Médianapló

Médianapló - Orbán mire tartja az újságírókat?

2019. január 11. 09:53 - Zöldi László

Tegnap este azt firtatta Böcskei Balázs politológus egy tévéműsorban, vajon három hónap múlva emlékszünk-e arra, amit miniszterelnökünk mondott a kormányinfón. E sorok írója már most is közölheti, hogy Orbán Viktor emlékezeteset alkotott, soha ennyit nem beszélt a nyilvánosságról. Például: „Nem esik jól, ha rosszat írnak rólam, de tűröm.” „Ha reggel megnézem a sajtót, azt látom, hogy többen vannak ellenem, mint velem.” „Egy interjúnak nem az az értelme, hogy bikaviadalt vívjak egy újságíróval.”

Kirajzolódik belőlük, hogy a nyilvánosságot ellenséges közegként éli meg. Politikai pályafutásában sok a kacskaringó, abban mégis következetes maradt, amit 1992. január 21-én, ellenzéki politikusként állapított meg: „A hírhez nem lehet hozzájutni, és a hírforrás eldugul, ha az újságíró nem működik közre.” Már akkor is elismerte a hír-újságírók nélkülözhetetlenségét, de még nem hangsúlyozta, hogy ennél többet nem is vár tőlük. Azóta kiderült, hogy egyre inkább elvitatja tőlünk a vélemény-újságírás jogát. Ez kisejlik a megnyilvánulásaiból, például az interjúnak álcázott bikaviadalról mondottakból is. Számára a vélemény-újságírás haszontalan. Legföljebb alárendelt jelenség, már ha alátámasztja az ő értékrendjét.

A Népszabadság megszüntetésének egyik oka az volt, hogy a kormány közeli kézbe került volt Springer-újságok (kilenc megyei napilap) a Magyar Távirati Iroda helyett a Népszabadság online híreit közölték. Ezért fél Magyarország előtt ama ellentmondás bontakozott ki, hogy a kormány vonalát képviselő álláspontokkal ellentétes hírek gondolkoztatták el az olvasókat. A másik példa a 2018-as országgyűlési választást idézi föl. Már mind a 19 megyei napilap a kormányzat bizalmi embereihez került, híreit és véleményeit gondos kezek simították össze. A kampány alaphangját a harmadik oldali jegyzet adta meg, amelyet a fővárosi központból küldtek. Április 9-én, mintegy varázsütésre elfújta a szél, mintha sosem létezett volna. A vezércikk megtette kötelességét, a vezércikk mehet.

Az orbáni médiaszemlélet jellemzéséhez olyan Fidesz-politikustól kölcsönzök vendégszöveget, akinek nevét csupán az alábbi idézet örökíti meg. Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat hajdani elnöke ezt találta mondani a Kisalföld 2002. március 14-i számában: „A politikus számára minden sajtókitüntetés átadása olyan, mintha fácánként a legjobb vadásznak adna díjat.” Azóta csaknem tizenhét év telt el, és a fácánvadászattól eljutottunk a bikaviadalig.

114 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2714555840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT1 2019.01.12. 07:06:16

"Kirajzolódik belőlük, hogy a nyilvánosságot ellenséges közegként éli meg. "

Hogyan ítélhetné meg másként? Elég megnézni a kormányinfó utáni ballib sajtó-és pártreakciókat.
Dúsítva a "külföldi mértékadó sajtóval"( mert az hajlamosak egyesek elfeledni hogy a "Reuters" és tsai nem egyéb mint dunaimártonok,bayerlilik &co egyvelege).

Ők azok akik azt lesik hogy mit lehet kiforgatni, félremagyarázni. Jelentem: bármit.
Itt van pl. a túlóratörvény esete.
Orbán azt mondja, a törvény működik, hiszen a 400 túlóra csupán egy lehetőség. Ez eddig is világos volt, egy lehetőség ami akkor lép életbe ha a munkaadó és a munkavállaló közösen megállapodik.

Ehhez képest most mit tálal fel jubilálva a ballibák sajtója( atv)? Hogy a Tesco és a Spar sem fogja alkalmazni a 400 túlórát....Mintha csak valamiféle bojkotthoz csatlakoznának az említett üzletláncok...:-)

MACISAJT1 2019.01.12. 07:11:36

@Netuddki.: "Mondjuk, egy jól felkészült újságíró megkérdezte volna, hogy elgondolkodott-e már azon, miért vannak többen ellene?"

A mai DK alelnökké avanzsált debreczeni józsef már megírta, idézem:
" Kimondom, amit úgyis tud mindenki: a fővárosi újságíró-társadalom meghatározó többsége zsidó származású. Legtöbbjük nem rokonszenvezik azzal a nemzeti érzelmekkel telített politikai értékrenddel és stílussal, amelyik az MDF sajátja". (Debreczeni József: Miniszterelnök, 278. o.)
Itt a titok nyitja.

Vagy adok egy friss( sic!) példát, a Népszagából:

nepszava.hu/3014608_europa-elhulyul

Kezdődött azzal hogy még 2015-ben Sir Roger Scruton angol filozófus, esztéta korábbi megjegyezte: „a budapesti értelmiségben sok a zsidó, aki a Soros-birodalom körüli kiterjedt hálózathoz tartozik.” Eredetiben: 'Many of the Budapest intelligentsia are Jewish, and form part of the extensive networks around the Soros Empire.'

Na, ebből a tökön rúgásból a ballibák azóta sem bírnak helyre állni. Küzdenek mint malac a jégen, óbégatnak a Guardiantól a Népszagáig hogy ántiszemitizmus, meg hülyeség meg ....
de egy valamit képtelenek leírni: hogy nem igaz amit Scruton mondott.

Végezetül pedig.
www.mazsihisz.hu/2018/06/28/itt-az-uj-kutatas--ilyenek-a-magyar-zsidok-11832.html
"Az interjúalanyok sokkal nagyobb arányban sorolták magukat a politikai baloldalhoz és a liberálisokhoz, mint a nem zsidó diplomások. Elenyésző számú interjúalany támogatott jobboldali pártokat, míg a liberális és baloldali pártok támogatói a minta felét tették ki. "

Kámingout, eftársak.

oassasa 2019.01.12. 08:18:25

Vélemény -újságírás gyakran torzít, sokszor írnak arról , hogy a hírforrás mit gondol, mit hisz, vagy akar. Újságíróknak jobban kellene ragaszkodniuk a valósághoz és nem kellene keverniük az saját véleményükkel, előítéletükkel.

birka menet 2019.01.12. 09:03:29

@MACISAJT1:

Az imádott felcsúti vezéred már jó ideje a manifeszt elmebeteg kategóriába tartozik. Mindentől és mindenkitől retteg ami és aki nem a NER része. Ez pedig neki mind "ellenség." A rettegése, ami valójában egy pont paranoiás betegség mint Sztálinnál, nála is abból fakad, hogy mint diktátor, minden nap retteg a bukástól és az elszámoltatástól.

Legjobban attól retteg, hogy ő is tudja, hogy nincs már újabb nyolc éve. Az idő egyre közelít, amikor vége a hatalmának és életfogytiglani bíróságra és fegyházra rendezkedhet be. A nyilvánosság előtt ezért egyre nagyobb a kapkodása: mindekit üldöz, mindenkit a a haza ellenségének kiált ki.

Most már eljutott oda, hogy a saját pártjában meg bizalmi embereiben se hisz már. Lázárt is azonnal kivágta, amint azt gyanította róla, hogy nem hajalandó érte a tüzbe menni. Hanem valszeg a libsikkel paktál le. Sztálin is pont ugyanezt csinálta.

Alig várom már, amikor Orbán olyan súlyos fázisba kerülk, hogy már titeket, az örök Orbán imádatot fogadott trolljait is elkezdi üldözni mert rájött, hogy a hatalma miattatok gyengült meg és áll vesztésre. Akkor fogsz majd sírni a liberalizmusért, de már késő lesz mert az illib NER falzabálta a saját gyerekeit.

leponex 2019.01.12. 09:06:36

@Zöldi László: Zöldi Úr,
Ön professzionalista módon átlépett azon, vajh miért e (tendenciózus) 'tévedés'?
EZ a - megint csak finom, mondhatnám ismét:profi- bekezdése önmagáért beszél:

" Azóta kiderült, hogy egyre inkább elvitatja tőlünk a vélemény-újságírás jogát. Ez kisejlik a megnyilvánulásaiból, például az interjúnak álcázott bikaviadalról mondottakból is. Számára a vélemény-újságírás haszontalan. Legföljebb alárendelt jelenség, már ha alátámasztja az ő értékrendjét."

Természetesen SEMMIVEL nem tudná ezt a véleményét alátámasztani, de elismerem, tényleg 'remek' szakmunka: először egy tényközlés ('kiderült'), mintha ez így is lenne a valóságban, majd ennek tényszerű alátámasztására a 'kisejlik' állítást teszi, mintha ez tényleg evidens lenne.
Azután már akár hivatkozni is lehet rá, hiszen le van írva, hogy így van.

... de felesleges folytatnom mondatainak 'elemzését'.

O. természetesen senki jogát nem vitatja el, a véleményújságírókét se, az újságírók véleményét sem, de még a 'véleményvezérek' ( :)) ) jogát sem a temérdek szamárságaikhoz.
Vagy tudna rá konkrét példát mondani, ahol O. mindezt tényleg megteszi??

ŐK vitatják el azt a szintén természetes jogát, hogy azzal a médiával többé nem áll szóba, aki a legcsekélyebb jelét nem adja egy liberális minimumnak sem.

Tudja, amikor a bal-liberális média boldogan, lelkesen lubickol abban a felhőtlen örömében: vej, vej, mészáros,O1G! O1G,! ...
akkor lényegében ki is iratkozik a médiának tekinthető 'világból'.
Persze, formailag olyan mintha az lenne, Önnek talán megfelelnek.
Miért kellene nekik még 'interjút' is adni?

Orbán az ő véleményüket tiszteletben tartja, nem reagál rájuk, nem kér helyreigazítást (néha talán), tudomásul veszi őket, hiszen demokrácia van.

