Médianapló

Médianapló - Van-e pénz a kormánykritikus sajtóra?

2018. december 26. 10:26 - Zöldi László

Most nem én vertem ki a biztosítékot a kommentelőknél, hanem ők nálam. A Zoom.hu-ról tűnődtem, és minden negyedik hozzászólásból kiderült, hogy álneves szerzője nem olvasta a megszüntetett portált, ennek ellenére markáns véleményt nyilvánított róla. Akik viszont olvasgatták, az állapították meg, hogy hja, a „libsik”, „komcsik” és egyéb haszonlesők oly kevesen vannak, hogy még egy portálocskát sem képesek eltartani.

Az okfejtésekben akad annyi igazság, amennyit e sorok írója is állított. Ha egy portál kétszer bukik meg, először 2009-ban kormányzati hátszéllel, másodszor pedig 2018-ban kormányzati ellenszéllel, akkor nem a szellemiségével van baj, hanem a konstrukciójával. Az eltartásról gyökeresen más az álláspontom: igenis van fizetőképes kereslet a kormánykritikus médiumok befogadására. A Klubrádió egy-egy kampányban ötvenmilliót szokott összeszedni. A 444-nek már csak négymillió hiányzik a tervezett ötvenből. A Mérce 27 millióra tett szert, és még hat kéne neki az idei megjelenéshez. Az Index pénzgyűjtő akciójáról annyit tudni, hogy három hónap alatt 114 millió forintot sikerült összegyűjteni.

Az MSZP-nek legalább öt portálja van, az egyik pártsajtóbb, mint a másik. Bizonyára szűkös anyagi fedezetüket platformok, pártszervezetek és hiú politikusok teremtik elő. Nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy Gyurcsány Ferenc milliárdos magánvagyonából jutott valamicske a DK körüli portáloknak. Az LMP-s Ungár Péter több milliárdnyi magánvagyonából tőkerészekkel vetette meg lábát a szombathelyi és a szentgotthárdi nyilvánosságban, és beszállási szándékkal beszélget Pécsett, Komlón, Egerben és Debrecenben is. A Magyar Nemzet romjain felépült Magyar Hang című hetilap szerényen működik, de életképesnek látszik. A szintén megszüntetett Heti Válasz munkatársai pedig létrehozták a Válaszonline.hu-t, nyilván nekik is van némi pénzük a működtetésre.

Mindebből két következtetés adódik. 1. Ha a kormányzat szétmorzsolt ellenzéke egyesítené a médiára fordított pénzeit, akár több százmilliós összeg is kikerekedne. Ebből azért már lehetne hatni az április 8-i urnákhoz járult választópolgárok mintegy felére, körülbelül 2,8 millió emberre. 2. Miközben siránkozunk a baloldalon, hogy egyre-másra szűnnek meg az orgánumaink, mintha nem akarnánk észrevenni, hogy az Orbán-kormány keményebben bánt el az árulónak tekintett, konzervatív értékrendű és polgári szemléletű újságírókkal. Azokkal a kollégákkal, akik másként látják ugyan a világot, mint mi, de szintén érdekeltek a nyilvánosság tágításában.         

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr614514960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2018.12.26. 16:07:51

"Az Index pénzgyűjtő akciójáról keveset tudni.."

Ez tényszerűen nem igaz, elég a lenti linken az "Eredmények" fülre kattintani. 112 millió szűk 3 hónap alatt.
tamogatas.index.hu/

A 444 pedig: "Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!"

Igaz se a 444 se az Index se nem libsi, se nem komcsi.

Zöldi László 2018.12.26. 16:51:41

@Flankerr: Köszönöm az információkat. Tisztelettel mindkettőt beépítettem a cikkbe, mert erősítik a mondandót.

