Médianapló

Médianapló - Baj van Dezsővel

2019. május 30. 10:27 - Zöldi László

Tegnap este Tüttő Katát az ATV stúdiójában beültették két kaján újságíró közé. Fekete Norbert és Dömsödi Gábor pofákat vágott, miközben a szocialista politikusnő magyarázni próbálta, miért szerepelt le pártja az uniós választáson. Nem igazán sikerült neki.

A megjelenése azonban sikerült. Lábai közül az egyiket oldalra nyújtotta, ahogy illik, a másikat pedig elegánsan helyezte rá. Felül mélyen kivágott, végiggombolható, extra anyagból készült rucit viselt, a sárga alapon fekete virágokkal. Felötlött, hogy ugyanebben a svarcgelb öltözékben tűnt fel az osztrák határ melletti Szombathelyen is. Az Iseum mezején kampányolt pártja másik arcával, Kunhalmi Ágnessel együtt. Látogatásukról tudósításban számolt be a Nyugat.hu, mely öt fényképet is közölt róluk. Az újságíró, Sz. J. ezt a címet adta a cikkének: ’Tüttő Kata: Orbán Viktor az európai gondolat Geréb Ernője”. (2019.05.24.)

Szilágyi József korrekt tudósításából nem derült ki, vajon iróniából idézte-e a szocialista politikusnőt, vagy ő is régen olvasta A Pál utcai fiúkat. Molnár Ferenc ugyanis a Dezső nevet adta Gerébnek, az Ernőt Nemecsek, a főszereplő kapta. A csinos, kifogástalanul öltözött, polgári kultúrából érkezett politikusnő összekeverte az áldozat és az áruló keresztnevét, az újságíró pedig ezt vagy nem ismerte föl, vagy tapintatból nem csipkedte meg a vendéget. De van más baj is Dezsővel. Geréb ugyebár Nemecsekék csapatába tartozott, aki a vörösingeseknek elárulta a Pál utcai fiúk sebezhető pontjait.

Márpedig az MSZP-ben is van egy politikus, akiről az hírlik, hogy mutyizik a Fidesszel, esetleg falaz a Fidesznek. S mert Botka László kivételével a szocialista vezetők nem határolódtak el tőle, az MSZP uniós választási szereplését értelmezők szerint a tisztázatlan helyzet is szerepet játszott a párt gyászos teljesítményében. De Tüttő Kata Szombathelyen nem a fővárosi pártszervezet vezetőjéről beszélt, hanem a miniszterelnökről, aki gerébként árulta el az Európai Unió sebezhető pontjait Putyinnak. Ez épp annyira bizonyítatlan, talán bizonyíthatatlan is, mint a fővárosi pártvezető gerébsége.

Kampány-állításnak persze megteszi, feltéve, ha a Pál utcai fiúkra emlékeztető politikusnő kidolgozza a hasonlatot, és nem kutyulja össze a keresztneveket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Tüttő Kata az értelmiségi Bangóné, ám a patkányozás és az ernőzés a felkészületlenség képzetét kelti. Az efféle elszólások, sejtetések, utalások aligha használtak az MSZP választási kampányának.               

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9014869550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2019.05.30. 16:37:54

Azok a fránya kötelező olvasmányok... :/

Az hagyján, hogy a nevet eltévesztette, de ha a könyvre még emlékezne, nem mondta volna ezt a hasonlatot az orbánra.

AmBesten 2019.05.31. 09:00:14

másik opció, hogy nem a keresztnevet tévesztette, hanem a vezetéknevet: Gerő Ernő

chrisred 2019.05.31. 09:00:54

@Netuddki.: Mint hasonlat nem jobb és nem rosszabb, mint amiket a politikusok általában kitalálnak. De a névtévesztés a felkészületlenségről árulkodik, az meg arról, hogy valójában egy amatőr, mint az újszoci felhozatal általában.

Minden ballib bérretteg 2019.05.31. 09:43:58

A szocik alulműveltéségén már meglepődni se érdemes, így inkább az árulózásra térnék ki.

A közösségek alapvető funkciója az érdekévényesítés. Hogy a közösség egyként védje meg tagjai egzisztenciáját, a tágabb létezés értelmezésében, a külső hatásoktól és egzisztenciális támadásoktól.
Támadásoktól a közösség identitása, anyagi javai, és szellemi egysége ellen.

