Médianapló

Médianapló - A tökös Bangóné

2019. április 30. 10:06 - Zöldi László

A címben olvasható jelző nem tetszik. Bangóné Borbély Ildikó azonban ragaszkodik a tökösséghez. Már hét éve is kacérkodott vele, mondván: „Tökösebbek vagyunk, mint sok-sok férfi ebben a pártban.” (YouTube.com, 2012. május 3.) Ezt még lehetne úgy értelmezni, hogy voltaképpen nem is önmagára értette, hanem az MSZP-ben politizáló hölgyekre. De tavaly már így sajátította ki a szokatlan jelzőt: „Bátornak tartom magam, sok esetben tökösnek is.” (ATV, 2018. május 8.)

Aztán a múlt csütörtökön mondott még valamit egy tévéműsorban, amiből a Fidesz azt hallotta ki, amit ki akart hallani. Azóta Bangóné „patkányozik”, a pártja pedig „dehumanizálja” a kormánypártok híveit. Márpedig a kampányban nincs irgalom. Bangóné szerencsétlen, ügyetlen elszólását felnagyították, túldramatizálták a másik oldalon. Tökkelütöttek lettek volna a kormányzati kommunikáció irányítói, ha nem használják ki a kínálkozó lehetőséget. A hecckampánnyal nem is foglalkoznék. Sokkal inkább érdekel az, amit ma hajnalban Kácsor Zsolt fogalmazott meg a Facebookon.

A neves közíró ezt fejtegette: „Most meghurcolják őt balról, holott balról szerintem sokan ugyanazt gondolják, amit ő most kimondott.” Kácsor kolléga évekig a Népszabadság debreceni tudósítója volt, Bangónét még nádudvari, kabai, püspökladányi előéletéből ismeri. Méltányos megnyilvánulásán érdemes eltűnődni, mégis az a benyomásom, hogy nem kell mindent kimondani, különösen kampány idején nem. Bangóné nem a legélesebb kés az MSZP fiókjában. Őszinteségéért, félreérthető és félre is értett mondatáért nem őt hibáztatom. Ő csak azt adta, amire képes élő adásban, kiélezett helyzetben.

Felelősebbek azok a szocialista politikusok, akik nem vették észre (vagy nem akarták észrevenni), hogy időzített bomba, s ha nem állítják le, a választási kampányban fel is robban. Sorolom az elszólásait. Egy MSZP-vel akkor még szövetséges ellenzéki párt elnökéről ezt találta mondani: „Ki az a Juhász Péter?” (ATV, 2018. január 26.) Aztán elhangzott tavaly decemberben, az MTVA épületében egy okostelefonnal fölvett mondata: „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket.” Majd idén februárban az ly-nos akciója is bejárta a nyilvánosság fórumait, amikor Kunhalmi Ágnessel együtt ezt írta föl egy papírlapra: „Képviselőkbe folytani a szót illendő?”

E három elszólás már előrevetítette, hogy ha nem fogják vissza, ha nem dugják el az újságírók elől, akkor bizony nem vele lesz baj, hanem belőle.

129 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5914794986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aquincum 2019.05.01. 11:53:58

@midnight coder: Eddig csak magyar példákat hoztál. Nemzetközi viszonylatban a kommunisták és a szélsőjobb is egy rohadék társaság. Ezért kellene demokráciát építeni és nem hallgatni az ilyen aljas szólamokra, hogy a nyugati típusú demokráciának vége van.

Estevez atya 2019.05.01. 11:54:08

@midnight coder: bandóné elirt egy betűt vs Orbán lebontotta a jogállamot, és bandónéra mondod, hogy nincs lejjebbb... gratulálok.

enrikokaruszo 2019.05.01. 11:55:39

@Drizari: melyek volnának tehát ezek a baloldali gondolatok?

Nagykörúton túli magyar 2019.05.01. 12:00:43

@Estevez atya:
"Orbán lebontotta a jogállamot"
Mondják olyanok, akik anno viperával vertek mindenkit, aki nem mellettük állt. Kösz, de ilyen rendszer nem kell még egyszer. Jó a mostani, azaz hogy aki akar, az szabadon tüntethet, még akkor is, ha ezzel milliók munkából való hazajutását akadályozza, de ez van. Nekem ez a jogállam. A viperás módszer, a szemkilövetés nem az.

nu pagagyí 2019.05.01. 12:12:42

Szerintem nem kell foglalkozni a fityesz hivatásos sértődgetőinek értelmezésével. Tudjuk, hogy az egybites gondolkodás nem ad teret a humornak. De hogy ne rontsam el a kedvüket, aki úgy gondolja közülük, hogy most lepatkányozták, biztosíthatom róla, hogy esetében, az értelmi színvonal vonatkozásában, ez igaz.
Vájt fülűbbeknek:
Fogy a népesség - nő a Fidesz támogatottsága, ellopódik több milliárd közpénz - nő a Fidesz támogatottsága, kibasszák a Fideszt a Néppártból - nő a Fidesz támogatottsága, ellepik a patkányok Budapestet - nő a Fidesz támogatottsága stb.. (Nézőpont Intézet, közmédia, szennylap portfólió).

nyerafidesz 2019.05.01. 12:19:17

@Visceroid: Marhaság. A baloldal szopja a náci Jobbikot, és bárkit aki szövetségre lép vele.

orbántrollirtó 2019.05.01. 12:20:01

@midnight coder:

Te szánalmas fideszpropagandista troll! Még május elsején is korrupt gazdádat kell mentegetned? Nem loptatok még eleget? Nem elég mészáros 300 milliárdja, lázár vadászkastélya, orbán huszonéves vejének 50 milliós terepjárója, meg az 13 milliárd a lámpabizniszből? Mennyit akartok még lopni a néptől?

Tűnj innen te gazember, menj a lopott sajtótok valamelyikére, ott hazudozzál.

nyerafidesz 2019.05.01. 12:21:26

Úgy érzem, hogy a poszter ezt a Bangónét mentegetné. A nő egy gyökér. A Kunhalmi meg buta mint a tök, de legalább aranyosan.
Ha ezek kellenek a ballereknek, lelkük rajta. Erős építői ők a 4/5-nek. A Fidesz javára.

