Médianapló

Médianapló - Viccpárt a nyilvánosság fórumain

2018. június 27. 09:40 - Zöldi László

Tegnap este a magyar viccpárt beült a tévéstúdióba. Felnyírt hajú, pólóján tréfás felirat, hetyke rövidnadrágban rakta keresztbe a szőrös lábait, és talán pacsker volt rajtuk. Kovács Gergely látszólag nem tisztelte meg a nyilvánosság fórumát, valójában mégis stílusosan öltözött. Ki akart ríni a nyakkendős, fekete zakós és a magyar nemzet sorsáról ágáló politikusok közül. Még tavaly figyeltem föl rá, amidőn a műsorvezető két ellenzéki honatya közé ültette.

Csak azután adott szót neki, amikor a másik kettő ráncolt homlokkal fejtette ki, miért kell leváltani a kormányt. Azért, mert „eltüntette a fékeket és az ellensúlyokat”, mert „megszüntette a jogállamot”, mert „összevonta a hatalmi ágakat”, mert „illiberális demokráciát csinált a liberális demokráciából”, mert satöbbi. Ekkor szólalt meg a somolygó pártelnök, és ingyen sört meg örök életet ígért a választóknak, Felcsút lakóinak pedig űrközpontot. A másik két politikus arcán a zavar jelei. Nem hittek a fülüknek, kétségbeesetten keresték egymás pillantását. Mihez kezdjenek ebben a helyzetben, amikor ez a marha tönkreteszi a műsorukat?

Holott a szellemes marha csupán csipkelődött. Visszájára fordította az ellenzéki elvontságokat és a kormányzati ígéreteket. Komolyan vette azt, amivel a talpuktól a fejük búbjáig mesterkélt politikusok a maguk oldalára akarták állítani a választópolgárokat. Ha a miniszterelnök stadiont építtet a kertje végébe, akkor ő űrközpontot láttat Orbán Viktor falujában. Ha a miniszterelnök kisvasúttal köti össze választott faluját a szülőfalujával, akkor ő ráülteti Orbánt egy Thomas-gőzmozdonyra, és fölfesteti a falra.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártja kifesti a kátyúkat, bedeszkázza a villamos- és buszmegállók lyukas tetejét. Leleplezi a kormányzati manipulációkat és az ellenzéki ötlettelenségeket. Hülyére veszi azokat, akik hülyére vesznek bennünket. Benne testesül meg mindaz, amit úgy fogalmaznék meg, hogy olyan pártot választottam, amelyben nincsenek politikusok. Bár sejthető volt, hogy harci fegyvere, az irónia értelmiségi műfaj, és nem mindenki érti, vagy ha érti is, azonnal lefagy, és vérig sértődik. A kétfarkúak 1,73 százalékot értek el az országgyűlési választáson, és 99410-en szavaztunk rájuk. Súlyukra mégis jellemző, hogy pólós, rövidnadrágos vezetőjüket már csak önmagában hívják meg a tévéstúdiókba. Még képes volna elrontani a hóttkomoly megélhetési politikusok üzletét.      

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://medianaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8014076643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Örök élet, ingyen sör ... 2018.06.27. 14:17:39

Magyar Kétfarkú Kutya Párt; "Program alapú együttműködéseket tudunk csak elképzelni, de sajnos nemhogy örök életet de egy közepes hegyet sem ígér egyik párt sem." - de hiszen ezen semmi sem múlik. Lám ígérjük.

Trackback: Kétfarkúak 2018.06.27. 14:15:17

Volt egy esetleges "értelmes pártszövetséget" - nem csak farokból, de párból is jobb az egynél a kettő - egyeztető párbeszédem a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal, PDox időszámítás szerint 42 017 júliusában, de aztán egy hét után rájuk untam és otthagytam ő...

Trackback: Kétfarkú Kutya Párt teszt és bukta 2018.06.27. 14:07:41

"Leteszteltük a Kétfarkúakat és megbuktak. Nem értik a humort csak a sajátjukat és nem valódi demokráciát akarnak, hanem ugyan ezt mint a mostani, csak más szereplőkkel." - Több mint négy év után a Szórakoztató Erkölcstan blog törölte kedvencei közül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énisfélek 2018.06.27. 12:28:47

A humor egy rohadt hatékony fegyver és a kiábrándult magyarok nagy része szívesen szavazott volna egy viccpártra a röhejes pártok helyett.
De viccesen is úgy kellett volna kampányolni, hogy azt a gyanakvók ne tekinthessék csupán egy újfajta kísérletnek az állami húsosfazék közelébe jutásra.

EssEm 2018.06.27. 12:46:38

@énisfélek: Mit lehet csinálni a gyanakvókkal? A kampányolás folyamánya az állami húsosfazék közelébe jutás. Ha valaki szerint "csupán" ez a cél, azt a nemlétezőn kívül semmilyen kampányolás nem fogja meggyőzni, hogy téved.

