Médianapló

Médianapló - Cenzúrázott-e Baranyi Krisztina?

2019. november 03. 09:59 - Zöldi László

 

A Média1.hu-t Szalay Dániel működteti Gárdonyban, és a médiapiac fejleményeit gyűjti össze. Tegnap este 19.01-kor például közölte, hogy „a cenzúravád visszahullott Baranyi Krisztináról, Ferencváros új polgármesteréről”. Az újdonsült kerületvezető ugyanis kifejtette: nem az ő munkatársa kérte, hogy az önkormányzati lapba szánt cikkeket a megjelenés előtt küldjék a polgarmester@ferencvaros.hu címre, hanem a volt polgármester irodavezetője. Nem akarta tehát cenzúrázni az újságot, „bár ilyen főszerkesztő mellett indokolt is lett volna”.

Hitelesnek hatott ugyan a Mandiner.hu-ban közölt munkatársi kérés, mégis ezt írtam a tegnapi bejegyzésben: „Egyelőre mégsem ítélkeznék a ferencvárosi ügyben.” Most azon tűnődöm, vajon több mint két héttel a helyhatósági választás után a volt polgármester irodavezetője van-e még abban a helyzetben, hogy kéziratokat kérjen az önkormányzati lap szerkesztőségétől. Ha igen, akkor a volt polgármester bizalmi embereként hogyan maradhatott a hivatalában? Ha nem, milyen szándékkal küldte ama bizonyos e-mailt? A tanulság miatt érdemes a történések időrendjét is felvázolni.

A Mandiner november 1-én, 17.31-kor közölte az e-mail szövegét. Én tegnap, november 2-án 10.47-kor tettem föl a Blog.hu-ra Az új polgármesterek mihez kezdenek az önkormányzati sajtóval? című bejegyzést, amelyben a ferencvárosi üggyel is foglalkoztam. Mielőtt megírtam volna, megnéztem persze Baranyi Krisztina Facebook-oldalát, de nem találtam rajta cáfolatot. Ezért írtam a bejegyzésbe: „Eddig legalábbis nem cáfolta a Mandiner értesülését.” Csupán tegnap este 18 óra körül fejtette ki álláspontját az üzenőfalán, vagyis a Mandiner-közlés után több mint 24 órával.

Az új polgármester azonnal tudta, hogy nem ő kérte a következő lapszámba szánt cikkek kéziratát. Abban már bizonytalan lehetett, hogy aki megfogalmazta azt a fránya e-mailt, az ő munkatársa-e, vagy a régi polgármester bizalmi embere. Ezt megtudhatta egy-két telefonnal. Esetleg kiment a temetőbe is, hogy a szerettei sírján virágcsokrot helyezzen el, és még mindig lett volna néhány órája, hogy tegnap 10.47 előtt írjon cáfolatot az üzenőfalára. Vajon ezt miért mulasztotta el?

Örvendetes, hogy ellenzéki politikusként nem élt az előzetes ellenőrzés számomra elfogadhatatlan módszerével. De annyit most megtanulhatott, hogy sajtóügyekben nem szabad késlekedni. Különösen akkor nem, ha a szavahihetőségéről van szó.               

61 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7015284960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manna5 2019.11.03. 12:58:11

A történések időrendje pontosan az, hogy Baranyi Krisztina két héttel a helyhatósági választások után, hivatalosan még nem kezdhette meg polgármesteri tevékenységét, mivel 2019. november 1-én (az Index interjú időpontjában) még a képviselő testület sem alakult meg. Ergo: nem menthetett fel és nem nevezhetett ki senkit, sehova. Ettől azonban még bekérhette volna (!!!!) az önkormányzati lap anyagát, ha olyan nagyon hülye, mint az önkormányzati lap főszerkesztője ill. munkatársai, akik eljuttatták a citált e-mailt a Mandiner szerkesztőségébe. De nem tette, mivel Baranyi Krisztina a legszebb győzelmet aratta Budapesten, az egyik legnehezebb terepen, a Ferencvárosban.

Baranyi Krisztina okos, energikus, határozott nő, aki azt a friss szellemiséget képviseli, amire a választók nagyon régen várnak. Nem a Fideszt akarja legyőzni, hanem a választókat megnyerni. Elég visszás, hogy az ellenzéki összefogás pártjainak ez nem nagyon tetszik, mert az előválasztáson kiütötte az ő hivatalos jelöltjüket is.

Nem csipkedni kellene őt, hanem maximálisan támogatni, mert nem lesz könnyű dolga! A neheze még most jön! Az önkormányzati lap főszerkesztője bejelentette, hogy az eddigi 500 ezres fizetése helyett, hajlandó maradni a lapnál 2 millió (!!!) forintért, a szerződése lejártáig.... A Mérce itt számol be erről: merce.hu/2019/11/02/nem-baranyi-hanem-a-volt-fideszes-polgarmester-embere-cenzurazta-volna-az-onkormanyzati-lapot/

Ráadásul meg is teheti, mert régi gyakorlat már, hogy az önkormányzati lapokat kiszervezik különböző kisebb gazdasági társulásokhoz (cimbikhez), a szerződések lejárta pedig több évvel későbbre datálódik, mint a helyhatósági választás. Így ha azt fel akarják bontani, akkor az akár több száz milliójába is kerülhet az önkormányzatnak... Ebbe a csapdába szaladhatott bele Pikó András is, aki a saját feljelentése után kirótt 500 ezres büntetést fizetheti ki polgármesterként az általa perelt lapszerkesztő helyett...

