Médianapló

Médianapló - Kunhalmi miért Orbánban keresi a választási vereség okát?

2018. július 07. 10:42 - Zöldi László

A Mozgó Világ című folyóirat találmánya a Fapados Szalon. Közéleti személyiségek fejtik ki álláspontjukat egy időszerű témáról. Május 9-én az április 8-i országgyűlési választás került szóba, a szerkesztett szöveg a 2018/ 6. számban látott napvilágot. Tegnap délután Bolgár György, a Klubrádió műsorvezetője firtatta Kunhalmi Ágnes egyik megnyilvánulását. A szocialista politikus szerint Orbán Viktor „március 15-i beszéde után számos szavazóköri delegáltunk visszamondta a megbízatást”. A helyzetet így foglalta össze: „Több száz ilyen visszamondásról tudok.”

Kétségkívül fenyegetően hangzott a nagy visszhangot kiváltó miniszterelnöki mondat: „A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.” Ezzel magyarázta Kunhalmi Ágnes az MSZP által delegált választóköri ellenőrök visszavonulását. A tegnapi rádióműsorban még meg is erősítette az ok-okozati összefüggést. Bizonyára voltak visszalépések. Talán lélektanilag kapcsolatba is hozhatók a miniszterelnök fenyegetőzésével. Az sem lepne meg, ha egyszer kiderülne, hogy az ellenőrizetlen szavazóhelyiségekben kisebb-nagyobb csalások mentek végbe, amelyek nélkül nem lett volna meg Orbánék kétharmados győzelme.

Csakhogy a Fapados-vita és a Mozgó Világ 2018/6. számának megjelenése után június 17-én Kunhalmi Ágnest megválasztották az MSZP-választmány elnökévé. Tegnap, immár az elemzésre szakosodott pártparlament vezetőjeként felelősebben kellett volna fogalmaznia, a szavazóköri delegáltak ügyében ugyanis a szálak messzebbre, mélyebbre nyúlnak. A jelek arra utalnak, hogy a kétharmados vereség inkább a szocialisták szervezeti gyöngeségére vezethető vissza. Például Szanyi Tibor, az MSZP egyik elnökjelöltje 2016. június 15-én kifejtette az InfoRádióban, hogy „A meglévő tízezer szavazókörben nagyjából három-négyezer helyen van fix emberünk.” A másik elnökjelölt, Molnár Gyula 6500 hadra fogható aktivistáról beszélt. 2016. október 2-án, a menekültkvótáról 10331 szavazókörben voksoltak. A Fidesz 13122 delegáltat küldött, a KDNP 238-et. A kormánypártok 13361 ellenőrrel képviseltették magukat, az MSZP 3811-gyel. Szanyi száma közelebb állt a valósághoz.

Molnár Gyula pártelnök az InfoRádió 2018. február 13-i műsorában, egy hónappal Orbán Viktor március 15-i fenyegetőzése előtt arról beszélt, hogy az MSZP állapotát az tükrözi majd április 8-án, vajon jut-é elég delegátusa az összes körbe. A 10285 szavazóhelyiségbe 4106 szocialista ellenőr jutott.   

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3214098915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2018.07.08. 14:43:56

" Orbán Viktor március 15-i fenyegetőzése"

Akkor hát lássuk hogy VALÓJÁBAN kiről is szólt a felkapott mondat:

"Az ellenfelek is tudják, most évtizedekre eldőlhet az ország sorsa. Ezért semmitől sem riadnak vissza: nem érvelnek, hanem cenzúráznak, nem vívnak, hanem csípnek, rúgnak, harapnak, és a gyűlölet magvait szórják szét, amerre csak járnak - mondta. "Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk sem vakok, sem balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is, de most nem vesztegethetjük erre sem az erőnket, sem az időnket. A támadásokat rázzuk le magunkról, mint kutya a vizet (...), csak Magyarország megvédésére fordítsuk az erőnket" - szólított fel.

