Médianapló

Médianapló - Az ellenzéki politikusok mit kerestek a padlón?

2018. december 18. 10:26 - Zöldi László

Hozzám úgy jutott el a felvétel, hogy egyik digitális ismerősöm megosztotta a kormánypárti Mandiner, Origo és PestiSrácok nevű portálokon keringő coubot. Bocsánat az angol kifejezésért, de még nincs hiteles magyar fordítása. Úgy írnám körül, hogy tíz másodpercnyi videó. Valaki mond valami rövidet, fontosat, esetleg kínosat is, ráadásul a saját hangján - ezt nevezik hangharapásnak -, és a kép „amatőrsége” növeli az összhatás hitelességét.

A közszolgálati rádió, televízió épületében időző ellenzéki politikusok közül Bangóné Borbély Ildikó szembe fordult az okostelefonnal, és ezt találta mondani: „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé, és tarkóra rakjuk a kezünket.” A túszpózt javasolta, talán azért, mert túl sok bankrablásról készített filmet nézett. Az ellenzéki politikusok megfogadták a javaslatát. Láttuk őket hason fekve, arccal a padló felé, tarkóra tett kézzel. „Mit szólsz hozzá?” - kérdi kajánul digitális ismerősöm a másik oldalról. Azt, hogy Bangóné kikotyogta, amit az ügyesebben kommunikáló politikusok nem szoktak az orrunkra kötni.

De vajon miért gondolja digitális ismerősöm, vagy bárki, hogy a parlament ellenzéki padsoraiban üldögélő politikusok kivétel nélkül grállovagok? Nekik is vannak céljaik, amelyeket igyekeznek elérni. Itt vannak például a múlt hét közepén megszavazott törvények a túlórákról és a közigazgatási bíróságokról. Az utóbbi a jogállam megszüntetését jelenti majd, egyelőre azonban még nem érezhetjük a hatását. A nagyközönség szempontjából annyira elvont, hogy képtelenség volna ellene mozgósítani a társadalmat. Bezzeg a rabszolgatörvényként elhíresült jogszabály, amely a beterjesztő Kósa Lajos szerint is minimum több százezer embert érint.

Még mindig nem lehet tudni, hogy a kormánypártok kinek a nyomására, milyen gazdasági érdekcsoport kedvében járva erőltették át az országgyűlésen. A tüntetéssorozat kellős közepén azonban bebizonyosodott az, amit december 13-án még hezitálva fogalmaztam meg: „Fontos lehet Orbánéknak a túlóra-törvény, ha vállalták a kockázatot, hogy összeforrasztják az ügyesen szétmorzsolt ellenzéket.” Az ellenzék fiókjában kétségkívül nem Bangóné a legélesebb kés, ezért kitudódott a faramuci ötlet. Nekem se tetszik, mindazonáltal neki köszönhető, hogy utólag talán már elhiszi az olvasó, vajon az április 8-i választáson miért szavaztam olyan pártra, amelyben nincsenek politikusok.

169 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9614497898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2018.12.19. 17:22:17

@JamesFord: "Hát most még majd többet is LEHET dolgozni, mert a túlóratörvény MEGENGEDI."

Akkor irány fideszes troll Mérszaros Lőrinc mangalica telepére, ott akár havi 500 órát is túlkórázhatsz a gazdinak. Oszt akkor legalább lesz annyi pénzed, hogy fusson egy vonatjegyre, hogy életedben először eljussál a falud határánál túlra, hogy várost lássál.

FOLYTASSUK!

VendéglátósHűlye 2018.12.19. 17:23:50

A törvény nem arról szól, hogy KÖTELEZŐEN MINDENKI fog túlórázni 450 órát vagy mennyit. De a sok ellenzéki bumburnyáknak nincs más esélye, mint ezt így előadni KÜLFÖLDIEKNEK ISMÉT, hogy így járassák le az országot.
A törvény LEHETŐVÉ TESZI, hogy AKI AKAR, az túlórázHAT TÖBBET, mint EDDIG, természetesen HA KIFIZETIK.
De a munkanélküli csőcseléknek persze ez mindegy. Inkább hazamennek és bőgnek otthon hogy NINCS PÉNZ. De többet dolgozni mind lusta.
A 38-40 órás munkahetemre nem egyszer rájön 8-10 óra túlóra. DE KIFIZETIK B+. Ha nem akarok többet dolgozni, nem sírok, hogy nincs több pénzem. Ilyen egyszerű. Szerencsétlen ellenzéki fajankóknak már csak a színészkedés maradt, hiszen a vak is látja, hogy a kormányunk azt csinálja, AMIÉRT MEGVÁLASZTOTTUK.

Comte de Gippaud 2018.12.19. 17:27:30

@nick papagiorgo:

"Megjegyzendő még, hogy ez vélhetőleg a saját szavazóbázisuknak ugyan nagyon tetszik ("né, milyen tökös a Hadházy" stb), de nem hinném, hogy a passzív táborból jelentősebb tömegeket csábítanának át vele."

Hát, szerintem a saját szavazóbázisuknak sem tetszett, legalábbis 50 IQ felett.

Annyira béna és nevetséges hakni volt az egész, hogy azon röhög most mindenki. Nem is nagyon domborítják ezt a részét már az ellenzéki sajtóban sem, inkább a jogi síkra terelésén, és politikai szcenáriókban gondolkodnak.
Gyuribá mindenesetre tolja ezerrel, Szar Gentini megint munkába állt, hogy lehessen megint fröcsögni kicsit.

Eddig nem nagyon gondolkodtam ilyenen, de asszem a legközelebbi béke meneten én is ott leszek, és nem egyedül megyek, hanem néhány szintén első alkalmi felvonulóval.
Tisztában vagyok azzal, hogy a mostani kormány sem a legideálisabb opció. DEE !!
A tét, ennek az alkalmatlan ripacs bandának a politikai hatalomtól való minél hatékonyabb távol tartása. Semmiképp ne kerülhessenek pozícióba, beleértve a jobbik maradékát is.
Fő a stabilitás

Zöldi László 2018.12.19. 17:29:56

@VendéglátósHűlye: Bocs, hogy közbeszólók, de talán érdekes lesz az információ. A Szabolcs Online mai felületén olvastam Farkas József dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány nyilatkozatát. E zt mondta: "2015 júliusa óta 1 millió 200 ezer túlórát rendeltünk el." Akkor kezdték vinni a rendőröket a kerítéshez, és hiányukat a megyében maradt rendőrök túlóráztatásával pótolták.