Senkinek eszébe se jut, hogy a panelban egy rohadt nagy kommunába szerveződve adják be a pénzeket, hogy azok akiknek odaadják eldönthessék a szabályokat, és rendelkezzenek arról, hogy a saját lakásában mit tehet, és mit nem.

Valamiért mégis néhány elmebeteg az egész nemzetet akarja akiszolgáltatni az Európa Egyesült Államok hagymázas képzelgésének. Ami a gyakorlatban mint minden hasonló esetben az Európai Oligarchák kényének kedvének játszák át önként a nemzet vagyonát, múltját, szellemiségét, és lemondanak az önrendelkezésről.

Szóval felettébb érdekes az árulózás azok szájából, akik a közösség, a magyar nemzet identitásvesztésén és önrendelekezésének megnyírbálásán dolgoznak gőzerővel.

Netuddki. 2019.05.31. 09:44:35

@chrisred: Ha a pártfunkcionáriusok műveltségét, intelligenciáját vesszük, egyik kutya, másik eb. Csak sajnos vannak más szempontok is. Például empátia, erkölcs. :/

John Doe3 2019.05.31. 09:55:03

@Minden ballib bérretteg: nem talált a hasonlatod. A panelben történő viselkedést a Tvt, az SZMSZ és a házirend szabályozzák. A lakók bizony adnak pénzt a közös képviseletnek, pont azért (is), hogy betartassa ezeket a szabályokat. A renitensek pedig szankciókra számíthatnak, beleértve az eltávolítást is. Ja és igen: az SZMSZ és a házirend a lakók közös akaratának kifejeződése, ahol mindenki tulajdonarányosan szavazhat. Nincs röghözkötöttség, el lehet menni családi házba is, és reggelente egyedül lapátolni a havat.

midnight coder 2019.05.31. 09:59:31

@Netuddki.: Abból a szempontból is egykutyák. A szocik hangosan sírtak amikor Orbánék ki akarták tenni a hajléktalanokat az aluljárókból (amibõl persze nem lett semmi, centire ugyanannyi van mint elõtte), de amikor hatalmon voltak pont leszarták õket és egy szalmaszálat nem tettek keresztbe a dolog felszámolásáért.
Ellenzékben viszont azonnal megtalálták a szociális érzékenységüket.

midnight coder 2019.05.31. 10:03:17

@John Doe3: "Nincs röghözkötöttség, el lehet menni családi házba is, és reggelente egyedül lapátolni a havat."
OFF
Ezzel szemben a panelek mellett a kutya sem lapátolja, így ha a hó leesik, majd megfagy, helyes kis kalandparkká válik az egész lakótelep a megfagyott tükörjéggel amit a benne lévõ lábnyomok nyomán keletkezett mélyedések tesznek igazán érdekessé. Mindezt pedig megkoronázza a négyzetméterenkénti 2-3 elszórt kutyakaki és a szórványosan elhelyezett sárga foltok amikrõl csak találgatni lehet, hogy ember vagy állat hagyta maga után.

rallus 2019.05.31. 10:05:40

@John Doe3: Talán a közös hólapátolás az oka annak, hogy aki teheti, családi házból panelba akar költözni! A villákból meg már szinte megszállottan...
Az emberek imádják feladni a szuverenitásukat és a masszához tartozni. Talán ezzel magyarázható a kommunizmus sikere!

chrisred 2019.05.31. 10:10:30

@Minden ballib bérretteg: Hát igen. Az egyik oldal az európai oligarchákat preferálja, a másik meg az orosz oligarchákat. Ki-ki eldöntheti, hogy neki melyik a szimpatikusabb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.31. 10:38:35

@rallus: meséld el Viktornak is. Valami oknál fogva most épp mégse akar kifarolni Európából, sőt, a Néppártból se.
Biztos utál havat lapátolni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.31. 10:40:06

@midnight coder: a családi házaknál sincs mindenhol ellapátolva a hó, csak ott, ahol büntetnek érte.

morph on deer 2019.05.31. 11:10:23

@Minden ballib bérretteg:
“Ami a gyakorlatban mint minden hasonló esetben az Európai Oligarchák kényének kedvének játszák át önként a nemzet vagyonát, múltját, szellemiségét, és lemondanak az önrendelkezésről.”