Világít a torony 2019.05.01. 12:28:30

@Drizari: Ugye nem olvastál még statisztikai elemzéseket a Fidesz táborának összetételéről?

nu pagagyí 2019.05.01. 12:29:15

@Ma is mentek izéi?: Biztosíthatlak róla, hogy minden demokráciában gumibotozzák, gumilövedékkel és könnygázzal kezelik a garázda, gyújtogató, kőhajigáló "tüntetőket". A demokrácia ismérve nem az, amit te gondolsz, hanem az, hogy nem létezik állampárt, mert az állam semleges, nem lehet képviselői posztról katapultálni egy másik hatalmi ágba, nem pártfunkcik rokonai tötlenek be hatósági pozíciókat, a képviselők, és magas állami funkciókban tündöklő illetők rokonai nem tartják a markukat potya közpénzekért, mint Matolcsy fia, Orbán veje, lánya, vagy Kósa elvtárs 70 feletti jó édesanyja.

triumphator · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2019.05.01. 12:32:23

jelenleg az mszp szétrablása folyik, a dk és a jobbik a legnagyobb egyetértésben nyúlja le a szavazóikat. tudják ezt ők is, ezért van ez a kétségbeesett kapálózás. de egy párt, ahol az első sorban egy bangóné áll egy kunhalmi mellett és amelyet egy tóthberci elnököl nem is érdemel mást.

enrikokaruszo 2019.05.01. 12:33:41

@nu pagagyí: az jut a parlamentbe, akit a választók beszavaznak, ennyit az állampártiságról....jó nagy balfék vagy

Comte de Gippaud 2019.05.01. 12:33:42

@Netuddki.:

"nem elszégyellni kellene magát az un. ellenzéknek, hanem azt mondani: ti kezdtétek a patkányozást, nehogy azt higgyétek, csak nektek szabad."

Sejtem mire gondolsz, de nem kéne összekeverni, amikor egy televiziós közszereplő patkányozik egy másik közszereplő politikust, vagy egy politikus lepatkányozza nehezen félreérthető módon a szavazók egy csoportját,

nu pagagyí 2019.05.01. 12:33:45

@nyerafidesz: A Jobbik náci szekciója kilépett a pártból és most a Fidesz tartja el őket. Csak visszatértek oda, ahonnan küldték őket.

Drizari 2019.05.01. 12:35:27

@enrikokaruszo:

Tanulmányozd az Európai Szocialisták Pártja irányelveit, ennek teljes jogú tagja az MSZP és az MSZDP.

enrikokaruszo 2019.05.01. 12:35:35

@Comte de Gippaud: ez így azt mutatja. az ellenzék se különb, miért szavazzak rájuk?

enrikokaruszo 2019.05.01. 12:37:30

@Drizari: nem illik a távol élő nagybácsira hivatkozni, mikor a te teljesítményed a kérdés

nu pagagyí 2019.05.01. 12:42:17

@enrikokaruszo: Akkor biztos a Kádár-rendszer lehetett a demokrácia csúcsa. Nem a szavazástól demokrácia a demokrácia, hanem attól, hogy a polgárok szabadon választhatnak, kellő ismeretek birtokában, egy olyan rendszerben, ahol az embereknek vannak szabadságjogai, nem pedig a hatalomnak van szabadsága, hogy bármit tegyen az emberekkel. A nálunk, de facto létrejött állampárti berendezkedés már nem demokrácia. Az állampárt minden erőforrást ural, az állam a hatalmat és nem az embereket szolgálja.

Comte de Gippaud 2019.05.01. 12:43:37

"A neves közíró ezt fejtegette: „Most meghurcolják őt balról, holott balról szerintem sokan ugyanazt gondolják, amit ő most kimondott.” "

Hát persze hogy ugyanazt gondolják. Egyre frusztráltabbak, hogy q.vára leszarja őket mindenki. Nem fogják fel, hogy a mostani állapot gyökerei évtizedekre nyúlnak vissza, mely során a tömegek folyamatosan negatív megerősítést kaptak az ő kormányzásukkal kapcsolatban.
Ennek felismerése után több lehetőség is adódhatott volna hogy hitelessé tegyék magukat, de ők valahogy (és ez igaz a többi ellenzéki pártra is,) mindig rossz irányba mozdultak el.

Világít a torony 2019.05.01. 12:48:27

@Ma is mentek....?: Felesleges hazudoznod. A kevésbé képzett fityesztábor még megeszi ugyan, de mindenki más tudja, hogy fideszi körök álltak a 2006-os események mögött. Ők szervezték a vandálokat, a Pintér-Gergényi páros pedig a rendőri vezetést manipulálta.

enrikokaruszo 2019.05.01. 12:50:39

...nos, az imént tiltott kifejezésre ragadtattam magam a kádár rendszer kapcsán, ugyanis egy szánnivalóan tájékozatlan kommentelő nem volt tudatában annak, hogy akkor nem létezhetett más választási lehetőség....most van, ám az ú.n. ellenzék a lőtéri kutyát se érdekli, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ténykedése a csaholásban kimerül

Comte de Gippaud 2019.05.01. 12:55:46

"Nem a szavazástól demokrácia a demokrácia, hanem attól, hogy a polgárok szabadon választhatnak, kellő ismeretek birtokában, egy olyan rendszerben, ahol az embereknek vannak szabadságjogai, nem pedig a hatalomnak van szabadsága, hogy bármit tegyen az emberekkel."

Nos,

1. Az emberek, szabadon tájékozódhatnak, az internet korát éljük, pl. te is azt írsz itt a kommentedben amit akarsz, és az olvassa el, aki csak akarja. Ott van az ATV (én olyan helyen még nem voltam, ahol ne lehetne nézni) és itt van az Index is, és sok más ellenzéki netes portál. Tudom, neked az volt a demokrácia, mikor a teljes médiát a ballib uralta, beleértve a köztv-t is. Ennek hálistennek vége, de ismétlem, aki akar, tájékozódhat sokféle módon, és sokféle orientációjú forrásból.
2. Az emberek szabadon választhatnak. Nem az MSZMP és a Népfront jelöltje között lehet csak választani, hanem bárkire szavazhatnak.

