Médianapló

Médianapló - A Borkai-ügy kikre hat majd holnapután?

2019. október 11. 10:04 - Zöldi László

A kacifántos történetről ezt mondta tegnap Tarlós István az InfoRádióban: „Attól félek, hogy vannak emberek, akiket ez elgondolkoztat.” Arra utalt, hogy a szexvideóval nyomatékosított gazdasági helyzetjelentés nemcsak Győrött érezteti majd a hatását, hanem Budapesten, sőt az egész országban is. A győri polgármester meztelen ülepét ugyanis eddig 660 ezren tanulmányozták a világhálón. Márpedig ha így van, akkor felül kéne vizsgálnom ama feltételezést, hogy a Borkai-ügy még a győri választópolgárok ingerküszöbét sem érte el.

E kijelentést arra alapoztam, hogy az ország legnagyobb példányszámú közéleti napilapja, a győri Kisalföld elsunnyogta a helyi botrányt. Online kiadása leadta ugyan Borkai 104 másodperces beismerő nyilatkozatát és a kormánypárt nyúlfarknyi közleményét, de a másodközlésekhez nem mellékelt hozzáadott értéket. Tegnap este, a rádiós megszólalás után azonban részletesen foglalkozott a Tarlós-interjúval, amelyben a budapesti főpolgármester hat sorban marasztalta el győri kollégáját. Ez már elmozdulás a holtpontról, de átütő eredménynek még nem nevezhető. A Kisalföld működése változatlanul nélkülözi a saját megnyilvánulást, és ez méltatlan hozzá.

660 ezer netező mégis megnézte a Ördög ügyvédje álnévre hallgató blogger titokban készített felvételét. Ez csakugyan átütő erejű mozzanat egy országos visszhangot kiváltó ügyben, amelyről Tarlós István értelmezésével ellentétben azt remélem, hogy minél többen gondolkodnak el rajta. Most már csak az a kérdés, vajon ez a töprengés milyen eredménnyel jár holnapután, a szavazásnál. Kétségkívül árnyalni kéne a Médianaplóban eddig megjelent értelmezéseimet, és elképzelhető, hogy a Borkai-ügy, az Orbán-féle hatalomgyakorlás talán legnagyobb botránya országszerte hatással lesz az önkormányzati választásra. Csakhogy kikre lesz hatással?

A digitális hozzászólók ilyenkor azt fejtegetik: olyan sokan használják a számítógépet, hogy ez nem is kérdés. Igen ám, de épp a miniszterelnök hátországában, a falvakban kevés a netező. És még egy rétegben, a nyugdíjasok körében, akik közül százezrek élnek magányosan, földutas utcában, dülöngélő házban, kitéve az állami tájékoztatás egyoldalúságának. Egy fölmérés szerint a 2,7 millió nyugdíjasból 600 ezren üldögélnek számítógép mellett, csakhogy nem mind használják a világhálót. Attól félek, hogy egy Borkai nevű győri polgármester botrányos ügye október 13-án őket befolyásolja majd a legkevésbé.    

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr215217144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2019.10.11. 11:39:43

..., és itt kell megemlíteni, a többek közt az én adómból is finanszírozott, ma már csak "köz"-nek csúfolt médiát IS.

Sajnos, nem lehet a mellett elmenni szó nélkül, ha olyan vehemensen szerepltetnék a hírekben a fideszhez közel álló gazembereket IS, mint tették ezt 2006 őszén a Gyurcsányékkal, vajon hol állna a fidesz a közvéleményt kutatóknál? Annak utóhatásaként, 2010-ben, magához tudta ragadni a hatalmat a fidesz bűnöző vezérkara és a velük kapcsolatban álló gazdasági alvilág.
Ennek tudatában mennyire tiszták Magyarországon a választások, és mennyire legitim az így megválasztott fideszes vezetés? De, rögtön válaszolnék is eme költői kérdésre, semennyire. :/

Netuddki. 2019.10.11. 12:20:13

@Netuddki.: Nyilván, a "vehemensen szerepeltetés" erős irónia akart lenni, mert a lakájmédia gyakorlatilag elhallgatja a fideszre kellemetlen tények közlését, ami szerintem bűncselekmény kategória, és alkotmányba (vagy minek hívják mostanában) IS ütközik. :/

Kec5kemert 2019.10.12. 01:09:25

A falvak szavazói nem számítanak Budapesten és a nagyvárosokban a vasárnapi szavazáson. A miniszterelnök támogatottsága nem egyenletes az országban. Ezért van esély Budapesten és másutt a NER leváltására.

vergyula 2019.10.12. 06:20:19

„Attól félek, hogy vannak emberek, akiket ez elgondolkoztat.” - Imádom ez a mondatot. Pedig milyen kényelmes is az az állapot, amikor az óriásplakátokról és a kormánypárti média minden szegletéből ránkzúduló propaganda mutatja meg, hogy miben kéne hinni! Most meg talán még gondolkodásra is vetemednek. Hová fog ez vezetni, Pista?