Médianapló

Médianapló - Borkai a tüntetőkhöz: "Maguk pedig itt nem csinálnak mást, mint kuplerájt"

2019. november 10. 15:26 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Orbán magyarkodott, Kövér gyurcsányozott, Mesterházy putyinozott, Lendvai borkaizott és Karácsony betonozott. Lefülelt mondatok.

 

Az MSZP provincializálódott. (Ágh Attila politológus, Népszava, november 4.)

Külön öröm, hogy nem tankokkal jöttek, hanem bankokkal. (Mesterházy Attila szocialista politikus Putyinről és embereiről, ATV, november 4.)

2002-ben Orbán nagyon súlyos vereséget szenvedett Budapesten. Akkorát, hogy azt vidéken már nem tudta ellensúlyozni. (Révész Sándor újságíró, hvg.hu, november 5.)

A beton helyett a fákat választom. (Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, Index.hu, november 5.)

Megrezdült a rendszer. (Hiller István szocialista politikus, ATV, november 5.)

Nem lehet többé primadonnaként viselkedni ebben a történetben. (Kiss Ambrus, a budapesti főpolgármester általános helyettese az ellenzéki pártok együttműködéséről, Mérce.hu, november 6.)

Karácsony Gergely bőkezűbben osztogatja a fővárosi önkormányzati cégekben járó fizetéseket, mint Tarlós István. (Stumpf András újságíró, Válasz Online, november 7.)

Mi kiegyensúlyozott, mindenkit megszólaltató közéleti lapot akarunk az újpestiek kezébe adni. (Déri Tibor újpesti polgármester, 168 Óra, november 7.)

Maguk pedig itt nem csinálnak mást, mint kuplerájt. (Borkai Zsolt lemondott győri polgármester a tüntetőkhöz, ATV, november 7.)

Talán nem ez volt az évszázad legszerencsésebb szóhasználata. (Lendvai Ildikó szocialista politikus Borkai Zsoltról, Facebook.com, november 7.)

Magyarország nem provinciális. De nagyon sok magyar ember él provinciális, szűk látókörű életet. (Frei Tamás újságíró, 24.hu, november 7.)

Erdogán Orbáné, Erdogánné a szocialistáké. (Szombathy Pál újságíró, Facebook.com, november 7.)

A magyar miniszterelnök immár szinte csak diktátorokkal és bűnözőkkel tart kapcsolatot. (Bruck András író, Facebook.com, november 8.)

Merjünk magyarok lenni! (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, november 8.)

Az ellenőrző tevékenységi jogköröket ellátó bizottsági elnöki, illetve tanácsnoki pozíciókat ellenzéki politikusok töltik be. (Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester, Feol.hu, november 8.)

Képes-e hagyni, engedni valódi szerkesztőségként működni őket az ellenzéki összefogás? (Dévényi István újságíró az önkormányzati lapokról, Magyar Hang, november 8.)

A nyomtatott lapok iránti igény drasztikusan csökkent, ezért azt is vizsgáljuk, hogyan érdemes a hírlapterjesztést megtartani. (Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója, Magyar Nemzet, november 9.)

A Momentum liberális párt, mi pedig zöldek vagyunk. A Párbeszéd nem tudom, milyen. (Ungár Péter LMP-politikus, Népszava, november 9.)

A Facebook szinte minden szerveződés legfontosabb fóruma lett, politikai demonstrációtól hétvégi grillezésig. (Szele Tamás újságíró, Forgókínpad.blog, november 9.)

Lehet, hogy a nők többre is képesek koncentrálni, de egyre sem igazán. (Köstner Vilmos debreceni kézilabda-edző, Nemzeti Sport, november 9.)

Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik. (Kövér László, az országgyűlés elnöke, Magyar Rádió, november 10.)

7 komment
süti beállítások módosítása