Van min törnie a fejét Baranyi Krisztinának, azon túl is, hogy mikor válaszoljon az őt ért médiás támadásokra...

Zöldi László 2019.11.03. 13:05:45

@Manna5: Kedves Anna! Tudod, hogy adok a véleményedre, de most mintha nem olvastad volna elég figyelmesen a mai előzményét, a tegnapi bejegyzést. Arról írtam, hogy ahány új polgármester, annyi megoldás az önkormányzati lapra. Éppen azzal kerülnék el az általad említett csapdákat, ha leülnének, és megbeszélnék, mire való az önkormányzati sajtó, és mire lehet számítani.

Manna5 2019.11.03. 14:27:33

@Zöldi László: Lacikám! Tudod, hogy minden posztodat alaposan végig olvasom, többször is, mert még egyszer kellene születnem ahhoz, hogy úgy tudjak zsonglőrködni a szavakkal, mint ahogy te! Ezért is kedvelem a blogodat... Az önkormányzati lapok nyilvánossága egy sajátos területe a médiának, amihez nagyon hozzáértően kell nyúlni, különösen ebben a vadkeleti gazdasági környezetben amiben 30 éve élünk. Valószínűleg igazad van, hogy le kellene ülniük megbeszélni. Lenne mit és akkor még mindig előkerülnek majd a napi munkában taposó gránátok, hol a sajátjaiktól, hol az ellenzéküktől... Lesz dolguk bőven! Nem irigylem őket!

Homo fideszbirkusz 2019.11.04. 16:14:28

Miért kellene betiltani az ÖK lapokat? Ahogy az egyik fidesz felszopó "sajtós" mondta: az ÖK a gazdájuk, azt írtak (írnak), amit megmond nekik a gazda. Na mármost, az ÖK-nak meg kell mondnani a heti meg havi megbeszélésen, hogy a tulaj laponként 10 cikket kér teljes tényfeltárással az eddigi ingatlan panamákról, helyi lakossági beszámolókkal, fotókkal stb. Aztán ha az egykoron fideszt felszopó álsajtós nem hozza a tulaj által kért eredményt, akkor meg már okkal is ki lehet rúgni.

De nem kell aggódni, a magyar ember úgy tudja váltani a felszopott gazdiját, mint orbán a politikai irányvonalait meg a vallásait.

Minden ballib bérretteg 2019.11.04. 16:19:34

Aki azzal a Gyurcsánnyal összefog, aki ellenzékiek ezreit verette 2006-ban beazonosíthatatlan karhatalmistákkal, aki az MTV-t a tisztogatással kezdte, saját emberek beültetésével, ahogyan Gyurcsány a Monetáris tanácsot is saját emberekkel töltötte fel, mielött elkúrta ...:

Nos szóval, aki ezzel a Gyurcsánnyal összefog, attól alegkevesebb, hogy maga is cenzúrázzon, amihez csak hozzáfér.

morph on deer 2019.11.04. 18:13:21

@Minden ballib bérretteg:
“ aki ellenzékiek ezreit verette 2006-ban ”

Rosszul emlékszel!
Akkor és ott nem az ellenzékiekről volt szó, hanem a randalírozó, törő-zúzó, gyújtogató és tankelkötő csőcselékről!

Az ellenzék akkor éppen orbánt hallgatta, de aztán a rendőrségi figyelmeztetés ellenére a már zajló konfliktus helyszínére ment, és bizony sajnálatos módon összekeveredett a kődobáló aljadékkal.
Szóval ajánlom a pontosabb fogalmazást a jövőre nézve, már csak a hitelesség miatt is!

Ezt amúgy nem érdemes vitatni, videofelvételek bizonyítják. Például ez:
youtu.be/n1fYWaTqKmA

Világít a torony 2019.11.04. 18:17:58

@Minden ballib bérretteg: Kedves ostoba rettegő. Nem Gyurcsány verette meg a vandálokat, hanem Gergényi. Ő volt a rendörség vezetője és országos cimborája titokban Pintér Kepapának, mint később kiderült. Muszáj minden fityeszesnek ilyen orbitálisan ostobának lenni? Van elég amit a Táncoslábún számon lehet kérni, minek hazudozni hozzá?

Ne várd a csordát!! 2019.11.04. 18:51:10

"Most azon tűnődöm, vajon több mint két héttel a helyhatósági választás után a volt polgármester irodavezetője van-e még abban a helyzetben, hogy kéziratokat kérjen az önkormányzati lap szerkesztőségétől?"
Ezek szerint nem tudod eldönteni, hogy azon tűnődsz-e?

Ez a mondat ugyanis kérdőjellel a végén ezt jelenti.
Ha tudod, hogy azon tűnődsz, akkor a mondat végére pont kell.
Akkor is, ha a mellékmondat kérdőmondat.
Nem ciki ez olyasvalakitől, aki szinte minden cikkében azzal dicsekszik, hogy ő mennyi médiaiskolában tanított?
Mellesleg a mai újságírók színvonalán látszik is, hogy ilyen tanáraik voltak, egy sem tud írni, tök mindegy, hogy jobb- vagy baloldali-e.