PS: Kiss Viktor baloldali, szerintem remek írását csak azért idéztem példának, hogyan lehet úgy kormánykritikus valaki, hogy előtte igyekszik MEGÉRTENI kritikája alanyát.

birka menet 2019.01.12. 09:10:15

@MACISAJT1: "Kezdődött azzal hogy még 2015-ben Sir Roger Scruton angol filozófus, esztéta korábbi megjegyezte: „a budapesti értelmiségben sok a zsidó, aki a Soros-birodalom körüli kiterjedt hálózathoz tartozik.”

Hát erről a Scrutonról az anyján meg rajtad kívül a világ nem hallott még. Egy biztos, hogy a sok zsidót mára felváltotta a tehénistállókból kiemelt parasztgyerekek és a nyolcosztályt valahogy elvégzett városi prolik hadosztálya, mára ezek az örök seggnyalási hüséget tett cselésnépek adják az országos eszet.

Ezekkel aztán tényleg csak oda lehet jutni, hogy egymillió értrelmes magyarja elmeneklül, a maradék, mint te is, eszitek a moslékot.
Az ország meg lesüllyedt az EU utolsó helyeire. Még pár év NER sikerek és Bulgáriával kiesési rangadót küzdelmet vív Orbanisztán.

megamedve 2019.01.12. 09:13:43

Lehet itt fröcsögni ide, meg oda.
Ami nekem is legjobban bassza a csőrömet az az, hogy
- hülyeségekre költik a pénzemet
- és még a hülyeségekre költött pénzt is rohadtul szétlopják
- egyáltalán mindent, de mindent, szétlopnak (olyan mértékben, amire 30 éve nem volt példa), amihez az állam hozzáfér
- buta embereket tesznek pozícióba - párthűség mindenek előtt
- hülye ideológiát akarnak rám (és a gyerekeimre) erőltetni
- pökhendiek, egyre jobban leszarják a népet, senkinek tartják azt, aki nem haptákol nekik.
- és a kövér bajusza gusztustalan! (ja a mándokiéval együtt)

Zöldi László 2019.01.12. 09:22:46

@leponex: Eddig 70 sort pazarolt 30 sornyi bejegyzésemre. Ebből egyetlen mondatnak volt számomra értéke. Az arány lehangoló, nincs ennyi időm Önre. el is köszönök. Ahogy látom, van más nickje, a horvathviteztam. Ha mérsékli a terjedelmet, nincs akadálya a megszólalásának.

Visceroid 2019.01.12. 09:28:39

@megamedve: És mindezek ellen nem tehetsz semmit. Bocsi. Az a tegnapi nyugdíjkésés még csak a bemelegítés volt, pontosan ilyen kis adminisztrációs szarságokba fog beledögleni az ország. Az idő ellenünk van. A forint soha nem látott mélységekbe fog zuhanni, mert Orbánék nem akarják megérteni, hogy a pénz az pontosan annyit ér, amennyit a nép alá rak, illetve amennyit ők nem lopnak ki belőle. Az, hogy a fociba meg hasonló szarságokra megy el a pénz, idővel katasztrofális következményekhez vezet majd. Persze az emberek meg néznek maguk elé és mondogatják maguknak, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Populista Pista 2019.01.12. 09:28:53

@leponex:
A mainstream ballibber sajtóreakciók igazából nem is reakciók, hanem előre megfogalmazott prekoncepciók. Egy miniszterelnöki sajtótájékoztató csak alkalom hogy még egyszer leporolják és újdonságként eladják őket.

bontottcsirke 2019.01.12. 09:54:17

@megamedve: Minden szavaddal egyetértek. Adózom én csak nehogy már fűtött műfüvet meg másfél kilométer kisvasutat kapjak belőle.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.12. 10:09:37

@dare: Egyrészt a szamizdat nyilván nem multikulti kiadvány. Másrészt éppen ez is bizonyítja, hogy a globalista sajtó messze nem elégít ki minden igényt. Érdekelne melyik sajtóra gondolt, amelyik hazai és nem fideszes...

Populista Pista 2019.01.12. 10:14:13

@Populista Pista:
Olvasgatva a kommenteket ugyanaz jön le, ami a posztból: csak látszólag kapcsolódik bármihez, mindössze egy alkalom hogy a politikailag frusztrált ellenzék kiönthesse a lelki szemeteskukát bárhová, amit talál.

fidesz maszop dk egykutya 2019.01.12. 10:19:24

@ulpius66: ebből kb csak a népszava ballibsi. Bár nektek komcsiknak "ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség", tehát aki mást mond, az ballipsiiiii :)

Egyébként annyira tartják a vezéred, amennyi lehet.

moloy 2019.01.12. 10:20:57

@leponex: Kiegészíteném. Nekem a "vélemény-újságírás"-ra vonatkozó kifejezés azt jelenti, hogy az újságíró saját véleményét tartja fontosabbanak, mint a kérdezett alanyét.

Zöldi László 2019.01.12. 10:29:22

@moloy: Hozzászólásából kiderül, hogy nem szakmabeli. A vélemény-újságírás nem azt jelenti, hogy az interjút készítő újságírónak véleménye is van. Azt jelenti, hogy glossza, jegyzet, publicisztika, esetleg esszé szerzőjeként egy újságíró kifejti a véleményét egy jelenségről, összefüggésről. Ezzel magyarázható, hogy az angolszász szerkesztőségekben elválasztják egymástól a hír- és a vélemény-rovatot. A hír-újságírók nem dolgozhatnak a vélemény (publicisztikai) rovatba, a vélemény-újságírók (publicisták) pedig nem dolgozhatnak a vélemény-rovatba. E munkamegosztással nálunk is kísérleteztek a rendszerváltás után, de nem igazán sikerült.

//VV\ 2019.01.12. 10:34:11

Érdekes felvetés. Magam részéről két opciót látok. Az egyik, hogy sakkban tartják őket, zsarolással. Elvégre, ha nem tisztogatják rendesen tövig a királyi hímvesszőt a nyelvükkel, akkor sok "szabad" hely nem marad nekik kis hazánkban írást publikálni. Anélkül meg éhen pusztulnának.

A másik, hogy baromi jól "megfizetik" a szerviensséget. Ez utóbbit nagyon nehezen lehet szemükre olvasni, hiszen tulajdonképpen egy olyan ország ahol 1+2 ciklusra megválasztanak egy ilyen rezsimet... Pont ilyen médiát érdemel.

Az 1+2-őt azért írtam mert az első cillusban tulajdonképpen érthető volt a Fidesz elsöprő győzelme. Ezt mindenki köszönje meg Gyurcsány úrnak, akinek Öszöd utá el kellett volna takarodnia a politikai színtérről, csak valahogy ezt mindenki nagyvonalúan elnézi neki.

Sőt bevallom, 2010-ben én is a Fideszre szavasztam.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.12. 10:44:14

@exterminador: Azoknak a német cégeknek, mellyel a magyar állam szerződést kötött. Azoknak a cégeknek van egy csomó magyar beszállítója rengeteg alkalmazottal. Mellesleg éppen a globalisták tüntetnek ellene, ami meglehetősen furcsa. És éppen ezeknél a német cégeknél az átlagnál sokkal jobb a munkások érdekérvényesítő képessége.

dare 2019.01.12. 10:48:48

@megamovieboy: Nyilván.
Konkrétan a Magyar Hangra.
De attól még hogy magyar újságírók a szélrózsa minden irányába vannak, és nem egy szerkesztőségben ülnek, attól még annak a csekély számú megmaradt ellenzéki hangot képviselő újságíróknak is válaszolhatna a kormány, közhelyek pufogtatása nélkül is.
Ja, és ne legyenek már ennyire feszültek (gondolok itt elsősorban a Nemzeti Sport újságírójára).

moloy 2019.01.12. 10:53:10

@Zöldi László: Köszönöm válaszát. Igaza van. NEM vagyok szakmabeli. Feltételezem, az olvasók 99%-a sem az. Véleményem szerint, egy cikket nem szakmailag, hanem tartalmilag kell értékelniük az olvasóknak.
Egyben felhívnám figyelmét, hogy hozzászólásom arról szólt, hogy egyetértőleg igazat adok O.V.-nak e kérdésben:
"...interjúnak álcázott bikaviadalról mondottakból is. Számára a vélemény-újságírás haszontalan. ..."
(Ez számomra egyértelműen arra vonatkozott, amire gondoltam; akkor is, ha a "vélemény-újságírás" szakmailag mást jelent. Ugyanezt gondolom egy feltett olyan újságírói kérdésre, amiben a kérdező saját véleményét - akár "talpnyaló"-kénti is - akarja kifejteni.)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.12. 11:02:46

@sinus67: Pont úgy, ahogyan a Jobbik dolgozott meg az orosz pénzekért, vagy ahogyan az EP alapítványi pénzeket kapó képviselői dolgoznak meg érte.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.12. 11:08:03

@dare: Gondolom fideszes szemszögből a Magyar Hang írói árulónak számítanak... az ilyeneket az ellenségek mögé szokták helyezni szimpátia kérdésében.

dare 2019.01.12. 11:25:31

@megamovieboy: Engem nem érdekel a Fideszes szemszög, és még vannak így ezzel vele páran.
(Persze nem érdekelnek a hazudozó, ferdítő baloldali írások se, de mivel Orbán velük csak ilyen színlelt harcot vív, és inkább azokat üldözi, akik igyekeztek azért objektívebben megítélni bizonyos történéseket, ezért így ők vannak ott általában a sajtótájékoztatókon. Ami nagyon helyes is, csak vannak még páran akik más szempontok szerint is szeretnék értelmezni az ott elhangzottakat)
És az sem érdekel, hogy milyen lázálmai vannak Edward királyunknak, a szabad sajtó megítélése nem lehet szimpátia kérdése a kormány részéről.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.12. 11:39:35

@dare: A gyakorlatban a független sajtó nem működik, mert a nem független sajtó mögötti anyagi érdekek annyira lenyomják az árakat, hogy piaci alapon nagy tömegeket elérni jobbára lehetetlen. AZ emberek sem állnak ki a független sajtó mellé, amíg az egyáltalán nem független sajtó eposzi jelzőként nevezi magát annak.