Nagykörúton túli magyar 2019.05.01. 12:56:43

@Világít a torony: Persze, persze, fideszi körök... Tehát mindenki, aki nem akar egy hazug, elkúró kormányt az ország élén, az Fideszes. Oké, hát legyen, rendben van. De ez miben róható fel a Fidesznek?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2019.05.01. 13:33:56

@Aquincum: most ferenc joskat nekem hanytorgatod fel? hogy a magyar bune lenne a habsburgok tevékenysége? 19ben mar nem voltak habsburgok.mar ugyesen feldaraboltak az orszagunkat. hany valasztast nyert a baloldal azota?. erre valaszolj.

Kivlov 2019.05.01. 13:40:08

Emeszpé...agyhalottak gyülekezete...

nu pagagyí 2019.05.01. 13:56:36

@Comte de Gippaud: A polgárok zömének kellő ismerete kimerül abban, amit óriásplakátokon közöl velük az állampárt. Valami probléma tehát nyilván van tökéletes demokráciáddal, amelyben tömegpszichózis lett a láthatatlan "migránsoktól" való rettegés és a sátáni Gyuri bácsi, aki saját pénzéből fenntartott egyetemmel fenyegeti Magyarország szuverenitását. Aztán meg mindenki hazaáruló, aki kritizálni meri a fennálló posványt. Az ember itt csak akkor fontos a hatalomnak, ha mocskolni lehet. Valahogy eltűntek az alternatívák, pedig milyen hősiesen védi a demokráciát az állampárt! Sajnos már nálunk is csak szavazni lehet, választani nem, ahogy bármelyik mintaadó autokráciában. De hogy ne maradj demokrácia nélkül, nevezd a rendszert a szocialista demokrácia analógiájára, mondjuk keresztény-nemzeti demokráciának.

enrikokaruszo 2019.05.01. 14:02:51

@nu pagagyí: a te alapos ismereteid a kádár korszaknál már elvéreztek okostóni

Bunkóné Barom Ildikó 2019.05.01. 14:19:31

Ha győzünk , kezdjük a patkányirtást ! Teeeee, sötétben bújkáló ellenforradalár! Reszkess!!!

Bunkóné Barom Ildikó 2019.05.01. 14:21:21

@nu pagagyí: Nyugi ! Befejezzük, amit száz éve Szamuely elvtárs és a Lenin fiúk elkezdtek. Ezt megígérhetem,

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2019.05.01. 14:25:54

@nu pagagyí: Valóban? A zsidó képviselőket listázni akaró Gyöngyösi még mindig tagja a pártnak, tudtommal..A piros szoknyás, nyakban ülő menyecske karlendítése meg mit is jelentett? Menjetek fel e a hegyre? Nem az alföldön volt a lagzi?

Blogolo Blogi 2019.05.01. 14:34:34

Szegeny baloldal. Valaki kimondja az igazsagot es bokanfossak magukat, mert ilyet mondani nem PC. Ebreszto looserek. A patkany az patkany. Ideje neven nevezni az osszeset, megpedig ugy, hogy az 5 elemivel rendelkezo atlag fideszgyoker is felfogja.

Comte de Gippaud 2019.05.01. 15:14:33

@nu pagagyí:

"A polgárok zömének kellő ismerete kimerül abban, amit óriásplakátokon közöl velük az állampárt. Valami probléma tehát nyilván van tökéletes demokráciáddal, amelyben tömegpszichózis lett a láthatatlan "migránsoktól""

Látod, ez a baj veletek, közötök nincs a valósághoz. Az embereket nem érdekli most már a migráns kérdés. Hacsak a közvetett hatásai miatt nem. (Uniós források átcsoportosítása, a migrik eltartására, szociális ellátására.)

Az emberek sokkal inkább relativizálnak. (Lehet hogy a jelenlegi kormányzatnak is sok vaj van a fülén, de legalább normalizálták az ország gazdasági pénzügyi helyzetét. Elhozva, a rendszerváltás óta eltelt 30 év legstabilabb időszakát.) Összevetik a jelenlegi kormányzat teljesítményét a szocikéval, az egyenlet végeredménye a jelenlegi kormány felé dönti a mérleg nyelvét. Nem olyan nagy dolog, ennek a belátása, mert tényeken alapul.

enrikokaruszo 2019.05.01. 15:26:41

na. megjött az összes szavazó
elfogyott az ingyenvirsli?

midnight coder 2019.05.01. 15:33:25

@Aquincum: Ezek pont hogy nem magyar példák. Magyar viszonylatban max. a Tanácsköztársaság, Rákosi pajtás elvtárs vs a nyilasok tevékenységét lehet értékelni, de kb. ugyanazt művelték kicsiben mint a nemzetközi vizeken a kollégáik nagyban.

Az, hogy te kire hallgatsz, nemigen változtat a tényen hogy vége van. Nem attól lesz vége hogy én azt mondom, és nem attól menekül meg mert te cáfolod. A római birodalom bukását sem tudta volna egy átlagember megállítani. Persze le lehet lőni a hírnököt, de attól a csata nem lesz visszamenőleg megnyerve.

N. Barbie 2019.05.01. 15:37:53

@FILTOL: Ha mosdatast akarsz latni, akkor nezd meg barmelyik blogot, ami az epp aktualis fideszes korrupciorol, NER lovagok lopasarol, urizalasarol stb. szol, hogy hogy mentegetik a fidesznyikek ezeket.
bangone mondott valamit, ami semmivel nem rosszabb, mint nemetszili vagy bayerzsaca akarmelyik megnyilvanulasa. bayer mindenki patkany aki nem fideszesezesebol nem csinalt sose kampanyt a fidesz, de erdekes.
Szoval csak arra akarnek celozgatni, hogy ahol egy part fomediaprostijanak osszes bofogese folyamatosan, nem egyszeri elszolas, a patkanyozast magasan veri alpari mocskolodasban, na az a part ne nagyon akarja mar nagy boci szemekkel eloadni, hogy "jaj nezd ma ez a csunya mszps azt mondta patkanyok" es kapkodjanak levegoert az uri kisasszonyok.

