Médianapló

Médianapló - Kálmán Olga miért beszélt mellé?

2019. június 28. 10:45 - Zöldi László

 

Budapesti főpolgármester-jelöltként divatba jött, tegnap ketten is interjút készítettek vele. Bolgár György délután legalább húsz percig faggatta, este pedig Rónai Egon „csak” tizenhét percig. Mindkét műsorvezetőt leginkább az foglalkoztatta, vajon a Demokratikus Koalíció támogatottja, aki Karácsony Gergely mögé szorult az előválasztáson, miért maradt távol az eredményhirdetéstől. E kérdést a fél ország latolgatja.

Engem azért érdekel, mert van egy szakmai mozzanata. A nemrég volt újságíró kérdezettként tapasztalta meg a kíváncsiság mesterségét. Bolgár György udvariasan, kulturáltan, a kolleginának kijáró tegeződéssel nyolcszor firtatta a távolmaradását. Rónai Egon kulturáltan, de ironikusan, a politikus interjúalanynak kijáró önözéssel kilencszer tudakolta a távolmaradás okát. A két újságíró világcsúcsot hozott össze, a BBC egyik műsorvezetője ugyanis csak tizenhatszor tette föl ugyanazt a kérdést egy verejtékező miniszternek. A magyar újságírást dicséri, hogy sorainkból akadt egy társ csúcstartó is.

Az Egyenes beszéd stúdiójában Kálmán Olga 2013. szeptember 2-án a Szigetszentmiklóson lezajlott időközi választásról faggatta Tóbiás Józsefet, az MSZP Pest megyei szervezetének vezetőjét. Az MSZP, a Bajnai-féle E14-PM és a DK közös jelöltje győzött, és a műsorvezető megemlítette, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke közös választási listát ajánlott az MSZP-nek, azon pedig közös listavezetőt, vagyis miniszterelnök-jelöltet. Először csupán utalt az ajánlatra, ezért interjúalanya körmondatokba bonyolódhatott, csak hogy kikerülje a választ. Másodjára is utalt a közös listára és a közös miniszterelnök-jelöltre, bár kevésbé finoman. S mert megint mellébeszélést hallott, firtatni kezdte, vajon „Lesz közös lista, lesz közös jelölt?”

Tóbiás József még tizenháromszor hallotta azt a fránya kérdést. Annyira rosszul szerepelt, hogy néhány hónap múlva megválasztották az MSZP elnökévé. Kálmán Olga csúcsteljesítménye lábjegyzet lesz a magyar sajtó történetében. Iskolapéldája annak, hogy az újságíró nem vonhatja kétségbe a választott politikusok döntéshez való jogát, indoklásra kényszerítheti azonban őket. A rámenős műsorvezető nem egészen hat évvel később, újdonsült politikusként, a kérdezett helyzetében épp úgy indoklásra kényszeríthető, mint hajdan Tóbiás József. Tegnap rosszul szerepelt. Vajon melyik párt elnökségét ajánlják föl neki?    

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1214916180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ego55 2019.06.28. 12:29:39

Az embereknek különböző okai lehetnek arra, hogy mellébeszéljenek. Kínos lenne is igazság? Megszokásból? Szégyenérzést elkerülendő. Önfényezés okán. És a többi, és a többi! Kálmán Olga tegnap bizonyította, hogy sem veszíteni nem tud, DE politikusként sem tud viselkedni. Mint régi motoros, nehezen tűrte a hóhér akasztását.

Bryan élete 2019.06.28. 13:33:31

Most ezen lovagol az egész ország, hogy íKálmán Olga miért nem volt ott és akkor. Ennyire fontos ez? Nem volt ott és kész.Furcsa volt és megmagyarázhatatlan, ezért nem is akart magyarázkodni, mi volt igazán a háttérben. Mondott egy indokot. Pont.
Nyugodjatok bele, mert mindez csak egy lepkefing.

Ego55 2019.06.28. 19:01:58

@Bryan élete: Amennyiben ez nem lenne fontos, akkor nem foglalkozna ezzel annyi felület.

vöröspimpi 2019.06.29. 05:50:38

@Ego55: Mert minden teféle idióta mellé nem lehet agyturkászt állítani ...

vöröspimpi 2019.06.29. 05:58:14

Mindenki nyugodjon le a p.csába ,Kálmán Olga megtette azt amire vállalkozott(feltételesen :amiért jelölték, sicc) :történetesen azt ,hogy-minden fidesz sivalkodást lesöpörve- reálissá legitimizálta az előválasztást ,ergo Karácsonynak egyengette az útját,ennyikeh....

