Médianapló

Médianapló - Kálmán Olga lesz a miniszterelnök?

2018. szeptember 24. 09:49 - Zöldi László

Amikor a választási vereség után Simicska Lajos túladott a Hír TV-n, az új tulajdonosok elbocsátották a csatorna arcát. Kálmán Olga személyesítette meg azt az újságíró magatartást, amelyet egy D. Tóth Krisztával folytatott beszélgetésben így foglalt össze: „A G-nap után a Hír TV elkezdett hírtévéként működni.” (Elviszlek magammal, WMN Magazin, 2018. szeptember 12.)

Az Egyenesen című háttér-műsor stúdiójában nem egészen másfél évet töltött. Kellemesen megfogalmazott kellemetlen kérdésekkel kezdte, majd az utolsó harmadban inkább már csak állított. Jobb kedvében megemlítette, hogy amit most kifejt, azt az egyik beszélgetőpartnerétől hallotta, amidőn viszont komorabbnak látszott, elfelejtette kitenni az idézőjelet. Ilyenkor ajánlotta föl neki Kéri László politológus: „Lefordítom magának, amit mond.” (2017. november 21.) Ennél méltányosabb volnék, mert majd’ minden újságíró életében elérkezik ama pillanat, amikor a kérdezés helyett állítana is valamit. Vannak olyanok, akiknek az átállás sikerült. Nagy N. Péter, Tamás Ervin vagy a kolleginák közül R. Székely Julianna jó riporterből lett kitűnő publicista.

D. Tóth Kriszta is a műfaj-váltást feszegette, bár rendhagyó módon. Azt firtatta, vajon útkereső helyzetében Kálmán Olga miként vélekedik a miniszterelnök-jelöltségről. A válasz ez volt: „Iszonyú szerénytelenül fog hangzani, de tök jól csinálnám.” Ekkor ötlött fel, hogy a Hír TV-ből vele együtt eltávolított Veiszer Alinda nemrégiben hasonlóképpen nyilatkozott, mondván, hogy nagyon is el tudná képzelni magát politikusként, egy párt jól ismert arcaként. Van benne logika. Aki már nem kérdez, hanem állításokat fogalmaz meg, nemcsak publicista lehet, hanem akár pártot is alapíthat. Elvégre van véleménye országról-világról.

Ráadásul a hazai lakosság nagyobbik részét kitevő nők pártja végre felcsillantaná a reményt, hogy legyőzhető az országot uraló macsók pártja. A majdani elnökséget Kálmán Olgán kívül Veiszer Alinda, Krizsó Szilvia, Mészáros Antónia. Szöllősi Györgyi és D. Tóth Kriszta alkothatná, hogy csak azokat a hivatásos kérdezőket említsem, akiket a nyilvánosság szűkítése sodort a szakma peremére. Amíg azonban összekapják magukat, Kálmán Olgának érdemes volna kipróbálni egy pillanatnyilag kézenfekvőbb lehetőséget. Eddig behívó riporter volt, aki ült egy háttér-műsorban, és válaszokat várt közéleti személyiségektől. Mi volna, ha elhagyná a stúdiót, és kihívó publicistává képezné át magát?       

70 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr5814259265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.09.24. 14:53:44

A poszter kérdésére a válasz világos és tényeken alapuló.
Megbukna.
Pont mint eddig tette.

Helga Beauty Salon 2018.09.24. 17:35:47

Az a senki, aki a senkiknek valaki, az senki.

Zöldi László 2018.09.24. 18:50:08

@Helga Beauty Salon: Hüha, ez aztán csavaros. Csak az találhatta ki, aki mindent tud a senkiségről.

Helga Beauty Salon 2018.09.24. 18:57:36

@Zöldi László: Összefutottam pár senkivel az biztos!

szepipiktor 2018.09.24. 21:49:30

Hát rendesen fel lettek sorolva azok, akiknek nem lenne helyük a médiában egy tisztességes országban...
KO sajnos korlátozott képességű hírolvasóból lett ellenzéki szimbólum csupán, akinek mindig "nagy volt a kabát"...
Emlékszem, amikor a tarkós feltörölte vele a stúdiót, a pénzért szépen tűrte, a borzalmasfejű kovács szóvibő vagy a ügyvégivadék gulyás is sokszor röhögött már, amikor 10 percig ismételgette ugyanazta kérdést, de amikor magas labda volt, az soha nem vette észre.
Neki a kéri-félék voltak a ideális beszélgetőpartnerei, ugyanaz a tucat figura látogatta mind az atv, mid a hítrv stúdióját.
Jellemezően ugyanannak a ex-balos szektának a emberkéi.
Hadházy volt a szerelme, hányszor "felszopta" a műorában a kis megélhetési állatorvost...
De ha az lmp-s luvnya lehetett jelölt, KO is belefér.
Csak a krúgemíliát ne! Meg a bomberát NE!!!

eloi 2018.09.24. 22:45:48

"Normális" ember nem akarhat miniszterelnök lenni Magyarországon!
Olgának voltak jó periódusai is riporterként, műsorvezetőként. De nem tudta átlépni ő sem az árnyékát (értsd: világnézeti és politikai elköteleződését) ezért "sodródott" egyre kijjebb, lejjebb a szakmában.
A felsoroltak között van még pár ilyen hölgy...

