Médianapló

Médianapló - Az álneves kommentelők miért gyűlölik a Népszabadságot?

2018. október 10. 10:25 - Zöldi László

A tegnapi bejegyzésben arról tűnődtem, vajon a 2016. október 8-i megszüntetés okai között milyen szerepet játszott az online kiadás sajátos hatása. Az ugyanis, hogy a Mediaworks akkori napilap-hálózata (nyolc újság a vidéki Magyarországon) a Magyar Távirati Iroda helyett a NOL híreit közölte.

A bejegyzés megjelenése után kezdetét vette a szokásos purparlé. Álneves hozzászólók hülyéztek le álneves hozzászólókat, lóf@szok szálltak a digitális térben. A kommentekből csak úgy sistergett a Népszabadság iránti gyűlölet. Ami szólhatott az újság szabadnépes előéletének, esetleg annak is, hogy a rendszerváltás előtt az MSZMP központi napilapja volt. A hozzászólásokból azonban csakhamar kirajzolódott, hogy a kommentelők személyükben is sértve érzik magukat. (Már amennyire személytelen álnév mögé búvó emberek személyiségek lehetnek - mondandójuk inkább személyeskedésnek tűnt fel.)

De minél tovább tartott a bejegyzést övező vita, annál inkább kiderült, hogy annak idején kitiltották őket a Népszabadság digitális felületéről. Nem az újság régmúltja foglalkoztatja tehát őket, még csak nem is a közelmúltja, hanem az exkommunikáció (a kiközösítés) fáj nekik. Most már csupán az a kérdés, hogy miért ment végbe ama bizonyos tisztogatás. Akár tévedhetek is, de talán akadnak majd, akik pontosítanak, netán eligazítanak a döntés rejtelmeiben. Mindenesetre az a benyomásom, hogy úgy 2015 második felében nem jutott elég pénz a Népszabadság online kiadására, ezért senki sem moderálta a hozzászólásokat. Így aztán a baloldali értékrendű újság digitális felületét elárasztották, kisajátították, meghódították a szélsőjobboldali trollok. Ez pedig óhatatlanul feszültséget keltett a törzsolvasók között.

Némi tanakodás után a szerkesztőség megszigorította a hozzászólás lehetőségeit, elköszönt sok bloggertől is, akik közül később mindössze néhányat hívott vissza, sőt talán még arra is talált pénzt, hogy moderátor gondoskodjon a megjelenési szabályok betartásáról. A változtatás jót tett az újságnak, mert elterelés, pocskondiázás helyett igazi viták zajlottak az online kiadásban. Olyannyira, hogy a 2016. október 8-i megszüntetéskor már napi 75 ezer digitális olvasóval számolhatott a szerkesztőség. Amit persze sajtószakmai erényként könyvelek el, azt „természetesen” a NOL-ról kitiltott kommentelők olyannyira sértésként fogtak fel, hogy még haló porában sem képesek megbocsátani a Népszabadságnak.      

94 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9214293433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.10. 10:46:52

Érintett vagyok ebben.

Az egyik aktív közíró voltam a Nol Blog felületén.

Aztán mindent töröltek, majd meghívtak 3 azaz három embert, s akkortól csak ők írhattak.

Nem voltam a 3 kiválasztott között. Aztán minden kommenteléstől is le lettem tiltva, arra hivatkozva, hogy antiszemita vagyok.

Azt mondták: övék ez a média, így azt csinálnak amit akarnak. Ezért éreztem erős kárörömöt, amikor az ő tulajuk meg őket zárta meg 1 évvel később. Érdekes, akkor nem fogadták már el, hogy a tulaj azt tesz amit akar...

littke 2018.10.10. 14:45:22

Egyet értek a fenti hozzászólással, ugyan engem nem tiltottak ki. A 3 "hozzájáruló" profi volt, egyike Földes Péter a másik a Tihanyi, (aka PuPu), a harmadikra őszintén szólva nem emlékszem. Persze nem volt előtte pénzük moderálásra, de a megoldás amit bevezettek nem volt megfelelő. És igen nevetségesen, másokat leantiszemitázni, az nagy divat volt és megengedett. Fura kis közösség volt, klikkekkel tele.

Éhesló 2018.10.10. 15:41:54

Gondolom a völkische beobachter jogutódja és szerzőgárdája kapcsán nem tennél fel ilyen kérdést.
Bocsi.
Ilyen újságnak jogutódja se lehetett volna mentett vagyonnal, , a szerzőit b listázták, nha igyan nem gyilkolták le őket sec perc.
Nos ezek után milyen gyűlöletről hazudozol?

A gemgszterváltás szégyene volt, hofy ez a kommunista mocsok és a firkászai itt tombolhatott még 27 évig.
Az lett volna a virrigli komcsi gyűlöletre adott megdelelő válasz, ha fellógatják őket hálából sec perc.
Tulajdonostól.
1990-ben.

littke 2018.10.10. 16:05:04

@maxval balcán bircaman: jJa a Gusztos egy álneven ment amire nem emlékszem. Csípőből leantszemitázott mindenkit, a Gordon volt a másik, aki vele egyet nem értett. Nnna hogy őt választották a 3. elfogadott posztolónak, tonnányit mond a NOLBlog akkori szerkesztőiről. Szerintem vitára alkalmatlan ember.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.10. 16:09:27

@littke:

Megérdemelték az egész gyomorforgató kóceráj beszántását.

Most az Index következik...

Grand Prix 1800 2018.10.10. 18:21:03

Én például idéztem szó szerint a svéd közszolgálati rádió cikkéből, az idézetemet törölték, a profilomat tiltották, majd új profilt regisztráltam, újra idéztem a svéd közszolgálati rádió cikkéből, mire azt is törölték és tiltották, azzal az indokkal hogy "antiszemita hozzászólás visszaírása".
A szabadnépes csürhének minden antiszemita, ami nem tetszik nekik.

Grand Prix 1800 2018.10.10. 18:24:48

Egyszer beléptem a nol fórumra adminisztrátorként és az összes tiltást visszavontam, így tudott újra írni például Birka, meg még sokan mások.
A libsi cenzorokat ütni kell.

KurucInfo Főszerkesztő 2018.10.10. 18:40:24

Felhaborito, ugyanakkor termesztes, hogy a kommunista diktatura szennylapja meg kozel 30 evig mukodhetett. Termeszetes, hiszen NEM volt igazi rendszervaltas, csak egy felulrol kozpontilag vezenyelt 1985-tol 2010-ig tarto ATMENTES a diktaturabol a demokraciaba. A VALODI RENDSZERVALTAS 2010-BEN TORTENT.

Ménár Atya 2018.10.10. 18:59:28

Hát igen, az igazi világban amit a baloldalinak nevezett népnyúzó élősködők élhetőnek tartanak, abban a baloldali polgár "vitatkozik" azon a baloldali bloggerrel, hogy mennyire hülyék a jobboldali polgárok............
Mert ez igy korrekt politikailag,pont mint az mszmp idejében, amikor párszázezer párttag sakkban tartott egy országot,és a fizikai és mentális létét fenyegette,ha nem úgy gondolkodott,ahogy kellett.
Emlékszünk rá, nem felejtjük ezeket a senkiket! :)

Etniez 2018.10.10. 19:10:04

@maxval balcán bircaman: aztán csodálkozol, ha kibasznak valahonnan.
Nem tudsz viselkedni.
De el kell keserítselek, az index nem fog elbukni, jól van kialakítva.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.10.10. 19:11:49

Hat, szerintem eleg ciki minden nap kinyomni egy Nepszabi mosdato cikket.

Etniez 2018.10.10. 19:11:50

@KurucInfo Főszerkesztő: 2010-ben visszatért a Kádár-rendszer. Elvagy tévedve.

igazi hős 2018.10.10. 19:13:03

@Éhesló: Mi ez a múlt idő? A "kommunista mocsok" most éli igazán virágát,évi 100 milliárdot költünk rá, lassan mindenhonnan az jön. Csak most nem piros, hanem narancs a zászló, nem lényegi különbség.

midnightcoder2 2018.10.10. 19:16:55

Nem tudom, én Pl. annyira nem siratom a népszabót, pedig soha egyetlen egyszer sem kommenteltem ott, így aztán kitiltva sem voltam onnan. Ezzel együtt különösebben nem is gyűlölöm őket, inkább csak szánalmasnak tartom, hogy a kommunista idők egyik vezető politikai lapja ilyen hosszan velünk maradt.

nemecsekerno_007 2018.10.10. 19:24:29

Szánalmas és szégyenletes, hogy eddig húzta a volt állampárt lapja. A volt szocialista országok közül nálunk legtovább....

antiinternáci 2018.10.10. 19:54:07

@nemecsekerno_007:

A pártállami népszabóság gyűlölködésben és hazudozásban kezdő ipari tanuló volt a 2010 utánihoz képest. Megdöbbentő és szomorú, hogy egyáltalán működhetett.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.10. 20:05:25

A blogposzt címében feltett kérdésre a válasz, a megkérdőjelezhetetelen és cáfolhatatlanul tűpontos válasz a következő: a tehetetlen düh. A trollok és a tálib virtuális pártpatkányok -teljesen függetlenül attól, hogy melyik párt, melyik ideológia vagy eszme szolgálatában állnak- semmit sem gyűlölnek annyira, mint amikor nincs hatalmuk és befolyásuk az adott internetes felületen. Ennek jó pédája pl. az Örülönk, Vincent? blog, ahol a blogger tűzzel-vassal kiirtotta gyakorlatilag az összes nerpatkányt a blogjáról, de ugyanígy működik ez minden egyes szigorú kontroll alatt működő virtuális térben. Mivel semmilyen eszközük nincs ellenlépésre, marad a düh. Az egyetlen különbség talán az, hogy az ún. balliberális/független/autonóm/nem fideszes felhasználók szinte soha nem töltik az idejüket pl. a blogstaron, mert az eleve egy nulla, de az orbánisták/fideszesek/válaszd ki megdöglenének pl. a blog.hu nélkül. Ez az életük. Mert itt van élet. És jó.