leponex 2019.01.12. 11:40:52

@Zöldi László:
- miért tekinti pazarlásnak azt, ha egy nyilvános blogon véleményt cserél(ünk) a békés egyet nem értés kultúráját mívelve?
- Önnek ezzel is növelem a számlálóját:)
- örülök, ha néha-néha egy mondatom is jelenthet valamit Önnek, nem sajnálom rá a szabadidőmet, a hatékonyságnak itt nem sok jelentősége van, szerintem. Ne hangolja ez le.
- van sok más nickem, (ezek a már említett Igazi Magyar Konzervatív Forradalmár-filozófusunk szeretetlensége miatt születtek-de már ezt is említettem) Önnél még nem volt rá szükségem hogy használjam az 'arcnélküliségem' ismételt feloldásán kívül
-elnézését kérem a bőbeszédűségemért, majd jó hosszú, többszörös körmondatokat fabrikálok, oszt legott kisebb lesz a mondatszámlálóm :)

Zöldi László 2019.01.12. 11:44:19

@leponex: Az a baj, hogy nem akarok Önnel véleményt cserélni. Maradnék a sajátomnál, kérem a megértését.

dare 2019.01.12. 11:58:55

@megamovieboy: Azért nem működik, mert kétosztatúvá vált az egész rendszer, és nem érdeke a se az egyik, se a másik oldalnak szélesíteni rajta.
Most egy rövid ideig háromosztatú volt a történet, de mivel Simliska bukott, ezért a lehető leghamarabb kellett visszatéríteni a normális mederbe a dolgokat.
Amúgy az idő majd eldönti ezt.
Ha nem érdekli az embereket, és megfelel nekik továbbra is a mostani szitu, akkor az anyagi érdekek fognak majd győzedelmeskedni.

MACISAJT1 2019.01.12. 12:07:19

@megamovieboy: "Gondolom fideszes szemszögből a Magyar Hang írói árulónak számítanak..."

Mégis, minek "gondolnád" azokat akik az utolsó töltényt is ellőtték 2018 áprilisig a simicska&jobbik befutására bazírozva?

leponex 2019.01.12. 12:11:24

@Zöldi László: Zöldi Úr,
csak nem állhatom meg, kapcsolódva @moloy: kommentjéhez is:
"Azóta kiderült, hogy egyre inkább elvitatja tőlünk a vélemény-újságírás jogát. Ez kisejlik a megnyilvánulásaiból, például az interjúnak álcázott bikaviadalról mondottakból is. Számára a vélemény-újságírás haszontalan."

Semmi ilyesmit nem tett Orbán, kérem ne tegyen olyan kijelentést, amit nehéz lenne bizonyítania.

Az interjúnak álcázott bikaviadalnak semmi köze a vélemény-újságíráshoz.
Ahogyan az 'interjú' nevű műfajhoz sem.
Az 'interjú' az ahol nyitott kérdést tesznek fel, és ÉRDEKLŐDVE várják az interjúalany válaszát.
Kíváncsiak rá. Kritikusan, de nyitottak rá.
Talán láthatta, válaszolt is az olyan kérdésekre.
Orbán az eleve rosszindulatú 'újságíró' virtuális interjúját nem hajlandó a részvételével 'legalizálni', úgy tenni mintha tényleg interjú készülne.
Persze bosszantó lehet annak, aki csak a saját monomániás véleményéről szeretné hallani a megkérdezett véleményét'.

Ön ne tudná a kettő közti szakmai alapon tehető különbséget?

Orbán a 'vélemény-újságírást' IS tudomásul veszi, (ne kelljen idéznem szó szerint a sajtótájékoztatón elhangzottakat erre vonatkozóan), csak nem esik neki jól, ha rosszat (gondolom ezen a permanens valótlanságokat, tendenciózus ferdítéseket, hazugságokat, miegyebeket is értheti) írnak róla.

MACISAJT1 2019.01.12. 12:14:04

@birka menet: "Hát erről a Scrutonról az anyján meg rajtad kívül a világ nem hallott még. "

Na puff neki:-)
en.wikipedia.org/wiki/Roger_Scruton

És még a CEU-ra is eljött nemrég előadást tartani, őrjöngtek is a ballibák rendesen:
mandiner.hu/cikk/20171120_roger_scruton_tudositas

Úgyhogy pontosan tudta/tudja mit beszél a soros-hálózatról.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.12. 12:36:22

@MACISAJT1: De te már kora reggel rendesen nyalod a gazdád seggét.
Túlóra vagy csak sima rendes műszak?

leponex 2019.01.12. 12:37:23

@dare: Na, ebben nagyjából egyet is lehet érteni veled.
Orbánnak jó sok évvel ezelőtt volt egy elképzelése erről a kétosztatú politikai térről, - hivatkozva az amerikaira is.
Hogy legyen két markánsan megkülönböztethető politikai formáció, akik közt világos, eltérő politikai-gazdasági-kulturális-... koncepció alapján választhatnának a polgárok. A maga részéről az 'egy a tábor egy a zászló' projekt a 'jobboldalon' meg volt, ami nagyrészt kisstílű egyéni ambíciók miatt (Mdf, Kisgazdák) megfeneklett, aminek az eredménye lett a másik oldal 8 éves ámokfutása, gazdasági, anyagi államcsődre kifutva 2008-ra. A bal-liberális oldal totális összeomlása, a megsemmisülésük kezdete.

Orbán a valóságból kiindulva a nevezetes 2009-es kötcseiben vázolta fel a centrális erőtérben megvalósítható sikeres politika keretét, amiben a következő tíz-húsz évben az ország érdekei szerinti kormányzás lehetőségét látta.
Eddig mintha bejött volna neki.
De ha az Egyesült Ellenzék is fel tudná építeni magát, az szerintem kifejezetten üdvös lenne az ország számára is.
Lehetne választani megint valós alternatívák közt.

2010-2015.miniszterelnok.hu/cikk/megorizni_a_letezes_magyar_minoseget

"Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk."

Hajrá!

leponex 2019.01.12. 12:41:04

@MACISAJT1: Scrutonról a mandin a Szilvay írt többször is, interjút csinált vele nemrég, öléggé ismert a világban.
Persze tájékozódni, olvasni, minimálisat guglizni felesleges, ha csak 'kommenteni' akar valaki ...

leponex 2019.01.12. 12:46:15

@Zöldi László: Hát az baj, tényleg. Maradjon is csak a saját véleményénél, ne is érdekelje másé, haszontalanok azok.
Majd olvassa vissza saját posztját, oszt engedjen el egy mosolyt. :)
üdv!

MACISAJT1 2019.01.12. 12:54:32

@leponex: " ami nagyrészt kisstílű egyéni ambíciók miatt (Mdf, Kisgazdák) megfeneklett, aminek az eredménye lett a másik oldal 8 éves ámokfutása, gazdasági, anyagi államcsődre kifutva 2008-ra. "

Egészítsük ezt ki. Mármint az első részt.

A 2002-es kormányváltás (" aminek az eredménye lett a másik oldal 8 éves ámokfutása, gazdasági, anyagi államcsődre kifutva 2008-ra" ) nem jött volna létre az alábbi tényezők nélkül( a teljesség igény nélkül, csak a legfontosabbakat említve):

1. A MIÉP, amely 4,37%-ot vitt a nagy semmibe.

2. Az un. Centrum Párt, amelyik szintén 3,9 %-os vitte a nagy közös semmibe, zömében a jobboldalról.
Mikor az első forduló éjszakáján a holtrészeg Kupa felajánlotta szavazótáborát az MSZP/SZDSZ kombónak, sokan észbe kaptak de már késő volt.

3 És még a Fgkp is 0,79%-al esett ki.

Ez így a leadott voksok több mint 9%-a (!) ment a semmibe, miközben az SZDSZ besurrant 5, 5%-al, hogy teljes legyen a kép, a kihullottak után kapva töredékszavazatokat...

Az azóta megboldogult Wermer András pocsék kampánya, Kövér "kötelezése" , Ron Werber és Gyurcsány 23 millió beözönlő románja már csak a ráadás volt.
De ennek ellenére nem lett volna kormányváltás ha félmillió szavazatot nem szalámiznak le a jobboldalról.

Orbán veje 2019.01.12. 12:58:20

@leponex: Haver. te meg mi a retkes fideszes kurva anyádról beszélsz? Arról beszélj te kretén hogy a közmédia, a megyei lapok, az origo, meg a többi közpénzből kitömött lap az orbánista propaganda szócsövévé vált. Arról beszélj te fasz, hogy orbán a nem talpnyaló médiának nem nyilatkozik, kérdezni tőle nem lehet, esetleg nyolc évente egyszer.

Gyakrabban látni fehér hollót mint a köztévében ellenzéki politikust. Hány helyreigazítási pert vesztett pl. magyar idők a jobbik meg a DK ellen? Megszámlálhatatlanul sokat.

Te meg itt véded nekünk az orbán-goebbelsi médiát? Menj a kurva anyádba te szarházi bértroll.

dare 2019.01.12. 13:05:25

@leponex: Nem tudtam, hogy volt neki ilyen, de most hogy tudom így le tudom írni: jó hülye ötlet.
Sokkal színesebb egy társadalom attól, hogy kétosztatú lehessen csak.
Az amcsikat ilyen szempontból pl egyáltalán nem irigylem, tesznek eléjük 2 személyt, hogy vagy ő, vagy ő a választás.
Ez olyan szintű korlátozás, ami szerintem feszegeti a demokráciáról alkotott elképzeléseinket.
Ha több pártnak kell összeállni ahhoz, hogy kormányzóképes alternatívát tudjanak nyújtani, az sokkal közelebb van ahhoz a berendezkedéshez, ami színesebb kormányzást eredményezhet, és legalább nem olyanok védik így az érdekeiket, akik ha kormányon lennének, akkor magasról tennének az ő fejükre.
A kétosztatúval csak a passzívok és a gyűlölködők aránya fog nőni, ami a lehető legrosszabb választás szerintem.
A többpártrendszer az legyen többpártrendszer, és ne kettő.
És legyen benne kontroll, ne arról szóljon amit Kerényi is mondott: "eddig ti voltatok, most mi jövünk", mert az egy soha véget nem érő lopássorozatban tud akkor csak manifesztálódni.
Az meg senkinek se jó, kivéve a két lopós bandát.

leponex 2019.01.12. 13:16:37

@MACISAJT1: a legbizonytalanabb dolgok egyike: mi lett volna, ha nem így lett volna ...
Talán, rövidebb távon talán jobb lett volna, ha az első o.kormány marad.
De azt nehéz lenne tagadni, enélkül a magyar 'liberálisok' valószínűleg megmaradtak volna...
Nem mondta volna el 2002-ben O. azt a beszédet, ami után lett ami lett, szerintem.
És se kétharmad(ok), se Alkotmány nem lett volna, talán soha.
Illik megköszönni ehhez a nélkülözhetetlen bal-liberális támogatást.
A blogszférában meg azokat a civilizált világban máshol el nem tűrt kommenteket, kommentelőket, amik-akik a 'normalitás' keretein belül élő polgártársainkat minden esetleges neheztelésük mellet hozzásegítik a helyes döntéseikhez :)
(Elnézést Zöldi Úrtól, a posztján való túlterjeszkedés miatt. Jóvátételül egy kis szilenciumra vonulok.)