Véleményem szerint a sajtó(s) örök ellenzékisége (avagy annak elfogadott/konszenzusos - bár kik konszenzusa?... - elve) nem kellene, hogy örökös ellenállást, "akadékoskodást", főleg nem riporterek általi népnevelést jelentsen. Ahol hamar kilóg a lóláb, hogy ki, kivel van és mire nevelné a népet (ha a nép hagyná).
Az objektivitás és az egyenlő távolságok megtartása valahogy nem megy. És ebből könnyen bukta van egy változásnál.
Sajnos ez az egész szakmára igaz.
Oldalak vannak és "oldali" újságírók. Elkötelezett, gyakrabban lekötelezett újságírók.
Ez napnál világosabban látszott a választások előtt és után, de főleg a migrációs népszavazásnál. Ahol az "ellenzéki" sajtó vette át a politikai ellenzék szerepét, és befolyásolta a népet, hogy mire szavazzon, mire ne. Kiesve a szerepéből beszállt az aktív politikacsinálásba. És innen nincs visszaút. Ahogy a kormánynak lekötelezett sajtómunkásoknak sincs.
A sajtó ne csinálja a politikát! Azt csinálják a politikusok. Hanem "ellenőrizze", magyarázza, tájékoztasson róla. Ez nem sikerült.
Ennek következtében gyakorlatilag megszűnt az objektív, független újságírás. Mindenkinek állnia kellett valahová, és állt is. Így lettek a sajtóteremékek propaganda csatornákká.
Igen, azok is amelyek éppen most ellenzékiek.
Nem csak a kormány médiumai azok. Nagyon nem.
A népszavazás elszabotálása egy fontos nemzeti kérdésről, amiben végül politikailag mégis csak nagyjából mindenki egyetértett (az illegális határátlépés rossz), és annak szervezettsége, világosan megmutatta, hogy a médiumok minden oldalon propaganda gépezetek, amelyek ráadásul jól láthatóan egymásra épülnek és szervezettek. Rendszert alkotnak.
Elég megnézni, hogyan építették fel az ellen kampányt, hogyan vették át szisztematikusan egymás anyagait, kifejezéseit ("gyűlölet kampány"...), hogyan erősítettek rá egymásra, stb. Egy Phd simán összejönne ennek leírásából és elemzéséből.

A magyar újságírás és újságíró társadalom is elveszítette már az ártatlanságát. És nem tudja visszaszerezni.

Zöldi László 2018.09.24. 22:59:29

@eloi: Más a nézőpontom, de gondolatmenetében sok megszívlelendő mozzanatot találtam. Jó komoly emberrel is szembesülni ezen a felületen.

$pi$ 2018.09.25. 04:46:15

Kálmán Olga volt az, aki a "de, hát aksik" beszólással háborodott fel, amikor azt mondta valaki, hogy a Paksi bővítésre szükség van, mert a napelemek áramát nem lehet eltárolni éjszakára.

A "butaság magabiztossággal párosulva" recept eklatáns példája... :(

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.09.25. 06:02:10

@Zöldi László: :-))) Zöldi úr, ez profi volt. Talált, süllyedt.

Hogy azért a posztra is reagáljak: Kálmán Olga -szerény meglátásom szerint- már az ATV műsoraiban is igen gyakran állításnak hangzó, illetve állításként megfogalmazott kérdéseket tett fel az alanyainak. Igen emlékeztes voltak a pl. Schiffer Andrással készített interjúi (már a Hír Tv-ben is, utána) ahol szinte erőszakosan próbálta terelni a szókimondó, és az elvárt fősodortól igen gyakran eltérő válaszokat, véleményeket kibontó Schiffert. De nem ő volt az egyetlen alany, akivel így tett. Valójában én igen gyakran éreztem azt, hogy a műsorai irányított hangvételűek, ahol ő és az alany ugyanazt mondják, csak Kálmán Olga kérdő hangsúllyal teszi ezt. Igazán ritka kivételnek azok a szituációk számítottak, amikor valami rejtélyes véletlen folytán valami kormányzatközeli ember (kormányszóvivő, gazdasági ember a holdudvarból) merészkedett be a stúdióba, ahol a válaszok nem engedték meg, hogy ne tegyen fel igazi kérdéseket is...bár ott is tökéletesen visszaköszönt, hogy igen határozott álláspontja van a tárgyalt témában.

Az egyébként igaz, hogy a G-nap után a Hír Tv egy kifejezetten jó tv lett, illetve elkezdett tv-ként működni, és ahogy elnéztem, még ő is élvezte ezt. Jót tettek egymásnak.

moonlight777 2018.09.25. 06:19:53

@Helga Beauty Salon:

Senki, de kizárólag csak utánad senki.....

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.09.25. 06:28:23

@eloi: "A sajtó ne csinálja a politikát! Azt csinálják a politikusok. Hanem "ellenőrizze", magyarázza, tájékoztasson róla. Ez nem sikerült."

A világ minden civilizált, demokratikus országában a sajtó szükségszerűen és kötelezően csinálja is a politikát. Önmagában politika minden gazdasági helyzetről vagy társadalompolitikai helyzetről készített elemzés, tanulmány, riport illetve az e kérdéskörökben jártas szakemberekkel készített nagyinterjú. Vegytiszta politika továbbá minden oknyomozás: az Átlátszó, az index, a régi Figyelő, a Direkt 36, a 24.hu, hvg...több tucatnyi olyan oknyomozó, tényfeltáró anyagot tett/tesz közzé, amely automatikusan, már önmagában is politika. Nem véletlen, hogy a politika szó meghatározása már alapesetben is tág kört von be e fogalom alá. Minden polgár, aki halllatja a hangját közéleti kérdésben, az politizál: az újságíró is pontosan ezt teszi, és jól teszi. Az újságírók is ennek a világnak a részei, a munkanélküliség marhavagonjai pedig nem válogatnak majd azok közül, akiket beléjük tuszkolnak esetleg. Megteszik, amit meg kell tenniük, a meggyőződésük szerint, hogy egy normális világban élhessenek.

