Médianapló

Médianapló - 2006-ban a Hír TV miért közvetíthette élőben a Magyar Televízió ostromát?

2019. március 29. 10:35 - Zöldi László

A Független Hírügynökség filléres gondokkal küszködik. Legtöbb munkatársa már szakított vele, és várja, hogy a tulajdonos kifizesse. Hetek óta Szele Tamás tartja fenn a látszatot, méghozzá színvonalasan. Delente kér egy kávét a pincértől, és a képzeletbeli kávéházban mesélni kezd nekünk, a digitális törzsasztalnál üldögélőknek. Legutóbb arról mesélt, hogy 2006. szeptember 18-án, hétfőn este miként kerülhetett a Hír TV közvetítő kocsija a Magyar Televízió székháza elé.

Ama változatot pedzegette, hogy Hír TV 48 órával korábban, vagyis még az őszödi beszéd vasárnap délutáni kiszivárogtatása előtt értesítette a külföldi tévéket, hogy izgalmas esemény ígérkezik hétfőn estére, és ha igényt tartanak a szolgálatára, akkor készen áll a közvetítésre. Ezzel a cikkíró azt sugallta, hogy az ellenzéki Fideszhez közel álló szerkesztőség a Gyurcsány-kormány ellen ügyesen megszervezett akciósorozat szerves része volt. Becsületére válik, hogy másnap megszólaltatta a Hír TV hajdani gyártási igazgatóját, aki szerint a magyarázat sokkal prózaibb. Két közvetítő kocsijuk állt a Parlament előtt, és amikor kiderült, hogy a tüntetők átvonulnak az MTV közeli székházához, az egyik kocsit oda irányították.

Ez nem igazán magyarázat a Fideszt kárhoztató teóriára, mindazonáltal Szele Tamás megtette azt, amit ilyenkor egy újságíró megtehet. Felvázolt egy lehetőséget, majd helyt adott az ezzel ellentétes érvelésnek is. Nos, azokban a zaklatott napokban létezett már a Médianapló, és azon melegében két bejegyzést is szenteltem a történteknek. Talán nem lesz érdektelen, hogy miként láttam 2006 őszén a lehetséges összefüggéseket.      

 

Másnapi bejegyzés: A tűz közelében

A tegnap este szégyenfolt a Magyar Televízió történetében. Tüntetők ostromolták meg az épületét, és a közszolgálati intézmény elfelejtett élni a kínálkozó szakmai lehetőséggel. Este tízkor kezdődött Baló György műsora, amelyben Juhász Ferencet, az MSZP ügyvezető alelnöke és Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője vitatkozott. Még most is huzakodnának, ha a műsorvezető nem jegyezte volna meg, hogy az épület bejáratánál tüntetők gyülekeznek.

Aztán láthattuk a Kultúrház megismételt adását, hallottunk híreket (benne egy-két bejátszás a székház ostromáról), majd egy amerikai sorozat harmadik része tűnt föl. A hírigazgató ugyanis hazaküldte az embereit, mondván: ne lábatlankodjanak ott, miközben a tüntetők kintről döngetik az ajtót. A rendőrök könnygázt fújtak a támadókra, a támadók köveket dobáltak a rendőrökre, itt is, ott is sebesülteket vittek el a mentősök. Ezt azonban csupán a többi televízióból tudhattuk meg. A Hír TV például hajnali háromig kísérte figyelemmel az eseményeket.

Amit láttunk tehát, az része a Magyar Televízió történetének, de hiányzott a Magyar Televízió képernyőjéről. Vajon miért? Nem fogadható el az a magyarázat, hogy érvényben van egy elnöki utasítás, miszerint a kormány ellenőrzése alatt álló tévé nem közvetítheti kormányellenes tüntetők megmozdulásait. Elvégre a közszolgálati televíziónak épp az a dolga, hogy tájékoztasson arról, ami érdekli az ország népét. Lehetséges persze másik magyarázat is. Az, hogy a köztévések nem ismerték föl a történtek jelentőségét. Erről jut eszembe a világhírű riporter, Egon Erwin Kisch anekdotája.

