb sportvezetője. (Novák Miklós újságíró, Magyar Nemzet, december 28.)

Az idő nekünk dolgozik, csak kicsit magas az órabére. (Balla D. Károly ungvári költő, Facebook.com, december 29.)

6 komment
süti beállítások módosítása