Médianapló

Médianapló - Miért legeznek a politikusok?

2018. november 07. 11:17 - Zöldi László

Fekete-Győr András borostás és morcos. Demeter Márta nem borostás, hanem feltűnően szép és harcias. Közös jellemzőjük, hogy harminc körüliek és ellenzéki pártelnökként tengetik az életüket Orbán kétharmados kormányzása idején. Sok mindent kell még elsajátítaniuk a szakmából, de azt már sikerült megtanulniuk az idősebb, tapasztaltabb pályatársaktól, hogy valamiben mindig legnek tarthatják a pártjukat.

Fekete-Győr András például azt találta mondani, hogy „A mérések alapján a Momentum a legerősebb budapesti párt.” (ATV, 2018. november 6.) Demeter Márta pedig azt fejtegette, hogy „Az LMP a kormány legkeményebb ellenzéke.” (Népszava, 2018. november 7.) Az idősebb pályatársak országgyűlés utáni megnyilatkozásaiból szintén lehetne idézni néhány legezést, ezúttal azonban csak kettőt említek. Szilágyi György szerint a Jobbik „A legerősebb ellenzéki párt.” (ATV, 2018. október 16.) Lendvai Ildikó pedig így utalt a meghasonlott, önmaga levében fővő ellenzékre: „Ebben a szervezeti széttagoltságban az MSZP relatíve még mindig a legnagyobb erő.” (Origo.hu, 2018. november 1.)

A parlamenten kívül rekedt Momentum csakugyan jól áll a fővárosi értelmiség körében. Annál rosszabbul a vidéki Magyarországon, ám ezt már nem pedzegette a pártelnök. Az LMP-nek kétségkívül voltak parlamenti akciói, amelyekkel kínos helyzetbe hozta az immár negyedik Orbán-kormányt, a legkeményebb jelzővel mégis túlzás volna jellemezni bármelyik ellenzéki pártot, ha úgy tetszik: őfelsége ellenzékét. Nyilvánvaló, hogy az ellenzéki pártok közül a Jobbik kapta a legtöbb szavazatot, több mint egymilliót, a választás óta eltelt fél évben viszont kettészakadt, és a szavazói is százezer számra hagyták el. Még a leghitelesebbnek Lendvai Ildikó volt pártelnök kijelentése hatott, mert ő legalább becsempészett egy relatíve kifejezést a mondókájába.

Mindegyik megnyilvánulásban akadt egy szemernyi igazság, hangoztatóikat mégse nevezném az igazság bajnokának. Olyan időpontban szólaltak meg ugyanis, amikor a pártjuk befelé fordult, belső vitákkal foglalta el magát, a szemünk láttára esett szét, csúszott le a lejtőn. Elismerem, hogy még a legreménytelenebb pillanatban is reménnyel kell kecsegtetniük a rokonszenvezőket, és valószínűleg nem is beszélhetnénk rá a politikusokat, hogy épp most bontsák ki a valóság minden szeletét. De azért művelek egy másik szakmát, az újságírást, hogy alkalomadtán felhívjam a figyelmüket arra: olcsó és átlátszó fogás ez a legezés.            

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1314358011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leponex 2018.11.07. 23:35:32

Zöldi Úr,
Ön szerint tényleg politikus lenne Fegyőr?
Mitől??
Demeter tényleg szép, de miért lenne ő is politikus?
Annyira, mint Puzsér ...

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.11.08. 09:00:53

:-)))) Ejnye, ejnye, hát szabad ilyet?

"...Demeter Márta nem borostás, hanem feltűnően szép..."

A politikailag rém korrekt (értsd: pl. az álszent, hazug, a témában prűd és totálisan hibbant, a feje tetejére állt USA-ban) ez a mondat úgy nagyjából egy 100 millió dolláros polgári pert vonna maga után, durva verbális szexuális abúzus okán, ahol a feleperes ügyvédje még talán azt is kiderítené önről Zöldi úr, hogy ön egy rasszista, fasiszta, náci, migránsgyűlölő, xenofób, mert aki ilyet merészel mondani, az nyilván az. Ez a szép, új világ egyre mélyebben gyűrűzik be a normalitás végváraiba, -amelyben egy szép nő felé küldött udvarias és úri módon előadott bók/pozitív tárgyilagos ténymegállapítás még nem számít szexuális zaklatásnak- így ez a mondata tulajdonképpen, a francia példa okán

verbális utánafüttyöngetésnek (a jogdíj az enyém)

minősülhet e csodás, modern korban, amelyért az álliberálisok és a polkorrekt terroristák oly sokat tettek. A LEGtöbbet ők tették érte, ám attól tartok a LEGtöbben közölük nem ilyen világot akartak, de lassan utoléri őket is. Különös módon LEGelőször éppen azokat segítve a nyugat értékeinek lerombálásában, akiknek eleve az a céljuk, hogy megsemmisítsék ezt a virágzó, gazdag, csodálatos európai kultúrát és civilizációt, elhozva a csador-kommunikáció korát. (ez a jogdíj is az enyém)