DFK 2018.10.10. 20:06:38

Szégyen a kommunista diktatúra lapjának mosdatása. A tisztességes az lett volna ha az első szabad kormány az első intézkedésével betiltja, a munkatársait a médiától örökre eltiltja. Ez lett volna a minimum.

DFK 2018.10.10. 20:14:44

@zord íjász: pontosan mutatod be, hogy u.n. liberális demokraták a legnagyobb kirekesztők. Elvárjátok, hogy titekez mindenmi toleráljon (aki nem az fasiszta), de ti nem toleráltok más véleményt. Az Őrülünk Vincentenis ultraliberálisok. Jótündér egy arccal ismerhető hungarofób libsi.

Éhesló 2018.10.10. 20:22:04

@igazi hős: valamit elhibáztál.
Vagy hazudsz.
A kommunista mocsok vagyonát az MDP és MSZMP utódpártja az MSZP birtokolta és birtokolja ma is, amit azóta nem loptak, tékozoltak el.
A kommunista pártállam vezető káderei az MSZP-ben folytatták antimagyar életművüket, nem a FIDESZ-ben.
A kommunista pártálálam káderei bármiféle törvényes elszámoltatás és B listázás nélkül folytatták ott (bíróságok, média, titkosszolgálatok, rendőrség, honvédség, minisztériumok, önkormányzatok, állami hivatalok, közoktatás stb.) antimagyar és kommunista munkásságukat, ahol a pártállam idején is tették.
Kádereik, kiválasztottaik máig ott rombolnak ahol tudnak.
A gengszterváltást követően semmiféle elszámoltatás, retorzió nem érte egyiklüket sem a kommunista terror és elnyomás miatt.

Egy valamit nem értek ezek után?
Miért hazudozol ilyen primitíven, mert ennyire hülye ember nem lehet?

Hazudj már valamit arról, hogy ez nem igaz?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:26:14

@maxval balcán bircaman: nem érintett, csak egy gerinctelen, hazug, szarember. Az vagy, de nem érintett...

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.10. 20:26:36

@DFK: :-))) Látom egyenesen a célpont közepébe fúródott a nyílvesszőm. Nagyon találva érzed magad. Nyilván téged is kibaszott onnan a Messzi Tündér, így most itt kaparod a virtuális falat. Engem hiába mocskolsz, hozzám nem ér el. Mellesleg túl azon, hogy fogalmam sincs miről beszélsz, de nem is nagyon érdekel.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:26:58

@Éhesló: mi van náci szarzsák, komcsizáson kívül nem tudsz mást prolikám?

Éhesló 2018.10.10. 20:33:12

ahogy elnézem nem csak én unom az elmebeteg, trágár okádásodat, hanem a bloggazda is.
Ez van.
Ennyire telik tőled, bárki láthatja.

Ezért most sem tudok mást válaszolni neked, te elmebeteg trágár barom, mint hogy takarodj a tetves kurva anyádba nácizni és trágárkodni!

Éhesló 2018.10.10. 20:34:17

@Grand Prix 1800: gratulálok, további jó egészséget, kitartást és sok sok sikert kívánok!

Éhesló 2018.10.10. 20:36:02

@Éhesló: ez a trágár baromnak ment. Jól látható ki a címzett.

DFK 2018.10.10. 20:36:35

@zord íjász: marhára nem izgat, hogy a szólásszabadság nevében kitiltott az idegenszívű.
Mondjuk biztos visítanátok, ha a szólásszabadság nevében libsik nem indíthatnának blogot. Mert csak magatoknak vindikáltok jogokat.
Egyébként az egyenlő mérce érdekében kérem, ugy sirassátok a Népszabadságot, hogy véletlenül se sértsétek meg a kommunizmus egyetlen áldozatának az érzékenységét. Mert ugye a Népszabadság működése már magában a vörös terror emlékét idézheti fel egyes túlélőkben.
Mielőtt gúnyolódnál: nekem volt olyan ősöm, aki a 90-es években bekövetkezett haláláig nem.mert beszélni arról, mit csináltak vele a komcsik.

ulpius66 2018.10.10. 20:38:16

Árulja mán el nekem valaki, hogyan lehet felkerülni a blogoknak a zsindex.hu címlapjára?

Ha én a blogommal fel akarok kerülni, kit kell megkeresni, és mennyit kell fizetni?
(Zöldi Uram te ebben bennfentes lehetsz........ avagy mi a kiválasztódási elv?)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:40:03

@Éhesló: igen, a trágár... hát barom nem vagy, csak egy rühes náci tetű. Fordulj orvoshoz az elmebajoddal, hamár gerincet növeszteni nem tudsz a taknyod helyére.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:41:18

@Grand Prix 1800: nézd már... a másik ezer nickű náci patkány. Csak nem egy bűncselekményt ismertél be nyilvánosan?

Éhesló 2018.10.10. 20:43:32

@Le a spammerekkel: ahogy elnézem nem csak én unom az elmebeteg, trágár okádásodat, hanem a bloggazda is.
Ez van.
Ennyire telik tőled, bárki láthatja.

Ezért most sem tudok mást válaszolni neked, te elmebeteg trágár barom, mint hogy takarodj a tetves kurva anyádba nácizni és trágárkodni!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:45:43

@Éhesló: náci takony... mondtam már, hogy ne a saját anyádból indulj ki!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:46:26

@DFK: osztán mondd, te sokadik mocsok, te miben vagy különb azoknál, akik nácik, ha szerinted te nem vagy közéjük való?

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.10. 20:46:29

@DFK:
1. Az nyilvánvaló volt, hogy a személyes sértettség és tehetetlen düh munkál benned. Ordít a szavaidból.
2. Ismétlem, de utoljára. Fogalmam sincs, hogy kihez beszélsz, amikor azt mondod, hogy " ti." Azt viszont levettem a szavaidból, hogy te egy szarfaszú antiszemita vagy, így, a mai napon immár másodszor, ahogy a Bozótharc blogon, búcsúzom tőled. Pá. Örjöngj nyugodtan tovább, és élvezd a liberalizmus áldásait, hogy a Zöldi nem vág ki innen téged, mint a taknyot. Erre varrjál gombot. De majd másnak meséld el.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 20:47:38

@zord íjász: itt hogy tiltod le az ilyen szennyet? Nincs szűrő sajnos.

Habony Árpád. 2018.10.10. 20:48:54

@ulpius66: Soros Gyorgynel erdeklodj, O felugyeli mi jelenhet meg az indekszen.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.10. 20:59:33

@Le a spammerekkel:
1. A blogger -minden blogger, így te is- alkalmazhat előszűrést. Ezt be tudod állítani, ha belépsz az adminfelületedre.
2. Utólag is kitilthatja. Egy napra, egy hétre, egy hónapra, örökre.
3. Nem tiltja ki a felhasználót, csak a kommentjeit törli.
4. Nem alkalmaz retorziót, csak figyelmezteti, hogy ha így folytatja, akkor repül. A lemilen így csinálják a fiúk, és működik az a módszer is.
5. Nem szól semmit, tűr, és élvezi, hogy pörög a blog, pörög a számláló, csilingel a kassza az indexen. Vicces módon ez utóbbi szinte mindekettőnek -a bloggernek és az indexnek is- haszon. Társadalomlélektanilag már kevésbé. A virtuális vérfürdő pénzt hoz, a blog.hu szerkesztői pedig látják, hogy az adott blogra/bloggerre mindig lehet számítani, ha fel kell futtatni a blogketrecben, tehát az indexen a kattintásokat, látogatottságszámlálót. A blog.hu szerkesztői: profik. A médianapló sokat van címlapon: a blogger provokatív, rövid, jól befogadható, gyorsan megemészthető témákkal dolgozik, úgy rántja magához a nerpatkányokat, mint mágnes a vasreszeléket. A hirig garantált.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.10. 21:03:32

@zord íjász:
" így, a mai napon immár másodszor, ahogy a Bozótharc blogon, búcsúzom tőled"
Ezt én úgy értettem, van valami szűrőd az ilyen trollok ellen, amivel úgy általában tiszta környezetet tudsz teremteni, mint pl. a disqus/facebook blokkoló funkciója...

