Médianapló

Médianapló - A NER-t megdöntheti-e a net?

2018. augusztus 27. 10:24 - Zöldi László

Kéri Lászlót gyakran hívják a Budapesten túli Magyarországra. Ilyenkor nemcsak vidéki értelmiségiekkel beszélget, hanem helyi újságokat is lapozgat. Nem fővárosi elefántcsonttoronyból szemléli tehát a valóságot. Kardos Ernő készített vele interjút, amely tegnap jelent meg a FüHü.hu-n. A neves politológus szerint „A ma politikusai a régi világ részei.” Vagyis a legtöbb parlamenti politikus digitális bevándorló. Vagy még az sem, ha a bevándorlókat hivatalból azonosítja a migránsokkal. Talán használja, de akcentussal beszéli a számítástechnika nyelvét, ezért aztán reménytelenül a XX. században rekedt.

Az ellenzéki politikusokat is ide sorolja Kéri László, de kisebb mértékben, mint a kormánypártiakat. A papír alapú sajtó ugyanis nyomdai és terjesztési okból sokba kerül, és az ellenzéki pártok kevés pénzéből könnyebb - bár digitális szemlélet híján nem könnyű - portálokat működtetni. A politológus kommentdemokráciának nevezi a kialakult nyilvánosságszerkezetet, amelyre rászabadultak a funkcionális analfabéták. Akik tudnak ugyan olvasni, de nem értik a posztok szövegét, és ebből félreértések, indulati megnyilvánulások származnak.

A világháló nagy előnyének tartja viszont, hogy nehezen ellenőrizhető. Ahol pedig kikapcsolják, ott a hatalmat gyakorlók pecsétet ütnek a homlokukra, hogy nyíltan vállalják a diktatúrát. A látszatra még adó magyar „demokráciában” Kéri László ott látja a régi ellenzéket hamarosan leváltó új ellenzék esélyét, hogy a neten szervezhető közösségek révén előbb-utóbb legyőzhetőek lesznek a digitalizációtól idegenkedő Orbánék. A figyelemre méltó eszmefuttatásban reális mozzanat, hogy a papír alapú sajtó felvásároltatásával a kormánypártok kétségkívül eljutottak ama emberekhez, akik a megyei napilapból tájékozódnak. Ezzel azonban csupán 2018-ban lehetett nyerni, négy év múlva, a következő országgyűlési választáson a hagyományos sajtó már az elszigetelt falvakban sem hat.

Kérinél kevesebbet várok a netkultúrától. Mert igaz, hogy az okostelefon a közeljövőben még inkább elterjed, mint az újság meg a közszolgálatinak nevezett rádió és televízió. A számítástechnikába belekóstoló tömegek azonban nem föltétlenül a politikai híreket emésztgetik majd, hanem a bulvárt és az ételrecepteket. Ahhoz, hogy a net a rendszerváltás leghatékonyabb eszköze lehessen, az ellenzéki pártok szervező munkájára, például a helyi nyilvánosságban való folyamatos jelenlétére volna szükség. Arra, amiben a leggyöngébbek.     

91 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1114205001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.28. 01:02:48

gondolom 2002-ben meg 2006-ban még volt világháló mindenhol, csak 2010-ben lett kiköttetve :D

szánalmas ez az "azért nem szavaznak ránk, mert nem tudjuk elégszer elmondani nekik, hogy szavazzanak ránk" hozzáállás. Nem, pubi. Azért nem szavaznak rátok, mert faszságokat mondtok. Ezt amúgy Ungár elkezdte már kapisgálni.

index.hu/belfold/2018/08/27/ungar_peter_az_ellenzeki_politika_megbukott_nem_szegyen_egyeterteni_a_fidesszel/

Orbán veje 2018.08.28. 05:19:20

@Ellenzéki Tüntető: Így van haver! Igaz hogy ránk kevesebben szavaztak mint a többiekre dehát téged ez cseppet se zavarjon. Hiszen az a lényeg hogy olyan választási rendszert eszelt ki a viktor hogy a 49%-ból 66% -ot csinált. Az is nagyon fontos hogy a hozzád hasonló degenerált hazudozó hülyéből minél több legyen mert ez adja a pártunk legfőbb bázisát.

Habony Árpád. 2018.08.28. 05:24:45

"A világháló nagy előnyének tartja viszont, hogy nehezen ellenőrizhető."

Marhasag, egyszeruen ki kell kapcsolni es kesz, illetve kizarolag a fideszeseknek szabad engedni hasznalni.
Aki nem a fideszre szavazott, annak nincs internet, nincs telefon, ilyen egyszeru.

Semper Fidelis 2018.08.28. 06:13:37

Üzenetet kellene megfogalmazni a választóknak. A "patásorbán, diktátor, rablóbanda, fideszes agyhalottak" és fene tudja mi, az nem program. Igenis, az Ungár elég jól összeszedte. Persze egyszerűbb az ellenzéknek másban keresni a hibát.

MAXVAL bircaman közíró · http://bircahang.org 2018.08.28. 06:14:03

A fiatal nemzedék használja legintenzívebben a neten, s pont ebben a rétegben mininális a ballibek népszerűsége.

DFK 2018.08.28. 06:16:12

Kéri László rég lejárt lemez.
Ha ugyanazokat a butaságokat hajtogatja az ellenzék, mint eddig, akkor mindegy milyen felületen teszi.

Ménár Atya 2018.08.28. 06:30:16

Ez a Kéri L. nagy arc, simán lehülyézi az embereket, aztán meg jön a pillogás, hogy jéééé,megint 2/3, vajon miért?......
Mint amikor a választás előtt a vidékieket hülyézték le.
Gondolom, ha nyertek volna, akkor minden szuper lett volna.
A választási rendszer pedig tökéletes.
Amúgy bármilyen választási rendszerben a fidesz győzött volna, esetleg nem kétharmaddal, vagy más rendszerben még több mint kétharmaddal.
Aki meg azon nyekereg, hogy milyen csalás mert az ellenzékre többen szavaztak....., hát az buta.
Nem volt Ellenzék nevü párt.
Aki volt, az viszont lényegesen kevesebb szavazatot kapott.
A fiatal lmp-s már kapisgálja mi lehet a jó taktika, az orbánviktorozás az biztos nem.
Az nem program, csak gyűlöletkeltés,amire az emberek nem vevők már.
És tök mindegy ,hogy ezt a neten, vagy papír alapon teszik, lényegtelen, az eredmény ugyan az.

LúzerMan 2018.08.28. 06:37:54

Rossz a kérdés.
A NER fogja megdönteni a net-et..... Vagy egyszerűen kikapcsolják. De a török, kínai jellegű szűrés is jól működik a gyakorlatban.

Nerevaryne 2018.08.28. 07:23:11

Teljesen mindegy milyen felületet használnak, ha senkihez sem jut el csak a már létező szavazóikhoz, igaza van a blogírónak. Személyesen is jelen kéne lenni, de azzal meg az a baj, hogy akkor kiderülne, hogy az emberek olyasmiket találnak bekiabálni, hogy "miattatok kerültem utcára" "még mindig fizetetm a devizahitelem" "mocskos naplopó banda" "elkúrtátok" és hasonlók. Így aztán agyal a sok balos, hogyan lehetne jelen lenni a vidéken úgy, hogy ki se teszik a lábukat a Rózsadombról. Hát persze, közösségi média meg internet. Kiváló ötlet. Azzal is csak az a baj, hogy durvább echo chambert alakít ki mintha csak a kedvenc újságodat járatod, ha már most nem vagy benne nem is leszel.

putris72 2018.08.28. 07:26:02

@Orbán veje: Volt olyan párt a választáson,hogy ellenzék?Nem! Mikor a balibek nyertek sokkal kisebb arányban,és sokkal kevesebb részvétellel!Visszacsinálták a választás,mert az ellenzékre többen szavaztak?Nem !Mert tudod ez a demokrácia!Média! Lényegében még 2012-ig minden média 1-2 kivétellel a balibek kezében volt!Nem volt normálisan kiépítve a kábel,és a net hálózat!Ergo mindenhol csak a balib hazugságot olvashatták láttak,hallották az emberek! Most,hogy már van alternatíva,és látja,hogy balib média befolyásolta évtizedeken keresztül az embereket,hát jó,hogy nem szavaznak rájuk!

Helga Beauty Salon 2018.08.28. 08:02:43

"Kéri Lászlót gyakran hívják a Budapesten túli Magyarországra."

Segítség!!!! Az milyen, meg hol van? :D Ezt a mondatot így, kár volt leírni!
Kérit kik hívják gyakran és minek? Kéri egy sima ballib megmondóhülye, évek óta nyomja az ócska demagóg szövegét, amit aztán rendre megcáfol az élet! Ő már régen nem tartozik bele a" jobb mint a semmi" kategóriába se!

