Médianapló

Médianapló - "Orbán a Fideszt és az országot túlságosan jobbra kormányozza"

2019. szeptember 01. 15:01 - Zöldi László

A legutóbbi napokban Dobrev fideszezett, Fodor lemondott, Kuncze összefogott, Tarlós eszdéeszezett, Puzsér futott, Pálinkás füvezett és Vidnyánszky trianonozott. Lefülelt mondatok.

 

Engem itt Gyurinak hívnak. (Hunvald György erzsébetvárosi polgármester-jelölt, Azonnali.hu, augusztus 26.)

Ma a Fidesz a legszélső jobboldali párt. (Dobrev Klára DK-politikus, ATV, augusztus 26.)

Szeretném a helyén kezelni Kósa Lajost, ezért nem is mondok róla semmit. (Fekete Norbert újságíró, ATV, augusztus 27.)

A Facebook a vicces mémek helyett most már ráállt a politikára. (Apáti Bence publicista, Mandiner.hu, augusztus 27.)

Köszönöm, hogy amióta politizálsz, sosem fordítottál hátat a liberális értékeknek. (Sermer Ádám liberális politikus a pártelnökségről lemondott Fodor Gáborhoz, Facebook.com, augusztus 27.)

Napi politikával nem akarok foglalkozni, de a közélettől nem vonulok vissza. (Fodor Gábor liberális politikus, Népszava, augusztus 28.)

Azt tanultam Fodor Gábortól, hogy indulatból nem politizálunk. (Bősz Anett liberális politikus, Azonnali.hu, augusztus 28.)

A 2019/20-as évadot a trianoni trauma feldolgozásának szenteljük. (Vidnyánszky Attila rendező, Nemzetiszínház.hu, augusztus 28.)

Orbán Viktort hidegen hagyta a klímaváltozás. (Tamás Ervin újságíró, 168 Óra, augusztus 29.)

A párt támogatóinak meglehetősen jelentős része úgy érzi, hogy Orbán a Fideszt és az országot túlságosan jobbra kormányozza. (Balogh S. Éva amerikai magyar történész, Újnépszabadság.hu, augusztus 29.)

Nem kéne jobbnak lenni, mint a Fidesz, mondjuk úgy, hogy az ellenzék háza táján nem tűrjük el a korrupciót? (Jámbor András publicista, Mérce.hu, augusztus 29.)

Nem mondom, hogy a Jobbik egyedül fogja leváltani a kormányt, de nélküle a kormányváltás nem megy. (Jakab Péter, a Jobbik elnökjelöltje, ATV, augusztus 29.)

Nekünk egy kormányképes hálózatot kell létrehoznunk. (Szél Bernadett ellenzéki politikus, Magyar Narancs, augusztus 29.)

Az ajtónál kis ajándékcsomagot kapunk - zászló, hűtőmágnes, szórólap, toll, ásványvíz. (Józing Antal újságíró az Éljen Szombathely! szövetség rendezvényéről, Nyugat.hu, augusztus 29.)

Ez az együttműködés valódibb a korábbiaknál. (Kuncze Gábor volt SZDSZ-politikus az ellenzéki pártokról, Klubrádió, augusztus 29.)

A szabad demokraták gyakorlatilag eladták az ország lelkét. (Tarlós István budapesti főpolgármester, Magyar Nemzet Online, augusztus 30.)

A magyar állam azzal van elfoglalva, hogy közpénzzel tömjön ki egy Zuckerbergnél is nagyobb zsenit, nem szilícium-, hanem válvölgyit. (Tompos Ádám publicista, Magyar Hang, augusztus 30.)

Mindenkit kritizálnak, aki kilátszik a fűből. (Pálinkás József atomfizikus, az Orbán-kormány volt oktatási minisztere a Fideszről, HírKlikk.hu, augusztus 31.)

A helyi korrupció otthonos formákat öltött. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, augusztus 31.)

Én futok, Karácsony robogón ül, Tarlós Ferrarin megy. (Puzsér Róbert publicista a főpolgármester-jelöltek anyagi hátteréről, Magyar Nemzet, augusztus 31.)

A hetes busz úgy ráz, mintha fakereke lenne. (Bagota Edit újságíró, Facebook.com, szeptember 1.)

 

komment
süti beállítások módosítása