VendéglátósHűlye 2018.12.19. 17:30:20

Jártam Romániában, Lengyelországban, Franciaországban, még Monte-Carloban is, valamint Spanyolországban. Aláírom, hogy magyar fizetésből ezek közül szinte sehova nem jutottam volna el.
De biztosan nagyobb részt láttam a világból, mint te; így kicsivel több tapasztalattal bátran kijelenthetem, az Orbán-kormány jól végzi a munkáját. Azt teszik, amiért 2/3 megválasztotta.
Azok, akik magyarként külföldi politikusoknak bömbölnek és színészkednek, hogy segítsenek már megdönteni a kormányt, úgy hívjuk: hazaárulók.

midnightcoder2 2018.12.19. 17:33:25

"@high up!: "okostóni, a 2002-es államcsődbe vivő 100 napos törvényeket, meg az utána is következő mega (f)osztogatásokat az imádott Orbaneszkud a teljes fiesz frakciójával szavazta meg. "

Ezt a baromságot mantrázza a minden elmeroggyant balról azóta hogy kiderült, hogy ezek a törvények hova is vezettek. Csakhogy, a törvény annak a felelőssége aki benyújtotta. Én még egyik balféktől sem hallottam, hogy a Megyó ciklus elején a szocik a fidesszel együtt megduplázták a közszolgák bérét. Mindig azt hallani, hogy lám a jó Megyó kormány és a szocik voltak ezek a nagyon rendes emberek. Akkor viszont a szart is tessék csak felvállalni.

" Ehelyett ugyanazt az irányt folytatták, csak most már turbóban."
Ehhez képest a pozíciónk a környező országokhoz képest nem romlott számottevően.

https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN:SVK:POL:CZE&ifdim=region&tdim=true&tstart=914022000000&tend=1513638000000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Amúgy igen, tanulékonyak a Viktorék.

VendéglátósHűlye 2018.12.19. 17:34:24

@Zöldi László: Első kérdésem az lenne, hogy kivel/kikkel kellett volna pótolni a hiányt? Második kérdésem az lenne, hogy hirtelen vészhelyzet esetén mit kellett volna tegyenek?
Rendőröket nem lehet csak úgy pattintani a fáról. Vagy hagyni kellett volna a határt üresen?
A saját szakmámban is rengetegszer fordul elő munkaerőhiány és bizony nem tudnak hetekig felvenni senkit, hogy pótolják. Ilyenkor természetesen túlórázik az, aki már ott van.
Pont az előző héten mindkét szabadnapomat elvették, mert hárman is szabin voltak egyszerre.

Ad Dio 2018.12.19. 17:36:36

Érdekelne, hogy hogyan jutott a sajtóhoz ez a nyilván nem nekik szánt felvétel.

Zöldi László 2018.12.19. 17:45:05

@VendéglátósHűlye: Magyarázat az ún. túlóratörvényre. A váratlan helyettesítésekkel kiürült az előre rögzített túlórakeret, amin nem lehetett az akkori törvény szerint túllépni. Ugyanez vonatkozik a kórházigazgatókra is, akik évente azért csinálnak 60 milliárdos adósságot, mert máskülönben nem fizethetnék ki a helyettesítésből adódó túlórákat. Vagy rosszul gondolom?

midnightcoder2 2018.12.19. 17:58:07

@Ad Dio: Ezt a kérdés már anno a Fletó is feltette Öszöd kapcsán.

Ad Dio 2018.12.19. 18:03:28

@midnightcoder2:

Tényleg érdekelne. Bénaságból? Rosszakaratból? Anyagi haszonszerzés céljával? Vagy mégis hogyan?

élveteg 2018.12.19. 18:38:43

Nézze Ez annyira de annyira szánalmas produkció volt hogy az elmondhatatlan Az összes cuccról amitt összehoztak érezni a mesterkéltséget a huszadrangű színészi játékot Kezdve Kunhalmi műköhögéseitól az ajtótól visszapattanásig ( Halgassa már meg az esetnél szél Bernadett hangját !!!! ) A Bangóné ..... ááááá Meg a Vadai hüpögése Ehhez nem kell ám profi szakembernek lenni hogy érezze az ember A mártír az áldozat szerepét játtszottak Helyette hülyét csináltak önmagükból Torgyán még elment közepes stand up-osnak a maga idéjeben Lehett rajta röhögni eleget Ezeken csak szánakozni lehet

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 18:42:07

@Ad Dio: Úgy hogy élőzték a facebookon te barom.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 18:45:12

@Zöldi László: Pontosan erről van szó.
A rendőrök panaszkodtak, mert szabadságolással oldották meg a plussz túlórát, nem pedig kifizetéssel, mert a túlóra keretet már kimerítették.
Ezért kellett törényt módosítani, hogy a rendőröknek jobb legyen, és pénzt kapjanak.

morph on deer 2018.12.19. 19:00:19

Engem az érdekelne jobban, hogy mi köze a grál-lovagságnak ehhez a történethez.

Ott voltak halomban, és ismereteik szerint a külvilág csak azt tudta róluk, amit nekik sikerült közvetíteniük.
Ergo: valami hathatósat akartak üzenni, mert gondoloma másik alternatíva, mármint az, hogy ülnek a székeiken, már kezdte elveszíteni a sármját, hogy úgy mondjam.

Szerintem azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy Bangóné azt a látszatot akarta kelteni, hogy fegyverrel tartják sakkban, simán figyelemfelkeltő akcióról volt szó, ami ráadásul elég pontosan reprezentálta a helyzetüket.

Azaz, ha sikerül túllépni az elsődleges, szó szerinti jelentésen, akkor máris helyére kerül az akció, nálam legalább is.
Hatásvadász?
Természetesen.
De miért lenne erkölcstelen, vagy erkölcsi szempontból megkérdőjelezhető?

Ezen az alapon szinte minden reklám az, és akkor még csak célzást sem tettem pártunk és kormányunk mindenféle gátlástól és ízléstől mentes kampányaira, mert gondolok a kényesebb gyomrú honfitársainkra is...

morph on deer 2018.12.19. 19:11:53

@Comte de Gippaud:
“Eddig nem nagyon gondolkodtam ilyenen, de asszem a legközelebbi béke meneten én is ott leszek”

Csak arra vigyázz, hogy ne kerülj túl közel az első sorhoz, különösen a Pataky Attilához ne, nehogy téged is kinézzenek maguknak azok a fránya földönkívuliek: - nééé, megint egy új holdkóros..!

Kivlov 2018.12.19. 19:20:20

@frikazojd:
Lebukott a fityisz is? És?
A 2/3 az harmadszorra is 2/3. :D

midnightcoder2 2018.12.19. 19:46:52

@Ad Dio: Nyilván, a nagy összefogás közepette volt a csapatban ellenérdekelt fél is, aki kevésbé akart összefogni valakivel vagy valakikkel, de nem akarta nyíltan felvállalni. Elvégre politikusokról van szó, akiknek a szakmája a hazudozás és a színlelés.

midnightcoder2 2018.12.19. 19:48:26

@morph on deer: "Szerintem azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy Bangóné azt a látszatot akarta kelteni, hogy fegyverrel tartják sakkban, simán figyelemfelkeltő akcióról volt szó, ami ráadásul elég pontosan reprezentálta a helyzetüket."

