Médianapló

Médianapló - Az ellenzéki médiába miért nem akarnak pénzt feccölni?

2018. október 20. 11:02 - Zöldi László

Ezt kérdezte nick papagiorgo tegnap az Index digitális fórumán. A „feccölni” kifejezést ő használta, és a semmittevést az ellenzék „bénultságával” magyarázta. Az a benyomásom, hogy az ellenzéki médiát azért nem akarja senki sem támogatni, mert ami nincs, azt nem lehet támogatni.

A média nemcsak a nyilvánosság eszközrendszere, melynek szerves része a sajtó, a rádió, a televízió és az internet. Közös halmaz is, márpedig a magyarországi ellenzéknek nincs közös nyilvánossága. A szétaprózottsága, felmorzsoltsága, egymással való szembefordulása következtében nem is lehet. Annál inkább vannak külön bejáratú médiumok, amelyek közvetlenül vagy közvetve kötődnek az ellenzéki pártokhoz. Válasz-kísérletemet hadd érzékeltessem egy tanulságosnak szánt példával.

Az mszp.hu a Magyar Szocialista Párt szócsöve. Van azonban egy nem hivatalos portfóliója is, amelyet öt portál alkot: a Balmix, a Balra Magyar, a Civilhetes, az Ellenszél és a HírHugó. Fővárosi, kerületi, regionális, városi szervezetekhez kapcsolódnak, a szerkesztői között akadnak profik, a szerkesztőségek mégis amatőr módon működnek. Közlik a pártszervezet-elnök fényképét és megnyilvánulásait, a Fidesz tevékenységéről szólván pedig gyakran használják a „döbbenetes” meg az „elképesztő” jelzőt. Írásaikban több nyomát találtam a befelé irányuló elfogultságnak és a kifelé áramló indulatnak, mint az elemzési szándéknak.

A kétmilliárdos adóssággal küszködő, székház nélküli párttól kevés pénzt kapnak ugyan, de ha az elnökség összevonná ama külön-külön keveset, az MSZP nem hivatalos portálját hatékonyan lehetne működtetni. Igaz, hogy ehhez a pártelnökség átgondolt nyilvánosságszemléletére volna szükség, és arra, hogy az alacsonyabb szintű szervezetek vezetői visszafogják magukat. Majd’ mindegyik ellenzéki pártnál hasonlóképpen tengődő portfóliót fedeztem föl: elfogultságot, az erős pártemberek személyi kultuszát és a többi pártra irányuló szurka-piszkát.

Ha a szétforgácsolt és kivéreztetett ellenzék közös nevezőre jutna, akkor az összedobott pénzekből és az egyeztetett nyilvánosságszemléletből telne függetlenebb, alaposabb és hatékonyabb ellenzéki médiára is. Erre kevés esélyt látok. A kommentelő nick papagiorgo kérdésére tehát kérdéssel válaszolok. Hogyan lehetne pénzt feccölni a kormánypárt-kritikus médiába (sajtóba, rádióba, televízióba és internetbe), ha még az ellenzéki pártokon belüli portálok között sem sikerült megteremteni az egységet?

91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9014311999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taga20 2018.10.20. 13:16:41

mi ez a hülyeség? tegnapi is baromság volt, meg ez is.

Zöldi László 2018.10.20. 14:11:18

@taga20: Ön az első húsz olvasó között van. De miért olvas kutyafuttában egy gondolatmenetet, amelynek már az előzménye sem tetszett tegnap? Ha pedig bünteti önmagát, miért nem köszöni meg inkább a szenvedést?

taga20 2018.10.20. 14:44:03

@Zöldi László: ez a kommented is mi, ember?

csak nézek, mint a jukinyúl.

na de nézzünk a posztból is valami baromságot!

"márpedig a magyarországi ellenzéknek nincs közös nyilvánossága."

hogy lenne már közös? egy jobbikos, egy elempés, egy szoci, teljesen más figura.

respektálom, hogy csinálsz egy blogot, de azé ha nincs értelmes gondolatod, akkor inkább kussolj.

a kevesebb néha több:)

Zöldi László 2018.10.20. 15:08:06

@taga20: 0 bejegyzés, 40895 hozzászólás. Respektálnám, ha csinálna egy blogot.

taga20 2018.10.20. 15:24:34

@Zöldi László: lehet így is .

2117 bejegyzést írt és 664 hozzászólása volt.

respektálnám, ha nem írna ennyi bejegyzést, me elég hülyeséget írogatnak sokan. nem kéne gyarapítani a hülyeséget.

Zöldi László 2018.10.20. 15:35:26

@taga20: Talán nem vette észre, de kulturált hangnemben társalgunk. Köszönöm, hogy ezúttal mellőzte a trágár hangnemét.

taga20 2018.10.20. 15:40:34

@Zöldi László: talán nem vette észre, de kapható vagyok az értelmes diskurzusokra. csak a blogszférában egy csomó retardált fityeszdroid van, akikkel nem lehet értelmesen ütközni.

te! veled is lehetne, ha nem terelnél minden kommentedben.

baráti üdv. taga.

Éhesló 2018.10.20. 17:41:38

Bájos a két hülye egymás közötti enyelgése.
Élmény volt.
Köszi.

nick papagiorgo 2018.10.20. 17:43:35

Köszönöm a választ, bár én egy kicsit másra gondoltam.

Ugye a tegnapi beszélgetés alkalmával Célkereszt kolléga felvetette, hogy "a lakájmédiába lehet számolatlanul önteni az adónkat" mire én megjegyeztem, hogy ez így van, de hát a kormány ugye (logikusan) nem fogja a vele "ellenséges" médiába önteni a pénzt, tehát a saját hirdetéseivel a saját "lakájmédiáját" (a közmédia és az egyéb kormánybarát média) fogja támogatni.

De ez mindig és mindenhol így volt és így is lesz. Nem tudok olyan kormányról sehol a világon, aki az ellenzéki médiának csurgatna pénzeket. Az ellenzéki médiának mindig is a piacról kellett megélnie, a kérdés ugye az, hogy a magyar ellenzéki média (nem feltétlenül konkrétan a pártsajtóra gondolok, hanem olyan termékekre mint a HVG, a 168 óra, tb. stb) miért nem tud?

Mert nem tud, ennek ékes példája, hogy még az index is azzal fordul az olvasókhoz, hogy támogassák, hogy cikkek jelenhessenek meg. És ezzel nincs is egyedül, ezt teszi pl. a 444 is stb. stb.

A bevétel egyik formája ugyebár a reklámok. Ha piaci alapon gondolkodunk, akkor a reklámozócégeket (akik elsősorban ugye multik) marhára nem érdekli, hogy a reklámjaik a "lakáj" vagy az "ellenzéki" médiában jelennek meg, a lényeg, hogy minél több emberhez jusson el, ezek tehát pártsemlegesek.

Másik formája ugyebár a tőkeerős befektető, pl. sok szó hangzott el arról, hogy a vidéki lapokat Mészáros Lőrinc mind megvette, és kormánybarátra formálta. Ez így oké, de ezt más is megtehetné: vehetne lapokat, vagy alapíthatna. Azért az MSZP, a DK, stb holdudvarában van egypár "nem szegény"ember, szerintem. De ilyen nincs, Simicska volt az egyetlen, aki viszont a Jobbik "bukása" után (igazából nem buktak meg, csak nem nyertek a választáson. Bár ez - a győzelem - számukra amúgy is az utópia kategóriájába tartozott) kiszállt. Szóval: miért nincsenek olyan párttagok, vagy egyéb gazdag szimpatizánsok, akik ezt támogatnák?

taga20-nak ott van igaza, hogy ezt a pártoknak nem egységben kellene megtenniük (nem "egy közös" újságot vagy tévét, vagy portált indítaniuk), mert aki mindenki véleményét képviseli, az ugye senki véleményét sem képviseli, és az egész egy katyvasz lenne.

Amire én gondolok,és nem értem, hogy miért nincs egy pártnál se, hogy - akár saját akár baráti - médiájuk lenne, ami jól működne. Ezzel ellentétes folyamatokat látok, még a Jobbik "Zsebtévéje" is kimúlt a közelmúltban, az alkotók és a pártok egymást anyázva váltak el egymástól.

Ezt nem tudom mással magyarázni, mint a pártok "bénázásával": ugyebár egy sikeres - vagy annak látszani akaró - pártnál esszenciális lenne, hogy felépít egy médiát és azon keresztül sugározza az üzeneteit. Ha nincs ilyen, az üzenetek nem jutnak el senkihez. A Momentum-féle "bolondozásokat" hogy "én majd kimegyek és országszerte lakossági fórumokat szervezek", hagyjuk, azzal nem lehet önmagában elérni pár száz embernél többet, ennél még Demszky is értelmesebb volt, aki szamizdatokat akart terjeszteni.

