Médianapló

Médianapló - Az ellenzéki politikusok miért szavazták meg a képviselői fizetésemelést?

2018. július 15. 09:13 - Zöldi László

Digitális ismeretségi körömben vita robbant ki az országgyűlési képviselők fizetésemeléséről. A legmarkánsabb álláspontot azok képviselték, akik szerint ez volt ama pillanat, amikor az ellenzéknek ki kellett volna vonulni a parlamentből. Ehelyett a törvényalkotási bizottságban megszavazta azt a fránya fizetésemelést, és végleg elnyerte az őfelsége ellenzéke címet.

Ha pontosak az információim, akkor a Demokratikus Koalíció képviselői nem szavazták meg a fizetésemelést. Az LMP pedig nem ment be a terembe, ami azt sejteti, hogy nincs ellenére a fizetésemelés, fölmérte azonban a döntés kínos társadalmi hatását, ezért képviselői úgy kapnak majd több pénzt, hogy kimaradtak a döntésből. A helyzet fonákságát az MSZP magatartása világítja meg. Újdonsült elnöke, Tóth Bertalan sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szocialista képviselők nem szavazzák meg a fizetésemelést, majd megszavazták. A két gesztus között ugyanis a kormánypártok törvény-tervezetéből kimaradtak azok a passzusok, amelyeket Orbánék azért írtak bele, hogy kivehessék belőle, ha az ellenzéki pártok mégis áldásukat adják a fizetésemelésre. Ügyes trükk. Az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik nem is tudott ellenállni.

Ebben a helyzetben kétségkívül logikus lett volna kivonulni a parlamentből, ehhez azonban az ellenzéki pártoknak egységesen kellett volna fellépniük. De miért éppen most működtek volna együtt, amikor a választási kampányban sem sikerült nekik? Talán nem is sikerülhetett, mert ha fölmérték a helyzetüket, csupán azt állapíthatták meg, hogy a Fidesz aligha verhető. Csakhogy ezt nem kommunikálhatták, de azt sem persze, hogy akkor legalább a kormánypártok kétharmadát kéne megakadályozni. Lássuk be, egyik stratégiával sem lehetett volna lelkesíteni a velük rokonszenvezőket! Együttműködésüket akadályozta, hogy minél több választókerületben mondanak le a saját képviselőjelt állításáról, annál kevesebb pénzt kapnak az államkincstártól.

Az ellenzéki politikusok legfőbb törekvése az volt tehát, hogy a szolidra tervezett választási vereség után is életben tartsák a pártjukat. Ehhez képest most következetesek voltak korábbi önmagukhoz. Jóhiszemű feltételezésem szerint azért szavazták meg a fizetésemelésüket, hogy a megnövelendő állami jövedelmük tíz százalékáról lemondhassanak a pártjuk javára. Önfeláldozásuk annyira nyilvánvaló, hogy nem is tudom, e bejegyzésben miért nem használtam velük kapcsolatban a honatya meg a honanya kifejezést.          

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9214113831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.07.15. 10:54:54

A rendszerváltás óta mindig is megszavazták a parlamenti fizetésemeléseket. A politikusok élnek csak igazán a pénzből! Az egész pofátlanság a pártházak osztogatásával kezdődött még a rendszerváltáskor, amihez aztán semmi joguk nem volt morálisan. Innentől kezdve semmi jót nem lehetett várni tőlük.

Netuddki. 2018.07.15. 11:43:06

Talán azért mert annyi eszük sincs mint egy marék lepkének?

Ha nem szavazzák meg, akkor kimaradnak a fizetésemelésből? Szerintem nem, a fideszes droidok meg amúgy is azt a gombot nyomják amit mondanak nekik, tehát úgyis megszavazták volna.
De ez a taktikázás már ugye politika lett volna, a parlamentben meg nem politikusok meresztik a seggüket. Egyik oldalon se. Ahogy a fideszes megyei reklámkiadványokat se újságírók írják.