Ami gyakorlatban azt is jelenti, hogy nyilván gondjaid vannak az “egyesült államok” kifejezés értelmezésével.

Csak a legegyszerűbb példa: az USA államaiban alkalmasint homlokegyenest rltérő törvények vonatkozhatnak ugyanarra, a marihuanafogyasztástól az orális szexig, a sebességkorlátozástól a fegyvertartásig, és vissza, saját adókkal, döntéshozókkal és “államaparátussal” ha úgy tetszik.
Ennyit az önrendelkezésről.

Bár igaz, hogy mondjuk egyik állam nem indítha háborút a másik ellen, akkor sem, ha “igény lenne rá”, és nem változtathatja meg egyik napról a másikra az alkotmányt, mondjuk.

Lehet, hogy ott már láttak gránitot. :)

Szerintem mindenesetre több előnye van, mint hátránya. Igaz, hogy az egyszemélyi teljhatalom ki van zárva a rendszerből, és ez komoly gondot okozhat cezaromániás kis akarnokoknak, de én ezt nem igazán sajnálom.
Te mit gondolsz?

Ami pedig az európai oligarchákat illeti: miért, szerinted Csányi és Mészáros nem európai oligarcha?
Vagy lehet, hogy rossz térképet néztem?

midnight coder 2019.05.31. 11:14:33

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nincs, de olyan igazi akadálypályává alakított jégmezõt még csak panelházak elõtt/mellett láttam. Azzal együtt, hogy ott is van ahol normálisan takarítják.

midnight coder 2019.05.31. 11:17:18

@morph on deer: Azért az viszont elég vicces, amikor egy-egy multi, Pl. mikiegérék vagy a notfix beleszólnak egy-egy állam törvénykezésébe, lásd a legutóbbi abortusszal kapcsolatos játékuk.

csentecsa 2019.05.31. 11:19:46

@chrisred: Lehet az oroszokkal együttműködni és lehet kiszolgálni őket.
Lehet Brüsszellel együttműköni és lehet kiszolgálni őket.
A magyar „bal”oldal mindig is a mádodik verziót választotta..

chrisred 2019.05.31. 11:20:15

@midnight coder: Beleszól? Legfeljebb véleményezi.

chrisred 2019.05.31. 11:23:39

@csentecsa: Meg a magyar jobboldal is, lásd Horthyt és Hitlert. A magyar elit jellegénél és hagyományainál fogva alapjáraton hazaáruló.

Minden ballib bérretteg 2019.05.31. 11:40:14

@John Doe3:

A hasonlat nagyon is él. A panelban vannak a közösségre vonatkozó szabályok, ahogy az EU-ba is vannak. Vannak egyezségek pl vámunió.
De senki nem szólhat bele, hogy a lakásodba hol finghatod el magad. Hogy mit egyél igyál. Hogy hova rakd a bútort, és kit engedsz be a lakásodba.

A z Európai Egyesült Államok pedig éppen ezt tenné. Az önrendelkezés jogát venné el a tagállamoktól.
Tulajdonképp ez a lényeg. SZuverén nemzetállamok Uniójában hívő politikusok, (ami hellyel közzel még jelenleg megvan), küzdenek az egységes szabályozás, és nemzeti identitásban kiherélt Euorópai egyesült államok téveszméjével.

Utóbbi képviselői az ideológiát csak arra használják fel, hogy az érdekképviseleteket lebontsák, és a nemzeti vagyonokat elrabolják.

Minden ballib bérretteg 2019.05.31. 11:43:33

@morph on deer:
"Szerintem mindenesetre több előnye van, mint hátránya."

Szerintem meg nem. Szerintem sokkal több a hátránya az Európai Egyesült Államoknak.
És a magyarok elsöprő többsége szerint is így van szerencsére.

A probléma az, hogy a magadfajta ballibek ezt a tényt nem bírják elfogadni, és próbálják megtévesztettnek beállítani azt aki a marhaságaitokra csak legyint. (Direkt nem liberálist írtam, mert az elfogadás képessége, a különvélemények tisztelete, a demokratikus döntések elfogadása, a magát liberálisnak valló magyar elitbe a legalacsonyabb).

csentecsa 2019.05.31. 11:43:41

@chrisred: Horthy legalább képes volt 20 évig úgy vezetni az országot,hogy nem szolgált külső hatalmat, ami a magyar balolról nem mondható el.A magyar politikai bal genetikusan kollaboráns,ösztönösen keresi azt a külföldi hatalmi centrumot,amelynek segítségével főhatalomra törhet,majd helytartóként irányíthatja az országot..