Szóval, mi itt a gond? Mert azt látom, hogy sokan mondják, hogy "veszélyben a sajtószabadság" meg "kiegyensúlyozatlan a média", de azt már nem látom, hogy a kiabáláson túl tennének is valamit.....

nick papagiorgo 2018.10.20. 17:57:16

...és két súlyos gond van ezzel:

Egyfelől én azt látom, hogy az ellenzék (akinek nem inge ne vegye magára) beilleszkedett "őfelsége ellenzéke" szerepébe: bent ülnek a parlamentben, a saját zsebüket azt tömik, elvannak a saját belső harcaikkal (ki legyen a kiskakas a szemétdombon), a pártjukat meg nem fejlesztik.

Másfelől meg a különféle médiumok képtelenek a piacról megélni. Ez elég fura, de nem egyedi. Nézzük meg, mi történt pl. a lakástakarékpénzárakkal: az állam elvette az állami támogatást, erre arról van szó, hogy "bedől az egész". Az állam a ltp-ket nem szüntette meg, csupán arról van szó, hogy mostantól nem támogatja (én itt érzek némi különbséget azért), és mostantól a piacról kéne megélniük. Erre mi van? "Vége a világnak". Most mi van itt, kérdem én, annak, aki a "piacon" kéne megélnie, állami támogatás nélkül, az nem tud? Mindenki csak úgy tudja elképzelni a létét, hogy az állam (vagy bárki más) támogatja? Vagy hogy van ez?

taga20 2018.10.20. 18:10:41

@Éhesló: mit ugatsz mérilú? ménem szopod le a gazdádat minden nap bőnyállal?

vagy má túl vagy rajta, te fityeszork?!

taga20 2018.10.20. 18:12:46

@nick papagiorgo: m1, tv2, magyarídők, pestikurvák, origo, etc.

érdekes, erről nem pofázol, te állítólagos valami!

nick papagiorgo 2018.10.20. 18:28:42

@taga20:
elnézést nem mindig tudom követni az Ön szellemi szökelléseit ? :)

Mit kéne "pofáznom" ezekről. Quod dixi, dixi, a kormány a vele szövetséges médiába önti a pénzt. Ez volt talán az első mondat. A második meg, hogy a világon ez mindenhol így van, és senki sem támogatja az ellenzéket, tehát az ellenzéknek magának kellene kitalálni valamit, hogy hogy éljen meg. És az a kérdés, hogy miért nem tud - ha össze kéne foglalnom a fenti "ömlengésemet", akkor kb ez a lényeg.

Ezen túl mit mondjak?

taga20 2018.10.20. 18:47:26

@nick papagiorgo: "A második meg, hogy a világon ez mindenhol így van, és senki sem támogatja az ellenzéket, tehát az ellenzéknek magának kellene kitalálni valamit, hogy hogy éljen meg. "

ez melyik nyugat-európai országban van így?

a geci és bandája olyan szintre húzta fel ezt a lelkivilágot, hogy az olyan naív faszok, mint amilyen te is vagy, két pofára üvöltöd!

ha ekkora fasz vagy, mint ahogy itt mutatod, akkor inkább ne mondjál semmit faszkalap!

ha kicsit karcos voltam, akkor az csak a ner miatt lehet, me görbíti a teret:)

Éhesló 2018.10.20. 19:05:47

@taga20: összekeversz az anyáddal te trágár barom.

taga20 2018.10.20. 19:23:43

@Éhesló: amikor leszopsz soha nem mondom neked, hogy anyám. te keversz anyáddal mérilú!

te ménem baszocc meg má, vagy a geci gazdád, vagy a mészaroslölö, vagy reggelig sorolhatnám parazita!

taga20 2018.10.20. 20:42:44

@Zöldi László: mi van laci, elfogyott az érv? nem értem eszt a nagy kusst részedről.

nick papagiorgo 2018.10.20. 22:10:04

@taga20:
na egyfelől elég legyen az útszéli modorból.

Másik: tessen mutatni egyetlen nyugat-európai országot, ahol a kormány támogatja az ellenzéki (tehát az őt támadó)médiát. Nem tetszik tudni, ugye? Hoppá. Megszakadt a gondolatmenet.

Borzasztóan elegem van ebből a mentalitásból, semmit sem lehet értelmesen megtárgyalni, mert mindenre az a válasz, hogy "mert a geci így, úgy, amúgy". Ez a ultimate weapon, a végső fegyver, bármikor be lehet vetni, és "győzelem".

Hát ez marhára nem így van. Vannak folyamatok, amelyek lezajlanak - ha trágárkodni tetszik, meg egyszerűbb úgy, hogy ezeket nem elemezzük, hanem mindent a "gecire" kenünk, ezek a folyamatok akkor is lezajlanak. Ezt tessék megérteni.

Nyugodtan el lehet élni így évtizedeket is, hogy "mindenért a geci a hibás" és dugjuk a homokba a fejünket, mint a strucc, csak ne tessen azon csodálkozni, ha "a geci" a következő kb hat választást is meg fogja nyerni. Miért van ez? Nyilván mert "csalt", ugye ez is a pontagyúak egy ilyen végső fegyvere. Meg se próbálja érteni, mi zajlik körülötte, legegyszerűbb mindent lederiválni a maga egybites világára, minden a geci miatt van, a jégeső is, ha elkap egy náthát, az is. Csak ehhez én nem szeretnék asszisztálni, sőt beszélgetni se szeretnék erről, mert ennek így ebben a formában nincs értelme.

Ha ennyi indulat halmozódik fel Önben, akkor fáradjon ki a mellékhelyiségbe, és intézze el, könnyebbüljön meg, ne itt akarjon levezetni :)

taga20 2018.10.20. 22:18:23

@nick papagiorgo: hu bakker, kéccer vertem ki, miközben elolvastam a faszságodat:)

döbbenet olvasni, hogy vannak olyan emberek, mint te.

az értelem legkisebb jelét se látom benned.

édesfaszom, azon csodálkozom, hogy ez az ország még él!

taga20 2018.10.20. 22:20:22

@nick papagiorgo: ja és mégegy!

SOROSSOROSSOROSSOROS.....................................

"Borzasztóan elegem van ebből a mentalitásból, semmit sem lehet értelmesen megtárgyalni, mert mindenre az a válasz, hogy "mert a geci így, úgy, amúgy". Ez a ultimate weapon, a végső fegyver, bármikor be lehet vetni, és "győzelem"."

a kurvaanyádat fityeszzombi!

Zöldi László 2018.10.20. 22:34:29

@taga20: A "mi van Leci?"-hoz. Családi ügy foglalta el a délutánomat és az estémet, most értem haza. Talán mellőzni kellett volna a dolgomat, hogy az Ön "érveire" válaszoljak? Ez épp olyan, mintha az utcán leszólítana egy idegen, aki nem mutatkozna be, letegezne, majd megsértődne, hogy nem vele beszélgetek, hanem intézem az ügyeimet..

nick papagiorgo 2018.10.20. 22:37:32

@Zöldi László:
"Respektálnám, ha csinálna egy blogot."

Na, az szép lenne, egy taga által indított blog :)
Kb két bejegyzést érne meg.
Azért vegyük észre, hogy a "k..aanyátokat Figyeszzombik" (mert kb ennyi mondanivalója van) mind stílus, mind tartalom tekintetében elég erős hiátusokat mutatna.

Továbbá a stílusa miatt nem tűrnék meg a blog.hu-n se (legalábbis remélem). Továbbá - én ugyan sose indítottam blogot, de láttam már olyat, aki hallott róla,hogy más olvasta, hogy hogy kell csinálni- ha a bloggazda a hozzászólókat válogatás nélkül elküldi melegebb éghajlatra, az nem túl jó ómen :)

Az mondjuk biztos jó lenne, ha indítana egyet, mert addig is azzal lenne elfoglalva, és nem ide irkálná a trágárságait. De gyanítom, a fentiek miatt elég tiszavirágéletű lenne :)

nick papagiorgo 2018.10.20. 22:39:02

@Zöldi László: alapvető hibát követett el akkor, amikor programját nem taga elfoglaltságaihoz igazította :)

Zöldi László 2018.10.20. 22:41:01

@nick papagiorgo: Hosszú volna kitérni a részletekre. Ha ismernénk egymást, most azt javasolnám, hogy hívjon fel, és elmondanám az érvemet, mert Önnel érdemes vitatkozni. Egyetlen apróság, azt sem a bántás szándékával írom le: a megyei sajtót nem Mészáros Lőrinc vette meg. Ő "csak" 14 napilapot vásároll, a maradék 5-ből kettőt Andy Vajna, hármat pedig Heinrich Pecina. Mindannyian ugyanazt a nótát fújják ugyan, de három különböző szólamban. Ez is megérne egy bejegyzést - ha megrendelné.

nick papagiorgo 2018.10.20. 23:00:05

@Zöldi László:
nézze, egy telefonbeszélgetés biztos tartalmas lenne - de én abban "hiszek", hogy azért jó az internet, mert adott esetben más is látja, és a végén még elolvassa, és megérti :) Egy telefonbeszélgetés ehhez képest annyival rosszabb, hogy mi ugyan megbeszéljük ezt, de arról csak mi ketten tudunk, senki más. Én az internetes beszélgetéseimet azért szeretem jobban, mint a telefonosokat, mert hiszek abban, hogy betéved valaki, és konstruktívan hozzászól, adott esetben hozzátesz, mond valami újat stb. Mondom mindig reménykedem, de sajnos 90%-ban ilyen tagák esnek csak be - na jó, leszálltam erről a lóról.

