Médianapló

Médianapló - Gyurcsány az Alkotmány-utcában

2018. szeptember 18. 10:21 - Zöldi László

A volt miniszterelnök visszatért a közéletbe. Pártja áprilisban 308 ezer szavazattal épp csak bejutott a parlamentbe. Ő be is jelentette, hogy eltűnik a nyilvánosság elől, és kötcsei magányában végiggondolja a DK és saját helyzetét. Azt vártam tőle, hogy furcsa kijelentéséről - „Amit gondolok erről a világról, az 700 ezer embernek fontos.” (FüHü.hu, 03.16.) - most, fél év múltán számot ad. Elmulasztotta.

Múlt szombaton az övéihez beszélt egy szállodában. A képernyőn sok ősz üstök és kopasz fej tűnt fel. Vasárnap, az ellenzéki pártok Bem-téri tüntetésén körülbelül kétezer érdeklődőhöz fordult. Hétfőn a parlamentben, kétszáz közéleti személyiség előtt beolvasott a miniszterelnöknek. Majd néhány százezer tévénéző előtt bejelentette, hogy a parlamenti térbe torkolló Alkotmány utcába ma délután ötre tüntetéssorozatot kezdeményez, mondván: „Én addig leszek kint, amíg lesz ember.” (ATV, 09.17.) Erős indítás. Azt is kifejtette, hogy az Orbán-kormányt eddig leginkább a netadó elleni fővárosi felvonulás ijesztette meg. A „szenjánosbogarakra” utalt, amidőn a tömeget a Gellért-hegyről filmezték az Erzsébet-hídon. Lenyűgöző látvány volt az okostelefonok megannyi fényforrása.

A harmadik Orbán-kormányt mégsem ez késztette visszavonulásra. A miniszterelnököt és környezetét az ijesztette meg, hogy a budapesti tüntetéssel egy időben országszerte tiltakoztak a netadó ellen. A helyi médiumok nem mindenütt számolták (vagy becsülték) meg a tüntetőket, de azért érdemes felsorolni a színhelyeket. Balatonszepezden tiltakoztak, Békéscsabán 150-en, Debrecenben 300-an, Dunaújvárosban 100-an, Egerben, Esztergomban 40-en, Győrött 60-an, Kecskeméten 80-an, Kiskunfélegyházán 60-an, Miskolcon 250-en, Nagykanizsán 50-en, Nyíregyházán 300-an, Pécsett 1200-an, Szegeden 1500-an, egy másik alkalommal pedig  2500-an, Szombathelyen 1300-an, Vácott, Veszprémben 40-en, továbbá Varsóban, Amszterdamban és Londonban is.

Orbánék 2014 októberében azért csúsztak el a digitális banánhéjon, mert nem az ellenzéki pártok mozdultak meg, hanem az ország netező népe. Most, újabb négy év múltán a Bem-téri kétezrek és az Alkotmány-utcában sátorozó DK-sok aligha ijesztik meg a negyedik Orbán-kormányt. A miniszterelnök lemondatását ugyanis az a Demokratikus Koalíció szorgalmazza, amelyik idén tavasszal azért vonult le az ország egyik feléről, mert a szervezettségéből csak ennyire telt. Miért éppen most volna országos hálózata, a történelmi vereség után?            

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9314246931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.09.18. 12:13:33

Jó idő van. Kimegyk napozni pár órára a gyurcsányista nyugdíjasklubok törzstagsága. Ennyi az egész.

