Médianapló

Médianapló - Visszakerül-e Burgenland Magyarországhoz?

2018. október 29. 10:17 - Zöldi László

Figyelemre méltó cikk jelent meg a Népszava mai számában. A szerzője Földvári Zsuzsa, és Haragosak az osztrák-magyar kishatárforgalomból kiszorítottak címmel látott napvilágot. A bécsi tudósító azt írta meg, hogy a két ország között kiépített átkelőhelyekből a kisebbeket immár nem használhatják az autósok. Vagy ha mégis használnák, akkor kétezer euróra, mintegy hatszázezer forintra büntethetőek. Márpedig a Dunántúlról átjáró vendégmunkások többnyire nem biciklivel, lovaskocsival vagy gyalogosan közelítik meg a munkahelyüket.

Az intézkedés elvileg több tízezer embert hozott szinte megoldhatatlan helyzetbe, csakhogy olvastam egy riportot is erről. A digitális portál munkatársa a néhány napos hírnek járt utána, és azt tapasztalta, hogy minél távolabb került Soprontól, annál kevésbé hallottak a döntésről. Körmend környékén például az osztrák határőrök sem tudták hová tenni az államuk szándékát. Ama törvényt, amelyet a parlamentjük 2015-ben az illegális bevándorlók ellen fogadott el. Vajon az osztrák hatóságok miért éppen most élesítették az évek óta szunnyadó aknát.

Mielőtt erre próbálnék válaszolni, azon tűnődöm, hogy már a számok se stimmelnek. A Népszava tudósítója 60 határátkelőről írt, amelyből 36-ot nem használhatnak az autós vendégmunkások. A portál 38-ról, amelyből 14-re vonatkozik az átkelési tilalom, de nem mindegyiknél veszik komolyan. A lényeg persze az, hogy a hivatalos indoklás szerint a túlterhelt kisebb átkelők helyett a nagyobbakhoz és korszerűbbekhez terelnék át az autós forgalmat. Már ha ez az igazi indok. Csakhogy van itt egy másik szempont is, amelynek nyomát se találtam a hivatalos Magyarország fórumain.

Annál inkább a Magyarok Világszövetsége digitális megnyilvánulásaiban. A szervezet október 14-én nagygyűlést szervezett Sopronban, és elnökhelyettese, Bottyán Zoltán (civilben a pásztói gimnázium nyugalmazott igazgatója) Trianon-ügyben nemzeti konzultációt kezdeményezett. Majd arra kérte a magyar kormányt, hogy "jelentsen be igényt Nyugat-Magyarország minden jogalapot nélkülöző módon Ausztriához csatolt részére". Meghallgattam a szónoklatát, és láttam mögötte a feliratot is, amelyen ez olvasható: „Őrvidék nem Ausztria!”

Nem az a dolgom, hogy minősítsem a kezdeményezést. Azt viszont talán megkérdezhetem: mi van, ha a Burgenland visszacsatolását követelő szónoklat és a 2015-ben megszavazott, majd 2018 október közepéig jegelt törvény váratlan kiolvasztása között mégsem teljesen meglepő az összefüggés?           

142 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3114330351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chepunk 2018.10.30. 15:23:13

Szóval üzenjünk hadat Urajnának a maroknyi kárpátaljai nyelvoktatása miatt (ami eddig se volt nekik...), üzenjünk hadat Ausztriának egy olyan terület miatt ahol senki sem akar Magyarországhoz tartozni, Erdély, délvidék, és Csallóköz, felvidék, meg az alap, tehát mehet a Román, Szerb, Szlovák hadüzenet is... Ezek az MVSZ-esek valójában nem kiírtatni akaraják a a magyarságot? Vagy egyszerűen csak nemzeti alapon látens suicid banda, ami kollektív öngyilkosságot akar? Mert akkor kéretik inkább, hogy szép csendben nagymagyar bánatukban vágják fel az ereiket a fürdőkádban, a többieket hagyják békén.

dez01 2018.10.30. 15:23:19

@deneskata: Hűha de nekem estél... Én az ezer évvel korábbi Magyarságról írtam nem a mostaniról... Sőt pont azért írtam, amit írtam, mert 100%-ig tisztában vagyok azzal, amit te is írsz. De azért fontos, ha azt is tudjuk, hogy voltak évszázadok, amikor a régióban sőt egész Európában is a top 2-3 játékos között volt a Magyar Királyság.... És a mostani osztrák területen működő államalakulattal sokszor tűlságosan elnézőek voltunk.

Ezek tények, nem üres "magyarkodás"

deneskata 2018.10.30. 15:24:12

@konrada: Nem, épp az "egészséges önbecsülésért" kampányolok. DE idehaza mostanság ez ritka madár a közbeszédben.

chrisred 2018.10.30. 15:32:31

@dez01: Talán mert semmi haszna nem lett volna. Mátyás is jobbnak látta, hogy Bécs lerombolása helyett inkább odaköltözik.

dez01 2018.10.30. 15:36:08

@chrisred: Mátyás korában már túl késő volt ehhez. Sőt ahogy írtad a céljainak sokkal inkább megfelelt, ha több időt tölt az akor már német földön.

deneskata 2018.10.30. 15:37:11

@dez01: Bocsánat, nem akartam. :) Csak tele a hócipőm a múltba merengéssel. Mindenki dicső múltunkon ábrándozik, veri a mellét, amellett meg nézd meg a jelent.
Mit érünk a hősi múlttal (ha az volt egyáltalán), ha a jelenben ennyire a béka feneke alatt vagyunk?
Nem akarok itt költőisekedni, de eszembe jutott:
És mond: Honfi, mit ér epedő kebel e romok ormán?
Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?
Messze jövendővel komolyan vess öszve jelenkort;
Hass, alkoss, gyarapíts: s a haza fényre derűl!”

dez01 2018.10.30. 15:46:54

@deneskata: Niylván nem szabad a múltban élni, de had idézzek egy ismert mondást: Aki a múltat nem ismeri, a jelent nem értjheti, a jövőt pedig nem tervezheti.....

