Médianapló

Médianapló - Mi baj van Zuckerberggel?

2019. szeptember 22. 09:17 - Zöldi László

Szánthó Miklósról nem találtam minden kétséget kizáró életrajzi adatokat. Annyit azért tudhatni róla, hogy a jogászi diploma után 2007-ben kezdte elemzői pályafutását. A harmincas évek második felében járhat tehát. Megalapította az Alapjogokért Központot, egy annyira független civil szervezetet, hogy a Fidesz-pártalapítvány támogatásával jött létre. Néhány hónapja van egy „társadalmi” munkája is.

Varga István, a kormánypárttól hangsúlyozottan független KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) kuratóriumi elnöke kifejtette, hogy az ellenzéki sajtó színvonalasabb, mint a kormánypárti. Rögtön útilaput is kötöttek a talpára, és utódja a terjedelmes bajuszt növesztő, megfontoltan beszélő, és önmagát legalább tíz évvel öregbítő Szánthó doktor lett. Aki megszólalt az alapítványához tartozó hetilap, a Mandiner szeptember 19-i számában. Okfejtésének azt a címet adta, hogy Szuverenitás végveszélyben, és a címbéli idegen szóval együtt 90 idegen kifejezést helyezett el a szövegben. Ezzel a kormánypárti élcsapat (elit) utánpótlásában megdöntötte az országos csúcsot (rekordot).

Miközben Carl Schmitt, Pokol Béla és Békés Márton életművéből szemelgetett, kiemelte, hogy „a Szilícium-völgy digitális szuverénjei” azért veszélyesek a nemzetállamokra, mert „a globális establishment virtuális adatintegrátorai”-ként „aggregálják az információkat”, és befolyásolják „a transznacionális humanitás magnetikus erejével megbűvölt polgár”-t. E lapszámban egy másik szerző is megfogalmazta ugyanezt a gondolatmenetet. Koltay András 41 éves médiajogász, a Közszolgálati Egyetem tavaly kinevezett rektora azt a címet adta okfejtésének, hogy A szólásszabadság magánosítása. Magyarázatul szolgál hozzá a cikk hasába tördelt fénykép. A 35 éves Zuckerberg áll pulóverben egy emelvényen, mögötte a felirat: „The future is private.”

Koltay doktor szerint „Ma már egy névtelen Facebook-moderátor is nagyobb hatást gyakorol a magyar nyilvánosságra, mint egy, a szólásszabadság kérdésében döntést hozó bíró.” A következtetése pedig ez: „Az állam nem adhatja fel az online platformok tevékenységét befolyásoló szerepét.” Így már érthetőbb, hogy a 39 éves Apáti Bence táncművész, a Budapesti Operettszínház nemrégiben kinevezett balettigazgatója a Magyar Nemzet augusztus 17-i számában miért köszöntötte imigyen a 39 éves, néhány hete kinevezett igazságügyi minisztert: „Remélem, Varga Judit megtalálja a jogi megoldást Zuckerberg úr vállalatának megrendszabályozásához.”

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr715158112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2019.09.22. 11:15:42

Csak ezt tenném hozzá, korántsem az önreklámozás, hanem az összefüggésbe helyezés, az ébresztés céljával - BEKIÁLTÁS: Orbán az újfasiszták között # bekialtas.blog.hu/2019/09/21/bekialtas_orban_az_ujfasisztak_kozott

Európai téridő 2019.09.22. 13:33:39

Más szemszögből nézve a felelősségtudat és a felelőtlenség párharca is benne van ebben a helyzetben.

Flankerr 2019.09.22. 21:11:16

1. Bármennyire is vergődnek (számomra nagyon viccesen), a Facebookon nem fognak fogást találni.
2. "Szilikon-völgy" jézusom, Szánthó Miklósnak ehhez külön gratulálok, nyert nálam a "hogyan hiteltelenítsük magunk 1 másodperc alatt" versenyen..

Szabó A. Imre · statutabu.blog.hu 2019.09.23. 01:35:45

Gondolom, Zöldi László nincs a dicsértetemre szorulva, de nem tudom megállni, hogy ne emeljem meg nem létező kalapomat e blogposztja előtt. Mert ez egy publicisztikai bravúr! Betyár jól meg van írva. Őszintén le vagyok nyűgözve.

Csak egy aprócska probléma van vele: nem igaz. Ugyanis a Szánthó, Koltay és Apáti által forszírozott probléma ma az USÁ-ban is probléma, olyannyira, hogy törvényhozási bizottságok foglalkoznak vele, Chris Hughes, Zuckerberg facebook-alapítótársa is a facebook feldarabolását szorgalmazza stb. Szóval, úgy beállítani a kérdést, hogy ez három hülye nerhuszár szánalmas szarrágása volna, több mint csúsztatás.

Zöldi László 2019.09.23. 06:21:27

@Szabó A. Imre: Az FB-vel mindenütt baj van. Nálunk az, hogy akiket a hatalom kiszorított az első nyilvánosságból, többnyire az FB-n fejtik ki az álláspontjukat. Amerikában a nyilvánosság másként működik.

Comte de Gippaud 2019.09.23. 19:14:44

@Zöldi László:

"Nálunk az, hogy akiket a hatalom kiszorított az első nyilvánosságból, többnyire az FB-n fejtik ki az álláspontjukat."

Na, azért itt van a Zindex is.

