Médianapló

Médianapló - Foghíjas sorok a közéleti szereplők megjelenéséről

2018. október 28. 10:28 - Zöldi László

Az ellenzéki sajtóban gyakran bírálják a kormánypárti politikusok külsejét. A pocakot, a tokát, a jólétben és mozgásszegénységben duplájára dagadt arcot, a miniszterelnök „trottyos” nadrágját vagy Németh Szilárd előnytelen megjelenését. E gyakorlatot azért mellőzném, mert látszik a fejlődési folyamat. Az a benyomásom, hogy a rendszerváltás óta előnyükre is változtak a közéleti személyiségek.

Hol van már az első országgyűlés színpompája? A lila zakók, fűzöld nadrágok, pálmafás nyakkendők mulatságos és szerencsétlen szintézise. Vagy az a látvány, hogy egy konferencián nyitott elejű asztalnál ültek a parlamenti pártok második számú vezetői, és a zoknijuk színe véletlenül sem illett a felcsúszott nadrág meg a cipő közé. Egyikük zokniján pedig a gumírozás annyira kitágult, hogy a lecsúszott szár rabul ejtette a tekintetünket. Napjainkban leginkább arról ismerszik meg a nyilvánosság fórumain gyakran szereplő, hogy fekete színű öltönyt csináltat magának. Az ára százezertől egymillió forintig terjed (úri szabóktól és szövetkereskedőktől szerzett információ).

A vizsgálódás körét azért terjeszteném ki az ellenzéki politikusokra is, mert a megjelenésben nincs lényeges különbség a kormánypártiak és az ellenzékiek között. Azok a honatyák, akiket a tévéstúdiós jelenléthez rendszeresen sminkelnek, korántsem ok nélkül hiúak a küllemükre. Ápolt, ízléses megjelenésükhöz most már csak néhány apróság hiányzik. Mostanában például sztár lett az újdonsült emberi erőforrás miniszter körme. Az ellenzéki sajtó fölfedezte, hogy miközben Kásler doktor a kórházi fertőzések ellen indított kampányt, az egyik fényképén két ponton is piszkocska feketéllik a körme alatt (különösen, ha kinagyítjuk a fotót).

Ez csakugyan ellentmondás egy neves onkológus esetében, bár tudomásom szerint a sebészek nem csupasz kézzel, hanem kesztyűben operálnak. De ha magas állást vállalnak a közéletben, akkor bizony érdemes kéthetenként két-kétezer forintot áldozni manikűrösre a másfél millió forintnyi fizetésükből. A másik példa Karácsony Gergely fogsora. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként úgy csinálta végig az országgyűlési választás kampányát, hogy mosolygásra nyíló szájában mindkét oldalon foghíj vonta magára a figyelmet. Az a fránya híd kétségkívül sokba kerül, nemrégiben magam is csináltattam egyet. Azóta merek mosolyogni, pedig nem is vagyok közéleti személyiség.              

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2514328099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2018.10.28. 14:17:26

A lila zakó, az MLM és egyéb biztosítási ügynökök egyenruhája volt akkoriban. Ez nem azt jelenti, hogy a rendszerváltás utáni képviselők onnan vették volna át a divatot, hanem gyakorlatilag a parlament ezekkel, a máshoz nem igazán értő emberekkel lett feltöltve. Nem követték az akkori réteg divatot, vitték magukkal. Aztán úgy ahogy kikupálódtak. :P

Nem a ruha teszi az embert, és bizony még most is ki-ki lóg a kapanyél, trottyos nadrág, 3 gombos zakó formájában. Az meg egyenesen ízléstelen, ha valaki brill berakásos, 12 millás, alkalmi viselet órában megy a beszélő krumpli partijára. Az meg hab a tortán, hogy mindenki tudja, sem ő, sem akitől kapta nem dolgozott meg érte.

leponex 2018.10.29. 01:12:12

OFF
2018.10.29 01.10

komment helyett..

hvg.hu/itthon/20181028_Mit_tennel_ha_eltunnenek_a_zsidok__magyar_darabrol_ir_a_NewYork_Times

"Mit tennél, ha eltűnnének a zsidók?" - egy darabon keresztül ír Magyarországról a New York Times
A Magyarországon tapasztalható gyűlöletről ír a New York Times, a darab csak az apropó.

A Gólem Színház Kiválasztottak című darabjának apropóján ír a New York Times a magyarországi gyűlöletkampányról."

Keresem az index tegnap még címlapon lévő hírét a valóságos, és nem a Magyarországon valóságosan megtapasztalt valóságos zsidógyűlöletről, ma már csak a sokadik, alig észrevehető helyen:

"Tizenegy halottja van a pittsburghi mészárlásnak"
20 éve dolgozom az FBI-nak, de ilyen szörnyű bűnügyi helyszínt nem láttam

A hatóságok is megdöbbentek a pittsburghi mészárláson."

Zöldi Úr, kell-e ehhez bármiféle kommentár, mit is jelent a valóságban a szabad, liberális média ... ??