Külön érdemes megemlíteni, hogy egyáltalán nem ördögtől való, hogy léteznek politikai oldalak/eszmék/ideológiák mentén szerveződő újságok/tv-k/online hírportálok/rádiók...senki sem háborodik fel önmagában azon, hogy létezik a Fox News vagy az Echo tv. Az sem baj, hogy manipulálni akarnak. A baj akkor kezdődik, amikor hazugságokkal, hamis hírekkel, félrevezetésekkel, csúsztatásokkal, karaktergyilkosságra szerződve, vegytiszta pártpolitikai utasításokat végrehajtva, az adott párt szennymédia platformjaként lépnek fel: ekkortól már nem újságírók, hanem médiatálibok, fix feladattal. Az index pl. még a legtöbbet szapult (kb. a G-gate óta tartó) korszakában sem volt ilyen: független és objektív maradt, az adott politikai mércén belül, miközben a fideszes gyerekek végig (már hosszú évekkel előtte is!) szorították -és ahogy elnézem, lassan végleg összeszorítják- a nyaka körül a hurkot. De még így sem volt "ballibsi". Ezt gyűlölték és gyűlölik benne a legjobban. Nem véletlenül rugdalták őket minden oldalról.

Cpeti654321 2018.09.25. 06:47:37

Lilu és Liptai Claudia kimaradt.
Nem kapott meg a magyar elég szennyest a nyakába...

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 07:09:40

@szepipiktor: Emlékszem egy orbán nevezetű ner félistenre(FIDESZBIRKÁK szerint)akit egy gyurcsány nevezetű idióta(szintén a birkák szerint) felmosta a padlót egy vitában. No most képzelhetjük a félisten értelmi színvonalát, ha egy idióta felmossa vele a padlót. Mi lenne, ha egy értelmessel vitázna. És ez igaz minden ner agyhalottra. Én még olyan ner kreténnel nem találkoztam, aki ne a felmosórongynak se jó ner félisten(fideszbirkák szerint) gondolatait ismételgette volna makogva. Képzelhetjük eme birkacsorda szellemi állapotát.

Zöldi László 2018.09.25. 07:12:02

@Cpeti654321: LIlut sosem láttam, Liptai pedig nem újságíró. De ha már tippeket adott, óvatosan kérdem: Szöllősi Györgyi nem illene a Nők Pártja képzeletbeli elnökségébe?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 07:19:53

Emlékszem egy kuszaszemű ner kreténre, aki egy kérdésre kellemes karácsonyi ünnepekkel válaszolt(az értelmi képességeiből csak erre futotta) Szerintem a "he" felkiáltás még jobb lett volna, hűebben tükrözte volna az értelmi képességeit. Sebaj majd legközelebb. Vagy ez a csuti ner félisten az eu parlamentben minden kérdésre a migráns szóval felel és azt állítja évek óta, hogy ő magyarország. Klinikai eset mind, kár hogy még a grazi klinika sem hozott megoldást.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 07:21:57

@Zöldi László: " És hogy-hogy nem vették észre?"

Honnan tudja hogy nem vettek észre, ott volt ön is?
Nem vettem észre!

Netuddki. 2018.09.25. 07:40:32

Azt hittem csak vicc ez a Nők Pártja, de van egy ilyen nevű honlap is. Ránézésre egy nagy nudli (magyarul borzalmas), és valami egyéni kezdeményezésnek tűnik.
A kapcsolattartó, ha róla van szó, a Facebook oldala alapján a divatszakmában utazik. Nem tartom valószínűnek, hogy Kálmán Olga közösködne vele, de ki tudja. Szóval, a név már foglalt, vagy újat kell kitalálni a pártnak, vagy megvenni a tulajdonosától. Hm... :/

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 07:40:49

Szóval ezek a ner kretének csak a birkáik előtt istenek, de ha kritikusok kérdezik őket vagy szembesítik tetteikkel rühes kutyaként menekülnek.

vergyula 2018.09.25. 07:45:24

@Helga Beauty Salon: A kérdés inkább az, hogyan ismered fel azt a szituációt, amikor összefutsz egy senkivel. Mész az utcán, éppen nem találkozol senkivel, aztán egyszer csak találkozol egy senkivel. Fura lehet.

vergyula 2018.09.25. 07:46:29

@GIeccsertetű: Sajnos mégis működik, legalábbis jelenleg még.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 07:48:53

@Cpeti654321: "Lilu és Liptai Claudia kimaradt."

