Médianapló

Médianapló - A Gergő mögül miért ment el a támogatás?

2019. június 10. 10:15 - Zöldi László

Azzal tisztelt meg egy bekerült álnevű hozzászóló, hogy 2019. június 7-én a fejemre olvasta: „Erős fenntartásai vannak Gyurcsány Ferenccel szemben, azt is mondhatnám, hogy gyűlöli a DK vezetőjét.” Azóta firtatom önmagamnál, vajon hányadán is állok a volt miniszterelnökkel.

Egy biztos, idestova két évtizede a meghatározó politikusok egyike Magyarországon. A másik Orbán Viktor. Érdekel, vajon miként tartanak kapcsolatot a nyilvánosság képviselőivel és a választópolgárokkal. Följegyeztem tőlük néhány ezer idézetet. Gyurcsánytól két és fél ezret, Orbántól ezerrel többet, mert az ő politikusi pályája tíz évvel hosszabb. Egyik iránt sem táplálok érzelmeket. Amikor ugyanis 2002 elején elkezdtem írni a Médianaplót, úgy döntöttem, hogy hagyom magamra hatni a pillanatnyi benyomásokat, és ha jól végzem a munkámat, akkor a bejegyzésekből hiteles kép kerekedik mindkét politikusról. Tevékenységükben bizonyára lesznek dicsérhető és elmarasztalható mozzanatok, e kétféle megítélés azonban nem a jellemüket minősíti majd, hanem a kommunikációs képességüket.

Gyurcsánnyal az idén ötször foglalkoztam. Utoljára akkor, amikor tíz mondatot közöltem a sikeresen kampányoló Dobrev Kláráról és a mögötte álló férjéről. Mások szavait idéztem róluk, volt köztük dicsérő és elmarasztaló is. Csak annyiban nyilvánítottam véleményt, hogy a politikus-házaspár értelmezéseiből kihagytam a legdurvábbakat. Annyit azért elárulok bekerültnek, hogy az uniós kampányban háttérbe húzódott Gyurcsányt ügyes politikusnak vélem, aki nem megy a szomszédba egy kis csalafintaságért.

Ő maga vallotta be az egyik tévéstúdióban, hogy a kampány előtt azt javasolta Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd-DK közös budapesti főpolgármester-jelöltjének, hogy jobban teszi, ha tartalékolja magát az ősszel esedékes önkormányzati választásra. Karácsony kivonult az uniós kampányból, és az MSZP-Párbeszéd pártszövetség pórul járt, mert a legnépszerűbb politikusa híján csupán egy mandátumot szerzett az Európai Parlamentben, a DK pedig elvett néhány tízezer vagy még több szavazatot a szocialistáktól és kapcsolt részüktől. Erre jött a drámai bejelentés, amely így hangzott Gyurcsány Ferenc szájából: „A Gergő mögül elment a támogatás.” (ATV, 2019. június 7.)

Alábecsülném a DK-elnök kommunikációs felkészültségét, ha nem gondolnám tudatosnak a pártjához kötődő új főpolgármester-jelölt, Kálmán Olga megnevezésében. Ezért vélem ügyes politikusnak. 

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9514886882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.06.10. 10:45:59

A Momentum és a DK megerősödése szinte tökéletes a Fidesznek. Az amerikai érdekek mentén, Soros kapcsolattal épülő új Fidesz, azaz fiók SZDSZ (ami egyértelműen kibukott a főpolgármester jelölésével, azaz legyen idegen nem magyar mentalitású, lehetőleg zsidó) Momentum tökéletesen aktiválja a Fidesz szavazóit. De ha ez még nem lenne elegendő, a Gyurcsány nevével jelzett politika is most újra a nyakunkon van, csak nem ő személyesen, hanem az asszonypajtás és más neve mögött bújtatja lejáratott személyét.
Ezeket az eseményeket a szélsőliberális hívek nagy megújulásként élik meg. Ha majd a jobboldali szavazók újra leszavazzák őket, akkor sem fognak rájönni, hogy semmi sem változott, ugyanott tartanak, mint tíz évvel ezelőtt. Kapják a pofonokat, mint a hülye bokszoló, akin sokadjára landol ugyanaz a kombináció.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2019.06.10. 20:48:42

Ezek szerin Karácsony másodjara is megtapasztalta, hogy a politika, enyhén szólva, a minden hájjal megkentek játéka. Az első az volt, amikor a Fidesz és az MSZP zuglói képviselői lukra futtatták a parkolási ügyben, ami egyébként szó szerint a rendsterváltozás óta a külföldi és hazai érdekcsoportok pénzfejő terrénuma az egész fővárosban.#

OkoskaTo:rp 2019.06.11. 09:00:31

Attól, hogy Gyurcsány ügyes politikus, még nem lesz jobb nekünk. Sőt.
Mint ahogy attól, hogy Orbán ügyes hatalomtechnikus, még nem lesz jobb nekünk. Sőt.

