Médianapló

Médianapló - "Orbán még 15 évre ígérte meg nekünk önmagát"

2019. július 28. 14:53 - Zöldi László

A legutóbbi napokban a Fidesz tusványosi tábora és a miniszterelnök uralta a közbeszédet. Lefülelt mondatok.

 

Elment Heller, most egy kicsit megint hülyébbnek érezhetjük magunkat. (Rab László újságíró, Városi Kurír, július 21.)

A lehülyézett többségnek egyre inkább viszket a tenyere. (Dippold Pál közíró, Magyar Hírlap Online, július 22.)

A rendszer alattomosan működik. (Donáth Anna Momentum-politikus, ATV, július 23.)

A trumpi politika ki- és beszámíthatatlan. (Benda László újságíró, Klubrádió, július 23.)

A kukorica turistaszemmel szép. (Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt vezérigazgatója, Magyar Rádió, július 23.)

Orbán valóban Magyarország önéletrajza. (Bruck András író, Facebook.com, július 24.)

Gyurcsány belakja a keretet, amit Orbán szab neki. (Schiffer András volt LMP-politikus, 24.hu, július 24.)

Korábban az ellenzék kissé megosztottnak tűnt. (Molnár Zsolt szocialista politikus, ATV, július 24.)

Egymást gyűlölő emberek fognak össze csak a pénzért és a hatalomért. (Kósa Lajos Fidesz-politikus az ellenzékről, Hajdú Online, július 24.)

Probléma, hogy például a parlamenti focicsapatban nincs ellenzéki. (Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár Tusványoson (Index.hu, július 25.)

A magyar ellenzék katasztrófája, hogy nem olyan kitartó, mint annak idején a jelenlegi kormánypárt. (Vekerdy Tamás pszichológus, Magyar Narancs, július 25.)

A képviselői munkámat ingázással el tudom látni, a kérdéseket és interpellációkat Tenerifén is meg tudom írni. (Tóbiás József szocialista politikus, az MSZP volt elnöke, Blikk.hu, július 25.)

Nem az az érdekes, hogy Tóbiás elköltözött, hanem az, hogy ezt valaki észrevette. (Rapai Ágnes költő, Facebook.com, július 26.)

A környezetemben nem lehet senki, akit jogerősen elítéltek. (Soproni Tamás Momentum-politikus, terézvárosi polgármester-jelölt, Népszava, július 26.)

Nacionalistáknak kell lennünk, mert a körülöttünk lévők is azok. (Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója Tusványoson, Origo.hu, július 26.)

Nem állíthatjuk örökké szembe magunkat Nyugat-Európával. (L. Simon László Fidesz-politikus Tusványoson, Index.hu, július 26.)

Megakadályoztuk, hogy ideológiai gerillákat helyezzenek a fontos európai intézmények élére. (Orbán Viktor miniszterelnök Tusványoson, Hír TV, július 27.)

Orbán csillagzata nemzetközi szinten is felívelőben van. (Lánczi Tamás politológus, Mozgástér.blog.hu, július 27.)

Remek politikus, de rettenetes államférfi. (Kerner Zsolt újságíró Orbán Viktorról, 24.hu, július 27.)

Miniszterelnök úr a magyar kormány szövetségi kapitánya, ő tudja, milyen poszton számít rám a csapatban. (Varga Judit igazságügyi miniszter, Nemzeti Sport, július 27.)

Még tizenöt évre ígérte meg nekünk önmagát. (Kabai Domokos Lajos újságíró Orbán Viktor tusványosi beszédéről, Bekiáltás.blog.hu, július 28.)

Az Iron Lady helyett visszakaptuk Hosszú Katinkát. (Knézy Jenő sportkommentátor, M4, július 28.)