Helyszíni zsemle 2018.09.18. 22:33:56

Lehet hogy kimegyek holnap hergelni öket egy "ÉLJEN ORBÁN" molinoval, aztán elszaladok, mielött megvernének. :))))))

dukeekud 2018.09.18. 22:47:24

Az a vérlázito ebben a tüntetésben, hogy az a Gyurcsány akarja tüntetésekkel megbuktatni a kormányt, aki 2006-ban a liberális demokráciában, lovasrohammal, tömegbe lövetéssel, szemkilövetéssel terrorizálta, félemlitette meg az ellene tüntetöket.
Ezzel szemben most, miközben megállás nélkül diktátorozva tüntet, egy pillanatig sem kell attol tartania, hogy azonosito nélküli ÁLLATOK teleszkopos fém botokkal félholtra verik öket, és ártatlanok ezreit börtönzik be.

jajdehülyevagyok 2018.09.18. 22:58:05

Gyurcsány azt hiszi még mindig, hogy ő valaki a magyar politikában.

eloi 2018.09.18. 23:04:28

Az a lényeg, hogy Gyurcsány egója egyszerűen nem engedi meg, hogy visszavonuljon és élje a milliárdosok "szürke" életét!
Hiába a sok-sok bukta, az saját maga szerint is elkúrt miniszterelnökség, kormányzás... Hiába. Mert képtelen elvonulni: Képtelen nem a színpadon lenni. Képtelen nélkülözni a figyelmet és a rajongást, még ha csak pár százan rajongják is körül (de azok félájultan). KELL az egójának! Ő egy színész, egy ripacs, aki meghal ezek nélkül. Ha nem érezheti magát a középpontban, a rivaldafényben... Ha még kis színpadon is. De kell neki, mint a drog. Ez van.
És amit a leginkább képtelen elviselni az az, hogy legnagyobb vetélytársa többszörösen lekörözte őt! Többször volt miniszterelnök mint ő, többször választották meg kétharmaddal, többször volt pártelnök... és jelenleg is rá figyelnek, itthon is, de sokan Európában is, még ha sokan ellenségesen is, de FIGYELNEK RÁ, és ezért egyértelműen elvitte ELŐLE a pálmát, a showt!
Az egója ezzel nem képes mit kezdeni, nem képes feldolgozni. Ezért áll ki, ezért csinál hülyét magából, ahelyett, hogy járná a világot, alapítványokat csinálna, jótékonykodna... Mint más "normális" milliárdos. De nem. Ő nem. Képtelen vert kutyaként, vesztesként elvonulni. Nem engedi az egója. Már akár forradalmat is kirobbantatna a híveivel (nyitogatja is bőszen Pandora szelencéjét), csak essen már le neki is - újra - valami kis dicsőség. Hogy győztesként vonulhasson vissza. Ha csak valami kis győzelemmel is. Nem is kell, hogy ő újra miniszterelnök lehessen (talán még maradt némi realitásérzéke), elég neki, ha AMAZ sem lesz már az, és abban neki is része lenne...

funivia 2018.09.19. 00:32:44

@eloi: Mindennek /legalább/ két oldala van. Az egyik oldalt - ami nyilvánvalónak látszik - elég jól leírtad.
A másik oldala Gy.F. megmozdulásainak azonban sokkal rombolóbb.
Amikor valami olyan horderejű dolgot művel O.V. és a kormányzata, amit valószínűleg elég sokan megkérdőjeleznek, és valami kormányellenes mozgolódást eredményezhetne az országban, akkor előkerül Gy. F. és harcosan az "élére áll" - és mindjárt túl is tolja - a probléma számonkérését.
Innentől már nincs miért aggódni O.V.-nak, mert ha Gy.F. rárepül egy dologra, egy törpe minoritás kivételével, mindenki elejti, mint a forró krumplit, mert igen kevesen szeretnének vele együtt tenni bármit is.
O.V. legnagyobb jótevője, és támogatója Gy.F., mert a személyével garantálja, hogy a probléma iránt lelohad az érdeklődés a társadalom kritikusabb része visszasüllyed a politikai apátiába, és O.V.-nak és kormányzatának nem kell párbeszédet folytatni, a véleményét meghallgatni senkinek. Minden mehet az általuk kitalált úton következmények nélkül.
Miközben úgy tűnik, hogy ez egy harc kettőjük között, tulajdonképpen Gy.F. személye megakadályoz minden széleskörű számonkérést a kormányzat viselt dolgairól. Legutóbb a választási eredmények létrejöttével kapcsolatban volt ilyen aktív. Aminek meg is lett az eredménye, mert nem tüntettek hatalmas tömegek a választási törvény átírása, és új választás kiírása mellett. Ha Gy.F. valaminek az élére áll onnantól már nem sokakat érdekel a dolog.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.09.19. 07:28:41