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.10. 21:07:37

@Le a spammerekkel: :-))) ja, bocsánat, félreértettelek. A módszer egyszerű: nem reagálsz rá többet. Ezt jelenti a pá. Mintha ott sem lenne. Megdöglenek, ha átnézel rajtuk.

Na, de most távozom, és eszek egy sütit. További szép estét neked.

BiG74 Bodri 2018.10.11. 00:33:08

Miért kellene kitiltani az ilyen fityisz, ner, antiszemita, antisoros, gyíkember hívő roggyantakat?
Más felületen azért nem érzik jól magukat, mert vagy helyük sincs a fülkeforradalmárok között, vagy csak egymást ismételve elmarad a katarzisos kielégülés, hogy ma is jól megmondtam. Csak jöjjenek, mondják. Legyen nyoma, hogyan gondolkodnak, mit és hogyan szeretnének. Maximum nem kell foglalkozni velük. Ha ignorálva vannak, csak magukban, maguk között motyogó elmekórtani esetek. Viszont ebből a helyzetből a normális kommunikációra képes ki tud jönni profil váltással, míg a teljes törlésből nem. Valljuk be pártállástól függetlenül lehet kurvaanyázni, Dunába lövetni. Onnantól pedig nincs érdemi beszélgetés, csak folyamatos durvulás mutogatás.
A fityiszeseknek meg annyit, hogy kormánykritikus blogra menni, kormányt védeni nem tilos. Csak tessék figyelembe venni, hogy vendégnek tetszenek lenni, és aki ellenségesen érkezik, egy eleve kritikus oldalra az viselkedjen, mert a blog alapja a kritika, nem a csontig benyalás. Kormány pénzelte, nyáltól csöpögő, kormánypropagandát nyomató oldalakon vagy nem lehet kommentelni, vagy érdekes módon csak a kormányt pozitívan érintő hozzászólás jelenik meg. Kipróbáltam, több helyen is, kulturáltan. Sehol nem jelent meg a véleményem. Ehhez képest veletek, nagyon szépen bántak eddig!

szepipiktor 2018.10.11. 01:00:45

Ez a poszt sem semmi...
Álneves kommentelők? Miért, milyenek vannak még?
Egyébként egy ideig figyeltem az általam valóban gyűlölt lap tevékenységét, ráadásul még abban az időben, amikor a Ringier tulajdonában voltak. Hány idős embert láttam csillogó szemmel Népszabit venni akkoruiban és nem tudták, hogy már nem egy baloldali napilapot, hanem a legaljasabb bulvárkiadó kiadványát olvassák.
Akkoriban a Blikk és a Nemzeti Sport is előrébb volt a kiadó rangsorában.
De amiér megundorodtam tőlük, az nem a régi balos propagandájuk volt, még nem is a bulvár, szerencsére messze álltak a Blikktől, hanem a náluk akkor már teret nyert ócska neoliberális propagandájuktól.
Név szerint lehetett tudni, hogy ki ír zsidópropagandát, ki cigánypropagandát, ki melegpropagandát.
Pontosan úgy, ahogy ma nevesíthetők az ugyanilyen bérszerzők az Indexnél is, tudom kik írják a Trumpellenes hazugságokat, a könyvesblog hasít a gender és feminista vonalon, és így tovább.
Ami azonban mindenhol tettenérhető volt már akkoriban is az az, hogy soha nem a zsidózó, cigányozó, egymást sértegető ttrollokat tiltották ki, hanem ami megy a 444-en és máshol is, a valódi kritikus hangokat.
A NOL-nál tilos volt bármit is megkérdőjelezni és azonnali kitiltás járt olyanért, amit a kommentelő pontosabban tudott - mondjuk megélte, szemben a szerzővel -, azaz nulla tolerancia volt a szakmai kritikákkal szemben.
Megtanultam, hogy a NOL kizárólag kinyilatkoztat és politikai propagandát folytat, így otthagytam őket - ahogy a Nemzeti Sportot is -, mert ez nem sajtó, ez nem újságírás.
De mégegyszer, ha hiteles balos lap lettek volna, akkor sem foglalkoztam volna velük, mert ha 90-előtt nem "tárgyaltam" ezekkel, most miért tettem volna?

szepipiktor 2018.10.11. 01:05:05

A kitiltásról meg...
Ha a hivatalos sajtó bepofátlankodik a blogtérbe, ott folytat propagandát, ahol a magánemberek beszélgetnének, akkor vállalják már fel a stílust is.
Olyan nincs, hogy a rohadt nagy modoros neoliberális faszi bemegy egy angyalföldi kocsmába, elszavalja a propagandát, amjd közli a rakodómunkásokkal, hogy kuss!
Ha a blogtérbe jönnek, hát türjék már el a civilek stílusát is.
A legundorítóbb persze nem az, akik kikapcsolják a kommantelést, azaz nem is akarnak visszajelzést olvasni, hanem az előmoderációt használók!
Ők a tetves besúgóházmesterek, az aczélgyurkák, a bm-es ügynökök leszármazottjaik, akik kiválogatják a "jelenteni valót".
2018-ban az interneten a blogtérben...

MACISAJT1 2018.10.11. 01:12:18

Többen már teljes joggal mutattak rá hogy bár a judeobolsevizmus és a fasizmus valamint a nácizmus között a "lényegi eredményességet" illetőleg(népirtások, más országok lerohanása,katonai diktatúra, koncentrációs táborok etc) csupán nüansznyi különbségek voltak...
a kettős mérce jegyében míg utóbbiakat , vezetőiket, szerveiket és hangcsöveiket érdemeik elismerése mellett azonnal betiltották, felszámolták, nyomaikat sóval behintették, addig előbbiek mégis valahogy minden országban rendre átmenthették magukat immár"demokratikusan".

És sokaknak bizony joggal jut eszébe, hogyan is történhetett mindez.
És senki ne csodálkozzon hogy Magyarország ide jutott. Németország is ide jutott volna ha mondjuk a bukás után megtartották volna a "demokratikus" Völkischer Beobachtert vagy a Stürmert. De azok sorsa a bukás után egy pillanatra sem volt kérdéses.
Magyarországon viszont kivették az MSZMP nevéből az M-et( amúgy ami munkást jelentett), a Népszabadságot pedig átjátszották saját maguknak " Szabad Sajtó"(muhaha) fedőnéven és máris mehetett a vircsaft mintha 45 évig mi sem történt volna.

Jelzem, az is jellemző hogy november 4-én lesz az évfordulója hogy 1956-ban csermanek kádár és apró klein antal konkrétan szovjet tankon rontott rá Szolnokról érkezve a fővárosra.
Utóbbi mint az országgyűlés elnöke pedig 1958-ban személyesen jelentette be az "örömhírt", Nagy Imréék felakasztását.(hogy kátránypapírba csavarva, szögesdróttal összekötözve, arccal lefelé "temették el" őket, mondjuk akkor ezzel nem dicsekedett, ez csak az exhumáláskor derült ki).
Pereputtya meg a zabrált szemlőhegyi villából dirigálja a "demokráciát."
Hívei meg a Szabad Népért morzsolgatják könnyeiket. Hieronymus Bosch fasorban sincs.

Az un. "gyűlöletről" meg ne beszéljenek. Korniss óta pontosan tudjuk hogy a liberálisok "jobban gyűlölnek".
Az pedig hogy van bennünk némi káröröm, látván hogy elkúrták a Szabad Népet (is), mint mindent a maxwelli Magyar Hírlaptól kezdve a Figyelőig...azon azért már hadd ne csodálkozzanak.
Ennyi jár a Teller levélért, hogy az évtizedes mocskot már ne is soroljam.

leponex 2018.10.11. 01:21:08

"az exkommunikáció (a kiközösítés) fáj nekik. "

Zöldi Úr,
lehetséges, a modern kori liberális exkommunikációról nekem is van tapasztalatom,
a vén boszorka -alias 'Jótündér' liberáls toleranciájáról. Is.

És nem fájt, hiszen azt jelentette számomra: ezek szerint talált a komment ...

És nem fontos, valójában ki is az eredeti szerzője, de szinte mindent elmond erről a 'liberális' ( aposztróf lenne, mintegy utalva ennek a definíciónak a valósággal való antagonisztikus ellentétére, másszóval ironia lenne) :
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.”

Ja.

leponex 2018.10.11. 01:41:24

@zord íjász:

"A blogposzt címében feltett kérdésre a válasz, a megkérdőjelezhetetelen és cáfolhatatlanul tűpontos válasz a következő: a tehetetlen düh. "

Amennyiben a blogposzt címéből elhagyod a minden mást kirekesztő célpontot, máris értelmezhető kontextusba helyeződik a permanens düh, gyűlölködés egyik origója:

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy ti. mi még sokkal jobban: gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait."
Kornis Mihály (1993/48. szám – 1993 december 2.)"

lassan negyedszázados liberális vallomás, a velünk élő megkérdőjelezhetetlen, cáfolhatatlan, irracionális tehetetlenség dühének történelme.

