Médianapló

Médianapló - Hányan tüntettek Kaposvárott, Szombathelyen és Szekszárdon?

2018. december 19. 10:13 - Zöldi László

Vas András tevékenységére a szállóige-gyanús mondatai miatt figyeltem föl. Nemcsak szorgalmas volt, hanem az álláspontját tömören, sarkosan, továbbgondolásra késztető módon fejezte ki. A kormány közeli kézbe került Somogy Hírlap állományából az elsők között bocsátották el. Hamarosan új otthonra lelt a tudósítói hálózatát hosszú kihagyás után szövögető Népszavában. Azóta sokat foglalkoztatott munkatárs, a patinás napilap ma reggeli számában például a kaposvári tüntetésről számolt be.

Tegnap este végigkísérte a tiltakozókat a gyülekezési ponttól a beszédek helyszínéig, egy köztérig. Miközben részletesen tudósított a fejleményekről, úgy becsülte, hogy kezdetben kétszázötvenen jöttek össze, később azonban további ötvenen csatlakoztak hozzájuk. A vidéki tüntetéshullámról írott bejegyzéseim nyomán vita kerekedett, és az érdemben hozzászólók többé-kevésbé egyetértettek abban, hogy a helybéli tiltakozás akkor hatékony, ha résztvevőinek száma eléri a lakosság egy százalékát. Ez a hatvanezernyi Kaposvárott hatszáz aktív ellenzéki lett volna. Megnéztem a megyei napilap online kiadását. A Sonline.hu tizenöt sorban számolt be a fejleményekről, és száz-százhúsz résztvevőre saccolta a tüntetők számát.

Ugyancsak a Mediaworkshöz tartozik a szombathelyi Vas Népe. Online kiadása, a Vaol.hu tegnap este tudósított a szerkesztőség előtt is elvonuló tüntetőkről. Akik egyébként a postaládájába gyömöszölték az ötpontos ellenzéki petíciót, amely körül hétfőről keddre virradóra a közszolgálati médiumok óbudai székházában burjánoztak az események. A tizenegy sornyi tudósításban nem jutott hely a tiltakozók számának. A rendezvényen résztvevőket a Nyugat.hu nevű szombathelyi portál „közel ezer”-re becsülte, a fővárosban szerkesztett 24.hu pedig „körülbelül nyolcszáz”-ra. E két számot kéne a nyolcvanezernyi városlakóhoz viszonyítani.

S hogy teljesebb legyen a kép, megnéztem, vajon a szintén mediaworkös Tolnai Népújság online kiadása, a Teol.hu miként foglalkozott a szekszárdi tüntetéssel. Huszonegy sornyi, korrekt tudósításban közölte ama bizonyos öt pontot is, amelyek Szombathelyen nem jutottak tovább a szerkesztőségi postaládánál. Hírt adott tizenöt-húsz tiltakozóról, de bizony nem ártott volna tudomást szerezni egy alternatív portál becsléséről is. Akkor most a tüntetők számát hitelesebben vethetnénk össze Szekszárd harmincezernyi lakosával. Bár félő, hogy a viszonyítás eredménye így is, úgy is lehangoló volna.     

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5514500764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2018.12.19. 13:41:15

Szombathelyen voltam kint. A városháza előtti tér teljesen megtelt, ahogy a képeken is látszik. Fogalmam sincs mennyien lehettek.
Donáték meg nem tudom mit gondoltak? Egy kanna benzinnel többre mentek volna a Vas méménél... :/

nyerafidesz 2018.12.20. 04:42:10

Lehet tüntikézni, az tök jó buli. De semmi több. Akit érintenek az új törvények, köszönik szépen, jól vannak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.12.20. 07:52:43

1 milliárdan. Mint anno a sajtószabaccságért.
Ahogy megírta az igazmondo, független (muhaha) index.
Orbán holnap gyáván lemond. Megint...

Donatus a Jerbiton 2018.12.20. 08:31:31

A Fidesz nem foglalkozik az egésszel, kicsit hőzöngenek az emberek, majd a karácsony és a hideg lehűti őket, valószínűleg így gondolják.