Flúgatlan 2018.08.28. 08:03:40

Ha az van még mindig az agyatok közepén, hogy le kéne váltani Orbánt, akkor nem mentek semmire.

Arra kellene használni a netet vagy bármit, hogy olyat csináljatok, ami hasznos az embereknek. Az, hogy ismételgetitek, hogy "Orbán diktátor" és a teljes sávszélességeteket a mindenáron kritizálásba fektetitek nem vezet sehova.

A tudomány sosem téved! 2018.08.28. 08:07:37

Az indexen, és címlapos blogjain minden nap megbukik a patás. Minden nap IS!

Helga Beauty Salon 2018.08.28. 08:20:52

"A NER-t megdöntheti-e a net?"

Annyira unalmas a ballibtől ez állandó a forradalmárkodás. Mindig csak megdönteni akarnak mindent, soha nem tisztességesen, egy jobb lehetőség felkínálásával győzni!

Nerevaryne 2018.08.28. 08:24:10

Majd ha azt halljuk minden nap, hogy Magyarország érdekében kell cselekedni és nem számít ki kormányoz csak az országnak jó legyen akkor tudjuk, hogy eljött a világnak vége mert az ellenzék megtanult politizálni.

Van már, aki hallott konstruktív kritikát az ellenzéktől? Segítő szándékot egy-egy különösen érzékeny témában ahol félre kellene tenni a pártérdeket?

Helga Beauty Salon 2018.08.28. 08:33:46

" A neves politológus szerint „A ma politikusai a régi világ részei.” Vagyis a legtöbb parlamenti politikus digitális bevándorló. Vagy még az sem, ha a bevándorlókat hivatalból azonosítja a migránsokkal. Talán használja, de akcentussal beszéli a számítástechnika nyelvét, ezért aztán reménytelenül a XX. században rekedt."

Itt pl. mit akart mondani? Kéri László gondolatmenete teljesen értelmezhetetlen, tartalmatlan hülyeséghalmaz.

citrix 2018.08.28. 08:36:03

Az Orbán rezsimet megdönteni még hosszú ideig lehetetlen. Egy bolsevista mintára épülő pártállam, személyi kultusz, és mint a polip mindenhová elér és kinyírja a számára veszélyesnek látszókat. Akkor lesz vége ha a rezsim már nem tud uralkodni (belső viszályok, forráshiány, bizalmatlanság, klikkek harca, a vezér elesése) vagy a nép nem akar az elnyomás alatt élni. Egyik se látszik reálisnak a közeljövőt nézve. A hatalom is tanul, a net per pill szabad de a személyek akik nem kívánatosak azok megfigyelés alatt állnak és ha kell beindul a gépezet ellenük. Egy-egy rendszerellenes szervezkedésnek csak a hangadóit kell kivonni a forgalomból (a fidesznek ismertek a módszerei erre) a többi gyorsan szétoszlik. Egyelőre nincs más mint várni hogy a hatalom hibázzon. Meg is teszi mert a cinikus és mértéktelen gőg a lehető legrosszabb tanácsadó. Akkor lesz változás.

Ad Dio 2018.08.28. 08:49:26

Amikor Trump nyert, az egyébként TELJES médiahátszéllel rendelkező Clintonné ellen, akkor is a net lett kikiáltva bűnbaknak. Most is abban bizakodtok... holott francokat... nem azzal van a baj, ogy az emberek nem ismerik az ellenzék üzenetét, hanem azzal, hogy nem értenek vele egyet! Hányszor kell még ezzel szembesülni?!

Komolyan mondom, a történelem ismétli önmagát. A 18. század végén az ancien regime PONT ilyen szinten nem értette a világot...

Gleccsertetű 2018.08.28. 08:58:19

@Orbán veje: ha nem tudnám, h egy rosszindulatú hülye vagy akkor elmagyaráznám neked a vegyes választási rendszert

pánpéter 2018.08.28. 09:04:29

Kéri Laci 2010 óta, heti rendszerességgel lenyomja a "vége a demokráciának, oda a sajtószabadság, épül a diktatúra, fékek és ellensúlyok bla bla bla", mára már balliberális körökben kötelezőnek mondható mantrát az ATV stúdiójában. Szavai szerint hetente többször szűnt meg a demokrácia, mint ahányszor alsónadrágot cserélt, volt hogy naponta bukott meg (szerinte) Orbán.
Ennél gyakrabban már csak a haznánkban erősödő nácizmusról/fasizmusról beszélt, a populisták európai előretöréséről már nem is beszélve. Köpködi és teli pofával szidja vidéki embereket, mert ugye a sok tanulatlan, olvasni is alig tudó, internetet meg végképp nem használó vidéki bunkó nem érti a baloldali progressziót.
A Kéri Lászlók, Lengyel Lászlók, Heller Ágnesek fáradhatatlan, elkötelezett, és szűnni nem akaró rettegése, a balliberális politikusoknak adot remek és időtálló tanácsaik, szereplési vagyuk nagyban hozzájárult a fidesz 2018-as, a balliberális erőket totálisan megsemmisítő 2/3-os győzelméhez.
Úgyhogy dárga barátaim, én amőndó vagyok, Isten tartsa meg (a) Kéri László(k) jó szokását, csinálja amit eddig, járjon csak vidékre, meg az ATV-be, rettegni és siratni a demokráciát/sajtószabadságot, mert amíg ez a remek ember (és társai) ezt teszi, addig Orbán basi biztosan Miniszterelnök marad.
A kérdés csak az, 2/3-os parlamenti többséggel a háta mögött, vagy meglesz a 4/5.

Éhesló 2018.08.28. 09:11:55

Kéri, mint "neves politológus"?
Jó vicc volt.
Köszi!

Netuddki. 2018.08.28. 09:12:13

Nagyra tartom Kéri Lászlót. Amikor a hetihetesben is szerepelt, látszott becsületes ember, normális, erkölcsös gondolkodással. Több ilyen kellene!

Mindazonáltal, szerintem Facebookon nem lehet semmi komolyat szervezni. Ahogy a tüntékézések kora is lejárt.
Abban igaza van, hogy az internet egy nagy lehetőség, csak azt még ő sem tudhatja hogyan... ;)

dv79 2018.08.28. 09:12:22

Az okostelefonok, amelyek a digitális hírforrások legfontosabb hordozói, 2007 körül jelentek meg. Tehát az utolsó olyan választást, amelyet nem befolyásolhatott volna lényegesen az internet, a szocik nyerték.

A digitális robbanást követően pedig mindent a Fidesz vitt. Akkor mi is van itt, jó Kéri Laci bácsi? Vagy csak megint hülyeségeket tetszik beszélni?

Netuddki. 2018.08.28. 09:14:14

Közben látszik, megint címlapos lett a bejegyzés. Az is engem igazol ahogy a tolvaj narancskomcsik köpködik. Mert minél jobban köpködik Kéri Lászlót, annál jobban zavarja a tolvaj fajtájukat, ami jó.

Netuddki. 2018.08.28. 09:20:12

@dv79: Ha abból indulunk ki, hogy az úgynevezett ellenzéki megélhetési politikusok nem sokban különböznek a fidesz politikusaitól, mindjárt érthető lesz ez az egész q. magyar politika.
A jelenlegi politikusoknak csúfolt véglények, fideszestől, maszopostól, momentumig bezárólag, nem fogják megoldani az ország problémáját. Ami most a fideszt, elsősorban a fidesz felsővezetését, és a többi tehetségtelen, ingyenélő tolvaj bűnözőt jelenti, akik a többi magyar adófizetőn élősködnek.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 09:27:04

Ostobaság.
A 'net' nem vált le senkit.
Az emberek váltanak le, és szavaznak meg kormányokat.
Márpedig a Fidesz sok ember szerint kategóriákkal jobb és hasznosabb, mint a ballibek voltak.

A ballib elit, így Kéri is, próbálja elhitetni csupán önnön magával, hogy a kommunikációs csatornák elvesztése, az emberek elérésének hiánya miatt buktak.
Pedig nem.
Azért buktak, mert szarok voltak. Mert elkúrták.

És amikor buktak 2010-ben, és előtte is, minden nyilvánosság és média, a kezükben volt 1-2% kivételével.

Neo07 2018.08.28. 09:27:15

Kéri úr meg Zöldi úr megint zöldségeket beszél.

Mit kapcsolnának le? A netet? Lehetetlenség, nem is ragoznám hosszasan, elég lenne az pl. hogy pl leállna a kereskedelem. Az ellenőrzést? Vagy inkább a cenzúrára gondolt?
Ha cenzúra, akkor Facebook.