Ami meg Baranyit illeti: nyilván van egyéb dolga is, mint hogy minden sza.ros blogot elolvasson, mint a Mandiner. Legalábbis nagyon remélem, hogy az egyik legkarakteresebb ellenzékiként megválasztott polgármester nem ilyen sza.rságokkal foglalkozik, hanem mondjuk azzal, hogy a Bácskai Jánoshoz (előző ferencvárosi polgármester) hasonló tolvaj, korrupt, velejéig romlott ge.ciket börtönbe juttassa.
Ha nem, akkor ő sem érdemli meg a polgármesterséget.

Zöldi László 2019.11.04. 18:58:18

@Ne várd a csordát!!: Köszönöm a pontosítást, javítottam.

Ne várd a csordát!! 2019.11.04. 19:04:16

@Manna5:
Nem tudom, mennyire legnehezebb terep a Ferencváros, de hogy Bácskait utálták, mint a sza.rt, az tény.
Voltam olyan koncerten ott, ahol beszédet mondott az a rohadék tolvaj, és a közönségből néhány kurv.aanyázás azért felcsendült. Nem is tartott hosszan a beszéde, valószínűleg nem erre számított. A Ferencváros nemcsak a pár ezer Fradi-drukkerből áll, a többség igen magasról sza.rik a Fradira, vagy egyenesen utálja, mint a Fidesz-tolvajlás megtestesülését, Kubatovval az élén.

"az ellenzéki összefogás pártjainak ez nem nagyon tetszik, mert az előválasztáson kiütötte az ő hivatalos jelöltjüket is"
Kicsit tévesek az információid, az összefogás egyik felének a jelöltjét ütötte ki az összefogás másik felének jelöltjeként.
Az önkormányzati lap szerkesztőjét ki kell rúgni a pi.csába, ahogy ők is megtették az előzővel, amikor Gegesyt leváltotta a fideszes garnitúra. Az ellenség (a Fidesz az, nem ellenfél) seg.gnyalóit nem szabad megtűrni.

"ha azt fel akarják bontani, akkor az akár több száz milliójába is kerülhet az önkormányzatnak"
Attól tartok, a számokkal nem vagy valami jó barátságban. Több százmillió egy országos napilapnál kerül szóba esetleg.

"mert még egyszer kellene születnem ahhoz, hogy úgy tudjak zsonglőrködni a szavakkal, mint ahogy te"
Ekkora seggnyalást egy nagy jóindulattal is közepes firkásznak, ezt nevezem!

@Minden ballib bérretteg:
Azt a gyújtogató, tetves csürhét, amelynek a tagjait Gyurcsány verette, nem veretni kellett volna, hanem élessel lövetni. Amíg csak egy is mozog közülük.

kiskutyauto 2019.11.04. 20:34:06

Lehet, hogy igen. S ha megtette, jó okkal, Mivel még büdös koszos ócska propagandista troll patkányok hemzsegnek a médiákban, ezért át kell nézni, nem-e aljas hazugságokat írtak oda. Ha igen, akkor cenzúrázni muszáj. Egyszerűen lektorálásnak illetve korrekciónak hívják, hogy a szöveg igazat és valóságot tartalmazzon, csak részrehajlás nélkül, objektíven... mert még amiatt is figyelni kell erre, hogy a patkányok simán becsapdázzák, ha nem nézi-nézeti meg direkt beírnak olyan dolgokat, amiből botrány lehet és aztán majd rá mutogatnak, hogy de hát ő engedte kiadni... mert a hazug hazaáruló náci fizeSS maffia az ilyen....

vajdasagi 2019.11.04. 21:28:18

Azt hiszem, az önkormányzati lap nem tartozik a 10 lesürgősebb dolog közé. De ezeket a seggnyalókat, akik újságíróknak hiszi magukat tényleg jó lenne arra kérni, hogy heti egy korrupciós ügyet nyomozzanak ki. Bárki is legyen a korrupció elkövetője vagy felbujtója. Én addig etetném őket, amíg fel nem dobnak minden mocsadékot. Megjegyzem Baranyai Krisztinából kinéze, hogy talpig becsületes, de azért a csapata elég sokfélé, nem bánnám, hogy ezeket is felügyelné, ellenőrizné a média. És ha már origónk, meg mtva-nk meg ilyen hasonló nyomorultjaink vannak, akkor éppen érdekes lenne a IX. kerületben TÉNYLEG független újságírást látni. Ha ezt pár évig művelnék, nálam elévülnének az eddigi vétkeik, megbocsátanék nekik. Mert amit eddig műveltek ezek a "sajtósok" az alapján ők bizony szar emberek.