MACISAJT1 2019.01.12. 13:25:11

@dare: "A többpártrendszer az legyen többpártrendszer, és ne kettő."

Az nem feltétlenül segíti egy ország kormányzását ha sok kis pártocska veszekszik...
Tessék megnézni a szomszédos bezzegAusztriát akár, évtizedekig a néppárti+szoci kétpárti uralom volt(ebbe köpött bele Haider majd most Strache). És? Felosztottak azok mindent maguk között, még egy iskola pedellusi állást is...De ettől még Ausztria virágzott.
És ez van Németországban( ott most az Afd szakította meg a nagykoalíciót, a többiek mindig csak kiegészítők voltak).
Vagy Anglia. Munkáspárt+konzervatív.
Vagy Franciaország. Dettó. Le Pen most rugdossa fel ezt. Hogy az USA demokraták+republikánusok, többieknek kuss- ne is említsem.

Nem baj az ha egy ország kormányozható.
A baj az hogy Magyarországon a Fideszen kívül nincs kormányképes erő.

MACISAJT1 2019.01.12. 13:29:19

@leponex: "Talán, rövidebb távon talán jobb lett volna, ha az első o.kormány marad."

Az biztos. Megspórolta volna az ország a gyurcsanyizmust, az IMF-et, a MOL-tól az airportig tartó állami vagyon eladását, a Malév csődbe vitelét, a négyes metrót, a kormányzati negyedet, a PPP-ben épült autópályákat amiket 2038-ig fizethet a magyar állam...

Kánikula 2019.01.12. 13:32:43

@Netuddki.: Azok azt hozzák le a világról amit ö gondol róla. AZT meg már tudja..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.12. 13:41:20

@MACISAJT1: +a gazdád idiótasága!
Amiből látszik,hogy önmagában semmit sem tud.

@leponex: Vagy nem kellett volna megválasztani vagy nem kellett volna elzavarni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.12. 13:46:55

@MACISAJT1: De talán még a mostani tatárjárást is megúsztuk volna.
De neked ez mindegy ,mert rendesen nyalod a gazdád seggét.

sinus67 2019.01.12. 13:49:39

@megamovieboy:
Nem a "pont úgy"-ra lennék kíváncsi. A konkrétumokra.
Ugyanis az ellenzéknek semmi ráhatása nincs semmire. Mindegy a jobbik, vagy bármelyik párt, bárkitől bármennyi pénzt kap, azzal nem hoz törvényeket, nem ítél oda pályázati pénzeket, közbeszerzéseket, stb.
Egyrészt a politikai súlyuk a nullához közelít! Ráadásul kompromisszumképtelen, töketlen társaság. Bármelyik sajtótermékben (akár a Dörmögő Dömötörben is) előadhatnak bármit, az sem a választókra, sem az ország kormányzására nincs mérésre alkalmas hatással. És tökmindegy, hogy az adott sajtótermék multi, vagy maszek tulajdonban van.
Mellesleg a multik "kiszolgálását" a jelenlegi kormány igen nagy hatásfokkal ellátja. Értem én, hogy kell a munkahely, de akkor miért költ milliárdokat arra, hogy a multikkal való bratyizást az ellenzék nyakába varrja.
Szóval milyen konkrétumok vannak, amivel az ellenzék kiszolgálta a sajtótulajdonos multi(ka)t?

leponex 2019.01.12. 13:49:57

@dare: Természetesen ez is lehetséges vélemény. Semmi akadálya a sokpárti többpártrendszernek.
Lehetséges, hogyne, ha vannak alternatívák, valósak;-)
Most vannak?

A 'gyűlölködés' nem hinném hogy köthető az akárhányosztatúsághoz, szerintem sokkal inkább a médiatulajdonosok érdekeihez.
Mert a gyűlölet -beláthatjuk - csak kisebb részben az arról való (távolságtartó) tudósításban, hanem elsősorban annak gerjesztése céljából van jelen a médiában.

Ahogy az egyik politikusunk mondta a választási veresége után:
"mindig vannak és lesznek olyanok, akik gyűlölnek, de csak akkor győzhetnek, ha mi is gyűlöljük őket"
Szerintem a gyűlölködés abbahagyását mindenki magán kezdheti, ahhoz van hatalma. A 'mások' gyűlölködését meg kénytelen addig is elviselni, amíg abba nem hagyja ő is.
Nem olyan bonyolult ez.
Vannak rá jó példák ma is.

A politikát leredukálni lopásra, korrupcióra meglehetősen popppulista attitűd, szerintem :)
Vagy mondjam azt, több párt, több korrupciós lehetőség, ennek szépen kifejlett változata (volt) a kétfordulós választási rendszer.
Ahol a második forduló előtt az egy-két százalékos pártocskák adták el a korrupciós politikai piacon a 'szavazóikat', nyilván nem ingyért. Ami ugye a pénzen vett politikai befolyás megvásárlásának szép példája.

dare 2019.01.12. 13:54:01

@MACISAJT1: Azért virágzott, mert ott más a mentalitás.
Itt nem fog működni soha semmi, ha két tolvaj banda egymástól való rettegés miatt szétlopja magának az országot.

Kormányzóképes erő is azért nem tud megképződni itt, mert fontosabb mindenkinek az egyéni érdeke, és nem az országot nézik helyette
Itt a kondér, hol a kondér?
A Fidesznél?
Nosza.
Ha sikerül leváltani a Fideszt, akkor megint itt a kondér, hol a kondér...
Az igazat megvallva az hogy nem tud megképződni kormányzóképes alternatíva, az sajnos a jobboldal szégyene is.
A baloldalnak is szégyen volt az Mszp, de legalább az ő értelmiségük ki is hátrált mögüle.
A Fidesz mögül is kihátráltak már sokan, de azok akik még maradtak, azok kőkemény érdekemberek, akiket nem hat meg mit csinál az ő kormánya.
Lehet itt Lengyelország is, semmi nem tiltja ezt.
Az viszont rossz lesz a kormánynak, ha őket jobboldali kormány fogja leváltani, soha többet nem fognak a hatalom közelébe kerülni még egyszer.
Viszont ha nem képződik ez meg, az súlyos hiba lesz.
A régi bal már lélegeztetőgépen van, csak idő kérdése hogy a Fidesz is oda kerüljön.
Oda fog, ebben teljesen biztos vagyok.
Mikor?
Az viszont igencsak jó kérdés.
Reméljük mihamarabb.

putris72 2019.01.12. 13:54:29

@Orbán veje: Szerinted ezek a lapok,és médiák előtte melyik oldalhoz tartoztak?Origó,TV2,Danubius,Sláger,vagy amik helyette lettek.Magyarországon baloldali,és jobboldali média van.Olyan, hogy független ,nemlétezik! Az eloszlásuk,kb 60%/40% a balib oldal felé!Végezetül szerinted 1994-98,és 2002-2010 között a MTV független volt?

Kivlov 2019.01.12. 13:59:35

Sajnos túl sok a balos médium.

dare 2019.01.12. 14:04:51

@leponex: Nem én akarom leredukálni a lopásra, ez sajnos a realitás.
Azért szavazz rám, hogy ne azok nyerjenek, ezért...hát...na, ezt sajnos a szent cél érdekében végre kell hajtani.
Majd jön a másik, szavazz rám, hogy ne azok nyerjenek, tudjátok, ezért....hát...na
Ennyiből áll a kétosztatú rendszer, legalizálja csak a lopást.
Itt 100% hogy így valósulna meg, ezért tartom egy nagy hülyeségnek.

MACISAJT1 2019.01.12. 14:08:35

@dare: "A régi bal már lélegeztetőgépen van, csak idő kérdése hogy a Fidesz is oda kerüljön.
Oda fog, ebben teljesen biztos vagyok.
Mikor?
Az viszont igencsak jó kérdés."

Engem ez a kérdés, legalábbis ebben a formában nem érdekel.
Annál inkább hogy mi az alternatíva.
Ugyanis, az nem titok,muszáj kormányoznia muszáj valakinek. Különben anarchia és káosz, dél-amerikai, kijevi módra.

És momentán a jelenlegi kínálatból az egyetlen kormányképes erő az Orbán vezette Fidesz.
A többi anarchista-eszdéeszes utód-operettnáci kombóra , a strigák és honkupecek mindig mindent elkúró egyvelegére épeszű ember a kutyáját sem bízná, nemhogy egy ország vezetését.

dare 2019.01.12. 14:28:26

@MACISAJT1: Engem pedig ez érdekel jelen pillanatban a legjobban.
Állítsák vissza a demokratikus kereteket, és akkor felőlem a Fidesz is kormányozhat.
De ez ami most van, azért álljunk már meg, hát mi ez?
Mindenki aki kidugja a fejét a tömegből, vagy csak óvatosan jelentkezik, hogy én lehet megpróbálnám ezt a kormányzást, azzal egy időben már kereshet is magának egy külföldi lakcímet, mert onnatól kezdve kissé szűkösek lesznek majd a lehetőségei.
Viszont ha vérbeli hazafi, és semmi pénzért nem hagyná el az országot, akkor meg pofa súlyba,kezet letenni.
Így nagyon nehéz lesz változtatni, de nem lehetetlen.
És pont a Fidesz miatt nem lehetetlen, mert tényleg egy órási lehetőséget packázott el ez a párt.
Tényleg csak idő kérdése ez.