Köztudott, hogy a fészbúk cenzúráz, azaz a nekik nem tetsző tartalmakat eltávolítják, a a közzétevő politikusokat (is) meg letiltják hosszabb-rövidebb időre. Ehhez a diktatorikus gyakorlathoz meg semmi köze a jelenlegi kormánypártoknak.

"A számítástechnikába belekóstoló tömegek azonban nem föltétlenül a politikai híreket emésztgetik majd, hanem a bulvárt és az ételrecepteket. "
Hol tetszenek élni? Nincsenek már "belekóstoló tömegek, mert már régóta csócsálgatják a netes tartalmakat a tömegek (és nem a számítástechnikát, ne keverjünk már fogalmakat!).

Még több ilyen írást, és biztosítva lesz a '22-es kétharmad is! Sosem fogjátok fel, hogy nem az állítólagos NER-re szavaznak az emberek, hanem a stabil és kiszámítható politikára, arra, hogy nem akarunk fekete postaládákat látni, hogy Ny-Európa öngyilkosságában nem akarunk részt venni. Nem azért csatlakoztunk az EU-hoz, hogy elvegyék tőlünk önrendelkezési jogunkat, államiságunkat. Ilyen gonoszságot még a szovjetek sem műveltek velünk.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 09:29:20

@dv79:

Kéri sose volt normális. Ballib megmondó ember, és mint olyan a mondanivalója semmiben nem különbözik a többiektől.
Rettegni kell, és reménykedni a 'net'-ben meg hasonló marhaságokban, mert a pártjaik a béka segge alatt vannak.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 09:31:12

@Neo07:

Ez sajnos pontosan így van. A Facebook már ott tart hogy azonnal letiltja a jobboldali újságok linkjeit, megosztásait.
Ballib véleménydiktatúra alig titkoltan cenzúrázza a Facebook-ot.
Ami nem is csoda tekintve, hogy Soros féle szervezetek írják a Facebook cenzor szoftverének algoritmusait.

high up! 2018.08.28. 09:33:07

@Ménár Atya: "Mint amikor a választás előtt a vidékieket hülyézték le.
Gondolom, ha nyertek volna, akkor minden szuper lett volna."

Ezt már a tudomány rég megválaszolta: 90%-nyi Átlaghülyemagyar országában arra megy ki a játék, hogy ki tudja jobban behülyíteni, bérretegtetni ezt a világról semmit nem tudó masszát. Oszt ez egyszer Hornnak sikerült jobban, másszor gyurtcsányak, most meg Orbeasnszkunak. Miközben a massza 80%-a nem változott. Fasza ország ez, ahol az internacionalista maszop komcsiból pár év alatt nacionalista nömzöti radikális birka lesz. Oszt ettől lesz az egykori komcsi a fidesz táborban Jó komcsi, iletve pardon, Húdefaszamagyarja a hazának.

Erre megy ki a játék, hogy ezt a 90%-nyi Átlaghülyemagyart mi mindenbe lehet illetve érdemes bevinni. Mert pl ha Orbaneszku hónap aszondaná, hogy felveszünk 1 millió arab migránst, hogy megmutassuk Európának hogy a magyar az egyetlen nép Európában amelyik még a szívén viseli az embertársai tragikus sorsát és megmenti őket, akkor hónaptól a ma még epét hányó Birkabanda azt harsogná, hogy Éjjenek a migrik, mi mentettünk meg 1 millió embert mert a magyar a világ leg vendégszeretőbb népe és mi vagyunk az utolsó krisztusi ország.

Csak hát emberiességgel kevésbé lehet választást nyerni, mint az állandó uszítással, a bérrettegtetéssel, ez tény. És így akkor jöhet akármelyik 150 centis 150 kilóra elhízott felcsúti falusi kocsmai viccfigura aki mondhattya, hogy há emberek nézzetek rám, én tudlak titeket a világ összes bajától megvédeni, az Átlaghülemagyarjai erre hálásan reagálnak, mert a világösszeesküvés elméleteket magyarok ellen ez a nép rendere tövig beszopja.

Így hát továbbra is az lesz, hogy a szavazó ugyanaz az Átlaghülyemagyar, aki már minden volt életében, minden szart fel lehetett vel zabáltatni.

FOLYTASSUK!

Kivlov 2018.08.28. 09:34:48

Tegnap az Ungár gyerek elmondta a lényeget.
Hőbörgés, orbánozás, ellenkezés helyett gondolkodni kéne és érdemi, hiteles alternatívát felmutatni.

Zöldi László 2018.08.28. 09:37:06

@Neo07: Az Ön megjegyzésére azért érdemes reflektálni, mert akaratlanul is szakmai kérdésre tapintott rá. Hadd érzékeltessem egy például. 2,7 millió nyugdíjas van, közülük 600 ezren használnak számítógépet különféle dolgokra. Elég soknak azonban nincs hozzáférése a világhálóhoz, márpedig ők a számítástechnikába kóstoltak bele, és nem föltétlenül a netezésbe.

high up! 2018.08.28. 09:38:44

@Ad Dio: "Komolyan mondom, a történelem ismétli önmagát. A 18. század végén az ancien regime PONT ilyen szinten nem értette a világot..."

Ti fideszbirkák meg még a 20. századi Rákosizmust, Kádárizmust, Ceaucescu rendszert meg a jelenlegi Putyinizmust, Erdoganizmust se értitek. Nagyobb hülyék vagytok tehát még annál is, mint amilyenre a ballibsik lehülyéznek titeket, mert nem tanultatok a felsorolt diktátor eftársak történeteiből.
De mondjuk Orbaneszku sem.

FOLYTASSUK!

FOLYTASSUK!

szepipiktor 2018.08.28. 09:39:36

Őrület!
Ennyire nincsenek képben az ellenzékhez tartozó bloggerek?
A net nemhogy nem döntheti meg a csútit, hanem ellenkezőleg, hatalomban tartja!
Észlelni kellene, hogy a net kinek a "fegyvere"!!!!
A net egy adott generáció kényelmes eszköze, a ma már globalizációhoz, a multikultúrához szokott jellemzően Y generációs emberek kommunikációs eszköze, segítségével internacionalista jellegű tevékenységet végeznek.
De ez a generáció már károsodott tudatú, kizárólag a netben találja meg a kommunikációs lehetőségeit (csak azon gondolja a párkapcsolatait, azon vásárol, azon kommunikál, az élete az internet, a mobileszköz), és súlyosan retorikahiányos, súlyosan ismerethiányos, hiszen már elutasítja a tudást, a múlt megismerését, mindent online él meg.
Jellemzően ezek a mai ellenzéki mozgalmak "pillérei", a neten szerveződnek, a facebookon beszélik meg életüet, azon hoznak nyilvánosságra MINDENT, nem csak az életük titkai, hanem a politikai véleményüket, terveiket is.
De ez a terület egyrészt nem hatékony az élet valós részén, a flashmobok meg a hasonlók csak önmaguk számára érdekesek, a normális többség nem is figyel fel ezkere az öncélú, magamutogató baromságokra.
.
De a net nyilvános, az ellenfél is látja, olvassa!!!!
Egy csatában a támadás előtt előtreküldünk egy hírnököt, hogy dobolja ki a holnapi céljainkat, terveinket?
Ki az a barom, aki egy fontos esemény előtt - például egy választás - nyilvánossan bemutatja a terveit, hogy a másik fél kényelmesen felkészülhessen az ellen?????
Ez az adott generáció sérült tudatára utal, sajnos a halmaz része a bloggertársadalom is, nem csoda, hogy hosszú ideje ugyanaokat a demagóg sablonokat olvashatjuk itt a blogtérben... Ma is alap, hogy a hatalom bedob egy gumicsontot, a bloggerek azt elfedrdítve ideteszik, amire a saját háborgó halmaz napokig ugyanazt kommenteli. Mint két éve, mint egy éve, mint tegnap és ezt teszik majd holnap is.
De erre a másik oldal figyel, feldolgozza, beépíti és amikor jön egy "csata", az ellenzéknek minden terve már ismert, így a hatalom röhögve söpri le az egészet.
És ezt a blogtérben nem veszik észre, erre utalok rendszeresen: a régi ifjúkommunista mozgalmak pontosan így működtek, de akkor mögöttük a hatalom állt, nem ellenzékből tették a sok ostobaságot. Most ellenzékből akarnak KISZ mozgalmakat, forradalmi tetteket végrehajtani...
.
A net egy LÉGYPAPÍR a hatalom számára, kitették, a net alapú ellenzéki mosgalmak rárepülnek, odaragadnak, aztán amikor eljön az idő, a hatalom leszedi, összegyűri és bedobja a tűzbe az egészet.
Ne reménykedjen az itteni ellenzéki oldal, eljön az idő, amikor az egész mostani blog.hu korlátozva lesz, a bloggereket már régen "ismerik", a kommantelők is percek alatt kideríthetők.
Ez a klasszikus bolsevik folyamat része, ha a neten szerveződő Y generációsok ismernék a történelmet (és nem büszkélkednének azzal, hogy nekik nem kell a tudás, ott arra a google...), akkor ezeket ők is látnák.
.
De nem látják, nem tudják, hogy diktatúrákkal szemben egyedül a "földalatti" mozgalmakkal lehet harcolni, a valamikori demokratikus ellenzék sem a Népszabadságban tette közzé vezércikkben a dolgaikat!
A net tehát nem megbuktatja a hatalmat, hanem segíti életben maradni, segíti az ellenzék elleni tevékenységüket.
.
(Ne feledjük, a utolsó valóban tömeges ellenzéki tüntetés - a netadó elleni - sem politikai célú volt, hanem pontosan ennek a generációnak a anyagi és kényelmi problémáinak a megoldása... Ha orbán 0 forintra csökkentené a net árát, akkor annak a tömegnek 90%-a hithű orbánistává válna, mert nekik CSAK a net kell.)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 09:40:58

