Médianapló

Médianapló - Élvhajhászok-e a politikusok?

2019. október 05. 10:57 - Zöldi László

A hét talán legfontosabb mondatát Dull Szabolcs írta le. Az Index.hu munkatársa így foglalta össze a helyzetet: „A kampány váratlanul beköltözött a politikusok hálószobájába.” Annyiban vitatkoznék vele, hogy nem váratlanul. Korábban is akadtak olyan szerkesztőségek, amelyek nemcsak deréktól fölfelé érdeklődtek a politikusok teljesítménye iránt, az egymástól elszigetelt kísérletek azonban nem álltak össze kampánystratégiává. A legutóbbi napokban viszont a közéleti harcmező mindkét oldalán megjelent a drog és a szex - az önkormányzati választáson induló politikusok nevéhez kötve.

Eddig is sejtettük, hogy a kokain meg a heroin, valamint a luxuskurvák hozzátartoznak az elit (művészek, élsportolók, vállalkozók és politikusok) életviteléhez. Ehhez havonta minimum egy-kétmilliós jövedelem szükséges, határ a csillagos ég. A mostani kampány bizonyára nem szűkölködik a rágalmazásokban, de azért eltűnődhetünk, vajon a politikusság alkalom-e arra, hogy a közélettel foglalkozók krémje kiélhesse az ösztöneit. Vagy több ennél: szakma, esetleg hivatás a közjó szolgálatában? De induljunk ki abból, hogy nem minden feltárásról, leleplezésről, kiszivárogtatásról bizonyul majd be, hogy rágalom volt.

Van itt egy ellentmondás, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nyilvánvaló, hogy az a fránya hírverseny felelőtlenebbé teszi a nyilvánosság képviselőit. A gyorsaságot akkor is előnyben részesítik az alapossággal szemben, ha épp nincs politikai kampány. Utólag persze lehet pontosítani, ez azonban mit sem változtat azon, hogy ha a szóba hozott közéleti személyiségek ügyvédhez fordulnak, akkor az igazságszolgáltatás talán évek múlva dönt. Minél inkább tágul az olló a (rém)hír és a bírósági procedúra között, annál türelmetlenebb a médiafogyasztó, és hajlamos az igazság szolgáltatására hivatott szervezet helyett ítélkezni.

 Igazságosnak vélem, hogy a jól kereső politikus már nem szorul kíméletre a társadalmi elit tarka gyülekezetében. Ám attól tartok, hogy kampány idején nemcsak az élvhajhásznak látszó politikusokról ítélkezünk, hanem önmagunkról is. Nem zavar, ha néhány év múlva kiderül egy politikusról, hogy épp úgy drogozik és luxuskurvázik, mint egy élsportoló, művész vagy vállalkozó. Az viszont bennünket, választópolgárokat is érint, ha a megrágalmazott polgármester-jelölt vagy önkormányzati képviselőjelölt azért veszít 2019. október 13-án, mert valaki úgy döntött a másik oldal kampánystábjában, hogy élvhajhász hírét kell költeni.      

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr515197896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drizari 2019.10.05. 16:22:21

Élsportolók esetében nehézkes kivitelezni a drogozást ... a MACS (Magyar Antidopping Csoport) miatt. Sűrű, váratlan, és alapos ellenőrzéseket tartanak. Mindemellett valamennyi "élsportoló" kategóriás versenyzőnek előre le kell adni várható tartózkodási helyét (dátum-idő megjelöléssel) az ellenőrző csoportnak.
És esetükben "luxusnőcizés"? Talán az edzési időbeosztásuk és a versenyeik miatt belefér egy-egy rendelt prosti, de ingyen is tolonganak körülöttük a mindenre kapható csajszik ugyanúgy, mint a menő zenekari tagok "backstage"-ében.

Zöldi László 2019.10.05. 16:28:45

@Drizari: Köszönöm az élménybeszámolót. Most már tudom, hogy Ön nem politikus, nem vállalkozó, de nem is művész.

Netuddki. 2019.10.06. 10:04:56

Sajnos leragadt az ügy a "házasságtörésnél". Érdemes belenézni a blogba, vannak ott sokkal súlyosabb rágalmak is. A minimum, hogy az ürge megy voldemort mellé a dutyiba. De láttam utalásokat sokkal magasabb összefonódásokra is. A blogoló a győri polgit és az ügyvéd haverját támadja elsősorban, de abban biztosak lehetünk, hogy ez megy a fidesz felsőbb köreiben is.
Mennyire vártuk a simlicska atomot anno, kis naivak, most itt van egy. Kérdés mit tud vele kezdeni az un. ellenzék, és a nem lakájmédia. A 444 feltűnően hallgat az ügyben, de lehet hogy csak hétvégén nem dolgoznak. :/

Netuddki. 2019.10.06. 10:06:20

@Netuddki.: ürge = győri polgi természetesen

Zöldi László 2019.10.06. 10:10:43

@Netuddki.: Igaza van, hogy leragadtam, ennek azonban oka van. Amikor írtam a bejegyzést, még nem olvastam azt a bizonyos blogot. Azóta láttam a képeket is, és az említett úr akár büszke is lehet magára. A dereka táján már kiszélesedett ugyan, de a feneke még emlékeztet az élsporttal eltöltött évekre.

Csaba Szikora 2019.10.06. 10:31:50

á dehogy a Kerületi MaSZoPos képviselő sem azért szárított a fehér port.

Netuddki. 2019.10.06. 10:34:48

@Zöldi László: Világos. Ezt általánosságban értettem a médiára, legalábbis, amiket olvasni szoktam. Persze, ezen nincs mit csodálkozni. Nemcsak korrektorra nincs pénzük ezek szerint, hétvégén is maximum ügyeletet tartanak távmunkában. Kíváncsi leszek a holnapi napra, mi lesz? Lesz-e még ügy? Mindenesetre a digitális média nem felejt.

Bicepsz Elek 2019.10.07. 01:49:55

Senkit se erdekelne ha nem az adofizetok penzebol menne a dolog!!! De ezek meg semmik sem az igazi sikkasztasokhoz kepest, amit egyesek hivatalos statusu noik csinalnak...