Médianapló

Médianapló - Csintalan: "Meggyőződésem, hogy az önkény fokozódni fog"

2019. augusztus 04. 18:37 - Zöldi László

 

A legutóbbi napokban Áder makkabizott, Orbán nagycsaládozott, Gyurcsány orbánozott, Lendvai pedig kussozott. Lefülelt mondatok.

 

Nem Kálmán Olga jelölése volt rossz, hanem Kálmán Olga. (Török Gábor politológus a főpolgármester-jelölti előválasztásról, InfoRádió, július 29.)

Ha nem is diktátor, de autokrata lett. (Horn Gábor volt SZDSZ-politikus Orbán Viktorról, ATV, július 29.)

Az általuk lenézett miniszterelnök a teljes szürkeállománynál frissebb intellektuálisan. (Megadja Gábor publicista a liberális elitről, 888.hu, július 30.)

A közös zászló közös csapatában a sokféle személyes identitás mindig jól megfér egymással. (Áder János köztársasági elnök a Maccabi-játékok budapesti megnyitóján, Magyar Távirati Iroda, július 30.)

Megvan rá az esélyünk, hogy mindent megnyerünk. (Görbicz Anita győri kézilabdázó, Magyar Rádió, július 31.)

A Balaton a szegények számára elveszett. (Horváth Gábor újságíró, ATV, július 31.)

A NER-ben a sportakadémia többet ér, mint a tudományos. (Majtényi László alkotmányjogász, Facebook.com, július 31.)

Nagy lábon élnek a NER nyertesei. (Bod Péter Ákos közgazdász, ATV, augusztus 1.)

Ha én nyerem az előválasztást, Baranyi Krisztinát felkérem antikorrupciós alpolgármesternek. (Jancsó Andrea ferencvárosi polgármester-jelölt, Facebook.com, augusztus 1.)

Ha én nyerem az előválasztást, Ferencvárosban nem lesz korrupció.(Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester-jelölt, Facebook.com, augusztus 1.)

A betegeknél már csak az orvosok vannak rosszabb állapotban. (Nagy N. Péter újságíró, 168 Óra, augusztus 1.)

A kormány bármire előbb talál pénzt, mint az egészségügyre. (N. Kósa Judit újságíró, Népszava, augusztus 2.)

A kormány lyukas hordóba nem akar vizet hordani. (Maróth Miklós keletkutató az akadémiai kutatóhálózat leválasztásáról, 24.hu, augusztus 2.)

Ha a kormány az üzeneteink nagy részét beemeli a kommunikációjába, akkor azzal mi feleslegessé válunk. (Domokos Endre János, a Pax Hungarica újnyilas mozgalom volt vezetője, Mandiner.hu, augusztus 2.)

A magyar kormány is nagycsaládos emberekből áll. (Orbán Viktor miniszterelnök a Von der Leyennel való találkozóról, Magyar Rádió, augusztus 2.)

Ez a pökhendi kisember egyszer még futni fog. De a nyomában leszünk, és azt kapja, amit megérdemel. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus Orbán Viktorról, Facebook.com, augusztus 2.)

Meggyőződésem, hogy az önkény fokozódni fog. (Csintalan Sándor volt politikus, Magyar Hang, augusztus 2.)

Éppen azoknak kellene lázadni, akik helyzetüknél fogva erre a legkevésbé képesek. (Wittinghof Tamás budaörsi polgármester, Népszava, augusztus 3.)

Szocialista harangozó. (Pilhál György újságíró Ujhelyi Istvánról, Magyar Nemzet, augusztus 3.)

A kormányzat a maradék ellenzéki sajtót is készül összevonni. Akkor lehetne a KESMA mellett egy KUSSMA. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, augusztus 4.)

Nem a középosztály-építésre akarja használni a korrupciót. (Hajdu Nóra és Vasali Zoltán politológusok Caputova szlovák államfőről, Újszó.com, augusztus 4.)

1 komment
süti beállítások módosítása