@high up!:

Azért lássuk be, van annak egy diszkrét bája, mikor 1 millió migráns berhozatalának opciójával, riogatásával kampányolsz a ballib elkúrók mellett.. :DDD

Európai téridő 2018.08.28. 09:46:29

@high up!: Elmész a jó büdös francba, te átlaghülyemagyarozó !

Ad Dio 2018.08.28. 09:46:54

@high up!:

Folytassátok csak... :-(...

Orbán veje 2018.08.28. 09:49:41

@putris72: Jól mondod haver! Csak kicsit előre szaladtál az időben! Ugyanis az idei választáson még volt ellenzék amikor majd nem lesz az majd a jövő. Te is ugyan olyan degenerált hülye vagy mint a padtársad ezért a pártunk számít rád is. Ti vagytok a legfőbb támaszunk nálunk sokra viheted. Csatlakozz a fidesz helyi szervezetéhez ajánló levél helyett pedig hivatkozz rám.

high up! 2018.08.28. 09:49:44

@Kivlov:

Az egykor lázadó Ungár gyereket ugyanúgy betörte a rendszer, mint minden zsenge teremtését a hazának, akiknek erejük sincs önmaguk érdekeit megvédeni. Rajött hogy egyszerűbb lesz az élete ha beáll a NER-be, az alternatív médiára kidobott és soha meg nem térülő milliárdok helyett mennyivel jobb lemenni chubbichekkerbe és inkább NER milliárdokat kapni.

Bár egykoron aszonta az annyára, Schmitt Máriára, hogy az Orbaneszku rendszer bukása után majd el kell számolnia, ezek után valszeg az lesz, hogy pár év múlva Petike az annyát már mint a 21. századi Szűz Máriáját fogja reklámozni, aki áldozatos nömzöti harccal mentette meg a magyarságot a Soros által rárendelt kipusztulástól és széthullástól. Még valami állami funkcióit is kaphat majd a gyerek, hogy asztán saját maga tüntethesse ki az annyát.

FOLYTASSUK!

nemecsekerno_007 2018.08.28. 09:50:00

Megvan a kulcsszó: Digitális ellenzék :)

MACISAJT1 2018.08.28. 09:51:18

Kéri László, Lengyel lászló és hasonlóak nyomatják ugyanazokon a hullámhosszokon évtizedek óta, ugyanazt.Na most mindjárt bukik az Orbán, az ország többsége különben is hülye, de majd 2022-ben a net megoldja...

Tegnap egy Budapesten belüli kerületi tévében Bánó " Muszter" és a drága Bulgár úr hörgött hasonlóképpen
egy harmadik hülyével.

A kommunizmus bűzös lehelete csapott szét, mint ahogy Sas-Polacsek Józsi csasztuskáit és közönségét látva is.
És ezeknek a legkézenfekvőbb megoldás nem jut az eszükbe: el kéne végre takarodni a picsába, eftársak.
De nem, ők aztán utolsó leheletükig "harcolnak", mint Heller Ágnes a pucér köldökével.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 09:56:23

@high up!:

Ungár azt mondta, hogy az emberek lehülyézésével, átlaghülyemagyarozásával szart se érhetsz el.
És igaza van.
Igaza van, mert az embereket nem meggyőzni kell, hanem képviselni azt amit szeretnének.

A magadfajta bolsevik marhákat csak kiröhögjük, mikor diktatúráztok, meg rettegtek parancsra.

Ad Dio 2018.08.28. 09:57:51

@high up!:

"ha Orbaneszku hónap aszondaná, hogy felveszünk 1 millió arab migránst, hogy megmutassuk Európának hogy a magyar az egyetlen nép Európában amelyik még a szívén viseli az embertársai tragikus sorsát és megmenti őket, akkor hónaptól a ma még epét hányó Birkabanda azt harsogná, hogy Éjjenek a migrik, mi mentettünk meg 1 millió embert mert a magyar a világ leg vendégszeretőbb népe és mi vagyunk az utolsó krisztusi ország."

Mindenki úgy hülye, ahogy csak bír, így ne vedd intoleranciának ha válaszlok... nem is azért teszem, hogy meggyőzzelek vagy akár csak összezavarjalak... felőlem olyan hitvilágban élsz, amiben akarsz... viszont ha esetleg más is osztaná a hitedet, esetleg fel tudom nyitni a szemét... ha Orbán belengetné 1 millió arab migráns betelepítését, a szavazók AZONNAL elfordulnának tőle. Tudom, kellemes dolog a saját oldalunk szavazóira önálló, gondolkodó EGYÉNISÉGKÉNT, míg az ellenségére mint birkahordára, de ez a vélekedés - minden érthető csábítósága ellenére - nem vezet sehová.

Csak hogy segítsek azoknak, akik még hajlandóak gondolkodni a liberális baloldalon: gondoljatok a netadóra, a vasárnapi boltzárra, esetleg az olimpiára.

A butaság nem kifizetődő. És lehet a vevőket okolni a sorozatos csődért, de lehet egyszer le kellene ülni egyel beszélgetni és a termék arculatát igazítani a vevők ízléséhez és nem a fordítottjával izzadni.

Mivel nem neked ment Hájp, ne érezz kényszert a válaszra.

Tom66 2018.08.28. 10:01:23

Pont az okoskodó Kérit kapartátok elő? Nagyszerű balliberális példakép, sok szempontból hasonlatos Heller elvtársnőhöz és teljesen nyilvánvaló a kötődése is.

„A negyedik választás Magyarországon címmel rendezett vitaestet a Bibó István Közéleti Társaság pénteken a Kossuth Klubban. A Soros Alapítvány, az Alapítvány a Liberális Politikáért, valamint a Friedrich Naumann Alapítvány által támogatott rendezvény előadói Gombár Csaba, Kéri László és Kende Péter politológusok voltak. Az előadásból többek között azt is megtudhattuk, hogy Dávid Ibolya egy „kotkodáló tyúk”, aki „tojt valami jobbközép tojást”, és hogy a polgári kormány nagygyűlésein részt vevő fiatalok Mao vörösgárdistáinak utódai.” 2002

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:02:13

@szepipiktor:

A 'net' az abban segít, hogy az emberek elérjék egymást, és az elérhető információk közül kiválaszthassák azt, ami szerintük jobban leírja a valóságot.

A Fidesz előnye a jelenlegi ellenzékkel szemben, hogy nem megváltoztatni akarja az embereket, hanem képviselni azt amit szeretnének elérni.
Hogy nem barmozza, hülyézi, vidéki suttyózza őket, hanem megpróbálja kitalálni mi az amit szeretnének hallani, látni, és átélni.

Értem hogy az ex-komcsik hozzászoktak ahhoz, hogy az van amit mondanak, de az az idő elmúlt.
Többek között éppen a 'net'-nek hála.

Vannak már persze kísérleteke a 'net' cenzúrázására ballib körökben, lásd Facebook, de szerintem ez nem járható út. Mert minden csatornát lehetetlen kontroll alatt tartani, még a Soros által irányított ballib média moguloknak, cenzoroknak is.

high up! 2018.08.28. 10:09:26

@szepipiktor:

Nekem az marhára teccett, hogy amikor valaha itt a neten vitatkoztam egy Lompossal (gy.k. LMP-sel), miszerint az LMP-nek nincs is programja. Erre aszonta a féleszű (gy.k. a mostani jól megmondó Ungár Peti egykori önmaga, (még gy.ébbek k: egykori harcostársa)), hogy há dehogynincs az LMP-nek programja! Menjek fel a honlapjukra, oszt kattincsak ide meg oda, oszt ott a program!

