Médianapló

Médianapló - Mi rejlik a Népszava tulajdonosváltása mögött?

2019. április 13. 10:23 - Zöldi László

A tegnap eseménye kétségkívül Bajnai Gordon felbukkanása volt. Engem is érdekel, hogy a volt miniszterelnök előkerülése a belső elszigeteltségből vajon összefüggésbe hozható-e a választásokra készülő ellenzék vezetőkeresésével. A friss fejlemény azonban elég nehezen illeszthető egy médiaszakmai rovatba. Beérem hát a tegnap másik eseményével.

A Népszava távozó tulajdonosa, Puch László 30-35 ezer példányban jelölte meg a kívánatos példányszámot. Ha 21 ezer példánynál adta tovább, akkor ez az elégedetlenségét fejezi ki? Vagy időarányosan teljesített ugyan a szerkesztőség, ám jött egy új befektető, akinek több pénze van a patinás újság életben tartására? Leisztinger Tamás tizenkettedik a leggazdagabb magyarok listáját, vagyonát forintban 80 milliárdnyira becsülik. Az agráriumban és az építőiparban munkálkodik, de korábban helyet talált magának a szállodaiparban is. Ráadásul működteti a DVTK kiesésre álló focicsapatát.

Egy interjúban arra panaszkodott, hogy a miskolci egyesület vezetői átigazolási és ügynöki pénzeket nyúltak le. Mégis maradt, mert az üzleti tevékenységét értelmezők szerint Orbán Viktor sportkoncepciójába illett, hogy a nemzeti tőke képviselői szerepet vállaljanak a nemzeti labdarúgásban. De ha így volt, akkor a miniszterelnöknek ahhoz is érdeke fűződik, hogy az ellenzék egyetlen napilapja életben maradjon, és fügefalevél legyen az egypártrendszer alig leplezett testén. Ennél tovább most nem is mennék. Annyi persze sajtószakmailag nyilvánvaló, hogy a tulajdonosváltás és a tőkeinjekció érdekes pillanatban érte a szerkesztőséget.

A bevételek 56 százalékát kitevő kormányzati hirdetések miatt nem érintheti ugyan a hatalmon lévők szeretteit, ezt azonban lehet vállalni, ha a társadalmi rétegekből begyűjti a mértékadó információkat és véleményeket. Kétévnyi munkával a Népszava törzsgárdistái és a Népszabadság volt munkatársai létrehozták ama napilapot, amely már emlékeztet a Népszabadság megszüntetés előtti formájára. Ehhez képest nem túl nagy áldozat, hogy még egy családi tabut kell figyelembe venni. Az új laptulajdonos élettársa ugyanis a nyilvánosság fórumain egyre gyakrabban mutatkozik. Für alle Fälle egyszerre Európa-parlamenti képviselőjelt és Budapest V. kerületi polgármesterjelölt.

Valamelyik csak bejön neki. Feltéve, ha az ellenzéki sajtó zászlóshajója nem firtatja, hogy egy újabb magyar milliárdos családtagja miért akar karriert csinálni a politikában.       

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7014761816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kropulax 2019.04.13. 18:19:09

Majd a birka mindent tud,sőt mindent jobban tud ...nemisértem hol marad eddig hüpp...hüpp....olyan bánatos lettem...

pucratlan 2019.04.13. 21:31:10

már megvolt a politikai karrierje amikor összejöttek

kropulax 2019.04.13. 23:24:59

@Pyrandus: Semmi ,amikor a Puch megvette azt hiszem a Hargitai és a Németh Péter -aki távozott -megírták,most kábé hasonló a szitu,marad a szellemiség .

Libsi nicktolvaj vagyok Sorostól kapom a Ióvét 2019.04.14. 07:57:26

Mi rejlik? A pénz. Megveszik és az újságírók vagy becsicskulnak, vagy kirúgják őket. Esetleg az egész lapot megszüntetik.

Ildomár 2019.04.14. 08:00:47

Hol vannak a narancstálibok?

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2019.04.14. 08:02:58

@kropulax: Soros nem ad pénzt nekik, mert most az EP választás befolyásolására kell, hogy minék kisebb legyen a ballibsik bukása és a finánctőke veresége!

gigabursch 2019.04.14. 08:13:49

Remélem beszántják.
Vagyis inkább elfekvőbe teszik ezt a mocskos hazug szennylapot.

Duplaxiii 2019.04.14. 09:53:35

Lemeradtunk valamiről?
"Feltéve, ha az ellenzéki sajtó zászlóshajója nem firtatja, hogy egy újabb magyar milliárdos családtagja miért akar karriert csinálni a politikában. "
--
"1997-ben lépett be a Magyar Szocialista Pártba. 1998-ban tagja lett a Fővárosi XII. kerületi Önkormányzat ifjúsági, kulturális és sportbizottságának. 1998-tól elnökségi tagja az MSZP XII. kerületi szervezetének, 2000-től pedig a párt közgazdasági tagozatának. 2001-ben tagja lett az MSZP Budapesti Tanácsának. 2002 és 2014 között a fővárosi közgyűlés képviselője.
Beszél angolul, németül és spanyolul. Két gyermeke van" wiki
A milliomos élettársa, közös gyerekkel és 20 éves MSZP-s múlttal. Az MSZP még megmaradt vállalható arcaként fog most karriert csinálni a párja Népszava tulajdonosi hátterével?

Zöldi László 2019.04.14. 11:06:31

@Duplaxiii: Vitánkat az új vagyontárgy,a Népszava gyakorlata dönti el.