Médianapló

Médianapló - Péterfy Gergely: "A rezsim célja az, hogy minden hangot elnémítson"

2019. december 08. 18:13 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Moldova kádározott, Kövér pozsgayzott, Kósa ellenzékizett, Szili globalizált, Kocsis Máté pedig színházalt. Lefülelt mondatok.

 

Pozsgay Imre nem lett volna rosszabb köztársasági elnök, mint Göncz Árpád. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke, M5, december 2.)

A Fidesz az új szélsőjobboldal. (Krausz Tamás történész, ATV, december 2.)

Az ellenzékiek kiélhetik magukat a MÁV-on, a fideszesek pedig a fővároson. (Lukácsi Katalin volt KDNP-politikus az első hóról, ATV, december 3.)

Az kizárt, ugye, hogy ellenzék nem lesz a parlamentben. (Kósa Lajos Fidesz-politikus a 2022-es választásról, Heti TV, december 3.)

Magyarországon a sajtószabadság halott. (Gréczy Zsolt DK-politikus, Mérce.hu, december 3.)

Előbb egy bohócot, majd egy hallgatag horgászt neveztek ki köztársasági elnöknek, miközben megszüntették a köztársaságot. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, december 4.)

A rendszerváltás nálam Kádár félreállításával és halálával kezdődött. (Moldova György író, 24.hu, december 5.)

A balliberális erők azóta sem nemzetben, hanem egy globális világban gondolkodnak. (Szili Katalin volt szocialista politikus a kettős állampolgárságról kiírt népszavazás 15. évfordulóján, Magyar Nemzet Online, december 5.)

A demokrácia a másik ember elfogadásának és tiszteletben tartásának a története. (Kovalik Balázs rendező, Magyar Narancs, december 5.)

Ez most már nem „Fidesz”, nem „fiatal”, ahogy a nevük mondta, hanem zsémbes, macsó öregurak károgó sereglete. (Csepeli György szociálpszichológus, 168 Óra, december 5.)

A hatalom mai birtokosai koravén demokratákká válva egyre jobban hasonlítanak azokra, akiket egykor kommunistáknak hívtunk. (Szerető Szabolcs újságíró, Magyar Hang, december 6.)

Náluk van a stukker, és nem félnek használni. (Török Gábor politológus, törökgáborelemez.blog, december 6.)

A Fidesz továbbra is a totális kontroll és letámadás politikáját folytatja. (Haász János újságíró, Index.hu, december 6.)

Ha valaki kinyitja az internetet, a kommentekből azt látja: a jobboldali lélek háborog, noha októberben is győzött. (G. Fodor Gábor politológus, Mandiner.hu, december 6.)

Gothár-féle zaklatószínházak. (Kocsis Máté Fidesz-politikus, Facebook.com, december 6.)

Kicsinálják a független színházat. (Boross Martin rendező, ATV, december 6.)

Nincs más eszköz a kezükben, mint a diktatúra védelme foggal-körömmel. (Bruck András író, Facebook.com, december 7.)

Most az ellenzék győzött, tudja, ezek a színesek. (Csapó Károly volt válogatott tatabányai labdarúgó, Magyar Nemzet, december 7.)

Az időt még senki sem győzte le. (Malonyai Péter sportújságíró, Nemzeti Sport, december 7.)

Befejezett múlt csak a nyelvtankönyvekben van minálunk. (Markó Béla romániai magyar költő-politikus, Népszava, december 7.)

A rezsim célja az, hogy minden hangot elnémítson. (Péterfy Gergely író, Facebook.com, december 8.)

 

1 komment
süti beállítások módosítása