Erre mondom a féleszűnek, hogy Ember, a programnak a VÁLASZTÓK FEJÉBEN kell lennie, nem egy eldugott internetes oldalon!

Nem értette meg a szerencsétlenje, hogy ha egy választó számára egy párt / képviselő nem azonsítható, hanem csak les az ember, hogy Emmegki?, mert se személyisége, se megjegyzett bemondásai, meg sesemmilye sincs, akkor az a párt / képviselő a választó számára nem létezik.

És akkor ugye visszatérhetnénk az általd is pedzett sztratégiára: hányszor mozdult ki egy ellenzéki képviselő a falujában, kisvárosában az emberek közé hogy megismerjék személyesen és bízzanak benne? Hányszor mondta el az embereknek, hogy ha leváltják a fideszbandát, akkor mi változást fognak ők elhozni és kit vágnak börtönbe? Stb. Nem nagy kunszt megsaccolni, hogy egyszer sem. Csak várják 4 évente a válsztást a szavazólapon, oszt ennyi a megjelenésük.

Az pedig szintén egyértelmü, hogy a falusi, kisváosi választókat internettel nem lehet se elérni, se egyben tartani őket. Személyes megjelenések, szórólapozások, ennyi az összes lehetőség ma már, de ezek hatékonyabbak mint az amúgy is csak 100 ezer birka által nézett fidesz Tv csatornák.

jocojofiu2 2018.08.28. 10:09:59

Balgaság!
A "net" semmit nem fog megdönteni.
Ahhoz hogy barmit is megdöntsetek, szükségetek van például arra, hogy az emberek melletek álljanak. De ti ettől csak távolodtok, szóval nyugodtan facebookozzatok tovább.

szepipiktor 2018.08.28. 10:10:52

@Neo07:
Te miről beszélsz?
A szerző a netről, az INTERNETRŐL beszél, mint kommunikációs csatornáról.
A facebook nem egy másik csatorna, hanem az internet RÉSZE!
Ha netről beszélünk, akkor a facebookról is...
Miért választod le a részhalmazt az egész halmazról?
.
Nem lehet korlátozni, betiltani?
Ja mert a világon erre nincs valós példa...
Pont azon diktatúrákban van már korlátozás, amiket orbán ma követ...
.
A net és a többség kapcsolata meg alapból hibás, hiszen azt azok generálják, akik eleve a neten élnek. De a többség, akár a vidéki nyugdíjasok is, ha használják az internetet, azt nem a ilyen politikai alapú területek olvasgatására használják.
Ez a mai "farkasvakság", mai alap. A gamerközösségek úgy hiszik, hogy mert a saját baráti közük is gamer, akkor a világ is az! (pedig csak a közös tevékenység hozta össze őket a nagy egészből) Az indexes tóthbalázs és baráti közre is azt hiszi, hogy az informatika kiazárólag a mobiltelefon és a facebook és a többi, mert őket meg CSAK ez érdekli.
Az ellenzéki Y generációs netes halmaz is azt hiszi, a világ ugyanezt teszi, akarja, amit ők, miközben a döntő többséget valójában az ő "hobbijuk" nem érdekli.
Ez a probléma a neten szerveződő ellenzékiekkel, ahogy a momentum sem fogja fel, hogy a választásokat eldöntő egész halmaz nem fogható meg idegen elvekkel, egy vidéki nénit, aki naponta jár templomba, nem lehet meggyőzni genderelméletekkel, globalizációval, feminizmussal és a magyar alapok tagadásával, mert ő unokákat akar, és itt akar magyarként élni.
A netes halmaz is azt hiszi, hogy mert ők itt naponta publikálnak, kommentelnek, akkor ugyanezt teszi a többség is országszerte.
Nem teszik, az idősek maximum a facebookra telepednek rá és bulvárt olvasnak vagy a régi ismerősöket, családtagokat kutatják fel, azokkal beszélgetnek.
.
Tehát elhibázott az a gondolat, hogy a döntően egy halmazhoz tartozó politikai alapú netes csatornákat nem figyeli a hatalom és ha neki úgy tetszik, nem "kapcsolja le" egy pillanat alatt.

Alick 2018.08.28. 10:10:55

Kéri László papol, közben meg orbánék delegálják az internethez értő embereiket kommentálni, bloggolni, fórumokat nyitni...

Alick 2018.08.28. 10:12:00

...hogy itt is meg legyen az az előnyük, ami a nem netező, elszigetelt emberek megszólítása által jött létre.

high up! 2018.08.28. 10:16:14

@Rettegek mert ballib vagyok: "A Fidesz előnye a jelenlegi ellenzékkel szemben, hogy nem megváltoztatni akarja az embereket, hanem képviselni azt amit szeretnének elérni."

A fideszmaffia nagy előnye a jelenlegi ellenzékkel szemben, hogy mára már 25%-ra nyolmta fel az oktatási (gy-k. Lebutítási) rendszerük a 15 éves korosztályban a funkcionális analfabéták arányát, amellyel a kétharmadhoz szükséges 2 millió szavazó utánpótlása már ebben az életkorban biztosított. Erre te vagy itt a legjobb példa, ha valaki nem akar sokáig keresgélni.
Persze ahogy nőnek majd a gyerekek és mennek ki az életbe, egyre jobban beletörnek majd a rendszerbe (mint most az Ungár gyerek), és ez az arány 40 éves korukra már 90% körül fog mozogni.

Így a NER olyan mint a Szovjetunió: legyőzhetetlen, mert megteremti az utánpótlást.

FOLYTASSUK!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:16:45

@Alick:

Ezeken a hozzászólásokon röhögök a legtöbbet.
Valamilyen megmagyarázhatatlan, épp ésszel fel nem fogható okból, a magadfajta ballib marha azt hiszi, azt hiteti el magával, hogy mindenki ugyanúgy gondolkodik, mint ő, és a többieket csak fizetik, hogy mást gondoljon.
Miközben a valóságban, a 'real word'-ben, ahol egyébként 'welcome', csak egy elhanyagolható 10-20%-nyi kisebbség szavaz a ballibekre.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:18:25

@high up!:

Az oktatást köztudottan Magyar Bálinték kúrták el, mint minden mást is.
De mint mondtam engem nem zavar, ha lehülyézel mindenkit aki elküldi a ballib elkúrókat a picsába.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:21:48

@szepipiktor:

"a neten szerveződő ellenzékiekkel, ahogy a momentum sem fogja fel, hogy a választásokat eldöntő egész halmaz nem fogható meg idegen elvekkel, egy vidéki nénit, aki naponta jár templomba, nem lehet meggyőzni genderelméletekkel, globalizációval, feminizmussal és a magyar alapok tagadásával, mert ő unokákat akar, és itt akar magyarként élni."

Ez egyébként maximálisan igaz. És ez így van rendjén. Fáj ugyan a ballibekbnek, meg diktatúráznak ezokból, de az leszarható.

"A netes halmaz is azt hiszi, hogy mert ők itt naponta publikálnak, kommentelnek, akkor ugyanezt teszi a többség is országszerte."
Na ja.. Itt van pl mindjárt Alick, aki szerint nem is létezik az őszinte 'fizetetlen' különvélemény, csakmert a körúton belüli Gyurcsányelőszopó klubban sincs olyan.

Larrikin 2018.08.28. 10:22:54

Kéri úr 2004-2008 között maga is aktívan ásta a rendszerváltó demokrácia sírját.
A mai állításai meg egyszerűen anakronisztikusak és naívak:

1. Rég elmúltak azok az idők, amikor egy politikus vagy egy párt a saját online jelenlétét közvetlenül kezelte.

2. A net névtelensége nem hogy visszaszorulóban van, de mára alig akad olyan szeglet, ahol egyáltalán megengedett, ráadásul az átlagkommentelő internetelőfizetéshez kapcsolása megoldott feladvány.