Újdondász korában a főnöke elküldte a prágai külvárosba, hogy hozzon anyagot az öregek otthonából. Lógó orral állított be a szerkesztőségbe, mert félúton rendőrök szállították le a villamosról, a közelben ugyanis kigyulladt egy malom, A rovatvezető epeömlést kapott, hisz’ pályakezdő munkatársa elsőként tudósíthatott volna a szenzációról. A Magyar Televízió munkatársainak nem is kellett volna félúton visszafordulniuk. Elég lett volna, ha kinéznek az ablakon.       

 

Harmadnapi bejegyzés: Balhé a szomszédban

Az újságok minden információt megosztottak velünk, amit megtudtak a hétfő esti és kedd hajnali eseményekről. Ez akkor is elismerésre méltó, ha közben lemaradtak arról, ami keddről szerdára virradóra a Köztársaság téren, a Rákóczi úton és a Blaha Lujza téren ment végbe. Hja, ez a nyomtatott sajtó keresztje, a lapzártával megvert újságírók sosem előzhetik meg az elektronikus sajtó munkatársait.

Az újságokból az is kiderült, hogy sokan orrolnak a Hír TV-re, mert a riportere, Császár Attila az MTV-t megostromló tüntetőknek szurkolt. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke nem is áll szóba a Hír TV munkatársaival, Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke pedig a székház épületéből kiutasította őket. Igen ám, csakhogy ez a fránya tévé volt az egyedüli, amely végig tudósított a szégyenteljes eseményekről. A konkurens hazai csatornák és a külföldi televíziók is az ő képeit vették át, mert közvetítő kocsijuk a Parlament előtt rekedt. De ki gátolta őket abban, hogy a Szabadság térre, az MTV székházához is irányítsanak egy-egy közvetítő kocsit?

Talán nem elemezték a politikai helyzetet? Talán nem gondoltak arra, hogy akik a Parlament előtt tüntetnek a kormány ellen, esetleg átmennek az állami televízió kétpercnyire lévő székházához? Vajon miért csak a Hír TV számított arra, hogy balhé lesz a szomszédban? Erről is olvastam magyarázatot: az őszödi kazettát állítólag Orbánék tulajdonították el. Nem is zárnám ki ezt a lehetőséget, az viszont túlzásnak hat, hogy a Fideszhez kétségkívül közel álló médium előre tudott volna a tüntetők székház-romboló szándékáról. A rejtélyre van szakmaibb magyarázat is.

A Hír TV szakosodott az információkra. Munkatársait arra képezte ki, hogy feltalálják magukat a rendkívüli helyzetekben. Ezt rajta kívül még az InfoRádió munkatársai gyakorolják. Figyelemre méltó, hogy mindkét médium Orbán Viktorhoz kötődik, a tévé szorosabban, a rádió lazábban. A szociálliberális oldal 2002 közepe óta van hatalmon. Vajon ki vagy mi akadályozta meg abban, hogy az azóta eltelt több mint négy év alatt létrehozzon egy hírkezelésre szakosodott médiumot? Mondjuk, olyan hírtévét, amely ellensúlyozza a Hír TV elfogultságát?

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6514726135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talasz 2019.03.29. 15:38:29

13 évet kell várni némi gyanúra.....hogy átverték a népet?....hogy nincs tisztességes újságírás?....oknyomozás? Végünk....

Európai téridő 2019.03.29. 21:47:47

Nekem rémlik, hogy valamelyik akkori médium feltett valami oilyasfajta jópofi kérdést akkortájt, hogy: "Ön melyik tévészékházat támadná meg?" Jól emlékszem-e? Esetleg a pontos adat közlését is tudnám méltányolni.

Zöldi László 2019.03.30. 11:11:50

@Európai téridő: Nekem is rémlik, még kisebb botrány is lett belőle, de nem emlékszem, hogy hol jelent meg. Hátha valaki segít. Üdv.

Visceroid 2019.03.30. 11:49:46

Namivan, elkezdtünk emlékezni? Tényleg imádom a magyar népet. 10 év után veszi észre, hogy rendszerváltás történt, aztán 13 év telik el, és a TV ostrom is eszünkbe jut. Kb 6 év múlva pedig majd leesik, hogy diktatúrában élünk.