Nem mintha én meg lennék győzve. Nem hiszek a politikusban, aki nem pénzt és hatalmat akar. Ezért viszont a legkevésbé kompetensre fogok szavazni mindig, hátha majd egyszer számít valamit. Addig meg vérprofik szívják a vérünket.

énisfélek 2018.06.27. 13:22:25

@EssEm: "A kampányolás folyamánya az állami húsosfazék közelébe jutás. "

De lehet olyan anti-korrupciós ígéreteket tenni a jövőre nézve, amellyel a párt gyakorlatilag kizárja magát a jövőbeli lopás lehetőségéből. Nem általános mellébeszélésre gondolok, hanem konkrét kézzelfogható intézkedésekre, amelyek elmaradása komoly fegyver lehet az ellenzék kezében. Amennyiben ezek az ígéretek elmaradnak, azt lehet úgy is érteni, hogy a párt "nyitva hagyja magának a kiskaput", a későbbi nagyüzemi lopás lehetőségét. Márpedig a mostani választási kampány során valamennyi párt nyitva hagyta maga számára ezt a korrupciós kiskaput.

Zizi6785 2018.06.27. 13:36:34

Ugyan már, Énisfélek! Mondj egy olyan esetet is, ahol számonkértek bárkin is egy választási ígéretet. Vagy ha még tudsz is ilyet mondani, lett valami következménye?

ételizésítő 2018.06.27. 13:37:45

Nem Pártja, csak Párt.
Egyébként a visszalépéseknél nekik is voltak nem szimpatikus húzásaik, amivel pont olyanok lettek sokak szemében, mint a többi országgyűlési párt - koncon marakodó hétköznapi kutyák.
Az mindenesetre kár, hogy nem jutottak be az Országgyűlésbe. Az ottani viselkedésüktől függően aztán vagy ők nyernék a következő választást, vagy eltűnnének teljesen, 0%-kal.

ételizésítő 2018.06.27. 13:40:32

@Frady Endre:
Az jó, mert így ők is kaptak 150 milliót, amit nem kell visszafizetniük - ez 4 évre elosztva 37,5 millió, valamivel több, mint havi 3 milliós fizetés.
És mivel ez a párt tulajdonképpen egyetlen ember, mint a Fidesz is, nagyon megérte neki. Hol kapsz te ennyit havonta?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.06.27. 14:14:16

@ételizésítő:
Hasonló nekünk is az álláspontunk.
Nem értik a humort csak a sajátjukat és nem valódi demokráciát akarnak, hanem ugyan ezt mint a mostani, csak más szereplőkkel.
Teljesen berosáltak egy olyan dologtól, hogy csak olyanokkal szövetkeznének, akik ingyen sört, hegyeket az alföldre, meg örök életet ígérnek. Ezen nem múljon ígértük, sőt még ráadásnak minden szavazónk kapna egy-egy galaxist.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.06.27. 14:17:06

Választási ígéreteink összhangban vannak. Sőt mi ki is tudjuk egészíteni minden magyar, RÁNK szavazó, kap egy Galaxist! -reális és megvalósítható állampolgári juttatással.
erkolcstan.blog.hu/2017/03/18/orok_elet_ingyen_sor_168

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.06.27. 14:37:29

@ételizésítő: Nem, ők nem egyszemélyes párt és a kapott pénzből mindenféle leromlott dolgok (pl. buszmegállók) renoválását végzik, amit egyébként az államnak kéne. Kb. az egyetlen hasznos párt itt Abszurdisztánban.

tibor és klára 2018.06.27. 15:39:44

@vilagnezet.blog.hu: neked... tudod, a te profil, te keresésed alapján dobja a google a találatokat

Nyírjeslakó 2018.06.27. 17:33:57

@ételizésítő: Nem követted az eseményeket! Az utolsó fillérig szétosztották a támogatást: ötlette ill, pályázatot lehetett benyújtani hozzájuk civil szervezetnek, de akár egyéni kezdeményezőknek is, és a választás idejére már el is fogyott a pénz, az utolsó fillérig.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.06.27. 17:42:04

@Empatikus Állatbarát: ÉN is ! És nem bántam meg ! A többi ellenzéket ahogy van be kellene szántani !
( Persze a fideSS-t is !)

retkeslaci 2018.06.27. 18:16:57

@TanNé: kicsit izzadságszagú a nyomulásod a blogponthun. Mindenkibe belekötöttél már, vallásostól ateistán, szkeptikuson, agnosztikuson át a kétfarkúakba is.
Önállóan valamivel már előálltál?

Celtic 2018.06.27. 19:02:56

@retkeslaci: Raadasul a joember rogton harom blogon keresztul is nyomja a marhasagait.
Ugy nezem, triggerel a "kétfarku" szora es mindenhova trackbackel, kommentel.
Hat vegulis, ha neki ettol jo, en nem fogom biralni, inkabb, minthogy csinaljon is valamit, mint az MKKP.