3. Bár valóban joggal merül fel, hogy a kommentekők egynémelyike szövegértési nehézségekkel küzd, az anyázásnak viszont ehhez semmi köze, egyszerű evolúciós maradvány (a kutyák is pont így kommunikálnak a kerítés 2 oldalán).

szepipiktor 2018.08.28. 10:23:44

@Rettegek mert ballib vagyok:
Egyetértek!
Ami probléma - és erre utaltam a fenti válaszomban is -, hogy a neten szerveződők elfelejtik, az ország nem csak belőlük áll, hanem ellenkezőleg a többség nem olyan mint ők. Ez már a választások során is beigazolódott, mert az ellenzék ezzel a netes lehetőségével (mert más ugye meg nincs nekik) a passzív halmazt sem érte el.
Elfelejtik, hogy a többség nem nagyvárosi modern netgeneráció, hanem egyszerű emberek, akik évszázados hagyományok alapján élnek, olyan beidegződéseik vennak, mint a "megyei lap" olvasása, a állami tévé nézése stb.
És ezt orbán okosan lefedte, így az ellenzéki véleményekhez ennek a döntő halmaznak tudatosan kellene ellátogatni az ilyen blogokhoz. Ami egy 50-60 éves vidéki asszonytól azért nem várható el.
El tudod képzelni, hogy egy borsodi faluban, a munkanélküli tengődők majd felmennek a 444-re és isszák szilyék ostobaságait?
orbánék lefedték a társadalom felé a propagandacsatornák 99,9%-át, a net meg jó is nekik, hiszen a maradék oda sorol, egyben van az összes, látják őket, tudják a gondolataikat, és azt fel is használják.
.
A netre szocializálódott ellenzék észre sem veszi, hogy már most karanténban van.
Mert korlátozni nem csak betiltással lehet, hanem a célközönség elzárásával is.
Ma a hatalom valójában egy skanzenbe terelte a netes ellenzéket, oda a sajátjaik bejárhatnak, de az ország meghatározó része elől már el van az egész zárva.
Azért mert mi itt vagyunk, az nem azt jelenti, hogy az ország többsége is itt lenne...
A netes ellenzék ma már önmagának és a maradék híveinek beszél csupán.
(Sok értelmiségi barátom azt sem tudja, hogy van ilyen blog.hu... az ellenzékiségük kimerül abban, hogy az RTLK hiradóját nézik az M1 helyett, de mérnökök, orvosok sem élnek a neten, mert családok, kirándulnak, a kertet ápolják, élik napjaikat és annak a online élettér nem a része.
EZT nem veszik figyelembe a netalapúak.

MACISAJT1 2018.08.28. 10:33:19

Közröhejes pillanatok az elmúlt évekből:
index.hu/belfold/2017/09/01/agora_ellenzek_valasztasi_rendszer_kozos_orszag_mozgalom/

Az összes striga és bukott honkupec összegyűlt és még vagy százan.
Tényleg valaki elhiszi hogy ilyenekre kell az országot bízni?

Vagy.
www.atv.hu/belfold/20141117-andre-goodfriend-elment-a-bito-szalonba

Belföld
ÍRTA Gavra Gábor
2014-11-17 11:48:00
André Goodfriend elment a „Bitó-szalonba”

Részt vett a Bitó László lakásán megrendezett szombat esti összejövetelen André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője – tudta meg az atv.hu több, az eseményen jelen levő forrásból. Értesülésünket a házigazda, Bitó László is megerősítette.

Baloldali és liberális értelmiségiek, valamint parlamenti ellenzéki pártok politikusai mellett ezúttal André Goodfriend, az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője is részt vett szombaton a Bitó László lakásán rendezett összejövetelen. Nemcsak részt vett, de forrásaink egybehangzó állítása szerint énekelt is (az egyik jelenlévő szerint zongorakísérettel).

Bitó rendszeresen tart értelmiségiek és baloldali politikusok részvételével összejöveteleket lakásán. Most szombaton azonban a szokásos meghívotti kör mellett André Goodfriend is jelen volt az összejövetelen.

A Bitó-szalonnak nevezett értelmiségi kör sajtóértesülések szerint fontos szerepet töltött be 2014 magyar belpolitikájának fordulataiban. A hvg.hu a nyáron arról írt, hogy itt született meg Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségének ötlete. A lap szerint „Bitó László író lakásán rendszeresen találkozó a fővárosi liberális értelmiségiek hívtak fel MSZP-s politikusokat, hogy elfogadható lenne-e számukra Falus Ferenc jelölése”.

Januárban pedig Bitó és rendszeres meghívottai Fischer Iván lakásán találkoztak Bajnai Gordonnal és ekkor beszélték rá, hogy fogadja el Mesterházy Attila közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségét és a koordinált indulás helyett az MSZP, a DK és az Együtt közös listás indulását az áprilisi országgyűlési választáson.

Egy másik hétfői írásunkban arról is beszámoltunk, hogy az amerikai ügyvivő a 19 éve meggyilkolt izraeli miniszterelnök, Jichák Rabin fiával találkozott vasárnap este Budapesten. Juval Rabin és André Goodfriend a “konfliktusok megoldásának lehetőségeiről” beszéltek - írta az ügyvivő Twitter-üzenetében."

Mi változott?
Jó, Badfriend nembarátunkat azóta elhordta a szél, ez talán a legnagyobb pozitív változás. Az izraeli nagykövetet is leoltották nyilvánosan Netanjahuék. És Házmesteri elvtársat felváltotta Botka elvtárs.Akit aztán szintén elcsaptak.
A bitók, fischerek , tgm-k etc. most is ugyanolyan rettegéssel nézik a naptárt és ahogy közeledik a 2022-as választási dátum, őrjöngve, hisztizve bármilyen eszközzel próbálják megakadályozni az újabb bukást.
Mert ne legyen illúziónk: tudván hogy demokratikus választásokon esélyük nincs újra hatalomra kerülni, ha alkalmuk lesz rá, még egy kis polgárháború kirobbantásától sem riadnának vissza, úgy ősztől számítva, ahogyan már a gyulyásmártonok elkottyantották, a charlesgati forgatókönyv alapján.

Vagy, röhögjünk együtt a hiszterolibsik 2014-es produkcióján:
www. nepszava.hu/cikk/1007464-az-utolso-pillanatban-vagyunk---neves-kozeleti-szemelyisegek-felhivasa

"Az utolsó pillanatban vagyunk" - neves közéleti személyiségek felhívása
nepszava.hu|2014. jan 8.

Információink szerint az Együtt-PM vezetője a múlt héten találkozott Fischer Iván lakásán Bitó László író, orvoskutató mellett többek között Heller Ágnes filozófussal, Konrád György íróval, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajos és Závada Pál írókkal. Egyebek között az ő javaslatukra döntött Bajnai Gordon hétfő reggeli bejelentése mellett. A demokratikus erők összefogásának hírére neves közéleti személyiségek felhívást tettek közzé. Ismertetjük a dokumentum szövegét, és az aláírók, valamint a csatlakozók listáját.

A közlemény így szól: "Mi, alulírottak, megkönnyebbülten és teljes egyetértéssel vettük tudomásul, hogy végre elindult az a folyamat, amelynek eredményeképp megszülethet a demokratikus erők teljes körű összefogása. E nélkül ugyanis elképzelhetetlen a jelenlegi autokratikus hatalom leváltása, a magyar demokrácia és a jogállamiság újjászületése.

Felszólítjuk mindazokat, akik érdemi közreműködői lehetnek az együttműködésnek, hogy ne késlekedjenek, rendeljék alá érdekeiket a közös célnak, s ha kell, javasoljanak új miniszterelnök jelöltet, hiszen az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még van remény a jogállam helyreállítására.

Akinek fontos a magyar demokrácia ügye, határozottan lépjen fel az együttműködés érdekében. Fogjunk össze, minden demokratára szükség van! A haza mindenek előtt!"

Az utolsó pillanatuk( ők mondták) régen lejárt, aztán buktak mint az ólajtó.
Nem tanultak semmit, néhányan megmurgyeltek azóta, más változás nincs.
Jött2014.És 2018. Megint hisztiztek.Megint jött a bukta. És dá kápó. Jön 2002. Mondjam?

2012-ban már polgárháborúról álmodoztak:
www. valasz.hu/vilag/charles-gati-5-pontja-44756/

high up! 2018.08.28. 10:33:46

@Ad Dio: " ha Orbán belengetné 1 millió arab migráns betelepítését, a szavazók AZONNAL elfordulnának tőle."

Hahaha. Meg még egyszer: HAHAHA!

Pont ti, a minden szart felzabáló szolganépség mondjátok ezt? Bammeg, ti nem 10, hanem évente vagytok képesek kinyalt segget váltani, úgy ahogy Orbaneszkud utasít.

Pl 2010-ig a fideszes epét hányt a ruszkikra, mert ugyebár diktatúra, meg Nem felszabadítottak hanem megszálltak, meg Donkanyar, na meg 60 ezer magyar nőt erőszakoltak meg. Na meg hát gyurtcsány eladja a hazát Putyinnak. Oszt habzott a szátok a ruszkik ellen.