Mindkettejüknek sokkal lényegesebb saját egója (és utóbbinak egyértelműen a gazdasági holdudvar kitömése), mint az ország jobbítása, és a Zemberek érdekei.

Minden ballib bérretteg 2019.06.11. 09:05:11

A Gyurcsanyisták már csak ilyenek.
Minden kritika láttán ami az elkúró főnöküket illeti, nyavalyogni kezdenek, és a vérbő gyűlölet mocsarából vádolnak másokat gyűlölettel.

A bloggazdán látszik, hogy próbál függetlenül írni, és véleményt alkotni, bár a bejegyzések zömében azért ő is a kormányt szapulja, és a média helyzet kapcsán az ellenzéki véleményeket mantrázza (na nem az elfogult nyílvánvaló marhaságokat, mert azokról is szokott írni).

Egy Gyurcsnyistának viszont ez nem elég. Ő gyűlölni és megsemmisíteni akar minden véleményt ami Ferit kritizálni meri.

gregor man 2019.06.11. 09:49:34

Egyrészt mindenkit meglepő eredményt hozott a választás,
másrészt a Momentum is váratlanul új jelölttel állt elő, de ...

....TERMÉSZETESEN AZ ELKÉPZELHETETLEN, hogy ő csak reagált a helyzetre - sokak szerint helyesen-.

Mindenféleképpen bele kell láttatni valamiféle becstelen rafinériát, dícséretnek álcázva.

ben2 2019.06.11. 09:55:15

"Gyurcsányt ügyes politikusnak vélem, aki nem megy a szomszédba egy kis csalafintaságért"

Ez alatt a hazudozást vagy a trükkök százait kell érteni? Magas labda.

Komolyra fordítva a szót: Gergő mögül azért ment el a támogatás, mert sosem volt. Ő maga sem gondolta komolyan, nemhogy a támogatói.
Az egész főpolgármesteri hajcihő arról szól - és ez nem spekuláció, hanem az ellenzék mögött munkálkodó profi kampánytanácsadók mondták -, hogy fel kell építeni egy erős ellenzéki karaktert a főpolgármesteri pozícióból és onnan kell nekirugaszkodni a 2022-es választásoknak.
Ez szvsz hülyeség, mert az amerikai választói szokásokból indul ki, ahol az elnökjelölt először polgármester, aztán kormányzó, végül elnök. Ott azért működik, mert az emberek szeretnek arra szavazni, aki a gyakorlatban már bizonyított. Na nálunk ez pont fordítva van: aki kiáll a frontvonalra, az besározódik, ezer és egy kétes alak ragad rá, akik miatt napi szinten kell korrupciós vádak miatt mosakodnia és folyamatos ellene az aplári karaktergyilkos acsarkodás. Ez minden oldal politikusaival így megy.
Nálunk azt szokták szeretni, akiről nem tudnak még semmit, de "rendes gyerek" látszatát kelti.

Na most Gyurcsány pontosan tudja ezt, ezért nem is nagyon kapálózik a főpolgármesteri székért, neki csak azt kell biztosítania, nehogy más ellenzéki párt szerezze meg, mert ezzel megkérdőjeleződne a DK "ellenzék vezére, anti-Orbán" pozíciója. Na ezért támadták hátba Gergőt.
Az MSZP most már csak abban reménykedhet, hogy a szervezeti hátterüknek köszönhetően meghackelhetik az előválasztást, hogy az MSZP által kitalált és lebonyolított előválasztási procedúra "meglepetésre" MSZP-s gőzelemmel végződjön.
Erre Fletóék jól bedurcázhatnak, hogy csalás az egész, borul a megállapodás és Tarlós lesz megint a főpolgi - mindenki őszinte megnyugvására.