TSandor Toth 2019.01.12. 14:48:31

A qva anyukáját az összes ballib csicska firkásznak és un. politikusnak. Csak tessék összevetni a firkálmányaikat a vasárnapi boltzár és a túlóra törvénnyel kapcsolatos véleményüket. Képmutató hazug bagázs. Dögöljön meg mind.

leponex 2019.01.12. 15:13:24

@dare: "Állítsák vissza a demokratikus kereteket"
Ez a szokásos, unalmas, semmitmondó ballib bullshit.
Abszolút demokratikus keretek közt működik Magyarországon a politika, annak a mindenhol máshol is meglévő gyarlóságaival együtt.

A kormányzásra jelentkezésnek semmiféle korlátozása nincs, az meg teljesen természetes, a liberális demokrácia abszolút megszokott, mindenhol máshol művelt jelenségével együtt, hogy a lehetséges politikai ellenfelek egymás 'lejáratásával' is foglalkoznak. Hol nem?

EGYETLEN konkrét példát ha lehetne arra, de tényleg:
"vagy csak óvatosan jelentkezik, hogy én lehet megpróbálnám ezt a kormányzást, azzal egy időben már kereshet is magának egy külföldi lakcímet, mert onnatól kezdve kissé szűkösek lesznek majd a lehetőségei. "
Ne a francia Fillon példáját hozd ide, hazait.

MACISAJT1 2019.01.12. 15:41:17

@dare:

Az un. rendszerváltás utáni választási eredmények:

1990 győzött Magyar Demokrata Fórum (MDF) 24,72%

1994 győzött MSZP 34%

1998 győzött Fidesz 30%

2002 győzött az MSZP (42%),

2006 győzött MSZP 43%

2010 győzött Fidesz 43,55%

2014 győzött Fidesz 43,5%

2018 győzött Fidesz 49 %
----

A fenti -listás- adatokból (is) világos hogy az un. rendszerváltás óta most, 2018-ban győzött a legnagyobb arányban a választás győztese, a későbbi kormány párt.
Az említett (pontos) választási adatokkal két tételt akartam illusztrálni:

- az un. rendszerváltás óta lezajlott 8(nyolc) országos választáson soha még egyetlen pártnak nem sikerült akkora arányban győznie a listás választásokon mint most a 49%-os Fidesznek ( egyéniben is a Fidesz vezet , a 2010,2014,illetve 2018-as eredményeivel).

-az Európai Unió 28 tagországában soha egyetlen országban sem fordult elő ilyen mértékű választási tömegtámogatottság mint a Fideszé, még az élet-halál ura Macron is Franciaországban az első fordulót csak a szavazatok 32,3%-át kapta.
Németországban Angela Merkel CDU/CSU pártszövetsége kapta a legtöbb szavazatot a voksok 33 százalékát.
Ausztriában a választás győztese az Osztrák Néppárt (ÖVP) amely a szavazatok 31,6 százalékát szerezte meg.

És akkor ez bukna meg, azért mert a demokratikus választásokon agyonvert pártok aktivistái, néhány száz büdöslábú kimegy rendőröket dobálni a Parlamentnél?
Ez komoly?

MACISAJT1 2019.01.12. 15:47:16

Ismerős nóta: mindenki hülye csak a ballibák helikopterek.
Nem ismerős a TGM "nevü" jelszava ?( aki ugye 1990-ben azt volt képes mondani a választások előtt:" Vagy SZDSZ. Vagy lábszag és mucsa".)

Tehát- szerintük- van két változat: mikor az mszp-szdsz győz, az maga a "demokrácia", a nép okos és értelmes,a nép akarata úgy döntött hogy stb.
Akkor lehet-min 1994-1998 között- 72% parlamenti többséget szerezni 2,7 millió szavazattal, az úgy maga volt a demokrácia.
Lehet- mint 2004-ben- megpuccsolni egy miniszterelnököt és helyébe beültetni kirúgott, apró-klános miniszterét.
Lehet-mint 2006-ban lebukni egy zártkörű öszödi maffiatalálkozón és cserébe szétveretni ezerszámra a tüntetőket..az is maga a demokrácia, kitüntetés járt gergényinek...
Lehet- mint 2009-ben- államcsődig vinni az országot, majd önpuccsot végrehajtani és egy soha állampolgárok által nem választott sameszt beültetni a minelnöki székbe.
Ezeket mind lehetett, se szar hentininek se másnak nem volt aggodalma.

És van az amikor(még kimondani és szörnyű)az mszp-szdsz(átfestett társulatai) nem győznek...
Sőt, a Fidesznek háromszor egymás után lett kétharmada amivel törvényesen ÉL....
akkor azonnal tombol a fasizmus,akkor a nép hülye és agymosott,nem látják hogy barna eső hullik, Europa aiúta, jöjjön kohn-bandita az EU-s tankokkal meg vonuljon heller ágnes a pucér köldökével, különben itt pusztulunk meg, ballibsi közgazdászok és véleményformálók ugrálnak naponta a Dunába,nem győzik őket kifogni Mohácsnál.(hajóvonták találkozása tilos.)

Unalmas.

dare 2019.01.12. 15:49:34

@leponex: "Abszolút demokratikus keretek közt működik Magyarországon a politika"
Egyáltalán nem.
És ez nem ballib bullshit, a Fidesz úgy nyert hatalmat, hogy az egyik oldal totál mélyponton volt.
Ezt kihasználva elkezdett olyan törvényeket alkotni, amik számukra kedvezőek voltak, majd elkezdi azt hangoztatni, hogy legyen kétosztatú a rendszer.
Látod hol a hiba a kétosztatú rendszerben?
Csak akkor tud működni, ha mind a két oldal makulátlan erkölccsel rendelkezik, mert ha ez megborul, akkor az egyik disznósága legalizálni tudja a másik disznóságát onnantól kezdve.
A politikai lejáratás az mindig is lesz, nem tetszik, de sajnos ez erről szól, a gyűlölet több szavazót tud hozni, mint a normalitás.
Én nem bírom azt, ha a másik iránti gyűlölettel legalizálunk bármit is.
Ezért jó az, ha több párt alkot egy koalíciós kormányt (3-tól több), mert akkor több esély van arra is, hogy egymást tudják kontrollálni, vagy jobb esetben fékezni a hülyeségtől, mert minél több szereplő van egy játékban, annál több kompromisszumot kell megkötni, és ez mindig jobb, mintha egyet se kéne.
Jelen pillanatban 8 éve semmi kompromisszum.
Örülök ha valaki tud ennek örülni, de engem már ez baromira zavar.
Ezért nem hiszek a bal-jobb felosztásban, a többpártrendszerben is csak akkor tudok hinni, ha van sok párt, akiknek többsége nem a saját "PÁRTJÁT" nézi, hanem az országot tartja szem előtt.

Egyetlen példát mire?
Hogy olyan gazdasági szereplőket lehetetlenítenek el, akiknek más véleményük is lenne?
Olyan politikusokat hurcolnak meg a nyilvánosságban, akik tenni akarnak valamit az országért?
Jó igen tudom, mind csak a saját zsebét figyeli, de azért kicsit visszatetsző, hogy pont a Fidesz foglalkozik más politikusok anyagi érdekeivel.

dare 2019.01.12. 15:57:32

@MACISAJT1: Köszönhetően Gyurcsánynak, meg az akkori gazdasági nagykutyáknak.
De szerencsére minőségi váltást csináltunk.
Na ez biztos hogy jó lesz. :D

Nem az aktivisták miatt bukik meg (bár ha nagyon sokan lesznek...), hanem ezzel a szervilis kormányzással amit bemutat.
Olyan pozicókba vannak emberek, akiknek semmi keresnivalójuk nincs ott.
Ez egy lufi, egyszer pukkani fog.
Hogyan lehetett volna a pukkanást megakadályozni (ami be fog következni)?
Normális kormányzással a szervilizmus erőltetése helyett.

MACISAJT1 2019.01.12. 16:11:58

@dare:

Idézet: Valójában a munka törvénykönyvének módosítása csupán egy jó ürügy az általános protestálásra, de ennél egy centivel sem több.

Éppen 17 évvel ezelőtt, 2001 karácsonyán volt egy hasonló hisztéria, a 23 millió beözönlő román ürügyén.. Akkor is verték magukat a földhöz a ballibák, hogy veszélyben a munkahelyek, jönnek a románok, mind a 23 millióan...Hamar kiderült, az is mekkora műbalhé volt...

Viszont most jól láthatóan az un. ellenzék összehangoltan szeretne egy jó kis kijevi típusú polgárháborút kirobbantani.
Felvonulnak a politikusaik, rátámadnak rendőrökre, előmásznak a csatornákból az mszp(pl.donáth, h.kovács) vagy az szdsz(tgm) legsötétebb alakjai (kohncsíta wurst momentumosai, az apák és fiúk/lányok), valamint némi import aktivisták is megérkeztek.

Sajnálom szegény rendőröket, hogy ezeket a büdöslábúakat kell vonuláskor állandóan kísérgetniük, majd tűrni ahogyan dobálják őket, törik szét autóikat stb.

Világos hogy a kijevi állapotokra törekednek "ezek".

Mert ne legyen illúziónk: tudván hogy demokratikus választásokon esélyük nincs újra hatalomra kerülni, ha alkalmuk lesz rá, "ezek" még egy kis polgárháború kirobbantásától sem riadnának vissza, úgy ősztől számítva, ahogyan már a gyulyásmártonok elkottyantották, a charlesgati forgatókönyv alapján.

2012-ban már polgárháborúról álmodoztak:
valasz.hu/vilag/charles-gati-5-pontja-44756/
És akkor badfriend nembarátunk,a gazdasági nyomás, a külföldre bekötött média orgánumaik mind-mind összehangolt támadásba lendültek.
Aztán pukk és dá kápó. Most már ott tartanak a mécs imre ivadékok, a donáthok,az eörsik stb. hogy árpád-zászlós operettnácik mellett flangálnak, hátha...