Errefel 2010-től meg nyaljátok a ruszkik seggét turbóban, mert Orbaneszku vezér most éppen erre utasított titeket birkanépséget.

És így tovább az EU-n, az adórendszeren, a közellátáson, a közpénzlopáson, a társadalmi modellen és az emberek sorsán keresztül: ami ellen valaha habzott a szátok, ma már olyan faszán véditek és harcoltok érte, hogy arra minden elmegyógyásznak összefut a nyál a szájában.

FOLYTASSUK!

Tom66 2018.08.28. 10:37:11

@high up!: Nagyokos, a Fidesz előnye az, hogy az impotens nemzetellenes (de akár hívhatjuk balliberális oldalnak is) oldal minden szempontból leszerepelt. Kollaborál, folyamatosan semmibe veszi és nevetségessé próbálja tenni a nemzeti értékeket, előremutató dolgokat nem képesek felmutatni, nem tud megújulni és még mai napig is működnek a Kádári kommunista beidegződések, reflexek. Ezen problémán a net sem tud segíteni, maximum csak a facebook és társainak cenzúrája.

high up! 2018.08.28. 10:37:44

@Rettegek mert ballib vagyok: "Miközben a valóságban, a 'real word'-ben, ahol egyébként 'welcome', csak egy elhanyagolható 10-20%-nyi kisebbség szavaz a ballibekre."

Igen hibbantka? Oszt ezért rinyál Orbanszku rendre az ellen, hogy az egész EU-ban ballib kormáyzás van? Mert még a Néppáertok is ballib kormányok a valóságban?

Ti fidióták már embrió korotokban is funkcionális analfabéták voltatok, az hótzíher. Viszont a nagyközönséget a mélymagyar ostobaságotokkal remekül tudjátok mulattatni, ezt a javatokra kell írni!

FOLYTASSUK!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:40:51

@szepipiktor:

A megosztottság egyre nagyobb lesz, mert minden ember megerősítést kap a saját csoportjában.

en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_(media)

Ezért van, hogy a másikat hajlamos lehülyézni mindenki, mert őszintén hiszi, hogy igaza van.
Pedig csak annyi történt, hogy nem kap őt cáfoló, neki ellentmondó véleményt, hírt, mert nincs rá igénye.

A vélemény, az elkötelezettség interneten ilyenformán csak a legritkább esetben változik.
Hisz az egész közösség értékrendszerét kéne egyszerre megváltoztatni, ahol mozog az ember.

szepipiktor 2018.08.28. 10:44:03

@high up!:
Én is jártam így (egy volt kollégám, egy korábban politikaellenes srác ma pénzért lmp-s képviselő...)
Én is rákérdeztem a programra, ugyanezt kaptam.
De én forgattam még benne a kést:
Nem program egy demagóg közhelygyűjtemény!
Nem program, hogy "Megoldjuk a egészségügy problémáit!" vagy "Segítjük a vállalkozókat!"
A program az, amikor a hogyant is mellétesszük, időarányosan, akár költségek-források megjelölésével.
De ilyen egy pártnak sincs, hiszen ahhoz szakemberek is kellenének - ma egy kocsmában több megoldást hallhatunk, mint a pártoktól -, de a szakemberek ma már elmenekültek a politikától.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:46:15

@high up!:

EU szerte valóban uralják a terepet Soros féle bevándorláspárti erők egyenlőre. Soros saját maga listáz 214 EP képviselőt, akik neki dolgoznak.

De a trend változik, és már 2019-ben remélhetőleg EU szerte szopni fognak az EP választáson.

high up! 2018.08.28. 10:46:59

@Tom66: "Nagyokos, a Fidesz előnye az, hogy az impotens nemzetellenes (de akár hívhatjuk balliberális oldalnak is) oldal minden szempontból leszerepelt."

Nagyokos, a ballib nemzetellenessége meg nemzet sorvasztása a fasorban sincs hozzátok féleszű illibantakhoz képest, akik alatt már eddig is több 100 ezer magyasr lépett le, de további 1 millió tervezi.
Pár év és megünnpelhetitek a 3/3-nyi, csupa nyuggerrel és elmebeteg Soros rettegővel megmaradt 6 milliós Törpe-Magyarországot.

FOLYTASSUK!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 10:52:53

@high up!:

Kb 1 milla hazátlan ballib pöcs van az országban, akik a ballib elkúrókra szavaznak minden körülmények között.
Az ő problémájuk hogy a kedvenc elkúróik szoptak, és így lelépéssel fenyegetőznek.

Lássuk be, ez mégse lehet ok arra, hogy ne a maradék 9 millió érdekeit tartsuk szem előtt. :DDD

Kivlov 2018.08.28. 10:54:38

@high up!:
"FOLYTASSUK! "

Folytassátok. A semmitmondást, a hőbörgést, a magyarellenességet, a migráncss*ggnyalást, az orbánozást, a másikra mutogatást, a koncon marakodást, a hiteltelenséget stb...

és akkor még vagy 10-12 évig garantált a fityisz 2/3. :D

high up! 2018.08.28. 10:58:38

@Rettegek mert ballib vagyok: "Az oktatást köztudottan Magyar Bálinték kúrták el, mint minden mást is."

Persze te mélyostoba. Azért állt a funkcionális analfabéták aránya 2015-ben 25%-on a 15 évesek körében, mert Magyarbálint 2006-ig miniszter volt. Miközben a 2009-es PISA felmérésre Magyarbálint hatásának semi negatív eredménye nem volt. Meg miközben a NER 2010-ben "kijavította" a libsi ferdüléseket.

Oszt ennek a "javításnak" ellenére a NER eredménye nemzethalál katasztrófa lett 2015-ben. Mer há Magyarbálint 10 évvel ezelött ott vótt, oszt ezért, nemde? Oszt nem azért mert az oktatást a fideszes komcsik (Hoffmannrózsa), meg Balog Szakértö eszterályos Nömzöti Tanterv "javítás" vágta tönkre, nem ezért ugye?

FOLYTASSUK!

szepipiktor 2018.08.28. 10:58:42

@Alick:
Nem értem a logikádat!
"Kéri László papol, közben meg orbánék delegálják az internethez értő embereiket kommentálni, bloggolni, fórumokat nyitni..."
- Kérit vegyük már ki az egyenletből, ő láthatóan itt is csak egy gumicsont, nem társadalmi szintű dolog a orbán és közte lévő, a kollégiumtól származó személyes ellentét...
- De jó lenne, ha az netes ellenzéket csak a fidesz trollok korlátoznák... De sajnos a netes ellenzék is roppant pici és a itt jelenlevő fideszesek sem mind trollok, bőven van valóban hívő közöttük.
- Szándékosan kihagyod a meghatárzó passzív tábort, például engem is besorolsz a fideszesek közé, csak mert nem csaholok együtt a netes ellenzéki halmazzal, miközben a kritikusok elég nagy része ugyanúgy ellenzi a neoliberális netes ellenzék, mit az kormányoldal fasisztoid halmaz tevékenységét.
Szóval ne szűkítsd le hazánkat 1,5 millió megélhetési fideszes és max 2 millónyi full ellenzéki emberre, mert a többség is része nemzetünknek.
Na jó, a többség nem kell egyik oldalnak sem...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.28. 11:02:00

@high up!:

A 2015-ben mért 15 évesek, az első 4 osztályt a Magyar Bálint féle elkúrásban végezték. Ahol az alapkészségek elsajátítása helyett, az osztályzás és buktatás eltörlését, a tanárverések elszaporodását tapasztalhatták, hála a ballib elkúróknak.
Nem beszélve a 4-6-8-12 osztályos iskola katyvasz létrehozásáról.

Tom66 2018.08.28. 11:09:15

@high up!: „Igen hibbantka? Oszt ezért rinyál Orbanszku rendre az ellen, hogy az egész EU-ban ballib kormáyzás van? Mert még a Néppáertok is ballib kormányok a valóságban?”

Ugye te is hallottál DCLeaks dokumentumokról?

Idióta vagy, ez tisztán látszik, a dolog azért kicsit összetettebb és ezért képtelen vagy felfogni. Ne zavarjon, hogy az emberek már a nyolcvanas- kilencvenes évek óta, ilyen vagy olyan módon vállalnak külföldön munkát. Tisztában vagyok vele, mert a nyolcvanas évek végén én is ezt tettem. Nyilván nem szerencsés dolog, hogy a fiatalok elhagyják a hazájukat, de teljesen érthető. Magyarországon nagyon sok vállalkozás nem lenne képes nyugati átlagbért fizetni a munkavállalóknak, arról nem is beszélve, hogy ez bizonyos területeken komoly áremelkedést hozna, amiből viszont ismételt őrjöngés lenne. Emlékeztetnélek, hogy a minimálbéremelések és általában a béremelések ellen minden esetben a balliberális ellenzék és a szeretett MGYOSZ lépett fel, mondván hogy rosszat tesz a versenyképességünknek. Rajtunk ugyan nem segít, de tény, hogy pl. Németországban közel 35 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből és ezt pótolni kell, természetesen honnan máshonnan, mint Kelet-Közép-Európából. Számtalan példát lehetne felhozni, de teljesen értelmetlen, felesleges és hiábavaló.