Flankerr 2018.12.26. 22:28:03

@Zöldi László: Igazán nincs mit, nekem a megtiszteltetés :)

leponex 2018.12.27. 00:07:46

Zöldi Úr,
olvastam a zoomot, mind a kettőt. Szerintem lósz@rt sem ért, nagyrészt ugyanazokat a 'híreket' tolta amiket már a többi kormányellenes
( nem kormánykritikus, amihez szellemi innováció szükségeltetik, némi távolságtartás, törekvés a tárgyilagosságra, objektivitásra, a dolgok önmagukban való vizsgálata a téves céltételezések félretételével. A HV-ban még meg volt, míg bánatukban át nem mentek kormányellenzékibe.)
sajtó (és média) tette és teszi.
De ahogy Ön itt szépen felvázolta: a bal-lib médiának minden lehetősége meg van, hogy a (tévesen) vélelmezett kormányoldali túlsúlyt ellenpontozza.
Hajrá!

PS: ha posztjának az a mondanivalója, hogy az Önök politikai oldala csak magának köszönheti, hogy nem éri el a vágyott 2.8 millió választópolgárt, akkor abszolút egyet lehet érteni Önnel.
Még ha a 444 vagy az index ezek szerint vagy jobboldali, vagy független.
Szmájli.

ebella 2018.12.27. 05:16:04

@leponex: Nálunk a takarítónő és családja csak az M1-ből tájékozódik. (Mondjuk 30 km-ről jár be egy kis faluból.) Ha az olyan lenne amit megkövetelne a tisztesség (mivel mindenki adójából élnek igen jól, minden legalább egy százalék szavazatot kapott politikai irányzat folyamatosan hangoz kapjon bennük), talán nem lenne olyan megátalkodottan hálás az Orbánnak, a havi száz alatti fizetésért és az ostoba propagandáért cserében. Minden szavát elhiszi az M1-nek, másnak meg semmit, ha valahogy eljut hozzá. A faluban hetven százalékot szerzett a Fidesz, pedig olyan csórok, hogy rossz rágondolni, a huszonegyedik században milyen körülmények közt élhet, aki teljes munkaidőben dolgozik.

Ha végképp nincs valamire érve (az M1-en nem kapott rá écát), akkor azzal zárja le a dolgot: Orbán mindenre bőven ad pénzt, csak a rohadt libsi-bolsik ellopják. Mondja akinek egy kidőlt-bedőlt vályogház és az ahhoz tartozó telek minden vagyona és nincs is reménye, hogy valaha jobb lesz.

babbaba 2018.12.27. 06:54:03

@ebella: Az általános tapasztalat, hogy azok akiket nem érdekel csak felületesen a politika és/vagy nem képesek megérteni, nem csak egy pártnak egy vezérnek lehet igaza, hanem az biztos, hogy legalább részigazságai minden szereplőnek vannak, azok többnyire a Fidesz minden szavát elhiszik. Akik értelmesebbek -és jóval kevesebben vannak az előzőeknél- azok nem, de valamilyen pitlák anyagi érdekből mellettük érvelnek.

Megszoktuk, hogy itt vezér kell. Menthetetlenül keleti nép vagyunk, ha annak idején István a nyugati kereszténységhez is csatlakozott. A gondolkodásunk keleti, vezérelvű. A zöm összes felmenője is szolga volt, és ő maga nem annyira értelmes, hogy ősei mentalitását le tudja vetkőzni és valódi polgárság részét képezze. Hát még, ha szarul él és örülnie kell minden pár ezer forintos ajándéknak, amit a jó vezér odavet neki. Ha emellett még a pártmédia a döntő hírforrása, csak ez az eredmény jöhet ki, ami tönkreteszi már középtávon is ez egész nemzetet. Szerintem 2100-ra nem lesz itt csak négy-ötmillió magyar meg két-hárommillió cigány, pár tízezer máshonnan idevetődött pária. A pártvezetőkön és a gazdasági eliten kívül majd minden értelmesebb magyar elmegy a jobb világba élni, hiszen mindenkinek csak egy élete van.