Ön tud ezzel valamit kezdeni, vadászom ?

de ha nem, hátnem ...

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 06:04:00

@leponex:" Ön tud ezzel valamit kezdeni, vadászom ?"
Soha nem vadásztam, soha nem is fogok. Eszembe sem jutna védtelen állatokat gyilkolni.Igen sajátos véleménnyel vagyok a vadászokról, és ezt a blogomban is igen bizonyíthatóan kifejtettem. ( a szúnyog, légy, meztelencsiga kört átugorhatjuk, érted mire célzok)

2. Köszönöm, jól ismerem az idézetet. Kár, hogy ennek az idézetnek a blogposzt témájához semmi köze.
És csak úgy mellékesen, ezt írtam, ami feltűnt volna neked, ha nem azzal a lendülettel írsz, amivel betoltad a kommentedet:

"A trollok és a tálib virtuális pártpatkányok -teljesen függetlenül attól, hogy melyik párt, melyik ideológia vagy eszme szolgálatában állnak- semmit sem gyűlölnek annyira, mint amikor nincs hatalmuk és befolyásuk az adott internetes felületen."

Én tehát nem szűkítettem le a gyűlölködést egy adott ideológiai, eszmei körre. Mindegyikre vonatkozik. A blogposzt viszont értelemszerűen irányt ad annak, hogy kikről van szó elsősorban, -amint azt te nagyon jól látod- és én a blogposztra reagálok. Majd ha a Zöldi feldob a gyűlölet általános természetrajzáról szóló értekezést, akkor majd talán vállvetve értünk egyet a kérdéskör egyes szegmenseiben.

De ha már gyűlölködés, lásd kivel van dolgod, és ezzel arra is válaszoltam, hogy mit tudok kezdeni a mondandód általános részével, olvasd, rövid:

bozotharc.blog.hu/2018/10/09/kovel_dobtak_meg_az_ellenzeki_politikust/full_commentlist/1#c35951591

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 06:47:19

@leponex: "...És nem fájt, hiszen azt jelentette számomra: ezek szerint talált a komment ..."

Én aztán nem fogom védeni a Messzi Tündér moderációs szokásait, kitiltásait, mert azt pont leszarom és személyes élményekkel is fűszerezhetném, de azért azt megjegyezném, hogy a kitiltásod még véletlenül sem biztos, hogy azt jelentette, bármiben is igazad volt. A Messzi Tündér azonnal kivág a blogjáról mindenkit, aki valamilyen formában sérti az intellektuális auráját vagy az ízlését...és jó teszi. Az az ő szellemi otthona, munkája, energiája, ideje, tudása. Ha sáros lábbal lépsz be az otthonába, lehetsz te a világ legokosabb embere is, azonnal repülsz. Talán okosat mondtál, amikor kidobott. Talán butaságot. De ha olyan formában közölted, vagy egy olyan szót is belefűztél, amiből azonnal látta, hogy te kifiaborja vagy erkölcsi értelemben, akkor is kivág onnan.

És ki tudja, talán a Népszabadság is így működött. Én nem tudom, mert csak egyszer kommenteltem oda, egy Nagykovácsit érintő cikkben, de az évekig fent maradt, pedig pontosító. kritikai megjegyzés volt. Őszintén szólva, fogalmam sincs, mi volt a moderálási alapelv, de az biztos, hogy a kitiltott kommentelők tehetetlen dühét érintő megállapításomban nem tévedtem, ez innen, ebből a blogposztból is leolvasható, nem csak az elmúlt közel 12 évnyi tapasztalatomból a blog.hu-n.

midnightcoder2 2018.10.11. 07:15:16

@zord íjász: Az Örülünk Vincent egy tipikus álliberális vörösnáci blog, ami az ellenvélemények közül csak az agyatlanokat tűri meg. A kommentek közt lehet cigányozni, lehet mértékkel zsidózni, lehet kurvaanyázni, de ha linkekkel, számokkal alátámasztva cáfolod azt az ökörséget amit a blogger írt, akkor azonnal ki vagy rúgva. Van még pár ilyen blog, Pl. a Mi hazánk (hafr), aki az elején mérsékelt jobboldalinak próbálta magát eladni, csak aztán nagyon gyorsan kibújt a szög a zsákból, mostanra pedig már egészen ezoterikus lett. Igazából amúgy engem Pl. az motivál, hogy ha látom hogy valaki valamilyen témában totál hülyeséget ír, és ez megjelenik az index főoldalán. Ez az egész blog.hu az index főoldalán amúgy nem túl fair dolog: az index csak megjeleníti, de a dologért a blogger felel. A blogger pedig nem újságíró, hanem gyakorlatilag bárki, Gipsz Jakabka aki indít egy ilyet. Ezért aztán egyrészt bődületes marhaságok látnak itt napvilágot a vegán hittérítőktől az atomcsapdáig, másrészt a pártok is büntetlenül kifejthetik itt az agirprop tevékenységet, mert ha valamelyik blogger marhaságot mond, annak max. az adott blogra lesz következménye, míg Pl. egy Népszabó csak viszonylag ritkán hozott le bizonyíthatóan szemen szedett hazugságokat mert hogy ha minden másnap le kell hoznia a cáfolatot akkor az az adott média tekintélyét a saját hívei előtt is aláássa. Ilyen korlátja a blognak nincs, egyrészt egy kis szar bloggal túl sokat nem foglalkozik senki, másrészt a cáfolatnál már amúgy sem lenne az index címlapján, ergo míg a hírt olvassák, addig a cáfolatot a kutya sem. Ezért nem igazán fair, amikor a blogon nem lehet kommentelni, vagy ha a blog gazdája patkány módra moderál.

MACISAJT1 2018.10.11. 07:47:00

@leponex: "lehetséges, a modern kori liberális exkommunikációról nekem is van tapasztalatom,
a vén boszorka -alias 'Jótündér' liberáls toleranciájáról. Is."

Aki annyira vén "boszorka" hogy neve elek gábor...
És ha van reinkarnáció, leghamarabb szamuely tibor ugrik be....

Nerevaryne 2018.10.11. 08:00:13

A Népszabadság egy szennylap volt. Soha nem kommenteltem az online felületen mégis felfordul a gyomrom, ha csak eszembe jut. Nagyjából ugyanazon a szinten volt, mint most az Origo, csak ellenkező előjellel.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 08:13:04

@midnightcoder2:
1. "egy kis szar bloggal túl sokat nem foglalkozik senki," Te azért elég sokat foglakozol vele, mindegyikkel, bármelyikkel, ahol felbukkansz.

2. "másrészt a cáfolatnál már amúgy sem lenne az index címlapján, ergo míg a hírt olvassák, addig a cáfolatot a kutya sem. "

Muuuhhahhaaa! :-)))) Ezt az irgalmatlan mellélövést, és éppen most. Íme a csípőből érkező, brutális cáfolat. Mindkét poszt index címlapra került.

lemil.blog.hu/2018/10/08/repulni_csak_pontosan_szepen-_az_f-35_vadaszgeprol_kozerthetoen

3. "...tipikus álliberális vörösnáci blog..." Látom téged is kibaszott onnan a Messzi Tündér, hozod a tehetetlen düh minden rezdülését.

4. "A kommentek közt lehet cigányozni,..." Azt próbálnád meg. Úgy fognak picsán rúgni, hogy a véres taknyoddal szaggatod a virtuális aszfaltot. Én rendszeresen olvasom a Vincentet: olyan komment, ami a cigányokról/ cigány problémákról/cigány-magyar együttélés nehézségeiről...szól, az bentmaradhat, amíg a komment minden részletében a tűréshatáron belül marad és igazolható, akkor is, ha keményebb stílusú, de az első nettó cigányozásnál beletaposnak a pöcegödörbe, aztán repülsz.

5. "...lehet mértékkel zsidózni,..." Még mértékkel sem lehet zsidózni. Mértékkel lehet bírálni, kritizálni az izraeli politikát/politikusokat/hazai zsidó szereplőket és intézményeket, illetve minden ehhez kapcsolódó és a zsidóságot érintő folyamatot, ( a blogger maga is megteszi, nem egyszer) , amíg az nem nettó zsidózás, de még a közelébe sem jutsz annak, hogy ott zsidózzál, mert azonnal, örökre kitiltanak, az tuti. Tudod te egyáltalán, hogy ki a blogger?

6. "Gipsz Jakabka aki indít egy ilyet. Ezért aztán egyrészt bődületes marhaságok látnak itt napvilágot a vegán hittérítőktől az atomcsapdáig, másrészt a pártok is büntetlenül kifejthetik itt az agirprop tevékenységet, mert ha valamelyik blogger marhaságot mond, annak max. az adott blogra lesz következménye, "
Először is annak, ami egy blogban megjelenik, az adott rétegen(blogfogyasztókon) túl is nagyon komoly jelentősége lehet, a témától függően: megosztják a facebookon, beszélnek róla, hivatkoznak rá. Sokszor az internetes portálok vezető híranyaga lesz. A blogokon kifejtett agitprop tevékenységből minden párt kiveszi a részét. Látom majd beledöglesz a kínba, hogy nincs semmiféle ráhatásod arra, hogy a blogokon mi jelenik meg, és mi kap címlapot. Mesélj: nagyon idegesek emiatt a fiúk a Lendvay utcában? Mert te aztán kőkeményen felmondod a kötelező agitprop anyagot a politikai blogokon, minden alkalommal.