Idehaza a legtöbb balfék simán benyalna egy ilyen képet, a nemzetközi sajtó pedig pláne.

rallus 2018.12.19. 19:49:16

@morph on deer: Nektek bejött, ti a Saskabaréhoz vagytok szokva. Feltehetően nem mindenki ezért nézi meg... Ilyen a siker...

nick papagiorgo 2018.12.19. 19:50:17

@Zöldi László: jól gondolja :)
erre sokan nem jöttek (még) rá, mások meg nem is fognak (még többeket meg nem is érdekel, ezért is merem itt nyíltan leírni), de a 400 órás túlórakeret nem is annyira a "multik által elnyomott szegény munkásokról" szól, mint az állam saját alkalmazottjairól, jelesül a rendőrökről, az ápolónőkről meg ezekről.

Ezt ügyesen álcázta a "multik kérésének", én is csak akkor kezdtem gyanakodni, amikor a multik mondták, hogy ők ugyan nem kérték, meg kicsit jobban körbekérdeztem a fenti körökben.

Gondolom megvan akkor az is, hogy az állam miért hozta a törvényt, és miért nem fogja visszavonni sose, akárhányan is vannak az utcákon :)

Comte de Gippaud 2018.12.19. 19:53:47

@morph on deer:

" nééé, megint egy új holdkóros"

Hát, lehet hogy holdkórosak vagyunk, basszus, de a mostani tünti hakni csapatát überelni akkor se tudjuk b.meg ha összesz.rjuk magunkat.

engedélyes pinaellenőr 2018.12.19. 20:00:05

Nagyon amatőr volt az egész.Úgy látszik az alapos képzés sem képes feltétlenül profi provokátorokat előállítani..

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:00:57

@VendéglátósHűlye: "Azok, akik magyarként külföldi politikusoknak bömbölnek és színészkednek, hogy segítsenek már megdönteni a kormányt, úgy hívjuk: hazaárulók."

Nem te szerencsétlen fideszes troll, hazaárulónak az orbán fajtákat hívják, akik az országot és az embereket a hatalmuk alá hajtják, kifosztják őket miközben ők maguk meg az egész országot összelopják maguknak. Persze hogy ezt megtehessék pont olyan ostoba tömeg kell, mint a ti kétharmadotok.

nick papagiorgo 2018.12.19. 20:01:40

@morph on deer: nézd, én már leírtam, hogy úgy általában az állampolgárok folyamatosan meg vannak vezetve, már a (reklám)cégek által, akik azt sulykolják, hogy "ezt kell venni, nem azt, mert...." - holott általában egyáltalában nem jobb, gyakran rosszabb.
Az állampolgárok ugyanilyen módon folyamatosan meg vannak vezetve a politikusok által is, ez kb. ugyanolyan, mint fent, csak az "ezt vegye" helyett a "szavazzon ránk" szavakat kell behelyettesíteni.

Ha viszont ezt felismertük, innetől kezdve ne jöjjön aztán senki, hogy a Fidesz (MSZP, akárki) milyen "mocskos kommunikációt folytat", mert mind ugyanaz, max az a különség, hogy a Tesco vagy az Auchan katalógusát nyitom fel. Orbán a migránsokkal riogat, Gyurcsány meg (a kettősállampolgársági szavazás alkalmával) valami 35 millió beköltöző románnal meg bolgárral (kivéveBolgár urat, természetesen, csókolom, Ön persze nem számít ide) riogatott. Ugyanaz? Igen. A "mocskos" szó pártszimpátiától függően behelyettesíthető a "sikeres"-el is. A Fidesznek most pl. előnye van, mert az ő "szóróújságja" több emberhez jut el, mint az MSZP szóróújságja. Kb ennyi :)

Comte de Gippaud 2018.12.19. 20:01:45

@morph on deer:

Egyébként meg, ha a következő békemenet felvonul, és a drón még 30 méter magasból sem látja a tömeg végét, akkor irigykedhetnek majd az ellenzéki sajtófotósok, hogy mennyivel könnyebb technikai szempontból az Origo fotósainak a dolga, úgy értve a "tömeg" reprezentálása szempontjából.
Basszus, vért izzadnak itt az index fotósai (őszinte részvétem) hogy a "tömeg" látsszon. Persze így is nagy a hézag az emberek között, látszik hogy szellősen kényelmesen sétálgatnak, nincs "tömegnyomor" :)))
Ez van skacok, nem kellett volna elcs.szni az emberek bizalmát. Tetszettek volna jól kormányozni anno.

engedélyes pinaellenőr 2018.12.19. 20:07:30

@high up!: Ez kb.olyan,mint amikor a Vörös Hadsereget éltetik,mert eltakarították a nácikat.Én is éltetném ha ezt követően békén hagyták volna az országot.Sorossal is hasonló a helyzet..

engedélyes pinaellenőr 2018.12.19. 20:11:02

@Comte de Gippaud: Sztem nem kell most békemenet.Ne lőjjünk már ágyúval verébre..:)

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:12:11

@midnightcoder2: " Csakhogy, a törvény annak a felelőssége aki benyújtotta."

Te jó ég, hogy valaki ekkora ostoba legyen a világ legegyszerübb dolgaiban is!! A törvény nem attól lesz törvény mert benyújtották, hanem mert megszavazták! Amit benyújtanak azt meg ráadásul nem is törvénynek hívják hanem törvény tervezetnek.

Én tényleg nem csodálkozom, hogy orbán ennyire viszi, hiszen ennyi ostoba ember mint Magyarországon a világon összesen nincs. Te neked az agyad meg lefagyott azzal a féltudásoddal, hogy valaha a ballibek valamit csináltak. Aztán ezen a fél eszü szinten megragadtál, vagy egyenesen hipnotizálod magad, hogy nehogy felfogja már az agyad a ballibek utáni mocskos időket. Na pont az ilyen agytorzultak adják orbán kétharmadát.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 20:12:27

@engedélyes pinaellenőr:

Sorso már sikeres puccsot hajtott végre Macedóniában és Ukrajnában.
Az Európai ügyészségnek nevezett izéje segítségével koncepciós erekben az ellenzéki vezetőket elítélte, és bábkormánya garantáltan győzni fog. Hisz az ügyészsége lecserélhetetlen választásokon, és a politikai ellenfeleit minduntalan bebörtönzi.

Most próbálja ugyanezt megcsinálni Magyarországon, csak itt 10% se áll a geci bevándorláspárti spekuláns mellett.

Comte de Gippaud 2018.12.19. 20:12:38

@nick papagiorgo:

"A Fidesznek most pl. előnye van, mert az ő "szóróújságja" több emberhez jut el, mint az MSZP szóróújságja. Kb ennyi :)
"

A fidesznek nem ez az előnye az internet, és a közösségi webhelyek világában. Nem. A Fidesznek az az előnye, hogy 2010 óta a legsikeresebb 8 évet zavarta le a rendszerváltás óta. Ennyi. Mégcsak nem is a migri kérdés.
Ma már nem csak egy adó van az éterben, amit nézni lehet, és nem csak a nyomtatott sajtó amit olvasni lehet.
A tények azonban makacs dolgok. Balliba kormányzás (válság) VS Fidesz éra (konszolidáció és fejlődés).