És ezek akarnának kormányozni. Na ne már.

dare 2019.01.12. 16:35:13

@MACISAJT1: Nem lesz polgárháború, de ettől függetlenül a Fidesz hatalmát korlátozni kell.

Remélem olyanok fognak végre kormányozni egyszer, akik a nép érdekeit jobban a szemük előtt fogják tartani.
Ha Mécs ivadékok, ha Donáthok, ha Eörsik, ha operettnácik...bárkik, nekem tök mindegy, az számít csak, hogy az ország érdekeit, pontosabban az országban lakók érdekeit tartsák a szemük előtt.
Innentől kezdve felőlem akár Terry Black is kormányozhat, nem az én szimpátiám amúgy se a fontos, hanem az országé.

MACISAJT1 2019.01.12. 17:01:03

@dare: "felőlem akár Terry Black is kormányozhat, nem az én szimpátiám amúgy se a fontos, hanem az országé. "

Egyetértünk. Én ha "ezek" visszakerülnek, max. eliramodok az országból mert még egy "demokratikus kísérletet" nem élnék túl. De ez az én ügyem.
Viszont egy feltételem van. És idézem a ballibák nagy üdvöskéjét, Tóta W. Árpádot.

A bűzszínű zászló, Index, 2005. dec. 21.:

„Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit - Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni.”

Hát így. Felőlem bárki kerülhet hatalomra, feltéve ha demokratikus választásokon szerez többséget és őt a népek megszavazzák.
Aztán jön a következő választás és megint neki lehet iramodni.
Ilyen egyszerű ez.

MACISAJT1 2019.01.12. 17:03:43

"Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár."

2005-ben nagy a gyanúm hogy tóta w. előre megálmodta a 2018-as kunhalmi ágnest...:P

dare 2019.01.12. 17:26:26

@MACISAJT1: " ha "ezek" visszakerülnek, max. eliramodok az országból mert még egy "demokratikus kísérletet" nem élnék túl."

:D
Én se, akkor már én is lépnék.
Az a kísérletezgetés bennem is hagyott nyomokat.

A másik zseniális az Új Péter, aki egy műsorban azt fejtegette, hogy ő nem iszik magyar borokat, mert azok milyen rosszak már.
És rengeteg ilyen sznob hülye volt akkoriban, a rosszullét kerülgetett tőlük.
Akkor a sznobságuk miatt átkozták a magyart és a termékeiket, most meg a dilettantizmus miatt nem tudnak a magyarok minőséget előállítani, pedig ők aztán annyira de annyira megvennék.

leponex 2019.01.12. 18:43:16

@dare: Na jó, még egyszer visszaélek bloggazdánk türelmével.
- mi köze a demokratikus kereteknek ahhoz, hogy totális mélyponton volt a ballib a választások előtt?

És ha visszaemlékszel, április8 előtt már a Szél/Karácsony/Vona/Gyurcsány kormányok be is jelentették, milyen törvényeket, rendeleteket fognak hozni - természetesen a leendő vesztes fidesz véleményét abszolút figyelmen kívül hagyva. És egy liberális demokráciában ebben semmi kivetnivaló nincs, a parlamenti szabályok sokat nem változtak.
Hol a többség, hol a kétharmad dönthet, abszolút demokratikusan. Pont.

- az egyfordulós, vegyes, választási rendszert csökkentett létszámú parlamenttel maga Gyurcsány jelentette be az öszödijében, csak nem engedte, nem támogatta azt a koalíciós partnere az szdsz. Nem emlékszem hogy bárki a bal-liberális oldalon ezen AKKOR felháborodott volna a demokrácia kereteinek lebontása miatt.
A körzethatárok átrendezése meg elengedhetetlen volt a fele anyi egyéni képviselő miatt.
De ezek már tényleg unalmas blablák, meddig lehet ezeken még rugózni?

Az Eu néhány, nem igazán jelentős esetben kifogással élt, aminek hatására változtatott a kormány, és rendben lévőnek találtatott.
Hogy mindig lesznek, akik jobban tudják, mik a demokrácia egyedül elfogadható keretei? Demokrácia van, megtehetik szabadon. Pont.

- a 'kétosztatúságot' láthatóan 2009-ben feladta Orbán, de hiszen épp ezt említettem ...
Hogy MOST esetleg az Egyesült Demokratikus Ellenzék épp ezt szeretné megvalósítani, hogy így győzzön a választáson az 1 ellenzéki jelölt az 1 kormánypártival szemben?
Nagyon helyes, én támogatom, hogy legyen egy komoly kihívója a mostani hatalomnak.
Jót fog tenni neki.
Miért ne lenne ez kevésbé demokratikus , mint ha virtuális és kamupártok tucatjai indulnak?

PS: EGYETLEN konkrét példát kértem arra, hogy aki jelentkezik kormányzásra, annak el kellene költöznie, mert azt írtad.
ENNYI konkrétumot írtál:

"Egyetlen példát mire?
Hogy olyan gazdasági szereplőket lehetetlenítenek el, akiknek más véleményük is lenne?
Olyan politikusokat hurcolnak meg a nyilvánosságban, akik tenni akarnak valamit az országért?
Jó igen tudom, mind csak a saját zsebét figyeli, de azért kicsit visszatetsző, hogy pont a Fidesz foglalkozik más politikusok anyagi érdekeivel. "

Érted, miért nem lehet komolyan venni a demokrácia kereteinek lebontásának bal-liberális bullshitjét?

PS2: értem én, hogy mindenki(??) azt szeretné, hogy a politikusok, a kormány kizárólag az 'ország érdekében' tevékenykedjenek.
DE valakinek csak el kell döntenie, mi lehet az ország érdeke!
Erre találták ki a választásokat.
Ahol a választók eldönthetik, szerintük mi lenne az.
Teszik is.
Hol így, hol úgy.
Aztán korrigálnak, ha tévedtek a voksolásnál.
Ezt hívják a demokrácia keretének:)

És arra lennének jók a valóban független, tárgyilagosságra törekvő médiák, hogy a mindenkori hatalmat valóban ellenőrizzék, valódi kérdéseket tegyenek fel.
Jelenleg lényegében csak vélemény-újságírás, vélemény-média van.
Bal-liberális bullshit.
Szerintem.
üdv!

leponex 2019.01.12. 18:49:02

@MACISAJT1: "Most már ott tartanak a mécs imre ivadékok, a donáthok,az eörsik stb. hogy árpád-zászlós operettnácik mellett flangálnak, hátha..."

:))
És a magyarázatok hozzá, hogy most már miértis ne lehetne, mi több a demokrácia kereteinek visszaépítése nem is lehetséges lenne nélkülük...

dare 2019.01.12. 19:59:24

@leponex: "mi köze a demokratikus kereteknek ahhoz, hogy totális mélyponton volt a ballib a választások előtt?"
2010-re gondolsz?
Akkor semmi.
Utána mindegy milyen ponton volt, már más szelek fújtak a Fidesznek köszönhetően.

"És ha visszaemlékszel, április8 előtt már a Szél/Karácsony/Vona/Gyurcsány kormányok be is jelentették, milyen törvényeket, rendeleteket fognak hozni"

Emlékszek persze.
Mást beszélt a Szél, a Karácsony, a Vona, és a Gyurcsány is.
Nehéz volt elviselni azt az időszakot.

"Hol a többség, hol a kétharmad dönthet, abszolút demokratikusan. Pont."
Abszolút.
Ez a választás maga volt a demokrácia csúcsa.
Ezt már nehéz lenne tovább fokozni szerintem, de nem kiabálom el, ki tudja mi lesz még 2022-ben.

Gondolkozz el ha a belengetés helyett meg is csinálták volna a szocik, ha lett volna rá idejük.
Ezért nem jó ez ami most van, mert az emberek többsége vajmi keveset érzékel csak a poltikai valóságból, a bőrükön tudják csak ezt lemérni.
Van 13-ik havi nyugdíj, vagy nincs?
Ilyen egyszerűen működik rengeteg embernél a politika.

"EGYETLEN konkrét példát kértem arra, hogy aki jelentkezik kormányzásra, annak el kellene költöznie, mert azt írtad."
Vannak olyan polgármesterek és politikusok, akik elhagyták azt a környezetet ahol tevékenykedtek addig.
Nem politikai nyomásra (remélem) , de én is ismerek ilyen polgármestert (például a saját falumból).
Nehogy már ez újdonság legyen, ha egyszer valami csoda folytán itt tényleg lesz egy komoly klímaváltozás, akkor majd jegyezd fel, hogy az elmúlt 30 évnyi volt kormánypárti politikus és holdudvaruk hova fog majd költözni.

"PS2: értem én, hogy mindenki(??) azt szeretné, hogy a politikusok, a kormány kizárólag az 'ország érdekében' tevékenykedjenek.
DE valakinek csak el kell döntenie, mi lehet az ország érdeke!"

És ez az ország érdeke?
Ez a gerinctelenség?
A szervilizmus?
A kiszolgáltatottság?
Az ügyeskedő talpnyalók győzelme a szorgalmasok felett?
Nem lehetne más?

"Jelenleg lényegében csak vélemény-újságírás, vélemény-média van."
Miből szoktál tájékozódni?
A tárgyilagos médiát szerintem felépíthetné amúgy a Fidesz is, nem vágnák hátba érte az emberek.
Amiről nem akarnak beszélni, arról ne beszéljenek, de hogy állandóan csak a bullshiteket tolják ők is minden témában, az már kezd sok lenni egy kicsit.

MACISAJT1 2019.01.12. 20:01:13

@dare: "A másik zseniális az Új Péter, aki egy műsorban azt fejtegette, hogy ő nem iszik magyar borokat, mert azok milyen rosszak már. "

Pontosabban: a tokaji borok szarok, hörögte up. az azóta szerencsétlenül kimúlt Szabad Népben.
És tudtad hogy Strasburgban is volt? Bizony.
"Az Uj Péter jogi képviseletét ellátó TASZ az ügyet a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elé vitte. A szervezet álláspontja szerint véleményét, és annak stílusát bárki – az újságíró is – szabadon választhatja meg. A tokaji borra vonatkozó vélemény ráadásul fontos közügy: egy államilag finanszírozott kereskedőház termékéről és tevékenységéről szólt.