A konkrét témához pedig leginkább talán az 1235-ös események illenek, II. Frigyes betörése az országba, majd rémült menekülése, stb. stb...

deneskata 2018.10.30. 16:02:09

@dez01: Szerintem 1030-31-et akartál írni és Konrádot. :)

dez01 2018.10.30. 16:07:02

@deneskata: Az 1235ös nél nagyon szépen kijön ez a szál, mármint hogy nagyon szemetek voltak velünk, mi meg nagylelkűen megkíméltük őket kis pénzért cserébe.... pedig ott voltunk Bécsben. 1031-ben nem tudom meddig üldöztük őket. De majd utána nézek.

deneskata 2018.10.30. 16:28:18

@dez01: Azt hittem, viccelsz ezzel a 1235-tel! Hiszen az annyira jelentéktelen esemény a magyar történelemben és nem is épp dicsőséges. Erre hivatkozni - ne haragudj, nem akarlak megbántan, de - vicces.

dez01 2018.10.30. 16:44:24

@deneskata: Már ne is haragudj, de viccesnek nem neveznék egy ellenséges betörést az azzal járó pusztítással stb.... Ebből is látszik, hogy milyen mélységes mély a múltnak kútja, és mennyire mást lehet látni benne....

Fazakas László 2018.10.30. 17:55:01

@LebensraumamOsten:
Óóó - te hülyegyerek! Hol van itt valójában "orbáni nyomor"?
Persze, valójában ahogyan a mondás mondja - " aki nem dolgozik, az NE IS EGYÉK!"

szepipiktor 2018.10.30. 18:22:21

Egy picit túl van a dolog gondolva... De nem baj.
Szerintem csak felkészülnek, mert látják Magyarország rohamos jobbratolódását, a fasizálódó rendszerünket, azt, hogy mi a határvédelmet is csak belpolitikai célra használjuk (Schengen már egy éve érvényes volt sámunkra, mi voltunk a déli schengeni zóna védői, de ugye a csúti vagy egy évig zavarta át a menekülteket...)
A kishatárforgalom korábban sem volt a főközlekedési vonal, jogtalanságot nem tettek. Látják orbán szembefordulását Európával, a szovjet és török vonal felerősödését, egyszerűen előremenkülnek, becsukják a erőforrásokat lekötő részeket.
Sajnos ez az ingázókat gátolja, de majd átköltöznek...
.
Soproni beszéd meg abszurd, hiszen ha a Hűség városához hasonlóan megszavaztatnák a burgenlandiakat, hogy hova szeretnének tartozni, garantált az 100000%-os eredmény, hogy Ausztriához.

szepipiktor 2018.10.30. 18:26:21

@Fazakas László:
Reagálhatok a te stílusodban?
Elmész te a büdös pcsába!
Utazz már el a keleti területekre! Ne a NER kompatibilis vállalkozókat, a kolalboránsokat nézd, hanem az átlagembereket! A kilátástalanságukat, a nyomorukat.
Nincs munka, ningy ipar, nincs semmi.
Lezúzzák a kisvállalkozásokat, az emberek a maradékot élik fel. Milliók!
MINDENKIT büntetnek, aki nem az ő bagázsuk, az ő seggnyalójuk. Nem kell(!!!) ellenzékinek lenni, "elég", ha nem vagy hithű. Nem vagy egy rántotthússal lefizethető.
Hozzád képest az MTI meg a TV2 is hitelesebb...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.30. 18:45:04

@dez01: sőt, ha jó legelők lettek volna Svájc területén, tovább is mehettünk volna. De menjünk tovább! Amerikát is meghódíthattuk volna, ha nem állunk meg a viscayai-öböl partjánál. Szóval igazán hálásak lehetnek ezek a népek, szórhatnának egy kis pénzmagot...de legalább megnyithatnák a határt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.30. 18:47:18

@Fazakas László: aki nem dolgozik, ne is egyék? Miket kívánsz te Mészárosnak, Dajcs Tominak...és még sokan másoknak!

Thomas Dantes 2018.10.30. 18:57:06

Mint nem magyar, nyilvánvalóan feltenném a kérdést, vajon Burgenland lakosságának hány %-a akar Magyarországhoz tartozni?

Vagy a népek önrendelkezési joga nem számít?

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:30:05

@Grand Prix 1800: Há' pe'sze! :D :D :D :D :D Mert egyetlen tiszta magyar sem ül a börtönben. Aki meg ül, az kizárólag a sorosgyörgynorvégálcivilekmeggyúrcsótány ármánykodása miatt került oda :D :D :D

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:34:04

@Thomas Dantes: Nem érted a lényeget! Mi a piros pirulát nyújtjuk szegény honfitársainknak, hogy kiszabadítsuk őket a mátrixból, ahol a hát- és bélszín valójában csak a brüsszelita ármánykodás manifesztációja! Ha a pirosat választják, akkor végre érezhetik a világ valódi bűzét, nem valódi pénzen vett elektronyos autó helyett valódi, 3-as dízel Golfot vehetnek kápéért az AAA autónál. :D

Tenkes Kapitánya 2018.10.30. 19:34:09

Burgenland úgy németesedett el, ahogyan Mecklenburg, Szilézia vagy Poroszország. Kiszorították, legyilkolták az ott élő magyarokat a keletre nyomuló németek, ahogyan a szlávokat és poroszokat a szintén keletre nyomuló németek.