vöröspimpi 2019.06.29. 09:17:42

Csak nyugi minden álhír ellenére :Előválasztás: szervezetlen volt az eredményhirdetés
27/06/2019 19:25 | Szerző: Klubrádió
Szeretné eloszlatni az összeesküvés-elméleteket; azt nem szervezték meg, hogy ki mikor jelenjen meg, csak annyit lehetett tudni, hogy Magyar György eredményt hirdet este 6-kor – mondta az aHang civil platform egyik munkatársa, aki betelefonált a Megbeszéljükbe az előválasztással (és Kálmán Olga távolmaradásával) kapcsolatban.
www.klubradio.hu/adasok/elovalasztas-szervezetlen-volt-az-eredmenyhirdetes-107899
Partizán
Június 25., 13:22 ·
Talán néhányan láttátok az eseménynél, de azért felhívjuk a figyelmet itt is: az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás eredményvárója - a Civil Választási Bizottság (CVB) kérésére - a Benczúr utca 45-ben lesz megtartva, és nem a Patyolatban! A Partizán - tiszteletben tartva a CVB kérését - nem tart aznap rendezvényt, így livestream sem lesz szerdán. Köszönjük a megértéseteket!
nemgogol.blog.hu/2019/06/28/ronai_egon_hazudott?fbclid=IwAR0dgVZ8kN0Sh5GIVSUsl6WnHg4_lLi3bJlnZxEq0_LTSlYRxzL7HYmdbEo

A főpolgármesteri előválasztást szervező aHang beismerte, hogy nem hívtak jelölteket az eredményhirdetésre. A hazai sajtó ennek megismerhető tudatában 24 órán át hazugnak nevezte Kálmán Olga jelöltet, és a szervezőkkel együtt hagyta hazugnak és gyávának nevezni őt saját szavazói körében is.
Rónai Egonnak az ATV-ben már pontos információi voltak arról, hogy nem történt meghívás, amikor a távolmaradását még másnap is volt kolléganőjének, Kálmán Olgának rótta fel.
nemgogol.blog.hu/2019/06/28/ronai_egon_hazudott?fbclid=IwAR3Hh9kZD7DDRbwiOh-Q4BveDklmaPPnIFeMm-hMCCxT_DyR-e9pOspmdgQ

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2019.06.29. 17:55:22

Talán mert valaki előre szólt neki, hogy nem ő nyert. Egy ilyen buli pedig csak a győztesnek szól.

Minden ballib bérretteg 2019.06.29. 18:02:43

Engem egyetlen dolog döbennetett meg.

Teljesen nyílvánvaló volt, hogy Kálmán Olga a szocik és DK csicskásaként, szervilis csinovnyikként készített interjúkat, dolgozott újságíróként. Ilyen minőségében Gyurcsányhoz hasonlatosan kutyázta a Fideszt, és kérdezett a ballibek alá.

Az elkötelezettsége honoráltatott, azáltal hogy GYurcsány főpolgármesternek jelölte, és ő maga nyíltna bevonult a DK-s zászló alá.

A megdöbbentő, hogy vannak akik ezt a nőt független jelzővel aposztrofálták 20 éven keresztül, ahogyan a hírhamisító Index-es 444-es újságírókkal is teszik manapság.
A megdöbbentő, hogy a függetelenségi pátosz nyíltszini levetkőzéséről egy büdös szó nem sok, annyi se hallatszik.

kiskutyauto 2019.06.29. 19:49:03

@Minden ballib bérretteg: Teljesen nyilvánvalóan bértollnok orbáncsicska hazaáruló náci patkány vagy, de még abból is a legundorítóbb fajta troll moslék szarházi... viccesnek érzed a szánalmas és irritáló provokatív hülye neved? HÁT NEM AZ! Hanem szánalmas erőlködés... minden egyes névelőd is nyomorúságos arrogáns kapálódzó erőlködés... ÉS TUDOD MIÉRT VAN EZ? MERT PONTOSAN TUDOD HOGY ÁRTASZ, PONTOSAN TUDOD HOGY NINCS IGAZAD... csak csinálod, mert mér ne... pénzért vagy őrületből mindegy is... mi is a különbség... Hiába picsogsz hiába téped a klaviatúrád. Értelmes emberek átlátnak az ilyen hazazáruló náci patkányféreg trollokon már kezdetektől... semmi mást nem érhetsz el ezzel náci trollom, mint hogy az agyhalott hülyéidet hülyén tartod, ellenben az értelmesebb, nyitottabb embereket meg akaratod ellenére világosítod, ÉBRESZTED! Ergo teljesen kontraproduktív ez a szánalmas nyomorúságos vergődés amit csinálsz... semmi újat nem bírsz hozzáadni a magyar közélethez és politikához, még ilyen szánalmas troll-kommentelés szintjén sem... hanem egyetlen egy dolgot mutatsz csak be, SAJÁT MAGADAT... AZT HOGY AZ ORSZÁG EGYIK LEGALJA PATKÁNYFÉRGE VAGY... értelmes ember téged szán és sajnál, mást nem nagyon lehet az ilyen embernek látszó salak iránt érezni barátom...