Sajnos, a fideszt már csak egy alulról szerveződő párt tudja a hatalomból elzavarni. Nyilván olyan eszközökkel ami ehhez szükséges.
Az úgynevezett ellenzék pedig semmi más mint egy olyan csoport amelyik a 4 éves biztos havi jövedelemre hajt, cserébe eljátsszák a fidesznek a demokrácia látszatát, mi meg lófa..t kapunk cserébe a pénzünkért. Nem a mostani fizetésemelés megszavazásával bizonyították ezt, hanem már a választások előtt, az összefogásra képtelenségükkel.

Kell egy alulról szerveződő párt ahol semmiféle állami támogatás nincsen, a tagok és szimpatizánsok, támogatók pénzéből működik. A programjában meg elöl van a korrupció és a közpénzelfolyatás felszámolása, büntetése. A jogállam, demokrácia és a sajtószabadság visszaállítása, a tolvaj bűnözők hatalomból való eltávolítása.
Hiú ábránd lenne? Csak nekem van már qrvára elegem abból, hogy nap-mint-nap meglopjanak a hatalomban lévők és egyre jobban lemaradjunk gazdaságilag a fejlett országoktól?

FCUK28 2018.07.16. 12:40:22

Jóhiszemű feltételezésem szerint azért szavazták meg a fizetésemelésüket, hogy a megnövelendő állami jövedelmük tíz százalékáról lemondhassanak a pártjuk javára.

lófaszt. azért, hogy addig, amíg egyáltalán tudnak, többet keressenek.

Zöldi László 2018.07.16. 13:16:53

@FCUK28: Uram! Önnek annyi érzéke van az iróniához, mint hajdúnak a harangöntéshez.

Cycmen 2018.07.16. 13:38:10

Az ellenzék állandóan éhező gyerekekről pofázik, gondolom azzal együtt a mostani pluszt nem ajánlják fel gyermekétkeztetésre.

Vírusbácsi 2018.07.16. 14:11:36

Az összes ellenzéki gittegylet húzzon a pékbe. 2022 egyetlen tétje, hogy végre bekerül-e az összes állellnzéki formáció koporsójába a szeg. Ha igen, akkor ugyebár 100% fidesz hatalom lesz, ami viszont lehetővé teszi, hogy 2026 ban esetleg legyen vmi értelmes ellenzék. Ha megint beeveznek vhogy 2022 ben, akkor kitolódik még négy évvel 2030 ra a fidesz leválthatósága. Szép kilátások...

Ballib Cenzúrázók Réme 28 2018.07.16. 14:32:49

A hazaáruló Sorosista ballibeknek csak sikerült megzsarolniuk Orbán Viktort hogy ők is megkapják a 48%-os fiezetésemelést, akárcsak a fideszesek, akik ellentétben az ellenzékkel éjt nappallá téve dolgoznak a magyar családokért, kis és közepes vállalkozásokért és nap mint nap viszik a jó hírünket a világba.

Az ellenzéki liberális álpolitikusok valójában fizetés megvonást érdemelnének amiért nem akarják nyíltan együtt építeni Orbán Viktorral az országát hanem ott árulják be Brüsszelnek ahol csak tudják. És persze Orbán Viktor családját is, Tiborc Istvánt és a többi nagycsalád tagot akik csak azért mert elnyertek egy két állami közbeszerzést már rögtön szervezett bünözőkké váltak az ellenzék számára.

Most is láthatjuk hogy Orbán Viktor országában igenis akorra a demokrácia amiről Makron meg Merkel csak álmodozhatnának. Itt minden osztály ellenségnek jut a béremelésből, mert Orbán Viktor ilyen úriember még a migráns seggnyaló hazaáruló álellenzékiekkel is.

FCUK28 2018.07.16. 14:36:34

@Zöldi László: ne haragudj, de a 10% nem fér bele az irónia kategóriába.

Zöldi László 2018.07.16. 14:36:46

@blah: Próbálja iróniának olvasni! Akkoe más jelentése lesz.

blah 2018.07.16. 14:38:04

@Zöldi László: reménykedtem valami ilyesmiben... :)

morph on deer 2018.07.16. 15:08:54

@Cycmen:
”...a mostani pluszt nem ajánlják fel gyermekétkeztetésre.”