Grand Prixnek: Burgenlandnak korábban nem volt neve, Zala, Vas, Sopron, Moson megyék nyugati része volt., így nincs magyar neve. Őrvidék a mai Burgenland egy kis része. A Szlovákia elnevezés is nonszensz, ahogy Szlovákia, mint ország létezése is.

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:35:21

@John Brennan: Mondja ezt egy panelproli, aki minden vasárnap tejfölöscsirkét zabál uborkasalátával ;-)

Gandosz 2018.10.30. 19:37:58

@jános515: a magyar ne lopj! helyesen: cigány ne lopj!

Éhesló 2018.10.30. 19:41:08

Ez egy antimagyar fos provokáció.
A barom poszternek nem telik többre és kell neki a kattintás.
Bekaphatja a többi antimagyar barommal együtt.

John Brennan 2018.10.30. 19:41:56

@Punxsutawney Mormota: Magyar köznemes vagyok; őseim fegyverrel védték a hazát; az olyan prolik, mint te, nem érted a lényeges dolgokat.

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:42:10

@chepunk: És mindemellett bíztassuk fel a ruszkikat meg a flansziákat, hogy rohanják le az USÁ-t Alaszka meg Lousiana okán, merthogy most derült ki, hogy valami égbekiáltó mutyi révén üveggolyóért adtak el féleurópányi területeket :D :D :D
Hejjjj, mennyi orosz és francia ismerősöm kesereg ezen. Ja, nem is.

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:43:36

@John Brennan: Szóval hétszilvafás, bocskoros paraszt vagy, aki másfél szobában kuporog. Légy rá büszke! Annyira nem is nyúltam mellé a pörkölttel.

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:44:31

@Éhesló: Ahhoz képest, hogy milyen "nemzethy-hazaffyas" vagy, még mindig nem megy a helyesírás.

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 19:45:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ne légy vele szigorú: ennyire futja a képességeiből!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.30. 19:52:16

@Éhesló: igazad lehet, de fejtsd már ki nekem, mi a provokáció?

Éhesló 2018.10.30. 19:53:04

@Punxsutawney Mormota: bekaphatod te is a sarki koldusét, ha hagyja.

Tenkes Kapitánya 2018.10.30. 20:03:57

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ha tudod, cáfold: Burgenland úgy németesedett el, ahogyan Mecklenburg, Szilézia vagy Poroszország. Kiszorították, legyilkolták az ott élő magyarokat a keletre nyomuló németek, ahogyan a szlávokat és poroszokat a szintén keletre nyomuló németek.

Grand Prixnek: Burgenlandnak korábban nem volt neve, Zala, Vas, Sopron, Moson megyék nyugati része volt., így nincs magyar neve. Őrvidék a mai Burgenland egy kis része. A Szlovákia elnevezés is nonszensz, ahogy Szlovákia, mint ország létezése is.

exterminador 2018.10.30. 20:05:31

@dez01: hat évvel később pedig szecskává daráltak bennünket a mongolok.

Punxsutawney Mormota 2018.10.30. 20:22:43

@Éhesló: Te voltál az?! Már évek óta sejtem, hogy meleg vagy... Már értem, hogy nem azért esik át a nejed a vak komondoron, mert egy büdös náci vagy, hanem azért, mert kissé frusztrált vagy.

Tenkes Kapitánya 2018.10.30. 20:33:52

@exterminador: Baromság. Megszégyenülve menekültek el az országból a mongolok. Egyszer merészkedtek vissza (1285-ben), amikor ismét porrá lettek zúzva.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.30. 20:57:46

@Tenkes Kapitánya: nem megszégyenülve. Nem tiszta, miért, de az biztos, hogy nem katonai vereség miatt. Viszont legyilkolták a lakosság felét, kifosztották az országot és végigerőszakolták a nőket. A te ereidben is csorgadozhat némi mongol/tatár vér...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.30. 21:12:24

@Tenkes Kapitánya: Sőt, a németek kiszorították a magyarokat Pestről is. Foglaljuk vissza Pestet!

900 elôtt Burgenland nem volt magyar, szóval vissza kéne adni a rómaiaknak...vagy...a morváknak...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.30. 21:15:00

@Tenkes Kapitánya: amúgy mit kezdenél Burgenlanddal, ha mondjuk visszaadnák???
Járhatnának dolgozni Alsó-Ausztriába...

ubermeister 2018.10.30. 21:31:18

Az osztrákoknak igaza van, és azért most látnak hozzá, mert mostanra röhögték ki magukat azon hogy nálunk tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van. Csak felkészülnek hátha nem tudjuk kezelni. Akit zavar az talál melót itthon is, max. kicsit kevesebbért (kb. negyede)

ubermeister 2018.10.30. 21:31:50

Az osztrákoknak igaza van, és azért most látnak hozzá, mert mostanra röhögték ki magukat azon hogy nálunk tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van. Csak felkészülnek hátha nem tudjuk kezelni. Akit zavar az talál melót itthon is, max. kicsit kevesebbért (kb. negyede)

Éhesló 2018.10.30. 21:32:59

@Punxsutawney Mormota: bekaphatod te is a sarki koldusét, ha hagyja.

MVSZ Sajtószolgálat 2018.10.30. 22:14:58

Valljuk be ritkán van Sopronban olyan demonstráció, ami helyi szinten embertömegnek számító létszámot mozdít meg, most azonban ez történt – írja a Nyugat-Magyarországért meghirdetett nagygyűlésről szóló tudósításában a cyberress.hu portál. A Magyarok Világszövetsége és az Országos Trianon Társaság szervezésében 2018. október 14-én Sopronban, a Hűségzászlónál megtartott nagygyűlés hangos felkiáltással erősítette meg kétszázezer magyar aláírását, és felszólította Magyarország kormányát, hogy haladéktalanul jelentsen be területi igényt Ausztriával szemben. Nyugat-Magyarországot 1919. szeptember 10-én, a Saint Germain-i békével csatolták el Magyarországtól, és ajándékozták meg vele minden jogalapot nélkülöző módon Ausztriát. A visszatérő településeknek száz éves adómentességet javasoltak.

