Médianapló

Médianapló - Orbán "Demokratából lett zsarnok"

2019. július 14. 17:52 - Zöldi László

A legutóbbi napokban arról árulkodtak a nyilvánosság fórumai, hogy a nyár kellős közepén sincs uborkaszezon a politikában.

Amire a hatalom képes, az legfeljebb annyi, hogy megkeseríti a tehetségesek életét. (Háy János író, Válaszonline.hu, július 8.)

A rendszer legsérülékenyebb pontjainak egyike, hogy egyetlen emberre lett felhúzva. (Ungváry Krisztián történész Orbán Viktorról, 24.hu, július 8.)

A Fidesz a fasorban sem lesz a fővárosi politikában, amikor én főpolgármester leszek. (Karácsony Gergely Párbeszéd-politikus, 444.hu, július 8.)

Gördülékenyen, olajozottan megy, úgymond, a szavazógépezet. (Kövér László Fidesz-politikus, az országgyűlés elnöke, InfoRádió, július 9.)

A magyar nemzetgazdaság a multikból és a magyar emigránsok hazaküldött pénzéből él. (Róna Péter közgazdász, ATV, július 9.)

A harmadik kétharmadot arra is kapták, hogy végre eltakarítsák a közpénzfaló, kriptokomcsi fedőszervezeteket. (Pilhál Tamás újságíró, PestiSrácok.hu, július 10.)

A csúcson Macron győzött és a liberálisok. (Csáky Pál szlovákiai politikus az Európai Unióról, Facebook.com, július 10.)

Egy remegő Merkel százszor jobb, mint a golfozó Trump. (Paul Lendvai bécsi újságíró, Klubrádió, július 10.)

Nehogy az EU is beleremegjen a kancellári remegésbe. (Megyeri Dávid újságíró, Magyar Nemzet Online, július 11.)

’89-ben kaptunk egy ajándékot, amit elkótyavetyéltünk. (Horváth Zoltán újságíró a rendszerváltásról, ATV, július 11.)

2010-ben tetszettünk forradalmat csinálni. (Bencsik András újságíró, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, Hír TV, július 11.)

Új csatárt igazoltunk. (Orbán Viktor miniszterelnök Varga Judit igazságügyi miniszterről, Facebook.com, július 11.)

Ha valahová ömlik a pénz, az máshonnan hiányzik. (Nagy N. Péter újságíró, 168 Óra, július 11.)

Üzletember az, aki nem a NER-ből él. (Bojár Gábor üzletember, Klubrádió, július 11.)

Kádár János élt, él, és egy darabig még élni is fog. (Dévényi István újságíró, Magyar Hang, július 12.)

A kapitalizmus, lám, felélte a természeti erőforrásokat. (Szanyi Tibor szocialista politikus, Munkások Újságja Online, július 12.)

Felelős beosztásban lévő politikusok még soha nem beszéltek ennyi hülyeséget a történelemről. (Csunderlik Péter történész, Népszava, július 12.)

Demokratából zsarnok lett. (Eörsi László történész Orbán Viktorról, Népszava, július 13.)

A hatalom mindenben benne van, az ellenzékben is. (Spiró György író, Klubrádió, július 13.)

Sokan zöldügyek mentén szavaztak, de nem föltétlenül a zöldpártra. (Kendernay János, az LMP újdonsült elnöke az uniós választásról (Magyar Nemzet, július 13.)

Sokan írnak, kevesen olvasnak. (Böszörményi Zoltán költő, az Irodalmi Jelen című folyóirat főszerkesztője, Magyar Rádió, július 14.)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4514946410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2019.07.14. 18:23:16

"A kapitalizmus, lám, felélte a természeti erőforrásokat." Ez nagyon vicces, hisz a szocializmus, kommunizmus hajszálpontosan ugyanúgy bánt felük, lásd, sok példa közül mondjuk a különbség az 1989-s és 1999-s össz Co2 kibocsátást az ex-szocialista országokban, vagy a fejlettebb szocialista mezőgazdaságok műtrágyázási és permetezési gyakorlatát (pl. programozott permetezés x naponta gyümölcsösökben, a kártevőktől függetlenül, stb. stb..

chrisred 2019.07.15. 09:38:56

@Flankerr: Szanyi kipróbálhatná, hogy egy-két évet eltölt egy kínai nagyvárosban.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 15:20:46

@Európai téridő: De nem tud túltenni rajtad, mert az teljesen lehetetlen.

György Csaba Nagy 2019.07.15. 19:46:40

@Európai téridő: Az lehetetlen, te vagy a felülmúlhatatlan etalon, hülyeségben és nagyképűségben egyaránt. Szegény családod!

György Csaba Nagy 2019.07.15. 21:47:55

@Európai téridő: Attól tartok, onnan is a te malacpofád hörög vissza.

Zöldi László 2019.07.16. 10:06:07

@György Csaba Nagy: Ön és Európai téridő! Egyre kínosabb olvasni, hogy egy mondat ürügyén képesek kölcsönös sértegetésekbe bocsátkozni. Terméketlen vitájukat lezárom.