" A képernyőn sok ősz üstök és kopasz fej tűnt fel. "

Mindig visongva röhögök, amikor a tudatlan orbánisták ezzel jönnek. Nézz körül egy orbánista agymosáson, ott sem látsz ifjonti sörényeket, ott is csak ősz üstök és kopasz fej tűnik fel. Gondolj csak a csüngőhasú törpére, a hallgatósága sem különb.

Zöldi László 2018.09.19. 07:48:09

@csúti csüngőhasú tolvaj: A kommentelők szókincse kimeríthetetlen, neveztek már sok mindennek, de "tudatlan orbánistának" még nem. Minősítése szót sem érdemelne, van azonban valami, amit érdemes megfogalmazni. Ha Orbán évértékelőjéről írtam volna, és látom az ősz üstököket meg a kopasz fejeket, akkor szintén észrevettem, sőt le is írtam volna. Ez ugyanis nem rétékítélet, hanem ténymegállapítás.

leponex 2018.09.19. 09:14:23

"Orbánék 2014 októberében azért csúsztak el a digitális banánhéjon, mert nem az ellenzéki pártok mozdultak meg, hanem az ország netező népe. "

Alföldi úr,
A 'netadó' egy abszolút értelmetlen, abszolút alkalmatlan elképzelés volt arra a problémára, amit azóta sem tudtak sehol a világon megoldani: hogyan lehetne adózásra bírni a neten megjelenő üzleti célú tartalmakat.
Ahelyett, hogy a tartalomszolgáltatókat akarta volna elérni ezzel, ostoba módon az internetszolgáltatók lettek volna az adót fizetők.
Valószínűleg a tüntetések nélkül is elbukott volna, de az bizonyos hogy a demonstrációk hatására korrigálta a rossz döntését a kormány. Ezért nem csúsztak el a banánhéjon ;-)

Ami épp azt bizonyította, hogy jól működik a demokrácia.

Ha már Ferenc testvérünk mára szánalmas ripacskodássá silányult politikai produkcióját idézte, Ferencünknek a netadó elleni tüntetésekhez nem sok köze volt. Csak rárepült jó érzékkel.

Talán érdemesebb lett volna Ferenc testvérünk által gyepált mai 'diktatúra' lehetőségét megteremtő egyfordulós, vegyes választási rendszer csökkentett parlamenti létszámmal eredeti alkotóját megidézni az öszödi apokrifből.

"Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés.

Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel. "

Ferenc az szdsz ellenállása miatt (talán nem volt véletlen, de most már mindegy) nem tudta ezt átvinni a Parlamenten, OV pedig megcsinálta.
Ma pedig Ferenc diktatúráról ordibál, amit a saját választási rendszerének megvalósulása 'okozott'. Is, természetesen.

ulpius66 2018.09.19. 09:28:18

@leponex: Köszönjük!

Nagyon jó komment, pontosan leírja "Ferenc testvérünk" politikai ténykedését!
(az mán más kérdés, hogy tízmilliárdos nagyságrendben lopott is, 1988-tól folytatólagosan.........)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.19. 09:54:31

Éppen azért reklámozza magát Feri, hogy visszakerüljön a politikai térképre.