Ne várd a csordát!! 2019.11.04. 21:51:23

@kiskutyauto:
Lektorálásnak a lefordított szöveg eredetivel való összevetését hívják.
Korrekciónak a hibajavítást.
Amire te gondolsz, az korrektúrázás lenne, de nem, az a helyesírási és stílushibák javítását jelenti.
Amiről írsz, az viszont cenzúra, de a cenzúra nem okvetlenül káros, még ha rossz is a szó alapkicsengése. Valóban, azt meg kell akadályozni, hogy olyan hazugságok jelenjenek meg az önkormányzati lapokban, mint eddig. A Ferencváros újság néhány példányát volt szerencsém látni a választások előtt a kerületben lakó ismerőseim révén, egy hányás volt, Bácskai se.ggének gusztustalan, elvtelen és gerinctelen nyalása, semmi egyéb, miközben a kerület gondjaival nem foglalkoztak, pedig van bőven, a Bácskai által bevezetett átgondolatlan parkolási rendszertől (aminek a bevételét a haverjai el is lopták az utolsó fillérig) a rozzant lakások fel nem újításáig. A Gegesy-korszakban azért ez nem így volt, akkor a kerülettel foglalkoztak inkább, és nem a polgármesterrel (régi barátaim laknak/laktak a kerületben többfelé, a József Attila-lakóteleptől a Ráday utcáig).

@vajdasagi:
A Ferencváros újság mostani szerkesztőségét Bácskai ültette oda, ezt a gárdát ki kell vágni, mint macskát szaharni. Ezektől nem várható el semmi objektivitás, független újságírás pláne nem (az ma Magyarországon sehol nincs, Indexet, 444-et és hasonlókat beleértve sem), az meg azért nem a legjobb, hogy a kerület vezetését fikázza a kerület lap, mert fideszes fa.szkalapok ott a... hát, újságírók nem, mert nem az egyik sem, de őket engedik írni. Ne engedjék. Ők se nagyon kényeskedtek, amikor az előző gárda teljesen politikai alapú kivágásakor beültek azoknak a helyére, most kapják meg ők is ugyanazt.
Olyan szintű firkászt találni nem nehéz a másik oldalról sem, amilyenek a kerületi lapokat összehányják.

Európai téridő 2019.11.04. 22:03:15

@Ne várd a csordát!!: Gegesyt kedvelték. De az már történelem.

frikazojd · http://kocs.ma 2019.11.05. 00:20:42

mindig ez van. a kommunista bohócmédia minden egyes alkalommal pár óra alatt lebukik minden már messziről átlátszó hazugságaival, de a hívek zabálják - a valóságot meg simán csak letagadják.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.11.05. 08:00:06

A ballibek lételeme a cenzúrázás, szóval semmi furcsa ebben a hírben. A ballibek genetikailag gyűlölik a szólásszabadságot.

vergyula 2019.11.05. 08:26:55

@MAXVAL bircaman közíró: Jelen állás szerint Baranyi Krisztina nem akar cenzúrát, tehát nem ballib. Vagy igen, csak hazudik, mert a ballibeknek - gondolom - a hazudozás is lételemük. Vagy igazából mindenki ballib, aki a Fidesz ellen van, más nem számít.
Az utóbbi hetek hírei szerint - korábban - kormánypárti vezetésű önkormányzatok esetében került elő a cenzúra jelensége. Akkor viszont ők a ballibek. Ez egyre zavarosabb.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.11.05. 08:30:42

@vergyula:

Nem követtem tevékenységét, szóval nem tudom. De nagyon meglepne, ha nem lenne ballib.

Nincs itt semmi zavar, a "jobboldal" sokkal kevésbé él a cenzúrával, mint a "baloldal", ez az tapasztalat 1990 óta.

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 08:35:12

@Ne várd a csordát!!:

Szeretem amikor a magadfajta agyhalott komcsi Gyurcsnyisták kinyílnak, és kifejtik mit tennének a másként gondolkodókkal. Csak azt nem értem mit hisztiztek, mikor tetves ÁVH-snak minősít titeket mindenki akinek van 80 IQ-ja.

"Azt a gyújtogató, tetves csürhét, amelynek a tagjait Gyurcsány verette, nem veretni kellett volna, hanem élessel lövetni. Amíg csak egy is mozog közülük."

A valóság az volt, hogy 40ezer embert beazonosíthatatlan karahatalmistákkal veretett rommá a GYurcsány nevű elkúró kedvenced, tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverekkel (kardlap, vipera, szemmagasságban kilőtt könnygázgránát, gumilövedék, ...).
A lelkivilágod, meg magáért beszél. Hányinger, mint minden ballib tetűé.

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 08:38:03

@vergyula:

Minden oldal a vezetése alá tartozó lapokat irányítja a tartalmát megszabja. Ez így van mióta világ a világ. Így van az Indexel is, 444-el, épp mint az Origóval.

Mitöbb az Index, 444, és a Facebook is aktívan cenzúrázza a jobboldali véleményeket hozzászólásokat, éppen úgy egyébként mint az Origó, Magyar Nemzet, ....

A különbség abban áll, hogy előbbiek előszeretettel hazudják magukat függetlennek.

Secnir 2019.11.05. 09:32:57

@Minden ballib bérretteg: @MAXVAL bircaman közíró:

na, ti ketten úgy hiányoztatok már, mint léggömbárusnak a nyílzápor. nem akartok magatoknak csinálni valami külön fekete lyukat a blog.hu univerzumában, ahol elbújhattok, és nyalhatjátok egymás faßát? de most komolyan, olyan jól szétbasztok minden normális kommentet a trollkodásotokkal...

ProsTata 2019.11.05. 10:01:36

@MAXVAL bircaman közíró:
"Nem követtem tevékenységét, szóval nem tudom."
Tehát nem tudod mihez szóltál hozzá, de "hozzászóltál".
Köszönjük a beismerést!