Ne folytassuk!!!

leponex 2018.08.28. 11:14:32

@high up!: :))
őszintén csodálom kitartásodat, mintha a jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk blogján tolnád tovább rendületlenül ...
folytasd!!
:)

leponex 2018.08.28. 11:24:40

@Zöldi László: ". Ahhoz, hogy a net a rendszerváltás leghatékonyabb eszköze lehessen, az ellenzéki pártok szervező munkájára, például a helyi nyilvánosságban való folyamatos jelenlétére volna szükség. Arra, amiben a leggyöngébbek. "

Zöldi úr, a folyamatos jelenléttől láthatóan még semmi nem változik.

kétharmad először, kétharmad másodszor, kétharmad harmadszor, kétharmad negyedszer ...

VALAMIT mondani kéne először, hitelesen, reálisan, amiről a zemberek elhihetnék, hogy az majd jó lesz nekik.
Aztán majd eldöntik, akarnak-e rendszerváltást.

"Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk."

Mikor fogják ezt megérteni?

Orbán veje 2018.08.28. 11:45:43

@Gleccsertetű:

Én szerintem te igazi tökfilkó vagy. Aki meg akarja magyarázni hogy a 49% 66% miközben az 51% az 33% hát az bizony egy degenerált hülye.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.28. 12:03:24

@Orbán veje:
Aki Orbánt le akarta váltani, az elment szavazni, és valamelyik ellenzéki pártra ikszelt. Ez a 8,3 millió választópolgárból 2,9 millió.

Akik nem akarták a Fideszt leváltani, azok nem így tettek.

2,9/8,3= az csak 35%... Így tehát teljesen jogos, hogy csak egyharmadnyi a parlamentben az arány.
Ha a brit választási rendszer lenne itthon is, akkor 90%-a lenne a Fidesznek. Így a mi választási rendszerünk még igencsak ellenzékibarátnak tekinthető!

Kitiltott Vélemény 2018.08.28. 12:03:32

@high up!: " ... Oszt ezért rinyál Orbanszku rendre az ellen, hogy az egész EU-ban ballib kormáyzás van? ... "

Olyan vagy mint a lépcsőház! Sötét és korlátolt.

Orbán azért rinyál, hogy liberálfasiszta az EP vezetése, mert az ottani képviselők megválasztásának csak töredékére van hatása, nem úgy mint most ápr. 8-án, ahol meglett neki a 2/3

DE mivel a migráncsok nem bizonyultak eléggé kezes báránynak semelyik befogadó országban, ezért a következő EP választáson (jövőre) sokkal inkább várható az Orbán-féle retorika felé fordulás, mint az, hogy folytatódjon a Merkell mutti féle Willkommenskultur.... ami ugye nem épp a Csuti Patás Napóleon bukását vetíti előre, és simán tudja folytatni a garázdálkodását a Csuti Csürhével és sleppjével.

Gleccsertetű 2018.08.28. 12:08:56

@Netuddki.: minden titeket igazol :DDDDD

Zöldi László 2018.08.28. 12:12:33

@leponex: "A folyamatos jelenléttől láthatóan semmi sem változik." Ön egy folyamatról ír, ami megtörtént. De hát a falvakból hiányzik az ellenzéki pártok jelenléte. Ez látszik a választási eredményen. Azt viszont nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha szervezettségük kiterjed a kistelepülésekre.

Kitiltott Vélemény 2018.08.28. 12:20:40

@Zöldi László: " ... De hát a falvakból hiányzik az ellenzéki pártok jelenléte ... "

Ezért jellemezték a mostani ellenzékit így:
"romkocsmatöltelék, belpesti véglény, ami megtestesíti a büfészakos genderlibsikről alkotott sztereotípiát".

Nem tudom hol olvastam, de roppant szemléletes :-)

leponex 2018.08.28. 12:23:18

@Zöldi László: Mert akkor mi lett volna, ha szervezetten ott vannak?
Ugyanazt mantrázták volna élőben is, amit a neten, a médiában?

Érdekelt volna valakit is?
A SEMMI??

A szocik szervezettsége mekkora volt, oszt mekkora most?
A pacira kellene felülni végre, és nem fordítva, ha lesz mit mondani, lesz is aki elmondja.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.28. 12:28:13

@Zöldi László:
" De hát a falvakból hiányzik az ellenzéki pártok jelenléte"
Nincs rá igény, ezért hiányzik. Vagyis éppen hogy nem hiányoznak senkinek. :)

Nagykörúton túli magyar 2018.08.28. 12:39:26

@Kitiltott Vélemény:
"romkocsmatöltelék, belpesti véglény, ami megtestesíti a büfészakos genderlibsikről alkotott sztereotípiát"

Ez telitalálat! :D

nemecsekerno_007 2018.08.28. 12:46:21

@high up!: Addigra valahogy megoldjuk, hogy a külföldre távozók vigyék magukkal a saját nyuggerüket v. fizessék kintről a nyugdíjukat mert elegünk van belőle, hogy az itthon dolgozók fizetik. Mert bármilyen fos az ország és Fityeszbérenc a népe arra jó, hogy nyugdíjat fizessen.

MACISAJT1 2018.08.28. 12:49:16

Na tessék, megint megszólalt Jabba, a Hutt:
68ora.hu/itthon/az-orbanizmus-felel-meg-leginkabb-annak-a-jobbagymentalitasnak-ami-magyarorszagot-visszateritette-regi-onmagahaz-155090

Amíg ezek brekegnek minden hullámhosszon, Orbán nyugodtan alhat akár 2030-ig.

Alick 2018.08.28. 13:33:01

@Rettegek mert ballib vagyok: A szavazók társadalmilag széles táborához képest az önállóan gondolkodók törpe minoritás. Orbánék a kétezres évek eleje óta kőkeményen megdolgoztak azért, hogy az özeneteik minden társadalmi réteghez eljussanak - akár személyes közvetítéssel is - és hatást gyakoroljanak.
A "baloldal" ezzel szemben szétverte saját egységét és gyenge, megosztott kommunikációval elbizonytalanította a potenciális szavazóit (ld. "Júdea Népe Front" vs "Júdeai Népfront").

flydomi 2018.08.28. 14:03:34

Bruhahahaha.Az internetado csak poenbol volt,semmi info korlátozás céljábol

nyünyüge 2018.08.28. 14:24:23

@maxval balcán bircaman: és ez a fiatal réteg nyilván net helyett kormánypárti tévéket nézi :)

Boldogok a lelki szegény birkák mert övék a mennyek országa.

Nagykörúton túli magyar 2018.08.28. 15:31:22

v@Alick: "Orbánék a kétezres évek eleje óta kőkeményen megdolgoztak azért, hogy az özeneteik minden társadalmi réteghez eljussanak"
Lásd béremelés, nyugdíjemelés, családtámogatások, rezsicsökkentés, stb...
Igen, jobb üzenet, mint a bérbefagyasztás, reálbércsökkentés, 1 havi nyugdíjmegvonás, családkedvezmények megszüntetése, gázáremelés, munkanélküliség, tüntetések véres szétverése.

putris72 2018.08.28. 17:52:16

@Orbán veje: Szóval ennyire futotta!Ok szerinted én is 90% hülyéhez tartozok! DE akkor te a 10 % intelligens légyszíves magyarázd el,hogy ha ki mi az ellenzék mint párt! Valamint ha szerinted így van 2010 óta,hogy az ellenzékre többen szavaznak,mert ugye aki nem megy el az sem az Orbánra szavaz!Mond el,hogy akkor ,hogy nyerhetett a baloldal bármikor,hiszen akkor rájuk szavaztak kevesebben! Azt értem,hogy meghaladja a képességeidet! hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok hu.wikipedia.org/wiki/Internet Ugyan ez vonatkozik a kábeltv-re is!Most bárki el tudja dönteni mi az igaz,és ki hazudik bármiben is!De ez nálad elakadt valahol!Ettől fuggetlen abban hiszel amiben akarsz!

Ménár Atya 2018.08.28. 18:02:14

A magyar demokratikus , liberális világban csak akkor van minden rendben ha a média a baloldal kezében van.
Minden más esetben diktatúra van, és orbán a hibás :)