Médianapló

Médianapló - Molnár Zsolt kézivezérli a pártsajtót?

2019. december 12. 10:37 - Zöldi László

A szocialista politikus „mocskos zsarolási ügy”-ről beszélt, amikor elismerte, hogy ő bizony botrányba keveredett. Az évek során azonban annyi ügybe keveredett, hogy a párt legtöbbször hírbe hozott politikusaként könyvelhetjük el. Ezért nem is foglalkoznék azzal, hogy esetleg nemcsak a kormánypárti Borkai Zsolt szórakozott prostituáltakkal, sőt talán drogozott is, hanem lám, a másik politikai oldalon szintén akadnak…

De nem bontom ki a feltételezést. Kivárom inkább, hogy a hatóságok nyomozzanak, a bíróság pedig ítélkezzen. Van viszont valami, ami nagyon is belefér e sajtószakmai rovatba. Molnár Zsolt interjút adott a Népszava magát meg nem nevező munkatársának, aki összefoglalta a beszélgetőpartner szavait. A zsaroló állítólag megkereste a hírbe hozott politikust, aki „elhitte, hogy dolgozni szeretne, és elvégzett munkáért pénz jár. Megkérdeztük, hogy miért adott volna munkát neki. Azt mondta, tehetséges szakembernek tartotta, úgy gondolta, hogy a korábbi nézetkülönbségek ellenére is segít neki, így egy baloldali hírportáltól kapott volna esélyt.”

Vagyis a zsarolási ügybe keveredett politikus elismerte, hogy a találkozón szóba került a pénz, de csak az újságírói munka ellenértéke gyanánt. A korábbi nézetkülönbség pedig azt jelentette, hogy az MSZP-hez hajdan közel álló újságíró blogját állítólag „lenyúlták” a szocialisták, ezért az illető berágott, és a tavalyi választás előtt kijelentette, hogy a Fideszre fog szavazni. Ilyen előzmények után gondolta a szocialista politikus, hogy esélyt ad neki egy baloldali hírportálnál. Nocsak. A baloldalnak van olyan hírportálja, mely az MSZP közvetlen irányításával működik?

S ha egyik legbefolyásosabb politikusa úgy véli, akkor a megtért (és anyagilag megszorult) bárány lehetőséget kap arra, hogy ismét újságírói tevékenységgel járuljon hozzá a párt fölemelkedéséhez? Az „életszerű” magyarázattal talán lehet cáfolni, hogy az ellenzék soraiban is akadnak sebezhető, zsarolható politikusok, akik magánlakásban, bárban, titkos kuplerájban bosszulják meg az emberiségen, amiért jó pénzért érzik rosszul magukat a parlamentben és a polgármesteri hivatalban. Eme feltételezésnél azonban kínosabb, amit Molnár Zsolt a Népszava tegnapelőtti számában kotyogott ki.

Arról számolt be, hogy az egyik ellenzéki párt hírportált, netán újságot is tart. Pártigazgatója és a budapesti szervezet vezetője pedig el-eldönti, hogy ki dolgozhat a kézivezérelt szerkesztőség(ek)ben.    

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2215349202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2019.12.12. 18:07:01

Gyurcsány kézivezérléséhez képest ez a Molnár a Népszavájával gyenge amatőr...

Hej mikor a méltán kimúlt Népszabadságban megjelent "Szembenézések" és társaik nyomán "közszolgálatilag" Friderikusszal jelentek meg négyszer egy órás interjúk:
www.origo.hu/itthon/20070129elmelkedessel.html

Akker bezzeg rendben volt a "sajtószabadság" Magyarországon, a magasságos EU sem prüszkölt...

DarthVader 2019.12.12. 21:56:44

Miért ne lenne a baloldalnak hírportálja? Miért pont a baloldalnak ne lenne?
Mindegyik pártnak van. Elég gyenge érvelés.

Várjuk már meg, amíg a zangyal ügyvédje --- hogy ez mekkora fasság - kiteríti a kártyáit...

vajdasagi 2019.12.13. 09:05:42

Hogy "kell-e" hírportál a szoci pártnak, azt nem tudom, gondolom igen. De hogy a molnár zsolt eldönti, kinek ad benne munkát, az azt mutatja, hogy a szocik semmivel sem jobbak a fityisznél. De hogy ez a molnár zsolt egy utálatos féreg, az eddig is világos volt, és most is megerősítést nyert.

a szürkebarát ötven árnyalata 2019.12.13. 13:08:55

@vajdasagi: Miért ne dönthetné el. Ez nem egy független hírportál. Baj csak akkor lenne, ha annak akarná mutatni magát.