Celtic 2018.06.27. 19:04:46

@Frady Endre: Egyeniben is rajuk kellett volna :)
Nagyon sok jelolt volt az 1,6-1,95 savban :(

Mondjuk, en meg hazaarulo lettem, mert miattam nem jutott be a DK-s Gy. Nemeth. Pedig most milyen jo lenne a Parlamentnek, ha ott lenne....rogton nem lenne Alkotmany-modositas meg Stop Soros, de nem am!

énisfélek 2018.06.27. 19:12:48

@Zizi6785: "Mondj egy olyan esetet is, ahol számonkértek bárkin is egy választási ígéretet."

Ha egy párt olyasmit ígérne, amire mindenki emlékszik még évekkel a választások után is, akkor hatalomra kerülve azt az ellenzéke kiválóan ki tudná használni ellene, ha nem tartaná be azt. Csakhogy egyik párt sem ígér semmi igazán emlékezetes dolgot... vagy készakarva nem akarják (nem merik) felkavarni az állóvizet, vagy én vagyok sokkal okosabb az összes profi kampány-szakértőnél :)

Zizi6785 2018.06.27. 19:30:17

@énisfélek: Viccelsz? Fűt-fát ígér itt mindenki, és senki nem tartja be. Ami rosszabb, ha akarná, sem tudná.

room_101 2018.06.27. 20:04:08

Azért elképzelem a Kövérlacát, százon hány másodpercen belül tiltaná ki a szőröslábú rövidgatyás képviselőt a Nemzet Házának meggyalázásáért.

Goyo 2018.06.27. 21:56:40

@énisfélek: Kiváncsian várom az ötleteidet arról, hogyan képzeled ezt azon túl, hogy az állami húsosfazékból származó 'bevételt' előre elköltötték különböző hasznos vagy vicces projektekre.

énisfélek 2018.06.28. 00:13:54

@Goyo: Akkor legyen itt egy példa:
"Hatalomra kerülésünk esetén az összes állami és önkormányzati kiadás két munkanapon belül jól áttekinthetően böngészhető, illetve letölthető lesz az interneten. Nem csak a gigaprojektek milliárdos összegei, de minden egyes tekercs WC papír, golyóstoll és liter üzemanyag : hol lett véve, menyiért lett véve és az intézménynél ki hagyta jóvá az összeg kiadását. Magyarország lehetne a tízmillió revizor országa."

ételizésítő 2018.06.28. 04:22:54

@Frady Endre:
Lófaszt.
A mostani választásokig én is ezt gondoltam, de most kimutatták a foguk fehérjét, semmivel sem jobbak, mint mondjuk az LMP.
Többek közt nekik is köszönhetjük a 2/3-ot.
De nyugi, a 150 millióval jól ellesznek 4 évig.
Ja, és bizony, egyszemélyes párt. Kovács Gergő = MKKP.

ételizésítő 2018.06.28. 04:26:52

@Nyírjeslakó:
Ja, én meg a római pápa vagyok.
Mindkettő egyformán hihető.

@énisfélek:
Ja, meg ingyen sör és örök élet. Azt is ígérték.

énisfélek 2018.06.28. 09:12:12

@ételizésítő: Egy "ingyen sör" ígéret egy párt részéről önmagában még nem elég blikkfangos. Én levezetném részletesen: fejenként hány sör, milyen éves elosztásban de a legfontosabb annak elmagyarázása, hogy az ország éves költségvetéséből mennyire könnyedén finanszírozható a terv, tehát "pártunk nem a levegőbe beszél, az ingyen sör ígéretének komoly gazdasági alapja van". Na ERRE már emlékeznének az emberek.
És akkor még jöhetnének az extrák: pl internetes fórum és szavazás, hogy milyen fajta sör legyen. Ügyes marketinggel napokig ezen csámcsogna a média és egy fillérbe sem kerülne.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2018.06.28. 10:41:05

@ételizésítő: Mivel is mutatták ki a foguk fehérjét? Azzal, hogy javítják a megállókat és a vicces graffitijeik nyomán az illetékesek végre lefestetnek olyan falakat, amiket már rég le kellett volna?
Ők ma az egyetlen remény, mert amíg nem veszítjük el a humorunkat, addig a hatalom mindig remeghet egy kicsit, hogy folyamatosan körbe van röhögve. :)

ételizésítő 2018.06.28. 16:37:58

@Frady Endre:
Nem.
Azzal, hogy ők is ugyanúgy acsarogtak, amikor arról volt szó, hogy a Fidesz megverése érdekében esetleg vissza kéne lépni itt vagy ott. Amíg ez nem volt, úgy volt, hogy én is rájuk szavazok listán, hogy elérjék az 1%-ot legalább. Akkor eldöntöttem, hogy semmiképp.
Ja, persze, 150 milliót elköltöttek megállójavításra... ne röhögtess. A vicces graffiti meg ugyanúgy bűncselekmény, mint a nem vicces. Ha valaki viccesen rabol ki egy bankot, az is ugyanúgy rablás, mint ha mogorván tenné.