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 10:09:48

@Secnir: Kb pont erről beszélek. A ballibeknél a cenzúra alap. Minden más véleményt ignorálnak, dehonesztálnak, és figyelmen kívül hagynak. Köszönöm hogy bizonyítottad.

ProsTata 2019.11.05. 10:10:56

@Minden ballib bérretteg:
Amikor szarban vagytok, akkor a legbiztosabb menekülési irány az "elmútnyócévezés".
Akkor is, ha annak a témához semmi köze.
Ilyenkor látszik az erőlködés és a zavar a soraitokban.
Összefoglalom a gondolatmenetedet:
Adott egy volt és egy jelenlegi polgármester.
A volt polgármester a Te szektád embere.
Erről a polgármesterről bebizonyosodott, hogy durván ment a cenzúra.
Az új polgármesterről ennek ellenkezője.
Ergo a régi polgármester és az általa működtetett rendszer pártállástól függetlenül is szembe ment azzal, amit a jelenlegi kormány is a szólamok szintjén annyira szeret hangoztatni úgymint: demokrácia sajtó- és szólásszabadság. Ez immár tény...
Erre Te: dögöljön meg Gyurcsány !
Szánalmas!

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 10:15:46

@ProsTata:

Nem egészen.. Arról van szó, hogy minden polgármester, és kormány minden médiát amire volt ráhatása befolyásolta, cenzúrázta, szerkesztette, az álatala odaültetett emberek által.
Csak amíg ti az egyik oldalon világosan látjátok ezt, addig a másik oldal cenzúrájára maszturbáltok, és nagyon ostoba módon függetlenségnek hazudjátok az egyoldalú törekvédseket.

ProsTata 2019.11.05. 11:05:18

@Minden ballib bérretteg:
"Arról van szó, hogy minden polgármester, és kormány minden médiát amire volt ráhatása befolyásolta, cenzúrázta, szerkesztette, az álatala odaültetett emberek által."
Pontosan fogalmaztál, MÚLT IDŐBEN! Tudom ezzel mit akartál mondani, de öntökön lövés lett belőle. Ezek szerint két lehetőség van.
1. Magyarországon nincs és nem volt sajtó- és szólásszabadság, tehát demokrácia.
2. Magyarországon nincs sajtó és szólásszabadság, tehát nincs demokrácia.
Csak szólok mindkét verzióban ott van a Fidesz. Te vélt vagy valós felütéssel próbálod elkenni a szart, hogy "nem is vót, mi a szart akarok?"! Hát nem! Ez nem menti a Fideszt és azt, hogy ami a kerületi lapoknál folyt, az leképezése az országos "köz" médiában jellemző fideszes gyakorlatnak.
Tudod, én ismertem Orbán Viktort az 1980-as évek végén. Személyesen. Ugyanazon ellenzéki körökben mozogtunk. Kicsit más volt a sajtószabadságról a véleménye, de lelke rajta....
Ez most szokatlan és kellemetlen helyzet. Megértelek, nem ehhez vagy szokva. Meg kell tanulni önállóan gondolkodni. Aki nem képes rá, az menjen futószalag mellé dolgozni.

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 11:12:18

@ProsTata:

Az nem igaz, hogy nincs sajtó és szólásszabadság. Az én állításom az, hogy minden poltikai formáció az irányítása alatt álló médiatermékeket cenzúrázza, és tartalmát befolyásolja rendszerváltás óta.

A kormányon levők is a sajtá részt, és az ellenzéki térfélen is a saját részt.
Összességében mindenki azt mond amit akar, csak meg kell keresnie a közléshez a megfelelő beállítottságú terméket, azaz más szóval tulajdonosi kört.

Azaz az Index, 444, semmivel sem különb mint az Origó, Magyar Nemzet, mindösszesen ennyi az állítás, illetve az is, hogy Baranyi Krisztina sem különb egyik elődjétől sem.

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 11:13:54

@Minden ballib bérretteg:

Ponttalanul fogalmaztam..
A jelenség nemcsak rendszerváltás óta létezik, hanem elötte is, és nem csak nálunk hanem a világon mindenhol.

ProsTata 2019.11.05. 11:21:07

@Minden ballib bérretteg:
Ha meg már bérrettegés...
Nem bántási szándékkal, írom amit írok.
A környezetemben számos fideszfan, vagy inkább hívő (ez jobban jellemzi a fidesz és főleg vezetője körül kialakult személyi kultuszt) él és dolgozik. Nálad és náluk látok október 13. óta egy világfájdalom típusú frusztrációt. Nevezzük ezt rettegésnek?
Nem a ballibektől rettegnek. Mindenhol vannak véresszájú handabandás emberek! Bal és jobb oldalon.
De nem a véresszájú ballibektől féltek, hanem saját magatoktól, attól a hazugsághegytől, ami most rátok omlik.
Ez a rendszer (ha úgy tetszik ez a rendszer is) a hazugságokra épül, a Fideszt is behálózta a hazugság és a korrupció. Ez most nyilvánvalóvá válik és egyre inkább, sok ember szeme felnyílik. Nektek ez fáj, ettől féltek. Kevesen vagytok "hívők" ahhoz, hogy diktáljatok. Ez is kiderült október 13-án. Akkor is, ha állítólag megnyertétek a választást.