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7014983686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2019.07.29. 07:43:21

"Orbán filozófiát csinált abból, hogy Felcsút Zrt.-vé változtatta az országot"

"Orbán történelemképében a világ nem a körülmények mentén változik, hanem felforgatók fenekednek egy régi, nemes rendre. Hogy ennek leírására a „liberális” vagy „keresztény” kifejezéseket használja, ahhoz ezeket a szavakat újra kellett definiálnia, és utána a saját értelmezéséből kiindulva magyaráznia a folyamatokat."

444.hu/2019/07/27/orban-filozofiat-csinalt-abbol-hogy-felcsut-zrt-ve-valtoztatta-az-orszagot

vöröspimpi 2019.07.29. 07:49:34

Goebbelsnek tulajdonított módszer.
a legalacsonyabb intellektuális képességgel rendelkezőhöz kell igazítani egy propagandaüzenetet.
így biztosan célt ér.
"Rámutatott: nemzedékük történelmi lehetőséget kapott a magyar nemzet megerősítésére. Ez igazságtalanul nehéz küzdelem volt eddig is, és igazságtalanul nehéz küzdelem lesz ezután is – mondta.

Úgy értékelte: a magyar nemzet ma birtokában van azoknak a politikai, gazdasági képességeknek, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyek segítségével független tud maradni"
Lefordítom Orbán beszédét!
Köszönöm nektek, hogy a segítségetekkel kiélhetem beteges hatalmi vágyaimat, tapsoltok a sok mocsoksághoz, amit ellenetek és az ország ellen elkövetek, köszönöm nektek a százmilliárdos vagyonokat a kiccsalád, a vőm és a haverok nevében is.
Cserébe megkapjátok a napi gyűlöletadagotokat, kijelölöm az aktuális ellenségeket, és megsorozlak titeket a baromságaimmal, este meg jót röhögök rajtatok a haverokkal
Az nem jó ha te gondolkodsz, majd én megmondom mit tegyél és az a helyes irány!