Minden ballib bérretteg 2019.05.31. 11:46:06

@chrisred:

Egész konkrétan a hazai ballibek mikor külföldi érdekeknek kiszolgáltatták az országot, rendre arra hivatkoztak, hogy különben más érdkeek szerzik meg, holott csak a magyar szuverenitás megőrzését rombolták le eközben.

Így volt, mikor az oroszokat behívták, és így van most is, mikor az Uniónak szolgáltatnák ki az országot.

Jacob von Gibbs 2019.05.31. 11:50:02

Gratulálok a mélyenszántó, lényeglátó és színvonalas íráshoz....
Örömmel látok a Gittegylet jegyzőkönyveinek stílusához és tartalmához méltó cikkeket..............

chrisred 2019.05.31. 11:59:03

@csentecsa: Nem volt képes rá. Nem genetikai kérdés (ez nekem kertészákosos megközelités), nálunk egyszerűen nem alakult ki nemzeti középosztály, ami a hatalmat birtoklókat a hazai érdekek kiszolgálására tudná kényszeríteni. Ezért tudja eladni magát minden vezető annak a külföldi hatalomnak, akitől a hatalmának a stabillá és tartóssá tételét várja.

masszazsinfo.hu 2019.05.31. 12:12:11

Nincs ezzel a kijelentéssel baj, mióta tudjuk, hogy Áder János a nemzetközi környezettudatosság Nemecsek Dezsője!

morph on deer 2019.05.31. 12:32:31

@Minden ballib bérretteg:
“ az elfogadás képessége, a különvélemények tisztelete, a demokratikus döntések elfogadása, a magát liberálisnak valló magyar elitbe a legalacsonyabb”

Abba hát...

Milyen demokratikus döntésre gondolsz?

Netán lett volna erről már népszavazás, csak nem vettem észre?
Jó, elég mélyen alazom, de akkor is.

Tudod a különvéleménnyel éppen az a helyzet, ami a nevéből is következik, nevezetesen, hogy “külön”!
Külön áll, pl a többségi véleménytől eltérő álláspontot képvisel.
De önmagában ezért a tényért miért kéne, hogy tiszteletet érdemeljen?

Ahogy az autópályán a forgalommal szemben közlekedő sem, bár neki is eléggé nyilvánvaló a különbéleménye.

Szerintem a vélemény maga érdemes- vagy éppen érdemtelen tiszteletre, akárhányan is osztják, vagy ellenzik.

Azaz: ha 50% hajt szemben az autópályán, a helyzet attól nem jobb, hanem rosszabb lesz.

Az elfogadás kéoessége?
Minek az elfogadásáé?

Netán kevesled a másság elfogadását az általad magyar liberális elitnek nevezettek körében?
Netán a más bőrszínűek elfogadását hiányolod, vagy a muszlimokét?

Remélem, nem arra gondolsz, hogy ha egy megalomániás szociopata egyik napról a másikra kijelenti, hogy márpedig Magyarország egy illiberális országgá kell, hogy váljon, akkor ezt névértékben el kell fogadni, mert ha nem, akkor ez az “elfogadás hiányát” jelenti?

Na mert ezt az életben nem fogadom el, sem én, sem egyetlen normális, civilizált magyar ember!
(Az orbanista hívekről most természetesen nem beszéltem, gondolom ez világos.)

Szóval szerintem gondold át még egyszer azokat a tulajdonságokat amiket számon kérsz, hátha megint nem (egészen) arra gondoltál.
Megesik ám az olyan..!

Minden ballib bérretteg 2019.05.31. 13:06:09

@morph on deer:

Elég egyértelműen a nemzeti szuverenitás megőrzése, kontra Európai Egyesült Államok volt az EP választás tétje.
Az összes ellenzéki párt is ezt hangsúlyozta, már ami a saját részüket illeti.

A másik véleményét nem feltétlen muszály tisztelni, a többség döntését nem kell elfogadni vagy belenyugodni abba természetesen.