Megrendeljem? :) Ház az anyagi lehetőségeim meglehetősen szerények, de ha ilyen karitatív módon megírja, én szívesen olvasom - pl kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség a 3 között:)

taga20 2018.10.20. 23:13:47

@nick papagiorgo: "Mondom mindig reménykedem, de sajnos 90%-ban ilyen tagák esnek csak be - na jó, leszálltam erről a lóról. "

én is, de 95%-ban fityeszpapagájok esnek csak be.

bazdmeg, te azé egy tállaihoz képest is fasz vagy:)

taga20 2018.10.20. 23:17:00

@Zöldi László: laci bazdmeg, engedd má el eszt a magázást, me ezen csak a full retardált faszok lovagolnak.

Zöldi László 2018.10.21. 08:06:47

@nick papagiorgo: Tanárember vagyok, és szívesen élnék az Ön kínálta lehetőséggel. De látja, hogy mindig akad egy "embertársunk", aki keresetlen szavakkal mocskolja össze a párbeszédet. Róla jut eszemben, hogy kétféle kommentelővel nem érdemes szóba elegyedni. Az egyik csupa nagybetűvel írja a mondatnak alig nevezhető fogalmazványait, a másik csupa kisbetűvel. Sajnálom, hogy a digitális kocsma összeér a digitális kávéházzal.

leponex 2018.10.21. 08:59:34

@taga20: ", de kapható vagyok az értelmes diskurzusokra"
:))
egy támogató linket talán, ha lehetne erre a képtelenségnek tűnő állításra ...

Netuddki. 2018.10.21. 09:02:18

Engem csak az az erkölcsi vakfolt zavar, ami megakadályozza, hogy bizonyos kérdésekben a lényeggel foglalkozzanak az emberek.

Az, hogy vannak az MSZP-hez köthető sajtótermékek, és azt az MSZP-nek vagy a támogatóinak a jogszerűen szerzett pénzéből is működtetik, különösebben nem érdekel. Addig nem, amíg a fideszhez köthető sajtótermékeket szervezetten, bűncselekmények sorozatán keresztül tartják el. A tiltakozás felesleges, mivel mindenki tisztában van mi folyik ebben az országban. Ami akkor is az ami, ha szemérmesen nem beszélünk róla.

E blog témája, a névtelenségből kiragadott "úriember" is sajnos jó nagy méretű erkölcsi vakfolttal rendelkezik. Elég csak belepillantani a blog.hu-s munkásságába. Stílusából ítélve, ami ritka kivételként nem trágár, a nicknév mögött Orbán felszopófiúkája sejlik, akik a Kossuthon reggel és délben a köpködőben szokták aprópénzért rombolni a szakmai hírnevüket, már ha volt nekik ilyen valamikor. :/

nick papagiorgo 2018.10.21. 10:21:37

@Netuddki.:
El kell szomorítsam, soha életemben nem hallgattam a Kossuthot. De Ön úgy látszik igen, mert nagyon tisztában van vele, hogy ott mikor milyen műsor megy :)

Ha már vakfoltokról beszélünk, elmondom Önnek is, még egyszer, lassan, hogy megértse: a fideszhez köthető médiával nem foglalkoznék, ami van, az van, itt max olyan aspektusokra érdemes kitérni, hogy miért alakult így (pl. az MSZP miért adta el a Népszabadságot, de ha már eladta, miért sír, hogy beszántották).

Ami érdekes úgymond az az, hogy miért nem látni komolyabb törekvéseket a meglevő helyzet megváltoztatására. De Ön sem ezzel foglalkozik, csak itt kesereg meg "felszopófiúkázik". Önnek is csak azt tudom mondani, hogy amíg senki nem tesz semmit, és a bánatát sértegetésekbe, trágárságokba és hasonlókba önti, addig nem is fog semmi megváltozni. Elemezni kellene a helyzetet és utána cselekedni.,Én max az elemzésben tudok segíteni. Ha így nézzük, ebből a szemszögből, pontosan én vagyok az, aki a lényeggel foglalkozik, és úgymond "mások" azok, akik ezt elintézik annyival, hogy "mekkora barom vagyok én", és az élet megy tovább, a "lakájmédia"terjeszkedik szépen tovább, és lehet azon siránkozni, hogy hogy csökken a sajtószabadság, meg veszélyben a fékek és ellensúlyok és hasonló"népszerű szövegek".

Ennyit a "vakfoltokról" :)

Zöldi László 2018.10.21. 12:16:57

@Netuddki.: A mocskolódó baloldaliakat ugyanúgy utálom, mint a mocskolódó jobboldaliakat. Ami pedig "Orbán felszopófiúkáit" illeti, a "névtelenségből kiragadott 'úriember' " nem része a politikai pornóiparnak. Értelmes polgárember, akinek a kiforrott nézeteivel szívesebben vitatkozom, mint az Ön előregyártott elemekből összerótt mondathalmazával.

dare 2018.10.21. 13:24:57

"a Fidesz tevékenységéről szólván pedig gyakran használják a „döbbenetes” meg az „elképesztő” jelzőt. Írásaikban több nyomát találtam a befelé irányuló elfogultságnak és a kifelé áramló indulatnak, mint az elemzési szándéknak."

Pontosan.
Én kedvelem pl az Indexet, mert sokszor egész jó elemzéseket lehet olvasni itt, igaz többször ők is felülnek a baloldal által keltett hullámokra, és csak mennek-mennek előre eszetlenül egy témában, de szerencsére akad azért elfogultságmentes cikkük is.
Most pont nem ilyet fogok hozni példaként, de ez jól mutatja mikor sodorja el őket is a cunami.
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=2ahUKEwjloP3UspfeAhWHDiwKHfOmAYMQFjAAegQICRAB&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2018%2F01%2F29%2Fbunugyi_statisztika_javulas%2F&usg=AOvVaw0iNkuuiytMf21C5dOVtixM

A másik oldal lehozza így:
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjloP3UspfeAhWHDiwKHfOmAYMQFjABegQICBAB&url=https%3A%2F%2Fmagyaridok.hu%2Fbelfold%2Fhet-ev-alatt-megfelezodott-buncselekmenyek-szama-2646625%2F&usg=AOvVaw1Rhiam5cW-88bhicKZSY0U

Mi a baj az ellenzéki indexessel ennél a cikknél?
Az hogy meg akarja magyarázni azt, miért ÉREZHETIK azt az emberek, hogy nőtt a közbiztonság, amikor a valóságban egyáltalán nem nőtt, csak a jogszabályokkal kozmetikáztak rajta egy keveset.
Viszont ahhoz a nyolc évhez viszonyítja ezt, ahol meg rengeteg bűncselekmény nem is duzzasztotta a statisztikát, tehát pont rosszabb volt a helyzet, de mégis ennél az esetnél az elfogott elkövetők a cikk írója szerint rontják a statisztikát, az Mszp-s időkben pedig az el nem fogottak pont hogy javították.
Hát ilyen egyszerű ez. :D

Pedig akkor ilyen volt ám a közbiztonság, amit tényleg sokan a bőrükön is éreztek, de valahogy csak sikerül megmagyarázni ezt azzal, hogy amit éreznek az csak illúzió.
www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=2ahUKEwiJwZuHtpfeAhXL2ywKHdvIBoUQFjAAegQICBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.szoljon.hu%2Fjasz-nagykun-szolnok%2Fbulvar-jasz-nagykun-szolnok%2Fgyoztek-a-megelhetesi-bunozok-menekulniuk-kell-az-idoseknek-319179%2F&usg=AOvVaw3FjGriPqwNF3f_lG4nm08l

Éhesló 2018.10.21. 13:45:27

@taga20: összekeversz az anyáddal te trágár barom.
Téged max ő szopott le, mert bottal sem piszkálna egy ember sem egy magadfajta trágár mocsok szart.

taga20 2018.10.21. 13:57:04

@Éhesló: mérilú, te ekézel engem a trágárságomért? te?

ez majdnem olyan, mintha semjénzsoti kioktatna humánumból, vagy bájerzsoca jó modorból, vagy a csúti szerénységből!!!

szakadok rajtatok fityeszzombik:))))))))

dare 2018.10.21. 14:02:55

"Hogyan lehetne pénzt feccölni a kormánypárt-kritikus médiába (sajtóba, rádióba, televízióba és internetbe), ha még az ellenzéki pártokon belüli portálok között sem sikerült megteremteni az egységet?"