midnight coder 2019.05.01. 15:40:15

@Estevez atya: Bangó. A Bandó az egy humorista, bár már rég nem hallottam róla. A jogállamiság lebontásához pedig ugye első körben fel kellett volna hogy legyen építve. Ehhez képest, kis hazánkban úgy 1986 óta folyamatosan ipari méretekben lopja szét a közvagyont az aktuális kormányzat különféle jelszavak és zászlók alatt. Ugyanakkor böriben csak egy-két kisebb csirkefogó ül. Jogállam ? Mikor is volt itt ilyen ? Szemkilövető Fletóék idején ? Vagy amikor a nagy molinó hirdette hogy megteremtjük az új tőkés osztályt, alatta pedig lelkesen szónokoltak a gengszterváltás nyertesei, akik előtte történetesen a tőkések elleni harcnak szentelték az életüket, és persze a miénket is ? Hol voltál te az elmúlt 30 évben ?

midnight coder 2019.05.01. 15:45:55

@Világít a torony: És áruld már el nekem okoska, hogy szerinted mire lett volna ez jó Orbánéknak ?

törppicur 2019.05.01. 15:46:33

@Világít a torony: kinek a milyen fidesz statisztikájára tetszik gondolni?
Esetleg összevetés is van a "riválisokkal"?
Az ugye világos , hogy a 2006-os mozgolódások fidesz általi provokálása inkább (bel)városi legenda, mint mindenki tudja - ha úgy lenne, több mint hiba volt, mondjuk balfaxság nem kihasználni ferinek
Az meg, hogy mikor engedik el a maflást a rendőrök leginkább parancsfüggő, most nagyon vigyáznak a rendőröket taszigáló, dobáló csürhe egészségére, a kardlap, vipera, vizágyú is elqrás volt, de miert pont ezt ne qrták volna el

gaston 2019.05.01. 15:52:49

Jó írás. Nem bangónéni a felelős, hiszen ő csak egy butuska hölgyike, egyszerű, műveletlen, szerencsétlen munkásasszony, akit elküldtek kozmetikushoz meg fodrászhoz. A felelős az az emeszpé,aki nekünk adta ezt a csodát ,ezt az asszonyt,holott tudniuk kellett,mennyire ostoba! Nagy bajban lehetnek a szocik, ha ezek a szószólóik!!

midnight coder 2019.05.01. 15:53:17

@nu pagagyí: "A Jobbik náci szekciója kilépett a pártból és most a Fidesz tartja el őket. Csak visszatértek oda, ahonnan küldték őket. "

A Jobbiknak eredetileg csak náci szekciója volt. Eredetileg arra voltak amire Ekrem-Kemaltól a Báncsfy Dianáig minden dísznáci akik a ballib kúrmányok idején meneteltek: lehetett velük riogatni a szavazótábor erre hajlamos részét hogy bár mi is korrupt gazemberek vagyunk, és finoman szólva nem egy sikertörténet amit csinálunk, de ha veszítünk akkor jönnek ezek és holnap már kezdik is építeni a koncentrációs táborokat. Ebben különösebben az sem zavarta őket, hogy közben már volt hogy nem ők nyertek, és nem hogy koncentrációs táborok nem épültek, de a dísznácik is eltűntek. A Jobbikkal viszont pofára estek, addigra már annyira utálta őket a nép, hogy a nácizás kezdett pozitív jelző lenni sokak számára. Tipikus Piszkos Fred effektus. Derék elvtársaink pedig csak lestek, hogy a csúnya gonosz nácikok az általuk adott rivaldafényben egyenesen megerősödtek, mi több a táboruk jelentős része pont tőlük pártolt el.

midnight coder 2019.05.01. 16:02:45

@Drizari: "Pont emiatt vallom, hogy Magyarország alapvetően antiszemita, rasszista (cigány téma) és homofób.
A liberális és a baloldali gondolatok természetesen jelen vannak, de elkötelezettjei kisebbségben és tartósan ellenzékben. "

Ha csak a blog.hu comment szekcióját nézed, a cigányozás 99.9%-át úgynevezett liberális és baloldali hozzászólók követik el. Amúgy pedig inkább hívjanak nácinak mint baloldalinak: Hitler holocaustjának minden áldozata mögött áll legalább 10 olyan ártatlan polgár akit a baloldal nevében végeztek ki. Orbánékat antiszemitának nevezni pedig kb. olyan ötlet, mint ha az USA-t neveznéd annak. Ergo ha kis hazánkban olyan nagy lenne az antiszemitizmus, akkor Orbánék sem igen lehetnének hatalmon. Annak pedig amit Európában liberalizmusnak hívunk, kb. annyi köze van a szabadsághoz, mint a szent invizíciónak annak a Jézushoz aki meggyógyította az őt letartóztató katona levágott fülét.

darlacko 2019.05.01. 16:03:15

Vannak a nőnek szerencsétlen elszólásai, de az a helyzet, hogy a Kövér-Bayer-Kósa által felállított negatív szellemi, stílusbeli és erkölcsi nívót még Bangónénak sem sikerült alulmúlnia. A NER strómanjai naponta milliárdokat talicskáznak ki közpénzekből, akkor nem gondolom, hogy az ilyen patkányozás lenne a legnagyobb probléma a politikában. Bayer egy lazább hétköznapján többet fröcsög.

mihi4 2019.05.01. 16:06:03

Anyád hallotta azt ki amit ki akart hallani.

darlacko 2019.05.01. 16:13:45

@midnight coder: Jézus egy mitológiai alak, aki valószínűleg sose élt, de semmiképp nem úgy, ahogy a Bibliában szerepel. A korabeli világvége-váró és messiásváró szekták nedves álmainak összeolvasztásából keletkezett a bibliai Jézus alakja, majd Pál nyakonöntötte hellenisztikus filozófiával, hogy legyen benne valami humánum és erkölcsi példázat is, és emészthető legyen a nemzsidóknak.

Az inkvizíciónak ahhoz az egyházhoz van köze, ami Jézus életét és a Bibliát összerakta a saját háttérhatalmi igényei szerint. És hát Jézus nevében kínoztak, gyilkoltak, erőszakoltak, égettek könyveket, embereket.

Amit Európában liberalizmusnak hívunk, annak köszönhetően van szabad sajtó, politikai jogok, választások, törvényhozásnak felelős kormányok, alkotmányok, törvények uralma, fellebbezési jog, közteherviselés, az egyházak és állam szétválasztása, szólás és gyülekezési szabadság, független bíróságok, emberi jogok, testfenyítő és csonkító büntetések tilalma, polgári házasság és válás stb. A katolikus egyház ezek ellen szájhabozva tiltakozott.