"Mint oldott éve széthull nemzetünk."

szepipiktor 2018.12.27. 07:04:31

Zöldi úr!
A minapi személyeskedése, sértegetése után megfogadtam, nem fogllakozom magával.
De az első és az utolsó bekezdése egyszerűen megdöbbentő!
(nyugodtan számolgassa a karaktereket...)
1) Maga honnan veszi a jogot arra, hogy a más véleményen lévőket ilyen szinten lekezelje? Miért gondolja "álneves ... „libsik”, „komcsik” és egyéb haszonlesők" megcimkézése helyénvaló mindazokra, akik nem baloldaliak? Maga szerint nincs joga elutasítani a baloldalt annak, akit évtizedekeien át megbélyegzett, feketelistára tett a kommunista hatalom és kiszolgálói? Vagy csak egyszerűen egy normális polgári családból "jött"?
Nyugodjon meg, ha valaki elolvasta az induló zoom közzétett induló stáblistáját, bőven képben volt a várható stílusról, irányokról. Nem új emberek voltak, hanem máshonnan átreppenők.
2) Maga (is) sokadszorra lép át milliókon! Nem először, így nem lehet véletlen. Mit számolgat 2x2,8 millióval? Nem 5,6 millióan élünk az országban és a választásra jogosultak is ott vannak még, közel ugyanannyian. De ők magának sem kellenek, rájuk nem bazírozik, velük nem számol, hiszen nem baloldali szavazók.
És fogjanak össze, dobják össze a pénzt? KIK? A jobbik, a dk, a momentum, az lmp és a szocik? De nem mind balos. Váltsanak köpönyeget? Hát ezt akarta az mszp is, csak akkor társul, ha az Ö POLITIKÁJUKAT fogadják el a többiek.
Miközben ma már szinte mérhetetlen alacsony a támogatottsága a baloldalnak.
Tényleg úgy gondolja, hogy a 2,8 millió nem fideszes szavazó majd tapsol, ha egy 10% alatti pártocska lesz a góré, mindenki alá sorol be és úgy lesz egy közös sajtójuk? A 2,8 millióból például vegye már le a jobbik szavazóit...
A fidesz morzsolta szét az ellenzéki sajtót??????
A fidesz csinálja már választások óta a ellenzéki csatározásokat? Nem az ellenzék verte szét magát már sokadszorra? Már Bajnaiék idején is ez volt, idén meg még inkább. Gondolja, hogy a választók ezt nem látják és elfeledik, ha "közös" sajtó lenne????
És felejtse már el a tarhálást. Az üzleti alapú sajtó nem közadakozás alapú! Hanem előfizetés alapú. és ez működik külföldön, de tthon nem merik meglépni. Mert ahhoz tartalom is kell.
Az index még Bedéék, Szilyék idején is több tartalmat adtak, mint a maiak, akik a jelzett összeget kalapozták össze.
És itt kanyarodnék vissza az első bekezdéséhez: bőven eldöntető akár a mai index címlapán lévő cikkek alapján is, hogy milyen ideológia vezérli a munkatársakat és azért fizetnének-e az emberek.
Ezért csak a neoliberálisok, még a balosok sem igazán. Ami Önnek azonnal a libsizést, komcsizást jelenti...
Na viszlát, tényleg megpróbálok távolmaradni (sokmillió passzív, nem balos állampolgárhoz hasonlóan, akiknek láthatóan a maga ideológiája szerint nincs helyük az országban...)

leponex 2018.12.27. 08:13:32

@ebella: @babbaba: személyes példákat lehet találni a legkülönfélébb vélemények alátámasztására.
A matek azért ölég makacs tud lenni a tényekhez.
2002-ben kis különbséggel bukott O. kormánya, noha objektív mérőszámok alapján eredményesen kormányzott.
De a bal-lib ígért fűt-fát, jóléti rendszerváltást, több pénzt a zembereknek, a zönkormányzatoknak, ... hiszen van pénz csak azt O. nem adja oda nekik.
Elhitték.
2006-ban még akkor is megkapta a bal-lib politikai oldal a folytatás lehetőségét, amikor ezek az objektív mérőszámok egészen mást mutattak. Ebben valószínűleg az akkori 'köz' és 'magán'-média sajtó és médiamunkásainak végtelen demagógiája, hazugságai nagyban segítették.
Elhitték.
De a valóság csak meggyőzte a választókat, a mindenféle média és sajtó demagógiájától függetlenül,
2010-ben paradigmaváltás történt, azóta a választók inkább hisznek a saját szemüknek, saját tapasztalataiknak, semmint a sajtóból és médiából ömlő rafinált és egyszerű, finoman adagolt és durván leegyszerűsítő demagógiájának.
A mostani legendás tüntik érdektelensége mi másról mesélhetne?