Igen, jó a kérdés.
Így valóban nincs is értelme.
Amíg az egyik ellenzéki sajtós próbál objektíven viszonyulni egy témához, akkor már rögtön megírja egy másik ellenzéki sajtós róla, hogy kollaboráns meg Fidesz bérenc.
Tehát a válasz erre az, hogy így sehogy.
Le kell tisztulni az ellenzéki térfélnek, és több objektivitást kell képviselniük az adott témáknál, és el kéne felejteni végre ezt a szemellenzős viselkedést.
Csak a gond az, hogy a G nap óta már a Fidesz is csípőből tüzel mindenkire, és az objektivitás mint olyan az elmúlt 3-4 évben már olyan lett, mint a fehér holló.
Tehát már az objektív újságírókat, médiamunkásokat vagy akár rádiósokat már mind a két oldal vadássza lefelé, vagy ide, vagy oda lehet csak állni, tessen választani mindenkinek.
Legalább az egyik oldal tájékoztatna csak úgy minket, ami nem verné ki a biztosítékot az itt lakók 60-70%-ánál, már azzal előrébb lennénk.
Mert ha csak az ellenzéki oldalra nézve vizsgáljuk ezt, akkor kialakulhatna egy olyan egységes tájékoztatás ezen a térfélen, ami pillanatok alatt olyan kritikus tömeget hozhatna létre, ami simán elsöpörhetné a NER-t.
Mindegy mit vetnének be az egységes ellenzéki média ellen, nem tudnának győzni ellenük.
De erre utaló jelek nincsenek sehol, még mindig hangosabbak azok az ellenzéki oldalon, akik azt hajtogatják: van a mi véleményünk, és van a NER-é.
Nincs más.
És hiába költenek sokan az objektív újságírásba rengeteg pénzt, ez a két vélekedés legyalulja őket szépen lassan, de remélem nem lesz igazam.
Nagyon remélem csak eltúlzott pesszimista vélekedés ez részemről, és idővel majd legalább az egyik oldal elkezd majd konszolidálódni, nagyon nagy szükség lenne rá.

Netuddki. 2018.10.21. 14:26:08

@nick papagiorgo: Nos, ha nem vagyunk tisztában mi folyik körülöttünk, akkor elég nehéz következtetéseket levonni és véleményt formálni. Mindenesetre én nem dicsekednék vele, hogy nem hallgatok Kossuthot, mivel vidéken gyakorlatilag ez az egyetlen országosan fogható, közszolgálati műsor amelyik nem csak zenét és híreket sugároz. Tökéletes bepillantást nyújt abba ahogy a fidesz manipulálni próbálja a magyar állampolgárokat.

A picsogásról meg annyit, hogy akkor is elmondom a véleményemet erről a torz rendszerről, ha másoknak nem tetszik. Jelenleg ennyi amit tehetek, és az elsők közt leszek azok közt akik tenni fognak érte, hogy minél előbb vége legyen. Éltem a Kádár rendszerben, soha nem kívánom vissza, ennyi.

nick papagiorgo 2018.10.21. 14:27:31

@Zöldi László: köszönöm, megitszteltetésnek tekintem

0dzsud0 2018.10.21. 14:43:08

@nick papagiorgo: üdv. én akár napokkal később is el szoktam olvasni a hozzászólásaidat, értékesnek tartom őket. tettem ezt már korábban is, hosszú évekig csak olvastam egyetlen hozzászólás nélkül. szóval szerintem van értelme. :) taga hozzászólásainak, na azoknak viszont nincs. a világon semmi. a tegezésért elnézésed kérem, de szándékos. a neten kissé modorosnak érzem a magázódást.

ó, és látom, beleesek Zöldi László csupa kisbetűs, "szóba elegyedni nem érdemes" kategóriájába is, de nincs ezzel semmi probléma, javarészt én sem olvasom a hozzászólásait, a blogbejegyzéseit meg egyáltalán nem.

nick papagiorgo 2018.10.21. 14:47:07

@dare:
no, ez már elég érdekes.
Elég sokban egyetértünk. A gond az, hogy én nyomát sem látom megtisztulásnak, sőt, az ellenkezője megy: már pl. az index és az origo is azzal foglalkozik, hogy mit írt a másik, és az mekkora hazugság. Ez egyáltalán nem a megtisztulás útjába mutat.

Magam részéről a következőképp fognék neki:
Létrehoznék egy új portált, friss, ismeretlen arcokkal (nem baj, ha tapasztalatlanok - majd egyfajta "újságíróiskolát" rendezünk be nekik. Két előnyük is van, egyfelől nincsenek "beéjük égve a sablonok" másfelől kevés pénzért is dolgoznak :) Továbbá "levadászni"sem érdemes őket mert "nem trófea": az kit érdekel, hogy pl. Sanda Ákos miket ír, ill ettől Sanda nem fogja elveszíteni az állását stb.

Innentől két lehetőség van:
vagy elmegyünk az objektív tájékoztatás irányába, mondom mire gondolok: a tényeket ismertetjük, és kihagyjuk azt is, hogy "mekkora siker ez hazánknak",meg azt is, hogy "és ennek következében hányan veszítik el állásukat, hogyan mennek még többen tönkre, stb. stb"

vagy szemlézünk: lehozzuk a hírt, és hozzátesszük, hogy "az origo véleménye szerint ez a kormány újabb győzelme" az "index szerint szimpla szemfényvesztés", a "hvg.hu szerint a kormány megint átveri az embereket" stb. stb. Ennek a verziónak az az előnye, hogy az illetőnek elég ezt az egy cikket elolvasnia, mert benne van "minden", nem kell más portálokon ugyanezt elolvasni, mert előre tudni, hogy ott mi lesz leírva.

Szerintem lenne erre igény. Az emberek (jobboldaliak, baloldaliak egyaránt) persze a saját szájuk íze szerint megfogalmazott híreket szeretik, de azért (mivel a média olyan,amilyen) nem biztosak abban, hogy ez amit így leírtak, tényleg így is van (pl. szeretnék a másik oldal véleményét is megismerni). Persze az értelmes emberekre gondolok, ugyebár :)

És ha ez beindul, és olvassák,akkor elindulhat a média megtisztulása. Mivel a "konkurrencia" azt látja, hogy az ún "objektív tájékoztatás" megy, ők meg nem nagyon fejlődnek, előbb-utóbb kénytelenek lesznek maguk is elindulni egy ilyen irányba.

Ez az én elgondolásom. Lehet, hogy utópia, persze :)

Ad Dio 2018.10.21. 15:00:39

A politikai media soha nem párt pénzből épül. Befektető kell hozzá (mondjuk olyan, aki hajlandó 10x pénzért hirdetési felületet vásárolni). A befektető pedig nem jüfejségből fektet be, hanem mert viszont szeretné látni a pénzét. Ahhoz viszont a támogatott media által hajtott oldalnak választást kell nyernie.

Röviden: az ellenzék ma nem jó befektetés. Ennyi.

nick papagiorgo 2018.10.21. 15:09:09

@Netuddki.:
én nem dicsekszem vele, hogy nem hallgatok Kossuthot - egyszerűen nem hallgatok Kossuthot, más rádiót se, ha igen, akkor a kocsiban a RockFM-et azon nincs politika. Tévét se nagyon nézek, hasonló okokból - ha érdekel egy műsor, akkor azt felveszem, a reklámokat stb. meg átpörgetem.

Azt nem értem, hogy aki nem szereti a Kossuthot, az miért hallgatja a Kossuthot, de mindegy, nem vagyunk egyformák. Vidéken is lehet mást is hallgatni, egyfelől van egy csomó helyi rádió, másfelől meg egy csomó rádiót lehet pl. interneten is fogni (nem a "levegőbül"), tehát akinek igénye van, megteheti.

Az az érzésem, hogy itt megint arról van szó, hogy "a paraszt" Kossuthot hallgat, és Szabad Földet, Új embert meg Mészáros lapjait olvassa - amely kliséről számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem igaz - és "ezért szavaz Orbánra"- amiről megint bebizonyosodott, hogy nem. Nem reprezentatív közvéleménykutatásom szerint egyfelől a vidékiek is kb 55-45 arányban szavaztak a Fideszre (itt kérdés, hogy akkor az a 45, aki nem rá szavazott, honnan szerzi a híreket, netán valami földalatti mozgalomból?) másfelől meg aki rá szavazott, az leginkább 2 okból szavazott rá: 1. kapott támogatást a hely, ahol él, tehát érzi, hogy fejlődik 2. (ezért szavaztak a Jobbikra is sokan) nem akar "migráncsot" (értsd arab, néger stb. gazdasági betelepülőt). És csaka Fidesztről ill a Jobbikról hiszi el, hogy ezeket nem engedi be, a hagyományos baloldali pártok (MSZP, meg DK, ugye Gyurcsány a saját házába is befogadott ilyeneket) leszerepeltek náluk.

Picsogás: nekem ezzel nincs gondom. Nekem a személyeskedéssel van gondom, én ugye sose nyilvánítok emgereket simán hülyének (vagy legalábbis törekszem rá). A picsogással is max annyi gondom van, hogy aki "csak" picsog, de megoldási ötlete nincs, azzal nem érünk túl sokat.