Ó dehogy!
Ez most az éhező focisták támogatására megy, Felcsútra. Szegényekre igazán ráfér az a pár fillér most, hogy M. Lőrinc és barátja a horvát ebek tenyésztését favorizálja, meg ugye meg is érdemlik.
Szóval most erre kell a lóvé.

A gyerekek egyébként is csak addig számítanak, amíg meg nem születnek, de addig nagyon!
Rögtön az eredményes közösülést követő percekben már életbe is lép a védelmük, tart is egészen addig, míg pozitív adatként sikeresen bele nem kerülnek a demográfiai adatokba.
Onnantól kezdve viszont ki-ki törődjön magával, a nemzet nagyobb dicsőségére!

Ezért aztán mindennél fontosabb, hogy a szegény elhagyatott focistákat támogassuk, mert egyébként is már csak 8 (nyolc) év kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek, - mondta tegnap a kapitányuk.

Az a végvári, az.

2018.07.16. 15:20:37

@morph on deer: vagy 4 éve folyamatosan nő a gyerekek utani adókedvezmény. Nem tudom mi kellene még?!

retkeslaci 2018.07.16. 15:27:45

@Cycmen: mi akadályozta a Fideszt abban, hogy eleve ne tiszteletdíj emeléséről szóljon a törvénytervezet, hanem az éhezők, nyomorultak támogatásáról? Most megemelték a tiszteletdíjat, a magadfajta meg ujjal mutogat azokra, akik nem mondanak le róla a szegények javára. Eleve miért emeltek? Ez a helyes kérdés.

retkeslaci 2018.07.16. 15:30:40

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: de több gyerek nem nagyon születik az adókedvezmények miatt. Csak a gazdagabbak az általuk amúgy is vállalt gyereket még több ájfónnal meg Michelin-csillagos tízóraival halmozhatják el. Erről szól az adókedvezmény.

2018.07.16. 15:38:41

@retkeslaci: lófaszt. 1,3-ról 1,5-re emelkedett a reprodukció. Az sokkal több, mint a népnyomorgató ballib kormányok alatt.

élveteg 2018.07.16. 16:05:27

Ki az vadbarom aki ha dönthetne a munkahelyén a saját fizetéséről nem emelné?

Fülig José 2018.07.16. 16:14:59

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 8 éve a vajdád nyomorgatja a népet, vagy neked nem tűnt fel?! ostoba troll...

2018.07.16. 18:01:40

@Fülig José: A ballibek nyomorgatták a népet. 8 éve gyakorlatilag minden gazdasági mutató javul.

Cycmen 2018.07.16. 18:11:19

@retkeslaci: ": mi akadályozta a Fideszt abban, hogy eleve ne tiszteletdíj emeléséről szóljon a törvénytervezet, hanem az éhezők, nyomorultak támogatásáról? Most megemelték a tiszteletdíjat, a magadfajta meg ujjal mutogat azokra, akik nem mondanak le róla a szegények javára. "

1. a Fidesz emelt, az ellenzék tiltakozik. Ha nem kell ajánlják fel a gyerekeknek, vagy bármi másra. Mit hisztiznek itt?
2. Én nem mutogatok senkire hülye úr, engem nem zavar, a ballib média veri itt a tamtamot.

morph on deer 2018.07.16. 18:29:38

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“Nem tudom mi kellene még?!”

Dugni esetleg?

A viccen kívül: adókedvezményt az tud igénybe venni, aki adózik, és az kap több kedvezményt aki jobban keres, és többet adózik.
Viszont a gyereknevelés nem kerül kevesebbe akkor sem, ha szegény vagy, legfeljebb nem jut rá!

Szerintem az adókedvezménynek nincs gyerekvállalást inspiráló hatása, mivel függ a család jövedelmétől.
Ami segítene az egy biztonságot jelrntő támogatási rendszer lenne, amely biztosíthatná a gyerekek normális és biztonságos felnevelését.
De amíg a Sorosozó plakátok meg a focira elpocsékolt százmilliárdok fontosabbak, addig nem hiszem, hogy ilyesmi napirendre kerül.

morph on deer 2018.07.16. 18:41:20

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“népnyomorgató ballib kormányok”

Te nem figyelsz rendesen a szemináriumon?
Már te se?
Hova jutottunk..!