Nehezen viseli a mellőzést a nárcisztikus és egyben bárkin átgázoló személyisége.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.19. 09:56:37

@leponex:
HA már itt tartunk Gyurcsánynak soha nem okozott gondot hogy segget csináljon a szájából.
Többek között az ellen a Paksi beruházás ellen tiltakozik, aminek az előszerződését ő hozta tető alá, a parlament 99%-nak jóváhagyásával, és ami kapcsán kétszer is elment Putyinhoz segget nyalni.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.19. 10:17:46

@eloi:
+1
Minden szó igaz.

"Ha Gy.F. valaminek az élére áll onnantól már nem sokakat érdekel a dolog."

Ez is.
A kérdés csak az, hogy ezt ő is tudja, vagy tényleg el van magától ennyire telve ?
És ha tudja, akkor hogyan éri ez a szerep meg neki ?

Egyébként valószínűbb annak a magyarázta, hogy nem tudja, és áltatja magát és szavazóit, csak kevés ennél egyértelműbb dolog létezik a világban, mint realitás.

morph on deer 2018.09.19. 10:25:44

@Rettegek mert ballib vagyok:
“Többek között az ellen a Paksi beruházás ellen tiltakozik, aminek az előszerződését ő hozta tető alá, a parlament 99%-nak jóváhagyásával,”

És évtizedekre titkosíttatta?
Ráadásul az mindössze a megállapodás előkészítésére vonatkozott!

Paks ügyében Gyurcsány is, meg minden gondolkodni képes személy is a paksi szerződés sunyi módja, és a beruházás indokainak a mai helyzettel való összevetésének hiánya ellen tiltakozott.

Emlékezz vissza: a magyar kormány össze-vissza hadovált a megállapodásról, hogy nem is, nem azt, nem ott, stb., míg ezt még az oroszok is elúnták és megjelent az ottani sajtóban, hogy igen, megkötötték a szerződést, beleértve a kölcsönre vonatkozót is.

Még Putyin is ellentmondott orbánnak az itthoni sajtótájékoztatón, mert viktorka ott is sunyiskodott, amit Vlagyimír láthatóan nem csípett, és helyesbített...nézz utána!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.19. 10:34:53

@morph on deer:
"És évtizedekre titkosíttatta?"

Igen.
Orbán tiltakozott is miatta, viszont ugyanúgy a beruházás mellett volt, mint az MSZP és Gyurcsány és mindenki.

Ches Desmond 2018.09.19. 11:09:41

A legjobban te hiányzol majd, BOHÓC..! :))

Ches Desmond 2018.09.19. 11:11:12

@maxval balcán bircaman: Nyugtával dicsérd a napot. Lehet hogy egy nyugger forradalom van készülőben..:)

konrada 2018.09.19. 12:18:06

"Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek."

paragrafus 2018.09.19. 12:48:56

Mindez annak köszönhető, hogy a népesség elég jelentős részének még mindig nem szempont az alkotmányos jogállamiság.
Rendkívül sokan vannak, akik kizárólag a saját zsebük irányából közelítik meg az ország állapotát (amiért nem ítéelm el őket), miközben nem tudnak odáig eljutni (megértésileg), hogy a két szempont bizony nagyon szoros összefüggésben áll egymással.

morph on deer 2018.09.19. 13:03:53

@funivia:
“...tulajdonképpen Gy.F. személye megakadályoz minden széleskörű számonkérést a kormányzat viselt dolgairól.”

Például mikor, ki által és milyen számonkérés lett volna, amit megakadályozott?
Csak nem ő beszélte le Polt Pétert, hogy kivizsgálja például az azeri baltás elseftelését, vagy a Pharaon nevű körözött szomszédjával való üzleteléseket, de már a sárazsadányi lebukás kivizsgálását is biztosan Gyurcsány állította le, ugye?
Vagy mi?

“Legutóbb a választási eredmények létrejöttével kapcsolatban volt ilyen aktív. Aminek meg is lett az eredménye, mert nem tüntettek hatalmas tömegek a választási törvény átírása, és új választás kiírása mellett.”