Mint cseppben a tenger; a 'rabszolgatörvény' szlogen szolgai másolgatása, kínosan mulatságos hatástalan demagógiájára a külföldi 'objektív' média sokkal inkább vevő volt, mint az itthoni célközönség.
Ahogyan a mai leghitelesebb, legkövetkezetesebb baloldali értelmiségi TGM szónokolt a tüntin ... :))

ebella 2018.12.27. 08:29:40

@leponex: Személyesen leszarom a baloldalt. De, hogy a Fidesz rossz irányba vezeti az országot abban biztos vagyok épp az objektív mutatók alapján, hiszen minden volt szovjet megszállta ország egyre jobban elhúz tőlünk. Nem Ausztriát kellene megcélozni (száz évig nulla az esély), hanem a tótokat, lengyeleket akik húsz éve még sehol nem voltak, ma meg....!

És éppen azoknak a segítségével vezeti rossz irányba az országot a Fidesz, akiket kifoszt. Az alacsony státusú, nem túl okos rétegek segítségével, mert nekik a legnagyobb az igényük a jó vezérre, aki ad tízezret meg egy zsák krumplit nekik és féláron adja a gázt a 2010-eshez képest, noha már harmadáron kéne, ha néznék a világpiacot. (Jó ez utóbbi egy kis túlzás, de van benne igazság.)

lényeglátó 2018.12.27. 09:07:06

@Zöldi László: Sajtóbandita: ismérvei képviselő ződi hazudozó
Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lékekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz tragédiája, rabol, de erkölcsbíró marad, hazudik, de igazság bajnokának ünneplik, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, mérhetetlen arányú zsivány: a demokratikus tömegszerelem leg cirógatottabb kedvence: a sajtóbandita!
Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális felelőssége! Erkölcstelen, infámis, és őrült dolog, hogy erre a pályára rászabadulhasson minden analfabéta, morális hulladék, bomlott idegzetű szerencsevadász. Szabó Dezső Virradat 1921.
„írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez.” Ez az egész tabuval védett világ, Michael Bakunyin.
Liszt Ferenc, 1811-1886, (már, vagy még? Tudta!) Die Israeliten A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza. Ő az alapja minden olyan vállalkozásnak, amely a trón ledöntésére, az oltár széttörésére és a polgári jog megszüntetésére irányul."

lényeglátó 2018.12.27. 09:21:20

@Zöldi László: @ebella: Sajtóbandita: ismérvei Szentesi Zöldi csúcsképviselő!
Mérget karmol a szívekre, gyilkolható hazugságokat köp a lékekbe, gyilkol, de gyilkossága másoknak lesz tragédiája, rabol, de erkölcsbíró marad, hazudik, de igazság bajnokának ünneplik, s a tömegek népszerűsége öleli körül. Ez az ezerarcú véres bohóc, mérhetetlen arányú zsivány: a demokratikus tömegszerelem leg cirógatottabb kedvence: a sajtóbandita!
Újságíróink igen nagy részének nincs meg a kellő kultúrája, s az ezzel járó morális felelőssége! Erkölcstelen, infámis, és őrült dolog, hogy erre a pályára rászabadulhasson minden analfabéta, morális hulladék, bomlott idegzetű szerencsevadász. Szabó Dezső Virradat 1921.

Európai téridő 2018.12.27. 09:32:24

Megvan annak a veszélye, hogy a "pénzegyesítési projekttel" a két szék közül a pad alá esne az "ellenmédia". Az adományozók eltérő, nem az "összefogás" felé tendáló felfogása, izlése miatt. Mert esetleg emiatt nem adományozna.