Lilu nem egy nagy egyéniség a képernyőn, Liptai pedig a "végzet nagypofájú asszonya" és nem a " dugatlan femináci hisztérika" szerepkörében tevékenykedik.
Kálmán Olga Tarlós ellen volt a legszánalmasabb, amikor Tarlós az erőszakos ostobaságára valami frappánsat mondott és sírásközeli sűrű pislogások közepette letolta Tarlóst, hogy "így beszél egy nővel" ?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 07:49:53

@$pi$: A pakson tárolt áramot sem lehet eltárolni éjszakára. Akkor termel áramot amikor mennek a blokkok, van hűtése( nyáron már majdnem felforralta a duna) , és a ruszkik adnak hozzá hasadóanyagot, valamint elszállítják a hulladékot. De minek is éjszaka áram? Én akkor aludni szoktam, de tudom hogy te még akkor is a blogot bámulod és a csuti führered beszédeit és riogatását hallgatod.

vergyula 2018.09.25. 07:50:52

@$pi$: Na igen, talán az akksik emlegetése ebben a témában nem a felkészültségét mutatta. De nézhetjük úgy is, hogy csak feltette a több millió laikusban megfogalmazódott kérdést, amit majd a kedves szakértő riportalany jól megvilágít.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 07:55:23

@vergyula: " Mész az utcán, éppen nem találkozol senkivel, aztán egyszer csak találkozol egy senkivel. Fura lehet."

Mi benne a fura? Szórakoztatóbb találkozni egy senkivel, mint nem találkozni senkivel. Csak a helyén kell kezelni. :D

vergyula 2018.09.25. 07:57:35

@Helga Beauty Salon: Na ja, kb. mint észrevenni a láthatatlan embert, vagy hallgatni a csendet.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 08:08:52

@vergyula: :" Na ja, kb. mint észrevenni a láthatatlan embert, vagy hallgatni a csendet."

Jól esik hosszasan rugózni egy hülyeségen? Gondolom számodra is nyilvánvaló, hogy ha senkinek neveznek, attól még nem osonhatsz be észrevétlenül kukkolni a női klotyóba.
Akarsz róla beszélni? :P

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.09.25. 08:16:43

@GIeccsertetű: Ki kéne hagyni ebből a történetből a kutyákat. A rüheseket is.
@vergyula: Nos, speciel a csendet hallgatni, nem csak lehet, hanem kifejezetten élvezetes is, és erről már azóta hosszan értekeznek, amióta létezik az írás, az irodalom, vagy éppen a festészet, pláne a turizmus és a lélekgyógyászat. A láthatatlan embert talán nem vettem észre, de senkikkel tele van pl. a blog.hu kommentszekciója is, ez egy tény.

Emmett Brown 2018.09.25. 08:17:52

@Helga Beauty Salon: az ugye megvan, hogy ha felháborodsz azon, hogy "így beszél egy nővel?", akkor ezzel egyben elismered a genderelméletet :)

$pi$ 2018.09.25. 08:30:09

@GIeccsertetű: "felmosta a padlót egy vitában"

Miközben végig hazudott. Na, hát ha neked abból a vitából az jött le, hogy "felmosta vele a padlót", akkor vagy nagyon primér vagy vagy pedig rettenetesen elfogult.

$pi$ 2018.09.25. 08:33:03

@vergyula: "csak feltette a több millió laikusban megfogalmazódott kérdést"

Olgica nem szokott kérdéseket feltenni, Olgica vitatkozni szokott. Hogy pontosabbak legyünk veszekedni.

Kálmán Olga nem kérdezte, hogy "aksikkal" nem lehetne -e megoldani, Kálmán Olga rászólt a riportalanyra, hogy ne hazudjon, merthogy ott vannak az aksik ugye.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.25. 08:34:58

Szerintem Olgika nyitott kapukat dönget.
Feri visszavonulása esetén, egy hasonlóan hiteles, rámenős, és független arcra lesz szüksége a DK-nak, akit mindenki szeret.

$pi$ 2018.09.25. 08:40:18

@GIeccsertetű: "A pakson tárolt áramot sem lehet eltárolni éjszakára."

Ebbe belekeverdél, ennek ugorj nekik újra.

"Akkor termel áramot amikor mennek a blokkok,"

Olyan erőmű nincs, ami akkor is termel áramot, amikor "nem megy".

"van hűtése( nyáron már majdnem felforralta a duna)"

Butaság.

" , és a ruszkik adnak hozzá hasadóanyagot,"

Nem, nem adnak. Veszünk. És paks akkor is megy, amikor éppen nem veszünk, hónapokon keresztül. A hasadóanyag tárolható, az áram nem.

"valamint elszállítják a hulladékot."

Akkor is megy, ha nem szállítják el a hulladékot, sőt, akkor is megy, ha nem a ruszkik szállítják el.

"De minek is éjszaka áram?"

Hát ha te még itt tartasz, akkor szereintem az olvasást kellene erőltetned, nem az írkálást. :D

"Én akkor aludni szoktam, de tudom hogy te még akkor is a blogot bámulod és a csuti führered beszédeit és riogatását hallgatod."

A napi csúcsterhelés estefelé van, amikor már nem termelnek a napelemek. Közismert hazugság, hogy a napelemek akkor termelnek, amikor a legnagyobb szükség van az áramra. Nem, nem akkor termelnek.

neuronhalo.hu/2017/04/04/hogy-kerul-az-aram-a-konnektorba/

$pi$ 2018.09.25. 08:45:23

Kálmán Olga soha nem tájékoztatott, soha nem csinált sajtót. Kálmán Olga a bulvárt nyomta.

A helyzet az, hogy az egyszerű őstermelő a pártállásának megfelelően szeretne jól beszólni az egyik politikusnak, jól leanyázni, a másiknak meg szeretne csontig benyalni. Ezt persze nem teheti megmindenki, hisz nem férnének oda a politikushoz, ezért aztán a Kálmán Olga mindkettőre vállalkozik egyenesbe. Az őstermelő meg nézi és ábrándozik, hogy milyen jó lenne, ha ő lenne ott a stúdióban.