N. Barbie 2019.05.01. 16:16:47

@midnight coder: "Derék elvtársaink pedig csak lestek, hogy a csúnya gonosz nácikok az általuk adott rivaldafényben egyenesen megerősödtek, mi több a táboruk jelentős része pont tőlük pártolt el. "

Aztan mielott tulsagosan megerosodtek volna, tett rola a nem is diktator, hogy ne kelljen tartania tobbet toluk. Aranyos, mintademokracia, mi?

Ha mar meneteles, ne felejtsuk el, hogy mi volt az elso lepese a hos nemzetvedo vikinek 2010-ben, ballib nyomasra betiltani a Magyar Gardat. Meg mantrazni, hogy 2 het alatt majd ok rendet tesznek a ciganybunozes sujtotta tersegekben, amire ugye letrejott a Garda. Most igy 9 evvel utana mit is sikerult javitaniuk a helyzeten?
Ja, semmit.

Világít a torony 2019.05.01. 16:20:59

@Ma is mentek....?: A szavazó polgárok száma 8 millió körüli. Ebből 2.5 millió szavazott a Fideszre, főként az " intellektuálisan hátrányos" helyzetűek, utalványokkal megvásárolt mszmp maradék, Kádár nosztalgiás nyugdíjas és a kihagyhatatlan krumplin vásárolt romák. A maradék pedig a véletlenül 1-2 családi házba született hirtelen magyarok tízezrei idegen országokból. Mindez kellő időben leálló szerverekkel megspékelve.
Van mire büszke legyél.

midnight coder 2019.05.01. 16:27:04

@N. Barbie: De mi köze ennek mindahhoz amit én írtam ? Igen, Orbánéknak a Jobbik konkurencia, és az ahogy próbálnak kicseszni velük az nekem pont úgy nem tetszik.

Világít a torony 2019.05.01. 16:27:24

@Kivlov: Azaz bizony, csak jóval kisebb mint a fityeszmaffia agyhalott bagázsa.

Világít a torony 2019.05.01. 16:28:11

@midnight coder: Előbb te áruld el, melyik hsz-re reagáltál.

enrikokaruszo 2019.05.01. 16:32:21

@Világít a torony: az ilyen téves, előitéletekből táplálkozó helyzetmegitélés újabb és újabb pofáraesések okozója...néha már arra gondolok, az ú.n. baloldal nem nyerni és dolgozni akar, csak ríni, mennyivel kényelmesebb

midnight coder 2019.05.01. 16:32:23

@darlacko: A mondanivalóm szempontjából tökéletesen irreleváns, hogy Jézus létezett-e vagy sem, ez csak egy hasonlat egy szép elvre és egy ocsmány gyakorlatra. Ami az európai úgynevezett liberalizmust illeti, annak az egyik sarokköve annak a szólásszabadságnak a korlátozása, ami viszont a valódi liberalizmus sarokköve. Ráadásul össze vannak nőve a baloldallal, márpedig a baloldal és a valódi liberalizmus tűz és víz.

midnight coder 2019.05.01. 16:35:30

@Világít a torony: "A kevésbé képzett fityesztábor még megeszi ugyan, de mindenki más tudja, hogy fideszi körök álltak a 2006-os események mögött."

Erre. Nem igazán látom mi lett volna ebben Orbánnak a jó, azon túl persze hogy ezek után elég vicces amikor a baloldal magát demokratikus ellenzéknek nevezi, de akkor ez még nem merült fel senkinek az agyában.

langesz 2019.05.01. 16:42:48

Bangóné nem egy politikus alkat.
Egy dühös munkanélküli bányász baloldali szavazó színvonalán van.
Az MSZP iroda vezetőjeként vagy könyvtárosként megállhatná a helyét, - néhány nyelvtan lecke után - de ha Kósa Lajossal, Rogánnal (másik 100 Fideszes parlamenti képviselővel) kellene szócsatát vívnia akármiről...

moloy 2019.05.01. 16:52:19

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: A válaszrtók lettek "lepatkányozva", nem a politikusok.

valaki nagyon más 2019.05.01. 16:53:37

Szerintem az egész MSZP-t kellene nagyon gyorsan eldugni. Meg a dk-t. Meg az lmp-t. Meg a momentumot, jobbikot. És akkor egész normális ország lenne Magyarország.

moloy 2019.05.01. 16:53:41

@Netuddki.: A válaszrtók lettek "lepatkányozva", nem a politikusok.

Világít a torony 2019.05.01. 16:56:17

@törppicur: "Esetleg összevetés is van a "riválisokkal"?
Természetesen van. Semmi akadálya, hogy megvizsgáld.
"Az ugye világos , hogy a 2006-os mozgolódások fidesz általi provokálása inkább (bel)városi legenda, mint mindenki tudja - ha úgy lenne, több mint hiba volt, mondjuk balfaxság nem kihasználni ferinek"
Inkább az világos, hogy mint annyian, te sem gondolod végig az eseményeket. Kezd ott, hogy a TV székház védelmére miért vidéki tapasztalan rendőröket vezényeltek fel hirtelen? Miként lehet, hogy a HÍR TV mobil adókocsival volt jelen egy állítólag spontán összejött dühöngő tömegről tudósítani és rögtön forradalomról beszélt? A bedöglő rendőrségi locsoló kocsi, melyből a hős fúdbal huligánok kimentik a rendőrt, saját maguk elől?
"Az meg, hogy mikor engedik el a maflást a rendőrök leginkább parancsfüggő, most nagyon vigyáznak a rendőröket taszigáló, dobáló csürhe egészségére, a kardlap, vipera, vizágyú is elqrás volt, de miert pont ezt ne qrták volna el"
Erre inkább nem írok semmit, annyira összekutyultál benne mindent. Egy dolgot megint csak gondolj át. Gergényi titkoltan Pintér üzlettársa volt. Mikor Gergényit perbe akarták vinni, Pintér volt aki mellette szólt, hogy szakmailag (!!!) Gergényi nem követett el hibát. Pintér a későbbiekben is egér utat biztosított Gergényinek.
A 2006-os események kezelése miatt a komplett Bp-i rendőri felső vezetést bíróság elé kellett volna állítani. Megtörtént? Nem. Miért nem? Mert akkor a nyomozás valószínűleg túl mélyre hatolt volna. Ehelyett elkaptak pár begőzölt agyú rendőrt. A 2006-os események felelősei egy fideszes fiókban porosodnak az ügynök akták szereplőivel.