Zöldi úrhoz csatlakozva (ill az ő allegóriáját továbbvive), el kéne dönteni, hogy most kávéházban vagyunk, vagy kocsmában. Ha kávéházban, akkor az ember illedelmesen hozzászól, hogy "bocsánat, az véleményem más", és kifejti, és kialakul egy értelmes beszélgetés. Ha meg kocsmában, akkor úgy nyit, hogy "hő bazmeg! Te mekkora barom vagy", és az "amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten" elve alapján, ebből sok minden kialakulhat, de értelmes beszélgetés nem. Leginkább a "kocsmai verekedés a cybertérben" verziói láthatóak :)

nick papagiorgo 2018.10.21. 15:17:00

@0dzsud0: köszönöm, ezt is megtiszteltetésnek tekintem - már nem éltem hiába :)

Szerintem amúgy Zöldi úr se elsősorban Rád gondolt a "kisbetűs" hozzászólásokkal :) Én is vétek betűhibákat, ugyebár. A "kisbetűs" és "nagybetűs" urak amúgy (oldaltól függetlenül) egyformák, jellemző rájuk a "kis/nagybetű", de ugyanakkor a mondatok tagolatlansága (el se lehet olvasni, egy folyam az egész), a szóhasználat ("kurvaanyád".... ezzel kezdi, és ahogy halad, csak mélyebbre süllyed), az erős érzelmi indulatok, illetve a tartalom (nem "mond" semmit, csak káromkodik, a végén hozzáteszi, hogy "He?" ill. hogy "erre persze nem vagy képes válaszolni" - kérdés, hogy igazából mire kéne válaszolni, mert mondanivaló, az nincsen). Vö fentebb, "kávéház vagy kocsma" megjegyzésem.

dare 2018.10.21. 15:17:06

@nick papagiorgo: "Ez az én elgondolásom. Lehet, hogy utópia"
Nem tudom.
Én azt látom a hergelős szólamok hamarabb találnak megértő fülekre, ezért kevésbé számít az, hogy objektíven írjanak meg egy cikket a témával kapcsolatban.
Az nagyon jó lenne, ha sikerülne úgy megírni egy cikket , hogy legalább csak az egyik ne sűrítené tele következtetésekkel, elfogult személyes meggyőződésekkel, vagy olyan megállapításokkal, ami a saját fősodor irányvonalából még csak véletlenül se lóg ki semerre sem.
Tehát teszem fel nekem van egy véleményem mondjuk a hajléktalan kérdésről.
Az nem egyezik sem a kormány, sem az ellenzéki fősodor elképzeléseibe.
De nem lehet róla úgy írni, hogy valamelyik oldalról ne érne támadás az adott témában, ezért inkább csak óvatosan lehet fogalmazni az objektív újságíróknak is, ha nem akarnak 2 oldalról egyszerre kapni pofonokat.
Szegény Gémesit is most feszítik keresztre fele, pedig csak annyit mondott...na mindegy inkább ide rakom:
rd.hirkereso.hu/rd/29726366?url=https://index.hu/belfold/2018/10/20/gemesi_godollo_hajlektalan/

Ezért a videóért kapja most az ívet.
Csak egy picit lóg ki a kabátja ujja valamelyik oldalra, de azt már gyalulják is lefele.

Szeretem az Azonnalit és a Magyar Hang újságíróit is olvasgatni, de nem érzem azt, hogy képesek lennének felvenni a versenyt ezzel a hergelős attitűddel, a józanabb hangot elnyomja "részeges".
Tehát nem annak van igaza, aki értelmesen elmagyarázza az egészet, és meghagyja sok esetben a döntés jogát az olvasónak, hanem aki hangosabban kiabálja ki az igazát.
Volt régen egy ismerősöm, aki rengeteg hülyeséget össze bírt beszélni, de ha rákérdeztünk arra pontosan mit szeretne közölni, akkor mindig így reagált: HÁT NEM ÉRTED? EZT ÍGY KELL...
Szóval elmondta az egészet ugyanúgy, csak kiabálva.
Körülbelül ez van most is :D

nick papagiorgo 2018.10.21. 15:28:02

@Ad Dio: nézd, az emberek hajlandóak befektetni gyakorlatilag BÁRMIBE, max a befektetés kockázatát mérlegelik (van-e esély a megtérülésre). Ugyea Fideszbe szívesebben fektetnek, mert kockázatmentes. Fektetnének másba is, de a kockázatnak "felára" van, vagy több pénzt kell visszaadni, vagy több "szívességet" teljesíteni.

Az az érzésem, hogy az ellenzéki pártok (megint, akinek nem inge, ne vegye magára), nem hajlandóak megfizetni ezt a felárat. "Akkor inkább ne is támogasson" mondják, csak épp nem értik, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy alkudozhatnának....

Ad Dio 2018.10.21. 15:31:50

@nick papagiorgo:

"nézd, az emberek hajlandóak befektetni gyakorlatilag BÁRMIBE, max a befektetés kockázatát mérlegelik (van-e esély a megtérülésre). "

"Röviden: az ellenzék ma nem jó befektetés."

És még lehet spilázni, de a lényeg ez.

Egyébként a tehetséges politikusok épp ugyan ezért hiányoznak az ellenzéki pártok közeléből. Ez egy lefelé húzó spirál.

nick papagiorgo 2018.10.21. 15:35:05

@dare: nézd, ha nincs"józanabb" hang, akkor ez sosem derül ki.

Egy"tyúk-tojás" probléma, hogy ki kezdte, meg ki folytatta, a lényeg, hogy a legtöbben átmentek ilyen "harcosba", merthogy az embereknek "ez kell".

De nézetem szerint, ez ugyanúgy van, mint amikor pl. a tévék bevezették a Mónikasót, meg a Joshi barátot, ill. elkezdétk kitermelni a "celebeket" (VV Puki, BB Toyi, meg ezek) mondván az "embereknek ez kell". Nem, nem kell. Lenyomták a torkukon, ők meg megszokták.

Ettől még van igény másra is, mint ahogy Mónikasót se akar nézni mindenki. Max ez az igény kisebb ill "látens" (az emberek maguk se tudják, hogy kellene, de ha találkoznának vele, vennék). Szerintem egy próbálkozást megérne. Inkább ebbe az irányba kéne haladni, mint abba, mint ahogy némely országban a képviselők összeverekednek, a tévé meg élő egyenesben adja, mert ebből az emberek is azt szűrik le, hogy ezek szerint a verekedés a célszerű forma, lám, a honatyák is így intézik ügyeiket.....

nick papagiorgo 2018.10.21. 15:37:14

@Ad Dio: hát igen, ha így nézzük igen - de akkor mi a megoldás, ill a jövő?
Ellenzék nélküli világ? :)

LIPSI MENTES ÖVEZET 2018.10.21. 15:49:44

"Médianapló - Az ellenzéki médiába miért nem akarnak pénzt feccölni?"

Ez csak Soros Gyorgyon mulik, ha nem lat bennuk fantaziat, akkor nem kapnak penzt.

taga20 2018.10.21. 15:57:19

@nick papagiorgo: "ha igen, akkor a kocsiban a RockFM-et azon nincs politika."

má itt megbicsaklasz, me fél óránként mti hírek mennek, amiből dől a fityeszpolitika és a hazugság.

taga20 2018.10.21. 15:59:42

@Ad Dio: mongyá egy tehetséges fityeszes politikust!

természetesen nem politika bűnözőt kérek, me abból kurva sok van a fityeszmaffiában!

na tessék! hallgatlak!

Éhesló 2018.10.21. 16:13:18

@taga20: én ekéznélek? Nem. Dehogy is.
Csak elküldelek a tetves kurva anyádba te trágár barom.
A hozzászólásaidból dől a szar, mert egy szar alak vagy.

taga20 2018.10.21. 16:18:51

@nick papagiorgo: Az a Megoldás, hogy hagyni kellett volna, hogy szabadon jöhesenek az arabok, és hogy aki akarja az leszophassa Őket. Én egész nap arabokat szopnék ha a náci Orbán nem zárta volna ki Őket a kerítéssel.

HABONYKOMMANDÓ. 2018.10.21. 16:25:03

@taga20 : Te is bazmeg tipikus arabszopo lipsi vagy. Szetbasznad az orszagot csak azert mert arabokat akarsz szopni.

dare 2018.10.21. 16:27:16

@nick papagiorgo: Van, csak elnyomják.
Kiabálósok között nehéz úgy beszélni, hogy meghallják a hangodat.
Tehát hiába van rá igény, nem hallják meg a mondandójukat.
Én támogatom a konszolidációt, csak nem látom megvalósulni.
Ezért vagyok pesszimista, de örülnék nagyon ha rám cáfolnának az emberek.
Úgy tudnának rám cáfolni, ha egyre többen érdeklődnének a politika iránt, és egyre többen alkotnának kritikus tömegeket, akik a saját egyéni véleményüket nem bepasszírozni szeretnék valahova, hanem egyre több fórumon vagy a való életben kifejtenék azt, hogy őket nem lehet befolyásolni, és megvan mindenről az egyéni véleményük, ami sok esetben kilóghat akár eltérő is lehet, és lehet teljesen önálló vélemény megfelelési kényszer nélkül is.