ProsTata 2019.11.05. 11:26:11

@Minden ballib bérretteg:
"A jelenség nemcsak rendszerváltás óta létezik, hanem elötte is, és nem csak nálunk hanem a világon mindenhol."
Tehát Baranyi Krisztina a saját szemétdombján nem akar ezzel élni. Ezt bebizonyította.
Akkor miért dögöljön meg Gyurcsány?
Komolyan kérdezem:
Ha jól vettem ki, akkor Te sem tartod kívánatosnak a cenzúrát (a Fidesz is azt állítja hogy nincs). Most azt állítod, hogy de van! Most is! Tekintsünk el most az ellentmondástól, ami közötted és barátaid között spannoltál ki!
Ha az állításodat jól értelmeztem, akkor nem ünnepelned kellene, hogy lám itt van végre ez a csaj, aki nem hajlandó a piszkos gyakorlattal élni? Szerintem igen és már egyet is értünk, pártpreferenciától függetlenül!

ProsTata 2019.11.05. 11:32:20

@ProsTata:
És persze közösen elítéljük a cenzúra gyakorlatát! :-)

Kuglóf. Az 2019.11.05. 11:32:44

@Manna5: A drága baranyi Kriszina ANNYIRA okos, hogy az átadásra RENDEZETTÉ tett irodát és abban a NAPI (!) munkához szükséges IRATTARTÓKAT üresen találta, azt találta mondani, hogy "ÜRES AKTÁK!" várták őt a hivatalban.
Ez az EGYETLEN mondata -- amit a szaF 24hu azonnal átvett (jól beégtek az irattartó =/= akta ügyben), majd már korrigálva egy másik ballib fórum is -- bizonyítja, hogy egy ostoba nőszemélyről van szó.
De hát EZ kellett a Ferencvárosnak, egyék amit megfőztek.

ProsTata 2019.11.05. 11:45:50

Egyébként a sajtóhírek szerint Baján kb ugyanez történt, ott a helyi újság főszerkesztője kereste meg az új polgármestert, "hova kell előzetesen elküldenem a megjelentetni kívánt cikkeket?".

Őszintén, én polgármesterként és munkáltatóként ezt a kérdést alkalmatlanság bizonyítékaként fognám fel és elzavarnám a francba. A főszerkesztő a nevét adja egy kiadványhoz, a neve hitelesíti azt, már ha van hitele! Nem a polgármester, hanem az olvasók előtt. Nem a finanszírozó, vagy kiadó!
Ezért van, hogy az irigyelt nyugaton és még nyugatabbra egy hiteles "sztár" főszerkesztő megnyerése, foglalkoztatása egy magát valaminek tartó médiaszolgáltatónál alap dolog. Ha hazugságon fogják a lapot, vagy valamilyen botrány van, akkor elsőnek a főszerkesztőt menesztik!
Ha tényleg kerületi közéleti kiadványról beszélünk, akkor értelmezhetetlen a cenzúra elfogadása is, ott a vezetői és legalábbis írott sajtó alapelvek ismeretének és ezért alkalmazásának hiánya önmagában elég az ügy szereplőinek menesztéséhez.
Ez még önmagában még nem cenzúra, hiszen a törvények alapján is defacto alkalmatlan emberekről van szó. A cenzúra akkor következik, ha az új polgármester a saját emberét ülteti a főszerkesztői posztba és kezdődik elölről a pártlappá alantasítás más színben.

chrisred 2019.11.05. 11:49:02

@Kuglóf. Az: Tudtommal csak egy fotót tett közzé az üres irattartókról.

Manna5 2019.11.05. 11:50:29

@Ne várd a csordát!!: Vegyük sorra...

1. - A Mandiner mostanra már nem egy "szaros" blog, hanem támogatott, rangos jobboldali hetilap. Kapható az újságárusoknál, igen szép kivitelben. Nekem mondjuk csak az első két szám van meg, de kb. a 10. számnál tarthatnak... Vegyél egyet és nézd át, hogy teljesen képben legyél...

2. - Lehet, hogy tényleg bajban vagyok a számokkal és tévedhettem pár milliót, mikor felbecsültem a szerződés felbontásának költségeit, de tartok tőle, nem figyeltél eléggé a lényegre... A szerződés nem egyes személyekkel köttetik, hanem kis gazdasági társasággal, amiben benne van a nyomdaköltségtől, a papír áron át a főszerkesztő félmillás béréig - minden... Természetesen, annyira túlárazva, hogy vissza is lehessen csorgatni a pénzből a megbízóknak... Határozott idejű, ami azt jelenti, hogy mondjuk 2023-ig érvényes. Ez lehet akár havi 10-15 millió is.... szorozd meg 48-al - nagyjából kijön a több száz milla, amit ki kellene fizetni, ha nem akarnak pereskedni... Általában beszéltem, nem a ferencvárosi önki lapról... de ez a gyakorlat...

3. - Nem az összefogás másik jelöltje volt! A Kétfarkú Kutyapárt és a civil szervezetek nem fogtak össze senkivel...

4. - Azért a helyedben óvatosan bánnék az olyan minősítésekkel, hogy ki a közepes firkász meg ki nem az... Általában a bolhák szoktak ugrálni... Általában... Az, meg hogy én kinek nyalom a s@ggét, az legyen az én gondom, ne te foglalkozz vele!