MACISAJT 2019.03.30. 12:02:35

Szabad a címben feltett kérdést újabbal/újabbakkal a témában bővíteni?

Pl. hogy mikor betörtek a székházba a Torockai, Urbán stb. vezette "forradalmárok"( szemtanúk szerint Torockai, miután odavitte az embereket a Kossuth-térről egy hazug mesével, miszerint társaikat fogva tartják az MTV székházban, menjenek kiszabadítani, egy rendőrautóba ülve követte a további eseményeket.), na szóval, mikor betörtek, hogyan történhetett az hogy a felső lépcső korlátján egy vidám( többek szerint alkoholos vidámságban szenvedő) Sváby Andrással találkozhattak?

És a fajsúlyosabb kérdés: hogyan történhetett meg az MTV székház ostroma, ahol vidéki irodisták néztek szembe a csürhével, miközben a szomszédos utcákban állig felfegyverkezett bevetési rendőrök várakoztak-hiába- a beavatkozási parancsra?( lásd Ignácz tábornok jelentését).

MACISAJT 2019.03.30. 12:11:58

Volt mikor még az RTL-ben is részletek láttak
napvilágot a gyurcsányszilvásibene által megrendezett MTV "ostromról":

Bevetésre vártak a kommandósok
Megvédhették volna az MTV székházát
RTL Klub Híradó - Erdélyi Angelika, Varga Zoltán
2006-11-11 17:48:01

Az RTL Klub Híradójának információja szerint több mint 500 kommandós állt bevetésre készen Budapesten szeptember 18-án, a MTV elleni ostrom idején, de hiába. Aznap este Magyarország szinte összes bevetési egységét felrendelték a fővárosba. Rövid időn belül meg is érkeztek, de nem kaptak parancsot a beavatkozásra. Úgy tudjuk, ez is szerepel a most elkészült vizsgálóbizottsági jelentésben.
A 101 oldalas jelentés információink szerint csaknem 10 oldalon keresztül a szakmai hibákat és a technikai felszereltség hiányosságait sorolja. Úgy tudjuk: az MTV ostromának kezdete után az ország csaknem valamennyi bevetési egységét -akiket a köznyelv kommandósoknak nevez- Budapestre rendelték. Másfél órán belül több mint 500 kommandós volt a fővárosban a budapesti egységekkel együtt. Bevetésük azonban elmaradt. Annak ellenére, hogy információnk szerint a rendőrségen belül is sokaknak az a véleménye, hogy a helyszínen lévő bevetési egységek töredéke is rövid időn belül képes lett volna feloszlatni a MTV székház előtt összegyűlt randalírozó tömeget. Az ostrom után alakult rendőrségi vizsgálóbizottság elnöke, Ignácz István pénteki tájékoztatóján nem árult el részleteket a jelentésből, a vizsgálat céljáról beszélt.
"Ha hiányosságok voltak, azok a jövőben ne fordulhassanak elő, és a Magyar Köztársaság területén ne fordulhasson mégegyszer elő az, ami szeptember 18-án az MTV székháznál előfordult, hogy 216 rendőr sérült meg" - mondta Ignácz István, a Szakmai Vizsgálóbizottság elnöke.
Úgy tudjuk, az MTV székháznál több helyszíni parancsnok is volt. Ráadásul a vizsgálóbizottság megállapításai szerint a rendőri irányításban is voltak hibák. A jelentést pénteken kapta meg az országos rendőrfőkapitány, a következtetések levonása és az esetleges felelősök megnevezése az ő hatásköre. Az MTV-székház ostromának másnapján az RTL Klubnak a miniszterelnök azt nyilatkozta, telefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot "a legfelsőbb parancsnokkal", akitől már fél 11-től olyan jelentéseket kapott, hogy lassan elindul majd az oszlatás. Arra, hogy miért nem indult el, Gyurcsány Ferenc a következő tájékoztatást kapta:
"Amennyi ember ott már volt, ahhoz nekik elegendő emberük, hogy komoly sérülés nélkül, fegyverhasználat nélkül, klasszikus test-test ellen meg lehessen ezt oldani, nincs ennyi emberük. Meg kell várni, míg vidékről idejönnek, mert nem merik itthagyni a Parlamentet. A Parlament az nagyon fontos. Oda nem lehet bemenni" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2006. szeptember 19-én.
Petrétei József még az ostrom éjszakáján felajánlotta lemondását. Az igazságügyi és rendészeti miniszter ezt azzal indokolta, hogy egyértelmű utasítást adott a rendőrségnek az MTV székházának megvédésére, de ez nem sikerült. Információink szerint a több száz kommandós egyébként a Parlament környékén volt, de egyelőre nem tudni miért, bevetési parancsot nem kaptak.
------------