A strasbourgi bíróság 2011 nyarán hozott ítéletében azt mondta ki, hogy mivel a jogi személyeknek nem létezhet becsülete, ebben az értelmezésben becsületsértés nem valósulhatott meg. Az indoklás szerint valaki becsületének, emberi méltóságának védelme jogszerű korlátja lehet a szólás szabadságának, de egy gazdasági vállalkozásnak nincs becsülete, csak legitim gazdasági érdeke. Egy cégnek nincs morális énje, így méltósága sem. "

Puff neki.

Jakab.gipsz 2019.01.12. 20:25:36

Pró és kontra, van itt forgalom ami alapjában véve jó dolog.

dare 2019.01.12. 20:27:12

@MACISAJT1: Komoly.
Az ilyenek szokták védeni azokat a félbolondokat is, akik megmikrózzák a saját macskájukat, és perelnek mert nem volt ráírva,hogy ezt nem szabad.
Evidens nem?
Ha magyar vagyok, magyar terméket nem fikázok (és ő a tv-ben is tette, a múltkor valaki belinkelte, úgy láttam én is), mert elérhet a népharag.
Eszembe nem jutna ilyen, de mondjuk a külföldit már inkább szapulnám a tv-ben. Persze azokból is csak a rosszakat, nem hitelrontást akarók én a jó termékeknek.
Én az egri borok szapulására emlékeztem, de ha tokajit bántotta, akkor tényleg nagyon finom ízlelőbimbója lehet neki.

"Egy cégnek nincs morális énje, így méltósága sem. "
Pont ma láttam egy művészi alkotást, amin a McDonaldsos bohóc ( a fene se tudja hogy hívják)keresztre van feszítve.
Lehet most indul egy mozgalom hamarosan a nagy multi cégek méltóságáért?
Még a végén vallás lesz ebből. :D

dare 2019.01.12. 21:04:56

A rengeteg helyesírási malőrért bocsi.

Na még csak ennyit a multik lelkéhez, ha már szóba hoztam:
-Három sajtburesz, két krumplii, és egy nagy ÜCSI leeesz.
-Jó étvágyat gyermekem.
-Köszönööööm, holnap is jövök majd a bömössel, és ugyanezt kérem majd, megeszem itt a kocsiban, mert ez nagyon cooool.
-Áldott a te gyomrod fiam.
Megjelenik a bohóc
-Hé, hallottam mi folyik. Nézd csak, itt egy tízes, na ne szerepeljéé, tegyed elfele, azért vagyunk hogy segítsük egymást nem?
:D

birka menet 2019.01.12. 21:18:09

@MACISAJT1:

jaj te eszetlen Orbán seggnyaló, ismerem jól a rögeszmédieset, amelyek csak a te agyadban léteznek úgy mintha azok világraszóló dolgok lennének, mint ez a Structon vagy ki a fene. Képzeld el te eszetlen, Kovács János a Pénzügyőr SE focistája is benne van a Wiki-ben, aztán ki a francot érdekel?

Nem jösz ugye rá segítség nélkül, hogy a te agymenéseid, amiket meg ráadásul hosszú évek alatt állandóan visszakopizol, mintha most írtad volna, leginkább csak azt mutatják, hogy te is olyan megszállott elmebeteg vagy, mint a gazdád, Orbán. Az is ugyanazt a baromságokat böffenti fel rendszeresen hosszú évek alatt. Szerintem még Grazba is együtt jártok.

Bkkzol 2019.01.13. 00:02:17

Mire tartja vajon az újságírókat a nép?
Valószínű, hogy van egy réteg akiket elszórakoztat a bulvár hírek. Az már egy kicsit siralmas amikor a politikai újságírást keverik a bulvárral. Szerintetek újságíró az aki a Gundel menüről vagy "hogy áll a kés a kezében" "cikket" megírja???

lujo1111 2019.01.13. 01:39:25

@Szilágyi Imre: sztem OV nagy ívben tesz arra mit írnak róla, mert akkor nem ész nélkül nem szórná a közpénz sportversenyek rendezésére, stadionok építésére, fociakadémiákra, stb. még a fideszes szavazók is többen vannak, akik nem értenek egyet a sport ilyen fokú támogatásával.
OV "megveszi a szavazóit" erzsébet utalvánnyal, külföldi stadionok építésével, import szavazókkal, meg nagy adag populizmussa (nők negyven évvel elmehettek nyugdíjba, pálinkát lehetett korlátlanul főzni, stb) ami sokkal egyszerűbb, főleg közpénzből

leponex 2019.01.13. 06:24:10

@dare: "Van 13-ik havi nyugdíj, vagy nincs?
Ilyen egyszerűen működik rengeteg embernél a politika. "

Van 13. ? Nincs.
Van 2/3 ? Van.
Pedig nincs 13.
Szerintem ennél láthatóan összetettebben működik a politika.

PS: a bullshitek olvasásán túl én szívesen venném a konkrét valóságot.
IS.
ÉS mivel EZT írtad:
"De ez ami most van, azért álljunk már meg, hát mi ez?
Mindenki aki kidugja a fejét a tömegből, vagy csak óvatosan jelentkezik, hogy én lehet megpróbálnám ezt a kormányzást, azzal egy időben már kereshet is magának egy külföldi lakcímet, mert onnatól kezdve kissé szűkösek lesznek majd a lehetőségei. "

Én komolyan veszlek, ezért szépen kérlek, tedd félre az eddigi semmitmondó 'válaszaidat', és a 'mindenki' közül legalább EGY konkrét példát az állításod alátámasztására.

Érted ugye, miért nem lehet komolyan venni a bal-liberális bullshiteket a demokráciának az ő keretei visszaállításáról és egyéb csacskaságokról?

És talán azt is megértheted, miért nem lehet vevő a polgárok nagyobb része erre a permanens tolvajozás, gazemberezés,autokratikusfasisztoiidantiszemitahibridputyinistablablabla izéra, amit azok az 'újságírók' nyomatnak a médiákban akikről Zöldi urunk sem tudja, mire tartja őket a min.elnök.

Talán még emlékszel, Schiffer úr volt azon kevesek egyike (az az egy), akivel a Parlamentben a min.elnök értelmes, normális hangú valódi párbeszédet tudott folytatni.

Schiffer úr -vélelmezem- nem Orbán miatt hagyta ott az lmp-t is, az ellenzéket, meg a politika világát is.

EZ, amit az Egyesült Ellenzék most előad, semmi köze a 'politikához'.
EZ, amit ma az 'újságírók' nagy része előad, semmi köze az újságíráshoz.

Mire tarthatná akkor őket Orbán, ha már ezt kérdezi szerzőnk posztja címében?

ÉS ez szerintem sajnos abszolút kontraproduktív a tényleges korrupció, stiklik, kormányzati melléfogások, rossz döntések, ..... HITELES megjelenítésében a médiában.

Az a média bizony szinte teljesen elvesztette hitelét a választópolgárok nagy része előtt, akit nem kevés eufémizmussal 'kormánykritikus' jelzővel illet szerzőnk is.
Nem az a 'baj' vele, hogy kormányellenes, hanem hogy hiteltelen.
Szerintem.

MACISAJT1 2019.01.13. 07:44:06

@leponex:

Igaz. De ne tegyünk úgy mintha ez a (média)állapot most jött volna létre. Az már az un. "rendszerváltáskor" elszabadult.
25 évvel ezelőtt a pártsajtóban Korniss Mihály előadta mint liberális hitvallást:

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."

Megjelent: Beszélő hetilap, 1993, 48. szám, Évfolyam 5, Szám 52

Eltelt negyed évszázad? Mi változott? Bánó "muszter" ugyanott teszi a dolgát, a drága Bolgár úr hallgatói
ugyanúgy álmodoznak forradalomról és polgárháborúról, a MUISZ elnöke most nem népszabadságos hanem népszavás(na zag son). Vásárhelyi Mariska ma is a 168 Óra/Élet és irodalom vonalon szórja a torquemadas dörgedelmeit, a weyerbélázás pont virágzik mint akkor, Révész és Seres &co. is ugyanúgy szamuely sajtóbeli reinkarnációi... Talán mostanában valamivel örvendetesen több a nekrológ és kevesebb a Pulitzer-emlékdíj( mostanában Minőségi újságírásnak aposztrofálják).
De amúgy ugyanaz mattban.

Ma már "Kristóf Luca, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontja munkatársa" gondoskodik a napi betevőről hogy "a magyar kulturális és tudományos élet 458 elismert tagja szavazott, őket kérdezték meg arról, hogy kiket tartanak a kortárs magyar kultúra legtekintélyesebb tagjainak" és máris lehet világgá kürtölni hogy :
"Nádas, Alföldi és Fischer a kulturális elit élén
2019.01.10. 08:53
A kortárs magyar kultúra legtekintélyesebb alakja" ....

:P
Őszintén, engem inkább annak a 458 elismert tagnak a névsora érdekelt volna akik valamilyen rejtélyes kiválasztás folytán szavazhattak arról hogy kik a kortárs magyar kultúra legtekintélyesebb alakjai...:P

Muhaha

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.13. 07:55:11

@sinus67: Azért mert ma Magyarországon az ellenzék még sajtótámogatással sem tud választást nyerni, az még nem jelenti azt, hogy ez régebben ne lett volna másként nálunk. Lásd az első Orbán kormányt sikeresen lecserélték egy szocialistára és lett is belőle az ebbe befeketetők számára haszon, hiszen utána egy csomó pénz kiáramlott a nyugati multikhoz. A folyamatos lejárató botrányújságírás szükséges a Fidesz elleni zsigeri gyűlölet felkeltéséhez és fentartásához és a közelmúltban is elegendő volt a kétharmadok megakadályozására. Aztán más országokban pl. Macedóniában működik is a dolog, ott is nagyon kevésen múlt baloldali kormányzás, kellett hozzá a külföldi pénz is.

chrisred 2019.01.13. 08:39:42

@MACISAJT1: Tévedés. Csak az utolsó három választás után fordult elő, hogy egy párt alakított kormányt:

1990: MDF + FKgP + KDNP = 42.92%
1994: MSZP + SZDSZ = 52.72%
1998: Fidesz + FKgP = 42.63%
2002: MSZP + SZDSZ = 47.62%
2006: MSZP+ SZDSZ = 49.71%
2010: Fidesz = 52.73%
2014: Fidesz = 43.55% (Hazai eredmény)
2018: Fidesz = 47.36% (Hazai eredmény)

Mint látható, az 1994 és 2010 után alakult kormányt alakító párt(ok)nak volt a legmagasabb a támogatottsága a listán, míg a legkisebb az 1990, 1998 és 2014 utáni választás után. A Fidesz jelenlegi támogatottsága nagyjából az elmúltnyolcév ballib kormányaival egyezik meg.

chrisred 2019.01.13. 08:43:47

A cikkhez: volt az a Churchillnek tulajdonított mondás, hogy csak annak a statisztikának hisz, amit ő hamisít. Nos, Orbán csak azokban az újságírókban bízik, akiket ő nevez ki. Kádár sem adott interjút a Szabad Európának.