Valóban. A hatalmas tömegek ott álltak ugrásra készen, de amikor megtudták, hogy Gyurcsány is meg akarja változtatni a választási törvényt, akkor azok a hatalmas tömegek azonnal úgy döntöttek, hogy ha az Gyurcsánynak is jó, akkor inkább ne változzon semmi, ezért hátat fordítottak és hazaballagtak, mind egy szálig.

Ja. Csakis így történhetett.

konrada 2018.09.19. 13:53:21

@morph on deer:
...jaja, mert egyből beugrott nekik:
"Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek."
;))

Darkcomet 2018.09.19. 14:01:10

Hagyjuk már azt a netadós tüntetést, meg a telefon villogtatást. Tényleg azt hiszed, hogy amiatt nem lett belőle semmi? Az, hogy egy kibaszott gumicsont volt az egész, eszedbe sem jut? Hogy egy ingerküszöb teszt a kormány részéről, meg sem fordult a fejedben? Aztán hol a picsában van az a bizonyos nép már olyan hat éve? Hol vannak az akkori civil gitegyletek millástúl meg mindenestül? Vedd ki a fejed az ülepedből. Dróton rángatott bábuk voltak azok a tüntetők, azóta sem történt semmi sem, és nem is fog, mert ez alapján méri ki patikamérlegen a hatalom, hogy meddig és hogyan lehet elmenni.

Proud Mary 2018.09.19. 15:54:44

most Feri előjött már Ovi számláival vagy a röszkei bizonyítékokkal?

Ménár Atya 2018.09.19. 16:15:13

@csúti csüngőhasú tolvaj:
Bocs cimbora, de neked szimpla fidesz fóbiád van.
Azért mert valaki leírja mit lát, attól még nem lesz fideszes szerintem.
De amúgy teljesen egyértelmű, hogy a dk szavazóbázisa a nyugdjasok közül kerül ki többségében.
Hétköznapi tüntetésekre is ők járnak, egyszerűen ráérnek.
A fidesz fő szavazóbázisa jelenleg az aktív 40-50 éves gyereket nevelő szavazó, csalódott jobbikosok, kiábrándult mszp-sek kisebb számban.
És amúgy szerintem a netadós tüntetés is pontosan lett meghatározva.
Az egy mindenkit érintő,és felháborító probléma volt, ezért egységesen lépett fel ellene mindenki.
A mostani tüntetés, szimpla pártérdek ellenzéki oldalról, és nincs mögötte komoly támogatás.
Egy csalódott bukott politikus sokadik próbálkozása a visszatérésre, de még nemzetközi hátszéllel sem működik, egyszerűen itthon ez a pojáca fletó már nem kell senkinek.
Néha az az érzésem, hogy orbán fizeti a szereplését, és egyedül nyer mindent a fidesznek.
Maga az írás szerintem teljesen racionálisan, érzelem mentesen adja vissza a valóságot.

Igazsagoszto buldog seriff 2018.09.19. 17:31:05

@Proud Mary: Idokozben kiderult, hogy neki vannak titkos kulfoldi bankszamlai, ezert mostanaban nem feszegeti ezt a kerdest. Meg mar Kalman Olga sincs, akinek ket hetente eloadta az ujabb orultsegeit.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.09.19. 17:36:44

Azért furcsa, hogy azoknak a módszerét másolja, akikre anno azt mondta "majd megunják"... Tehát az, hogy ő hiteltelen az nem kifejezés. Amit nem tudsz legyőzni, annak állj az élére mondás alapján, mintha Orbán megkérte volna Gyurcsányt, hogy mielőtt valódi ellenállás szerveződne, szervezze meg Gyurcsány azt, mindannyiuk biztonsága és jóléte érdekében... Tehát azzal hogy Gyurcsány előre lejáratja az utcai politizálás módszereit, mielőtt szerveződne valami más esetleg akár civilebb kezdeményezés, nagyon sokat tesz azért, hogy a jelenlegi rendszer továbbra is biztonságba érezhesse magát. Van bárki aki elhiszi, hogy Gyurcsány komolyan és őszintén hisz abban amiket mond?

bekerült 2018.09.19. 18:41:55

Hát ez úgy marhaság , ahogy van !
Nem lehet összehasonlítani a két tüntetést, pláne, hogy a céljaik is mások !
Ezt a blogíró is elismeri és össze is hasonlítja, de valamiért mégis erőlteti a két esemény összehasonlítását.