Itt nemrég írta valaki, hogy nem úgy van az, mert a háztartási eszközök vásárlásában a románok megelőznek minket, meg a horvátokat is, hogy ettől mennyire jobbak ők, mi meg milyen szarok vagyunk.
Mondok erre valamit, a román háztartások káposzta fogyasztásban európa élvonalában vannak. Ettől jobban élnek ? Lóf.szt, csak az étkezési szokásaik mások.
Figyu, az emberek nem hülyék, hogy egy ilyen kiragadott mellékszálon futó összehasonlításból vonjanak le következtetéseket.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 20:14:32

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Rendszerváltás óta a kormánypárt ellenzékkel vagy anélkül mindig keresztülverte azt amit eltervezett.
HOgy te az elkúrók elkúrását maszatolod, és másra kened, az csak téged minősít.

Comte de Gippaud 2018.12.19. 20:17:08

@engedélyes pinaellenőr:

"Sztem nem kell most békemenet.Ne lőjjünk már ágyúval verébre..:)"

Igaz. De azért adódhat olyan szitu, hogy szükség legyen rá.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:21:43

@Comte de Gippaud: "Egyébként meg, ha a következő békemenet felvonul, és a drón még 30 méter magasból sem látja a tömeg végét,"

Már alig várom orbán több tízezres nyugger menetét, azt a halom kivénhedt, szellemileg már rég összement cselédnépet, amelyik ugyanolyan hittel szolgálta a Kádárt, a Hornt, mint most orbánt.

A békemenet után legjobb ha a Lipótba mentek, ott legalább majd szakszerüen fognak kezelni titeket.

engedélyes pinaellenőr 2018.12.19. 20:21:51

@Rettegek mert ballib vagyok: Igen két legyengült intabil állam.Mind gazdadágilag,mind társadalmilag.A jelenlegi magyar állam és társadalom immunrendszere sokkal erősebb annál,hogy egy ilyen vacak kis bacilus leterítse.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:23:27

@Rettegek mert ballib vagyok:

téged még egy óvodás is megverne egy általános vitában, igaz könnyü neki, mert neki már 30 feletti IQ-ja van.

nick papagiorgo 2018.12.19. 20:25:08

@Zöldi László: még egy gondolat.
A rendőrség pl. tipikusan egy "nem tervezhető" üzem. Tehát biztosítani kell a különféle rendezvényeket.
Na most, tegyük fel, egy rendőrkapitány tervez X túlórával, de pl. ha az "ellenzék" úgy gondolja, és minden nap tüntet, akkor a tüntetéseket minden nap biztosítani kell, nem lehet azt mondani, hogy "hát kedves mindenki, augusztusban kimerült a túlórakeret, innetől kezdve ne tüntessen senki, mert nem fogjuk biztosítani", se több rendőr nem lesz ugyebár. Itt hülyeség az ellenzék "értetek tüntetünk" szövege, rendőrismerős szerint "értünk ne tüntessél, b..g, maradj otthon, akkor én is otthon maradhatok, ha nekem akarsz jót, akkor ezt csináld".

Tehát túlórázni kell, mert muszáj. A 250 órás túlórakeretet túl fogják lépni. Más hasonló "hiányszakmákban" hasonló a helyzet, tűzoltóknál se lehet mondani, hogy "kedves emberek ne gyújtogassanak már, mert nem tudunk kimenni oltani" stb. Orvosoknál/ápolóknál se, hogy "ne betegedjenek meg" stb. Megoldás lenne a több ember felvétele, már ha jönnek, továbbá ez se megy egyik napról a másikra.

A túlórakeretet tehát röviden és egyszerűen ezért kellett megemelni. Az emberhiány nem csak a multikat sújtja, ugye. A Fidesz láthatólag ezen dolgozik (kérdés, milyen sikerrel), ezért a bejelentett hangzatos béremelések ("négy év alatt 75%-al nő a fizetés" meg "életpályamodell" stb), de ezek lassan futják ki magukat, addig is ki kellett találni valamit. Ezért van ez. Ettől persze a multiknál is előfordul(hat), de jellemzően nem az ő problémáikat akarták ezzel megoldani.

Dzendör Sztadiz 2018.12.19. 20:28:23

@morph on deer: de pedig pont erre ment ki a játék. Az áldozatszerepre és a doktatúrára. Csak ezek még ehhez is gyíkok.

midnightcoder2 2018.12.19. 20:29:05

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Kis hazánkban eleddig kb. minden kormány úgy működött, hogy a kormány benyújtotta a törvényjavaslatot majd megszavazta, az ellenzék pedig vagy vele szavazott vagy nem, de a törvény szinte mindig átment. Az aktális törvény pozitív hatását pedig az adott kormány használta. Ahogy amúgy a szocik is a saját eredményeikként mutatták fel 2006-ban az osztogatásokat, és a balfékek csak akkor kezdték el szétkenni a szart amikor megjelentek a dolog árnyoldalai .

Ne csinálj már úgy, mint aki az elmúlt 30 évet egy idegen bolygón töltötte.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:30:03

@engedélyes pinaellenőr: "A jelenlegi magyar állam és társadalom immunrendszere sokkal erősebb annál,hogy egy ilyen vacak kis bacilus leterítse."

A te jelenlegi magyar államodból 1 millió szelelmileg és fizikailag erős állampolgár szépen elhúzott külföldre, a jelenlegi magyar államnak így már csak ti, a hatodosztályú, röghöz köthető, halálra túlóráztatható birkanépsége maradtatok meg. Titeket kétmillió birkát még egy felcsúti szanaszét hízott félkegyelmü falusi gyerek úgy leterített a földre, hogy már Románia is átlépett rajtatok, az EU többi országa meg már utolérhetetlen álom marad nektek egész éltetekben. De ha íyg folytatjátok, pár éven belül még Bulgária is meg fogja szorongatni az urolsó előtti helyezéseteket.

nick papagiorgo 2018.12.19. 20:33:14

@Comte de Gippaud: ezt már én is mondtam pár embernek, hogy ha szerintük a románok ebben-abban-amabban megelőznek minket, akkor költözzenek nyugodtan Romániába :) végül is testközelből lehet leginkább megtapasztalni azt a nagy jólétet, ami ott van :)főleg egy magyarnak :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 20:41:08

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
Szokásos ballib hazugság.

A valóság az, hogy a térségből a magyarok arányaiban jóval kevesebben mentek ki, mint pl a horvátok, szlovákok, lengyelek vagy románok.

Éppen azért mert itt élhetőbb az ország, mint a szomszédainknál, mert hála az égnek eltakarítottuk az elkúró ballib hazaruló bagázst !

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:43:02

@midnightcoder2:

Ne nagyon erőlködj azzal a fideszes agyaddal, mert egyre hülyébbre rakod magad. A fideszes banda megszavazta az összes populista törvényt 2202-2006 között, mert villgogni akartak az emberek előtt, hogy ÖK IS ADJÁK azt az 50%-os béremelést, meg a 13. havi nyugdíjat meg mindent, nem csak a ballibek.