Nagykörúton túli magyar 2019.05.01. 16:56:40

@Világít a torony: Azok szavaztak a Fideszre, akik nem akarták, hogy Venezuela szintjére kúrják le az országot. Nekik köszönhetjük, hogy ilyen eredményekre képes mára az ország:
www.portfolio.hu/img/upload/2019/02/u2-20190214.png

És mindezt úgy, hogy arányaiban kevesebb EU támogatást kapunk, mint pl. Szlovákia!

moloy 2019.05.01. 16:57:01

@Zöldi László:
Kövér mondata: Ha nem tudjuk jobban csinálni, kössük fel magunkat!
Bangóné: a választók azért szavaznak a Fideszre, mert patkányok!
MSzP: A patkányírtást a Lendvai utcában kell kezdeni!

Világít a torony 2019.05.01. 16:59:19

@enrikokaruszo: Konkretizálnád a téves előítéleteim listáját? Mert így ez pont nulla erősségű válasz.

Világít a torony 2019.05.01. 17:06:23

@midnight coder: "Nem igazán látom mi lett volna ebben Orbánnak a jó, azon túl persze hogy ezek után elég vicces amikor a baloldal magát demokratikus ellenzéknek nevezi, de akkor ez még nem merült fel senkinek az agyában."
Ezt most te sem gondolhatod komolyan. Ha végig mész az eseményeken magad is láthatod.
A TV székház védelmére miért vidéki tapasztalan rendőröket vezényeltek fel hirtelen? Miként lehet, hogy a HÍR TV mobil adókocsival volt jelen egy állítólag spontán összejött dühöngő tömegről tudósítani és rögtön forradalomról beszélt? A bedöglő rendőrségi locsoló kocsi, melyből a hős fúdbal huligánok kimentik a rendőrt, saját maguk elől?
Gergényi titkoltan Pintér üzlettársa volt. Mikor Gergényit perbe akarták vinni, Pintér volt aki mellette szólt, hogy szakmailag (!!!) Gergényi nem követett el hibát. Pintér a későbbiekben is egér utat biztosított Gergényinek.
A 2006-os események kezelése miatt a komplett Bp-i rendőri felső vezetést bíróság elé kellett volna állítani. Megtörtént? Nem. Miért nem? Mert akkor a nyomozás valószínűleg túl mélyre hatolt volna. Ehelyett elkaptak pár begőzölt agyú rendőrt.
...és, hogy mi érdeke volt a Fidesznek ebben a végül is besült puccsban? Ugyan az mint a 300 Ft-os népszavazásnál. Hatalmi érdekeik minél nyomosabb és hamarabbi érvényesítése.

törppicur 2019.05.01. 17:06:49

@Világít a torony: de miért pont a fidesz fiokban?
Miért nem a jobbikéban? Vagy a feriében? Aki közvetlenül is adott intézkedési parancsot és öszöd után ugy kellett volna neki valami mentsvár és ezért összebarkácsolt meg levert egy rendezvényt
Azért ez nem pitagorasz tétel - létezik többféle végiggondolás

Zöldi László 2019.05.01. 17:07:55

@moloy: Nem vonom kétségbe, hogy Kövér köteles mondatát felnagyították, dramatizálták. Ezt maga Gyurcsány is bevallotta egy interjúban. Ugyanezt csinálta azonban a Fidesz is Bangóné patkányozásával. Mindkettőhöz kellettek persze rossz mondatok.

N. Barbie 2019.05.01. 17:18:57

@valaki nagyon más: "Szerintem az egész MSZP-t kellene nagyon gyorsan eldugni. Meg a dk-t. Meg az lmp-t. Meg a momentumot, jobbikot. És akkor egész normális ország lenne Magyarország. "

Igen, aztan eljen az egypartrendszer meg a proletardiktatura ig ymajus elseje alkalmabol mi? Aztan artatlan szemekkel kerdezni, hogy milyen diktatura.
Csak megsugom, hogy a maffiad pont ez ellen jott letre anno, aztan lasd hova sullyedtek mara.

Világít a torony 2019.05.01. 17:21:29

@törppicur:
-Nyilván a Táncoslábú szervezte a Hír Tv-t a Szabadság-térre
-Nyilván a Táncoslábú adott utasítást tapasztalatlan vidéki rendőrök felvezénylésére
-Nyilván a Táncoslábú érdekében titkolta üzleti kapcsolatát és barátságát Pintér és Gergényi
Van még pár nyilvánvalóság, ilyen az Astóriához tervezett tüntetés is, ahol Orbánt a páncélozott Mercedes várta a balhé kitörésénél, hogy leléphessen a hős harcos, aki egymaga megelőzhette volna a balhét, ám az pont nem állt érdekében.
Ugye emlékszel arra, mikor egy fideszes őrült az kérdezte, hogy miért nem lőtt a tömegbe a rendőrség?
Ugye emlékszel még a parlamentben a függöny mögött rejtőzködő Orbán képére?

midnight coder 2019.05.01. 17:39:18

@Világít a torony: "Hatalmi érdekeik minél nyomosabb és hamarabbi érvényesítése. "
Ezt a részt nem látom igazán. Annak nyilván nem volt realitása, hogy Orbán puccsal kerül hatalomra. Más értelme pedig nemigen lett volna. Ráadásul, ha valaki puccsot akar, az nem a köztévét foglalja el.

midnight coder 2019.05.01. 17:42:33

@Világít a torony: A másik dolog, hogy ha valóban Orbán kottájából játszottak volna a rendőrök, akkor Fletóék tényleg bíróság elé állítják az illetékeseket. Ehhez képest elég szépen bevédték őket.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.01. 17:44:18

@Zöldi László: Hát azért Bangóné mondatán nem nagyon kellett dolgozni Habonyéknak. Ráadásul nem egy elszólás volt,mint annak idején Zuschlagé, vagy korábban Kövéré ami betudható volt a fáradtságnak, egyfajta idegi kimerültségnek.. Látszott, hogy készült erre, és jópofa dolognak tartotta a 67-es IQ-jával z áthallásos patkányozást. Mielőbb szabadulnia kell tőle a baloldalnak.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.05.01. 17:48:16

@Zöldi László: Kövér szavainak kiforgatása valóban lényegesebb volt. Főként azért, mert nagyon kicsi különbség volt a két tábor között '98-2006 időszakban. Bangóné kiszólása sztem nem oszt nem szoroz az eredmény tekintetében..