NemodaBuda 2018.12.27. 09:32:35

Nem úgy van az. Ha össze lehetne vonni platform szerint a sajtót, akkor persze .... De hát nem lehet, és nem is érdemes, és nem is szabad ! Ugyanis akkor megszűnne a sokoldalúság, a sokszempontúság, a nagyon vagy árnyalatnyit eltérő vélemények. Több kis oldalszámú sajtó többet lát, jobban, mint egyetlen asztalnagyságú ! Egy szerkesztő, egy bizottság olyan egyformára faragná a dolgot, hogy pont a demokratikus jelleg esne ki a kasból. Egyébként a kormányoldal éppen ebben rúgja a legnagyobb luftot, minek ezt átvenni tőle, szenvedjen csak !

Zöldi László 2018.12.27. 10:05:19

@lényeglátó: Szentesi Zöldi László azért lett Szentesi, mert fiatalabb nálam, és az újságírásban íratlan szabály, hogy az ifjabb pályatárs megkülönbözteti magát az idősebbtől. Merőben más értékrendet képviselünk, ezért ritkán történik meg, hogy összetévesztenek bennünket. Most megtörtént egy tájékozatlan és gyűlölködő hajlamú olvasó "jóvoltából", aki ráadásul lényeglátónak nevezi magát. Vajon elismeri-e a tévedését? Pedig az álnév rejtekéből nem is volna oly nagyon kínos.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2018.12.27. 10:47:51

@leponex: "2002-ben kis különbséggel bukott O. kormánya, noha objektív mérőszámok alapján eredményesen kormányzott."
2014 óta ugyanezen szavazataránnyal kétharmada van. Csaxólok. És a Bokros-csomag hozadékát élte fel, Mind akkor, mind pedig most egy fellendülés hátán, most ráadásul a GDP3-4%-át kitevő EU-s pénz és kb. uigyennyi, a külföldön dolgozók által küldött átutalás hátán és 3000 milliárd lenyúlása után alig sikerült az államadósságot csökkenteni.
Az objektív mérőszámok csak a fideszsajtó lázálmaiban léteznek így. De ezt @ebella: nagyon jól leírta, én csak egyet tennék hozzá: a növekedés 80%-át a fideszközeli oligarchák nyelik le. Objektív mutatók szerint.
Azt meg elolvashatta az úr sok helyen, hogy a vidéki szegénység (dolgozói szegénység) olyan mértékű, mint a MASZOP rezsim legrosszabb napjaiban soha.
@szepipiktor: Érdekes matematikája van. 5,6 millióan vették a fáradságot, hogy elmenjenek szavazni. Az ő véleményük számít. távolmaradtak közül - figyelembe véve a FIDESZ államapparátussal és önkormányzatokkal is megtámogatott mozgósítását - legfeljebb ugyanolyan arányban vannak FIDESZ-szavazók, mint a szavazatukat leadók között. És a nem fideszes portálokon megjelenő hozzászólásokból látszik, hogy a FIDESZt rühellők között nagyon sokan rühellik a jelenlegi ellenzéket is, viszont olvassák ezeket a portálokat, míg a FIDESZhívők nem olvasnak mást, mint a párt sajtóját, nem néznek mást, mint az M1-et és a TV2-őt.

Eugene Horse 2018.12.27. 11:03:17

Te jó ég, még mindig az álnevesnél tartasz, nevetséges bölény vagy.

Tangooo 2018.12.27. 11:35:57

Túldimenzionált a média hatása a választások kimenetelére. Ha attól függene egy választás végeredménye, akkor Trump az előszobáig sem jutott volna, mivel az USA média 100%-a ellene dolgozott, míg ő csak twitterezgetett.
Sokkal inkább hat a regnáló kormány munkájának megítélése és annak hatása a választó saját életére, mint az, hogy erről mit írnak az újságok, vagy mit mutatnak a televíziók.
Állandóan azt halljuk, hogy a közszolgálati tévéket senki sem nézi, mégis éppen ott akarnak petíciókat beolvasni magukról megfeledkezett ellenzéki képviselők. Jó-jó tudom, hogy az közpénzből működik, de akkor is, ha ugyanezt egy sajtótájékoztatón elmondták volna, akkor a közszolgálati csatornákon is szerepelt volna a híradókban. Az RTL-nek egyedül annyi nézője van (ill. több), mint az összes kormányközelinek, és elég készségesek az ellenzékkel kapcsolatban, ha rúgni kell a kormányon.

