Médianapló

Médianapló - "Lassan nem akad békés zóna az országban"

2019. december 15. 17:45 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán diktatúrázott, Kovács Zoltán twitterezett, Vidnyánszky gothározott, Kunhalmi cápázott, Szanyi pedig ripityázott. Lefülelt mondatok.

 

Ellenzéki lapok ellenzéki politikusok ellen indítanak lejárató akciókat. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Index.hu, december 9.)

Végre adódott egy olyan helyzet, hogy eddig érinthetetlen rendszerekhez hozzá lehet nyúlni. (Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a Gothár-ügyről, M1, december 9.)

A cápa nem fog tudni hínárt enni. (Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, ATV, december 9.)

Október 13-a után egy új világ nyílt meg Magyarországon. (Tóth Bertalan szocialista politikus az önkormányzati választásról, InfoRádió, december 9.)

Október 13-ám fölszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosokat. (Szabó Tímea Párbeszéd-politikus az önkormányzati választásról, ATV, 2019. december 10.)

Lassan nem akad békés zóna az országban. (Friss Róbert újságíró, Népszava, december 10.)

Szájkosarat kapott az ellenzék. (Tóth Richárd újságíró az országgyűlési házszabály megváltoztatásáról, hvg.hu, december 10.)

Valós időben közvetítettem a valótlanságokat. (Kovács Zoltán twitterező államtitkár a magyar kormány brüsszeli meghallgatásáról, Hír TV, december 10.)

A centrális erőtér politikai koncepciója megbukott. (Gruber Attila Fidesz-politikus, siófoki polgármester-jelölt, 24.hu, december 11.)

A jobboldal, noha imád a nemzet nevében beszélni, csak egy szubkultúra, mint a horgászoké vagy a katolikusoké. (Tóta W. Árpád publicista, hvg.hu, december 11.)

Nekünk, alkotóknak legyen több közünk egymáshoz, mint bármelyik politikai erőhöz. (Rudolf Péter színész-rendező, Magyar Nemzet Online, december 12.)

Bár a polgármestereink több voksot gyűjtöttek, mint öt éve, mégis sok kerületben veszítettünk. Ez egy mélyütés volt nekünk Budapesten. (Borbély Lénárd Fidesz-politikus, csepeli polgármester az önkormányzati választásról, Népszava, december 12.)

Ha Budapestből egy élhető, emberközpontú várost akarunk csinálni, nem változtathatjuk csatatérré a tárgyalóasztalt. (Balogh Samu főpolgármesteri kabinetfőnök, Magyar Narancs, december 12.)

Nemzetközi kapcsolatok felelős államtitkáraként ismert, elszabadult hajóágyú. (Föld S. Péter újságíró Kovács Zoltánról, HírKlikk.hu, december 12.)

Igazán szükségünk lenne egy jó ellenzéki újságírásra. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Hír TV, december 13.)

Az urizálás címkéje ráragad a Fidesz politikusaira. (Závecz Tibor szociológus, ATV, december 13.)

Túlsúlyos sportnemzet. (Ficsor Benedek újságíró, Magyar Hang, december 13.)

Tudtuk, hogy a diktatúra előbb megreccsen, aztán össze is dől majd. (Orbán Viktor miniszterelnök Temesvárott, Miniszterelnök.hu, december 14.)

A legjobb dekázó az egész kormányban. (Németh Péter újságíró Varga Judit igazságügyi miniszterről, Népszava, december 14.)

A társadalom egy nagyon jelentős része megelégelte a 2010 óta zajló Fidesz-kormányzást. (Schmuck Erzsébet LMP-politikus az önkormányzati választásról, Magyar Hírlap Online, december 14.)

Főként a kistelepüléseken a Fidesz legutóbb ripityára verte az összes ellenzéki pártot. (Szanyi Tibor szocialista politikus, Munkások Újsága Online, december 15.)

1 komment
süti beállítások módosítása