A soproni sajtó által szokatlanul nagyszabásúnak ítélt nagygyűlést tartott a Magyarok Világszövetsége és az Országos Trianon Társaság október 14-én Sopronban, a Hűségzászlónál. A nagygyűlés háromszáz részvevője, háromszori hangos felkiáltással erősítette meg annak a kétszázezer magyarnak az aláírását, akik eddig a Nemzeti konzultáció Trianonról keretében aláírásukkal követelték Trianon semmisségének megállapítását és kimondását. Őrvidék nem Ausztria! – hirdette a rendezvény fő-hirdetővászna.

A soproni nagygyűlés és a kétszázezer aláíró nevében a Magyarok Világszövetsége és az Országos Trianon Társaság felszólította Magyarország kormányát, hogy haladéktalanul jelentsen be területi igényt Ausztriával szemben. Nyugat-Magyarországot 1919. szeptember 10-én, a Saint Germain-i békével csatolták el Magyarországtól, és ajándékozták meg vele minden jogalapot nélkülöző módon Ausztriát. Beszédet mondott Drábik János, az Országos Trianon Társaság elnöke és Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese. A jogos magyar követeléseket a nagygyűlés vezérszónoka, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, az Országos Trianon Társaság tiszteletbeli elnöke mondta ki.

Patrubány Miklós kifejtette, hogy mindezt békés úton tartják elérhetőnek, hiszen mind Ausztria, mind Magyarország aláírója a Helsinki Egyezmények, amely engedélyezi a határmódosítást, békés eszközökkel. Magyarországnak még Nyugat-Magyarország jogszerű elbirtoklása előtt, tehát 2019. szeptember 10. előtt tárgyalásokat kell kezdeményeznie Ausztriával Nyugat-Magyarország jövőbeni sorsáról.

Nagy tetszést aratott a szónok záró javaslata is, amellyel száz éves adómentességet javasolt a tíz visszatérő Pinka-völgyi falunak – Horvátlövő, Szentpéterfa, Kisnarda, Nagynarda, Alsócsatár, Felsőcsatár, Magyarkeresztes, Németkeresztes, Pornóapáti és Ólmod – valamint az 1921. december 14-16. között megtartott népszavazáson a Szent Korona Országát választó Sopronnak és a környező három falunak: Nagycenk, Fertőboz és Kópháza. Ötven éves adómentességet javasolt annak az öt falunak – Ágfalva, Harka, Fertőrákos, Sopronbánfalva, Balf –, amelynek lakói 1921-ben ugyan az elszakadásra szavaztak, de tudomásul vették a többség akaratát, és azóta is hűséges polgárai Magyarországnak.

A soproni nagygyűlésen elfogadott javaslatokkal a szervezők hivatalosan megkeresik Magyarország Kormányát és az Országgyűlést.

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról - youtu.be/l8eTIFBVpk0

MVSZ Sajtószolgálat
9802/181016

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

ubermeister 2018.10.30. 22:35:34

MVSZ Sajtószolgálat, 300!!! fős tömegdemonstráció, wazze ennyi még az 1 fős Fodor Gabis pártnak is összejön hurrikánszezon közepén.

magyarparaszt 2018.10.30. 23:07:53

@Grand Prix 1800: Nem volt ilyen Magyarországon soha, hogy: történelmi őrvidék. Árvalányhajas délibábjaid kártékonyak és hazugok.

Fricibá' 2018.10.30. 23:44:13

Az említett terület történetének fordulópontja a párizsi béketárgyalásokon volt:
Itt kell ismertetnem a Tízek Tanácsa 1919. május 12-i tanácskozása jegyzőkönyvének részletét, ami Ausztria határait tárgyalja a klagenfurti-medence hovatartozása kapcsán.
„Wilson elnök kijelenti, hogy tanácsos lenne Ausztria és Magyarország közös határvonalát akkor kijelölni, amikor Ausztriával tárgyalnak. Úgy tájékoztatták, hogy az osztrákok tárgyalni szándékoznak erről. …
Báró Sonnino (olasz külügyminiszter) azt kérdezi, hogy miért nem elégséges, hogy Ausztria elismerje Magyarország függetlenségét, és Magyarország Ausztriáét viszont, a határkérdés felvetése nélkül. …
Némi tárgyalást követően úgy határoznak, hogy Ausztria köteles elismerni az 1867. évi állapotnak megfelelő határvonalat Ausztria és Magyarország között. …”
Ausztria valószínűleg az elcsatolt Dél-Tirol kárpótlásaként kapta meg később a hozzá tartósan soha nem tartozó magyar területet.

tamask 2018.10.31. 00:46:59

@Csató: az osztrák nép (ami egy fikció, ilyen nép nem volt sose, mint ahogy jugoszláv nép se, se csehszlovákok, se szovjet emberek), tehát Ausztria németajkú lakossága egy sunyi banda. Az álszíreket Refugees Welcome táblákkal fogadták, de amikor sokan lettek, akkor áttolták őket Németországba és elkezdtek kapukat építeni kis oldalsó elemekkel. Most is a legális uniós állampolgár dolgozókat kínozzák, alázzák, fenyegetik. Aljasság.

tamask 2018.10.31. 01:00:06

@Igazamvanvagyigazamvan?: A tatárjárás ott végzett nagy pusztítást, ahol a tatárok megjelentek, ami messze nem az ország területének egésze volt. A tatárok ahol jártak, ott kb. a lakosság 100%-át kiirtották. Ahol meg nem jártak, ott senkit. Tehát átlagosan elég sok embert vesztett Magyarország, de a lakosság felének elvesztése nonszensz, ma már senki nem hiszi, hogy kevesebb, mint egy év alatt (amiben a tél is benne volt), íjakkal és nyilakkal egy ország lakosságának felét ki lehetett irtani, közben mozgásban maradni, a lovaikat ellátni. A tatár génállomány a mai magyar lakosságban elenyésző. A román, ukrán, orosz, lengyel lakosságban is jelentősebb, mint a magyarban. Ugyanis Kelet-Európa többi részén nem egyszer jártak.
A magyar lakosságban sokkal jelentősebb a tatárjárás után betelepített szlávok, németek, flamandok genetikai öröksége.

