Médianapló

Médanapló - Miért puszilkoznak a politikusnők?

2019. május 31. 10:42 - Zöldi László

Tegnap este néztem a hazai közélet legújabb fölfedezettjét az ATV stúdiójában. A magas, stílusosan öltözött asszony gördülékenyen beszélt, egyetlen apróság mégis árulkodott a rutintalanságáról.

A műsorvezető elé ugyebár futószalagon érkeznek az interjúalanyok. De hogy ezt ne vegyük észre, a két vendég között mindig van egy tizenöt-húsz másodpercnyi holtidő. Ilyenkor a tévékben otthonos közéleti személyiség nem áll fel rögtön, inkább kortyol még egyet a pohárból. Mire visszajön a kép, már másik vendég ül az előmelegített székben. E művelethez azonban szükség van arra, hogy a régi beszélgetőpartner ne távozzon túl gyorsan, hanem kellő ritmusérzékkel hódoljon a nyilvános vízivás szenvedélyének. A DK névadója, Dobrev Klára tegnap nem várta meg a villanásnyi szünetet. A dolga végeztével azonnal fölállt, és lelépett a pódiumról.

Kíváncsiságból a világhálón megkerestem néhány jelenetet a kampányából. Feltűnt, hogy milyen ügyesen forgolódott az érdeklődők között. Egyik leghatásosabb eszköze a csók, becenevén a csócsi, puszedli, puszi, puszkó és pusszancs lett. Egy cuppanás jobbról, egy balról az idősebb hölgyek arcára, olykor pedig a korosabb férfiakéra is. Igen ám, de DK azt még nem sajátította el, amit Amerikában és Nyugat-Európában tanítanak. Ha a politikus a szó szoros értelmében érintkezik valamelyik választópolgárral, akkor egy pillanatra a szemébe néz, hogy majdani szavazója megérezze: most kizárólag rá figyel a híres ember.

A magas asszony puszilkozás közben hajlamos elnézni a kiválasztott feje mellett, hogy megtalálja az újabb, kapcsolatteremtésre alkalmas választópolgárt. E módszer szembenézős változatát rutinosabban alkalmazták ama nőnemű magyar politikusok, akikkel hosszú pályafutásom alatt interjút csináltam. A kézfogástól gyakran jutottak el a beszélgetést megkoronázó pusziig. Hímnemű politikusokkal is készítettem persze interjúkat, ők azonban - ki tudja, miért - egyszer sem voltak csókos kedvükben. Ellenzékből a szemembe néztek a kézfogás pillanatában, hatalomból viszont próbáltak elnézni a 186 centim mellett. Ha pedig ismét ellenzékbe kerültek, visszatértek a barátságosabb, figyelmesebb, kedvesebb, nyájasabb, személyesebb, szívélyesebb változathoz.

Vajon a nemek közti felfogásbeli különbséggel is magyarázható, hogy a nemrégiben lezajlott uniós választáson ama pártok gyarapították a táborukat, amelyek leginkább politikusnőket küldtek a szavazók közé?              

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9114871796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nick papagiorgo 2019.05.31. 19:04:01

puszilkodásról: nem véletlenül nem használják magyar férfiak, egyfelől volt egy korszak, amikor a férfiak közti szájrapuszi ment az elvtársi/nemzetközi körökben (tudja kiről beszélek), és azt a korszakot senki sem akarja visszahozni. Másfelől meg itt van ez a metoo mozgalom, ennek is vannak vadhajtásai, én már olvastam valakiről (nem hazánkban), aki nő, találkozott X politikussal, és úgy akarta elérni a mindenkinek járó 1 perc hírnevét, hogy később azt állította, hogy a találkozáskor a politikus szabályosan szájon csókolta, közben hozzá dörgölte az alfelét (nem a fenekét, a másik oldalt), ezzel kb félig-meddig megerőszakolván. Agyaglábakon álló történet, bulvárlapok haraptak rá azok is cska egy napig, mindenesetre bizonyítja, milyen "veszélyes" is tud lenni egy ártalmatlan puszi. Régebben a politikusok csecsemőket is csókolgattak, ma már nem teszik, mert rájuk fogják hogy pedofilok. Változik a világ.

Végső kérdésére:
"Vajon a nemek közti felfogásbeli különbséggel is magyarázható, hogy a nemrégiben lezajlott uniós választáson ama pártok gyarapították a táborukat, amelyek leginkább politikusnőket küldtek a szavazók közé? "

Különféle feminista mozgalmak évetizedek óta próbálják bizonyítani, hogy azok a pártok, akik nőket (is) jelölnek, sikeresebbek. Némely (hülyébb) pártok ennek hatására szabályt is hoztak, hogy a jelöltek X százalékának nőnek kell lennie, ennek az lett a hatása (mint minden hasonlónak), hogy a "bénább" nők kiszorították a tehetségesebb férfiakat, csak mert a kvótának be kellett jönnie. Statisztika bizonyítja, hogy ennek semmi alapja nincs (tehát pl. egy csak nőkből álló párt nem lenne automatikusan sikeres, most szélsőséget mondtam). Az embereket ugyanis nem az érdekli (már ötven éve se az érdekelte), hogy férfi vagy nő, hanem hogy mennyire "hihető". A DK azért volt sikeres mert 1. a Fidesz nem támadta közvetlenül (inkább az MSZP-re meg a Jobbikra koncentráltak), az "elhasználódott"Gyurcsány helyett maguk is Dobrev Klárára koncentráltak, akinek ismérve, hogy Gy. felesége, de a fő előnye nem az hogy nő, hanem az, hogy nem Gyurcsány Ferenc.

morph on deer 2019.05.31. 21:48:59

“A magas asszony puszilkozás közben hajlamos elnézni a kiválasztott feje mellett,“

Ez például garantáltan nem fordulna elő mondjuk dr. Schmidt Máriával...

Ugyanakkor aki már valaha is átélt hasonlót, - és esetleg nem jegybank elnök, - az taoasztalhatta, hogy egyszerűen kénytelen elnézni a másik feje mellett, ha egyáltalán néz valahová, merthogy nincs más választása!
Hacsak nem behunyt szemmel kívánja átadni magát az élménynek, ami azért inkább már egy másik műfaj jellemzője, politikában Brezsnyevék óta ritka.

Ha már itt tartunk - ez az édeshármas kedvenceim egyike:
https://img.444.hu/angela-merkel-kézcsók-03.jpg?_ga=2.5375158.486146528.1559331901-829809487.1559331901

Különös tekintettel a felcsúti bonviván sokat sejtető mosolyára...
Na ez az igazi politikusi pusssz, semmi kétség! :)