"Szerinte ennek megértéséhez fel kell idézni a 2010-ben megörökölt állapotokat....A megörökölt problémák közé sorolta a kilátástalan adóssághelyzetet, ..."
Naigen ,azt az adóssághelyzetet amit éppen Orbán okozott .
A hazai gazdaság a devizahitelek súlya miatt hátránnyal (bár korántsem akkor hátránnyal, mint amire a kormány hivatkozik, miszerint “Magyarország Görögország szintjén volt”) indult 2010-ben, bár addigra már nagyjából a többi mutató rendben volt.
mfor.hu/cikkek/makro/mukodik-az-unortodoxia.html
Ki adósította el az országot?1994-re az Antall kormány a nyugat kérése ellenére erőszakolta a hitelek fizetését,amit a nyugat nem is kért,sőt figyelmeztették ők megvárják míg megerősödünk ,de nem, Antall fizetett mint a katonatiszt ha az ország beledöglik is,ezzel olyan nagyra növelte az ország hitele, hogy azt csak a Bokros csomag tudta megoldani,Bokros azzal a csomaggal húzta ki az országot abból a szärból amibe Antall a"mi kifizetjük az adósságot mint a katonatiszt"...megugrott a .munkanélküliség,gyárak ,üzemek szűntek meg,és az emberekkel akarták megfizettetni ,a szegényekkel ha tönkremegy az ország akkor is!
Orbánnék ennek pont az ellenkezőjét csinálták 98-02 között. ..... a Bokros csomag eredményeit elosztogatták ugyanúgy választási célokra mint most ,lásd az akkori lakásdevizahiteleket,amivel 20 évre előre eladósították a kőccségvetést a következő kormányoknak..
Az újabb növekedés az első Fidesz-ciklus második felében kezdődött, amikor a kormány a választásokra készülve költekezni kezdett.
Az eladósodást Orbán kezdte az ingatlanlufi felfújásával és a devizahitel engedélyezésével első uralkodása idején Járai meg a magas alapkamattal folytatta.Feltételezhetnék durvább dolgot is.
2001-ben bevezetett kedvezményes lakáshitel jogszabályi lehetőségét megteremtő kormányrendeletet megtekinted és megnézed annak módosításait. Különös tekintettel annak időpontjaira. Ha ezeket összerakod, akkor rájössz, hogy a lavinát egy hógolyó indítja el, vagy egy hangos fingás, de az oka akkor is az.
A 2001-es alaphoz gyakorlatilag hozzá sem kellett nyúlni, az eredetileg is azt az egyébként érthető célt szolgálta, hogy lehessen a gazdaságba az elapadt belső források helyett akár magán úton egyszerűen és gyorsan olcsó külföldi forrást pumpálni.
Medgyessy nem merte a programot törölni mert a hitelbooom már futott, Gyurcsány emiatt volt kénytelen a hitelt felvenni, Bajnai meg rendbetette a dolgot.
"Kijelentette: bonyolult manőverek eredményeképpen sikerült megakadályozni, hogy Soros György embere kerüljön az Európai Bizottság (EB) élére, és azt, hogy ideológiai gerillákat helyezzenek fontos európai tisztségekbe.
"Zoltán Lakner
Amúgy ha egyetlen közép-európait, így magyart sem sikerült vezető posztra lobbizni az Unióban, mert a személyes bosszú fontosabb volt a nemzeti érdekérvényesítésnél, akkor ennek pontosan mi a hazaárulási együtthatója?"
Ursula von der Leyen az egyik legelkötelezettebb politikusa az Európai Egyesült Államok ügyének!
Nem kellett O1G-nek Weber, nem volt jó neki Timmermans. "Orbán először megfúrta Timmermanst" - hadd kacarásszak magamban egy kicsit.Macron (!!!) és Merkel paktuma alapján Az osztozkodás eddigi eredménye pont azt mutatja, hogy mennyire nincs befolyása a V4 országoknak.A V4-ek egy, a káeurópai kurzusokkal szemben meglehetősen kritikus, az EU fejlődésére nézvést viszont kifejezetten föderalista, gyakorlott politikus támogatására kényszerültek.
A józan eszét legyőzte a mérhetetlen egoja. azok a kis hangok a fejében, azok nem csöndesednek.Bármi is történjen, a kis beteg mindig győz!
Halál egyszerű az egész : Macron kezében volt eszköz kedvenc pókhasú pojáca. Annyira be volt tojva Timmermanstól Orbán, hogy bárkit szívesen elfogadott volna,mint őt. Macron ezt tudta, ezért felhasználta O1G-t arra, hogy a visegrádiakkal megdumálja ezt az Ursulát. Ennyike.

Zöldi László 2019.07.29. 07:58:14

@vöröspimpi: Azt hittem a két első hozzászólóról, hogy van saját véleménye is. Úgy rémlik, tévedtem.

Netuddki. 2019.07.29. 09:30:10

@Zöldi László: Most mi a probléma? Ha van véleményem az a baj. :/

Nem tudom, a 444 idézett-e a tusványosi szófosásból, mert már régen nem tartom érdemesnek meghallgatni a tolvajok fejedelmét. Ettől függetlenül, fontos elszólás volt megint a szavak újradefiniálása.
Például, a demokráciát is azért kellett átdefiniálni, hogy ne lehessen számonkérni rajtuk az eredeti definíciót, amit bárki megnézhet a wikipédián, aki nincs tisztában a jelentésével. Mert itt vagy demokrácia van, vagy nincs. A definíció szerint nincs. Se liberális, se illiberális, bármit is értenek alatta.
Különben meg nem az a lényeg, ezt a focistalicska szotyializmust hogyan definiáljuk. Mindig az számít, a hatalom birtokosai mit csinálnak a rájuk bízott hatalommal. Tudnak, akarnak-e élni a lehetőséggel, hogy előbbre vigyék az országot?

Zöldi László 2019.07.29. 11:12:30

@Netuddki.: Azt nem róhatja fel, hogy bajom lett volna a véleményével. Bármilyen vélemény közölhető, ha a szerző kulturáltan írja meg. Ehhez ezután is tartom magam.