A magyarok nem egyszer jártak Nyugat-Európában kalandozni, sokkal többször, mint a tatárok Magyarországon. Tehát akkor ott nyugaton is csörgedezhet magyar vér az emberekben.

tamask 2018.10.31. 01:03:52

@Punxsutawney Mormota: hazug a hasonlatod. Inkább olyan területeket emlegess, amik fizikailag is osztanak határt az anyaországgal. Például Elzász. A franciák nagyon nem nyugodtak bele az elvesztésébe, pedig egyértelműen nem francia terült volt soha.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.10.31. 07:05:30

A Magyarok Világszövetségében ezelőtt vagy húsz évvel átvette a vezetést az ellenséges államok titkosszolgálatának koalíciója, Patrubánnyal elnökölve. Ez a banda kieröltette az elégséges támogató híján eleve kudarcra ítélt állampolgársági népszavazást, majd arra buzdította a magyarokat, hogy menjenek Trianonba és ott köpjenek egy nagyot a palotában...Most pedig a székely autonómia törekvések felerősödésével konfliktusba akar bennünket lökni Ausztriával!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.10.31. 07:06:24

Valakik most kétoldali konfliktusba akarnak keverni bennünket. Az egyiket már 2014. óta keverik Ukrajnával. - Ennek kiagyalója, gazdája, üzemeltetője régi ismerősünk, a pulzálva táguló, soha meg nem javuló, 107 év alatt hétszer(!) Magyarországra támadó 1849/1914-kétszer/1915/1941/1944/1956 Orosz Birodalom. - A jelek arra utalnak, hogy most Ausztriával akarnak össszeütköztetni bennünket. Ennek már voltak jelei. 1. Az oroszbérenc Szabadság párt elsősorban a magyar munkavállalók ellen irányuló, azokat diszkrimináló szociális támogatási rendszert fogadtatott el. 2. Az osztrák-magyar határ részleges lezárása szintén súlyos provokáció. - Erre a "vonatra" ültek fel Patrubányék most, vagy a Szeku vagy a KGB megbízásából! - Magyarország rendkívül sikeres bel- és külpolitikája, OV-t az EU informális vezetőjévé emelik, (a mai pojácák, Merkel, Macron mennek a levesbe) és ezáltal megerősödik majd az EU. - Az EU-NATO szétverése az orosz szoldateszka fő célja.

LebensraumamOsten 2018.10.31. 07:32:11

@Punxsutawney Mormota: Ahol amúgy áti verik őket, mert a Golf lerobban az első kereszteződésnél. :DDD

LebensraumamOsten 2018.10.31. 07:36:51

@ogli dzsí: Te, mint ogli dzsí ezennel nyilatkozol, hogy egy utolsó aljas fideszbérenc patkány vagy, aki a lehető legrosszabbat - kiszolgáltatottság, és orbáni közmunkási nyomor - kívánja a burgenlandi embereknek, akik amúgy rászarnak a hozzád hasonló hazudozó, elmebeteg keresztyénnemzethy férgek fejére és ostorral vernének ki legszívesebben országukból, melyet -igen- Ausztriának hívnak és csak azért nem teszik meg, mert állítólag ti is uniós állampolgárok vagytok akiket szabadon beehet a fene hozzájuk is, hogy terjeszhessétek fekália módján bűzlő gennyes, fertőző, káros ideológiáitokat, melyek a magyarságnak oly sok szenvedést okoztak már.

Punxsutawney Mormota 2018.10.31. 07:38:17

@tamask: Te meg barom vagy :D Tavasszal egy kellemeset kirándultam Colmare-ban, ami mintha Elzászban lenne, és mintha franciául csevegtek volna... Rajtunk kívül mindenki előrenéz, mi meg állandóan a múltba révedünk és azon zokogunk, hogy hej, amikor három tenger mosta Magyarország határát! Hej, szegény ország! Jajjjj, mi lenne velünk Trianon nélkül?!
Mohács volt. Világos volt. Első világháború volt. Trianon volt. És párizsi békeszerződés is volt. Vae victis! Amúgy meg milyen geci jó lett volna már, hogy ha a délszláv háborúk egy része magyar területen zajlik.
Arról már ne is beszéljünk, hogy tényleg meg kellene nemzeti konzultálni Burgenland lakosait, hogy akarnának-e ismért Magyarországhoz tartozni? Szerintem azt az eredményt nem tenné zsebre a nemzethy-hazaffyas pártunk és kormányunk, bár Bourbon Viktor és népi zenekara erről is megállapítaná tkp mindenképpen vissza akarják magukat csatoltatni.

Zabalint 2018.10.31. 07:41:48

@Tenkes Kapitánya:
Nyugat-Magyarország azért németesedett el, mert a Habsburg korszakban németeket, és mellesleg horvátokat is telepítettek a területre. Nem gyilkoltak le senkit, a török hódoltság után erős belső migráció volt, így kellettek a jobbágyok a török hódoltság miatt amúgynem érintett Nyugat-Dunántúlon is. A németek mellesleg meghonosították a területen a szőlőművelést, de a brennbergbányai szénbányászatot is németek kezdték.