Kérdések megválaszolásának semmi köze nincs az egészhez.

szepipiktor 2018.09.25. 09:11:17

@GIeccsertetű: Jogos, de a két említett ezért kapja a fizetését.
KO meg nem. Neki olyan stílust kellene felvennie, hogy semleges, párttatlan és hiteles. Ő meg ezért kapja.
De amikor tarlós full tahó és ocsmány stílusban szerepelt nála, a csaj nem szóét rá, nem kérte ki magának, nem állt fel és hagyta ott, nem öntötte arcon vízzel élő adásban!!! Hanem türte, elfogadta. És akkor a nőnek még volt párja, az sem vágta taxiba magát és ment a stúdióba, makd verte be tarlós pofáját.
Én férjként megtettem volna.
.
De akkor ott van a szreleme, a hadházy, akit vitt magával a hírtvbe is.
Hadházy hetente többször csinálta a kamu korrupciófigyelőjét (amiben felsorolt dolgok 99%-ban nem korrupciók voltak, hanem más jogsértések vagy bűncselekmények), és a pali sorra gyalázta a különböző szakmák résztvevőit, akiknek semmi körük nem volt a dolgokhoz, maximum külső munkavállalóként szerepeltek a folyatokban.
KO rendre felszopta a palit, adta alá a kérdéseket.
Emlékszem, amikor egy vállakozó nő pe is perelte hadházyt, és csinált KO egy vitaműsort velük.
A csaj kitette az asztalra az összes dokumentumot, erre hadházy úgy visszakozott, hogy ő nem ért hozzá és csak emberileg tartja sértőnek a dolgot, hiszen minek annyi fejlesztés (piacgazdaság van és hadházy menő vállakozó!!!), a könyveléshez nem kell semmi, egy számítógép, egy program és mehet (gyakorlatilag legyalázott pár komoly tudáshoz kötött szakmát...) és így tovább.
Hadházy KO segítségével tovább kamuzott, az EU-s pályzatokban ELŐÍRT feladatokat tartotta korrupciónak!!! Hogy miért kellett x meg y dolgra z pénzt fordítani, és KO nem engedte, hogy a csaj kifejtse, ezek a pályázat kötelező pontjai.
A végén meg szót adott hadházynak, aki gyorsan felsorolta a szokásos politkai demagóg szarságat, így lett vége a vitának, a nézőben a kis megélhetési állatorvos véleménye maradt meg.
Más esetben KO nyiltan engedte hadházy durva hazudozásait!
Egy szállítmányozó cég esetén nevezte korrupciónak, hogy a cég x milliót fordított humán továbbképzésre. És az mekkor csalás, lopás, meg szokás szerint: FELESLEGES!
KO hagyta, hogy így maradjon, nem szólt, hogy az az összeg 1 évre és vagy 30 sofőrre gyűjtött össz költség - ráadásul szintén EU-s kötelezettség -, azaz egy pilótára kevesebb mint 20000 forint jutott. Miközben egy párnapos hasonló esemény, amit minden cég csinál, jóval többe kerül.
De KO szándékosan hagyta hadházyt hazudni.
Ezért kérdéses KO bármilyen szerepe a médiában, mert politika alapon munkálkodik, pontosan úgy, ahogy a kritizált TV2 vagy a többi NER média teszi.
Idesorolhatjuk krúgemlíliát és bomberát is, ők nyiltan a feminista neoliberális internacionalista filozófiát képviselik, a trendeknek megfelelően és nem tájékoztatnak.
A gyomrom forog, amikor bombera reggelente simogatja, fogdossa a keszegrobertet - erre nem kiváncsi a néző!!! Ez nem média, ez nem sajtó!!!
Valamikor megtörtént, hogy Kern András interjút leállította a bárdosandrás, mert kern neki nem tetszőt mondott (lebuzizta Fridit), az sem volt elfogadható, mert ha élő műsorba meghívok valakit, akkor annak véleménye szent, maximum a végén jelzem, hogy nem értek egyet vele.
Ezekkel csak azt akartam jelezni, hogy a "demokratikus" oldal médiája pontosan annyira káros, mint a kormányé!
Nem újságírók szerepelnek benne, nincs hiteles tájékoztatás, csak pártpropaganda.
Az meg hogy a posztoló ócska kommunista maradványokat is felsorolt... sokat megmagyaráz... Akkor miért nincs itt bolgárgyuri, a mészárostomi, vagy kis emlékezés aczélbandira.
2018. Magyar demokratikus újságírás...