Sir Galahad 2019.06.11. 10:08:04

K. O. jelölése taktikai húzás: a visszaléptetése jó alkualap lesz később. Nincs ebben több.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2019.06.11. 10:11:52

@Minden ballib bérretteg: "Egy Gyurcsnyistának viszont ez nem elég. Ő gyűlölni és megsemmisíteni akar minden véleményt ami Ferit kritizálni meri."

Gyurcsány Orbán tükre. Amíg az egyik tündököl, a másik is!

alfacharlybravo 2019.06.11. 10:36:59

Nehéz volt Feltó idején, nem igen mertem utcára menni, utána már bátran lehetett EU -s zászlót is égetni veszélytelenül.

alöksz róz 2019.06.11. 11:32:44

karácsony geri sajnos egy igazi mintapéldája az elvtelen megélhetési politikusnak.
csak az ártatlan jófiús kinézetére alapozva tud relatíve népszerű maradni és komolyabb pályát befutni :-)
ennek a formának minden jó, ez mindent elnéz, mindenkivel boldogan együttműködik és világon mindent aláír, amíg neki valami magasabb pozíciót kilátásba helyeznek...

(elég rosszindulatú a feltételezés, de szerintem az nem tetszett neki az lmp-ben, hogy nem fognak össze senkivel és így neki nagyon nehéz lesz komolyabb pozícióba jutnia... így hát pár hasonlóan gondolkodó társával kiléptek és becsatlakoztak az mszp-hez, hátha így könnyebb lesz.)

alöksz róz 2019.06.11. 11:37:38

@ben2: "Nálunk azt szokták szeretni, akiről nem tudnak még semmit, de "rendes gyerek" látszatát kelti." - jaja, így futott be a "jófiú" karácsony geri is

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.11. 11:46:13

Az a nap lesz az érdekes,amikor a kommunikáción kívül semmihez sem értő Olgicskának el kellene kezdenie irányítania a fővárost.Kb.mint Che Guevara a gazdasági minisztérium élén..:)))

illaim 2019.06.11. 12:53:28

A fidess SA csürhéje megint ellepte a blogot, alaptalan, hazug állításokkal terelnek a témától! Az hogy melyik politikus a hitelesebb, az aki bevallja zárt körben, hogy nem mondtak igazat a választóknak, vagy aki nagy pofával hirdeti, hogy ő sohasem hazudott! A "szociális népszavazásnak" is nevezett népszavazás során a vizitdíj, a kórházi napidíj, a tandíj eltörlését kérték a szavazóktól! Túl azon, hogy az AB olyanban döntött, amiben az Alkotmány szerint nem dönthetett volna, a népszavazásra feltett kérdések megkapták a szükséges többséget az eltörlésükhöz.
Aztán jött a 2010 kormányváltás, az EÜ járalék 1%-ról 2%-ra emelésével a korábbi vizitdíj kétszeresére emelkedett a + 1 % befizetési kötelezettség! Ki hazudott a választóknak? A támogatott egyetemi helyek csökkentésével, a korábban bevezetésre tervezett tandíj tízszeres tandíj bevezetésével ki hazudott a választóknak? A bűnlajstrom a végtelenekig sorolható!
A tárgyilagos médiamunkásoknak lenne a feladata, hogy a goebbelsi propagandától megtisztított információkat tárjanak az olvasók elé!

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.11. 13:02:54

@illaim: Most akkor én titeket a vörös brigádokhoz hasonlítsalak..?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.06.11. 13:17:41

bolhacirkusz....
alkalmas jeloltek
hoopppp.hooop
szakemberek
hooooppp.hooooppp
az ellenzéki alkalmas jeloltek támogatottsága
hoopoo.hooooppp

látják? nem látják?
na látják...

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.11. 14:25:46

Vajon lekvárgeri, riporterolgi,vagy kereplőflóri nyeri az előválasztást..?:)

Nanemaaaar 2019.06.11. 14:34:04

@illaim: Te beszélsz csürhéről? Napi vicc.

bekerült 2019.06.11. 15:33:22

Változatlan a véleményem !
Attól, hogy valakit úgy dicsérünk, hogy kiemeljük a csalafintaságot és a lényeget elhallgatjuk, azzal igen csak befolyásoljuk az olvasókat.
Nem kell itt sokat ragozni, csak meg kell nézni, hogy ki mennyit költött a kampányra az EP választáson.
A DK 5-ször annyit költött, mint az MSZP-PM szövetség.
Ez mellé már nem is kell a Szanyi féle kritika.
Erre jogosan mondhatja Gyurcsány, hogy elfogyott a támogatás Karácsony mögül és jobb, ha tartogatja magát őszre !
Mert bizony a választás pénzbe is kerül és az, hogy ki mire áldoz, az ne legyen már a másik párt hibája.