Hát, ennyi volt a "fenyegetőzés".
Valójában a simicska médiabirodalom, a ballibák itthoni és külföldi bekötéseiről szóltak a mondatok.
Tudták pontosan ezt az érintettek is: simicsek már a választások utáni napon lovak közé dobta a gyeplőt, dehogy akart ő fizetni a Magyar Nemzet miatt...
De hogy emiatt nem volt elég delegáltja az egykori állampárt hivatalos jogutódjának... nos ezt az állítást így illusztrálnám egy videóval:
www.youtube.com/watch?v=TCQK_yxYO9A

nick papagiorgo 2018.07.08. 15:21:17

Persze, mindig mindent meg lehet magyarázni.
Kunhalmi jelenlegi magyarázkodása úgy hangzik, hogy:
(a kutya sem szavaz az MSZP-re, ezt nem mondjuk ki elvtársak) + Orbán "fenyegetése" (amire azt mondanám, hogy ennyi erővel Karácsony Gergely is "megfenyegette" Ádert a választások előtt egy nappal, hogy ne merjen kinevezni stb. stb) ahhoz vezet, hogy a szavazóköri delegáltak visszalépnek. És (ki nem mondva) ez az oka a béna MSZP-s szereplésnek.

A lényeg, hogy minden lehet ok, még a rossz idő is, de maga az MSZP(aki nem csinált 4 évig kb semmit) az nem. Valamit mondani kell a választóknak, ő ezzel rukkolt elő.

Sokan mondják, hogy miért szavaznak az emberek a fideszre. Nos, pl. ezért. Hazudni mindenki hazudik, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, mindenki. Ezt kb mindenki tudja. Viszont a Fidesz sikeres: megnyeri a választásokat, elvezetgeti az országot, az emberek nem halnak éhen, némelyik még úgy is érzi, hogy neki jobban megy, stb. A többi meg nem: egyfelől a választók úgy érzik, hogy vesztes helyzetben igazán megengedhetnék maguknak az őszinteséget, a szembenézést, a hibák kijavítását - fogalmazhatunk úgy is, hogy a választók ezt elvárnák tőlük, de nem teszik meg. Másfelől az ő hazugságaikon egyből látszik, hogy a cél csupán a Vona Gábor, Kunhalmi stb. stb. mamelukok kimosdatása. Ki a fene akar egy olyan pártra szavazni, aki nemcsak béna, de a bénaságát még ilyen hülye módon is magyarázza, azt sugallva, hogy "voltaképp nincs is semmi baj, továbbra is hozzuk az eddig megszokott (béna) színvonalat".

DFK 2018.07.08. 16:47:26

"Az sem lepne meg, ha egyszer kiderülne, hogy az ellenőrizetlen szavazóhelyiségekben kisebb-nagyobb csalások mentek végbe, amelyek nélkül nem lett volna meg Orbánék kétharmados győzelme." Elég a sunyi balos gyanúsítgatásból. Lehet, a poszter magából indul ki... Aki csalást emleget, az legyen szíves bizonyítékkal előállni. Anélkül csak rágalmaz.

6.Lenin 2018.07.08. 17:18:44

Jól mondta Orbán, a 3-ból 2 be is jött- az erkölcsi, politikai. Az ellenzéknek nevezett valami a .........ban, ilyen mélyen csak a bányász béka segge van. Ismerve a jelenlegi igazságszolgáltatók hozzáállását, na meg az ellenfél állapotát, jogi elégtételnek nem sok értelme lenne. Ennyire lehet nagyvonalú a győztes. Én is magasról tojnék rájuk.
Ilyen kaliberű politikusok (?) meg tök mnd1, hogy mit is hablatyolnak. Ágikának is minden oka meglenne, hogy 1 jóízűt kacarásszon végre-saját magán.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2018.07.08. 17:59:45

Ez közröhej.
A fideszt leváltani akaró, egymással úgy-ahogy összefogó ellenzék egyszerűen nem tudta megoldani, hogy minden, vagy legalább majdnem minden szavazókörzetben legyen emberük. Nem mindenhol mindenkinek, hanem itt jobbikos, ott mszp-s, amott lmp-s stb.
Akik egy ilyen faék egyszerűségű szervezési problémát SEM tudnak megoldani, milyen alapon tekintik magukat kormányképesnek?

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2018.07.08. 18:06:17

Az meg külön undorító, hogy ezek után Kunhalmiéknak még van pofájuk mást hibáztatni. Az KKP-t, hogy miért nem fogtak össze, az LMP-t, hogy miért nem fogtak ELÉGGÉ össze, a fideszt, hogy csalt (bizonyíték?), a szavazókat, hogy nem taktikai szavaztak (meg külöben is mucsai hülyék ugye).

Az meg sem fordul a fejükben, hogy konkrétan az MSZP (és a DK) puszta léte az, ami miatt nem lehet megverni a fideszt.

herut 2018.07.09. 06:38:08

Kunhalmi normális hangnemben nem tud beszélni, csak ingerülten, feleslegesen hevesen. Taszító.