4 éve sokkal többen tüntettek a netadó miatt, majd újabb kétharmadot kapott a Fidesz idén tavasszal.
Az a legnagyobb baj, hogy az összes ellenzéki párt hiteltelen. Egyrészt, már harmadszor segítették a Fideszt kétharmadhoz, másrészt, most összefognak, amikor tavasszal lehetett volna egy összefogással megakadályozni az újabb kétharmadot. Ebben főleg a Jobbik a hibás, akik mindenhol külön indultak azzal a tévképzettel, hogy a 40 %-os kormánypárti képviselőt ők egyedül legyőzik az átszavazásokkal.
Személyes véleményem, a Jobbikot és Gyurcsányt is Moszkva nyomta, az volt a dolguk, hogy ellehetetlenítsék az ellenzéki összefogást. Most elengedték a kezüket, egyrészt ezért lett ekkora szájuk, másrészt mindenki tudja, ennek a hőzöngésnek nem lesz kormánybuktatás a végeredménye.

Kivlov 2018.12.20. 09:20:53

Hányan? Érdekes?
Ami érdekes az az áprilisban elnyert mandátumok száma...

@Donatus a Jerbiton:
Nem hibás a jobbik. A hibás az a gondolkodás, hogy orbán ellen kell menni. Nem. A jobbiknak, meg mindenki másnak is egy értékrendet, társadalmi csoportot kéne képviselnie. Nem valakivel szemben meghatározni magát, hanem valami mellett! (mondjuk a jobbik így-úgyis kuka kategória, mióta a nemzeti radikalizmust feladta.)

Netuddki. 2018.12.20. 10:00:28

Látom a sok fidelitasos hülyegyerek csak akkor talál ide ha az Index kirakja a bejegyzést a címoldalra. Az értelmi és erkölcsi képességeiket az is mutatja, hogy egy hazug, tolvaj emberek által vezetett párt a kedvencük.

S. Baldrick 2018.12.20. 11:14:39

@nyerafidesz: "Akit érintenek az új törvények, köszönik szépen, jól vannak. "

Ezt majd akkor tudjuk meg, amikor jövőre a munkavállalók arcába nyomják az új szerződéseket (mert ne gondoljátok, hogy önkéntes alapon fog működni és nem lesz semmiféle kényszerítés a munkáltatók részéről) .

nemecsekerno_007 2018.12.20. 11:21:32

@S. Baldrick: "Ezt majd akkor tudjuk meg, amikor jövőre a munkavállalók arcába nyomják az új szerződéseket"

Könyörgöm várjuk már meg ezt, legalább kiderül ha van hibája a törvénynek...

Bármit csinál a Fidesz kormány azonnal jönnek a hivatásos vészmadarak... Fik@bajnokokkal nem leszünk versenyképesebbek...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.20. 14:22:04

@Netuddki.: Basszatok jól ki ezekkel a mocskokkal, és ne engedjétek soha többet címlapra a blogot!
Sőt, ha ennél is tovább mész, akkor ki se tegyétek a netre, hárman beszéljétek meg a sarokban.

Furcsa mi, hogy nagy nyilvánosság előtt más vélemények is vannak, nem csak ugyanaz mint a tied?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.20. 14:23:26

@S. Baldrick:
Aham. Hát persze, mert per pillanat nem az van, hogy összeteszik a munkáltatók a kezüket, hogy valaki dolgozik, hanem majd jól agyontúlóráztatja, aztán nem fizeti ki. Februártól meg leáll a gyár...

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.20. 14:28:10

@Donatus a Jerbiton:
"a Jobbikot és Gyurcsányt is Moszkva nyomta, az volt a dolguk, hogy ellehetetlenítsék az ellenzéki összefogást."

Az esetleg eszedbe se jut, hogy ezek tényleg maguktól ennyik? Hogy ezek ezt tudják? Hogy Kunhalmi műesésért sárgalapot kap, hogy Bangóné bemondja a kamerába, hogy hogyan tudnak hatásvadászabbak lenni?
Hogy ezekre akkor sem szavaz normális ember, ha összefognak?
Egyébként mi is lett volna az irány, ha összefognak, és neadj isten nyernek? Amit Vona, Gyurcsány vagy amit Kunhalmi talál ki?

Netuddki. 2018.12.20. 15:27:16

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Ebből is látszik, hogy az eszük annyi mint egy marék lepkének... :/

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.20. 16:41:53

Egyébként tényleg elképesztő ez az egész.
Amikor Révész Máriuszt megverték, akkor az volt a ballib hozzáállás, hogy minek ment oda.
Most, amikor Bangónét még csak meg sem verik, akkor az, hogy teljesen jogosan kamuzza, hogy bántották, mert neki céljai vannak...