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 09:24:07

@Emmett Brown: "az ugye megvan, hogy ha felháborodsz azon, hogy "így beszél egy nővel?", akkor ezzel egyben elismered a genderelméletet :)"

Nem háborodtam fel, példa volt csupán. Nem vagyok egy felháborodós fajta. Olgica előadta a piaci kofát, majd amikor helyére tették, akkor folyamodott eme szánalmas sablonhoz.
Az, hogy szerintem a női mivolta nem biztosítja neki hogy mindent megengedhessen magának, egyáltalán nem jelenti az egyetértésemet a genderügyben. A tisztelet minden nőnek kijár, de én sem szeretem ha ezzel vissza akarnak élni.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 09:40:56

@zord íjász: " Nos, speciel a csendet hallgatni, nem csak lehet, hanem kifejezetten élvezetes is, és erről már azóta hosszan értekeznek, amióta létezik az írás, az irodalom, vagy éppen a festészet, pláne a turizmus és a lélekgyógyászat. "

A zenét kihagytad, pedig a léggitározás is elterjedt műfaj. Hasonló az irományaidhoz, nagy átéléssel és széles mozdulatokkal előadott semmi.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 09:49:02

@$pi$: Ne kínlódj, esélyed sincs ezzel a szófosással.

zord íjász · https://zordidok.blog.hu 2018.09.25. 09:50:04

@Helga Beauty Salon: :-)))
Látom nagyon megviselte a beteg lelkivilágodat és az gyűlölettől csoffadt idegrendszeredet, hogy a bloggertárs a blog.hu ország-világa előtt egyetlen frappáns mondattal beledöngölt a földbe. Hozzám nem érsz el, hiába kínlódsz. Most éppen süteményt sütök, a fények gyönyörűek odakint, és élvezem. Kiröhögöm az erőlködésedet. Na, pá, pittyeg a sütő.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 09:54:48

@$pi$: Nekem az jött le a vitában, hogy a kretén führered köpni nyelni nem tudott, fingja nem volt semmihez. De hogy is lenne bármi köze bármihez, amikor mindig azzal van elfoglalva kit hogyan szivasson politikailag. Akit egy idióta hazugságokkal meg tud szivatni, az még nála is idiótább.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 10:04:36

@$pi$: Birom ezt a görcsölést amikor mindenkihez van egy pár keresetlen szavad, mindenkinek válaszolgatsz hugyagy. Mint a semmihez nem értő, kezdő biztosítási üzletkötő, aki mindenkit felhív, hogy kössön nála biztosítást, olyan görcsösen hirdeted a führered igéjét. Azért mert valamit ezerszer elmondogatsz, közben még be is fosol az erőlködéstől, nem lesz igaz amit ugatsz, kreténkém. Engem ez a ner kreténjeire emlékeztet, akik pecenkent fossák a soros reklámot a tévében, és teleplakátolják a kreténségeikkel a fővárost. Ezek a jogészkombájn debilek is azt hiszik, hogyha határozottan fossák a hülyeséget, az igazzá válik. Le se tagadhatod, hova tartozol, hugyagy. Szerintem beszélgess velük, több esélyed van rá, hogy meggyőzöd őket.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.25. 10:11:31

@$pi$: Szerintem ha nem válaszolgatsz minfenkinek, nem akarsz mindenkinek mindent megmagyarázni és mindenkinél mindent jobban tudni, jobban jársz lelkileg. Talán tovább is élhetsz. Habár az azon is múlik mit zabálsz és mennyit mozogsz. Ahogy elnézem az itteni pofázásod egész nap a székeden ülsz, és meg sem mozdulva püfölöd a billentyűzetet. A mozgáshiány ártalmas, pláne ha még stresszel is keveredik, végzetes lehet. Mondjuk a magadfajtádért nem kár, felőlem nyugodtan kipurcanhatsz.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 10:18:20

@zord íjász:
"Látom nagyon megviselte a beteg lelkivilágodat és az gyűlölettől csoffadt idegrendszeredet, hogy a bloggertárs a blog.hu ország-világa előtt egyetlen frappáns mondattal beledöngölt a földbe."

Más dolgom volt tegnap, azért kellett kikapcsolni a gépet, ahogy most te sem érsz rá tovább.
Meg fogsz lepődni, de még sajnálom is, mert tényleg jó duma volt tőle, az ilyenekre élvezet válaszolni. Amint látod ma reggel azért meg is történt, jobb későn mint soha alapon.
Vigyázz ne égjen le a süti, az az égés nem az ha nincs időd válaszolni! :D

ben2 2018.09.25. 10:42:51

Szvsz jót tenne a magyar közbeszédnek, ha a Kálmán Olga félék nyíltan beszállnának a politikába, mert akkor a véleményük súlya arányba kerülne azzal, hogy hány embert is képviselnek.

Kálmán Olgával és a hasonszőrűekkel nem az a baj, hogy szélsőségesen elfogultak, hanem hogy moderálás helyett irányítani akarják a politikát.
Emlékszem, hogy amikor a II. világháborús emlékmű körül csinálta a hiriget a balliberális ellenzék, - az akkor még LMP főnök - Schiffert ekézte Kálmán Olga, hogy az LMP miért nem tüntet a többiekkel. Schiffer elmondta, hogy szerinte az egész balhé egy gumicsont, amit Orbán terelésként dobott az ellenzéknek, azok meg jól rá is haraptak és ő ilyen tét nélküli hecckampányokra nem fecsérli az idejét.
Na ekkor ment át Kálmán Olga kérdezőből megmondóba, mert teljes vehemenciával nekiállt Schiffernek, hogy ez nem hecckampány és hogy ebben a kérdésben cinkos aki néma és ... felmondta az összes többi ballib kampányszlogent a témában.