Azon is el kellene gondolkodni, hogy a kialakult helyzetben mi lehet a teendő.
Értem ezalatt a MOMENTUM akcióját, akik jogosan gondolták úgy, hogy ők bizony a táborukat még tovább szeretnék növelni és kampányolni fognak az előválasztás befejezéséig. Tréningeznek az őszi választásra.
Igazuk van és jogosan cselekedtek, amikor jelöltet állítottak.

A baj ott van, hogy ezzel a DK-t is lépéskényszerbe állították !
A DK nem engedheti meg, hogy amíg a két induló párt erősen kampányol a saját jelöltje mellett, akkor ő csak asszisztáljon és bólogasson Karácsony érdekében ! Muszáj a saját választói érdekében lépnie és a saját arculatját megjelenítenie, hogy ne csak a futottak még kategóriájában szerepeljen.
Nem követtek el semmi rosszat és még csak el sem árulták Karácsonyt, mert valószínűleg meg fogja nyerni az előválasztást és akkor mögé állhatnak a megállapodásnak megfelelően. A Kálmán Olga jelölt állítására viszont szükség volt a DK szereplése miatt és a DK táborának megerősítése érdekében. Ráadásul nő is !
Sikeresen megvalósították és tudomásul kell venni, bármilyen savanyú is a szőlő, hogy ezzel bizony a z ellenzék erősödik, nem pedig gyengül !
Ha nem így cselekszenek, az lett volna a baj !

Az MSZP-t is cselekvésre késztetik, hogy ne aludjon meg a tej a szájukba, harcoljanak és erősítsék meg a táborukat !

Innen nézve egyértelműen tudatos cselekvés volt a Kálmán Olga megnevezése a DK részéről !
Örülni kell neki, mert az ellenzékben van olyan párt, amelyben olyan csapat dolgozik, amely rögtön képes reagálni a változó eseményekre.
Az sem mellékes, hogy megfelelő választ találjanak.
A DK sikeres választ adott a helyzetre és ezen kár rugózni és fanyalogni.
Nem lett elárulva senki és lehet jó vitákkal érdekessé tenni az előválasztást !

Nehogy már egyes pojácák legyenek a főszereplők, mint Puzsér is bepróbálkozott !

Zöldi László 2019.06.11. 15:40:06

@bekerült: Ahogy elnézem, csalafinta módon engedte el ama állítását, hogy gyűlölöm Gyurcsány Ferencet. Ügyes.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2019.06.11. 17:22:55

@Veszéjben a lyogállamiság !: Azért választották őt, mert ő előre megmondta, hogy alkalmatlan. Ugyanis elmondta, hogy most tudja jelezni, hogy mi van rossz állapotban, de pár hónap múlva sem tud mást mondani.

Ha nem tud most sem tervet mondani, mit, hogyan változtatna és miért úgy, azaz nincs programja, akkor nyilvánvaló, hogy a program egyes pontjainak megvalósulásáról, részsikerekről sem tud beszámolni sem a politikus, sem a róla beszámoló sajtó.

A nem esik szét az ország, nem olyan, mint a még rosszabb versenytársa viszont maximum a blogokon magánvéleményként, vagy a propaganda szintjén működik, igazi sajtó nem ezen a szinten ellenőrzi a hatalmat, a szaksajtó sem. Ha nem várhatsz dícséretet semmilyen sajtótól, akkor ellenségként fogod beállítani őket, és ez mindkét oldal megszokott viselkedése a nem baráti sajtóval szemben, és mindkét oldal szerint a saját propagandája a független sajtó.

bekerült 2019.06.11. 17:23:42

@Zöldi László:

Ellenkezőleg !
Kijelentettem, hogy a véleményem fenntatom !

A helyzet az, hogy nem tartom buta embernek Zöldi urat.
A vélemények és helyzetek elemzése azonban tévutakon jár és szándékot érzek, hogy ezeket olyan irányba állítsa, hogy az olvasó csak a Gyurcsány hibáztatására tudjon következtetni.