Én csupán arra a disszonanciára és röhejes tényre hívtam fel a figyelmet, hogy hazánkban a magukat liberálisnak vallók tolerálják legkevésbé mások véleményét, meggyőződését, szavazatát.. :DDDD

csentecsa 2019.05.31. 13:11:37

@chrisred: Hogyne lett volna képes.Még Hitler azon ajánlatát is elutasította,hogy Egy Csehszlovákia elleni közös támadás során a magyar erők megszállhatnák egész Szlovákiát.A két vh. közötti időszakban semmiféle külső hatalmat nem szolgált Horthy.A magyar poltikiai bal viszont ezt tette.A rendszerváltás előtt és után is.

csentecsa 2019.05.31. 13:15:16

Még jó,hogy nem Geréb Ágnest mondott szegény hülye..:) Hisz van neki elég baja enélkül is mostanában..

chrisred 2019.05.31. 13:37:48

@csentecsa: A lényeg soha nem azon volt, amit a külföldi hatalom adott volna, hanem amit kért.

MACISAJT 2019.05.31. 13:50:03

Tüttő Kata? Van aki e nevet (nem) ismeri?
Talán inkább Leisztinger Tamásné néven ismertebb...És így már üzleti ügyek tucatjai ugranak be, melyben az mszp-szdsz politika vastagon benne volt.

2003.
Akkor az MSZP–SZDSZ-es többségű újbudai képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat apportként vitte be a Lágymányosi-öböl melletti 36 hektáros területét – a Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozóval fele-fele arányban, 5,5 milliárd forintos alaptőkével létrehozott cégbe –, az Öböl XI. Kft.-be.

Még egy kapavágást sem tettek, és a hatalmas közvagyon apadásnak indult: Leisztingerék 2003 decemberében azonmód 25 százaléknyi részt kivásároltak. A 2006-os önkormányzati választás után az addig elképzelhetetlen hármas, az MSZP–SZDSZ–MDF vezette testület további 24 százalékot adott el pályázat nélkül, összesen 1,8 milliárd forintért.

Becslések szerint legalább ötmilliárd forintos kár érte az önkormányzatot. A HVG megírta: a Leisztinger Tamás nevével fémjelzett Arago Befektetési Holding Zrt. eladta az immáron Öböl Invest Kft.-ben birtokolt üzletrésze 75 százalékát az egyik legnagyobb portugál építőipari cégcsoport, a Mota-Engil három társaságának. A névértéken mintegy 4,3 milliárd forintos üzletrész vételára 25 milliárd körüli összeg volt.

Molnár Gyula akkori polgármester és későbbi MSZP elnök hiába ígérte meg 2005. október 18-án, a XI. kerületi képviselő-testület ülésén, a meglévő üzletrész tartósan önkormányzati tulajdonban marad. Pedig azzal érvelt: csak így biztosítható, hogy a projekt hasznából az önkormányzat is részesüljön.

A „Kopaszi-gate” kapcsán így 10-15 milliárd forintos haszontól esett el a XI. kerületi önkormányzat a Kopaszi-gát, illetve a Lágymányosi-öböl elherdálásával.

Molnár Gyula és volt helyettese, az akkor SZDSZ-es Lakos Imre ellen a Központi Nyomozó Főügyészség 2009 végén indított nyomozást a gát területéhez csatolt 3,8 hektáros terület apportja ügyében. A XI. kerület 2006 nyarán közel tízezer forintos négyzetméteráron a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI) vásárolta meg azt a Budafoki út és a Dombóvári út sarkán lévő 38 hektáros területet, amelyet azonnal saját cégébe, a Buda-Hold Kft.-be vitt be több mint 410 millió forintos értékben. Az ingatlan végül a Kopaszi-gátat, illetve az öböl körüli területeket birtokló Öböl XI. Kft.-hez került egy, a Buda-Holddal alapított közös cég révén, így Újbuda legértékesebb területe egybefüggővé vált, a Dunától a Budafoki útig. A kerület eredetileg „nyomott áron” juthatott az állami tulajdonhoz, mert közhasznú célokra igényelte.