Az ‘népnyúzó’ kormány volt, tessék rendesen megtanulni!
Maga a nagy Szijjártó is így használta akkoriban, naponta átlag ezerötszázhuszonhatszor..!

Meg ne lássam még egyszer, hogy helytelenül használod, irgum-burgum!

nick papagiorgo 2018.07.16. 18:42:22

Bizonyos pártoknál már most is az van, hogy a képviselői (vagy EU-képviselői) bevétel egy részét le kell adni a pártkasszába. Ennek a bajnoka amúgy a Doktorgyán-féle Kisgarázdapárt volt, ahol még a kilépésért is kellett fizetni (egyszerű tagnak százezreket, képviselőnek milliókat). Doktorgyán nyilván úgy volt vele, hogy legrosszabb esetben ketten maradnak a pártban, ő meg egy nagy halom pénz, amit a kilépőktől kapott, végül is ez nem is olyan rossz worst case scenario :)

Ami a fizetésemelést illeti: a létező legrosszabb megoldást választották.
Tehették volna azt, hogy nem szavazzák meg, a Fidesz a 2/3-ával úgyis azt csinál, amit akar. Nem tették.
Tehették volna azt is, hogy megszavazzák, és azt mondják, hogy ez a pénz arra kell, hogy harcolhassanak a Fidesz-fasizmus ellen stb. Ez is egy magyarázat a fanatikusabb tagok talán még el is hiszik, de ezt se tették.

Ellenben azt tették, hogy megígérték, hogy nem szavazzák meg, aztán mégis megszavazták, aztán meg megmagyarázták. Azt mondjuk sejteni lehet, hogy a nép nem vevő a hülye magyarázatokra. Hogy miért ásták maguk alatt a gödröt tovább, egy rejtély :)

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.16. 18:45:00

@morph on deer: Aki dolgozik (nem feketén) az adózik, az kap egy rakás kedvezményt, aki meg feketézik, az dögöljön meg.

Akinek legális munkahelye van és 2 gyereke, egészen szép kedvezményt kap. Akinek 3 gyereke van, annak meg gyakorlatilag nem kell személyi jövedelemadót fizetnie. Ez pont sokkal jobb, mint a ballibek idején, amikor egyesek a farkukból éltek. Nagyon helyes, hogy évek óta nem emelik a családi pótlékot, hanem azt segítik, aki legális munkahelyen dolgozik.

nick papagiorgo 2018.07.16. 18:46:23

@morph on deer:
kérdés, mi lenne a "biztonságot jelentő támogatási rendszer".
Mert volt már efféle, családi pótléknak hívták, a szoci kormányok nyomták is ezerrel, de nem értek el semmit azonkívül, hogy "bizonyosfajta" emberek nem nyolcat szültek, hanem tizet, és mindegyik úgy nőtt fel mint a gyom :)
Komolyra fordítva: az se hozta meg a várt hatást.

morph on deer 2018.07.16. 19:12:14

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“aki meg feketézik, az dögöljön meg.”

Akkor most mégsem a népesség számának növeléséről van szó?
Én meg azt hittem...

morph on deer 2018.07.16. 19:31:54

@nick papagiorgo:
“az se hozta meg a várt hatást.”

Most meg úgy néz ki, hogy a “fürdővízzel” együtt egy csomó gyereket ugyancsak sikerült kiönteni akkor.
Ugyanis a “szerény” jövedelmi helyzet nem kizárólagosan az etnikum sajátja, bár igaz, hogy többségben vannak.