Na most egy újságírónak (vagy általánosságban egy civil értelmiséginek) elméletileg nem az a dolga, hogy megmondja a politikusnak, hogy konkrét ügyekben mi csináljon, hanem hogy meghúzzon egy határt, ameddig az elmehet és azt betartassa vele.
A magyar médiában viszont az újságírók tovább mennek, mint a politikusok, sőt a politikusoknak már a nekik nyaló újságírók erősebb beszólásai miatt kell magyarázkodniuk.
Moderálás meg végképp nincs és soha nem is volt, se jobb- se baloldalon. A baloldali sajtó az öszödi beszéd utáni szerecsenmosdatással végképp kiírta ki magát a komolyan vehető újságírásból, a jobboldali meg sosem erőlködött a saját oldala moderálásával, talán Schmitt Pál lemondatása volt az egyetlen, amit a jobboldali média ki tudott csikarni a politikából.

Ebben a közegben tehát ha a szereptévesztett újságírók vállalják a valódi, politikai megmérettetést a fedezékből lövöldözés helyett, az mindenképpen üdvözlendő, akármelyik térfélen is játsszanak. De persze nem vállalják.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.25. 11:16:44

@ben2:

Már rég kiderült.
Alig nézték és a kuyát se érdekli az agyahlott ballib törzsközönségen túl.
Olgika pechjére most mind a 200-an Ferinek csápoltak a Kossuth téren, amíg az örökké tartó forradalmat, 2 nap után Feri le nem fújta.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 11:21:16

@szepipiktor:
"De amikor tarlós full tahó és ocsmány stílusban szerepelt nála, a csaj nem szóét rá, nem kérte ki magának, nem állt fel és hagyta ott, nem öntötte arcon vízzel élő adásban!!!"

Te is furán látod a világot. Kálmán Olgának szokása, hogyha nem képes a bevett módszerrel leradírozni az ellenfelét, akkor teljesen útszéli módon provokálni kezdi. Nézd meg a Schifferrel készített műsorát, odáig ment, hogy szó szerint azzal baszogatta Schiffert, hogy feszült! Egyszerűen elképesztő stílusú nő, ilyet még a Balázs sem csinált a szemét prolicirkuszos műsorában, pedig az tényleg a legalja.
mandiner.hu/cikk/20140409_kalman_olga_vs_schiffer_andras_iszonyatosan_latom_hogy_feszult_haragszik

Itt van, bár biztosan ismered, az egész műsorban arrogáns és kioktató, de 7.20-tól indul a dili!

Jakab.gipsz 2018.09.25. 12:04:01

@Zöldi László: Egy "nyitott társadalomban", a tények ezt mutatják könnyen elképzelhető és megvalósítható, Kálmán Olgából miniszter elnököt vagy köztársasági elnököt kell vagy lehet csinálni, elsősorban a civil társadalom nyomására.

Kálmán Olga van annyira tehetséges mint a nyóc osztályos Martin Schuclz, a kancellár jelölt, persze Győzike komoly konkurenciát jelentene.

Szelid sunmalac 2018.09.25. 12:20:18

@$pi$: Most pedig kerlek magyarazd el, hogy hogyan lehet a nemeteknel megoldani, hogy a brutto energiafelhasznalas a nemeteknel a 90-es evek elejetol emelkedo, majd csokkkeno tendenciaja mellett a megujulo energiaforrasok 3-rol 33 szazalekra nottek, aztan leiorhatod, hogy Magyororszagon ez miert nem megvalosithato (ha linket kernel: de.wikipedia.org/wiki/Bedarf_an_elektrischer_Energie

br17 2018.09.25. 13:32:09

@szepipiktor:

Egy hangyányit elfogult vagy Kálmán Olgával, aki sohasem volt hírolvasó. Amikor ő többször kérdezett azt azért tette, mert a kiváló felsoroltaktól nem tudott érdemi választ kapni, és a hallgató - rajtad kívül - ezt megértette. Ővele senki sem mosta fel a padlót, őtőle elmenekültek, vagy el sem mentek azok, akiknek az őszinte válaszadás egzisztenciális kérdés lehetett volna.
A televízió padlóját Gyurcsány Ferenc az istenkirállyal mosta fel 2006-ban, aki azóta normális újságírónak nem volt hajlandó válaszolni...

ben2 2018.09.25. 14:00:56

@br17:

"Amikor ő többször kérdezett azt azért tette, mert a kiváló felsoroltaktól nem tudott érdemi választ kapni"

Vagy: a válaszadó nem azt mondta, amit mindenképpen a szájába akart adni, ezért addig ismételgette a kérdést, amíg hülyét nem csinált magából.

"Ővele senki sem mosta fel a padlót, őtőle elmenekültek, vagy el sem mentek azok, akiknek az őszinte válaszadás egzisztenciális kérdés lehetett volna."

Vagy: mivel rendszeresen nem riporterként, hanem vitapartnerként viselkedett aki - nem mellesleg - egyben moderálja is a vitát (értsd: a másikba folytja a szót, ha az kellemetlenül jól érvel), a vele ellentétes politikai nézeteket valló riportalanyok egy idő után már nem látták értelmét, hogy szóba álljanak vele.

"és a hallgató - rajtad kívül - ezt megértette"

És ez itt a baj: Kálmán Olga riporteri módszereinek megítélése ugyanolyan pártpolitikai elfogultság kérdése, mint bármelyik politikusé. Egy újságírónak pedig ügyelnie kellene arra, hogy ne politikai szereplőként viszonyuljanak hozzá. Ezért lenne jobb, ha a Kálmán Olga félék felvállalnák a politikacsináló ambícióikat és politikusnak állnának.