Az említett nyugati műsorok majmolására viszont szerintem igény volt.
Sajnos.
Nem kellett lenyomni a torkán sokaknak, erre vágytak.
Példaként Monique Covetet tudom felhozni, akinek elolvastam egyszer (tényleg teljesen véletlenül) egy interjúját, amelyben azt mondta az újságírónak, hogy őt a szülei szigorúan keresztény neveltetésben részesítették, és minden támogatást megkapott tőlük.
Erre mit csinált?
Elment pornózni.
Na sok minden ragadt rá akkor a koszon kívül kiskorában, lehet ezt persze egy lázadásként is értelmezni, sokan ezt is mondják erre, de szerintem neki erre volt igénye.
Tehát engem hiába is kényszerítene rá bárki olyasmire, ami ellenkezik az én értékvilágommal, az nem járna túl sok sikerrel.
Viszont lehet az is háttérben, hogy épp egy olyan időszakban találkozott ezzel, amikor el volt törve az erkölcsi iránytűje, és pillanatok alatt sikerült egy gyenge pillanatában olyan dolgokra rávenni, amit később már nem tudott befolyásolni.

Mondok egy életszerűbb példát.
Vasárnapi boltzár.
Ha eltekintünk mindenféle ideológiától meg világnézettől, akkor szerintem ez nem lett volna egy teljesen hülye ötlet.
Felgyorsult a világ, legalább egy nap lassíthatnánk végre a héten, a kisebb kereskedések nyitva lettek volna, tehát aki nem tudott bevásárolni egész héten, az tudott volna magának ételt szerzeni akkor is.
Többen lettek volna a családjukkal, nem a templomba járás miatt, csak picit úgy lazítani a gyeplőn, legalább egy héten csak egyszer.
Volt rá igény?
Ha lett volna, még mindig tartana, és lehet már többen meg is szokják mostanra, nem lett volna olyan nehéz alkalmazkodni hozzá, régen is sikerült.
De addig hergelték az embereket, hogy ment az egész a kukába, mert már a Fidesz is jól tudta, ha lenne egy népszavazás, akkor elbukna rajta ez az ötlet.
És ebben az esetben nem egy elnyomott ellenzéki média halk sóhajtásait lehetett csak hallani, hanem konkrétan a kormánypártét.
Ennyit a józanságról.
Pedig a vásárlási lázon kívül kevés értelmes érvet lehet még felhozni a vasárnapi nyitvatartás mellett, és mégis sikerült az ellenzéknek meggyőzni az embereket erről.
Ezért mondom ha nincs rá igény, akkor nehezen fog megvalósulni bármi, ami a józanabb álláspontot képviseli.

Scott Tenorman Must Die 2018.10.21. 16:55:53

@taga20: ezen kurva jót nevettem

te egyedül egy dologra vagy alkalmas, pénzt kunyerálni a neten egy újabb athéni (gumi nélküli megránsszexre) kiruccanásra

nick papagiorgo 2018.10.21. 16:58:53

@dare: nehéz ügy ez a vasárnapi boltzár. Én magam is kb annyi ellenérvet tudok felhozni mellette, mint ellene. Engem kb hidegen hagy az ügy (én elvagyok azzal is, ha vasárnap nem lehet bevásárolni),

dare 2018.10.21. 17:08:41

@nick papagiorgo: Így vagyok ezzel én is.
Csak példának hoztam.

taga20 2018.10.21. 17:12:22

@Éhesló: mérilú, te normális vagy? remélem nem szaporodtál, me belőled egy is sok!

nick papagiorgo 2018.10.21. 17:12:31

@dare: nehéz ügy ez a vasárnapi boltzár. Én magam is kb annyi ellenérvet tudok felhozni mellette, mint ellene. Engem kb hidegen hagy az ügy (én elvagyok azzal is, ha vasárnap nem lehet bevásárolni), de megértem azt is, aki ellenzi.

A Fidesz azért hozta be, mert a tetvérpártjának (KDNP) ez volt a kívánsága. Ez érthető. De mivel egyéve elmúltával is ez egy fájó pont volt sokaknak (ésa Fidesz népszerűségvesztéséhez vezetett) ezért megszüntette. Azt látni kell, hogy a Fidesz egy pragmatikus párt, tehát "megtehet bármit" és sokszor meg is tesz, de olyan sosem, ami a lakosság tényleges ellenállását eredményezi. Akkor inkább visszavonja ld netadó. Ebből következik az is, hogy ha valamia lakosságnak tényleg nem tetszene, és felemelnék a hangjukat, akkor a Fidesz azt megtenné (nem várná meg, hogy az ellenzék ezt meglovagolja). De nemnagyon vannak ilyen ügyek, ezért a Fidesz azt szűri le ebből, hogy a lakosság jó része az ő uralmával elégedett (ami igaz is, legalábbis, ha a választásokat nézzük).

A fentiekből (is) következik, hogy a Fideszt ideológiai oldalról legyőzni nem igazán lehet. A különféle ideológiák (pl bal/jobb, konzervatív/liberális), stb. amúgy is idejétmúltak, mert a különféle pártok amúgy sem úgy cselekednek, mint a rájuk akasztott címke. Az ellenzéki pártokból akkor növekedhetne ki egy komolyabb erő, ha az nem ideológia, hanem "ügyek" alapján politizálna (pl.: rendbetesszük azegészségügyet, megjavítjuk az oktatást, teszünk a környezetvédelemért, végre megépítjük az M2-t, vagy akár annyi is elég, hogy az útépjtések miatti dugók ne hónapokig/évekig, hanem csak hetekig tartsanak). És ezeket az ügyeket konzekvensen képviselné, tehát adott esetben a Fidesszel szavazna, ha az szerinte "jót" tesz. Ilyen párt volt az LMP (csak arról aztán kiderült, hogy nem csak a "zöld" ügyekkel foglalkozik, hanem egy csomó mással, ill legújabban egymás kizárásával) ill a Jobbik(akinek meg betett ez a Vona-félre "irányváltás" és most kbb ott tartnak a, ahol az LMP). Jelen pillanatban nem látok több ilyen pártot - persze esély még van, hogy alakul egy ilyen. Ha igen, akkor az elég sok mindent megváltoz(tat)hat.

nick papagiorgo 2018.10.21. 17:14:18

@dare: bocs még nem volt vége, csak véletlenülelküldtem :)

taga20 2018.10.21. 17:25:15

@nick papagiorgo:
"A Fidesz azért hozta be, mert a tetvérpártjának (KDNP) ez volt a kívánsága."

te az ilyen mondataidat, hogy a bánatban szülöd meg?

nick papagiorgo 2018.10.21. 17:37:46

@taga20: úgy hogy gondolkodom meg tájékozódom. Ha te is tennéd egy picit, mindjárt más lenne a helyzet :)

Nem kell válaszolni - a hülyeséggel kevert káromkodás nem igazán érdekel (gondolom,szerinted azért hozta be, mert "az úristen-gecinek ez volt a kívánsága, hogy jól megsz..passa a népet" vagy valami hasonló), úgy érzem, kettőnk beszélgetése a legkevésbé sem gyümölcsöző. Legegyszerűbb, ha hanyagoljuk egymást :)

Scott Tenorman Must Die 2018.10.21. 17:54:09

@taga20: igen. te meg a kőbányai szopófantom

dare 2018.10.21. 17:56:59

@nick papagiorgo: Mint a viccben.
Hallja kend, van itt magunknál antiszemitizmus.
Nincsen, de igény az volna rá.

Tehát itt az esély mellett az igény is megmutatkozik arra, hogy alakul majd egyszer valami párt vagy szerveződés, ami megváltoztatja majd a jelenlegi Mszp-Dk, vele szemben pedig a Fidesz általi status quo-t.
Ideológiai okból meg azért nehéz felvenni velük a harcot, mert ők a szélsőbaltól a szélsőjobbig az egész terepet uralják, és feldobnak néha ilyen érveket, hogy mi szükség van a Jobbikra, amikor ott a Fidesz, és mi szükség van az Lmp-re vagy Együttre vagy bármilyen kis pártra, amikor ott az Mszp-Dk.
Igen, valóban ügyek mentén kellene, de az a baj, úgy rárepülnek az ügyekre, mint gyöngytyúk a takonyra, és mindent, de tényleg mindent ők akarnak képviselni.
Ezt én mondtam előbb, ez az én ötletem volt, ez nekem hamarabb jutott az eszembe, ezt én tudom képviselni hitelesebben, ezt pedig én, én akarok mártír lenni, én akarok harcolni ezért az ügyért....etc.
És akkor azt veszi észre megint az ember, hogy ott van újra, ahonnét elindult.
Hogyan lehetne legyőzni a Fideszt úgy, hogy vele együtt az Mszp-Dk is eltűnjön végre a porondról?
Hiába képviselik jól az adott ügyeket, akkor se szavaznak rájuk az emberek.
A fene se érti miért van ez, de tényleg aki tesz értük, azt semmibe se nézik, aki magasról tesz rájuk, arra meg leszavaznak a választáskor.
Hiába viszik jól az ügyeket, semmit se befolyásol ez a többségnek.
Tudok mondani a személyes ismeretségi körömből is olyanokat, akiknek bármit is mondhatnék, ő akkor is a Fideszre és az Mszp-re szavazna, mert nem szavazott sohasem másokra rajtuk kívül, tehát csak bennük látnak potenciált gondolom.
Vagy csak megszokásból.
Az utolsó négyzetcentimétert is lefedik tehát a pályán, már annyi hely sincsen lassan, hogy legalább egy rajtkövet le tudna tenni valahova valaki, így meg baromi nehéz tenni bármit is.
Van itt baj, amit csak a polgárok tudnak majd megoldani egyszer ha sokan lesznek, de jelen pillanatban nekem úgy tűnik, nem növekedő tendenciát mutat a számuk.