rallus 2019.06.29. 20:12:56

Szegény Olga megpróbál felvergődni Ferenc szintjére, pedig az reménytelen...,

R.V.J. 2019.06.29. 20:26:03

Olgiból még lehet egy jó pártfunkcionárius. Jók kommunikációs képességei. Szerintem egy ciklus fővárosi politizálás után -ahol nagyívű beszédekben ostorozza majd a kormányt, szerepet vállalhat a DK pártfinanszírozási alapítványában.
Ahogy azt a pártelnök úr szokta volt mondani: "A jó orátorokból lesznek a legjobb kurátorok!"

Boycie 2019.06.29. 20:26:42

@kiskutyauto: Mi van agyhalott soros-ügynök, nagyon telibetalált a kolléga?? Ki az az idióta aki szerint Kálmán Olga vagy az Index vagy a 444 független (vagy Magyar György)?? Mitől független? Maximum a kormánytól független, az ellenzéktől, NGO-któl, egyéb háttérből finanszírozóktól már egyáltalán nem.

jajdehülyevagyok 2019.06.29. 20:40:49

Vihar a biliben. Önkritikátlan bohócok, akik egy életremegbélyegezték magukat.

comte de lippaud 2019.06.29. 20:40:53

@kiskutyauto:

"viccesnek érzed a szánalmas és irritáló provokatív hülye neved?"

Ő a ballib publicistákra gondol, és teljesen érthető amit mond. Tényleg bérrettegnek a ballibbant publicisták.
Na, most, aki nem bérért retteg, az egyszerűen csak debil, vagy frusztrált, mert a ballibákat (Szíve választottjait) a választásokon rendszeresen kip.csázzák.

nemecsekerno_007 2019.06.29. 20:56:38

@R.V.J.: Ja, pártfunkcionárius még lehet. Függetlenobjektív újságíró már nem igazán...

morph on deer 2019.06.29. 21:25:43

@vöröspimpi:
“Rónai Egonnak az ATV-ben már pontos információi voltak arról, hogy nem történt meghívás, amikor a távolmaradását még másnap is volt kolléganőjének, Kálmán Olgának rótta fel.”

Ugyanígy nem vett tudomást róla, ahogy itt sem vett senki az információdról!
A szakmán belülieknél egyértelműen érezhető a káröröm, a többiek meg még véletlenül sem mondanának le annak lehetőségéről, hogy végre “van” miért gyepálni Kálmán Olgát.

Ugyanis fel sem merül a csipet agyakban, hogy ő valóban gondolhatott arra, hogy nyilván hívnák, ha a jelenléte elvárt lenne, - közben pedig mindenki természetesnek vette, hogy biztosan ott lesz, és nem hívták!

Ez ennél nem bonyolultabb, de az egyszerű válasznál mindenki valami szaftosabb élményre vágyok, és inkább nem vesz tudomást a valóságról...

Komolyan mondom, szánslmas.

Még csak annyit, hogy tegye fel a kezét az, aki hasonlóan rövid időn belül jobb eredményt ért el a politikában!
Én csak gratulálni tudok a teljesítményéhez, mindenféle túlzás nélkül!

Nem véletlen az sem, hogy az orbánhitű cselédnép azonnal ráugrott minden irányból, - van miért tartaniuk Olgától!

törppicur 2019.06.29. 21:37:51

@morph on deer: mire gondolsz, olga harap is?

kiskutyauto 2019.06.29. 21:38:50

Nyilvánvalóan valamit titkol, de egyáltalán nem valószínű azt, amit a sok rosszindulatú troll képzeleg.
Aligha az történt, hogy nem bírta elviselni, hogy nem nyert és ezért nem ment, hanem valami más (valószínűleg tök mellékes dolog, amihez semmi közünk, nem tartozik a közvéleményre....), előbb utóbb kiderül úgyis persze...
De ezzel cseszegetni ennyire, főleg egykori pályatársak, sőt harcostársak részéről, méltatlan és szégyenletes...

kiskutyauto 2019.06.29. 21:39:53

@Boycie: Na még egy csodás náci szarbánfosból kibuggyant hazaáruló bértroll... bravo... XD

Boycie 2019.06.29. 21:55:31

@kiskutyauto: Miből gondolod hogy bértroll vagyok agyhalott soros-ügynök??
Az ilyenektől külön idiótának tüntök... A választási eredmények meg mind csalás és az ezer-nickű trollok ezerszer szavaznak, ugye ? Csak így tovább, nálatok hülyébb tényleg nincsen :)

morph on deer 2019.06.29. 22:30:50

@törppicur:
“mire gondolsz, olga harap is?”