A balliberális politikusokat és társaikat a Fővárosi Törvényszék 2012-ben első fokon felmentette a hivatali visszaélés vádja alól, a másodfokú bíróság, a Fővárosi Ítélőtábla viszont 2013-ban az ingatlanátjátszás miatt Molnár Gyulára nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést, Lakos Imrére pedig hat hónap két évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A két ellentétes ítélet miatt a harmadfokon eljáró Kúria 2014-ben végül bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette a volt önkormányzati vezetőket.

Leisztinger Tamásmilliárdokat keresett, az önkormányzat pedig 3,5 milliárd forintos vagyoni hátránnyal zárta az ügyletet . Végül a Kopaszi-gát területét birtokló, de nem fejlesztő portugál tulajdonosoktól Garancsi Istvánnak a cége vásárolt be”.

Hát így oligarcházzunk.

virgo 2019.05.31. 13:59:19

@morph on deer: Hiába példálózol az USÁ-val, mert Európa kb semmiben nem hasonlít rá. Ott is egy véres polgárháború kellett az egyesüléshez, pedig többé-kevésbe ugyanazt a nyelvet beszélték. Ott nem voltak több száz, esetenként ezer évre visszanyúló hagyományok, egy új, még szinte gyökértelen társadalmat egyesítettek. Inkább gazdasági ellentétek miatt tört ki a polgárháború, itt viszont kulturális ellentétből is ezernyi van.

virgo 2019.05.31. 14:04:40

@virgo: Ebből pedig az következik, hogy az EU-ban gyakorlatilag egyesítették már, amit lehetett és érdemes volt. A többit viszont csak erőszakkal és véres verejtékkel lehetne, de nincsenek rá igazi érvek, hogy miért lenne az jobb a mostaninál.

morph on deer 2019.05.31. 14:19:44

@masszazsinfo.hu:
“Áder János a nemzetközi környezettudatosság Nemecsek Dezsője!”

Vezérünk orbán pedig leginkább a Pelikán család Dezsőjét juttatja eszembe.
Szép is az...

morph on deer 2019.05.31. 14:28:03

@Minden ballib bérretteg:
“...a magukat liberálisnak vallók tolerálják legkevésbé mások véleményét, meggyőződését, szavazatát”

Ha ez például azt eredményezi, hogy az ország egy neofasiszta, ellenségeskedő, oroszcsicska pályára áll, akkor valóban igazad van, ez a liberálisok számára tolerálhatatlan. És ezen az sem segít, ha még ötvenszer ennyi (bugyuta) óriásplakát szólít is fel bárki gyűlöletére, hetente.
Ilyen háklis egy magamfajta kiberális, látod. :)

morph on deer 2019.05.31. 14:49:20

@virgo:
“Hiába példálózol az USÁ-val”

Azt látom. Csak az a helyzet, hogy maga az “egyesült államok” fogalom kerül következetesen félremagyarázásra, nem is véletlenül, és momentán nem jutott eszembe másik konföderatív rendszer.

Annak ugyanis, amiről a hülyítés szól, a világon semmi köze a kulturális és gazdasági önfeladáshoz, és/vagy a magyarság beolvasztásához, (valamibe, ami nincs is) - ez egy szövetségi rendszer lenne, egy csomó közös megoldással, amelynek a kialakításában mi egyenrangúként ugyanúgy részt vennénk, mint bármely más résztvevő, - de ez nem önfeladásról szól(na), hanem a közös érdekekről.

Igaz, ez mondjuk a pávatánciskola bezárását is jelentené, de az nekem annyira nem hiányozna. :D

Ezzel együtt lehet úgy dönteni, hogy nekünk fontosabb Vlagyimír Vlagyimírovics lelki békéje, mint az ország jövője, de akkor ezt fel kéne vállalni és ki kéne mondani, nem hazugságokkal hülyíteni a népet, mint most.
Szerintem

masszazsinfo.hu 2019.05.31. 15:38:38

@morph on deer: mármint Dezső a disznó szép? Vagy valaki más? :D

virgo 2019.05.31. 15:47:47

@morph on deer:
"ez egy szövetségi rendszer lenne, egy csomó közös megoldással, amelynek a kialakításában mi egyenrangúként ugyanúgy részt vennénk"

Álmodj királylány, valójában a német-francia tengely keresztülverné azt, ami neki jó, és ennyi. Teljesen érthető, hogy ebből a kisebbek nem kérnek.

morph on deer 2019.05.31. 16:02:46

@masszazsinfo.hu:
Vagy maga az szép, hogy ez az asszociáció spontán felmerült?
“Na helló, röfi!”- hogy egy klasszikust idézzek...