Flankerr 2018.12.27. 13:12:11

@Tangooo: 1. A közmédia szimbólum, mindig is az volt. Egy 90 milliárdos, kormánypárti szócsőnek használt, közszolgálatinak hazudott tévének nevezett izé szimbolikus, így a követelések beolvasása is az.
2. "Ha ugyanezt egy sajtótájékoztatón elmondták volna, akkor a közszolgálati csatornákon is szerepelt volna a híradókban." Pont hogy nem szerepelt volna, hisz "sérti az MTVA/MTI jó hírét". Számos példa volt már erre.

Zöldi László 2018.12.27. 15:47:36

@Kolompár Magneto: Tiszteletben tartom a véleményét, mégis arra kérem, hogy próbáljon figyelembe venni egy lényeges szempontot. Lényeglátó összetévesztett (összemosott) két újságírót, és a furcsa szintézisről alkotott véleményét kocsmai stílusban fogalmazta meg. Ha saját nevén írta volna meg, akkor most kínosan érezné magát. Így azonban hat és fél órája lapul, mint süket disznó a búzában. Ezért talán lehet az a benyomásom, hogy akadnak olyan kommentelők, akiket az álnév felelőtlenségre, sőt gyávaságra ösztönöz.

vajdasagi 2018.12.27. 15:54:44

@Tangooo: Ön vagy nem érti a közmédiánk működését, vagy hazudik. Pontosan az a baj, hogy ha sajtótájékoztatót tartottak volna, akkor arról a közmédia nem tudósított volna. ÉPPEN EZ A BAJ.
Aki ezt nem látja, annál súlyos baj van ám.

Zöldi László 2018.12.27. 16:08:50

@vajdasagi: Egyetértek az álláspontjával, két mozzanatra mégis fölhívom a figyelmet. 1. A képviselőknek joguk volt bemenni az MTVA épületébe, de nem lett volna joguk bemenni a stúdióba, hogy beolvassák az öt pontot. Ahhoz lett volna joguk, ha szóba álltak volna velük, hogy az öt pontot átadják egy felelős (ügyeletes) szerkesztőnek, aki eldönthette volna, hogy belolvastatja-e a petíciót. 2. Azért furcsa az MTVA elutasító magatartása, mert három kormánypárti fórumon elhangzott az öt pont. Az Echo TV-ben interjú közben elmondta a Jobbik szóvivője, a szekszárdi Tolnai Népújság online változatában, a Teol.hu-n és a tatabányai 24 Óra online változatában, a Kemma.hu-n pedig beleszőtték a helybéli tüntetésről írott tudósításba.

exterminador 2018.12.27. 17:04:58

@Zöldi László: a jelzett fórumokon leközölhették, azokat nem követi a Bözsi-utalvánnyal és ingyenfával lefizetett törzsbázis. Az ún. "köztévét" viszont annál inkább.

Tangooo 2018.12.27. 17:14:10

@vajdasagi: Ez egyszerűen nem igaz. Minden böffenésükről tudósítanak. Igaz nem lelkesen, de kötelességtudóan. Ha nem nézi, akkor viszont azt képzel, amit akar.