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2019.05.01. 18:00:02

Bizony Bangóné beszólása megtorpantotta a FIDESZ hívők sokaságát.
Már éppen át akartak szavazni a MASZOP-ra, mikor megtörtént ez a malőr!
Nem csoda.
Az intelligencia szint megemelése (hisz a patkány okos állat) bizony komoly zavart okoz a rendszerükben.

Nagykörúton túli magyar 2019.05.01. 18:06:31

@Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !:
"Mielőbb szabadulnia kell tőle a baloldalnak. "

Dehogyis! Két szempontból sem.
Egyrészt a balf.sz szavazók intelligenciaszintjéhez Bangóné pont elég mély. Ők inkább szavazzanak az msz(m)p-re, akkor lenyugodnak, és nem fognak az általuk annyira imádott isis-es testvéreikkel összefogva idehaza robbantgatni. Tudjuk, hogy képesek rá, láttuk 56-ban is őket a Kossuth téren pl., és 100 éve is szamuely elvtársukkal az élen. 2006 csak a főpróbájuk volt!
Másrészt meg a még bizonytalan szavazókból építi tovább a Fidesz táborát.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2019.05.01. 18:27:30

1. Bangónéaz MSZP Német Szilárdja !
2. A Fideszesz kemény mag valóban patkány alja banda, a szavazóik pedig sötét birkák !

blexpress 2019.05.01. 18:41:49

@FILTOL: Teljesen igazad van szinte érthetetlen, hogy miért nem tetszik az embereknek a szocik....?
Hát sajnos ilyenek az emberek és a politika....!
Nem tetszik az embereknek, hogy patkánynak nevezik őket , hogy miért nem tetszik nem is értem,,,,
Szegény szocik!
Nem normális banda ...!

nemecsekerno_007 2019.05.01. 18:42:14

Bangóné a legjobb indikátora az MSZP és az ellenzék általános állapotának...

Az külön tragikus, hogy 30 évvel a rendszerváltás után még létezhet egy MSZ(M)P nevű párt. Hasonlóan a DK-hoz ill. az SZDSZ-ből előbújt/előbújó pártocskákhoz...

Tudom Kövér KISZ-titkár volt. Ja, de mégse milliárdos és nem lopta magát szénné a rendszerváltás után...

Ezzel az összemosással hiába is próbálkoztok, a többség szét tudja választani Kövér KISZ-titkárságát meg mondjuk Dobrev elvtársnő drága családjának áldásos tevékenységét.
A kettő nem azonos súllyal esik lattba...

Aquincum 2019.05.01. 18:53:19

@midnight coder: 1. Az én véleményem az, hogy aljasság az igazi, nyugati típusú demokrácia bukását emlegetni Magyarországon, és ennek égisze alatt autoriter rendszert építeni. 2. Semmi bajom nincs alapvetően sem a jobboldallal, sem a baloldallal. A szélsőségekkel van bajom és ezzel a szemét maffiakormányunkkal!

Világít a torony 2019.05.01. 19:11:53

@midnight coder: De de...előre hozott választásokra blaziroztak, ne egy Dél-amerikai puccsra gondolj.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.05.01. 19:20:43

én istenem jó istenem
lecsukódik már a szemem
amig alszom vigyázz reám
hol punád - hol a punám

Világít a torony 2019.05.01. 19:23:25

@midnight coder: " A másik dolog, hogy ha valóban Orbán kottájából játszottak volna a rendőrök, akkor Fletóék tényleg bíróság elé állítják az illetékeseket. Ehhez képest elég szépen bevédték őket."
Ez így nem igaz. 2007-ben Gyurcsány kirúgta Benét és Gergényit is. Ez időtájban derült ki Gergényi és Pintér szoros kapcsolata. Miután kirúgták, Gergényi azonnal állást kapott Pintér valamelyik cégében, már nem emlékszem melyikben bizottsági tagként tán, vagy valami hasonló. Továbbra is várok valami értelmes magyarázatot arra, hogy miért a messzi vidékről vezényeltek a TV székház védelmére rendőröket. Arra is, hogy Orbán miért menekült el az Astoriánál tartott tömeggyűlésről a segítségnyújtás helyett.

maxvall baribaszó 2019.05.01. 19:42:45

de mért nem lehet leírni a p.i.n.á.t?

ertelmetlensegi 2019.05.01. 19:49:13

No, de Fidesz-KDNP mennyi is az ÁFA?
27% Ez is világrekord!!!

apro_marosan_petergabor 2019.05.01. 22:21:35

Az MSZP szétesett kommunista utódpárt, ahol az alja a leghangosabb. A teteje (elitet nem mondanék...) pedig képtelene rendet tartani, s gerincet adni a pártnak.
Valójában ez egy természetes folyamat, amely Lnegyelországban már befejeződött, itt lassabb az agónia, mint ahogy a kommunisták balszéle, az anarchista szadesz többféle formában virágzik tovább, és okoz végetlenségig tartó döglődése során károkat...

eloi 2019.05.01. 23:04:21

@Zöldi László: Ön kommunikációt tanít! Kérem olvassa már el a Kövér beszédét és a Bangónéét a szövegkörnyezettel együtt! És ha még mindig hasonlónak találja, akkor nincs is miről beszélni.
Kövér kötelezését csak direkt lehetett félreérteni (és ott volt ugye még az a lehetőség is, hogy kinek nem inge.,..!), B-né meg vegytisztán azt mondta, amit.

eloi 2019.05.01. 23:07:22

@moloy: Pontosan. Lehet ezeket magyarázgatni, meg "nem is úgy volt, nem is úgy kell érteni", de aki érteni akarja a különbségeket az érti. aki meg nem ANNAK HIÁBA...!!! :-(

Zöldi László 2019.05.01. 23:36:59

@eloi: Talán nem vette észre, de 1. különbséget tettem a két ügy között, 2. egyetlen azonosságot fedeztem föl bennük: a felhasználható megnyilvánulásokat a másik oldal kampányban felnagyítja, túldramtizálja.

eloi 2019.05.02. 01:10:57

@Zöldi László: Köszönöm! Ez igaz.
De a kampány, a politika már csak ilyen. Ezért nem tudok mit kezdeni pl. az olyanokkal sem, amikor rácsodálkoznak emberek, hogy ha valaki beleáll a politikai adok-kapokba (mondjuk 18 évesen, érettségi előtt), akkor kap. Ja, MIUTÁN ő is ADOTT!