Európai téridő 2019.01.13. 09:03:51

@Netuddki.: Ön pedig el szokott gondolkodni azon, hogy hány egykori elvtársvilági "kádergyerek" és "káderunoka" van az ellenzéki "influencerek" között? Tudja, szerintem a kutya és a szalonna esete forgatik fenn.

chrisred 2019.01.13. 09:06:51

@Európai téridő: Tulajdonképpen mindkét oldal azokból áll.

Európai téridő 2019.01.13. 09:50:06

@chrisred: Akkor melyik oldal tett rossz lóra?

Ranó Matyi 2019.01.13. 09:54:34

olyan jó hogy ilyen stramm miniszterelnökünk van, az isten bassza meg az édesanyját

dare 2019.01.13. 12:35:29

@leponex: "Én komolyan veszlek, ezért szépen kérlek, tedd félre az eddigi semmitmondó 'válaszaidat', és a 'mindenki' közül legalább EGY konkrét példát az állításod alátámasztására."

Talán túlságosan is komolyan veszel, pedig a semmitmondó válaszaimban ott volt direkt az EGY konkrét példa is.
De gondolom te névre, és inkább egy komolyabb politikai képviselőre vagy kíváncsi helyette, mondjuk egy olyanra, aki akár miniszterelnök jelöltségig is képes felbátorodni.

Őszinte leszek, nem tudok.
De tudod miért?
Mert nagyon ügyes a kormány, és még a felemelt mutatóujj jelen esetben még elég a magát komolyabban vevőknek.
Ismerős: "Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is"

Nem tudok eufemisztikusan gondolni erre a kijelentésre, mivel láttam mit okozott ezzel, mennyire nem tudták ezt sokan értelmezni, és pont elég is volt ennyi a zavarkeltésre.
Persze ha ez nincs, akkor is 99% esély van arra, hogy az ellenzék elbénázta volna a választást, ez csak arra kellett, nehogy túl magasra tartsa a kezét (vagy adott pillanatban visszahúzza) egy pár túlbuzgó bugris.
Ha egy párt ilyen szinten uralja a piacot, akkor egy ilyen kijelentés olyan embereknek, akiknek gazdasági befolyásuk is van, egy piros kis jelzőfényt gyújt meg a fejében.
Eddig, s ne tovább.
És biztos volt olyan képviselő is, aki azt mondta erre: ácsi, mit csinálok én, nekem van családom, ha akarok, meg tudok élni a civil szférában is, a franc se kíváncsi arra mire is gondolhatott a szerző.

Ezért nem tudok neked példát írni, mert a szereplők nem mentek el a falig.
Ha elmentek volna, akkor lehet tudtam volna.
Így be kell érned a semmitmondó válaszaimmal, és jöhet az egészre egy ugyan már reagálás a részedről.
A Fidesz csak arra gondolt hogy....
Engem viszont nem érdekel mire gondolt, egy ilyen súlyú piaci szereplő még csak véletlenül se mondjon ilyen mondatokat, mert akik a piacból élnek, azok ezetúl is a piacból akarnak megélni, és nem akarják bővíteni a repertoárjukat a szervilizmus irányába.

"EZ, amit az Egyesült Ellenzék most előad, semmi köze a 'politikához'.
EZ, amit ma az 'újságírók' nagy része előad, semmi köze az újságíráshoz."

Hol látsz egyesült ellenzéket?
Én sehol.
Később lesz-e nem tudom, de hogy most nincs, az tuti.

Az újságírásnál gondolom a nagy egészre gondolsz.
Mert a kormányközeliek is megérnek egy misét.

sinus67 2019.01.13. 19:28:10

@megamovieboy:
Na igen! Régen!
Nem a régenről volt szó fentebb. Jelenidőben történő állítás.
Mellesleg a multik most mar nem viszik ám ki a hasznot! Vagy hogyan is kell mondani orbánistául? Lapatolhak a penzt.
Most már itt költik el! Vesznek belőle pelenkát!
A MOL és az OTP sem hozza haza a külföldi érdekeltségeiből a pénzt! De nem ám! Ott külföldön költik el!
Régen hallottam már ilyen jó érvelést, amit írtál.
Annak ellenére, hogy orbánék több támogatást adtak a multiknak, mint eddig bárki!

mfor.hu/cikkek/vallalatok/rekordosszeget-dugtak-a-multik-zsebebe-orbanek-iden.html

sinus67 2019.01.13. 19:29:23

@sinus67:
A franc egye meg ezt a kicsi telefonos billentyűzetet!
:D

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2019.01.13. 23:31:05

@sinus67: Egy kalap alá veszed, mikor egy multi tönkreteszi a hazai piacot, tönkremennek a magyar válallalatok, utcára kerülnek a dolgozók, meg azt, amikor új munkahelyek jönnek létre és egy nagy hazai beszállítólánc is megél belőle. Az egyik esetben az országot, mint svédasztal kínálják fel csemegézni a multiknak, a másik esetben meg szerződéseket kötnek a nekünk is hasznos cégekkel. A második esetben bőven megéri akár a gyár kiépítésének a negyedét is államilag fizetni, mert a fizetések utáni adók, majd a fizetések elköltése utáni ÁFA és a pluszpénzekből igénybe vett szolgáltatások, termékek megvétele újabb adóbevételeket generál, amiből visszajön a támogatás. De ezt nem kell bizonyítanom, elég megnézned a GDP (nem)növekedést a 2002-2006 között, mikor fellendülés volt. Grafikonok mondjuk itt: europeanphalanx.blog.hu/2018/02/04/merlegen_a_teljesitmeny

chrisred 2019.01.14. 05:49:57

@Európai téridő: Melyik a másik oldal. Ha ránk, állampolgárokra gondolsz, akkor ez az oldal.

Európai téridő 2019.01.14. 10:13:55

@chrisred: Csak a saját nevedben mondjál véleményt. Ne legyél abban tuti biztos, hogy mindenki veled ért egyet.

chrisred 2019.01.15. 05:31:16

@Európai téridő: Nyilvánvalóan vannak olyan polgárok is, akik az általad emlegetett oldalon, az elvtársvilági kádergyerekek és káderunokák oldalán vannak, ezt soha nem tagadtam. Sőt, manapság mintha ők lennének többségben.

Európai téridő 2019.01.15. 13:30:25

@chrisred: Én az egykori rózsadombi és belvárosi kádergyerekekre és sarjaikra haragszom. A vidékiek mások és belőlük kevesebben jutottak el esetleg a párttitkárságig.

chrisred 2019.01.16. 05:39:55

@Európai téridő: Gyurcsány és Orbán ott van példának a vidéki káderre. Valójában a rendszerváltó káderek közül nagyon kevés jött a Rózsadombról. Inkább elfoglalták azt.

Európai téridő 2019.01.16. 09:01:52

@chrisred: Ebből a megnyilvánulásból csak az látszik, hogy igencsak fiatal lehetsz. A rendszerváltó nemzedék ficsúr (zsúrfiu, zsúrpubi) része már eleve a rózsadombi és belvárosi elvtársak, káderek leszármazottja volt. Gurcsány és OV másfajta, "vidéki" stílust képvisel, nem olyan "arisztokratikus", mint ezek a "mucsaizó" elvtársúr-útitárs-származékok. Jelzem, ez a "mucsaizás" egy szarvashiba, bunkó viselkedés volt az állítólagus "kultúremberek" részéről régen is, most is, mert vérig sértettek olyanokat is, aki ezt egyáltalán nem érdemelték meg.

chrisred 2019.01.17. 05:47:09

@Európai téridő: Mondjuk példák nélkül elég kevés, ha csak leírod, hogy szerinted így van. Az összefonódásokról én is tudok, Gyurcsány beházasodása az Apró klánba, az Erdő-Vitézy-Hankiss-Orbán klán, a Demszky-Magyar klán, Stumpf beházasodása a Horváth családba, de ezek egyike sem rózsadombi zsúrfiú.

Európai téridő 2019.01.17. 08:37:45

@chrisred: Bővítsd a stáblistát az elvtársvilági "nagy nevek" utódaival és mai egyetemi és más tudományos-kulturális intézmények mai prominens ex-párttitkáraival, stb. Aprómunka egyedileg megcsinálni, mert naná, hogy ilyen "tudományos munka" nem készült, de talán sutyiban mégis van nem publikált kutatási jelentés, eredmény, vagy valami egyéb. De addig is elhiheted, hogy így volt, így van. Nem kell adni a hitetlen álnaívat.

chrisred 2019.01.18. 05:24:19

@Európai téridő: Meg ne sértődj már azon, hogy nem kezdek bele időt és fáradságot nem kímélve bizonyítani az állításodat, amire te magad láthatóan nem vagy képes vagy hajlandó. :) Azt hiszem el, amit látok.

Európai téridő 2019.01.18. 12:03:34

@chrisred: Kekeckém, én szempontokat mondtam, a stáblista összerakása a te dolgod.

Zöldi László 2019.01.18. 12:37:02

@Európai téridő: Uraim! Hét nappal a bejegyzés megjelenése után abba kéne hagyni a vitájukat. Ezzel vége.