Médianapló

Médianapló - Karácsony: "A tegnapi vitán elköltöttünk 1000 milliárd forintot"

2019. június 23. 15:45 - Zöldi László

 

A legutóbbi napokban az ellenzéki előválasztás uralta a nyilvánosság fórumait, amelyek fölött Gyurcsány Ferenc szellemujja lebegett. Lefülelt mondatok.

 

A könyvhéten sokan böngésznek, de kevesen vesznek. (Köves József könyvkiadó, Facebook.com, június 16.)

A hatalom végrehajtásra való. (Csák János üzletember, a Mol volt elnöke, volt londoni nagykövet, 24.hu, június 17.)

A krónikusan alulfinanszírozott magyar politikából becsületesen nehéz meggazdagodni. (Weiler Vilmos LMP-politikus, Mérce.hu, június 18.)

Piros-zöld koalíció, közte egy kis fehér. (Mesterházy Attila szocialista politikus az MSZP-Párbeszéd szövetségről, ATV, június 18.)

Csinálunk egy fantasztikus történetet, aminek katarzis lesz a vége. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, volt miniszterelnök, ATV, június 19.)

Nem azért lettem listavezető, mert Gyurcsány felesége vagyok, hanem annak ellenére. (Dobrev Klára, a DK Európa-parlamenti képviselője, 444.hu, június 19.)

Aki a halottakról ír, az közéjük vegyül. (Spiró György író, Népszava, június 19.)

Az ellenzék arra hajt, hogy este behívják az Egyenes beszédbe vagy a Klubrádióba, ahol jól fel tud háborodni. (Hadházy Ákos volt LMP-politikus, Magyar Narancs, június 20.)

Az ellenzék leginkább panaszirodaként működik. (Révész Sándor újságíró, hvg.hu, június 20.)

Ebben az országban mindenki megosztó, aki erős karakter. (Kálmán Olga, a DK főpolgármester-jelöltje, 168 Óra, június 20.)

A tegnapi vitán elköltöttünk 1000 milliárd forintot. (Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, ATV, június 20.)

Az előválasztás már tényleg nem a baloldal belügye. (Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelöltje, Válaszonline.hu, június 20.)

Az előválasztás célja, hogy megpróbálják a szereplőket átárazni. (Tarlós István budapesti főpolgármester, Magyar Hírlap Online, június 20.)

Tarlós István egyelőre kényelmesen nézi ezt az eseményt. (Mráz Ágoston Sámuel politológus az előválasztásról, InfoRádió, június 20.)

Jobb, ha van, mintha nem lenne. (Majtényi László alkotmányjogász az előválasztásról, ATV, június 21.)

Gyurcsány mellekkel. (Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt Dobrev Kláráról, 444.hu, június 21.)

Amit kapott, azt egy normál lelkületű ember nem bírná sokáig. (Nyáry Krisztián irodalomtörténész Gyurcsány Ferencről, Magyar Hang, június 21.)

Van olyan, amikor a reflektorfény helyett csak gyertyafény jut. (Skaliczki László, a kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya, a Vác NB I-es csapatának edzője, Népszava, június 21.)

Az ellenzék állapota továbbra is siralmas. (Csáky Pál szlovákiai politikus a magyarországi helyzetről, Mandiner.hu, június 22.)

A kihívó minden valószínűség szerint Gyurcsány Ferenc legújabb magyar hangja, Kálmán Olga lesz. (Bencsik Gábor újságíró, Magyar Nemzet, június 22.)

Száz éve az utca volt a közönség. Most az internet az utca. (Hajós András youtuber, 24.hu, június 23.)

komment
süti beállítások módosítása