Burgenlandnak valóban nem volt neve, ezért is tartom nevetségesnek az Őrvidékezést. Ráadásul mindezt úgy, hogy amit Őrvidéknek neveztek eredetileg, annak egy része ma is Magyarországhoz tartozik.

A Felvidék szót is egyébként Trianon óta használják tévesen. Hagyományosan Eger, Miskolc, Balassagyarmat a Felvidék része, ellenben a Csallóköz nem. Ehhez képest simán ráhúzzák Szlovákiára a Felvidék szót.

Mellesleg a középhegység vonulataink nevét is a Trianony és nem természetföldrajzi okokból találták ki úgy, ahogy ma tanítják. Olyan, hogy Északi-Középhegység Trianon előtt nem volt, az simán a Kárpátok belső vonulata a Gömör-Szepesi-Érchegységgel együtt, amit pedig Dunántúli-Középhegységnek nevezünk, az simán Magyar-Középhegységnek volt nevezve.

Punxsutawney Mormota 2018.10.31. 07:43:14

@LebensraumamOsten: Onnan tudják, hogy piros pirulát vették be, hogy lerohad. Ha működik, akkor még mindig a mátrixban vannak :D

Zabalint 2018.10.31. 07:43:50

Egyébként Burgenlandot visszakövetelni vicces, tekintve épp az egyetlen olyan elcsatolt terület, ahol nincs jelentős magyar lakosság.

Punxsutawney Mormota 2018.10.31. 07:44:48

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Távol álljon tőlem, hogy az oroszokat védjem, de az I. és a II. világháborút kiveheted a kalapból. Mi kezdtünk lőni.

Punxsutawney Mormota 2018.10.31. 07:46:56

@Éhesló: Te is? Köszi a visszajelzést. Akkor ezek szerint te már bekaptad. Szegény asszony mit kaphatott, hogy kikerültél a netre...

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.31. 08:02:42

@tamask: "tatárjárás utáni újjáépítést jelentősége, volumene és hatása okán második honalapításnak is szoktuk nevezni. A tatárjárásban a magyarság 25-50%-a pusztult el, vélhetően az ország 2 millió lakosából legalább ½ millió ember"

A tatárjárás után volt egy török uralom is. Mindvégig betelepítések folytak, békeidőben, és háborúk után is.
Hogy lenne sok a tatár gén? Mire érv ez?

Zöldi László 2018.10.31. 08:47:25

@Zabalint: Önre kattintottam, mert kulturáltan érvel, de megjegyzésem a többi kommentelőnek is szól. Az egyik hozzászóló észrevette, hogy a 2000 eurós büntetést 60 ezer forinttal azonosítottam. Korrigált, megköszöntem neki a pontosítást, és javítottam. Az élet ment tovább. Ha teljes névvel sem esett le a fejemről a képzeletbeli korona, akkor vajon egy másik kommentelő, LebensraumamOsten miért nem vállalja a tévedését? Hozzászólásában "mocskos exkommunista fideszes hazaáruló bérböfögőnek" nevezett, majd a végén hozzáfűzte: "Ugye Szentesi Zöldi László?" Magánüzenetben felhívtam a figyelmét, hogy a szakmában két Zöldi László van, és a fiatalabbik a Szentesi előnévvel különbözteti meg magát tőlem. Következésképpen nem érdemes összegyúrni bennünket, és őrjöngő okfejtésben kialakítani belőlünk a köpönyegforgató újságírót. Ehhez képest mintha mi sem történt volna, LebensraumamOsten folytatta az ámokfutását, Önök is ellenőrizhetik, hogy egy kommentelőt "utolsó aljas fideszbérenc patkánynak" nevezett. Mi van, ha ebben is téved? Egy példából nem szeretnék általánosítani, mindazonáltal nem először tapasztalom, hogy a kommentelők még álnéven sem ismerik el a tévedésüket. Pedig sokkal könnyebben tehetnék, mint mi, akik teljes névvel vállaljuk, ha rosszul számoltunk, vagy elírtunk valamit.

morph on deer 2018.10.31. 09:15:32

@Fazakas László:
Hol van itt valójában "orbáni nyomor"?

Ahogy látom a fejedben.

gigabursch 2018.10.31. 09:26:51

@tamask:
Nagyjábl a városlakók 50%-a pusztult el.
Legyünk őszinték a városok védművei nem sokat értek sosem.
A falusi lakosság irtó gyorsan tiplizett erdőkbe, mocsarakba, hegyekbe. A mortalitása nem érte el az 5-10% közötti mértéket sem.
A városlakók meg akkor is tömegesen már nem magyarok voltak, ráadásul az országos populációt tekintve erősen kisebbségben.
Szóval NEM_PUSZTULT_EL_A_MAGYARÁSÁG_FELE, mint ahogy azt a közkeletű dogma állítja egy olyan seggfej (ragúzai püspök) hazudozás halmazára hivatkozva, akinek ugyan már minden mondatát ízekre szedték és megcáfolták ezer és egy módon, csak épp még nem haladta meg a magyartalan tudománytalan akadémia szellemi szintjét.
(Ott ahol még mindig honfoglalás megy, meg görög és latin korona, az inkább hanyagoljuk, bár mostanában valami változás van, mert kezd kibillenni a finnugrizmus szent oszlopa a helyéről. Jaj, mi lesz itt...?)

gigabursch 2018.10.31. 09:34:15

@Tenkes Kapitánya:
Burgenland neve egyébként a Vierburgenlandból származik.
De mit is takar az a vier?
- Pressburg
- Altenburg
- Ödenburg
- Eisenburg

Igen, igen
- Pozsony
- Mosonmagyaróvár
- Sopron
- Vasvár

Ez az igénye a retkes osztrákoknak, pont annyira megalapozott, mint a csehek erőszakoskodása a szudétanémeteken, morvákon és a tótokon.