7. "Ez az egész blog.hu az index főoldalán amúgy nem túl fair dolog: az index csak megjeleníti, de a dologért a blogger felel." Bögyödben van az index, mi? :-)) Először is az állításod így nem pontos. Még a blog.hu szerkesztői is bele tudnak nyúlni az adott blogposztba (volt már ilyenre példa) ha valami törvénysértőt tapasztalnak, és egyetlen mozdulattal az egész blogot ledózerolhatják, ha a blogger tevékenysége BTK-ba ütköző. Az index természetesen felel az általa lehetővé tett szolgáltatásért, a blogger pusztán az első falat képezi ebben a történetben, ezért van ott minden egyes blog kommentszekciója elején az erről szóló figyelmeztetés. Természetesen a blogger jár majd a bíróságra, ha olyasmit állít, ami a PTK /BTK szerint törvénybe ütköző, de ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy a blogger tevékenysége akár közvetett vagy közvetlen módon ne hullhatna vissza az indexre. Tele van a blog.hu olyan blogokkal/blogposztokkal, amelyek az index címlap közelébe sem juthatnak: az index ezel is védi magát. Kevés ilyen fair dolog létezik, mint a blog.hu. Nem véletlenül gyűlölik annyira a nerpatkányok a hatását és az erejét. Az index egy szolgáltatást nyújt, a blogger pedig él ennek a lehetőségeivel:mindenki jól jár. A blogger eljuttatja a gondolatait az olvasókhoz, széles körben, az indexnél csörög a kassza, nő a látogatottság. lásd tegnap 20. 59. 33. @zord íjász:

8."Ezért nem igazán fair, amikor a blogon nem lehet kommentelni, vagy ha a blog gazdája patkány módra moderál." Ez alkalmasint valóban probléma lehet, téged azonban nem ennek a puszta ténye aggaszt, hanem az, ha nem férsz hozzá a felülethez, hogy gyalázhasd a bloggert/kommentelőket vagy terjeszthesd a kormánypropagandát. Azért vagy ezen kiakadva , mert elveszik tőled a lehetőséget, hogy kiélhesd magad mások gondolatait mocskolva. Sajnos, azonban minden blogger a maga ura a saját birodalmában, és neked nem osztottak ebben lapot. Marad a tehetetelen düh a számodra.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.11. 08:16:39

@littke: gondolom ez az a PuPu aki az indexforumon is az egyik legynagyobb mocsadek volt...meg pvc.
amugy greczi is vitezkedett a polforumon anno zsoltika vagy mi tok nevvel.

leponex 2018.10.11. 08:22:35

Én nem tudom, miféle gyűlölet lehet az általad oly plasztikus szeretettel, toleranciával leírt 'tálib virtuális patkányok' szívében, de a Tiédhez hasonló címkézések bizonyosan csak további tehetetlen gyűlöletet generálhatnak.
Talán meg kellene egyszer kérdezni őket, miért ez a tehetetlen düh?.

Már ha tényleg szeretnénk ezt a gyűlölködést mérsékelni ...

De ha nem, hát nem ...

PS: " de az biztos, hogy a kitiltott kommentelők tehetetlen dühét érintő megállapításomban nem tévedtem,"

Persze hogy nem tévedhettél, jól is nézne ki a blogvilág, ha ez az egészséges önbizalom ne lenne meg pl. a Rossztündérben, poszterünk nemrég egy edzőről jelentette ki: tárgynak tekintette játékosát.
Hogy miért? Csak.
Nyilván ő sem tévedhetett.
A 'Mások' azok, akik tévednek, gyűlölnek, ...
És 'Mi' tudjuk, miért.

Ja.

Kolompár Magneto 2018.10.11. 08:45:46

Istenem Zöldi, akkora barom vagy, mint a ház, engedd már el ezt az álneves dolgot bakker. Mit változtatna az, ha Kovács István néven kommentelnék? Mitől lenne érvényesebb vagy érvénytelenebb a véleményem? Vagy netán szerinted csak a személyi igazolvány másolatának mellékelésével lehet véleményt mondani? Mellesleg ha ilyen kattanásaid vannak, állítsd át a kommentdobozt fészbúkosra, ott a többség saját néven van, arra élvezhetsz aztán....

Netuddki. 2018.10.11. 10:10:27

A B1-et már szétqrták ezek a fizetett narancskomcsi trollok. Ezek szerint új blogot találtak maguknak.
Szerencsére a blog.hu-n kívül vannak értelmesebb online felületek, ahol normális körülmények között lehet kommentelni, és ezek a szerencsétlen nímandok nem tudnak megtelepedni... :/

szepipiktor 2018.10.11. 10:33:34

@zord íjász: Másnak válaszoltál, de pontosan rávilágítottál arra, ami a poszt témája, a dühre a mocskos cenzúralapú online médiára, blogokra!
A 4. és az 5. pontod elve hazugság, ugyanis nem csak a klasszikus antiszemita trollkodást takarítják ki, hanem már a normális felvetéseket, a cikkeket cáfolókat is, azaz minden olyan kommentet, vélemény, ami CÁFOLJA a szerző hazugságait, a propaganda írásait! Nem kell zsidózni, cigányozni ehhez, pontosan a NOL volt az, ahol alapból tiltották már az írás megkérdőjelezését is, főleg, ha tényekkel támasztotta azt alá az olvasó. De ezt tették a Nemzeti Sport Online-be is (ott persze nem ilyen témákban, hanem sportszakmaiakban, hiszen a blogger/gémer alapú "újságírók" gyűlélték, ha egy apjuk korabeli életében látta azt, amiről ők a lexikonokból írtak hazugságokat, és ezt meg merték írni!)
Ma ez van az indexen is, sok szerő a blog.hu-ra is betenyerel és ott osztja a baromságait - álnéven.
A kitiltások elég nagy számban ma nem a trollkodás és a rasszista gyűlöletkeltés miatt vanna, hanem a más vélemények miatt, ma a blogtérben egyre inkább ez a jellemző.
Érdekes volt, amíg az index szupertudatlan IT szakújságírójának, a tóthbalázsnak a napi agymenéseit lehetett kommentelni, addig oda 100%-ban szakmailag igazolt negatív kommentek mentek, ugye nem gondolod, hogy akár statisztikailag igazolható, hogy TB írásait nem a szakmai tudatlansága alapján kritizálta MINDENKI, hanem trollkodás, rasszizmus miatt?
De megoldották, TB - pár szintén 1 bites kollégájához hasonlóan - ma is rombolhatja a médiát, egyszerűen nem lehet kommentelni az írásokat! CENZÚRA!
Súlyosabb a helyzet a másik index ÁSSZAL, a sixx álnevű vargával, a homokozós, dömperes megmondóval, aki gyakorlatilag alpáribb, suttyóbb az összes kommentelőjénél. Egyszer jóhiszeműen KÉRDEZTEM tőle valamit, arra mocskos stílusban elküldött az anyámba és kitiltott... (eltettem a párbeszédet, gondoltam egy rendezvényen pofánverem és nyilvánosan megetetem vele kinyomtatott stílusát, de nem tettem, hiszen nem fogok egy mai online blogger szintjére lemenni)
OK, ma az index már nincs azon az alpári szinten, amit az ujpéterék, a szilyék, bedéék és a nyiltan cionista, kereszténygyűlölő totaw képviselt, de ma megint zuhannak a 444 szintje felé, érdemes tanulmányzoni a címlapot, lassan eljutunk a bors stílusához. Csak ma az aktivizmus, a genderizmus, a feminizmus hasít...
.
6. pontod szintén hazugság. Nem gipszjakabok publikálnak magánvéleményt, hanem
1) propagandaírások kerülnek ki a címlapra, a TASZ, Helsinki, az AI, a Pármeszéd, a Momentum és a többi névvel-címmel publikál itt. Ugye ezt te sem tartod zárt magánvéleményeknek! Ha idejöbbek, vállaják csak a kommenteket!
2) itt publikál a fél index, a szűcsgyula, a magyarósiék, az appleblog, sixx-ék is. És vannak a PR cikkek, a befektetési, egészségügyi kamuk, a sok haver kamublogjai - energiaklub, az új VEKÉsek a közlekedőtömeg, akik már a tévében is szakértenek - és a jellemzően alig egy tucat rendszeresen publikáló "ugyanaz" a szerző.
Tehát van elég nagy beleszólása, ráhatása a szerkesztőségnek a blog.hu-ra, hiszen ők választják ki a tízezerszámú blog közül rendre egyanazt a maximum 30-at! Tudod rengeteg hiteles írás volt például a GDPR-ről, vajon miért minden esteben ugyanazt a magáncéget engedték publikálni? Tán nem anyagi okokból? Szóval az index alapból felelős a címlapra kikerülő anyagokért, láthatóan a kedveseket kint is hagyják hosszabb időre.
.
7. pont pedig tévedés! Sok éve EU-s döntés született erről, a tulajdonos, akár egy blog gazdája is csak azért felelős, hogy hivatalos felszólításra töröljön, illetve jogi esetben kiadja az adatokat. Már nem felelős egy komemntelő véleményéért.
Pontosan ezért vonul ki az indexen is a "lapból" a blogtérbe szinte minden szerző, újságíró, ezért használja a propaganda is ezeeket a szürke területeket. Ha az index címlapján garázdálkodik sixx, akkor az index is felelőssé tehető például a dömperes alpáriságáért. Ha a blogban teszi, akkor nem felelős, ahogy anno totaw közösségellenes, kereszténygyalázó posztjairt sem volt felelős az index, hiszen az nem cikkben, hanem a "privát" blogban jelent csak meg.
.
Tudod komám, amikor ez az online világ indult, az Internettós időkben, nem ezt akartuk! Ma az akkor aktívak szinte mind a fejünket fogjuk, hiszen az online nem erről szólt volna, nem a aljabulvár mocsokról, a minősgnélküli propagandáról, a szakmai hiányokról, hanem a printnek lett volna egy új, gyors, naprakész és bővebb kiegészítése! és megmaradt volna a szakmaság is.
Ma az online - és ebben az index még a ritka elfogadható kategória! - kizárólag nem szakemberek által összedobott propaganda vagy bulvár. Hiszen nincs előfizetés, nincs eladási ár, csak hirdetés van, az meg klikkszám alapú, tehát mocskot, szemetet kell írni, hogy a trollok, a vitatkozók, a gyalázkodók is bejöjjenek és klikkeljenek.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.11. 10:37:21