A kérdés azért felmerül, hogy akkor ez a módszer megint levitte tízről nyolcra az utódok számát?
És ha elérte a “várt hatást”, akkor ez így “megérte”?

nick papagiorgo 2018.07.16. 19:41:38

@morph on deer:
kérdés, milyen gyereket öntöttünk ki :)
Egyetlen társadalom sem a nincstelenek, hanem a dolgozó közép- és felső osztályok számát akarja szaporítani. Az alanyi jogon járó támogatással a nincsteleneket szaporítod, míg az adóhoz kötött támogatással - elvileg - a dolgozókét.
A kérdés amúgy nagyjából ideológiai: a szocik a segélyt növelik, mert ők a "szociális párt", alapjöveledelm stb, tehát ők szívük szerint ingyen adnának mindent mindenkinek. A mostani kurzus meg a "dolgozók pártja", azokat jutalmazza, akik dolgoznak (mert ugye nekik van jövedelmük, amiből adókedvezményt lehet adni).
Nincs "jó" meg "jobb" illetve van, de ezt a kérdést évtizedekbe kerülne eldönteni, és soha nem sikerült még senkinek.

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.16. 22:07:36

@morph on deer: sikerült kiragadni egy mondatot. Gratulálok!

Szóval szerinted a fekete munka, az rendben van?!

A népességnövekedést nem 1-2 év alatt lehet elérni. A fidesz annyit legalább elérf, hogy 1,3 helyett most 1,5 gyerek születik.

morph on deer 2018.07.16. 23:18:47

@nick papagiorgo:
“Egyetlen társadalom sem a nincstelenek, hanem a dolgozó közép- és felső osztályok számát akarja szaporítani.”

Csak éppen némelyik nem biológiailag, hanem például úgy, hogy lehetővé teszi/támogatja a nincstelenek felemelkedését, például.

A jelenlegi szociál- és oktatáspolitika gyakorlatilag befagyasztja a társadalmi határokat. Aki szegény, az maradjon is az mindörökké, de legalább is hetediziglen, a középréteg termelje csak az adót, vigye a hátán az országot, a kiválasztottak pedig gazdagodjanak felfoghatatlan szintig, mert “megérdemlik?” - mert a viktor úgy döntött.

Tudod ez a hozzáállás azért is minimum visszás, mivel köztudomású, hogy bölcs vezérünk is egy faluszéli vályogházban cseperedett, és a jelenlegi normák szerint talán még szertárfelelőssé is felküzdhette volna magát a felcsúti focicsapatnál, ha igyekszik, de feljebb már egy tapodtat se.

Csak hát az a fránya “átkos rendszer” akkor lehetővé tette, hogy ne így legyen, és viktorunk akár egyetemi végzettségre is szert tehessen, mint tudjuk.

Na ilyen többé nem fog előfordulni, - arról tesznek/tettek ezek az “urak”- még mit nem!
Most már maradjon mindenki ott ahol van, élég az, ha a mai “elit” felkapaszkodott a trágyadomb mellől a palotába, több ilyen már nem lesz..!

Csak az a baj, tudod, hogy még nem oldották meg, hogy a mélyszegénységben élők ne legyenek képesek a szaporodásra! Ez pedig egyúttal azt is jeleni, hogy csak-csak szaporodnak, ugye. És mivel a társadalmi rétegek közt gyakorlatilag megszűnt az átjárás, és mivel őket már “nem érdemes” támogatni sem, a szegények száma folyamatosan nő.
És a következő generációval még többen lesznek!

Igaz pesze, hogy közben a NER-milliárdosok vagyona is szépen növekszik, némelyiké egyenesen exponenciálisan, ez a valós viszonyokon vajmi keveset segít.

Hát valamerre errefelé tartunk jelenleg, meglátásom szerint.

morph on deer 2018.07.16. 23:26:09

@MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
“Szóval szerinted a fekete munka, az rendben van?!”

Erre abból jöttél rá, hogy aggódom a népességszám csökkenése miatt?
Bámulatos logika..!

Tudod az úgy van, hogy ha te azt tanácsolod valakinek, - bármilyen okból, - hogy “dögöljön meg” és az illető szót fogad, akkor újfent kevesebben leeszünk!
Bizonyám!
És neki már 1.5 darab gyereke sem lesz, szóval mindjárt mínusz 2.5 állampolgárt könyvelhetünk el “eredménynek”!

Én erről beszéltem.

MIÉRT NINCS MlNDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN (törölt) 2018.07.17. 05:41:12

@morph on deer: nagyon jól tudod te is, hogy a dögöljön meg képletesen értendő. Fizessen adót és akkor ő is élvezi a gyerek után járó kedvezményt. Ennyi.