morph on deer 2019.03.30. 12:53:12

@MACISAJT:
“miután odavitte az embereket a Kossuth-térről egy hazug mesével, miszerint társaikat fogva tartják az MTV székházban, menjenek kiszabadítani”

Úgy kezdődött, hogy szovjet címert leverni mentek spontán, a véletlenül épp náluk levő kalapácsokkal, - talán 6-8 vidám kőműves esett neki az emlékműnek. Lehet, hogy ez volt a Tomcat álnéven tevékenykedő Polgár Tamás nevű hivatásos sperma egyik akciója, mert legalább kétszer nekifogott.
Aztán a többiek mentek tovább a közlemény beolvastatása céljából, amiből aztán nem lett semmi.
Ekörül kezdtek lármázni először, és ennek ürügyén, mármint a követelés nyomatékosabbá tétele céljából gyűltek egyre többen.

Amint az első kocsik lángolni kezdtek, a helyszínen levő riporter már elcsukló hangon és könnyes szemmel már forradalomról kezdett beszélni!
Én délutántól hajnal négyig néztem az egészet, és bizony nem egyszer az volt az érzésem, hogy egy megrendezett provokáció különböző fázisait látom.

A rendőrök elleni támadások egyértelműen egy szervezett csapat által történtek, efelől semmi kétségem.
Még a vezető személyeket is fel kehetett ismerni, akiknek a szavára a manőverek elkezdődtek, vagy éppen visszavonultak.
Elég csak figyelmesen végignézni a felvételeket, tisztán kirajzolódik a szervezettség.

Ezt lehet púderezgetni minden irányból, de a támadás NEM spontán, és NEM a “jogos” felháborodás miatt történt.
A szerencsétlen Hír-tévés pedig rendre úgy reagált, mint aki azt látja beteljesülni amit várt, bár időnként láthatóan túlnőttek rajta az események.
Van ilyen.

nemecsekerno_007 2019.03.30. 12:57:40

@Európai téridő: Az MTVA kampánya volt, főleg óriásplakáton futott, de még előtte...

MACISAJT 2019.03.30. 13:51:37

@morph on deer: "Amint az első kocsik lángolni kezdtek, a helyszínen levő riporter már elcsukló hangon és könnyes szemmel már forradalomról kezdett beszélni!
Én délutántól hajnal négyig néztem az egészet, és bizony nem egyszer az volt az érzésem, hogy egy megrendezett provokáció különböző fázisait látom. "

Nekem is ez volt az érzésem, meg is írtam akkoriban. Demszkigrád pl. ennek a " Reichstagnak" köszönhetően maradhatott az októberi választásokon az mszp-szdsz birtokában.
Mondjuk a szerencsétlen Császár Attilának, de még Bayer Zsoltnak sem esett hogy az ott nem forradalom, hanem folklórműsor ( nyet Frídám, eta Karnevál), de valójában azok akik megvilágosodtak hogy mi is történt, csak az Ignácz jelentés után kaptak észbe.

Sir Galahad 2019.03.30. 14:30:45

Többek között azért érdemes feleleveníteni, hogyan kezelte az akkori tévévezetés a tüntetést, mert egyből kiderül, hazugság, amikor valaki azt állítja, hogy az előző kormány alatt nem volt kézivezérelt a köztévé. De, az volt, csak sokan már elfelejtették.

MACISAJT 2019.03.30. 14:51:54

@Sir Galahad:

2002-ben volt ugyebár az mszp-szdsz-es kormányváltás. Csupa "közszolgálat" jelent meg azon nyomban a köztévén, egyik közülük vasárnap esténként a friderikusz sándor vezette " A szólás szabadsága"(sic!)