Akkor állandóan ezzel villogtak, te meg itt hülyére veszed magad, hogy ellentmondasz az akkori fideszes önfényező propgandának. Majd beszéld meg orbánnal, hogy akkor most mikor hazudott: akkor amikor magának is követelte a 100 napos programok megszavazásának a sikerét vagy a megszorítások után, amikor még azt is le tagadta hogy élt volna a 2002-2006-os szavazásokkor.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.12.19. 20:47:30

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:
Hiába kenegeted szanaszét a Gyurcásny nevű főnököd szarát, mert az már lemoshatatlan. Igaz rád azért ragad a fekáliájából bőven, de rengeteget termel közben Gyurcsány. Nap mint nap mélyebbre sűllyed a pövegdörben, részben a magadfajta csinovnyikjainak a gátlástalan seggnyalása okán.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:55:21

@Rettegek mert ballib vagyok:

azt se veszed észre te óvodás agyú, hogy olyan országokhoz hasonlítod a magyar arányokat, amelyek 2010 elött még teljesen reménytelen országok voltak voltak Magyarországhoz képest. Ráadásul a szlovák kivándorlási arány pont akkora mint a magyar.

Időközben mindenhol csökkent a kivándorlási arány, miközben a magyar viharos gyorsasággal felfutott. S a reménytelen országok egy része elözött!

Ekrü 2018.12.19. 20:55:24

@Hamihami: "azert a 2008-as vilagvalsagot nem varrnam egyik magyar part nyakaba sem"-Ti tényleg ennyire hülyének nézitek az embereket?Azt hiszitek tán,ha elég idő eltelt akkor az emberek elfelejtik ,hogy az öszödi beszéd 2006-ban volt és biza akkorra már az ország romokban volt?Mi köze 2006-nak a gazdasági válsághoz?Ez is csak azt bizonyítja,hogy nem változtok semmit,tudod:"hazudtok reggel,délbe meg este".

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 20:57:28

@Rettegek mert ballib vagyok:

Hiába kenegeted szanaszét a orbán nevű főnököd szarát, mert az már lemoshatatlan. Igaz rád azért ragad a fekáliájából bőven, de rengeteget termel közben orbán. Nap mint nap mélyebbre sűllyed a pövegdörben, részben a magadfajta csinovnyikjainak a gátlástalan seggnyalása okán.

na akkor most menj és vedd be a gyógyszered. ha nem fussa rá, akkor menj el 400 órában túlórázni, 3 éven belül kifizetik, addig meg majd csak kibírod valahogy valamilyen pótszeren.

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.12.19. 21:00:52

@nick papagiorgo: "A túlórakeretet tehát röviden és egyszerűen ezért kellett megemelni."

Höhö, ezt csak a hülyék hiszik még.

Egymillió ember lelépett Orbanisztánból, ami maradt azok jó része is viharosan nyugger lesz = NINCS MUNKAERÖ = AMI MARADT AZT KELL A HALÁL FASZÁRA DOLGOZTATNI

Ezért kel a jövöben még több túlórát emelni.

Hamihami 2018.12.19. 21:49:59

@Ekrü: en a helyedben mar hagynam ezt a mi-ti megkulonboztetest. Bar ha ez van kiadva, akkor ezt kell irni. Csak kivancsi vagyok, engem melyik polusba sorolna ez a "ti": soha nem erdekelt a politika, soha nem is voltam szavazni. Most aprilisban elmentem volna, csakhat a legkozelebbi konzulatus 500 km-re van. Nagyszuleimtol a komcsik elvettek mindent. Ha az nem lett volna, most kb. a felso kozeposztalyba tartozna a csaladom. Nagyapamat csak szerencsevel nem vegeztek ki kulakkent. Akkor en szerinted baloldali vagyok? Szocialista? Komcsi? Vagy szelsojobbos (mondjuk az mar gyakrolatilag a fidesz)? Vagy liberalis vagyok azert, mert csipi a szemem az igazsagtalansag, a hulyites, a hazugsag, a cinizmus es az autoriter berendezkedes? Mond, te hova sorolnal engem ez alapjan? (Szivbol mond, ne papirbol!)

Dzendör Sztadiz 2018.12.19. 22:02:10

@Hamihami: pedig jól nyomod a szoci süket dumát.

Gandosz 2018.12.19. 22:05:42

A leninfiúk öntökönrúgása tetszik ebben sztoriban a legjobban.
Saját maguk közvetítették élőben balfaszságukat, arroganciájukat, beképzeltségüket.

Gandosz 2018.12.19. 22:10:37

@Hamihami: "a 2008-as vilagvalsagot nem varrnam egyik magyar part nyakaba sem"

A gazdasági válságot megelőző évek teljesítménye (a 2008-as válásg növekedési hatása 2009-ben jelentkezett, -9%, negatív rekorközeli magyar zuhanással):

GDP növekedés Magyarországon:

2007 +0,4%
2008 +0,9%
ugyanekkor GDP növekedés Szlovákiában:
2007 +10,8%
2008 +5,6%

VendéglátósHűlye 2018.12.19. 22:11:05

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Jaj de el vagyunk nyomva a folyamatos béremelés és adócsökkentés közepette. Uram atyám, mihez kezdjünk. :)

VendéglátósHűlye 2018.12.19. 22:13:31

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: De még mindig nem KÖTELEZÉS-ről szól a törvény, hanem LEHETŐSÉGRŐL. A kötelezőséggel csak az ellenzékiek riogatnak.
Ha nem kell több pénz, ne túlórázz. De akkor ne bömbölj, hogy Orbánék ellopják a pénzedet. Ami nincs is, mert nem akarsz dolgozni. Pénz kéne, scak dolgozni nem akarsz érte.

Hamihami 2018.12.19. 22:18:36

@VendéglátósHűlye: melyik orszag is tartja az áfa vilagrekordjat?

Hamihami 2018.12.19. 22:21:18

@Dzendör Sztadiz: na akkor ugye latod, mekkora butasag az, amit annyira eroltetne a kormany kommunikacioja? Aki nem fideszes az baloldi, cucialista, gyurcsanyista, rosszabb esetben meg komcsi. Erzed a parhuzamos valosagot?

Hamihami 2018.12.19. 22:22:07

@Gandosz: most hogy all ez az osszehasonlitas?

Gandosz 2018.12.19. 22:27:38

@Hamihami:
GDP növekedés Szlovákiában:
2014 +2,8%
2015 +4,2%
2016 +3,1%
2017 +3,2%

GDP növekedés Magyarországon:
2014 +4,2%
2015 +3,5%
2016 +2,3%
2017 +4,1%

Tehát 2014-2017 között Szlovákiában +13,9%
Magyarországon +14,9%

törppicur 2018.12.19. 22:45:10

@morph on deer: Azt szerintem te sem gondolod, hogy a felkészültképviselődeszantosok úgy mennek be a TV-székházba, hogy szerintük nincs másnál képrögzítő eszköz, csak náluk?

Ha azt gondolták és pont egy TV-székházban, rosszul gonsdolták.