Talán nem ártott volna odafigyelni Gyurcsány Ferencre az ÁTV Egyenes beszéd műsorában, amikor kifejtette, hogy a parlamenti elfogadás előtt álló Sergenti jelentés miatt is szerettek volna lépni és határozottabb véleményt megfogalmazni.

A rendezvény céljai között egyértelműen az egyik legfőbb cél, hogy az Orbán kormány elkenési kísérleteit cáfolják és a hazugságait megértessék a közvéleménnyel. A jelentés igazságait pedig érdemben igazolják !

Ilyen tüntetést a kényszer szüli, amikor nincs más lehetőség a média helyzet miatt, hogy széles tömegekhez eljuttassák a párt mondanivalóját a történtekről.

Orbánék célja, hogy olyan lehetőséget teremtsenek, amely kényszerítő erővel hat az ellenzékre is, azt a hamis látszatot keltve, hogy Magyarország egységesen kiáll Orbán mellett !

Na, ennek mentek elébe Gyurcsányék !

Hogy lehet ezt összehasonlítani a netadós tüntetéssel !

Sehogy !

Igenis van célja Gyurcsányéknak és komolyan, mi több helyesen is cselekednek a maguk értékei szerint.
Komolyan gondolják, hogy Orbánék már megint egy újabb hazugsággal próbálnak kibújni a felelősség alól.

A tüntetéseknek pontosan az ezen hazugságok megcáfolása a célja !

Ezért tervezik folyamatosra, hogy a kibontakozó orbáni propagandára folyamatos válaszokat tudjanak adni az emberek számára.
A Parlamentben elhangzottak ugyanis, a média helyzet miatt, nem jutnak el a választókhoz, azt a médiák elhallgatják !

A DK-nak és az ellenzéki pártoknak nem maradt más, mint kimenni az utcára !

Ennek kezdetét látjuk most !

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.09.19. 20:03:43

@bekerült: "Igenis van célja Gyurcsányéknak és komolyan, mi több helyesen is cselekednek a maguk értékei szerint."

Ja az a celjuk, hogy eroszakkal betelepitsenek ide 3 millio arabot, mert tudjak, hogy egyebbkent a magyarok soha a budos eletbe tobbet nem engedik oket hatalom kozelebe.

bekerült 2018.09.20. 10:14:33

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!:

Ekkora marhaságot csak az ilyen hülyék tudnak kitalálni !
Meg Orbán, hogy benneteket etessen a hülyeségeivel !

Hogy miért tietek a 2/3 az ami még az 50%-ot sem éri el, az is megérne egy misét !
Arról viszont csak a ti csökevényes agyatokban van meg az, hogy ide be akar valaki is telepíteni 3 millió arabot !

Ki a fészkes fene jönne ide ?
Aki ide belépett, az már húzott is tovább, eszébe se jutott itt maradni.

Akár hiszed, akár nem, azért a libsik se olyan hülyék, mint tik !
Eszük be se jutna idetelepíteni senkit, mert van annyi eszük, hogy tudják, hogy a gazdaságunk ilyet nem bírna ki !

Amikor még itthon is van elég gondunk, ki az a marha, hogy ilyesmivel szaporítsa még azt !
Ezt csak Orbán találja ki és adja ki nektek a vezényszót, hogy ezt harsogjátok a sok hülye meg be is veszi !

Sajnálatosan rá kell ébrednetek azonban, hogy a hazugság nem tart örökké és egyszer vége fog lenni.

Majd akkor libsizzé kisöreg !