Azt még nem tapasztaltam, de annyi biztos, hogy nagyságrendekkel gyorsabban reagál mint vitapartnerei szoktak, ráadásul gond nélkül lemészárol, ha indokoltnak látja. Számtalanszor már csak tahó személyeskedésre futotta még Tarlósnak is, mert érdemben nem bírta a tempót. Na erre gondoltam.

az_igazi_trebitsch 2019.06.29. 23:57:21

Nem az a kérdés, hogy Kálmán Olga miért nem ment el az eredményhirdetésre, hanem az, hogy miért indult egyáltalán az előválasztáson. Ha valakinek, akkor neki, egy tapasztalt politikai műsorvezetőnek tudnia kellett, hogy Karácsony _ellen_ dobja be őt Gyurcsány, ráadásul az utolsó pillanatban megszegve a Karácsonnyal történt megállapodását. Kálmán Olga tehát tudatosan felvállalt egy becstelen szerepet, és ettől kezdve tökmindegy, hogy miután nem sikerült Gyurcsány bábujaként annak tervét megvalósítania, miért nem volt hajlandó kezet fogni a győztessel, mert a tisztességét már az induláskor elvesztette.

kiskutyauto 2019.06.30. 00:29:17

@comte de lippaud: Persze persze elmebeteg idióta! Az média 90%- szarbán hazaáruló rablógyilkos mocsadék kezében van és söpredék bandita maffiájáéban... de persze a baloldal bér-retteg, hát persze te szerencsétlen nyomoronc... álmodozz csak...

kiskutyauto 2019.06.30. 00:29:59

@Boycie: Soros ügynök a retkes kur-va anyád

kiskutyauto 2019.06.30. 00:30:46

@megvagyhadnagy: Orvos vagy te szerencsétlen? Akkor mit betegezel itt idegeneket, akikről semmit sem tudsz..? Ezzel igazoltad is, hogy te vagy a beteg, úgyhogy kuss...

Boycie 2019.06.30. 00:50:44

@kiskutyauto: A stílusod alapján nyilvánvalóan elmebeteg vagy és primitív bunkó is. Így valószinűleg mégsem vagy soros-ügynök, elnézést kérek :)

SzemkilővetőNÉ Brüsszelbe menekűl................. 2019.06.30. 01:35:39

Kalman Olganak minden szempontbol vege lett, ahogy osszeallt a SZEMKILOVETO GYILKOSOKKAL .

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.06.30. 02:49:19

azt senki nem kérdezte, miért negatív lóhímtagformájú olgica szája?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.06.30. 08:02:13

@Minden ballib bérretteg: nem.tudom hany eves vagy de ennel 1millioszor sulyosabb arulasokat es arcatlansagokat kovettek el naponta. a szocik az szdsg es sajtokuk.
teccik tudni ez mar a "na és"korszak
lebuktunk? na és?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.06.30. 08:47:26

Aranyos ahogy marakodik a sok soros ügynök :) Marginális Kálmánolgi, akit minden vitapartnere porig aláz, és csak a komcsi prolikat tudja megvezetni. Tetszik ez a blog, ha lesz új poszt majd bejövök röhögni.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2019.06.30. 08:55:32

Atya Isten, Zorbán ezt a blogot is megvette???

Minden ballib bérretteg 2019.06.30. 09:24:41

@Tarlós elvtárs patkányos városa:

Senki nem mondta soha az M1-ről hogy független. MIndenki tudja 60 IQ felett, hogy mindig az aktuális kormány seggét nyalták.
Ahogyan azt is tudja mindenki csekély értelmiképseeégekkel is, hogy Kálmán OLgi pont annyira független, mint Bayer Zsolti.

Zöldi László 2019.06.30. 09:35:03

@MAXVAL bircaman közíró: Már hiányoltam. Megtisztelő, hogy a leghitelesebb magyar kommentelő messzelátóval kifigyelte, amint átveszem tőle a vaskos borítékot a Karmelita-kolostor Pestre néző erkélyén.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2019.07.01. 09:50:07

@uniót erdéllyel: illetve hogy viktor kiléptet minket az eu-ból holnap, meg hogy csődbementünk