Puszi! :-)))

ProsTata 2019.11.05. 11:50:35

@Kuglóf. Az:
Megint egy terelés...
Nekem meg mint nőnem jön be Krisztina.
Állításomnak annyi köze van a sajtószabadsághoz, a kerületi lap(ok)hoz, mint a Te állításodnak.

chrisred 2019.11.05. 11:57:29

@Dagiiron: Ez miben cáfolja Baranyi állitását?

chrisred 2019.11.05. 11:58:46

@Manna5: És a nyomtatott hetilapban jelent meg a cikk az ominózus e-mailről?

ProsTata 2019.11.05. 12:11:26

@Dagiiron:
"Hozzátettem, hogy természetesen a választás eredményéről is tárgyilagosan és objektív módon fogunk beszámolni, minden kommentár nélkül megírjuk, melyik körzetben ki nyert, mennyivel nyert, ki lett a polgármester. Közöltem, hogy a címlapon pedig az október 23-i megemlékezés lesz, amelyen már az új polgármester, Baranyi Krisztina mondott beszédet, tehát már az első lapszámban ő lehet címlapon. Ezt vázoltam neki. Nyilván, amikor szembesült azzal, hogy Baranyi Krisztinát akarjuk címlapra rakni, ráadásul még a Bácskai alatti utolsó fejlesztésekről is be szeretnénk számolni, akkor rájöhetett: mindenféleképpen látniuk kell az újságot megjelenés előtt. Ezért akarták, hogy elküldjük nekik az újságot. "
Mrá ne is haragudj, de ez a részlet (és nem kiragadás!) önmagában bizonyító erejű!
Bizonygatja, hogy ő objektív (vagy tán lojális) lesz! Miért is? Át kell állni valahonnan?
Ha a címlapon az új polgármester lesz akkor azt gondolja valaki, hogy neki látnia kell?
Komolyan, ezek az emberek és különösen a főszerkesztő tudja mit jelent a sajtószabadság?

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 12:19:44

@ProsTata: Október 13-án az derült ki ami 2006-ban is pl, vagy 2002-ben vagy 1998-ban. Hogy Budapesten több a ballib hívő (mert a táborotokat ez a szó jobban jellemzi, és ezt nem bántási szándékból mondom), és ha összefognak egy zászló alatt indulnak akkor tudnak nyerni. Országosan meg győz a józan ész, a fejlődés, a nemzet a család. Az elkúróknak hála az égnek országosan most is coki van.

Az elnyert polgármesteri székekből, közgyűlésekben pedig hamar bizonyítják majd a ballibek, hogy mit sem változtak. Ahogy azt a cenzúrázó Baranyi Krisztina is tette két héttel beiktatása után. Merthogy éppenhogy cenzúrázott a félreértések elkerülése végett, a hablatyolása ellenére is.

ProsTata 2019.11.05. 12:23:08

@Dagiiron:
Ráadásul a kormánypárti Mandiner hozta le a hírt! Innentől kezdhetne gyanús lenni, hogy a mentegetőzés, és a sugallt mentegetésed sem lehet őszinte.
Szarba léptek ez önmagában nem újság, de ők a sajátjukba. :-)
Azt hitték, hogy most aztán tetten érték a "ballibsi ruvnyát", meg a "ballibsi" módszereket.
erre kiderült, hogy az új polgármesternek semmi köze hozzá (ez kiderül a levélből is), csak a korábbi beidegződések működtek, a rendszer tehetetlensége.
Ráadásul az áldozat nem a polgármester, vagy a "ballibsi" sajtó áldozata, hanem éppen a cikket leközlő Mandineré volt.
Hogy állsz a szövegértelmezéssel?

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 12:23:33

@ProsTata:
"A cenzúra akkor következik, ha az új polgármester a saját emberét ülteti a főszerkesztői posztba és kezdődik elölről a pártlappá alantasítás más színben."
Helyben is vagyunk.

mandiner.hu/cikk/20191103_baranyi_krisztina_ferencvaros
A ferencvárosi polgármester új munkatársa az a fent már említett Czuk Dorottya lett,
aki Demszky Gábor főpolgármestersége alatt a Városháza sajtófőnöke volt.

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 12:25:31

@ProsTata:

Hát elég nagy marha vagy, ha azt hitted hogy az Index vagy a 444 fogja lehozni a Baranyi cenzorhölgy mocskos módszereit.
A lényeg, hogy a hír igaz. S mint olyan ezt senki nem tagadta, csak Baranyi elftársnő próbál visszamutogatni, a 2 héttel a megválasztása után történt cenzus kiadása okán.

ProsTata 2019.11.05. 12:26:31

@Minden ballib bérretteg:
Ha valamiben hiszel az orvosság valamire! :-)
Én nem mondtam, hogy nem "Ti" nyertétek, de máris bizonygatod, hogy DE!
No comment!
:-)

Minden ballib bérretteg 2019.11.05. 12:30:39

@chrisred:

Márhogy azt az állítását miszerint az irodavezető, aki 16 nappal választás után kiadta a cenzust, az Bácskai embere volt ?
Azt mondenben cáfolják a tények.
Azaz Baranyi Kriszta próbálja általa kiadott cenzust másra tolni, csakhát hiteltelen, mint minden ballib próbálkozás, és szögesen ellentmondanak ennek a tények.