Zöldi László 2018.12.27. 17:26:01

@exterminador: Az Echo Tv esetében talán igaza van. A másik két újságot (a papír alapú változatot) azonban nagyon is olvassák a falun élők. Inkább arra gyanakszom, hogy a két főszerkesztő önállóan cselekedett. Vagy csak nem sikerült összehangolni a kormányhoz közel álló sajtóhálózatot.

nyerafidesz 2018.12.27. 17:41:43

@ebella: Ez hülyeség. Kis faluban is van kereskedelmi média, és a nézettsége veri a közmédiát. jelen esetben arról van szó, hogy a lenézett takarítónőnek több esze van.

nyerafidesz 2018.12.27. 17:53:10

@Kuviklacz: Ha az Indexből tájékozódsz, ide jutsz. A gazdaság jelenlegi állapota egyszerre köszönhető az Uniós támogatásnak (mely lehívásában a magyar kormány jól vizsgázott), valamint a jegybank kamatpolitikájának, mely eredménye többek között a költségvetési hiány csökkenése, valamint a pörgő gazdaságnak.
A szegénységgel kapcsolatban pedig nem érdemes nagyon vitázni, mert a probléma összetett. Elismerem, kampánytémának és uszításnak is megfelelő.
A szavazat arány pedig jól van így. Nem fordulhat elő az, hogy kis különbségnél a farok csóválja a kutyát, azaz szadeszi baromságok béklyójába kerüljön az ország. Persze lehet módosítani a Választási Törvényt, mondjuk úgy, hogy megszüntetjük a listás szavazást, maradjon az egyéni. Nos, akkor sima 5/6 a Fideszé. Vagy most akkor mindenki hülye aki a Fideszt és a jelöltjét látná a hatalomban?

exterminador 2018.12.27. 17:57:52

@Zöldi László: a papír alapút, igen. Abban is közölték?

Zöldi László 2018.12.27. 18:04:17

@exterminador: Na látja, ezt nem tudom. A tizennyolcból csak hét megyei napilap papír alapú változatát olvasom, és az említett kettő épp nem tartozik közéjük. Elképzelhető, hogy a főszerkesztők csak a netezőket "tisztelték meg" az öt ponttal. De talán akad valaki, aki lapozza a szekszárdi és a tatabányai újságot, és eldönti a vitánkat.

midnightcoder2 2018.12.27. 19:33:13

@Zöldi László: Most őszintén szólva, szerinted van olyan üzenete az ellenzéknek, ami nem jutott el eddig a polgárok 90+ százalékához ? Szerintem sokkal inkább az a baj, hogy nemigen van üzenet. Az üzenetek 90%-a az, hogy Orbán lop. Ok, tudjuk. Amikor az MSZP volt hatalmon akkor ők loptak, azt is tudjuk, igaz állítólag kevesebbet. Aztán előtte az előző Orbán kormány, előtte meg Hornék és Antallék meg a jóelvtársi kapcsolatok. Aki itt élt az elmúlt 30 évben azt ezzel szerintem nemigen lehet megfogni. Ahogy a sajtószabadsággal sem: a polgároknak az a része aki egyáltalán tudja mi az a sajtó, az azért visszaemlékszik a "boldog" 90-es évekre... Ráadásul, az ellenzék legfőbb baja, hogy igazából senki sem hiszi el, hogy képes lenne jobban kormányozni mint Orbánék. Ami a baloldal utolsó két ciklusa alapján azért nem is irreális elképzelés. És az ellenzék eleddig nem igazán bizonyította hogy ők mennyivel szebbek, jobbak, okosabbak. Pl. az a mennyiségű fekália amit a baloldal kent a Jobbikra választások előtt, miközben nyilvánvaló volt hogy nélkülük garantáltan nem rúgnak labdába, már önmagában bizonyítja hogy kormányképtelenek. És ezen az sem segítene, ha a sajtó 90%-a a kezükben lenne. A szavazópolgár pedig nem hülye, ahogy amúgy az ellenzék sem annyira, hogy ne látnák pontosan az esélytelenséget. És pont ezért nem tolnak túl sok pénzt a médiájukba. Tudják, hogy soha a büdös életben nem látnák viszont szavazatok formájában.