2002 augusztus 26-án, vasárnap zajlott le a Magyar Televízió előtti tüntetés a sajtószabadságért, Orbán Viktor beszédet mondott.Voltak több tízezren, a résztvevők 63 ezer db. százforintost dobtak fel a kihelyezett urnákba, de ennél többen voltak.

No, este a "szólás szabadságában" egy kocka nem sok, annyit nem adtak le erről az ismétlem, MTV székház előtti tüntetésről..:-) Mindezt a szólásszabadság és a közszolgálat jegyében...
Ellenben nyomában megszületett a D209 válasza: ha a jobboldalnak tévé kell,hát vegyen magának.
Jelzem, a jobboldal megfogadta a tanácsot: vette magának.

HaCS 2019.03.30. 15:31:28

"Igen ám, csakhogy ez a fránya tévé volt az egyedüli, amely végig tudósított a szégyenteljes eseményekről. A konkurens hazai csatornák és a külföldi televíziók is az ő képeit vették át, mert közvetítő kocsijuk a Parlament előtt rekedt. De ki gátolta őket abban, hogy a Szabadság térre, az MTV székházához is irányítsanak egy-egy közvetítő kocsit?"

:D

"A Hír TV szakosodott az információkra. Munkatársait arra képezte ki, hogy feltalálják magukat a rendkívüli helyzetekben. Ezt rajta kívül még az InfoRádió munkatársai gyakorolják."

:D :D :D

Úgy érzem kis hazánkban lassan elérkezik a kánaán.

Tulajdonképp örömhír, hogy mára csak ezek a szakmailag felkészült, információkra szakosodott hiteles médiaszolgáltatók maradtak a piacon!

Így alakult.

Spontán.

MACISAJT 2019.03.30. 15:43:28

@HaCS: "Tulajdonképp örömhír, hogy mára csak ezek a szakmailag felkészült, információkra szakosodott hiteles médiaszolgáltatók maradtak a piacon! Igy alakult.
Spontán. "

Ja. Manapság Weber a zsinagógában, meg a mazsihisznél tart sajtótájékoztatókat...(Hogy mi a franc érdeke fűződik a bajoroknak ahhoz hogy a Közép Európai Egyetem magyar és EU-s diplomái mellett még akciós csalással CEU néven még egy ámerikai diplomát is osztogasson, rejtély, hátha egyszer rájövünk.) De teljesen logikus, egy német
igazságügyminiszter, ha már valamiért elrohan Pestre savazni Orbánékat, rögtön olyan független és mértékadó szerkesztőséget keres fel mint az ujpéteréké:

444.hu/2019/03/29/nemet-miniszter-nem-a-magyar-nepet-hanem-a-magyar-kormanyt-kellene-buntetni

Muhaha

baldoc 2019.03.30. 16:05:54

Toroczkai mára biztosan látható fidesz-ügynök.
HírTV biztosan fideszes.
Találkoztak 2006 09.18.-án este az MTV-nél.
VÉLETLEN.

morph on deer 2019.03.30. 17:01:13

@MACISAJT:
“Nekem is ez volt az érzésem, meg is írtam akkoriban.”

Furcsa, de egyetértünk.
Én akkor mindezt pár ezer kilométer távolságól néztem, érzelmileg gyakorlatilag függetlenül, viszont a frász jött rám, meg egy szintén magyar, szintén külhoni haveromra, (mindketten még az átkosban hagytuk el a helyszínt,) aki ugyancsak ébren töltötte az éjszakát, közben telefonon cseréltünk eszmét a látottakat illetően!

Mindenesetre - szerintem - közben a viktor rájött arra is, hogy ezt a “szabadságharcos” országot csak lépésről lépésre, lassan és folyamatos munkával lehet csak átbillenteni a túloldalra, és lám: tényleg!

A “vicc” az, hogy kintről mindez előre látható volt, csak éppen az őslakosok inkább az “ááá, biztos nem!” meg “ns azt már biztosan nem merik megtenni” - aztán meg de!

