Médianapló

Médianapló - Mire telik az ellenzék 700 milliárdjából?

2019. október 17. 10:23 - Zöldi László

Ma reggel 6.35-kor figyelemre méltó cikk jelent meg az Index.hu-n. Bíró Marianna az újraválasztott kispesti polgármesterrel beszélgetett. Gajda Péter elmondta, hogy beszélt Lackner Csaba szintén újraválasztott és szintén szocialista önkormányzati képviselővel, és ha ezen a héten sikerül tisztázni az állítólag drogos részleteket, akkor „gyors döntés születhet arról, mit kell tenni”. Félő, hogy a gyors döntést nem siették el. 

Október 4-én a Hír TV adott közre egy hangos videófelvételt, amelyen egy klottgatyás férfi valamilyen fehér port „hasogatva” arról beszélt (vagy azzal dicsekedett), hogy kerületi körülmények között is lehet százmilliókat kaszálni. Példálózott a kispesti vagyonkezelő vezetőjével, és mellékesen szóba hozta a polgármestert is. Ekkor robbant ki a Borkai-botrány is, és az önkormányzati választás kampányában párharc bontakozott ki a nyilvánosság fórumain. A kormánypárti oldal a kispesti botrányt részletezte, a Borkai-félét pedig bagatellizálta, az ellenzéki oldal épp fordítva.

A Népszava hat nappal a kispesti botrány után interjút közölt Gajda Péterrel. Munkatársa,. Zoltai Ákos azt firtatta, mi lesz, ha kiderül, hogy az önkormányzati képviselő látható és hallható a felvételen. A polgármester azt felelte, ha csakugyan az szerepel, ráadásul kokaint is fogyasztott, akkor felszólítja, hogy távozzon a közéletből. Ebből következett az újságíró kérdése: „Beszélt már Lackner Csabával?” A válasz meghökkentett: „Még nem értem el.” A polgármester tehát a felvételről nem ismerte föl a frakciójához tartozó képviselőt, a hangját sem sikerült azonosítani, és a botrány kirobbanása meg az interjú készítése közben eltelt öt nap alatt sem volt képes kapcsolatot teremteni egyik legközvetlenebb munkatársával. Legalább a kapcsolatteremtés hiánya fölkelthette volna az újságíró kíváncsiságát, ő azonban a kampányról kezdte faggatni a polgármestert.

Az önkormányzati választáson a kormánypártok sok várost veszítettek, és az ellenzéki polgármesterek mozgástere körülbelül 700 milliárd forintnyira bővült. Tóta W. Árpád publicista meg is kongatta a vészharangot: „Karácsony Gergely és a győztesek mögött kiéhezett bűnözők hada áll.” (hvg.hu, 2019.10.14.) Ha ezen a héten esetleg kiderül, hogy az önkormányzati képviselő nem képzelgett, hanem felvázolta a valós helyzetet, akkor a bűnösök megnevezésével az ellenzéki pártok azt bizonyíthatják, hogy nincs szándékukban megcsapolni ama bizonyos 700 milliárdot.      

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1615228616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2019.10.17. 17:06:34

Ugyanmár. A felvételen elhangzottak ha igazak, akkor pl Gajda is nyakig benne van a lopkodásban. És feltehtően pont így fognak az éhes ellenzékiek is lopkodni, hiszen közel 10 évig nem nyúlhattak a fazékba.
Azért az sokat mond hogy állítólag nem ismerte fel a képviselőjét és állítólag nem tudta elérni. Azt valószínűsíti, hogy ami a felvételeken elhangzik, az úgy is van (Kispesten a nagy européer demokrata ellenzék szénné lopta magát).

Zöldi László 2019.10.17. 17:14:30

@DFK: Most vitatkozik velem, vagy nem olvasta elég figyelmesen a bejegyzést??

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.10.17. 18:45:28

Ennek az országnak a szégyene az, ami 13-án történt. Az összes súlyosan kompromittálódott figurát megválasztották Kispesten, Győrben, Budaörsön, és Gyömrőn is. Ez egy amorális társadalom..

Boycie 2019.10.20. 02:26:52

@Zöldi László: Kivételesen egyetértek Tóta W-vel. Nyilvánvalóan egyetlen dolog hozta össze a liberálfasisztától náciig tartó szivárvány kolaíciót: most már ők is nagyon szeretnének lopni. Természetesen van néhány tisztességesnek látszó arc előretólva, de ezek mögött nagyon kiéhezett hátország türelmetlenkedik.

Konkrétan válaszolva a címben feltett kérdésére:
- ha nem lennének kiéhezve 700 * 10% az 70 milliárd Ft
- mivel nagyon ki vannak éhezve 700 * 30% az 210 milliárd Ft
Ennyit fognak kb ellopni a közpénzekből. Eközben Karácsony és még néhány hasonló majd mosolyog mint egy jóllakott napközis meg tördeli a kezét hogy jajj hát nem erről volt szó (dehogynem)

Az egyetlen kérdés hogy jobban fogják-e vezetni a rájuk bízott önkormányzatokat mint elődeik, vagy nem. Pénz nem lesz több.

Arra is kiváncsi vagyok hogy ha majd újra az anyagcseretermékeikben fetrengő alkoholista hajléktalanokat kell kerülgetni az aluljárókban (ez közös európai érték), meddig fognak tartani a mézeshetek a választókkal :)