@zord íjász:

Az Örülönk Vincent még a saját bloggereit is kitiltotta.

Mára csak Rossz Tündér maradt.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.11. 10:40:37

@zord íjász:

A Lemil Soros-blog kifejezetten aljas. A blogtulaj beszáll a kommentelők közti vitába, majd csak az egyik oldalt tiltja le.

Megírtam is Soros Tibinek a véleményemet, kissé kemény hangnemben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.11. 10:54:47

@szepipiktor: azt magyarázd el, miért ott töltöd az idôdet, ahonnan kitilthatnak?
A fidesz közeli oldalakon nem lehet hozzászólni? Ez a munkád? Szellemi kielégülés védeni a mundért minden áron?
Küldetéstudat?
Ki vagy baszva a fideszes fórumokról?
Az Origo nem fogad?

MACISAJT1 2018.10.11. 11:43:19

@szepipiktor: "Ma ez van az indexen is, sok szerő a blog.hu-ra is betenyerel és ott osztja a baromságait - álnéven. "

Emlékszel még egy (mű)májer arankára?
Egy évtizede hogy az indexes PFT találkozóról beszerzett IRL adatok birtokában feljelentett EGY NICKET (!) a kommenteléseiért. Mert nem tetszett neki az amit az ő gondosan felépített tokaji sztorijához fűzött. A közvádat bukta.
Nem hagyta/hagyták abba, magánvádaskodtak is, a vád jogi képviselője maga az index. hu mai főstrómanja, bizonyos b. lászló volt, a tárgyalóteremben felvonultak a notórius elmebetegek wizesek, elmacskásodott seleanu magdalenák , az index komment+moderátor szekció színe virága. stb. Bukták azt is. Nem voltak boldogok.
Aztán műmájer még egyszer eljátszotta ugyanezt, ott viszont még tárgyalás sem volt, úgy lett csúfos bukta.
Aztán csend lett.

Az eset kapcsán akkor sokan levonták a megfelelő tanulságokat.

Minden ballib bérretteg 2018.10.11. 11:48:23

Tisztelt Zöldi úr.

Az Index-nél zajlik most hasonló.

A Facebook oldalukról csak mutatóba tartottak meg jobboldaliakat, minden ismerősömet kivétel nélkül kitiltották, pedig Facebook-on, saját névvel, teljesen vállalható hozzászólásokat írtunk.

Egész egyszerűen nem tűrik a más véleményt. Persze lehet ezek nélkül kulturáltabb a vita, hisz ha nincs igazi, ellentéteknek feszülő vita, akkor az teljesen kulturált.

A legröhejesebb az egészben, hogy löketi az Index ezt a "Nincs másik valóság" kampányt, miközben ők teremtik meg azt, kicenzúrázva a másik felet.
Majd rögtön ezután panaszkodnak, hogy nem érik el a Fideszeseket a médiáikkal, mert be vannak zárva a saját visszhang kamrájukba (Echo Chamber jelenség).
Holott ők zárták be őket többek között.

Namármost a Népszabadság az Indexhez képest olyan, mint Rákosi volt Kádárhoz képest.

Minden ballib bérretteg 2018.10.11. 11:52:59

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Lehet cenzúrázni ideológia szerint, csak akkor ne játszák el a függetlent, ha kérhetem.

Zöldi László 2018.10.11. 11:53:41

@Minden ballib bérretteg: Értem, amit ír, de nem értem, hogy miért engem szólít meg. Az Indexnél nem ismerek senkit, és őszintén szólva nem is figyelem, miként szerkeszti a Fórum rovatot. Sajnálom, de okfejtéséhez nem tudok hozzászólni.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.11. 12:07:19

@MACISAJT1:

Erről hol lehet rászletesebben olvasni?

Engem Soros egyik szervezete perelt be, bűncselekmény vádjával, azt is elbukták.

MACISAJT1 2018.10.11. 12:17:41

@maxval balcán bircaman:

Sok felé, de pl. Tokaji céggyűlés! Igaz lehet? - Index Fórum

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 12:29:41

@szepipiktor:

:-))))

Tippelek. Téged is kibaszott onnan a Messzi Tündér. Hát, ahogy elnézem erre igen jó okot adhattál, ha ott is ezt a műsort toltad, ebben a tónusban. Nem maradok adósod.

1. "Ma ez van az indexen is, sok szerő a blog.hu-ra is betenyerel és ott osztja a baromságait - álnéven." Nem tudom így van-e, és nem is érdekel. Joga van hozzá, szabad magyar polgár, ő is kommentelhet a blog.hu-n, ahogy te, vagy én. Neked mi közöd van ehhez? Semmi. A tehetetlen dühödet fröcsögöd szerteszét, mert tudod, hogy semmiféle ráhatásod nincs az eseményekre.

2. "A 4. és az 5. pontod elve hazugság..." Nem lehet eleve hazugság, -és konkrétan semmiféle hazugság nincs benne- ha úgy folytatod, hogy "nem csak...". Ennyit erről, a többi nagyjából ködszúrkálás és egy sértett felhasználó tehetetlen dühe.

3." nyiltan cionista, kereszténygyűlölő totaw" Először is bárki nyugodtan lehet nyíltan vagy akár burkoltan is cionista, ez ugyanis nem ütközik a BTK-ba, tehát a jelző önleleplező rád nézve, így már képben lennék akkor is, ha nem ütköznék bele a felemelő munkásságodba a blog.hu-n. Másodszor pedig a Tóta W. -azon kívül, hogy Magyarország egyik legjobb és legszellemesebb újságírója- egy református keresztény, innentől tehát ismét csak a beteges, tehetetlen dühödet ontod magadból gyenge képességű antiszemitaként, de ez nálatok alapkövetelmény.

4. "6. pontod szintén hazugság. Nem gipszjakabok publikálnak magánvéleményt, hanem..."
Az egyetlen probléma ezzel te tehetelenül dühös antiszemita, hogy

ad1. nem én mondtam, hogy gipszjakabok publikálnak, hanem az ügyeletes közlegény a Lendvay utcából, @midnightcoder2: tehát a problémádat vele kell megbeszélned.
ad2. az ír a blog.gu-ra, aki akar, és neked ehhez semmi közöd ismét, így megint eljutottunk a tehetetlen düh kategóriájába
ad3. de ezen túlmenően, természetesen gipszjakabok IS publikálnak, én például egy "gipszjakab" vagyok, egy teljesen átlagos polgár, ahogy rajtam kívül még legalább 100.000 másik blog.hu felhasználó/kommentelő és blogger is, és semmi közöm sincs semmiféle általad felsorolt "TASZ, Helsinki, az AI, a Pármeszéd, a Momentum" és a többi faszodtudja kihez, és ez utóbbiak egyébként szintén az állampolgári jogaikkal élve publikálnak a blog.hu-n, és a blog.hu-n található 300.000 (!) blog/blogposztnak mindössze a töredékét képviselik. A bloggerek elsöprő többsége gasztronómiával, utazással, barkácsolással, egészséggel, divattal, ...és persze politikával, kismilliómással foglalkozik a blogjában, de én megértem, hogy számodra elviselhetetlen az általad kiemelt banda, hiszen semmiféle ráhatásod nincs arra -amíg az index létezik- hogy elmondhassák a véleményüket.

5. " itt publikál a fél index, a szűcsgyula, a magyarósiék, az appleblog, sixx-ék is...." Közöd? Szívük joga.

