Médianapló

Médianapló - Orbán: "Inkább ellenzékváltó hangulat van"

2019. június 02. 15:57 - Zöldi László

A legutóbbi napokban az uniós választást értékelték a nyilvánosság fórumain. Az értelmezők gyakran hozták szóba a Gyurcsány-házaspárt. Lefülelt mondatok.  

 

Egy év alatt sikerült magunkat leamortizálni. (Kanász-Nagy Máté LMP-politikus, Mandiner.hu, május 26.)

A Jobbikra jelen állás szerint nincs szükség, szélsőséges pártnak ott van a Fidesz. (Föld S. Péter újságíró, Hírklikk.hu, május 26.)

Történt egy kis átrendeződés a Momentum megerősödésével és az LMP megsemmisülésével. (Gyöngyösi Márton Jobbik-politikus, ATV, május 27.)

Azok szerepeltek jobban, akiknek volt politikai teljesítményük és mondanivalójuk. (Török Gábor politológus, InfoRádió, május 27.)

A világos nyelvezet és a kemény munka kifizetődik. (Techet Péter publicista a DK-ról és a Momentumról, Azonnali.hu, május 27.)

Dobrev Klárának sikerült az, ami Orbán Viktornak nem: eltüntette a közéletből Gyurcsány Ferencet. (Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, Facebook.com, május 27.)

Orbán Viktor nem az asztalnál ül, hanem rajta van az étlapon. (Pető Péter újságíró a brüsszeli tárgyalásokról, ATV, május 28.)

Az ellenzéki oldalon már réges-rég kellett volna egy profiltisztítás. (Lakatos Júlia politológus, MéltányosságKözpont.blog, május 29.)

Gyurcsány megmaradt egyedüli profinak az ellenzéki oldalon. (Tamás Pál szociológus, Népszava, május 29.)

Az online kommunikációban vertük a teljes ellenzéket. (Gyurcsány Ferenc DK-politikus, 24.hu, május 29.)

Nem lehetne, hogy Gyurcsány, ha már nem fér a bőrébe, menjen Brüsszelbe hadakozni, Klára pedig itthon maradjon melózni? (Kereszty András újságíró, AHaza.blog, május 29.)

Róluk hihető a leginkább, hogy a NER valódi ellenfelei. (Bundula István újságíró a DK-ról és a Momentumról, Magyar Narancs, május 30.)

Az ellenzéki közvélemény éppen most ítéli meg, szüksége van-e ránk. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, hvg.hu, május 30.)

Puzsér Róbert rögtön lefalcolt az LMP-ről. (Lakner Zoltán politológus, 168 Óra, május 30.)

Az értelmiségnek nem az a dolga, hogy igazolja vagy gyalázza a politikát. (Lányi András ökofilozófus, Mandiner.hu, május 31.)

Magyarországon inkább ellenzékváltó hangulat van. (Orbán Viktor miniszterelnök, Magyar Rádió, május 31.)

Nemsokára eldől, hogy a pártok kiket küldenek Brüsszelbe, a kádertemetőbe. (Libik André dokumentumfilmes, Facebook.com, május 31.)

A pártelnök is hozta a primadonnát. (Magyar György ügyvéd Torgyán Józsefről és Torgyánné Cseh Mária országgyűlési képviselőről, ATV, június 1.)

Ha ráérzett volna az árnyékba húzódás édes ízére, és nem akarná magát önbizalommal telve újfent előtérbe tolni, össze is szedhetné magát Magyarországon valamiféle ellenzék. (Gazda Albert újságíró Gyurcsány Ferencről, Magyar Hang, május 31.)

Láriferi. (Pilhál György újságíró Gyurcsány Ferencről, Magyar Nemzet, június 1.)

A párt nevében immár jelentés nélkül fityeg a szocialista szó. (Büttl Ferenc közgazdász az MSZP-ről, Mérce.hu, június 1.)

komment
süti beállítások módosítása