Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a Jobbikról

2019. május 30. 11:32 - Zöldi László

Az uniós választások után világossá vált, hogy a Jobbik a második legnagyobb politikai erő. (Árgyelán János, Fejér Megyei Hírlap, 2014. június 24.)

Tíz év alatt a vezetésemmel lett a Jobbik egy nulla százalékos pártból a legerősebb ellenzéki erő, a Fidesz kihívója. (Vona Gábor, Facebook.com, 2016. április 22.)

Szoktam viccelődni Schiffer Andrással, hogy több alapszervezetünk van, mint nekik tagjuk. (Novák Előd, Hír TV, 2016. május 31.)

Van 17 ezer tagunk. (Volner János, ATV, 2017. május 11.)

Ahogyan a Jobbik egyre inkább elfogadhatóvá válik a társadalomban, úgy épít hidakat Vona Gábor az LMP és a Momentum irányába. (Csikós Attila, Népszava, 2017. november 24.)

Erőtlen politikai formáció, miközben még mindig az ellenzék legerősebb pártja. (Toroczkai László, 24.hu, 2018. május 18.)

A jelenlegi, karakterét vesztett politikánkkal már csak biodíszlet leszünk az Orbán-rendszerben. (Volner János, Magyar Hírlap Online, 2018. október 5.)

A legerősebb ellenzéki pártként továbbra is harcolunk a NER ellen. (Szilágyi György, ATV, 2018. október 16.)

Az ellenzéki összefogásnak a Jobbik a motorja. (Gyöngyösi Márton, Index.hu, 2019. május 15.)

Otthon maradtak a szavazóink. (Sneider Tamás, Index.hu, 2019. május 27.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8314869698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2019.05.31. 13:49:00

Tüttő Kata? Van aki e nevet (nem) ismeri?
Talán inkább Leisztinger Tamásné néven ismertebb...És így már üzleti ügyek tucatjai ugranak be, melyben az mszp-szdsz politika vastagon benne volt.

2003.
Akkor az MSZP–SZDSZ-es többségű újbudai képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat apportként vitte be a Lágymányosi-öböl melletti 36 hektáros területét – a Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozóval fele-fele arányban, 5,5 milliárd forintos alaptőkével létrehozott cégbe –, az Öböl XI. Kft.-be.

Még egy kapavágást sem tettek, és a hatalmas közvagyon apadásnak indult: Leisztingerék 2003 decemberében azonmód 25 százaléknyi részt kivásároltak. A 2006-os önkormányzati választás után az addig elképzelhetetlen hármas, az MSZP–SZDSZ–MDF vezette testület további 24 százalékot adott el pályázat nélkül, összesen 1,8 milliárd forintért.

Becslések szerint legalább ötmilliárd forintos kár érte az önkormányzatot. A HVG megírta: a Leisztinger Tamás nevével fémjelzett Arago Befektetési Holding Zrt. eladta az immáron Öböl Invest Kft.-ben birtokolt üzletrésze 75 százalékát az egyik legnagyobb portugál építőipari cégcsoport, a Mota-Engil három társaságának. A névértéken mintegy 4,3 milliárd forintos üzletrész vételára 25 milliárd körüli összeg volt.

Molnár Gyula akkori polgármester és későbbi MSZP elnök hiába ígérte meg 2005. október 18-án, a XI. kerületi képviselő-testület ülésén, a meglévő üzletrész tartósan önkormányzati tulajdonban marad. Pedig azzal érvelt: csak így biztosítható, hogy a projekt hasznából az önkormányzat is részesüljön.

A „Kopaszi-gate” kapcsán így 10-15 milliárd forintos haszontól esett el a XI. kerületi önkormányzat a Kopaszi-gát, illetve a Lágymányosi-öböl elherdálásával.

Molnár Gyula és volt helyettese, az akkor SZDSZ-es Lakos Imre ellen a Központi Nyomozó Főügyészség 2009 végén indított nyomozást a gát területéhez csatolt 3,8 hektáros terület apportja ügyében. A XI. kerület 2006 nyarán közel tízezer forintos négyzetméteráron a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI) vásárolta meg azt a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő 38 hektáros területet, amelyet azonnal saját cégébe, a Buda-Hold Kft.-be vitt be több mint 410 millió forintos értékben. Az ingatlan végül a Kopaszi-gátat, illetve az öböl körüli területeket birtokló Öböl XI. Kft.-hez került egy, a Buda-Holddal alapított közös cég révén, így Újbuda legértékesebb területe egybefüggővé vált, a Dunától a Budafoki útig. A kerület eredetileg „nyomott áron” juthatott az állami tulajdonhoz, mert közhasznú célokra igényelte.

A balliberális politikusokat és társaikat a Fővárosi Törvényszék 2012-ben első fokon felmentette a hivatali visszaélés vádja alól, a másodfokú bíróság, a Fővárosi Ítélőtábla viszont 2013-ban az ingatlanátjátszás miatt Molnár Gyulára nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést, Lakos Imrére pedig hat hónap két évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A két ellentétes ítélet miatt a harmadfokon eljáró Kúria 2014-ben végül bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette a volt önkormányzati vezetőket.

Leisztinger Tamásmilliárdokat keresett, az önkormányzat pedig 3,5 milliárd forintos vagyoni hátránnyal zárta az ügyletet . Végül a Kopaszi-gát területét birtokló, de nem fejlesztő portugál tulajdonosoktól Garancsi Istvánnak a cége vásárolt be”.

Hát így oligarcházzunk.