Médianapló

Médianapló - Miért puzséroznak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek?

2019. január 08. 10:14 - Zöldi László

Puzsér úr ama közszereplők közé tartozik, akik a nyilvánosság fórumain gyakran veszítik el az önuralmukat. Márpedig aki nem képes uralkodni önmagán, aligha alkalmas arra, hogy másokon uralkodjék. Ezzel a magam részéről el is intéztem a budapesti főpolgármesterséget. Lehetséges persze, hogy néhány műsor nyomán ezt az álláspontot felül kell majd bírálni.

A legutóbbi négy hétben olyan tévé- és rádióműsorokat néztem, hallgattam meg, amelyekben főpolgármester-jelölteket faggattak az újságírók. Például a december 20-iban a „kakukkfióka” (nem jelölt, hanem az MSZP budapesti szervezetét vezető) Molnár Zsolt különböző összefüggésekben tízszer említette Puzsér Róbert nevét. Annak idején nem adtam hitelt Botka Lászlónak, az MSZP hajdani miniszterelnök-jelöltjének, aki M. Zs-ben a Fidesz beépített emberét gyanította. De ha Puzsér indítása a kormánypártok ügyes húzása, hogy a közismert publicista megossza Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfeleit, akkor talán mégis érdemes volna komolyabban venni a szegedi polgármester feltételezését.

Az öt műsor főpolgármester-jelöltekre szánt időtartama mintegy 45 percnyi volt. Az LMP színeiben induló Puzsér Róbertet 44-szor említették a résztvevők, a két kormánypártot képviselő Tarlós Istvánt 21-szer, a szocialista Horváth Csabát 17-szer, a párbeszédes Karácsony Gergelyt 11-szer, a liberális Sermer Ádámot pedig 4-szer. Puzsért tehát percenként, Tarlóst kétpercenként, a többiek futottak még. A helyzetek iróniája, hogy akiket a jelen lévők a leggyakrabban emlegettek, azok jelen sem voltak. Logikailag két eset lehetséges.

Az egyik az, hogy a meghívottak a világ legügyetlenebb kommunikátorai, elvégre épp azokról beszéltek, akikről hallgatniuk kellett volna. Bár ennyire talán mégsem kéne lebecsülni őket. A másik esetben viszont kirajzolódik egy ellentmondás. Miközben szervezni kezdték az úgynevezett előválasztást, amelytől azt várják, hogy a fővárosi szavazópolgárok kiválaszthassák Tarlós István egyetlen kihívóját, az ellenzéki jelöltek rájöttek, hogy sok macerával jár az egész purparlé. Abban állapodtak meg, hogy szép csöndben kivezetik az előválasztást a köztudatból, Puzsér Róbertet pedig ügyesen föltolják az egyetlen kihívó pozíciójába.

Kár értük, mert a sikeresnek ígérkező kommunikációval olyan önfegyelemről, önmegtartóztatásról, önmérsékletről, önuralomról tettek tanúbizonyságot, amelyre igen nagy szüksége volna Budapest majdani urának.           

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4614547136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

humorpalanta 2019.01.08. 20:32:38

Öööö, nem azért, de ha már itt vagyok. Lehet, hogy Puzsér elveszti az önuralmát, de legalább egy őszinte ember. Ez pedig egyik jelöltről sem mondható el, Tarlós Pityukát is beleértve.

Nem-e lehetséges az, hogy sok embernek elege van a hazug politikusokból, ezért nyit inkább felé?

Periodista. 2019.01.08. 21:05:45

Egy önuralmát vesztő politikus a sok tolvaj, hazug, cinikus, gazember és becstelen képviselő, miniszter, államtitkár és országvezető közt? Elképesztő mik vannak.

Billy Hill 2019.01.08. 22:09:34

Egy főpolgármester másokon uralkodik?

ulpius66 2019.01.08. 22:47:55

Én ebben az egészben csak a Karácsony G. Szilvesztert nem értem.

Mért hajt a főpolgármesterségre?

Mért nem az EU Parlamenti választásokon indul az MSZP-P listavezetőjeként!!!
(az eddig még nem volt....)

blöff 2019.01.09. 07:33:04

Attól, hogy hangosabban, ellentmondst nem tűrően beszél, még nem veszíti el az önuralmát, egyszerűen csak nehéz mellette szóhoz jutni. Ez inkább egy érvényesülési taktika, semmint önuralom elvesztése. Ne keverjük a dolgokat.

Jakab.gipsz 2019.01.09. 07:35:56

@blöff: Ez a blöff lényege, a pillanatnyi, lehengerlés, aztán a semmi. Ez is csak egy taktika.

Netuddki. 2019.01.09. 08:07:13

Csak meg kell nézni, hogy a közismert fidesztroll nickek köpködik-e vagy támogatják a Puzsért, mindjárt kiderül a fidesz indította-e. Ilyen egyszerű a N(emzethy) E(gyüttlopás) R(endszere)... :/