Éhesló 2018.10.21. 18:00:36

@taga20: takarodj a tetves kurva anyádba te trágár barom!
A hozzászólásaidból dől a szar, mert egy szar alak vagy.

taga20 2018.10.21. 18:05:57

@Éhesló: hogy teccik mondani? nem értem, hogy mi a bajod saját magaddal!

ja, hogy egy fityeszes selejt vagy. na az szívás:))))

taga20 2018.10.21. 18:10:10

@Scott Tenorman Must Die: te ne izéjj, me rád küldöm a barátomat a mérilút, és cafatokra szed!:)))

szepipiktor 2018.10.21. 18:16:38

Érdekes felvetés és hasznos is, ezt igazolja, hogy sok kommentelőnél kiverte a biztosítékot...
Elmagyarázom, de nem fog tetszeni!
.
Induljunk ki az indexből, úgy is itt vagyunk. Napi szinten megy a tarhálás és a főszerkesztő meg többen szerepelnek a anyagokban, arra hivatkozva kuncsorognak, hogy megmaradjon a független, pártatlan stílus.
Miközben full hazugságot állítanak, ma az index minden csak nem független és pártatlan.
Nézzük meg az aktuális címlapot: egymás alatt a szokásos Trump-gyalázó propagandaírások. Nem is értem, erre miért van szükség, kit érdekel, persze a megrendelő internacionalista aktivista közösséget... De legyen! Akkor viszont hasonló miért nincs más vezetőről? Putyinról, Erdoganról és a többiről?
És ehhez jön a napi feminista és genderpropaganda, ezt lezúzzák a tóthbalázs, hegyeshalmi anti-műszaki, informatikai anyagaikkal.
Tehát az index úgy döntött, hogy nem marad középen, nem a megüresedett pozíciót foglalja el, hanem átrobok a neoliberális ellenzék szócsövei közé. Amiből ugye Dunát lehetne rekeszteni.
.
Most tegyük mellé a társadalmi realitásokat, például a választási eredményeket.
Ma hazánkban nem meghatározó és nem döntő a neoliberális szekta mérete! Sem lélekszám, sem a támogatói hajlam tekintetében. Miért pénzelne egy vállalkozó egy olyan mozgalmat, szemléletet, ami alapból ellene dolgozik?
A kormány a saját médiáját pénzeli, közpénzből vagy a pénzek visszafolyatásából.
De ha nincs független média, csak ugyanilyenek a másik oldalon, akkor azokat csak a "tagság" tudja pénzelni, a hatalom nem fogja, a vállalkozói szféra sem, még akkor sem, ha ezt a hatalom nem büntetné. Csak az a minimál réteg teheti, akik ilyen pártocskákra szavaznak, de ők meg nem a termelő, kreatív gazdagok, hanem a fiatalok és a bölcsészalapú "gondolkodók".
.
Nem veszi figyelembe az ellenzéki média, az index sem, hogy a társadalom jellemzően nem baloldali és nem neoliberális, hanem polgári, jobbközép és keresztény alapú. Nekik ez a média nem média! A másik lehetne, de ugye azok meg a pénzalapú hazugságot művelik.
Nem igaz, ebbe nem higgyen egyetlen ellenzéki sem, hogy minden oilyan polgár, aki nem akarja a csúti falábút és galerijét, az mind a neoliberális vagy a baloldali bázishoz tartozik.
NEM!!! Ezért ekkora a passzív halmaz.
Garantált, ha az index a helyes pozícióba rakná magát, akkor a passzív táborból rengeteg olvasót és támogatót szerezhetne. De ehhez profilváltás kellene, ahogy az ellenzéknél és a lakájmédiájánál, bloggereinél is.
.
Tehát azért nem támogatja ma az ellenzéki sajtót a többség, mert nem nekik szól, nem az ő véleményüket, gondolataikat közli, tükrözi.
Az ellenzéki média ugyanúgy megosztott, mint a pártok, azaz a támogató azt sem tudja eldönteni, hogy a támogatásával melyik pici kis megélhetési szekta jutna pénzhez, reklámhoz.
Szóval egyszerű, látható, de értem, nem szeretjük az ilyen véleményeket, mert ez a tükör és az abban látottak miatt a tükörre haragszunk azt törjük össze. Ma az ellenzéki média számára sokkal gyűlöltebbek a semleges kritikus vélemények, mint a fidesz trollok baromságai.
De ugye tudjuk, az ellenzék alapból bolsevik jellegű...

taga20 2018.10.21. 18:24:35

@szepipiktor: köszönjük emese! ma is nyertél egy magyaridők, pestikurvák, etc. előfizetést.

az ilyen kibaszott lakájok ménem döglenek má meg? erre válaszolj te kósalalába oltott németszilárd!

szepipiktor 2018.10.21. 18:30:20

Egyébként nem értem, miért ugrik ennyi ember egy fidesz troll provokációira???
.
A témához meg lenne egy javaslatom:
Tessék kipróbálni, hogy működik-e az egész piaci alapon!
Nem reklámból élni és ehhez hazudni az egészet, hanem "eladásból" és erre építeni a hirdetéseket.
Mint anno a normális sajtó idején.
Ki kell próbálni, hogy az index egy online alapú napilap!
És napi 100 Ft. az ára, van havi, éve előfizetése is.
Ingyen kaphatod a kivonatot, a tartalmat, az kedvcsináláshoz.
Aztán kiderül, mennyien fizetnének érte. Ha sokan, a hirdetésekhez is lenne valós alap.
De ehhez egy kellene: TARTALOM! Nem ugyanannak a semminek a lehozása, nem külföldi fordítgatások, hiszen ezt minden neten élő megszerzi. Az index sokunknak csak a megszokás vagy jobban utálunk másokat máshol...Szóval tartalom, de ahhoz nem bloggerek meg gémer alapú netfüggők kellenek, hanem tanult újságírók! Ami ma nincs az indexnél (sem).
Tehát ki kell próbálni, ad-e az index napi 100 forintnyi friss hírt, olyat, amit csak tőlük kaphatunk meg. Ma sajnos döntően az aktivista mozgalmak, a TASZ, az AI, a feministák, az ökoterroristák központja fizetne be, de ugye a cégvezetők is minden lapot előfizetnek.
Én már akkor lelépek, hiába ingyenes, ha a kommentrész megszűnik. Mert tartalom csak elvétve olvasható, a mai címlapon gyakorlatilag semmi, csak propaganda és bulvár kisszínesek.
Ki kell próbálni! Utána tartani a markot.

taga20 2018.10.21. 18:43:22

@szepipiktor: "Egyébként nem értem, miért ugrik ennyi ember egy fidesz troll provokációira???"

mi van fityesztroll, felnyomod saját magad?

szojjá má be a lendvaiuccába, hogy valami képzettebb barmot küldjenek helyetted, me színvonalatlan szar , amit itt is művelsz.

nick papagiorgo 2018.10.21. 19:06:57

@dare: nézd, én nem azt mondom, hogy ez egy biztos recept. Nincs is nálam a bölcsek köve, meg ha lenne, akkor megvalósítanám magam, nem itt osztanám az igét :)

Én csak annyit mondok, hogy erre van esély. További ideológiai (balos, zöld, liberális stb) pártokat alapítani hülyeség.

nick papagiorgo 2018.10.21. 19:13:34

@taga20: nézd (ez tényleg az utolsó hozzászólés részemről neked), nekem nincs arra se időm, se kedvem, hogy magyarázgassam, hogy pl. egy vasárnapi boltbezárzást ("az emberek menjenek inkább templomba" ugyebár) vélhetőleg a KERESZTÉNYdemokrata párt kezdeményez.