"az irodavezető már jóval Bácskai János fideszes polgármester regnálása előtt,
már az SZDSZ-es Gegesy Ferenc polgármestersége idején is a hivatalban dolgozott,
ráadásul évekig Gegesy személyes titkáraként, továbbá a mai napig a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat alkalmazásában áll, nem nevezhető tehát „Bácskai emberének”, ráadásul nem is politikai munkát végzett. "

ProsTata 2019.11.05. 12:35:31

@Minden ballib bérretteg:
Na ebből most mit akartál kihozni? Te tudod? Kétlem!
A helyi lap főszerkesztőjének hívta?
Melyik város (nagyobb város és a kerületek is ez a kategória) polgármesterének nincsenek bizalmi munkatársai?
Mellesleg állítólag egy csomóan kiléptek Baranyi Krisztina érkezése előtt. Gondolom azok az előző polgármester "bizalmasai" voltak.
Csak hogy értsd, miért butaság az erőlködésed:
Valami ténykérdés és kellemetlen ténykérdés a Neked oly szimpatikus előző polgármester esetében.
Az új polgármester még el se kezdte a működését, de Te, vagy ti már tudjátok, hogy mi fog történni!
Most "tegyük a kezeinket a tévére", vagy paranormálisak vagytok, mint Uri Geller?
Vagy csak egyszerűen dühösek és frusztráltak? :-D

ProsTata 2019.11.05. 12:41:38

@Minden ballib bérretteg:
Mi igaz?
Ember!
Most kanalat hajlítotok? :-D
Ha sokszor elmondasz valamit, akkor még nem válik azzá!
Cenzorhölgy! :-D

ProsTata 2019.11.05. 12:50:39

@Minden ballib bérretteg:
Megint előre szaladtál és ez már komikus.
Tehát ki és hol állította RAJTAD KÍVÜL, hogy az önkormányzat irodavezetője Bácskai embere?
Itt az állítás az, hogy rendszerszerű cenzúra folyt!
Ezzel nem tudsz mit kezdeni, semmi sem drága, még a szerencsétlen irodavezető becsületébe is belegázolsz! :-)
Tudod hogy hívják amit csinálsz?
Csúsztatás....
Mindig egy kicsit hozzáteszel a tényekhez, amit lehet másképpen magyarázni, vagy a vitapartnernek tulajdonítod és vitatkozol vele! Természetesen győztesként kerülsz ki! :-D

chrisred 2019.11.05. 13:22:06

@Minden ballib bérretteg: Baranyi nem azt írta, hogy Bácskai embere volt, hanem hogy a volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte az e-mailt. Ami tényszerűen igaz.

chrisred 2019.11.05. 13:44:02

@Minden ballib bérretteg: Egyébként nem túl elegáns a Fidesz propagandától a választásoktól eltelt 16 napra való hivatkozás, amikor direkt azért támadták meg a jogorvoslati határidő utolsó pillanataiban a választási eredményt, hogy az új polgármester minél később léphessen hivatalba. Amúgy pont azért, mert közszolgálati pozicióban dolgozott, nem lehet az egyik napról a másikra elküldeni a hivatalból.

Manna5 2019.11.05. 15:16:23

@Kuglóf. Az: Ez most komoly amit írtál? " A drága baranyi Kriszina ANNYIRA okos, hogy az átadásra RENDEZETTÉ tett irodát és abban a NAPI (!) munkához szükséges IRATTARTÓKAT üresen találta, azt találta mondani, hogy "ÜRES AKTÁK!" várták őt a hivatalban.
Ez az EGYETLEN mondata -- amit a szaF 24hu azonnal átvett (jól beégtek az irattartó =/= akta ügyben), "

Egyetlen szóra alapozod, hogy ostoba nő? Egy elszólásra? Vicces...

Nézd már meg ezt... érdemes! Másnak is ajánlott, mielőtt kommentelget!

index.hu/video/2019/11/01/baranyi_krisztina_polgarmester_ferencvaros_interju/

ProsTata 2019.11.05. 15:22:39

"Egyébként nem túl elegáns a Fidesz propagandától a választásoktól eltelt 16 napra való hivatkozás"

Nem törekednek eleganciára! A feladatukat végzik, rendes iparos szalagmunka. :-)

Manna5 2019.11.05. 15:24:58

@Ne várd a csordát!!:

TE ESETLEG TUDOD, HOGY MIT KERESETT GYURCSÁNY A FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS MAI ÜLÉSÉN?

Esetleg valaki más is elmondhatná...

www.origo.hu/itthon/20191105-fovarosi-kozgyules-alakulo-ules.html

chrisred 2019.11.05. 15:41:30

@Manna5: Szerintem azért ment el, hogy róla beszéljenek. Veled kapcsolatban be is jött a számítása.

Secnir 2019.11.05. 18:23:27

@Minden ballib bérretteg:
" Minden más véleményt ignorálnak, dehonesztálnak, és figyelmen kívül hagynak."

"Mitöbb az Index, 444, és a Facebook is aktívan cenzúrázza a jobboldali véleményeket hozzászólásokat,"
az index hol cenzúrázza a te véleményed? a 444 hol cenzúrázza a véleményed? a facebook? érdekes, én tudok kulturáltan, nem trollkodva hozzászólni, betartva a Netikettet, és nem basznak ki onnan...