A távolság nagyobb rálátást biztosít, legyünk őszinték.
De ez csak a mese volt, mivel a hsz-ed nosztalgikussá tett. :)

MACISAJT 2019.03.30. 17:54:18

@morph on deer: "Furcsa, de egyetértünk. "

Tényleg az.
És hátra volt még a feketeleves, a 2006 október 23-i (véres) színjáték, mikor a Kossuth téri csürhét addig-addig addig űzték/ terelték az Alkotmány utcán , a Bajcsy Zsilinszkyn , mit ad Isten éppen a Deák tér és az Astoria felé , hogy összekeverhették őket az Astoriától éppen hazafelé indulő békés tüntetőkkel.És kezdetét vette a lovasroham meg az egyéb borzalmak.
gergényi és tsai elnyerték később méltó jutalmukat, demszki díszpolgárrá ütötte őket.

Az apró-klán egy darabig váratlan lépésekkel sokkolta az országot és az ellenfeleiket. Ilyen volt a 23 millió román, Kövér kötelezése( lásd debreczeni józsef könyvét), majd a D209 megpuccsolása, kisz péter eltávolítása,
a 2004 dec.5-be való beleállás szerencsétlen határon túli magyarok ellen, 2006-ban a kampány majd az öszödi beszéd, végül ősszel ezek. De még a libaszakértőt is ide sorolnám.

Végül ma már ilyenek miatt folyamatosan süllyedtek, ma már ott tartanak hogy 60+ utódbolsevikok, munkásőrök tartank ki mellette, minden mindegy, de főként hazaárulási alapon.

Orbánnak soha nem lehetett volna ekkora hatalma az apró-klán nélkül.

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://1st1.ga 2019.03.30. 19:09:02

A telefonforgalmazás adatiból aztán kiderült, hogy a fidesz vezetőinek elég sok köze volt a "felháborodott nemzeti érzelmű fiatalok spontán akciójához".

Gyorgy007 2019.03.30. 21:11:56

Akkor még nem volt csicska a jobbik. Ütőképes hazafi srácok voltak. De vona hátbaszúrta őket is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2019.03.30. 21:21:05

Ennyi évvel az események után még kérdés, hogy az egész balhé (TV-székház ostroma, Kossuth tér teletrágyázása, fél Budapest szétverése...) egy a Fidesz által tudatosan szervezett balhé volt?! Orbánt már akkor is csak a hatalom bármi áron való megszerzése érdekelte...

vajdasagi 2019.03.30. 21:41:49

@Frady Endre: Ez kétségkívül igaz. De a későbbi tüntetések elleni rendőrszigor viszont akkora HIBA volt, hogy annak a következményeit nyögjük (többek között) még most is. Szóval a politikusaink vagy gazemberek, vagy hülyék. És ez már 10+ éve így van. Hát nem borzasztó? Megjegyzem: akkor szinte a TASZ volt az egyetlen normális szereplője az eseményeknek. A rendőrök meghülyültek, a bíróságok rögtönítélő bíróságokra kezdtek hasonlítani, a demszky kitüntette a kártevő rendőrparancsnokokat, a kuncze kigúnyolta a megvert képviselőt, soroljam még?

A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD 2019.03.31. 01:33:06

@vajdasagi: Elképesztö volt az a pofátlan arrogancia. Szétverték, szétlöték az embereket, kigunyolták az áldozatokat, kitüntettek a gyilkosokat.
Azt hittek bármit megtehetnek következmenyek nélkül. Sajnos az igazságszolgáltatás elmaradt. Egyetlen rendört , birot, ügyészt, politikust sem büntettek meg, akik felelősek voltak a kegyetlenkedésekért. Egyedüli következmény az elsö, második, és harmadik kétharmad. És az, hogy remélhetöleg SOHA TÖBBÉ NEM JUTNAK A HATALOM KÖZELÉBE SEM.

vajdasagi 2019.03.31. 04:53:32

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD: Amit Te írsz, az igaz. De közben meg nem látod, hogy az ország ROSSZ irányban halad: megyünk a nemzetünk vesztőhelye felé. Úgyhogy Te is meg én is nagyon nagy árat fogunk fizetni a NER-es banda bűntényeiért is. Sőt: kezdem azt hinni, hogy ezek a nagyobb bűntények és nagyobb lesz az ár is, amelyet fizetni fogunk.