Másrészt, mivel információt gyűjteni és ellenőrizni mentek elsősorban, merthogy azért mehetnek be, és csak harmadsorban petíciót beolvastatni, az informálódás során észlelhették volna, hogy az azóta Hadházy nevét viselő lépcsőkorlát, a Kunhalmi féle tűzgátlóajtó és a Bangóné féle meetigroom is kamerák előtt van. Hogy a fenébe kerülte el az információvadászok tekintetét az MTVA belső kameralánca?

Már többen hasonlították valóvilághősökhöz a vasárnap esti deszantos politikusokat, a hasonlat annyiban is megáll, hogy egyik csapat sem tud kamera előtt természetesen viselkedni. Remélem nem ez volt a természetes

VendéglátósHűlye 2018.12.19. 23:05:11

@Hamihami: Most hadd ne kezdjünk bele abba, hogy a korábbi kormányok adóemelései arra voltak jók, hogy még többet ellophassanak, míg a mostani kormány látványos és gyors fejlődésnek indította az ország gazdaságát.
10 éve elmenekültem a kilátástalan, gusztustalan, élhetetlen Magyarországról külföldre.
Jövőre hazaköltözhetek, mert meg fogja érni és nem azért, mert itt már szar.

LAM 2018.12.19. 23:08:56

"Még mindig nem lehet tudni, hogy a kormánypártok kinek a nyomására, milyen gazdasági érdekcsoport kedvében járva erőltették át az országgyűlésen."

Pedig ez nem olyan bonyolult. A hvg egyik cikke szerint a jelenlegi szabályozás engedte keretet (250 óra) egyedül az Audi használta ki. Vagyis teljesen nyilvánvaló, hogy ez a német autógyárak (köztük a most érkezett BMW) kérése. Vajon a Frankfurter Allgemeine Zeitung most miért hallgat ?

Csak meg kell nézni, hogy milyenek a német munkaügyi szabályozások, és látható, hova tartunk.

www.nemetugyek.de/a-tulorakrol/

A propagandaszöveg zseniális: Németországban a napi munkaidő csak 8 óra. Na jó, ezen felül még elrendelhető napi plusz két óra, de több aztán igazán nem. Mondjuk a szombat munkanapnak számít, így ez mindjárt 60 órára jön ki, de annál több tényleg nincs! Csak "sürgős esetekben", de aztán másban már tényleg nem!

Hamihami 2018.12.19. 23:55:03

@Gandosz: na, hat akkor minden rendben van. Nem is tudom, mire fel ez a nagy tüntikézés!

Hamihami 2018.12.19. 23:57:36

@VendéglátósHűlye: jujj, en 5 eve elek kulfoldon, nem fordult meg a fejemben a hazamenetel, epp most szuletik a fiam, ugyhogy happy life. Az alapjan, amit otthon latok es hallok mindig, amikor hazamegyek.... koszi, de nem.

élhetetlen 2018.12.20. 00:16:23

@Zöldi László: Ennél többet vártam Öntől. „Bangóné elszólása azóta olvasható és hallható a Mediaworks-napilapok online változatában is.”. . Elszólás akkor lett volna, ha azt akarták volna elhitetni, hogy őket a földre kényszerítették, de erről szó sem volt. Ez egy performansz volt, csak azért, mert már órák óta nem állt szóba velük az illetékes. Szó sincs elszólásról, csak egy ötletről volt szó, amit megcsináltak.

élhetetlen 2018.12.20. 00:23:43

@CM2131: „aztán pár óra múlva már a sajtónál volt a felvétel„. Miért, mit gondolsz, azért feküdtek abban a kényelmetlen pózban a padlón, mert azt akarták, hogy senki ne tudjon róla? Mint Zöldi úrnak már írtam, elszólás akkor lett volna, ha azt akarták volna elhitetni, hogy őket a földre kényszerítették, de erről szó sem volt.

élhetetlen 2018.12.20. 00:36:18

@Comte de Gippaud: „Gyuribá mindenesetre tolja ezerrel, Szar Gentini megint munkába állt, hogy lehessen megint fröcsögni kicsit.”. Úgy tűnik, te fröcsögsz! Menj békemeneteleni, csatlakozz aranyszájú Bayer lovaghoz!

pofán verjük a lipsiket oszt jonapot 2018.12.20. 00:38:26

"Az ellenzéki politikusok mit kerestek a padlón?"

Az ellenzek mar evek ota a padlon van. Naluk ez megszokott.

élhetetlen 2018.12.20. 00:44:32

@Ellenzéki Tüntető: Nem tudom, mit olvastál, vagy mit szívtál anno, de én csak azt olvastam a sínre került migriről, hogy azt mondta, inkább öngyilkos lesz családostól, de nem megy vissza. „egy ütős képet akartak, ezt is mondják, csak elbaszták.”. Mit basztak el? A kép elkészült. Az, hogy te azt vizionálod, hogy ők azt gondolták, hogy majd valaki azt gondolja, hogy őket földre kényszerítették, miközben erről egy szó sem volt, mert, ha lett volna, akkor fektetés közben mondták volna, de nem mondták, nem jajgattak, stb. Ez csak a te elmebajod.

élhetetlen 2018.12.20. 00:57:43

@VendéglátósHűlye: Kedves Hűlye! „Első kérdésem az lenne, hogy kivel/kikkel kellett volna pótolni a hiányt?” Ha nem tudod, miről van szó, ne beszélj bele. Nem az volt a gond, hogy túlórázni kell, hanem hogy egy helyi vezető eldöntötte, hogy csak töredéknyi túlóra fizethető ki, a többit majd lecsúsztatják, függetlenül attól, hogy az az időpont nekik éppen jó, vagy nem. Ha kifizették volna a túlórát, senki nem pampogna.

élhetetlen 2018.12.20. 01:02:51

@Ad Dio: „hogyan jutott a sajtóhoz ez a nyilván nem nekik szánt felvétel.”. Miből gondolod, hogy ezt a felvételt, hogy hason fekszenek a kényelmetlen talajon, saját maguknak készítették, hogy aztán majd nosztalgiázzanak? Egy performansz, amit a sajtónak szántak. Bonyolult?

Bkkzol 2018.12.20. 02:42:24

Szerintem Hadházy korlátgyakorlata volt a legjobb. Különösen ha hozzátesszük amikor , mint egy felfordított teknős fetreng a kártyáját szorongatva és kb. 20 másodperc múlva már meg is szomjazott. Színész alakításért ő viszi a díjat.... hangosításnak az asszonykórus tűnik befutónak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.12.20. 06:41:45

elegge mosdatos cikk se hagyjuk.
magamnak annyi a hozzafuznivalom h ahogy ezek a tehetsegtelen jnalmas poltitikusok hozzaernek egy temahoz (meg ha a tiltakozoknak igaza is van.pl.diaktuntetesek vagy eü ) onantol az egesz rohad leprasodik es HITELTELENNÉ válik.
se kiserletezzetek ezekkel.nyilvan majd ezekre az eszlenyekre....panikmuncikra bizzuk majd a kormanyt...
hat ja.
sztem valtsak le az ellenzeket eloszor.
hol vannak a szakszervezetek?
legyen sztrajk! szekhazbol sirva kifuto exminiszteelnokjeloltekkel nem jutnak sokaig....