Kivlov 2019.05.02. 09:54:06

@Világít a torony:
kisebb hát, a kutya se szavaz rájuk :D

Világít a torony 2019.05.02. 12:57:18

@Kivlov: Kikre nem szavaz a kutya sem?

Világít a torony 2019.05.02. 15:29:28

@Kivlov: Az ellenzékre miért szavaznának kutyák? Közel egyenlő számban szavaztak az emberek az ellenzékre és a Fideszre. Ráadásul az ellenzék nem csalt a választáson.
A metodikádból kiindulva Fideszre akkor nem szavaztak a rágcsálok sem, ugye? Még azok sem? Vagy, milyen hírek terjengenek mostanában a Fidesz szavazóiról? Miért is ajándékozzák egymást a fityeszesek kicsi rágcsáló plüss állatkákkal?
Most tényleg, nem tátott szájjal futottál be abba a bizonyos erdőbe? Esetleg az volt a célod?
Akkor sikerrel jártál!

Kivlov 2019.05.03. 08:20:56

@Világít a torony:
Te futottál bele tátott szájjal megint. :D

1.: Nem a szavazatok száma a lényeg, hanem az elnyert mandátumoké.
(csak egy apróság: az egyéni körzetek 90%át vitte a fityisz...)
2.: Ha csalás volt, akkor mit keres a zellenzék a parlamentben??????
3.: Milyen alapon adod össze az ellenzékre adott szavazatokat? Minden párt külön indult, kivéve egy-két nemlétezőt , mint a párbeszéd.
4.: Unalmas már amit nyomtok. A legviccesebb meg az, hogy nem veszitek észre, hogy 10 éve nyomjátok a semmit (a lőrincezést, orbánozást) és lóf*szt eredményt nem értek el vele! Nem erre van szükség! Alternatívát mutassatok, ne pedig a másikkal foglalkozzatok.
csumi :D

Világít a torony 2019.05.03. 12:13:48

@Kivlov: 1.: "Nem a szavazatok száma a lényeg, hanem az elnyert mandátumoké.
(csak egy apróság: az egyéni körzetek 90%át vitte a fityisz...)"
Már arra sem emlékszel mit írtál? Nem mandátumokról firkáztál, hanem szavazatokról. Arról, hogy még a kutya sem szavazott az ellenzékre.
"2.: Ha csalás volt, akkor mit keres a zellenzék a parlamentben??????"
Tényleg ennyire telik csak? Nagyon ostoba a kérdés.
"3.: Milyen alapon adod össze az ellenzékre adott szavazatokat? Minden párt külön indult, kivéve egy-két nemlétezőt , mint a párbeszéd."
Nagyon buta, te ellenzékről írtál. Az pedig az ellenzéki pártok összességét jelenti. Az ellenzékre pedig nagyjából annyi szavazat jutott mint a Fideszre.
"4.: Unalmas már amit nyomtok. A legviccesebb meg az, hogy nem veszitek észre, hogy 10 éve nyomjátok a semmit (a lőrincezést, orbánozást) és lóf*szt eredményt nem értek el vele! Nem erre van szükség! Alternatívát mutassatok, ne pedig a másikkal foglalkozzatok."
Miattad és a hozzád hasonló kissé "szerény képességűek" miatt áll fent ez az állapot. Ezen kívül egymagam vagyok. Ostoba dolog a többesszám használata.
"csumi :D"
Ezt is c(s)umiztad rendesen. Jó ez neked?

Kivlov 2019.05.03. 12:23:20

@Világít a torony:
:D
Sötétebb vagy, mint bangóné, pedig már annak is mellé harapna a kutya este 10-kor.
1: Szoptatok.
2: Unalmas a csalásozás is.
3: Annyi jutott, és? Mégis cumirudi lett a vége.
4: Ameddig ezen nem változtattok, sz*pni fogtok.

Világít a torony 2019.05.03. 16:20:24

@Kivlov:
Faßságokat firkáztál ostoba jószág, ezt magad is tudod. Nem nagyon jössz már a választásokról írt abszurddal. Ezért is a demens vigyor kezdésnek.
Kicsit megalázó egy magadfajta agyatlannal polémiába keveredni, de ez van. Hátha más tanul belőle.

Európai téridő 2019.05.04. 08:30:27

@törppicur: "Ferit" és nem kevés honfitársunkat még 1956 októberi fél évszázados évfordulója "előestéjén" is sokkolta a nyári "őszödi beszéd" kiszivárogtatása, ami felért egy őszinteségi rohammal, főleg, mivel volt idő egy kicsit átgondolni, hogy miről is van szó. És a két éve tartó fene nagy európai eufóriát pont az alig kihevert hírhedt beszéd és az azt követő "hacacáré" után két évvel akasztotta meg a hülye amcsik által előidézett gazdasági világválság, amikor az itteni "gyászmunka" még nem ért véget. És 2006. október 23-ika 50. évfordulóján a médiában is azt a jópofit nyomatták ezerrel, ami kábé így szólt: "Ön melyik tévét ostromolná meg ?" Hát naná, hogy a Szabadság tér 17. lett a célpont, ami azóta átköltözött a Kunigunda utcába, azóta ott csinálják a fesztivált a Nagy Navarrok, Bangónék, Kunhalmik és még sokan mások.

Kivlov 2019.05.04. 09:05:17

@Világít a torony:
tudod, mi a megalázó, f*sztarisznya?
10 éve folyamatosan 2/3dal szopni. :D
de nyugi, még nincs vége. :D :D :D

Világít a torony 2019.05.04. 14:19:40

Ostoba jószág! Nem izgat, hogy meleg vagy, de engem hagyj ki belőle. Az igazán megalázó az agyhalotti léted, zöldborsónyi aggyal.