Ez mögött viszont csak gyűlölet, illetve utálat állhat.
Erre írtam azokat a megfontolásokat, amik a DK cselekvéseit mozgathatták.
Nem hiszem, hogy ezek az információk ne álltak volna az ön rendelkezésre is és nem tartom olyan buta embernek, hogy hozzám hasonló következtetésre jusson.
Láthatólag nem ebben az irányban vitte a blog témáját.

Sajnálom, de nem győzött meg az álláspontjáról.
Nem tartom semlegesnek az írását !

Zöldi László 2019.06.11. 17:31:05

@bekerült: Ilyen kedvesen még sosem biztosítottak arról, hogy nem tartanak butának. Köszönöm az elismerést, megnyugodtam.

morph on deer 2019.06.11. 18:34:00

@Veszéjben a lyogállamiság !:
“Kb.mint Che Guevara a gazdasági minisztérium élén..:)))”

Ezek szerint pl “emberi erőforrások minisztere” bármikor lehetne, kiindulva a jelenlegi helyzetből.
Vagy ha legalább valamennyire is tudna focizni, akkor akár még a külügyi tárcát is megkaphatná, hiszen az pont elég, mint tudjuk.
Úgy hirtelen.

És az államtitkárokig még le(!) sem mentem, mert ma nagyvonalú vagyok.

(- Van egy akkora, de akkora vonalzóm, hogy csak na! Sokkal nagyobb már nem is igen lehetne..)

morph on deer 2019.06.11. 18:38:27

@bekerült:
Az egyik legpontosabb helyzetelemzés szerintem.
Bizisten! :)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.11. 18:51:01

@morph on deer: Hogyha az eem vagy a külügyér inkompetes,azt jóval később,közvetetten fogod megérezni,ha viszont a főpolgármester,azt holnapután reggel.Másrészt említett két úr esetén mégiscsak egy teológusról és egy közgazdáról van szó,de nem is a végzettség a lényeg,hanem,hogy a politikában tevékenykedő politikusok,és minden ellenkező híreszteléssel szemben ez is egy szakma,mégpedig egy egész más szakma,mint embereket kérdezgetni csiniben valamelyik csatornán..Az a rossz vicc,ami Havas Henrik esetleges államtitkársága kapcsán lehetőség volt,most lehet,hogy megvalósul?Reméljük nem..

kasu 2019.06.11. 19:05:43

Gyurcsány a lehetőségei dacára semmit nem ért el, mint államvezető. Sőt. Karigeri pedig egy karikatúra. Amiben egyeznek, hogy egyik sem őszinte, vagyis nem lehet a szavaikban hinni, bízni és képtelenek vezetőként eredményesen bármit is csinálni! A kavaráson kívül- vmi eredményt, társadalmi sikert elérni, megvalósítani.
Egy dobermann jobb kiállású mint a két pojáca együtt.
Na jó Karigeri egész tisztességesen bringázik az Amerikai úton, sőt annyira, hogy visszaköszönni is elfelejt. Nyilván a gödrök miatt.

morph on deer 2019.06.11. 19:06:51

@Veszéjben a lyogállamiság !:
A Che mint gazdasági miniszter analógiájára én miniszteri poziciót szántam neki.:)
Amúgy Balog volt teológus, Kásler onkológus. (Az is olyan, csak nem annyira.:))
Gondolom a tízparancsolat tévesztett meg téged is. Mert azt nagyon szereti.
Csak azt nem értem, hogy akkor már miért nem próbál legalább a kormányon belül érvényt szerezni neki, vagy legalább népszerűsíteni, hogy minimum megismerjék.
:(

Attilajukkaja 2019.06.11. 19:46:09

Remélem, nem ment el Gergő mögül a támogatás. Szerintem ő a legalkalmasabb, legtapasztaltabb jelölt. És örülök, hogy többen szálltak be az előválasztásokba. Ez így természetes, mérettesse csak meg magát!
Hogy ez elég lesz-e Tarlós ellen, az egy más kérdés.

berne 2019.06.11. 23:11:15

Ügyes politikus, épp csak nem szavahihető.

Alick 2019.06.12. 00:18:27

Gyurcsány szociopata szalonidióta, aki anno drogbáró stílusában táska pénzekkel megvásárolta a vidéki MSZP titkárokat a Medgyó és Kiss Péter elleni házi puccshoz ("a hosszú bankjegyek éjszakája").