szepipiktor 2018.11.08. 09:30:26

Ugyan már, ezt hallottuk a kommunistáktól évtizedeken keresztül, de a hidegháború idején a nyugat is sokszor folyamodott ehhez a demagógiához. Ma pedig a politkai marketing eszköz csupán ez a baromság.
Inkább nézzük úgy, hogy a "leg"-ek mögött mekkora hazugságok húzódnak meg, azaz a marketingalapú politikai már a habonyi mélységekbe viszi a retorikát!
Alap, hogy egyetlen - jellemzően megrendelt, vagy politikailag nem független - felmérés, statisztika sem valós, és ezt az érintettek még tovább is hazudják!
Az ATV-s statisztikák gyakorlatilag 100%-ban hazugok, hiszen a magát függetlennek haudó, valójában a fidesz kollaboráns tévéje soha nem jelzi a staitsztikáknál kötelező mérési alapot, a bázist, csupán a felszínt ábrázolja, hogy a riportalanyoknak legyen mit hazudoznia.
Van egy grafikon, hogy x vagy y mozgalom hol áll, de csak egyet nem tudunk, mekkora merítésből vették a számokat? Nem az a fontos, hogy hány véleményt számoltak meg, hanem az lenne, hogy összesen hány próbálkozásuk volt. Nem mindegy hogy a jelzett 1000 választ hány telefonból szedték össze! Ha 5000-ből és 4000 rájuk csapta a telefont, akkor a mutatott értékek lényegesen gyengébbek és kellene egy hatalmas "Nem válaszolt" oszlop is, melyhez a többi szinte mérhetetlen lenne.
Azaz a momentum - akik tegnap már a nácik zsidóüldözését is a CEU genderképzéséhez használták fel!!! - valójában kizárólag marketig-hazugságokkal operál, csak a XIII. kerület szocialista szavazói többen vannak, mint a momentum összes híve az országban! De ugye ők a főváros legerősebbjei...
Az lmp veszélyesebb önmagára, mint a gazdira, a fideszre...
Az mszp-s múmia már nem is foglalkozik azzal, hogy eltakarja a hazugságait, hiszen a szétaprózott ellenzéknél sincs több szavazójuk, ráadásul ők vannak mindenkivel harcban, azaz nem számíthatnak sok árszavazóra sem. Kb. az albán légierő szintje a 60-as években, ökölrázogatás, fenyegetőzés és harc a koncért.
Talán a jobbik mondhatja, hogy a LEGerősebb, hiszen a választási eredmények ezt visszaigazolták. De azóta ők is beszálltak az önrombolásba, szerintem ma a momentum szintjére estek vissza.
.
Szóval a LEG-ezés mögött ma már semmi tartalom sincs, egyszerű marketing és magamutogatás.
A választók legyintenek, gyakorlatilag zuhan a nulla felé a komplett ellenzék.
.
A LEGvalószínűbb, hogy a passzív halmaz el fogja érni a kritikus tömeget és akkor megy a kukába a mai politikai bagázs a kollaboráns médiájával együtt.
Reménykedjünk, hogy előbb jön létre egy hiteles, jobbközép polgári mozgalom, egy olyan, aki valóban a magyar emberek érdekeit tartják a szemük előtt és nem az utcán "Petőfit" követve végzi el a társadalom a tmegtisztítást.
De sajnos ez LEGalább 10-15 év még, és addig talán 7 millióan maradunk, kivéreztetve, csóró mélyszegénységben és fiatalok, azaz a jövő nélkül.
LEGalább a utódaink már csak történelemkönyvekből fogják ismerni a 1990-20xx közötti mocskos politikai "elitet", a hazaárulók, nemzetgyalázók szemeteit.

szepipiktor 2018.11.08. 09:35:03

A két megnevezttről meg:
A pali momentumos, ez mindent megmagyaráz. A momentumnak nincs hazai életünk számára alternatívája, programja, egyedül a neoliberális kozmopolita multivilág az álmuk és kizárólag a saját generációjuk számára. Ne legyen már egy ilyennek a vezetője példa!
A hölgy meg a szokásos megélhetési "politikus", az emberi jelleme felülírja a külalakját!
Ugye nem meglepő, hogy karrier okokból átreppent egy másik nulla alakulathoz, ahol most meg ég a talpa alatt a talaj?
A szép nők induljanak szépségversenyen, a politikához ész és becsület lenne a alap.
Az ma nincs, így marad a celebség, a bulvár... DM jól mutatna a blikk címoldalán.
.
Továbbra is fenntartom, hazánk utolsó hiteles politikusa Tétényi Éva volt!
Ma az összes politikus a cipőjét nem kötheti meg!

conchita wurst 2018.11.08. 09:52:12

Jo az a havi 1 milla is, ha nincs jobb, meg mindig jobb mint dolgozni.