Zöldi László 2018.12.27. 19:51:26

@midnightcoder2: Ha olvassa a Médianaplót, akkor láthatja, hogy elsősorban kommunikációs kérdésekkel foglalkozom. Talán azt is észrevette, hogy lesújtó véleményem van az ellenzék botladozásairól. Igen, nincsenek üzenetei, illetve amik vannak, azokat sem képes eljuttatni a szavazókhoz. Ugyanakkor a másik oldal ügyesen gondoskodik arról, hogy az a kevés üzenet ne érje el azokat a túlnyomórészt falusi és idős embereket, akik nem a győzelmet hozták a Fidesznek, hanem "csak" a kétharmadot. A kettő együtt állt össze azzá, amiről most eszmét cserélünk.

vajdasagi 2018.12.28. 21:20:11

@Tangooo: Amit Ön mond az egyszerűen nem igaz. És most könnyű dolgom lesz: kérek Öntől egy bármiféle bizonyítékot (egy linket) arra, hogy a köztévé csupáncsak egyszer is bemondta az ellenzék öt pontját az a tüntetés előtt. Mivel minden TV műsört megörökít az internet, könnyű dolga lesz a bizonyítással. Tehát várok rá.

vajdasagi 2018.12.28. 21:22:22

@Zöldi László: Mivel én nem vagyok politikus, nem tudom, hogy én mit tettem volna az ellenzéki politikusok helyében. De van az a mértékű tehetetlenség és elkeseredettség, amely ennyi törvénytelenséget azért megindokol.

Tangooo 2018.12.29. 09:24:18

@vajdasagi: Hol írtam, hogy ezt az ominózus 5 pontot beolvasták? A sajtótájékoztatóiknak adnak főrumot.

Talán jelen esetben rosszt utat választottak., hogy nem ment át az üzenetük.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2018.12.29. 22:06:07

@nyerafidesz: Nem tudom, miért gondolja minden fideszes, hogy más is olyan korlátozott információkból tájékozódik, mint ők. Én szakember vagyok és a KSH és a KSH adatai alapján az Eurostat elemzéseit nézem. A többi, amit írsz a rendszer haszonélvezőjének önigazolása. Ez a csak egyeni is fideszes becsípődés. Magyarországon a német rendszer felelne meg legjobban a politilai kultúrának, noha meg kell jegyezni hogy az ilyenkor felemlegetett brit rendszer is okozott kárt eleget. Ha olvasnál, nem csak írnál, hanem olvasnál is, a posztból és a kommentekből is látnád, amit ugyamcsak első kézből suármazó információból tudpk megerősíteni, hogy vidéken főleg nem jutnak el az emberekhez más információk, m8nt amelyeket a kormánymédia silykol.Tehát nem hülyék, csak tájékozatlanok. Van két másik tényező is, dr az nem tartozik a poszt tárgyához.

vajdasagi 2019.01.01. 10:38:49

@Tangooo: Azt kérdezi Tőlem, hogy hol írta Ön, hogy ezt az ominózus 5 pontot beolvasták?

Ezt megint könnyen tudom megválaszolni. Ön ugyanis pontosan ezt írta:
" Ez egyszerűen nem igaz. Minden böffenésükről tudósítanak. Igaz nem lelkesen, de kötelességtudóan. Ha nem nézi, akkor viszont azt képzel, amit akar. "

Azt az ominózus 5 pontot elmondták sok helyen. Többezres tüntetéseken is meg sajtótájékoztatókon is. És a királyi TV mégsem mondta be. Az Ön két kommentje és ez a tény együtt azt jelentik, hogy Ön hazudott.

Tangooo 2019.01.01. 16:13:48

@vajdasagi: Nem árt, ha az ember nem csak olvas, hanem értelmezi is a leírtakat. Látom ez önnek nem sikerült. De teljesen mindegy.

vajdasagi 2019.01.01. 21:28:18

@Tangooo: Kétségtelenül jó érveléssel válaszolt a kommentemre. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy nem szégyelli magát? Nekem persze nem mindegy: fáj az nekem, hogy mekkora gazemberek is vannak a honfitársaim között.

Tangooo 2019.01.02. 17:01:09

@vajdasagi: nekem az értelmezési képesség hiánya fáj, pláne akkor, ha közlés-kényszerrel párosul.
Ez a gazemberezés pedig szánalmas.