6. "Tehát van elég nagy beleszólása, ráhatása a szerkesztőségnek a blog.hu-ra, hiszen ők választják ki a tízezerszámú blog közül rendre egyanazt a maximum 30-at!"
Fogalmam sincs, hogy ezt mire akartad írtni cáfolatként, de annyira nem is érdekel. Én pontosan tudom, hogyan dolgoznak a blog.hu szerkesztői, - nem kell hozzá doktori cím, hogy tudjam- hiszen pontosan azt írtam, hogy ők döntik el, mi kerül címlapra, erről beszéltem, ennek az aspektusairól. Ismételjem meg, amiről beszéltem? Nem tudsz szöveget értelmezni minimális szinten sem?

7. "Sok éve EU-s döntés született erről, a tulajdonos, akár egy blog gazdája is csak azért felelős, hogy hivatalos felszólításra töröljön, illetve jogi esetben kiadja az adatokat. Már nem felelős egy komemntelő véleményéért."
És én nem is mondtam, hogy felelős a kommentelő véleményéért, te boldogtalan. Mondom, hogy alapszinten sem tudsz szöveget értelmezni. Eleve odaírtam, hogy "ott szerepel a figyelmeztetés minden kommentszekció felett," és ebben az, benne van, amiről beszélsz. Én a bloggerek felelősségéről és az index kapcsolatáról beszéltem,...másoljam be, amit írtam?!

8. "Ha a blogban teszi, akkor nem felelős, ahogy anno totaw közösségellenes, kereszténygyalázó posztjairt sem volt felelős az index, hiszen az nem cikkben, hanem a "privát" blogban jelent csak meg."
Odaírtam, hogy a blogger fog bíróságra járni. Az Indexre ez másként hat vissza, de a blog.hu szerkesztői bármikor az egész blogot törölhetik, ha a tartalom a BTK-ba ütközik. Leírtam. Leírtam. Leírtam. Alapszinten sem tudsz szöveget értelmezni, és ez immár tényszerű megállapítás.

9. "Tudod komám..."

és most, hogy múló életem drága perceit rádfecséreltem, -biztos vagyok benne, hogy gyakorlatilag teljesen feleslegesen,- eljutottam végre a lényeghez.

Na, ide figyelj, te szarfaszú, antiszemita tetű. Az élet tele van bizonytalansággal, de abban biztos lehetsz, hogy én egy ilyen hozzád hasonló, végtelenül ostoba, beteges gyűlölettel teli és a tehetetlen dühét nyomorult kétségbeeséssel öklendező Humanoid Jellegű Sejtszerveződésnek, nem voltam, nem vagyok és nem leszek a komája. Ezt vésd fel valahová. E perctől veled befejeztem. Tombolj tovább kedvedre.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 12:37:22

@maxval balcán bircaman: "A Lemil Soros-blog kifejezetten aljas. A blogtulaj beszáll a kommentelők közti vitába, majd csak az egyik oldalt tiltja le. "

A Lemil magyarország legjobb, legintelligensebb, legszellemesebb, leghumorosabb -ez a blog témáját tekintve is kuriózum- és a legfelkészültebb, legnagyobb tudással rendelkező bloggerei által írt blog. A blog.hu egyik vezérblogja évtizedre visszamenően. Tízmilliós oldalletöltést hoztak a posztjai az indexnek. A Tiboru -túl azon, hogy vérbeli szakember- egy egészen szélsőségesen toleráns, türelmes, és a kitiltás eszközével is csak nagyon speciális esetben(hibbantak-gyalázkodók-agresszív faszfejek-trollok) élő blogger.

Iván. Ha kibasztak téged onnan, akkor arra jó okot adtál, és százszámra írogathatod a leveleidet, akkor sem fognak visszaengedni.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.11. 12:54:34

@zord íjász:

Én mindig vcsak 1-szer írok, azt se a legtöbb esetben.

Soros Tibor egy szar, akit ha lelepleznek, pánikol.

citrix 2018.10.11. 12:58:26

"Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk"
Orbán, a magyar nemzeti Pinocchió strasbourgi hazugsága. A sokadik. Mindig lebukik a drága, a hazug ember és a sánta kutya esete. Hazug, gátlástalan gazember.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 13:03:37

@maxval balcán bircaman: Jól van, Iván, nem baj ha kiadod a tehetetlen dühödet. Emberi dolog. Vannak fokozatai. Amíg csak a virtuális térben engeded ki a gőzt, nem baj. Kidobtak, nem tudod elviselni a megaláztatást, sértettnek érzed magad. Mondjuk a Sorosozás mellé tolhattál volna egy ballibsizést is, mert így megrovást kapsz a KGB/FSZB szófiai összekötőjétől, de így sem rossz. Soros Tibi, bazmeg, Soros Tibi. Hihetetlen, amit művelsz, de erre már reagálni sem kellene. Igyál valamit.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.10.11. 13:14:09

@zord íjász:

Nincs döhöm ilyen ügyekben, de egyébként se vagyok dühöngő típus.

Aki igazat mond hiteles módon, derakasan, annak nincs miért dühöngenie, próbáld ki ezt te is...

Inkább sajnálom az olyan Sorosu Tibor féle bérbloggereket... Nem lennék a helyükben...

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.10.11. 13:20:22

@maxval balcán bircaman: "Nem lennék a helyükben..."

:-)))) Attól tartok, ők sem a tiedben.

Éhesló 2018.10.11. 13:33:46

@Le a spammerekkel: ahogy elnézem nem csak én unom az elmebeteg, trágár okádásodat, hanem a bloggazdaés a többi kommentelő is.
Ez van.
Ennyire telik tőled, bárki láthatja.

Ezért most sem tudok mást válaszolni neked, te elmebeteg trágár barom, mint hogy takarodj a tetves kurva anyádba nácizni és trágárkodni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.10.11. 13:37:38

@Minden ballib bérretteg: nem erről írtam. Olvasd el még egy párszor. Hátha.

gigabursch 2018.10.11. 17:07:54

De mit lehet szeretni, tisztelni, becsülni egy olyan médián ami csak hazudni és manipulálni tud?
Férgek gyülekezete

Atlasz. 2018.10.14. 12:00:18

Kilenc éve léptem be a nolblogra. Kevéssel utána kezdődött az első kisháború az egyik admin és egy őt utáló bloggerina között. Aztán ezek az összecsapások bő félévente ismétlődtek más-más domináns bloggerekkel, de nagyjából azonos seregekkel. Ez nem történhetett volna meg pusztán elvi alapon, a farokméregetés vad szidalmazásokban, találékony jelzőkben nyilvánult meg. (A háttérben pedig az egyik blogger és a szerkesztőség között pereskedés folyt, anyagiakkal kapcsolatban is.) Végül 2015-ben egy blogger hozzálátott az egész társaságot széttrolkodni. Talán nem a saját ötlete volt. Bevezetője lehetett a nolblog felszámolásának.
Kedveltem azokat a profikat, leginkább FSP-t, akik a nolblogon bloggerként viselkedtek: válaszoltak a kommentekre. Kerültem annak az értékes bejegyzéseit, aki bloggerként vallotta, hogy nincs ideje a többiekre. Akkor immár Tolsztojjal, Makinével kerültem egyoldalú kapcsolatba, mintsem a kölcsönösséget elutasító zsenivel. Aki figyelt az én produktumaimra, azokéira én is figyeltem.
Gusztossal nehéz volt vitázni. Én megtettem. Nem fajult el.
Maxval kiváló ismeretterjesztő anyagokat tett fel, az ő ortodoxiája addig volt számomra fogyasztható, ameddig át nem ment dühbe. Korrektebb volt azoknál, akik 5-6-7 néven villantak meg. Amit fentebb állít, hogy három bloggert tűrtek csak meg a nolblogon, azt egyáltalán nem tapasztaltam. Navigátor dühítette fel őt végletesen, aki szerintem szintén nagyon tájékozott, jól író ember, csak valóságos lelki betegsége miatt még a barátai is óvakodtak tőle.
Gordon nagyszerűen írt, olyan témákról is olvastam őt, amelyek nem érdekeltek. Az igaz, hogy az egyik téma nemcsak racionálisan, hanem érzelmi okokból is kérlelhetetlenné tette. Na és? Miért nem lehetett ezt tudomásul venni?!
A balliberális tábor vezéregyénisége mindig úgy állt be a vitákba, mintha ez a harc lett volna a végső. Erre én alkatilag nem lettem volna képes. De nem ő, hanem az egyik ellenfele kérte számon rajtam, hogy miért nem álltam ő mellé? Holott arról nem kérdezett meg, hogy támadja-e meg a célközönségét, avagy ne.
Littke tudósításaival szintén úgy voltam, hogy érdekességük miatt nem hagyhattam ki sose.
Dorémi sokat adott, élményszerűen a műveltségem hiányosságainak pótlásához. Szellőrózsa, Vörös Nefelejcs, az egyenes Kava - és oly sokan még, kiváló társaság volt számomra. Kalimpamama a szívem közepén van ma is. Valóban leírhatnék emlékezetből még 15- húsz nick nevet. Sajnálom a nolblogot, fontos volt nekem!

