Médianapló

Médianapló - "Sokan besokalltak"

2019. október 20. 16:31 - Zöldi László

A legutóbbi napokban politikusok, politológusok és publicisták értelmezték az október 13-i választás eredményét. Lefülelt mondatok.

 

Elsöprő ellenzéki győzelem. (Karácsony Gergely újdonsült budapesti főpolgármester, Index.hu, október 14.)

Ők pofont kaptak, mi hitet. (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, ATV, október 14.)

Végképp lefaragta a Fideszről a polgárságot. (Tóta W. Árpád publicista Borkai Zsoltról, hvg.hu, október 14.)

A közszolgálati média legyilkolásában látom a mostani helyzet okát elsősorban. (Pozsgai Zsolt író, Válasz Online, október 14.)

Ott maradt a Fidesz, ahol nincs független hírforrás. (Csordás Gábor irodalomtörténész, Facebook.com, október 15.)

Az elkövetkezendő öt évben Győr város polgármestereként fogok tevékenykedni. (Borkai Zsolt volt Fidesz-politikus, Indavideó, október 15.)

A Fidesz leginkább ott bukott, ahol a választók úgy látták, hogy nem tisztességes a vezetés. (Márki-Zay Péter újraválasztott hódmezővásárhelyi polgármester, ATV, október 15.)

A választás eredménye azt mutatta meg, hogy a Fidesz mögül milyen mértékben hátrált ki a konzervatív (polgári) értelmiség, a keresztény középosztály. (Fekete Sándor miskolci politológus, Borsod Online, október 15.)

Lett egy ellenzék. (G. Fodor Gábor politológus, 888.hu, október 15.)

Az önkormányzati választást megnyertük, de érzékeny veszteségeket szenvedtünk Budapesten és néhány nagyvárosban is. (Orbán Viktor miniszterelnök, Hír TV, október 16.)

Orbán a Napkirály. Keleten nem nyugszik, nyugaton nem kell. (Kuncze Gábor volt SZDSZ-politikus, ATV, október 17.)

A párthoz kötődő értelmiség hangját meg kell hallani. (Pesty László filmrendező a Fideszről, Hír TV, október 17.)

A Párbeszéd és Gergő személye az egyetlen értékelhető és normális politikai termék ma Magyarországon. (Murányi András újságíró Karácsony Gergelyről, Magyar Narancs, október 17.)

Úgy tűnik, a polgári oldal értelmiségének elege van Orbánékból. (Torkos Matild újságíró, Magyar Hang, október 18.)

A hamis biztonságérzetnek, hogy itt csak mi nyerhetünk, vége van. (Balog Zoltán KDNP-politikus, volt emberi erőforrás miniszter, ATV, október 18.)

Betelt a pohár. (Zamecsnik Péter ügyvéd, ATV, október 19.)

Sokan besokalltak. (Bíró Marianna újságíró, Klubrádió, október 19.)

Ő az egyetlen valamennyire is érvényesíthető figura, akit a bolsevikok és liberálbolsevikok föl tudtak építeni - pontosabban össze tudtak tákolni. (Orbán János Dénes publicista Karácsony Gergelyről, Magyar Nemzet, október 19.)

A Fidesz megnyerte ezt az önkormányzati választást, de súlyos veszteségek árán. (Gajdics Ottó újságíró, Magyar Rádió, október 20.)

Úgy kell korrektnek és tisztességesnek maradni, hogy a központi hatalom vélhetőleg mindent megtesz, hogy akadályokat gördítsen eléjük. (Mátyás Győző publicista az ellenzéki polgármesterekről, 168 Óra Online, október 20.)

A megtisztulás itt van a küszöbön, a szocialisták mégis mintha a Borkai-szindrómához hasonlóan próbálnák kezelni saját bajukat. (Tamás Ervin publicista a kispesti ügyről, 24.hu, október 20.)

komment
süti beállítások módosítása