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.12.20. 06:43:52

@élhetetlen: hógyne.
peryze
nyilvan mi ertettuk felre a helyzete es ne. a lippsi sajtó hazudott (szokas szerint)
hat haver.
röhögnöm kell.

morph on deer 2018.12.20. 07:09:46

@törppicur:
“egyik csapat sem tud kamera előtt természetesen viselkedni. Remélem nem ez volt a természetes”

Engem ez zavart volna a legkevésbé.
Ami igazán szomorú, az az, hogy egy országos szintű közintézményben nincs felelős vezetó, aki ilyen helyzetben tudná, hogy mit kéne tennie, hogyan kéne reagálnia, - neki, mint vezetőnek.

Nincs közöttünk csicska 2018.12.20. 07:19:19

@élhetetlen: ja ja, ebbol a szarbol mar nem pofazza ki magat a bolvshevik muveszno

Nincs közöttünk csicska 2018.12.20. 07:23:40

@morph on deer: Dehogy nincs, hiszen megfelelo dontest hozott, csak kicsit lassan.

De majd atirjak a szabalyokat, hogy ez legyen a rutineljaras: hisztis lipsik fejjel nyissak az ajtot amikor odamennek hozongeni

törppicur 2018.12.20. 07:27:54

@morph on deer: azt gondolom a felvetelek alapjan a biztonsagiak vezetöje ott volt, jol csinalta a kommunikaciot hadháziekkel
Vmilyen szintü szakmai vezetö is volt, de az volt a "taktika" h nem tárgyalnak velük, nem adnak róluk hirt sem csak minimálisan, sulytalanna teszik a bulit. Akkor nem értettem de utólag beigazolódott
Az meg nem normalis h egy közintezmeny felsövezetö szinten varja az ellenzeki szinitanodat 24 órában hatha akarnak valamit

midnightcoder2 2018.12.20. 08:00:52

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Majd beszéld meg orbánnal, hogy akkor most mikor hazudott: akkor amikor magának is követelte a 100 napos programok megszavazásának a sikerét"

Én őszintén szólva még olyanra sem emlékszem az elmúlt 30 évből, hogy bármelyik ellenzéki párt az aktuális kormánypárt bármeyik intézkedését eredményként kommunikálta volna, nem hogy részt kérjen belőle. De ha tudsz mutatni linket, akkor elhiszem.

midnightcoder2 2018.12.20. 08:02:42

@élhetetlen: "Elszólás akkor lett volna, ha azt akarták volna elhitetni, hogy őket a földre kényszerítették, de erről szó sem volt."

Ha nem lett volna a felvétel Bangónétől, akkor te lettél volna az első balfék aki beveszi.

midnightcoder2 2018.12.20. 08:16:55

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: "Egymillió ember lelépett Orbanisztánból, ami maradt azok jó része is viharosan nyugger lesz = NINCS MUNKAERÖ = AMI MARADT AZT KELL A HALÁL FASZÁRA DOLGOZTATNI"

Ez szépen hangzik, csak a valóság picit másképp működik. Ha elkezded a halál faszára dolgoztatni a munkavállalót, az szépen fogja magát és elmegy egy másik céghez dolgozni többért. Mert hogy nem csak az egyik cégnél van munkaerőhiány, hanem a másiknál is. Amúgy ez a munkaerőhiány ott van Európa nyugati felén is - legalábbis ma még - ezért tudott az egymillió ember lelépni.

konrada 2018.12.20. 08:33:17

@élhetetlen:
...lehet hogy igazad van, és csak egy látványos performansz volt.

...s akkor érthető Vadai szívet tépő hüppögése is arról, hogy a társai a földön fekszenek: ő is inkább feküdt volna ott, mint ácsorog kint a hidegben.
(Mert ugye azt nem gondoljuk, hogy ő performansz részeként eljátszotta a sírós-anyut, mintegy bemutatva azt, hogy ő meg ilyent tud. ...mert ez esetben vagy nem szóltak neki, hogy performansz folyik bent, vagy ő is része volt, de akkor az ilyesmit nem performansznak hívják, hanem megtévesztésnek.)

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.12.20. 09:30:12

@Sexual Harassment Panda:

A párizsi békeszerződés tiltja a fasiszta szervezeteket. Márpedig aki nem ballib, az fassizta. Szóval csak alkalmazni kell a hatályos békeszerződést.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.12.20. 09:35:46

@Rettegek mert ballib vagyok:

Pedig ezúttal kitett magáért Soros gazda.

Nem bízott a ballib keménymagban, így odarendelte a CEU-kamuegyetem teljes személyzetét, plusz feketeöves külföldi tüntizőket is hozatott. De aztán ez utóbbikkal baj lett: a Kossuth-szobrot Orbán-szobornak hitték, plusz aa karácsonyfára támadtak, ami még aballib keménymagot megbotránkoztatta.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.12.20. 09:57:30

@midnightcoder2:

Kifelejtetted: amikor Orbán megduplázta a minimálbért, a zlett a szöveg, hogy ebből csőd lesz, minden cég elmegy az országból, összeomlanak a kisvállalkozások, s a munkanélkülküliség 101 % lesz.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.12.20. 09:59:00

@high up!:

89-ben nem volt puccs. Minek kellett volna, mikor maga a hatalom akarta a legjobban a változást?

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.20. 10:53:10

"De vajon miért gondolja digitális ismerősöm, vagy bárki, hogy a parlament ellenzéki padsoraiban üldögélő politikusok kivétel nélkül grállovagok? Nekik is vannak céljaik, amelyeket igyekeznek elérni. "

Re ember, te normális vagy? Mi a lófaszt akarsz ezzel mondani? Vannak céljai meg van véleménye és ennek érdekében lehet hazudni, manipulálni?
Mi a következő? Tudom, hogy XY rossz ember ezért azt mondom, hogy pedofil és megerőszakolt? Bizonyítékot hamisítok? A Varjú a klubrádióban élőben nyilatkozott röhögcsélve, hogy "5 métert bírták őt húzni a biztonságiak, mert ő annyira kemény bányászgyerek (?? bányász volt?) aztán mentőt hív meg feljelentést tesz bántalmazásért, hogy őt eltaposta a fideszrendszer. Nagyon tökös tényleg.

És nem kell a kamuduma, hogy mi volt a célja Bangónénak a kurva erős képpel. Futott volna a NYT-ig, hogy mutogassa, hogy a hatalom földre teperte a képviselőket. Pont ezért van a következő snittben az hogy "jájj és ezt a gyerekeim látni fogják" és nem azt, hogy "látjátok gyerekek, a mama így tiltakozik"

konrada 2018.12.20. 10:59:57

@Nagy fasz vagy te Válasszunk:
...én meg azt respect-teltem, hogy végre egy politikusban van szégyenérzet, és azért mondta ezt, mert előre szégyellte, hogy hülyét csinál magából, és egy "jóakarója" majd megmutatja nekik, mert akkor annyi a szülői tekintélyének...;)

VendéglátósHűlye 2018.12.20. 14:20:36

@élhetetlen: Pedig úgy tűnik te vagy az, aki nem tudja miről csacsog. Ha nem vetted volna észre kérdésre válaszoltam kérdéssel. Puszi nyuszi.

