Médianapló

Médianapló - "Több mint négyezer regisztrált kátyúnk van"

2019. szeptember 08. 16:43 - Zöldi László

A legutóbbi napokban beindult a kampány. A volt és jelenlegi polgármesterek, valamint az önkormányzati választásra készülő polgármester-jelöltek ellepték a nyilvánosság fórumait. Lefülelt mondatok.   

 

Lassú víz pártot mos - mondogattuk akkoriban. (Lezsák Sándor volt MDF-politikus az MSZMP-ről, M5, szeptember 2.)

Egész Európa számára van koncepcióm. (Toroczkai László ásotthalmi polgármester, a Mi Hazánk Mozgalom vezetője, Mandiner.hu, szeptember 2.)

Vagy a rendszer hibája vagyok, vagy a jövő. (Tétényi Éva építész, volt esztergomi polgármester, ATV, szeptember 2.)

A sínek után Tarlóst is cserélném. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Népszava, szeptember 2.)

A kis pártok sokszor jelentik a mérleg nyelvét. (Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt lemondott elnöke, Magyar Nemzet Online, szeptember 3.)

Ma Magyarországon a hálapénz működteti az egészségügyi rendszert. (Dr. Alotti Nasri zalaegerszegi szívsebész, Válaszonline.hu, szeptember 3.)

Abból él Eger, hogy a város legjobb marketingese még mindig Gárdonyi Géza. (Mirkóczki Ádám Jobbik-politikus, az ellenzék közös polgármester-jelöltje, ATV, szeptember 4.)

Főleg vidéken az ellenzéki pártok komoly káderhiányban szenvednek. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, 168 Óra, szeptember 5.)

Ma Viktor és Lőrinc napja van. Ha csak ma lenne. (Matyaczkó Olga tanár, Facebook.com, szeptember 5.)

A család és a gyermek nem más, mint a nemzeti közösség biológiai újratermelésének előföltétele. (Orbán Viktor miniszterelnök a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, Miniszterelnök.hu, szeptember 5.)

A gyerekvállalás a legszemélyesebb közügy. (Kövér László országgyűlési elnök a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, Mandiner.hu, szeptember 5.)

Arra kiváló rendezvény, hogy idősödő és pocakosodó férfiak elmondhassák, mi a helyzet a magyar nők méhével. (Jámbor András publicista a III. Budapesti Demográfiai Csúcsról, Mérce.hu, szeptember 5.)

A magyar foci tudáshiányos és értelmiségellenes. (Kele János közgazdász, Magyar Narancs, szeptember 5.)

Panamában például kifejezetten jó a hírünk. (Világi Oszkár szlovákiai vállalkozó, a dunaszerdahelyi focicsapat tulajdonosa, Magyar Hang, szeptember 6.)

Folyamatos az államcsíny. (Tamás Gáspár Miklós filozófus, 444.hu, szeptember 6.)

Tarlós István Budapest gyáva helytartója. (Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, M1, szeptember 6.)

Több mint négyezer regisztrált kátyúnk van. (Szaniszló Sándor, az ellenzék közös polgármester-jelöltje a XVIII. kerületben, Népszava, szeptember 6.)

 Az égig torlódnak körülöttünk a mássalhangzók. (Bakos András újságíró a harkányi fürdőben mártózó szlovák nyugdíjasokról, Facebook.com, szeptember 7.)

A vidékieket könnyebb megbolondítani. (Magyar György ügyvéd, ATV, szeptember 7.)

Egy ország csak akkor lehet családbarát, ha a támogató intézkedéseken túl a nyilvánosság egésze is az. (Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Magyar Nemzet, szeptember 7.)

A gyermek nemcsak a család, hanem a nemzet kincse is. (Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, volt országgyűlési elnök, Magyar Távirati Iroda, szeptember 8.)