A szövetségeseit habozás nélkül képes hátba szúrni.
Orbán mindig is ilyen ellenzéki politikus ellenfélre vágyott.

bekerült 2019.06.12. 07:29:03

@kasu: @Alick: Szerintem, inkább már akkor baleknak nézték és mint fiatal tapasztalatlan politikusként majd jól megvezetik.

bekerült 2019.06.12. 07:52:53

@Alick:
Szó sincs itt hátba szúrásról, pláne Gyurcsány önálló döntéséről !
A DK nem úgy működik mint a FIDESZ !

A DK elnöksége hozza a döntéseket és Gyurcsánynak azt kell képviselni.
Így kellene minden demokratikus pártnak is működni.
Pláne, ha belegondolunk, hogy egy ember nem érthet mindenhez és egy csomó hibát elkövethet, ha egyedül próbál dönteni. Idővel sem győzné a feladatok sokaságát, melyeket elő is illene készíteni.

Minden nagyobb vezető mögött van egy csapat, amely kiszolgálja, előkészíti a vezető helyes döntését.
Vagy a helytelenét !
Egy párt akkor sikeres, ha megfelelő csapat áll mögötte !

Úgy látszik, hogy a DK-nak van ilyen csapata és időben, megfelelő szinten tud reagálni a dolgokra!

Kár Gyurcsányt lefesteni ördögnek, eddig jól képviselte a pártját és tisztában van vele, hogy egyedül semmire sem menne !
Idővel megértette, hogy nem tud mindent egyedül megoldani és azt is megtapasztalta, hogy a háttércsapat mennyire fontos. Az MSZP elszámította magát vele kapcsolatban.
Jobb csapatot hozott össze, mint az MSZP !

Ez a csapat ismeri Gyurcsány nagylelkűségét és nem engedi, hogy a DK érdekei elé helyezze a döntések meghozatalakor mások érdekeit.
Ennek itt volt az ideje.
Elég sokat szívott a DK Gyurcsány engedékenysége miatt.

bekerült 2019.06.12. 08:02:17

@megamovieboy: Azért Rocky is sikeres volt !

Zöldi László 2019.06.12. 08:27:22

@bekerült: Kísértetiesen ugyanazt az érvelést adta elő, mint a DK vezetőségi tagja, a volt tévés műsorvezető tegnap este, az ATV egyik műsorában. Csak tán nem...?

Attilajukkaja 2019.06.12. 09:51:23

@Alick:
"Gyurcsány szociopata szalonidióta, aki anno drogbáró stílusában táska pénzekkel megvásárolta a vidéki MSZP titkárokat "
Egyetértek! Csak Gyurcsány nevét kell lecserélned Orbánéra. Az MSzP maradhat. :o)))))))

konrada 2019.06.12. 10:54:27

@bekerült:
Érthető és jó értelmezés a Kálmán Olga indításának megokolása.

...de azért kíváncsi vagyok, hogyan veszi rá a DK a fegyelmezett és összetartó szavazóbázisát, hogy ne KO-ra szavazzon az előválasztáson. ...mert az erőviszonyok most azt mutatják, előválasztáson nagyobb esélye van, mint annak, akit az MSZP jelöl.
(Pedig valahogy rákéne, mert egy DK-s jelölt még kevésbé integráló, mint egy mszp-s.)

bekerült 2019.06.12. 16:37:27

@Zöldi László:
Nem !
Én egy nyugdíjas ember vagyok Szabolcsból.
Nem foglalkozom aktív politizálással, viszont szeretek tisztán látni dolgokat.
Azt a műsort én nem láttam, de gondolom Vágó úrra gondol.
Nem szeretem a szakált.

bekerült 2019.06.13. 07:52:34

@Zöldi László:
Úgy látom nem hisz nekem .
Nincs okom félre vezetni.

Zöldi László 2019.06.13. 10:26:26

@bekerült: Miért ne hinném? Vágó István az ATV-ben elmondta a DK hivatalos álláspontját, amelynek sulykolása kötelező a szabolcsi trollok számára is.

bekerült 2019.06.13. 13:29:13

@Zöldi László:

Mese, mese máska !
Nagyon kényszeredettre sikerült ez a válasz.

Sebaj, legyen a maga gondja és az is, hogy mit gondol rólam.
Minden esetre, ha legközelebb írogat, akkor ne legyen elvakult és részrehajló, még alattomosan sem !

Zöldi László 2019.06.13. 14:05:05

@bekerült: Köszönöm a jótanácsot, ideje búcsút venni egymástól.