Csúnya szó ez a kiszorítás, nevezzük inkább felvásárlásnak. Ahogy ez a "kultúrált" nyugaton is zajlik. Ezért libsi pl. a német sajtó nagy része. De amerikában is pont így működik a "nyilvánosság" .
Ja, hogy a köztv meg a rádió már nem libsi, mint ahogy az első fidesz kormány idejében volt ? (bele is buktak) .
Hálistennek leesett a Fideszeseknek a tantusz. Nem csináltak ők mást, csak eltanultak dolgokat a libsiktől.
Jó pap holtáig tanul na.

Zöldi László 2019.09.24. 06:42:55

@Flankerr: Gyanakodva olvastam a hozzászólását. Aztán rájöttem, hogy miért. Elnéztem,Sz. M. ugyanis Szilícium-völgyet írt. Elnézést.

Matyika Ápolója 2019.09.24. 07:39:34

@Zöldi László: "akiket a hatalom kiszorított az első nyilvánosságból"

Jé azt hogy csinálta? Volt egy sikeres, gazdaságilag jól működő, a Szent Piacból élő lap, pl. az Index, és szétlövették kommandósokkal?

Vagy az a kiszorítás, hogy nem ad ilyen zuglapoknak ingyenpénzt, hogy minél többször leírhassák hogy O1G. Ja, hát olyat én se tennék.

Zöldi László 2019.09.24. 08:10:37

@Matyika Ápolója: 1. Igen, az Indexet kis híján szétlövették kommandósokkal. Egyelőre nem sikerült. 2. Varga István, a KESMA-kuratórium elnöke a kormánypárti nyilvánosságról: "Ebben a pillanatban ennek az oldalnak nincs komoly sajtója." "Az Indexet szoktuk először olvasni, nem pedig az Origót." (Behir.hu, 2019.02.04.) 3. "Az első nyilvánosság nem elég tehetséges." "Az igazságok előbb lent, a második nyilvánosságban, a szabályozott vélemények határain kívül fogalmazódnak meg." Bodor Pál (ÉS, 1987.07.17.)

Sir Galahad 2019.09.24. 08:51:47

Annyi a probléma, hogy a fb politikailag elkötelezett, ennek megfelelően cenzúráz, és ha ezt valaki fölveti, az a válasz, hogy magáncégként ehhez joga van - csakhogy ez a magáncég közben rátette a kezét a világ nyilvánosságának nagy részére.

Minden ballib bérretteg 2019.09.24. 09:07:04

A probléma az, hogy a ballib uszítást nyíltan hírdetik Zuckerbergék, és a jobboldali hozzászólásokat és posztokat módszeresen törlik.

Azt hittem ez átjött az írásokból. :D

Minden ballib bérretteg 2019.09.24. 09:12:36

@Kabai Domokos Lajos:

Valahol tényleg félelmetes, hogy a kommunista diktatúrában bemagolt kliséket mennyire imádja Kabai Úr.
Ha nem a komcsik (ballib elkúrók) vannak hatalmon, akkor nácizmus van meg diiktatúra és nyilasok, meg amit akartok.
Rendkívül unalmas 1990 óta ugyanazokat a sablonos bérrettegő marhaságokat olvasni.
Persze értem hogy az agyhalott ballib törzsközönség ezt csont nélkül megeszi, de azért lássuk már be, hogy az ÁVH-s tempóból a sötétben bújkáló ellenforradalmárok hajszolásának ritmusából ideje lenne visszavenni ! :DDD

Minden ballib bérretteg 2019.09.24. 09:26:54

@Minden ballib bérretteg:

Ja hogy tiszta legyen. Kabai úr egyetlen bizonyítéka az olasz párt nácizmusára, a párt neve:

Fratelli d'Italia (Olaszország Testvérei – FdI.) párt.
És ez azért egetrengető bizonyíték, merthogy a nyilasok is testvéreknek szólították egymást.
Csakhogy mindenki értse Kabai Úr mennyire beteg.

index.hu/kulfold/2017/11/15/hivatalosan_is_a_fratelli_d_italia_lett_az_olasz_himnusz/
Az olasz szenátus alkotmányügyi bizottsága szerdán hivatalosan is elfogadta az ország himnuszaként a Fratelli d'Italiát

---

Tehát az olaszok nyilas nótát énekelgetnek hímnusz gyanánt, és ezt Kabai Úrtól kellett megtudnunk.. :DDD

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2019.09.24. 17:14:45

@Minden ballib bérretteg: Látom, immár önmagával is levelez. De a lényegre! Mindig csodálkoztam azon, hogy akik büszkén lendítik a karjukat az ókori rómaiak (Mussolini fasisztáinak, Hitler nácijainak) példájára különféle stadionokban, mint a cikkemből linkkel elérhető felvétel Lazio-szurkolói is, s akik fejüket felszegve Szebb jövőt!-tel és Kitartás!-sal köszöntik egymást, miért szégyellik, ha fasisztának, nácinak, nyilasnak mondják őket a kívülállók, s álszent módon legföljebb azt fogadják el, ha szélsőjobboldalinak nevezik őket. Miért szégyellik, tagadják le, hogy kicsodák valójában? Vállalják önmaguk értékrendjét ne csak egymás között, ne csak a Kárpátia-koncerteken, meg a vezérük által építtetett stadionok lelátóin elbújva a tömegben, illetve trollként, álnevek mögé bújva! Ami pedig az ÁVH-t illeti: 1951-ben születtem... Sajnálom, de ez van. #