Manna5 2018.10.30. 10:11:52

@Zöldi László: Édes jó Lacikám! Te, amilyen jó zsurnaliszta vagy, olyan áldott jó, naiv ember is! Ekkora gyakorlat mellett ez már szinte hihetetlen erény! Ezt írod:

"Némi tanakodás után a szerkesztőség megszigorította a hozzászólás lehetőségeit, elköszönt sok bloggertől is, akik közül később mindössze néhányat hívott vissza, sőt talán még arra is talált pénzt, hogy moderátor gondoskodjon a megjelenési szabályok betartásáról. A változtatás jót tett az újságnak, mert elterelés, pocskondiázás helyett igazi viták zajlottak az online kiadásban. Olyannyira, hogy a 2016. október 8-i megszüntetéskor már napi 75 ezer digitális olvasóval számolhatott a szerkesztőség. Amit persze sajtószakmai erényként könyvelek el, azt „természetesen” a NOL-ról kitiltott kommentelők olyannyira sértésként fogtak fel, hogy még haló porában sem képesek megbocsátani a Népszabadságnak. "

Ezt neked ki mondta??? Mert enyhén szólva nem mondott igazat!

1. "..a szerkesztőség elköszönt néhány bloggertől.." Pontosabban, minden bloggertől elköszönt, törölte a blog oldalt, inkorrekt módon még az archívumból is. Majd biztosított egy oldalnyi felületet három bérbloggernek, (fizetésért!). Nevezetesen Föld S. Péternek - akinél irritálóbb gyűlölet posztokat senki más nem tud írni, Tinnyei Istvánnak, aki PuPu néven a DK kiváló tollú bloggerruhába bújt propagandistája valamint Gusztos Istvánnak, aki szintén remekül ír, de a MAZSIHISZNÉL nemcsak ezért szeretik, hanem mert még emlékeznek nála jócskán tehetségtelenebb fiacskája, Gusztos Péter hajdan volt parlamenti képviselői dicsőségére vagy dicstelenségére...

Ez az oldal aztán sok mindenre sikeredett, csak nem blog oldal lett. Kommentelni nem lehetett, a fészbúk elérhetősége viszont ki volt írva. Na itt bicsaklott meg az egész szakmaisága és etikája, mert Föld S. Péter látogatottsága tizen-huszonezrest mutatott, míg PuPu és Jehu (ez volt Gusztos István blogger neve) 20 és 4 között ingadozott. Érdekes módon ez sem az informatikusoknak, sem a szerkesztőknek nem szúrt szemet. Pedig még csak nem is kell túl jó informatikusnak lenni ahhoz, hogy tudja valaki, a számlálót bizony lehet hergelni, s akkor szalad ha kell, ha nem. Történt mindez azért, hogy a "remek" közíró Föld S. Péter minél többet zsebelhessen be, lenyomva ezzel a másik két "blogger" társat.

Az, hogy a Népszabadság szerkesztői nem értettek a digitális médiához az egyértelmű volt, az, hogy mélységesen lenézték a korszellemének megfelelő megjelenési formát és annak művelőit - az meg még nyilvánvalóbb. Még a kezdő újságíró gyakornokocska is büntetésként élte meg, ha a blogoldalt kellett kezelnie - ahelyett, hogy igyekezett volna belőe tanulni! Lett volna kitől, hiszen írt ott többek között Andai György, Balla D. Károly, Kármán Irén és jó néhány kiemelkedő egyénisége a vidéki, megyei médiának. Azt gondolom ezt olya módon lekezelni éveken át, ahogy ezt ott tették nemcsak dilettantizmus, hanem ordenáré pimaszság is volt.

Úgy, hogy se te, se más ne könyvelje el ezt sajtószakmai erényként - ez egy nagyképű, elkényeztetett, megújulni képtelen, etikátlan bagázs csúfos bukása volt a médiapiacon!

Aztán lehet ezt kenegetni Orbánra meg Mészáros Lőrincre, két kézzel is, a tény, az tény marad - az internet nem felejt!

Jó helyen van a Népszabadság ma már ott ahol van - sehol!

Béka poraira - soha elő ne jöjjön!

Puszillak! :-))))

Manna5 2018.10.30. 10:16:59

Ja! A "béka" az nem elírás! Csak jelezni akartam, hogy hol volt a Nagy Lap megszűnése pillanatában! :-))))))

Zöldi László 2018.10.30. 10:56:12

@Manna5: 1. Bár nem szoktam tegezni a kommentelőket, de az a benyomáson, hogy ismerjük egymást, akár igazi neveden is megszólíthattál volna. 2. Sajnálom, hogy nem kérdeztelek meg, mert Tőled majd' mindent megtudhattam volna a digitális Népszabadságról. Hogyan ismerted meg ilyen közelről? Csak tán nem? 3. Azt hittem, egy másik betűhíbát akarsz kijavítani. Én ezt írtam volna: Béke soraira.

Drizari 2018.10.30. 11:35:41

Khm.
Kevéssel ellentmondanék Manna5-nek, a blogoldal nemcsak Andai György, Balla D. Károly, Kármán Irén és hasonló kaliberű újságírók közléseiből állt, hanem bárkiéből, aki regisztrált akár fölvett, vagy no name nevekkel. Köztük akadtak nem is kevesen, akik többszörösen megszegték a MOSZAT (házirend) előírásait, és nemcsak az írásaikkal, hanem a hozzászólásaikkal is.
Sok esetben harc folyt ott, ha nem is lőfegyverekkel, de szavakkal, méghozzá egymás és felmenőik gyalázásával. Ha emiatt a bloggazda (nem a nolblog moderátora) kitiltotta blogjából az ámokfutót, mindig akadtak olyanok, akik a szólásszabadságra hivatkozva folytatták a gyalázkodást. Ez a kitiltás nem ért sokat, mert a tiltott nyomban indított egy ellen-bejegyzést, amiben folytatta a szitkozódásait.

Szükségszerűvé vált a nolblog bezárása. Ennek a kialakult förtelemnek nem bírt volna se Andai György, se Balla D. Károly, se Kármán Irén gátat szabni, vagy megszüntetni. Jó, hogy bezárták.

Ami utána történt, következett a politikai irányvonalból és az Alaptörvényből, végleg bezárták a Népszabadságot. Talán, ha évekkel ezelőtt teljesen más névvel folytatták volna, esetleg ma is működhetnének, de a "történelmi" név miatt várható volt megszüntetésük (ma nem sikk a betiltás). És emiatt nem maradhat Nagy Imre emlékműve sem a Vértanúk terén, mert egy másik - megsemmisített - emlékmű helyére állították, amit fotók alapján újraépítenek és az eredeti helyére helyezik vissza, a Vértanúk terére.

Manna5 2018.10.30. 12:16:43

@Zöldi László: Lacikám drágám! Ha rámész a "radar"-ra megtalálod a nevem is, nem titok. :-) A "Béke soraira" - az zseniális! Már a búcsúztatásánál is tetszett! Nagyon tudsz zsonglőrködni a szavakkal! Irigyellek is érte már jó ideje!

:-)))) (ez itt a mosoly helye)

Manna5 2018.10.30. 12:54:03

@Drizari: Az, hogy ott harc folyt, különösen az utolsó időkben, az kétségtelen. De egyáltalán nem volt szükségszerű a NolBlog bezárása a lap megszüntetése előtt. Kibírta volna addig az is. Természetesen korrekt, hozzáértő és erős kezű szerkesztőkkel. De ez ma már nem oszt, nem szoroz. Az viszont, hogy a lap archívumából is törölték több mint kilenc év anyagát, az a szerkesztők gőgös arroganciájának az eredménye. Ezt nem bocsátják meg azok, akik valaha oda írtak vagy csak kommenteltek. Joggal. Azokban az írásokban, amit kiengedtek a nyilvánosság elé egy-egy jó szándékú, baloldali gondolkodású ember több éves munkája volt. Az, hogy el lehetett menteni saját részre, nem változtat a történteken semmit.

Az meg, hogy blogtér címen három különböző szervezet propagandistáinak biztosítottak fizetéssel járó felületet, mikor éppen állítólag azon munkálkodtak, hogy megmentsék a lapot - a rossz vicc kategóriánál is rosszabb.

Abban igaza van, hogy a megszűnés az borítékolva volt, már a rendszerváltás óta. A Népszabadság majdnem harminc évvel élte túl önmagát. Ez azonban nem változtat azon a véleményemen, hogy az illetékes szerkesztők dicstelenül zártak le egy korszakot, éppen a NolBlog idő előtti megszüntetésével, a totális törléssel.

Zöldi László 2018.10.30. 12:58:16

@Manna5: Nem ebben látom a tragikai vétséget, de itt hosszú volna kifejteni. Ha belépsz a Messengeremre, akkor megadom a telefonszámom, és beszélhetünk róla. Üdv.

Manna5 2018.10.30. 13:05:28

Oké, köszi! :-) Kicsit később majd, mert most el kell mennem egy időre... De jövök majd!