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.31. 21:29:03

@morph on deer: Merkel kocáról nem Dezső jut eszedbe?Vagy a Simicska árva Csintalanról..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.31. 21:33:24

@morph on deer: Véletlenül nem Gyurcsány adta el a Molt az oroszoknak?

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.31. 21:36:55

@morph on deer: Hogyha egy állam feladja,másra bízza határai őrzésének jogát,akkor sérül a szuverenitása,területi főhatalma.

chrisred 2019.06.01. 04:48:08

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Vagyis a schengeni egyezménnyel megszűnt a schengeni határral nem rendelkező belső országok, például Németország szuverenitása.

MACISAJT 2019.06.01. 06:11:32

@chrisred: "
Vagyis a schengeni egyezménnyel megszűnt a schengeni határral nem rendelkező belső országok, például Németország szuverenitása. "

Németország szuveranitása?:-)
www.hidfo.ru/2018/07/a-nemetek-tobbsege-tamogatja-az-amerikai-katonak-kivonasat-nemetorszagol/

Az Egyesült Államok a második világháború vége óta tart fenn állandó katonai jelenlétet Németországban, a hivatalos indok szerint hogy elrettentő erőként szolgáljon a Szovjetunió számára.
Csakhogy a Szovjetunió 1991-es összeomlása után a szovjet csapatok kivonultak kelet-Németországból, az amerikaiak nem vonultak ki, ehelyett bevonultak Kelet-Németországba és az utóbbi évek során Kelet-Európába. Az USA jelenleg közel 40 katonai bázist működtet Németország területén.

Ennyit a "szuveranitásról"..:)

chrisred 2019.06.01. 06:26:12

@MACISAJT: Szóval közvéleménykutatás alapján megállapítható, hogy a németek ellenzik az amerikai haderő jelenlétét. Akkor az is, hogy a magyarok meg a kormányzati korrupciót ellenzik? :)

Tehát a magyar Gripenek éppen sértik Litvánia szuverenitását.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.01. 10:10:48

@chrisred: Ott nem arról van szó, hogy más országok ellenőrzik a német határt.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.01. 10:13:34

@chrisred: Valamint bármikor bevezetheti a határforgalom korlátozását, ahogy meg is történik időnként. A frontexes határőrizet azt jelentené, hogy a magyar határsáv átadásra kerül az EU határőrizetnek.

chrisred 2019.06.01. 13:22:21

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: www.hirado.hu/kulfold/cikk/2019/03/28/megallapodtak-a-frontex-megerositeserol

"A határigazgatás elsődlegesen továbbra is tagállami hatáskörben lesz, a Frontex és személyi állománya technikai és operatív támogatást nyújthat majd az érintett országok kérésére és hozzájárulásával."

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.01. 13:24:47

@chrisred: Ennél jóval többet akarnak, de ebbe nem fog belemenni a magyar kormány.

Zöldi László 2019.06.01. 13:38:11

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: A bejegyzést 51 órája tettem föl, azóta szép vita zajlott le. A többi hozzászóló már rég hazament a digitális nappalimból, de Önök ketten chrisred-del még ott ülnek. Kérem, legyenek belátással, előre is köszönöm.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.01. 13:47:26

@Zöldi László: De miért? Miért zavarja önt, hogy valakik még itt maradnak vitázni? Milyen hátránya származik ebből magának?

Zöldi László 2019.06.01. 13:52:27

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Egyszer már kitiltottam hasonló ügyből kifolyólag. Új álnévvel jelentkezett, és már kulturáltabban fogalmaz, de még mindig nem érzi, hogy van egy pont, amin túl nem illik terjeszkedni.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.06.01. 15:38:58

@Zöldi László: Nem tiltott ki. Akkor is ezzel a nicken voltam. Hát most kitilthat. Továbbra sem értem, hogy miért zavarja önt, hogyha időben elnyúlik egy vita. Hasonlóval még nem is találkoztam, pedig már úgy tíz éve kommentelek..

Zöldi László 2019.06.01. 18:09:56

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: Az e-mail címe árulkodik, nem is folytatnám tovább a vitát.