"A televízió padlóját Gyurcsány Ferenc az istenkirállyal mosta fel 2006-ban, aki azóta normális újságírónak nem volt hajlandó válaszolni... "

Az ominózus tv vitában pedig Orbán olyan szinten csőbe húzta Fletót, hogy azt iskolában lehetne tanítani. Gyurcsány - mint annyiszor - nem bírt magával és olyan kijelentéseket tett, hogy később szinte az összes mondatát ellene tudták fordítani. Pl. az, hogy nem lesz vizitdíj "ezt a hazugságot vonja vissza Orbán úr!", majd mégis lett adta az apropót a népszavazáshoz, amivel aztán a választók el is küldték Ferit a p..ba, a koalíció meg szétesett.

$pi$ 2018.09.25. 15:24:20

@Szelid sunmalac: "33 szazalekra nottek, aztan leiorhatod, hogy Magyororszagon ez miert nem megvalosithato"

Miért mondanám, hogy nem megoldható?

Ha holnaptól a magyar energiatermelés 33%-át napelemekkel állítanád elő a kapsi bővítésre akkor is szükség lenne.

$pi$ 2018.09.25. 15:29:09

@ben2: "hogy nem lesz vizitdíj "

Volt pofája azt mondani, hogy "nem lesz gyógyszerfelírási díj", aztán bevezették "vizitdíj néven". Ez volt náluk a tempó, utána meg kéjesen vigyorogtak, hogy milyen faszán átbaszták az országot.

Aztán meg, amikor a választásokon el vannak küldve a p.csába, akkor kerekedik a szemük, hogy ezt most miért. Hát azért b+, azért! :(

Bkkzol 2018.09.25. 16:06:04

Már csak azt a félkegyelmű Krugot kellene jó messzire vinni legalább a televíziók környékéről. Esetleg írogasson valami internetes oldalon.
Arról nem szól a fáma, hogy mennyi összeggel támogatták meg Olgát, hogy ily gyorsan elhúzzon. Én inkább letöltettem volna vele a felmondási időt.

Helga Beauty Salon 2018.09.25. 16:38:53

@szevabá: Szeva tarcsinick bácsi! Az alapnickkel nem akarsz megjelenni? :D
Tarlós nem tahó arany libbant elmegyogyim, csak megunta az udvariaskodást a balos gyökérséggel szemben. Ugyanez a Zsoca is. Nektek meg egyből sír a szátok, élesre van állítva a tahóméter, de ha akarod felsorolok séróból húsz huszonöt baloldali politikust akik túltesznek egy disznópásztoron is, szövegben és viselkedésben egyaránt.
A nicket jól megkímélted, 92 hsz. nyolc év alatt! Mondjuk annak nagy része tarlós....izé tahós! :P

MACISAJT1 2018.09.25. 18:25:21

Újabb jelölt?:P Lassan naponta jelentkezik be egy-egy csúfosan bukott, puzsér mint főpolgármester-jelölt, pityinger dopeman mint "köztársasági elnök", , majtényi lászló is, rokker zsóti képviselő szeretett volna lenni, az atv bukott dominája meg jakupcsek, alföldi , demcsák és tsai mintájára tolja a jaj mi lesz velünk nélkülük műsort...

A hitgyüli ATV-je nem győzi felszívni a sok nélkülözhetetlen, "független" sajtómunkást, veiszer alinda már Szlovákiában szeretné rontani a közszolgálatot:P
És akkor még havas "tanárúrról" vagy tegnaptól a drágabulgárgyuriról még szót sem ejtettem...Vagy hol van friderikusz,avar,mészáros és a többi nélkülözhetetlen...

Egy komplett alternatív parlamentet lehetne megtölteni az összes levitézlett gazemberrel/fapinával.

Muhaha

lujo1111 2018.09.25. 23:15:06

Zöldi Lászlót OV szebbik felének tisztogatójának!!
Ő teljesen NER kompatibilis, mert nem kekeckedik, nem okoz kellemetlen perceket a kormánypárti politikusoknak, ezért aztán nem is tudunk meg tőle semmi érdemlegeset. Ezért vmelyik nemzeti ünnepen megérdemel egy nemzeti ünnepen egy plecsnit, a tájékozttaásban betöltött elévülhetetlen szerepéért.

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2018.09.26. 11:57:34

Én egy jegyzettel reagáltam a Bekiáltás blogon. Többek között felidézem azt a helyzetet is, amikor megkérdezték Matúz Józsefnétől, az ország akkori egyetlen televíziója egyetlen TV Híradójának, az 1957-es indulás óta, addigi egyetlen főszerkesztőjétől, hogy el tudná-e képzelni magát a miniszterelnöki székben. Mindenesetre az a véleményem, hogy a kitűnő képernyős nem feltétlenül jó vezető. # bekialtas.blog.hu/2018/09/26/tevesztarbol_kormanyfo#more14264289

leponex 2018.09.28. 16:50:19

@Kabai Domokos Lajos: :)
Azért annak van valami diszkrét bája, hogy az Ön posztján letiltotta a kommentelést, de más posztján azért él vele -egy kis önreklám erejéig ;-)

szevabá 2018.10.01. 12:19:28

@Helga Beauty Salon: Anyád bal meg libsi , te meg hát lettél ami lettél..Ideig -óráig. Azután átállsz - mindegy hová.
. Tarlósról : mikor mit unt meg ? Mikor szadeszes volt v. mikor előtte mszmp-s unta meg a jó modort ? Vagy csak a fityeszben igazodott a stílushoz?
te viszont úgy látom darabra szopsz....mindegy mit.