Az itt élő nemajkúak meg nem_akartak_osztrák állampolgárok lenni.

.
Bővebben tudom ajánlani mindenkinek a teljes nyugat-magyarországi felkelésről és a harcokról szóló, teljes feldolgozást adó, ifj. (Missuray) Krúg Lajos: Tüzek a Végeken c. mű értő olvasását.
(nem könnyű beszerezni)

MVSZ Sajtószolgálat 2018.10.31. 09:53:11

Őrvidék nem Ausztria! - Patrubány Miklós beszéde a Nyugat-Magyarországért megtartott soproni nagygyűlésen

Tegnapi hozzászólásunkban hírt adtunk az október 14-én, Sopronban Nyugat-Magyarországért megtartott nagygyűlésről, amelyen Patrubány Miklós a Nemzeti konzutáció Trianonról eddigi kétszázezer aláírója és a téren összesereglett háromszáz tüntető nevében jelentette be a magyar nemzet igényét Nyugat-Magyarországra.

Patrubány Miklós beszéde ide kattintva hallgatható meg:
www.youtube.com/watch?v=mUcra-hx9as&feature=youtu.be

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!
www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/3496-nk-trianonrol-patrubany-miklos-gyujts-trianon-ellen-tiz-alairast-te-is-az-uj-magyar-nemzeti-minimum

Videó: Molnár V. József Trianonról - youtu.be/l8eTIFBVpk0

MVSZ Sajtószolgálat
9803ukm/181031

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a

globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

dez01 2018.10.31. 10:01:01

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Sajna elég logikusnak látszik amit írsz.

dez01 2018.10.31. 10:03:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nézd meg csak az alábbi linket: hu.wikipedia.org/wiki/Vand%C3%A1lok

A történelemben mindenre van példa:)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.31. 10:21:52

@dez01: persze hogy. Hisz volt skót királynénk, és Jacob és John trónkövetelő angol hercegeket magyar vitézek kísérték vissza Angliába. Tehát az angol arisztokráciában is van magyar vér.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.31. 10:23:28

@dez01: De jelenti-e azt, hogy jogos igényünk can Spanyolország egyes területeire, vagy az angol trónra?

$pi$ 2018.10.31. 10:31:10

@deneskata: "Hiába na, kicsi nép vagyunk és ez néhányunknak (beleértve mostani kormányunkat is ) nehezére esik feldolgozni."

Nyilván nehéz feldolgozni, mert butaság, nem igaz. Magyarország a népességét tekintve a közepes európai országok közé tartozik, 19. az 50-ből.

Persze különféle politikai okokból addigismételgették, hogy kicsik vagyunk, kicsik vagyunk, amíg az az emberek elhitték. Nyilván nem tanulták meg az iskolában és nem néztek utána. Te itt utánanézhetsz:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_population

dez01 2018.10.31. 10:45:06

@Igazamvanvagyigazamvan?: Jogos igény? Az meg mi és főleg mit számit? Csak az erősebb (és néha az ügyesebb) kutya b*ik elv számít....

Persze mi már elég régóta sem erősebb, sem ügyesebb kutya nem vagyunk, ez tény. Ügyesebbek esetleg még lehetünk, persze nem ezzel vezető csapattal az biztos.

Éhesló 2018.10.31. 11:06:41

@Punxsutawney Mormota: nem érted a magyar szót.
Magamról nem írtam.
Azt írtam, hogy bekaphatod a sarki koldusét, ha hagyja.
Ha nem érted, kérj telefonos segítséget.

Punxsutawney Mormota 2018.10.31. 11:12:24

@Éhesló: Büdös náci, megbuknál a harmadikos PISA-teszten, de azért csak magyarázd a bizonyítvánodat... A szövegértéstan (sem) az erősséged. Ahogy a helyesírás sem. :D :D :D

Hollandexxonvaldez 2018.10.31. 11:49:33

Ausztria már 1905-ben rá akarta tenni a mancsát Nyugat-Magyarországra Pozsonnyal együtt.Az un.föderációs terv keretében.
Én Grazban dolgozom,és a határt Felsőőr után Alhónál lépem át.Rohadtul dühit,hogy mig ellenben a románok háborúban szedték el Erdélyt,addig az osztrák mint vesztes fél sunyi módon szerezte meg.
1981-ben mondtak le róla végleg,hogy Sopron legyen a tartomány központja.
Kollégáim jó része szlovén,akik valójában stájerek,Marburg környékéről ingáznak.Náluk is van mozgalom hogy Szlovéniától Dél-Stájerország kerüljön vissza,igy semmi elvi akadálya nem lenne annak hogy a megszállt nyugati részei visszakerüljenek.Magyarország nem idegen államok földjét akarja,mi csak a sajátunkat,ezt kéne végre a sok ellenzőnek megértenie!

$pi$ 2018.10.31. 12:08:22

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Pedig igaza van. @deneskata: -nak."

Ott van a link, ott vannak az országok népesség szerint sorba rakva. Ez egy érv, egy tény, egy forrás, adat, ami azt bionyítja, hogy nem, nem "kics nép" a magyar.

Erre beírod, hogy "de igen, akkor is". Mi értelme van ennek? B+, mi ezt többiek az óvoda után abbahagytuk, azóta már nem menő ezt a "de igen, de nem, de igen, de nem is, de akkor is" játékot játszani.

