Médianapló

Médianapló - Tíz mondat a patkányról

2019. május 06. 11:16 - Zöldi László

Torgyán József egyszer felveszi a sábeszdeklit, máskor meg durván liberális patkányokat emleget.

Gerbovits Jenő kisgazda politikus (Somogyi Krónika, 1996. március 28.)

 

Míg a kései Bayernél a „patkány” tölti be a vessző szerkezeti helyét, addig a fiatal Bayernél ez a „koton”.

G. Fodor Gábor politológus (888.hu, 2016. április 21.)

 

/”A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt.” Orbán Viktor (Miniszterelnök.hu, 2018. március 15.)/ Az összes patkány azon sivalkodik, hogy a miniszterelnök megfenyegette őket.

Bayer Zsolt publicista (Echo TV, 2018. március 19.)

 

Hemingway azt mondta: amikor kilátogatott a Bozsik-stadionba, akkor életében először látott szabadon szaladgáló patkányt. Gondolom, ez két dolgot jelenthet. Vagy a Fradi elleni mérkőzésre jött ki, és a védők nem fogták szorosan a támadókat, vagy nála otthon patkány csak pórázon sétáltatható.

Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgó (Facebook.com, 2018. november 26.)

 

/”Hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, míg mondjuk az önöké folyamatosan csökken?”/ Ha már szókimondó vagyok, sok a patkány Magyarországon.

 Bangóné Borbély Ildikó MSZP-politikus (ATV, 2019. április 25.)

 

A kormányoldalnak politikailag az a jó, ha minél több Bangóné patkányozza körbe az országot.

Kohán Mátyás újságíró (Mandiner.hu, 2019. április 27.)

 

Patkánykormányzás zajlik Magyarországon.

Ujhelyi István szocialista politikus (Facebook.com, 2019. április 29.)

 

Ez a patkányozás csak szűkíti az ellenzék lehetőségeit.

Jámbor András publicista (Mérce.hu, 2019. április 29.)

 

Legutóbb Bagzóné Figaró Ildóka patkányozott.

Dr. Lukácsy József, a székesfehérvári Vörösmarty Társaság alelnöke (Fejér Megyei Hírlap, 2019. április 30.)

 

A patkány úgy szaladt ki Bangóné száján, hogy arra nem kapott felhatalmazást.

Sitkei Levente újságíró (VajdaságMa.info, 2019. május 1.)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8214810496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2019.05.07. 08:29:33

Jó barátok összejöttek, egymásnak kedveskedtek... :/

A nagy patkányozásban egyvalami mellett elsiklik a narancsos népség, nyilván nem véletlenül. Ezek a kedves szavak nem főnévként, hanem melléknévként értendőek. Kis Google használattal a jelentésére is hamar rákereshetünk. A közepes termetű rágcsálónak is több jelentése van, ezek közül a politikusok a patkányozással jelzik, nem kedvelik a másikat. Ami az un. ellenzék esetében tökéletesen érthető, nekem is tele van a hócipőm a hatalmat bitorlók bűncselekményeivel.

De ha már az egymás sértegetéséről van szó, a mellett is nagyvonalúan elsiklunk, hogy a fidesz oldal, a jól bevált és közérthető, sértő kifejezések használata helyett, egyenesen saját szavakat alkot a másik sértegetésére. Csak pár példa, ballibsi, bevándorláspárti, szivárványkoalíció, stb.
Amivel azt hiszik okosak, de bevallom, utoljára én általános iskola alsó tagozatában csináltam ilyet. Vagyis, inkább szenvedő alanya voltam az efféle otromba viccnek. Nyilván, ez akkor működik igazán, ha csak a beavatottak tudják, hogy a másik sértegetéséről van szó. De a legjobb 'buli', ha a sértett félnek fogalma sincs róla, őt éppen sértegetik.
Mint említettem, én legalábbis már kinőttem ezt, és szerintem ez egy patkány viselkedés és g.ciség a másikkal szemben.

Apropó bevándorláspárti. Ma reggel bekapcsoltam a Kossuthot, és 2 másodpercen belül, a legelső mondatban amit hallottam az a bevándorláspárti szó volt. Rögtön ki is kapcsoltam. Sajnos hallgathatatlan lett a Kossuth mióta a fidesz propagandára helyezték a hangsúlyt a műsorszerkesztésben.

Szóval, mielőtt olyan nagyon felháborodnánk az un. ellenzéki jelzőhasználaton, nem ártana előtte azoknak a viselkedésére gondolni, akiknek ezt az egészet köszönhetjük!