VendéglátósHűlye 2018.12.20. 14:21:40

"De vajon miért gondolja digitális ismerősöm, vagy bárki, hogy a parlament ellenzéki padsoraiban üldögélő politikusok kivétel nélkül grállovagok? Nekik is vannak céljaik, amelyeket igyekeznek elérni. " - A blogoló itt konkrétan kijelenti, hogy az ellenzéki oldalon rohadékok ülnek ... ÉS HOGY EZZEL SEMMI BAJ NINCS XD

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2018.12.20. 14:31:21

@VendéglátósHűlye:
"Nekik is vannak céljaik, amelyeket igyekeznek elérni. "
Ja, ha céljaik vannak, akkor meg van minden bocsájtva. Holnap Bangóné eltöri a kezét, és az Orbánra fogja, hogy megverte a Parlament folyosóján.

élhetetlen 2018.12.20. 15:39:23

@VendéglátósHűlye: „kérdésre válaszoltam kérdéssel”. Mi volt a kérdés, amire válaszoltál? Mert ez „"2015 júliusa óta 1 millió 200 ezer túlórát rendeltünk el." Akkor kezdték vinni a rendőröket a kerítéshez, és hiányukat a megyében maradt rendőrök túlóráztatásával pótolták.” nem kérdés, hanem kijelentés. És még burkoltan sem merült fel kérdésként, hogy miért kellett a rendőröknek túlórázni, amire te olyan zseniálisan visszakérdeztél. Ha a rendőrök túlórájával kapcsolatban van kérdés, akkor az az, hogy, ha a törvény szerint választhatnak, hogy a kifizetést kérik, vagy a csúsztatást, akkor miért nem választhatnak. Egyébként az, hogy te felteszel egy kérdést válaszként egy el sem hangzott kérdésre, az nem jelenti azt, hogy én nem tudom, hogy miről beszélek. Úgyhogy jobb lesz, ha te tojod a húsvéti tojásokat.

élhetetlen 2018.12.20. 15:47:03

@VendéglátósHűlye: Igazad van. „Jövőre hazaköltözhetek, mert meg fogja érni”. Hazajössz, bevállalsz pár interjút az államin, hogy azért jöttél haza, mert itt minden szép és jó, és már nem is kell Vendéglátós Hűlyének lenned, rögtön média celebet csinálnak belőled. Még egy jól fizető, munkával nem járó állást is kaphatsz, és hetente fogják közvetíteni, hogy milyen jól élsz, mióta hazajöttél. Sok sikert a karrieredhez!

élhetetlen 2018.12.20. 16:01:07

@midnightcoder2: „te lettél volna az első balfék aki beveszi”. Te már az életben nem fogod belátni, hogy nem vagyok olyan ostoba, mint te? (pedig volt már pár szép futamunk. „A pusztai nomád viszont vagy megemésztette a tejet, vagy éhen halt.” felütésű hülyeséged csak egy példa, mert a csikós terelt egy tehenet is, hogy ne haljon éhen, vagy a hajléktalanok kérdése).

VendéglátósHűlye 2018.12.20. 16:22:52

@élhetetlen: Pedig ott volt a kérdés is, na mindegy. Jajveszékelj tovább ostobaságokat.

Zöldi László 2018.12.20. 16:52:42

@Nagy fasz vagy te Válasszunk: Kedves nagy fasz! Mielőtt végképp elmerülne abban, hogy Bangónét védtem a bejegyzésben, hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy a padlóra fekvési javaslatot "faramuci ötlet"-nek neveztem, amely "nekem se tetszik". Megtisztelne, ha nekem hinne, nem pedig a saját értelmezésének. Előre is köszönöm.

Mindeni náci, kivéve Elek Gábort (jotundert) 2018.12.20. 21:13:06

dedós szintű performansz volt
dedós szintű elképzelés az is, hogy ezzel szimpátiát lehet kiváltani
elvakult droidjaikon kívül a többi embert vagy nem érdekli a hisztéria, vagy legyintenek csak egyet, vagy még ellenszenvesebbé válnak

engedélyes pinaellenőr 2018.12.21. 16:04:05

@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Mint ahogy más posztkommunista országból is. Sőt a csehektől vagy a szlovénektől arányaiban többen. Miért jó, ha szellemi fogyatékosnak tűnsz, amikor ezt magyar specifikumként akarod beállítani??

kiskutyauto 2018.12.22. 17:31:18

Már megint a sok fogyatékos IQhuszár mélymagyar birka nem ért egy helyzetet a náci hatalom természetesen adja alájuk a lovat és bőszen magyarázza félre, hogy manipulálhassa amúgy is igen szerény képességű elméjüket... AZÉRT MONDTA HOGY ERŐS KÉP LENNE, MERT MÁR AKKOR HOSSZÚ ÓRÁK ÓTA ÉLŐZTEK A FÉL ORSZÁGNAK!!!! MIÉRT KELLETT ERŐS KÉP? AZÉRT MERT VARJÚ LÁSZLÓT FOGVA TARTOTTÁK BAZDMEG EGY EMELETTEL FELJEBB ORBÁNNÁCI PRIBÉK VERŐLEGÉNYEK.... TETSZIK ÉRTENI? TILTAKOZÓ KÉP KELLETT, AMI MÉLY NYOMOT HAGY A MÉDIÁBAN IS A NETES ÉLŐZŐK EMLÉKEZETÉBEN ÉS LÉNYEGÉBEN A TÖRTÉNELEMBEN, MERT EZEK BARÁTAIM, NE LEGYEN KÉTSÉGETEK TÖRTÉNELMI PILLANATOK VOLTAK... A HAZAÁRULÓ FASISZTA ZSARNOKI ORBÁNDIKTATÚRA SAROKBA LETT SZORÍTVA ÉS KIMUTATTA A FOGA ROTHADÓ FEKETÉJÉT VICSOROGVA... EZZEL MEGINDULT EGY MEGÁLLÍTHATATLAN FOLYAMAT... EZT TUDJA MÁR MINDENKI AKINEK ÉRTELME VAN....

kiskutyauto 2018.12.22. 17:34:38

@kiskutyauto: még kihagytam, csak a lényeget véletlen... hogy Varjú egy szinttel feljebb SZINTÉN FEKÜDT A FÖLDÖN ÖSSZEVERVE...!!!!! 30-40 fegyveres, magát nem azonosító pribék küzdött tucatnyi képviselő ellen... akiket az épületbe simán beengedtek, csak aztán hogy elmondták és meg is próbálták végrehajtani amit akartak, beolvasni a követeléseit nem csak a képviselőknek (akik több pártból voltak, tehát ellenzéki ellenállás összefogás ugyebár), az ÉPÜLET ELŐTT TÜNTETŐ TÖBB (TÁN TÍZ)EZRES TÖMEG IS KÖVETELT!!!!