Hollandexxonvaldez 2018.10.31. 12:29:18

amúgy a Magyar Honvédség még jelenlegi állapotában is képes lenne arra,hogy "burgenlandot" kb egy délután birtokba vegye.Az osztrák honvédségnek összesen 2db repülőképes Eurofightere van a 12db-ból,a többi donorgép.
Elnézve Bucsunál az ideiglenes határon posztoló 18-19éves facebookot nyomkodó osztrák sorkatonákat,vagy a felsőőri mekibe betévedőket,ott lenne olyan futás hogy még.Felsőőr illetve a rendes határ Alhó,Fölöstöm kb félóra autóval,egy BTR-80-asnak se lenne sokkal több a jól kiépitett utakon.
És mint mondtam,mi egy köbmétert se kérünk Ausztria földjéből,csak azt ami a mien,igy a rendes határnál tovább egy lépést se kéne menni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.31. 12:33:36

@$pi$: Neked nem kell megjátszanod,hogy hülye vagy!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.31. 13:19:12

@dez01: szarkasztikus megjegyzéseim voltak tamask nevű hozzászólónak válaszolva.

$pi$ 2018.10.31. 13:27:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Neked nem kell megjátszanod,hogy hülye vagy!"

Elmebajnok!

István Tarczi 2018.10.31. 18:39:20

Személyeskedés helyett talán nem ártana a lényegre szorítkozni!
Akarat, érvek és törvények; az igazság melletti kiállás vezet csak eredményre.
Erőszak kizárva!
Első lépésként nem ártana levetni az álarcokat!
Arctalanok, unatkozók, felkészületlenek, kulturálatlanok magukat minősítik.
Ideje lenne végre emberként viselkedni!
Igenre és nemre szorítkozni!
Jogosan kaptak belőlünk?
Igen vagy nem?

„Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan.”

Éhesló 2018.10.31. 21:16:03

@Punxsutawney Mormota: Azt írtam, hogy bekaphatod a sarki koldusét, ha hagyja.
Ha nem érted, kérj telefonos segítséget.

MVSZ Sajtószolgálat 2018.11.01. 09:39:05

@konrada: Ajánljuk figyelmébe a soproni főszónok beszédét. Itt megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=mUcra-hx9as

MVSZ Sajtószolgálat 2018.11.01. 09:41:12

@chepunk: Hátha talál kérdéseire választ, ha megtekinti a soproni tüntetés főszónokának beszédét, itt: www.youtube.com/watch?v=mUcra-hx9as

MVSZ Sajtószolgálat 2018.11.01. 09:42:43

@Szarazinda: Ajánljuk figyelmébe az MVSZ elnökének soproni beszédét: www.youtube.com/watch?v=mUcra-hx9as

MVSZ Sajtószolgálat 2018.11.01. 09:48:02

@Tenkes Kapitánya: Elismerve jártasságát pontosítunk: a negyedik megcsonkított vármegye nem Zala, hanem Pozsony vármegye volt. Ajánljuk figyelmébe az MVSZ elnökének soproni beszédét, itt: www.youtube.com/watch?v=mUcra-hx9as

MVSZ Sajtószolgálat 2018.11.01. 09:52:28

@Zöldi László: Írásából nem derül ki, hogy hallgatta-e a soproni tüntetés nemzetpolitikai üzenetét hordozó beszédet, amelyet a Magyarok Világszövetségének elnöke fogalmazott meg. Bottyán Zoltán elnökhelyettes egy történelmi áttekintést nyújtott. Patrubány Miklós beszédét itt megtekintheti: www.youtube.com/watch?v=mUcra-hx9as

Zöldi László 2018.11.01. 10:46:27

@MVSZ Sajtószolgálat: Köszönöm. Igyekeztem mindent megnézni és meghallgatni, mielőtt írásra adtam volna a fejem. Önök nagyon jól dolgoztak, mert az említett összejövetelt alaposan dokumentálták. E vitában pedig kilencszer szóltak hozzá, ami arról árulkodik, hogy felismerték a benne rejlő lehetőséget.

István Tarczi 2018.11.01. 15:13:30

@Zöldi László: „felismerték a benne rejlő lehetőséget.”

És Ön?

Bátor tett volt, talán már kapott is érte.
Vajon miért hallgatnak a médiumok erről, vagy a már egy éve folyó aláírásgyűjtésről?
A pénz lett az istenük?
Mindenkié?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2018.11.03. 22:30:33

@Punxsutawney Mormota: Nem. Az első és a második világháborút is az oroszok készítették elő, az elsőt közvetlenül ők robbantották ki. - 1.vh. : A példátlanul csúfos 1870-es vereségért revansra vágyó, chauvenista Franciaország nem tudott beletörődni két német nyelvű tartományának elvesztésébe, ezért németellenes világszövetséget hozott tető alá Nagy-Britannia és Oroszország részvételével. A Dunai Monarchia gyenge pontjait kereste, ezért a nemzetiségek föllázítását, egymásra uszítását tűzte ki célul. - Franciaország nem sokkal azelőtt erőszakos asszimilációval számolta föl a saját nemzetiségeit...A szomszédaiból magát a világ legnagyobb országává zabáló óriási Orosz Birodalom pánszláv, fasisztoid uralmát Európára akarta erőszakkal kiterjeszteni.

MVSZ Sajtószolgálat 2019.01.12. 20:04:50

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Aláírta a Nemzeti konzultáció Trianonról indítványát Kocsis Máté országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője is. Aláírásgyűjtő Kocsor Ildikó. Vajon mit szól hozzá Stoffán?

Mint sajtószolgálatunk értesült, Kocsis Máté több mint kilenc hónappal ezelőtt, a tavalyi választási kampány egyik rendezvényén írta alá a Trianon elleni indítványt. Az aláírásgyűjtő Kocsor Ildikó tájékoztatása szerint Kocsis Máté nagyon nyíltan viszonyult a kérdéshez, nem kellett neki semmit magyarázni Trianonról, nem kellett őt győzködni. Miután meghallgatta az aláírásgyűjtőt, elolvasta az indítvány szövegét, és támogatólag azonnal aláírt..

Bővebben itt: www.facebook.com/mvsz.sajtoszolgalat/posts/1980940648650587