Aki ezt nem látja be magától, az olyan értelmi szinten van, hogy szerintem én nem fogok tudni értelmes beszélgetést kialakítani vele :) Vagy szimplán hülye, vagy eljátssza és ezzel akar provokálni. Nekem egyik se kell, én nem szellemi fenékberúgó versenyt akarok játszani. További minden szépeket.

ubermeister 2018.10.21. 19:25:57

Nos azért nem fektet senki az ellenzékbe mert nem érdemes.
1. Ki tud versenyezni az állammal? Azzal az állammal ami csak a köztévé nevű propagandaanyagra 100 milliárdot tud költeni évente + 100 milliárd az ilyen olyan baráti média felé történő kifizetés. Ha valaki mutat olyat az országban (sőt a világon) aki ezt meg tudja (és akarja) finanszírozni hosszútávon az szóljon. Mindeközben az adósság 19000 milliárdról 8 év alatt 34000 milliárdra nőtt, úgy hogy még eltűnt 14 milliárd EUR az MNB tartalékból
2. Ha lenne is ilyen akkor azt hamar felkeresik az ÁVÓ-s legények, meg társaik, akik büntetlenséget kapnak a szolgálataikért. (pl. nem nagyon nyomoztak a választási iroda kopaszai ellen sem)
3. A jelenlegi rendszerben nem tudsz olyan kis pont lenni aki ellehetetlenítéséért ne nyúlnának le. (pl a diáktüntető akit az ÁVÓ várt a metróban mikor a tüntetésre ment volna (mobil cellaadatok vajon honnan?))

Aki tud menekül, vagy ha képes a negatív hatásoktól részben távolmaradni akkor kivár.

nick papagiorgo 2018.10.21. 19:29:13

@szepipiktor:
ezek is érdekes gondolatok.
Magam részéről azzal egészíteném ki, hogy én úgy látom, hogy mintha a baloldali szavazók kevésbé lennének "adakozóbbak" vagy "hűségesebbek". Adott esetben tetszik nekik, amit kapnak, de úgy vannak vele, hogy ezt ingyen kapják, tehát ha már arra kerülne a sor, hogy fizetni kelljen érte, akkor már kevésbé lennének rá hajlandóak.

Ezért ment csődbe a Népszabi meg sok egyéb újság (nem vették). Az internetes portálokat is hajlandóak lennének támogatni - max egyszer. Arra, hogy úgymond "előfizessenek rá", arra sokkal kevésbé, tehát az ilyen irányú próbálkozások szerintem befulladnának. Ráadásul mindig "utólag gondolkodnak". Tehát pl. a Juhász-féle Együttre sem szavaztak (1%-ot se értek el), aztán a Juhászéknak ugye vissza kellett fizetni a támogatást, erre elkezdett gyűjteni (avagy tarhálni, nézőpont kérdése), erre összeadták neki. A Juhász belendült ennek sikerén, és mondta, hogy ha ezt rendszeresen adnák, akár fenn is tudná tartani a pártot - de arra már azt mondták, hogy "nono", és az meg már nem jött össze. Ennek fényében úgy gondolom, hogy egyszer talán adakoznának, de rendszeresen nemigen.

Ezzel szemben pl. Fideszes ismerőseim az ellenzéki években rendszeresen vették a Demokratát, Heti választ stb, mert "ők ezzel is támogatják a Fideszt". Volt olyan, aki nem is mindig olvasta el, de vagy előfizetett, vagy rendszeresen vette, mert úgy érezte, hogy "ez az ő dolga". Erre a különbségre gondolok.

nick papagiorgo 2018.10.21. 19:34:54

@ubermeister:
kicsit sötét képet festesz.

ezek szerint pl. az index, 444, hvg, stb. munkatársait is rendszeresen verik/vegzálják? :) Az ÁVÓ emberei? És ezek annyira félnek, hogy ezeket a TÉNYEKET a SAJÁT portáljukon se merik leírni (nyilván a további verésektől félve, ugyebár...)?

taga20 2018.10.21. 19:37:04

@ubermeister: "Mindeközben az adósság 19000 milliárdról 8 év alatt 34000 milliárdra nőtt, úgy hogy még eltűnt 14 milliárd EUR az MNB tartalékból"

azé az apróról se feledkezzünk meg! manyup.

taga20 2018.10.21. 19:40:26

@nick papagiorgo: mekkora egy kibaszott tróger vagy, fityeszdroid! szavam nincs rád ember!

nick papagiorgo 2018.10.21. 19:48:19

@taga20: ez a jó, maradjon is így :) Ez volt a cél. Hozzám se kell szólni :)

ubermeister 2018.10.21. 19:53:23

@nick papagiorgo
A kép lehet hogy sötét, de ha jobban figyelsz a tendencia látszik. Egyre több jól menő cég kerül a NER közelébe, amit a tulajdonosok kötve hiszem hogy ilyen tömegben adnának el önszántukból...
A sajtó munkatársainak vegzálása mindennapos, kíváncsi vagyok mikor tűnik el az első mint Hasogdzsi. De ha belegondolsz már az is abszurd hogy nem engedik elvégezni a munkáját, pl. mondvacsinált indokokkal megtagadják a belépést egy nyilvános! eseményre.

taga20 2018.10.21. 19:55:09

@nick papagiorgo: neked az tetszik, hogy egy féreg vagy? gratulálok fityeszparazita!

nick papagiorgo 2018.10.21. 20:11:55

@ubermeister:
nézd, ha a sajtó vezgálása mindennapos, akkor erről az adott sajtótermékek miért nem számolnak be?

Események: vannak nyilvános, és vannak sajtónyilvános események. A nyilvános eseményekre az megy be, aki akar (nézőként). A sajtó a sajtónyilvános esetekre mehet be, oda, ahová meghívják, mint sajtót. A nyilvánosra is bemehet, de ott nem viselkedhet "sajtóként", tehát pl. nem forgathat, nem fényképezhet, nem tehet fel kérdéseket stb, egész egyszerűen azért ,mert az eseményt nem így tervezték meg. Ez nem csak fideszes dolog, más pártok is viselkednek így, pl a belső eseményekre nem hívják meg a médiát, de az pl. mégis megneszeli és odamegy (magánemberként).

Na most, kellemetlen és igazságtalan, ha valakit egy eseményre nem hívnak meg, és nem hagyják kérdezni stb. De ugyanilyen igazságtalan, ha valaki "sajtó" felkiáltással egy olyan eseményre "bepofátlankodik", ahová nem hívták meg, és ott "zavarkodik", amikor meg megkérik, hogy hagyja abba, akkor pattog, hogy "oda a sajtószabadság", mintha neki mindenhez joga lenne.

Tehát ennek az éremnek két oldala van.

taga20 2018.10.21. 20:21:32

@nick papagiorgo: és tolod, és tolod a szarházi lelkivilágodat, te gerinctelen fityesz szutyok!

undorító, amit te és a geci gazdád maffiája művel!

hvg.hu/itthon/20181020_Ossztuz_a_kritikus_mediara_het_lepes_amelyben_a_fasoszfera_elpusztitja_a_sajtot

eloi 2018.10.21. 21:06:46

Annyit még a témához, hogy a "média" a világon mindenütt (a szabad világban) elsősorban üzlet!
Két dolog formálja: a kapitalizmus és a politika.
A nyugati orgánumok MINDEGYIKÉRŐL is egyértelműen lehet tudni, hogy hová húz politikailag, világnézetileg!!
Legyen az a New York Times, vagy a Washington Post, vagy a Die Presse, FAZ.... bármelyik.
"Független" médium nincs.
Az NYT ugyanúgy tolja valakik szekerét, mint a többi. Hiába "független" abban az értelemben, hogy megél a piacról és magántőkések a tulajok.
Ott annyi a különbség, hogy a baromi nagy piacméret miatt meg is tudnak élni a piacról! Az eladott példányokból és a reklámból.
Ám ott is szűkül a terep, mert az internet odavág a hagyományos médiumoknak. A régi lapok is mennek át a netre. Ami nagy előnyük a nyugati lapoknak, hogy sok évtizedes múltjuk és táboruk van! Ami lassabban kopik el, mint egy ex-pártlap tábora (Népszabadság). Nem kis mértékben azért, mert az emberek megszokták, hogy a világról többnyire igazat is írtak. Van feléjük bizalom.
Kelet-Európában ilyen bizalom a sajtó iránt nincs. Ennek meg van az oka. Így az emberek nem nagyon sírnak, ha egyik másik bebukik. Pláne nem önt bele pénzt. A más üzletébe. Vagy mások politikai propaganda termékébe.

Itt ezért bukó volt eddig minden "finanszírozzon a nép minket" próbálkozás.
Valaki írta azt is, hogy TARTALOM is kellene!!!! Amin nem propagandát értünk!!!

(A Népszabiról még annyit, hogy a finanszírozási modellje volt rossz. Ha egy piacvezető nem él meg, ott valaki nem tud jól számolni és pénzügyileg tervezni... Nem lehet pl. egy erősen lecsökkent példányszám/piac mellett fenntartani egy nagyon jól megfizetett, óriási szerkesztőséget... Stb.)

Ad Dio 2018.10.22. 08:01:49

@nick papagiorgo:

Azért az ügy nem ennyire lefutott. Szerencsére akadnak nem csak erősítő, hanem csillapító erők is a rendszerben. Pl. a hatalmon levők ellenfél hiányában ellustulnak, korcsosodnak. A túltolás pedig mindig erőket szabadít fel a másik oldalon. Márpedig túltolásból meglehetősen jól állunk...

Éhesló 2018.10.24. 21:04:36

@taga20: takarodj a tetves kurva anyádba te trágár barom!
A hozzászólásaidból dől a szar, mert egy szar alak vagy.