Törpvadász 2019.03.31. 06:01:55

@A LIPSI UGAT AZ ORSZÁG HALAD: Ennek így utólag nagyon nem örülnék -mármint a sorozatos 2/3nak. A békés tüntetők vegzálást azóta profizmusra fejlesztette OV és belügyi csapata. Bár ennyi ellopott pénzből saját rendőrségük is lehetne....

Pipas 2019.03.31. 07:27:28

@Törpvadász: "A békés tüntetők vegzálást azóta profizmusra fejlesztette OV és belügyi csapata."

Az! A vegzálást! Pedig egy igazi demokratikus jogállamban simán megviperáznák őket, meg gumilövedékkel közéjük lőnének. De ez a szemét orbán elérte, hogy "vegzálják" őket. A mocskos náci, mi?

MACISAJT 2019.03.31. 08:59:48

Na Zöldi László, beengedted czippel ferencet a blogodba, most aztán nézheted amint százezer nicken ontja a szokásos ..(khm...) szóval agyrémeit.:P

Amúgy meg az elmebeteg böszme ezt is eldicsekedte a lotyaszájával:

Gyurcsány Ferenc vall Debreczeni Józsefnek: Az Új miniszterelnök című könyvben a volt kormányfő elismerte, részese volt a 23 millió román munkavállalóval való szocialista riogatás kitalálásának, s ők csinálták a „köteles akciót” is Kövér László ellen.

„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.

Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propagadna gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc.

--------

szamaritánus 2019.03.31. 09:07:11

@Zöldi László: miert, ki vagy te, hogy esdekelni kell elotted?

Zöldi László 2019.03.31. 09:12:52

@szamaritánus: Valaki, aki felhívta a figyelmet arra, hogy egy senki tévedésből összetévesztette valaki mással, majd ahelyett, hogy elnzésétt kért volna, ami álnéven azért nem olyan kínos, úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Vitatkozhatunk persze erről is, de a bejegyzés témája talán mégis többet ér. Ezért azt kérem a hozzászólóktól, hogy maradjunk 2006-nál, előre is köszönöm.

vergyula 2019.03.31. 09:35:21

@Zöldi László: Elnézést, először az összetévesztésről. Feltételezem, ez viszonylag gyakran előfordul. Mondjuk én is kikérném magamnak. Esetleg felvehetné a "Médianapló Zöldi László" nevet. :) Csak tréfa, én sem változtatnék nevet egy Szentesi miatt.
A bejegyzésről: A köztévé akkor is kézivezérelt volt, ahogy most is az. Azon még túl is lépnék, hogy úgy általában tolják a kormány szekerét politikai hírdetésekben, háttérműsorokban stb. De legalább a híradó, az a napi néhányszor fél/egy óra lehetne - na jó, nem objektív, de legalább - tájékoztató jellegű. Fontos eseményeket csak be kéne mutatni akkor is, ha az kellemetlen a kormány számára. A TV ostroma közben az ostromot elhallgató adásról az "Erik, a viking" c. nagyszerű film egyik jelenete ugrott be, melyben a süllyedő Atlantisz lakói nem vesznek tudomást a veszélyről, a lábuk már vizes, de ők csak énekelnek vidáman.

CSOKKI MÁLNA 2019.03.31. 12:01:45

" Vajon ki vagy mi akadályozta meg abban, hogy az azóta eltelt több mint négy év alatt létrehozzon egy hírkezelésre szakosodott médiumot? Mondjuk, olyan hírtévét, amely ellensúlyozza a Hír TV elfogultságát?"

Úgy gondolták ,hogy felesleges, hisz olyan totális médiafölényben voltak: nagy kertv-k hiradói, ATV, Index, Origo, Sláger rádió, Danubius stb...A balliberális aranykor..:)

eloi 2019.03.31. 12:06:59

@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Szóval lehallgatták tényleg az ellenzéki Fideszeseket??? Hát igaz?!
Különben honnan tudhatnák, hogy ki, hová, kinek telefonál - meg kinek, mi a telefonszáma? - egy olyan eseményen, ahol kb. sok ezren telefonálnak egyszerre?