Médianapló

Médianapló - "Aki NER, az nyer"

2019. szeptember 29. 14:06 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Tarlós beolvasott, Orbán előre gondolkodott, Kocsis Máté karácsonyozott, Karácsony fröccsözött, Lendvai pedig izgult. Lefülelt mondatok.

 

Nem pártot, hanem kurzust kell szervezni. (Puzsér Róbert publicista, független főpolgármester-jelölt, Azonnali.hu, szeptember 23.)

Nálunk a korrupcióhoz ideológiát is teremtenek, a „nemzeti burzsoázia” kialakítását. (Nagy Zoltán közgazdász, a Gazdasági Versenyhivatal volt elnöke, Népszava, szeptember 23.)

A korrupció már nem hívószó az elmúlt harminc év politikai gyakorlata miatt. (Baranyi Krisztina, az ellenzék közös polgármester-jelöltje a Ferencvárosban, Népszava, szeptember 24.)

A Nézőpontnál Tarlós már rég megnyerte a választást. (Gréczy Zsolt DK-politikus a kormánypárti közvélemény-kutatóról, ATV, szeptember 25.)

Nemcsak oda kell menni, ahol simogatnak, ahol alám kérdeznek. (Tarlós István főpolgármester a Századvég Intézet Budapestről szóló konferenciáján, Indavideó, szeptember 25.)

Szemmel látható az erőforrásbeli különbség. (Galambos Ádám könyvkiadó a választási plakátokról, Klubrádió, szeptember 25.)

Különösebb félnivalónk a pillanatnyi kínálat ismeretében nincs. (Surján László KNDP-politikus az önkormányzati választásról, Magyar Nemzet Online, szeptember 25.)

A Jobbik politikusait kapta meg a baloldal, nem a szavazóit. (Mráz Ágoston Sámuel politológus, Index.hu, szeptember 25.)

Van polgármesterfröccs: hat deci bor, négy deci szóda. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Azonnali.hu, szeptember 25.)

Sosem volt még ennyire egységes a mostani magyar ellenzék. (Bódis András újságíró, Válasz Online, szeptember 26.)

Szeretném, ha a főváros fityiszt mutatna a rendszernek. (Hajós András youtuber, 168 Óra, szeptember 26.)

A faluban egyetlen új épületen láttam napelemet, a Paksi Atomerőmű egyik dolgozójának házán. (Rapai Ágnes író, Facebook.com, szeptember 26.)

Karácsony Gergely szerethető és erkölcsös mondatai akaratlanul kerültek a nyilvánosságba. (Tóta W. Árpád publicista egy kiszivárogtatott hangfelvételről, hvg.hu, szeptember 27.)

A miniszterelnöknek előre kell gondolkodnia. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, szeptember 27.)

Aggódva figyelem Orbán Viktort, aki nagyon jól tud előre gondolkodni. (Raskó György volt MDF-politikus, Magyar Hang, szeptember 27.)

Orbán állama és magángazdasága együttesen az ország legnagyobb munkaadója. (Lengyel László közgazdász, Népszava, szeptember 28.)

Orbánnak van egy elhatalmasodó kényszerképzete: Magyarországnak gondolja magát. (Föld S. Péter újságíró, HírKlikk.hu, szeptember 28.)

Holnap Fidesz-kongresszus, tisztújítással. Annyira izgulok, ki lesz az elnök. (Lendvai Ildikó volt MSZP-elnök, Facebook.com, szeptember 28.)

Aki NER, az nyer. (Horváth Zoltán újságíró, ATV, szeptember 28.)

A rezsim olyan országot állított elő, amilyen az ország. (Tamás Ervin újságíró, Klubrádió, szeptember 29.)

Karácsony Gergely jjelenleg az ellenzék csúcsragadozója. (Kocsis Máté Fidesz-politikus, Magyar Hírlap Online, szeptember 29.)

 

1 komment
süti beállítások módosítása